|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Cytat:
a M też wie? a powiesz nam?ELINKA- a tam u Ciebie? Kiedy usg 11-13 tyg. Jeszcze przed świętami? Bo chyba pisałaś, ale nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
Aggo śmiesznie z tymi swatami:p
Starszym ludziom to pewno się nudzi w szpitalu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
konsternacja tez sie nie dziwie ze masz zal do tesciowej,ze tak w ostatniej chwili zmienila zdanie
msle ze napewno rozwiazanie jakies znajdziecie kochana ![]() soniuska ciesze sie ze dzidzius zdrowo rosnie aaa zdradisz nam plec? ![]() Cytat:
![]() haha patrz jaka babcia cwana,ale nie przemyslala tego do konca,skoro taka chorowita jestes to jak bys sie mezem zajela? nie mam sily na nic nasprzatalam sie potem szybko do labo jechalam bo mala zreszcie zrobila kupke i co i pani mi ja wziela ale mowi ze na przyszlosc to do 11 mam z tym byc wiec jej mowie ze ale jak dziecko mi o 14 sie wyproznilo to co mam zrobic?przeciez jej nie posadze zeby kupke zrobila jak nie chce ![]() ehh |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo wizyte mam 18 ale to bedzie chyba za wczesnie na to usg, bo bedzie to 10t5d
Moja kolezanka miala amniopunkcje w czwartek, po zabiegu wody jej troche odeszly, raz wylecialo, test papa wyszedl 1:23, usg wporzadku, dzis napisalam jej sms czy wyszla ze szpitala odpisala mi ze stracila ciaze ![]() ![]()
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja wiem i tesciowie bo Marcin chcial zeby wiedzieli.
SYNEK! |
|
|
|
#247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Gratulacje ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje synka!!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oby teraz już do końca wszystko było w porządku
![]() Cytat:
![]() Ale córeczkę na pewno też ![]() Cytat:
![]() Urlop mi się kończy 8 lutego. Mam urlopu tyle, że mogę wrócić 21 kwietnia. No ale muszę podjąć jakąś dezycję już niedługo i powiedzieć o niej przełożonej a ja nie wiem co zrobić. Jak wiecie, najchętniej bym nie wracała no ale nie wiem czy się uda. Ja to pechowa jestem w kwestii "planowania ciąży", jak już wiecie... Cytat:
A po co te badania? Coś się dzieje? Cytat:
A ona sama chciała tą aminopunkcję czy miała jakieś konkretne wskazania?
|
||||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja no porod trudny ale Maja wynagrodzila
a Twoj synus juz duzy. Ten czas tak leci Sonia gratki za synusia.:-* Kurde wkurzylam sie. Nie mam macierzynskiego. Jutro dzwonie do firmy. Ja po gin. Wsio ok. Mam zielone swiatlo i recepte na tabsy.
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-12-10 o 20:32 |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, że po połogu wszystko gra
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a macierzynskiego nie placi zus? |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa a jak katar malej , co z macierzynskim twoim?
Konsternacja moze w koncu sie spotkamy ? Elinka dzieki. Za kciuki z mloda ok. Plec potwierdzona bedzie cora |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sonia gratki syna
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Myślałam, że już nie chcesz się spotkać (sama nie wiem czemu) dlatego nie proponowałam spotkania. Ale teraz wiem, że się myliłam. Będę na Święta od 22 lub 23 grudnia. Pasowałoby Ci? |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes jutro idziemy do pediatry zeby ja osluchal bo jej tam zalega.
Co do macierzynskiego to podobno placi pravodawca tak jak chorobowe jesli firma zatrudnia ponad 20 osob.
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia gratki
![]() My juz po wizycie. Niestety nie ma poprawy z zastawkami ale mala jest wydolna krazeniowo, wielkosc serca prawidlowa oraz polozenie, tetnice i naczynia ok, reszta organow prawidłowa, szacunkowa waga 2950g, łożysko 3 stopień dojrzałości. Możemy rodzic naturalnie, po porodzie wskazana konsultacja z pediatra kardiologiem.malutka na 3D pokazała nam język.
|
#260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tym razem nie wiem jak to z tymi kadrami...wiem, ze sie nic nie zmienia jesli nie zdazysz przepracowac po powrocie 3 mies. ale jak to jest z wychowawczym to nie wiem, Co do owu i karmienia mialam tak samo. Niektorzy karmia calkiem duzo i juz dostają okres, a ja tez karmiłam na końcu ledwo 2x i dalej nie miałam okresu. Daro też bezsmoczkowy i tez probowałam go odstawić...i chyba robiłam podobnie tzn. codziennie zamiast piersi proponowałam mm. Nie chciał i płakał więc szedł do piersi, ale chyba mi się mleko zaczęło kończyć czy coś bo któregoś dnia nie chciał piersi i płakał to dałam mm i od tego czasu zaczął pić, a ja 1,5 mies.później dostałam w końcu okres. No badania póki karmisz to faktycznie bez sensu bo np.prolaktyne możesz mieć podniesioną a to normalne....Tak więc życzę odstawienia w miarę tak jak u nas...prawie samoistnego . Cytat:
Cytat:
Gratuluje !!! ![]() I myślę, że dobrze, że znasz bo jednak byłaś nastawiona na córeczkę, więc przynajmniej się przestawisz. A przypomnij jakie imie chciałaś dla chłopca? Cytat:
Zaskoczyłaś mnie tym, że musisz mieć konsultację z kardiologiem, bo rozumiem, że w kwestii zastawek to mówisz o tym, że się nie domykają? Bo widzisz pamiętam, że jak byłam w ciąży nr 1 to lekarz robiący usg mówił mi, że jakby zastawki się niedomykały to bać się nie musimy bo to nic strasznego i dużo osób z tym żyje i dużo osób tak rodzi. I później laski na forum to potwierdzały...więc zaskoczyłaś mnie, że u Ciebie lekarz określa to jako cos bardzo poważnego. Ale wagę macie piękną i dobrze, że wszystko pozostałe ok, tzn. ze rozwija się dobrze
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Magiusa wpisz mi chlopca A co do imienia niewiadomo. M wybral i Stasia i Konrada i nie woe ktore a teraz nie bede pytac bo sie skapnie |
||
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Simone super zdjecie
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Soniu no ja przez cala ciaze chorobowe dostawalam z pracy , a dzis 10 a na koncie nic i wqrw.
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja chce chce tylko jakos tak eychodzilo ze smierc wujka taty pozniej ja sie kiepsko czulam pozniej ty sie nie odzywalas i nie przeszkadzalam, obym opony wymienila i jak snieg nie zasypie mozemy sie. Spotkac
a po swietach jakos nie bedziesz tez?
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bliżej porodu pewnie dopiero będziesz mogła poruszyc temat tzn. kazała mu się z Tobą zastanowić i wybrać ostatecznie 1 imię dla chłopca i 1 dla dziewczynki
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Rano byłam na ktg i wszystko cacy... mała oczywiście od niechcenia 4 razy kopnęła, a teraz jest istne szaleństwo -co jest dziwne, bo raczej to ona leniwa, ale bidule przygniotłam żebrami troszkę jak z samochodu pod sklepem wychodziłam, aż mi jej żal było. Uroki takiego ułożenia. Już odliczam godziny.... a dziś mamy 39 tc.
Pozaznaczała i nie mam. Sonia.... Gratuluję synka. ![]() Agnes... Gratuluję córki. ![]() Mlebi... miałam dokładnie tak samo jak Aggo... jak ci ludzie leżeli już ponad miesiąc w szpitalu, to nie mieli innego życia oprócz spacerów, śniadania 0 8, obiadu o 12 i kolacji o 16. W niektórych salach był telewizor i tyle, więc moja obecność w pewnym sensie była "atrakcją dla nich". Owszem, mogłam zamknąć drzwi (jak już mogłam wstać), ale jak pisałam, byłam pod stałą kontrolą, a dzwonek nie działał akurat w mojej sali. Ta kobieta, która do mnie przychodziła, była już 2 miesiące w szpitalu i jak mi zaczęła opowiadać na co choruje, to było mi bardzo jej żal... i w sumie przestałam się dziwić temu, że dla takich ludzi pojawienie się kogoś nowego na oddziale (młodego, gdzie głównie są starsi) jest wydarzeniem. Coś miałam jeszcze napisać..... aha... Trusia... ja mam akurat cesarkę, ale u mnie przed ciążą było nudzenie wszystkich w około kiedy będę w ciąży, a jak się zaręczyłam po 9 miesiącach, to wszyscy sąsiedzi byli wręcz pewni, że jestem w ciąży... tak.... i jak słonica miałam nosić do ślubu 2 lata... A tak to odpowiadałam, jak będzie miało być, to będzie. Mój mąż skutecznie ochładzał zapał teściów (choć mieliśmy ciekawe propozycje jak z filmu "zróbmy sobie wnuka")... Powiedz im, że jak się dowiesz, to im powiesz, a na razie proszę nie stresować dziecka, bo stres jest szkodliwy. Julek sam wybierze sobie swój czas i resztą się nie przejmuj, bo liczycie się teraz tylko On i Ty.
|
#266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze w sie wszystko dobrze w pologu goi ![]() Cytat:
![]() sonius gratuluje synkawlasnie a Ty mialas przeczucie na corcie,a moze to pepowinka byla? ![]() Cytat:
![]() mam jednak nadzieje tak jak magiusa pisala,ze to nie jest jakies powazne,no dobrze ze po porodzie to skontrolują jeszcze i waga dzidzi tez juz ladna dziewczyny widzialam ze brawurka pisala cos na watku starym staraczkowym,ze nie ma dobrych wiesci,nie chce tu pisac za nia,mam nadzieje ze sie nie obrazi ze to napisalam bo myslalam o niej dzis |
||||
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Buu , a za co miała bym sie obrazić
No niestety nie jest dobrze. Obwod brzuszka za maly co do tyg ciazy. Wiec jutro na 9.15 znowu do szpitala i bedzie ponownie ktg i bp i krew. I jutro lekarz powie kiedy cesarke robi. Z jednej strony sie ciesze ze zaraz bede mala tulic , a z drugiej sie boję ze cos moze byc nie tak.to jednak wczesniak. Dziekuje Buu za troske.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec dlatefo pytam o ile za maly, no i co lekarze na to? Tzn.czy mowia ze cos to znaczy? Co? Skad sie to wzielo? Cytat:
Biedn strasznie bo co jej teraz z tefo ze np.za kilka tyg.dostanie wynik ze dziecko bylo zdrowe? Jeszcze bardziej mozna sobie strzwlic w glowe z rozpaczy. Agnes ja tez gratuluje corci ![]() Patrzymlam na nasza liste na 1stronie i w sumie w tym grudniu to nam sporo mamus przybedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#269 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||||
|
|
|
#270 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi Konrad chyba. Ale naj to Karol, kurde w sumie nie myslalam o meskim imieniu hehe. Dla dziewuszki mamy Katarzyna. Tak chcialam moja Kaske drugim raz hahaChoc znajac mojego M to bedzie jak ojciec synow plodzil Cytat:
dzieki hehe a co to za propki jak z filmu byly? Cytat:
hehe lekarz sam ogladal,nas tak zagadal ze nawet nie wiem kiedy haha chyba jak nam kazal stopy ogladac ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

07.07.2012