|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Asia ja na Twoim miejscu też bym nie myślała o wychodzeniu. Leż, leż i odpoczywaj.
Ewa ja miałam robioną gastroskopie po ciąży z Zuzką i wsio ok było. Pospałam w dzień i teraz siedzę. Mleka się napiłam i zaraz do łóżka wskakuję.
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dziś dzień kupy
podłamałam sie po wizycie u gina i musiałam poryczeć małżowi. jest mi źle, nie lubię jak ktoś nade mną skacze. najchętniej zamknęłabym się w łazience z cifem i ją wyszorowała dla odstresowania, a małż mi juz nie pozwala
|
|
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"nieprzytycia za bardzo". To takie rodzinne zboczenie. Mój tata był pokaźny i całe życie była o to wojna między rodzicami, o jego jedzenie, jego tycie, a potem... potem to już tylko przez tę tuszę podupadł na zdrowiu i się skończyło dobre. Ostatnio strasznie mnie wywaliło brzusznie, Klara robi się już dużo i chyba ostro przybiera. Puchną mi nogi, drętwieją ręce. Ważę się głównie u gina a w domu.... jem normalnie, bez ekscesów i tak Wam czasem zazdroszczę, że pozwalacie sobie na coś cięższego, ja mam opory, boję się, że jak już zacznę sobie folgować to równia pochyła. Taka paranoja, nic nie poradzę. Cytat:
Nie wiem już sama jak się zachować, ale stwierdziłam, że chyba zaprzestanę chodzenia do dużych sklepów już nie długo. Po kiego ch... ja mam się denerwować. Czy mnie przepuszczą w kolejce czy nie? Czy zauważą łaskawie, że z brzuchem, czy będą udawać, że jestem przezroczysta. Strasznie mnie to frustruje. Na poczcie to samo. Stoję, 5 osób przede mną. Myślę sobie, huk.... wystoję, nie będę się prosić łaski bo mohery straszliwe, powykręcane okrutnie. Za mną jakaś babeczka z 4 miesięcznym dzieciakiem w nosidełku. Kurde, na zewnątrz zimno, w srodku gorąco, dzieciak ubrany po zęby. Żadna pi.... się nie odezwała, żeby tę kobietę przepuścić. Kto przepuścił. Ja! Powiedzcie, gdzie jest zwykła ludzka życzliwość, bo ja tracę chyba wiarę... Buziaki |
||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się z mamą zagadałam
Mąż już w pracy i wraca dopiero jutro o 15 i pójdzie od razu spać... masakraLogoasia nawet nie próbuj nic sprzątać, myć ani nic! masz się obijać!
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą zastanawiam sie czasem jak to było jak nie miałam dzieci i nie bylam w ciąży.. czy widzialam wokół siebie ludzi którzy rzeczywiście porzebowali dostać się szybciej do kasy |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona niestety, zyczliwosc poszla won gdzies.... ja przyznaje,ze teraz jak gdzies jestem i sie zle czuje, jak ostatnio w Ikei, kolejka na 20osob przede mna, to ide prosto do kasy i informuje pierwsza osobe z kolejki,ze wchodze przed nia, bo to kasa pierwszenstwa i ja je mam.
Mam po prostu dosc i tyle a dzis sie zdziwilam, bo w Biedronce przepuscila mnie babka..kolo 45-50lat bylo mnostwo ludzi i szla kobieta otworzyc nowa kase wszyscy sie rzucili, a ta babeczka zataranowala przejscie swoim koszykiem, i mnie zawolala kilka razy spiewalam jej dziekuje naprawde to bylo COŚ.Madzia o jeju, dlugo ten Twoj malzonek bedzie biedny
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
No naprawdę to jest straszne... ja mam wrażenie, że ludzie po prostu NIE CHCĄ widzieć takich rzeczy... że brzuch, kobieta w ciąży... Fakt, że na pewno też dużo chociażby kobiet która nie była w ciązy nie zdaje sobie sprawy jak to jest :/ widze po sobie.. nie to że nigdy nie ustąpiłam miejsca czy coś, ale chyba też często nie zauważałam takich sytuacji, teraz nawet mój mąż widzi kobiete w ciąży czy z dzieckiem to ustąpi miejsca... próbuje w czymś pomóc...
No ale nie oszukujmy się, częściej to są zachowania przez to, że po prostu ktoś ma to gdzieś i się nie przejmuje innymi, jest nieżyczliwy i po prostu myśli tylko o sobie :/
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestesmy jestesmy ale skonczyl mi sie stacjonarny net wraz z koncem miesiaca i mam tylko taki z komorki... Tz moj dzisiaj mnie tak oslabil ze opadly mi wszystkie czlonki, dzien mialam totalnie zrabany i tak narazie chodze struta bo to raczej w waznej kwestii. moze jak dorwe kiedy kompa to napisze wiecej. Martwilam sie do teraz b9 moje dziecko tez dzis bardzo leniwe, rozruszwl sie od 23!!! Teraz znow mniej. Z tym psem tez mam kurde przeprawe, jest mocno nie usluchana, jak jej przychylam nieba to mi chce na glowe wejsc, jak jestem surowa dla niej zeby ja czegos nauczyc to znowu jest mi jej zal, i tak sie wychowujemy. Kiepski okres mam teraz. Dzisiaj wybitnie slaby dzien... caluje wszystkie i jutro postaram sie wejsc z kompa i byc bardziej na bierzaco, o ile wytrzymam sytuacje z tz i nie uciekne na wies... dobranoc |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie dzisiaij już połóż się spać, a jutro postaraj się wejść nam opowiedzieć co się dzieje i też dokładniej opowiesz jak w końcu ta sytuacja z teściami i psem wygląda...A dzidzia leniwa od pogody pewnie.. no i stres, nerwy mamusi na pewno nie pomagają i się woli chować i być cicho ![]() Jutro będzie lepiej... ![]() Ja już też idę się chyba położyć... chociaż jak tża nie ma to jakoś mi się tak nie chce ![]() Aj aj ale dobranoc wszystkim
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się odmeldowuję. Jakieś 2 godziny później niż zwykle.
Dobranocka! |
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski. Mam was 78 stron do nadrobienia na telefonie. Może pomału kiedyś nadrobie... Nie odzywałam się bo 3 dni walczyłam z okropna migrena. Poza tym u nas wszystkie w jak najlepszym porządku. Ada przybrała ciut mniej a ja ciut więcej... Szyjka wciąż długa i trzyma. Młoda ma 31 tyg 5 dni i waży 1720. Dobranoc
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
ja tez caly dzien, z doskoku doczytuje bo juz po akcji jak reszcie na tylku usiadlam zeby zjesc sniadanie,i na chwile wlaczylam kompa a ona przyszla zaplakana ze jej smutno bo mnie z nia nie ma wymieklam iva ![]() ja je akurat suszylam w piekarniku,w 100stopniach okolo1,5 h tuliluli hej,dawno Cie nie bylo ja Twoje lapacze tez pamietam,bo bardzo mi sie podobaly a pokoik podbil moje serce nie mam nic przeciwko kolorowym dekoracja,ale to wyglada przeslicznie,a dzidzius nie musi miec przeciez pstrokato w pokoiku ![]() mlebi ja juz sama nie wiem kiedy jest donoszona mi belly pokazje ze moja bedzie donoszona 22 stycznia,i ze to bedzie 37 plus 0 logoasia tez uwazam ze powinnas lezec,odpoczywac,kochana nie chcesz rodzic w tym roku prawda? ![]() wiec glowa do gory,wiem ze jak sie jest aktywnym mocno to glupio jak ktos nad Toba skacze,ale czasem trzeba sie z tym pogodzic i juz wiec nic nie sprzataj czasem bo ![]() Kasiulka wycieki siary hoho,u mnie na kilku kropelkach dawno temu sie skonczylo sliczna karuzela i bujaczek,i ile ciuszkow meire loo matko jaka akcja ![]() co komu do tego jak bedziesz karmic? ale tak sobie uswiadomilam,ze ja moje kolezanki tez pytalam czy beda kp,nie zebym je namawiala,mowila ze musza czy cos,tylko dla mnie to takie naturalne pytanie bylo,jak czy masz plan porodu-chociaz ja go nie mam maladT ale jestes pewna ze miala mleko hmm chude czy malo tresciwe? ja nie lubie takiego gadania,bo wiesz,dla mnie nie ma mleka malo tresciwego-nie obraz sie sama takie komentarze przerabialam a moja corcia tez 4kg,i tez malo przybierala,kiepsko bardzo,ale wyniki miala piekne,jak z nia trafilam do alergologa dopiero ona mi uswiadomila,ze czasem natura tak wyrownuje,ze wieksze dzieci malo przybieraja,a mniejsze wiecej,i ze jak mala sie we mnie wdala to grubsza nie bedzie no i widze po mojej sasiadce-ma dwojke dzieci,oba na cycu wykarmione,starsza ma ponad 2 latka,mlodszy ma niecaly rok no i waza prawie tyle samo dla niej to tez szok,mlodszy pulchniutki starsza patyczeklui_89 no cos Ty,do wroclawia nie chcesz jechac? ![]() nie no,troche glupie to gadanie tesciowej h0pe ![]() DuszonaMarchewka ciesze sie ze u was ok,wlasnie tez sie martwilam,rozwazalam napisanie esmska ale nie wiem co bys powiedziala na smsa o takiej porze chyba tylko tyle że zwariowalam Aga ale akcja z psem wspolczje,ale argumenty meza calkiem sensowne,pies jeszcze nie wie ze to pokoj Tymka,i bal sie ze jak w salonie sie zalatwi to mu dasz popalic Alunia nooo wanienka wypas hehe i cos mialam Ci jeszcze pisac,i nie pamietam emdziku ja tez jakos szczegolnie pokoju malej nie przygotuje,jej lozeczko bedzie na razie w salonie a potem beda dziewczynki mialy razem pokoj-a tam kazdy mebel z innej parafii,zagracone jak nie wiem no trudno eh jak podrosna sie to lepiej ogarnie pewnie Ilonka ale pedzisz,34 tydzien,jak dobrze zapamietalam mi dzis pokazalo ze jestem w 32 |
|
|
|
#2533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że migrena odeszła na zawsze Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno oko otwarte z powodu budzika męża
Buu- rozczulila mnie Twoja córa z tym,że jej smutno, bo Ciebie przy niej nie ma Duszona no ładnie masz do nadrobienia Fajnie,że z małą dobrze Twoją Spaaaaac... Zapytam męża czy mu bułkę zrobić.. Sama też zjem i jak wróci z psem i pójdzie do pracy to sobie pójdę dalej spać starym,dobrym zwyczajem A cała nic śniło mi się urządzanie pokoju Małego,co gdzie na docelowo stanąć,gdzie półki itd pół nocy nie spałam od tego myślenia
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
witam
szybciutko zbieram się z Wercią a potem jak zrobi się jaśniej to pocykam co tam wczoraj kupiłam mojej Duśce to wkleje
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
ooo super
![]() a ja juz wcinam bułeczki
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Dziś 60 dni do porodu:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
cześć laseczki, ha w przychodni na badaniach,ludzi od groma,a ja grzecznie czekam w kolejce, Mlebi 60 dni
leci ten czas jak szalony
|
|
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Ewek, idz przed kolejke . Szkoda nałapać jakiś przychodniowych bakcyli. Ja w takich miejscach nie miałabym skrupułów :/
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz tez po sniadaniu i ide dalej spac.
Duszona ciesze sie ze sie odezwalas i ze z Ada wszystko dobrze ![]() Mlebi gratki 60dni szybko zleciEwa nie stoj tak w kolejce, masz prawo isc przed kolejke ! Iva czekamy na fotki ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Mlebi, MamaZuzi, Alunia, Lubcia, amarantus powodzenia na wizytach, trzymam ![]()
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Duszona dobrze, że z Wami wszystko w porządku
![]() Hope trzymaj się, myśl pozytywnie ja idę dzisiaj do labu, ale zaczekam jeszcze z godzinę, może nie będzie jakiś dzikich tłumów po 9.00. A w sumie idę tylko z moczem bez innych badań no ale w takich miejscach każdy jest uprzywilejowany niestety. Ja jeśli chodzi o miejsca w autobusie kobietom w ciąży zawsze ustąpiłam, w sklepach prawda jest taka, że jak już się stoi w kolejce i ciężarna stoi na końcu to ja np. raczej się nie rozglądam, ale gdyby podeszła to na pewno bym przepuściła. Wczoraj na zakupach były po dwie osoby przy kasach, więc wiadomo chwile mogę postać, ale gdyby było tak jak kiedyś, że 20 osób i kasa pierszeństwa to na pewno bym podeszła na początek. |
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
brrrr u mnie zimno ale chyba nieśmiało się słoneczko przebija. przesłodziłam herbate,przypomniała mi się glukoza i jest mi mega niedobrze
ale nic narazie biore się za sprzatanie... ale dzisiaj będzie dużo relacji z wizyt
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Ale mieliśmy akcję wczoraj wieczorem. O 20.30 jechaliśmy do gin bo ciśnienie mi skoczyło do 150/100 i kazała przyjechać na ktg. Na szczęście tętno Małej w porządku, tylko u mnie wyszło stawianie się brzucha ale to przez to że leżałam na plecach a wtedy zawsze mi się spina. Chciała mnie wsadzić do szpitala na obserwację ale chyba jak zobaczyła moją minę to zrezygnowała, przekonaliśmy ją też że mamy bardzo blisko a ze maz ma teraz urlop do konca tygodnia to w kazdej chwili mozemy tam pojechac. Zwiększyła mi dawkę magnezu i dodała relanium bo ja straszny nerwus jestem. Poza tym sprawdziła szyjke jest zamknięta, pessar trzyma, zrobiła usg i to jest najlepsze info wieczoru bo Ola waży 1975g teraz mam nadzieje ze cisnienie spadnie bo to był chyba efekt tej wagi Malej z ostatniej wizyty...![]() za dzisiejsze wizytyEdytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2014-12-11 o 08:29 |
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 w ciąży z Wiki przytyłam 23kg na diecie cukrzycowej z duza zawartością białka i moja poprzednia ginka ciagle powtarzała ze tyje za dużo i ze mam mniej jeść a ja moze z 1500kcal dziennie jadłam.pierdziele skoro teraz cukrzycy nie mam to bede do końca jeść to na co mam ochotę. I tak skora mi trzaska w rozstępy wiec co tam.maz mówi ze by mnie kochał nawet jak bede bez oka wiec i rozstępy przezyj,a ze miałam ich dużo wcześniej to te parę więcej mi nie robi. Cytat:
Wróciłam ze szkoły i zaraz coś sobie zacznę ogarniać.marrzy mi się drzemka ale nie ma opcji bo na 10 spotkanie. To jedyny minus tego naszego mitingu....
|
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje że ciśnienie nie będzie skakać
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
Monia mała ładnie waży:p
Dziewczyny kciuki za wizyty. Ją dopiero na 17 mam Mała nie wiem jak udało Ci się przytyc na tej diecie. Zresztą ja to tyje tylko na słodkim więc może dlatego teraz nie mogę. Przed ciąża jadłam 2 batony dziennie i jeszcze jakieś ciasto czy drozdzowka więc może dlatego teraz mi tak ciężko nabrać ciała. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Wklejałyście wcześniej kosze na pranie Sprouts - widziałam z tej serii i liska i sowę, ale nie typowo na pranie, ale jako pojeminiki: http://www.mamamuminka.pl/oferta/pro...a-Zabawki-Sowa http://www.mamamuminka.pl/oferta/pro...nik-Owl-3SCAOW http://www.mamamuminka.pl/oferta/pro...-Zabawki-Lisek Edytowane przez odowska Czas edycji: 2014-12-11 o 09:18 |
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki melduję się po wizycie u nefrologa. Wszystko w porządeczku na razie. A jutro ortopeda. Tego jestem bardziej ciekawa, bo zadecyduje o moim porodzie.
Kupiłyśmy wczoraj z mamą wyposażenie do łazienki. Byłam w OBI 3 h :padam: Bo nie mogli znaleźć mebli na magazynie
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Świetne wieści (oczywiście te o nerkach, a nie o tym, że mają w Obi burdello)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

podłamałam sie po wizycie u gina i musiałam poryczeć małżowi. jest mi źle, nie lubię jak ktoś nade mną skacze. najchętniej zamknęłabym się w łazience z cifem i ją wyszorowała dla odstresowania, a małż mi juz nie pozwala

i pójdzie od razu spać... masakra
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jestesmy jestesmy ale skonczyl mi sie stacjonarny net wraz z koncem miesiaca i mam tylko taki z komorki...