|
|
#2611 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Cytat:
hehe Ogolnie mozesz sprobowac go ogladnac,zeby wyrobic sobie zdanie o nim :p hehe a byc moze ci sie spodoba teraz tak mysle,ze moglabym opowiedziec ten film w 3-4zdaniach haha
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Graves(Stonehearts Asylum)- Tak średnio. Miał swój klimat,ale tak troszeczkę mi wiało tandetą. Liczyłam na coś lepszego,a tu tak 5,5/6
Dziś się chyba wezmę za Predestination,chociaż obawiam się,że mogę nie ogarnąć tego filmu,ale zobaczymy,może nie doceniam swojego intelektu
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Nightcrawler (5/10) - nie kusił mnie ten film, ale jak sie napatoczył to obejrzałam. Szczerze powiedziawszy to się wynudziłam
Nic ciekawego czy przyciągającego się nie dzieje w tym filmie, o napięciu też nie ma mowy... Jedyne co było ok to rola głównego bohatera, całkiem ciekawa, choć można było przedstawić jego postać duuuużo lepiej. Jedyną ciekawą sceną była ta przy końcu. Do zakończenia zastanawiałam się o czym w ogole jest ten film i po co go nakręcono. To nie było zastanawianie się w pozytywnym sensie Dla mnie zbyt płaski, mało wyraźny, rola Gyllenhaala w miare ratuje całość.The Skeleton Twins (4/10) - taki tam.. Nic nowego. Poprawny, ale nie przyciąga widza. Osaczony (4/10) - starsze filmy akcji oglądane po np 10 latach od premiery wydają się strasznie byle jakie i na jedno kopyto nie wiem z czego to wynika, historia niby pełna napięcia, a oglądałam wyczekując napisów końcowych.Więzień labiryntu (6/10) - jak na film dla młodzieży - bardzo ok Magia w blasku ksieżyca (5/10) - pomysł fajny, ale film totalnie przegadany. Wszystko byłoby ok, gdyby ta gadanina była ciekawa. Nie była. Punkty za Colina, bo go bardzo lubię
|
|
|
|
#2614 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Udając gliniarzy - 2014 r - 7/10
Dobra, lekka komedia, można się trochę pośmiać 6 dałabym ale ze względu na mega śmieszną scene dla mnie kiedy " policjanci biją się " z 2 kobietami w domu oraz za grubaska w sklepie dostają ode mnie 7
|
|
|
|
#2615 |
|
Pani Mizantrop
|
Nightcrawler (2014) - 5/10
Przez pierwsze półtorej godziny nuda, nuda i nuda, dopiero pod koniec coś się dzieje. Ani toto ciekawe, ani zaskakujące, raczej nie polecam Comet (2014) - 8/10 Trochę surrealistyczny film dwójki aktorów, dialogi bardzo dobre, ogólnie film jest dość nietypowy, bardzo mi się podobał. Emmy Rossum wypadła rewelacyjnie
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Władza (2013) http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adza-2013-572459
kryminał o policjancie uwikłanym w skandal - niestety nie dałam rady obejrzeć do końca taki był nudny i wszystko wolno się rozgrywało aż wręcz usypiało. 1/10 Cytat:
Cytat:
dzięki za odpowiedź! ja wlasnie nigdzie nie moglam znalezc info czy ten film jest prawdziwy czy nie, tylko na filmwebie wątek ze to fake ale nie ma podanych zadnych przykladow po prostu komentarze typu ,,to fake jak mozecie tego nie widziec" - no i stad jestem nieprzekonana
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-12-08 o 07:49 |
||
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Bogowie ulicy- film taki sobie. Do obejrzenia i zapomnienia. Końcówka nawet spoko ale tak to średniak. Nie rozumiem tak dobrej opinie na filmweb. Dla mnie max 4/10
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Predestination - naprawdę świetny film w swoim gatunku. bardzo oryginalny i pokręcony. No i wymaga dużo skupienia, żeby zrozumieć o co chodzi ale zdecydowanie warto obejrzeć
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
Tylko kochankowie przeżyją - świetny!
|
|
|
|
#2620 |
|
Pani Mizantrop
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Predestination-Bardzo ciekawy,oryginalny i co jest trochę paradoksem-spójny. Nieźle zakręcony i zapętlony,ale końcówka daje gotowe wyjaśnienie,także nie miałam zbytniego problemu z ogarnięciem tej historii,gorzej jak zaczęłam się nad ta historią zastanawiać
Jeden z lepszych filmów w takiej konwencji,świetnie zagrany,minimalistyczny,a robi ogromne wrażenie. Dla mnie świetny 9/10
|
|
|
|
#2622 |
|
Pani Mizantrop
|
V/H/S Viral (2014) - 3/10
Nie lubię tego typu filmów, ale ten był chyba najmniej nudny z całej serii, najznośniejszy. Myślę, że fanom horrorów typu found footage może się spodobać. The skeleton twins (2014) - 4,5/10 Miałam nadzieję na dobry obyczajowy film, ale niestety się zawiodłam. Jest nudny i wtórny. I nie ma w sobie tego uroku, który sprawia, że tego typu filmy się podobają i zapadają w pamięć na długo.
|
#2623 |
|
Polka Ogarniaczka
|
hardkor disko w sumie to nie wiem, co o nim sądzić - zdjęcia ładne, muzyka też. Historia zrozumiała, ale nie rozumiem do końca czemu mamy obecne roczniki utożsamiać z bohaterami tego obrazu. 6/10
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2014-12-08 o 19:20 |
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio oglądałam film"Buntownik z wyboru". Moim zdaniem zalatywał takim typowym pseudopsychologicznym, hamerykańskim kiczem - banały, przesadzanie i te sprawy.
Widziałam też "Pluton". Ten mi się podobał! Muszę przyznać, że to porządny kawał szokującego, wojennego kina. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
This is where i leave you-Fajny film,spokojny,słodko-gorzki,refleksyjny,szczer y. Rewelacyjna chemia pomiędzy aktorami. 7/10
|
|
|
|
#2626 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2630 |
|
Pani Mizantrop
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
The Imitation Game. Bardzo mi się podobał. Enigma nie w centrum, ale raczej jako pretekst do opowiedzenia historii. 7+ lub 8 /10
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
American Hustle- hmmm film dość fajny ale strasznie mi się dłużył jak flaki z olejem. Za bardzo rozciągnięty, przy czym częs to nudny. Daję mu 6/10 mimo, że w niektórych momentach usypiałam na nim. Dobra gra aktorska
|
|
|
|
#2633 |
|
Pani Mizantrop
|
Take care (2014) - 4/10.
Słabo, wynudziłam się strasznie. Film jest przesadzony, przesłodzony, przekombinowany i taki ogólnie nieżyciowy. No nie podobało mi się. Ani to romantyczne, ani zabawne, ani nawet wciągające Nie polecam, nawet na nudny wieczór
|
#2634 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Porwana - 2014 r - 3/10
Beznadziejny, nudny... totalny gniot. Nie polecam. |
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę nie wchodziłam, problemy z komputerem. Przez ten ponad miesiąc może nie obejrzałam tak dużo, ale obejrzałam tak:
- w kinie film "Udając gliniarzy" -> bardzo dobra komedia, wcześniej myślałam, że będzie sporo gorsza po czytaniu komentarzy, a jednak mnie bardzo przypadła do gustu Fajna fabuła, zabawne postaci i wiele śmiesznych sytuacji, że śmiałam się do rozpuku, reszta sali tak samo. Teksty też jak dla mnie świetne Pod koniec film może miał tendencję zniżkową, ale i tak jak dla mnie jest jedną ze śmieszniejszych z tych nowych komedii, prosta komedia, taka do pośmiania się, bardzo fajnie zrobiona dla mnie. Dawno się tak nie pośmiałam. Od początku do końca rewelacyjnie się oglądało. Moja ocena to 9/10, myślałam nad 8, ale jednak 9 Baaardzo polecam ![]() - "Królowie lata -> oglądałam w domu kultury. To taki film o dorastaniu, buncie, ale trochę inaczej pokazanym. Nastolatkowie tutaj nie bardzo dogadują się z rodzicami, jeden traktowany jest jak dziecko, drugi po prostu po śmierci matki nie dogaduje się z ojcem, trzeci trochę na doczepkę nie wiadomo ( ). Jest to mimo tematu lekki film, chwilami można się nieźle pośmiać zwłaszcza z postaci Biaggio (to ten trzeci chłopak), sporo zabawnych scen i tekstów jest z jego udziałem Jest też pierwsze młodzieńcze uczucie. No i klimat lasu, przyrody, wolności jaką wtedy odczuwają chłopcy. Fajnie widać, że w sumie bunt nastolatków nie musi mieć złego wydźwięku i nie musi kończyć się czymś złym. Aktorzy są dosyć ok, cała fabuła też ciekawie dosyć poprowadzona. Film lekki, ale tutaj też skłania do pewnych refleksji. Dobry film moim zdaniem, moja ocena 7/10. - "W lepszym świecie" - .duński dramat. Obejrzałam już parę duńskich filmów na pokazach w domu kultury i ten też w domu kultury. Kolejny duński film, który bardzo mi się podoba. Mniej znani mi aktorzy, ale świetni. Film w prosty sposób opowiada o bardzo wielu problemach np. o dręczeniu słabszego w szkole, o bólu po śmierci matki, o trudnych relacjach z ojcem. Porusza, pobudza do refleksji. Bohaterowie filmu stykają się z dylematami moralnymi, czują złość, chcą się zemścić. Inni z nich chcą postępować, żyć jak w tytule w lepszym świecie, ale film zadaje pytanie: czy to możliwe? Jednym słowem ten film daje bardzo dużo do myślenia, można by o nim myślę rozmawiać bardzo długo. Ja z niego wyniosłam wiele i wiem, że to jeden z tych co pozostanie w mojej pamięci. Pokazuje też jakie mogą być konsekwencje pewnych działań, wzrusza. Ponadto zdjęcia są piękne, krajobrazy, to taki miły dodatek, do fabuły, która jest bardzo ciekawa i wartościowa. Bardzo mi się ten film podobał i na pewno obejrzę inne tej reżyserki i inne duńskie też, bo bardzo mi się podobają. Są w sumie podobne chyba do skandynawskich, które też przypadły mi do gustu. Moja ocena 8/10, bardzo dobry film, zdecydowanie polecam do obejrzenia, przemyśleń. Warto obejrzeć! - "Babcia Gandzia" -> ten film też obejrzałam w domu kultury. Francuska komedia - przyznaję, że to zadziałało na mnie pozytywnie, bo lubię francuskie komedie "Udając gliniarzy" jest rodem z USA i takie też lubię, ale francuskie tak samo bardzo bardzo lubię. Ich humor też mi się podoba. Tutaj mamy ciekawą fabułę, może lepiej za dużo nie zdradzać ( ), fajnie wymyślili Aktorka grająca Paulette, czyli tytułową Babcię początkowo irytuje (no i tak ma być, taka postać specjalnie), potem w jej życiu zachodzą zmiany. A scen zabawnych też jest sporo, gdzie można nieźle się zaśmiać Same sytuacje, fabuła już wywołują śmieszność, pomysł świetny. Realizacja też bardzo dobra, ogląda się przyjemnie, nie ma ani chwili nudy jak dla mnie Zakończenie też wywołało uśmiech na mojej twarzy Pomysłowa babcia Nie piszę więcej, by za dużo nie zdradzać, niby komedia, ale po co napisać zbyt wiele. Po prostu warto obejrzeć, porządna francuska komedia, zabawne sytuacje, ciekawe postaci, które też zachowują się zabawnie. Można się pośmiać, odprężyć, film zrealizowany sprawnie Muzyka też dobrze dobrana moim zdaniem Polecam, bardzo dobra komedia, moja ocena 8/10. A w telewizji z francuskich komedii przypomniałam sobie "Jeszcze dalej niż Północ" ostatnio, które bardzo lubię
|
|
|
|
#2636 |
|
Marszałkini II RP
|
"Azyl" - 7/10. Nie jest to film wybitny, ale trzyma w napięciu plus za świetną obsadę i ciekawy pomysł.
|
|
|
|
#2637 |
|
Holy Crap!
|
Wielki Mike-- całkiem dobrze się oglądało pomimo tych dwóch godzin. Gra aktorska Sandry Bullock przypadła mi do gustu, dobra aktorka. Całość nie powaliła mnie na kolana i nie była wybitna, ale była dobra i godna polecenia. 7/10
|
|
#2638 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
To fakt, świetny film
hehehe u mnie zarobił 9/10 Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Polka Ogarniaczka
|
sponsoring gniot okropny, im dalej w las, tym mniej zrozumiały, 4/10
|
#2640 |
|
Holy Crap!
|
Druhny-- aaale żenada
Mało śmieszny, aktorka grająca pannę młodą niezwykle irytująca. Film o którym bardzo szybko zapomnę, szkoda na niego czasu, ale dam 2/10 za postać grubszej druhny.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

hehe
teraz tak mysle,ze moglabym opowiedziec ten film w 3-4zdaniach
haha

Nic ciekawego czy przyciągającego się nie dzieje w tym filmie, o napięciu też nie ma mowy... Jedyne co było ok to rola głównego bohatera, całkiem ciekawa, choć można było przedstawić jego postać duuuużo lepiej. Jedyną ciekawą sceną była ta przy końcu. Do zakończenia zastanawiałam się o czym w ogole jest ten film i po co go nakręcono. To nie było zastanawianie się w pozytywnym sensie
6 dałabym ale ze względu na mega śmieszną scene dla mnie kiedy " policjanci biją się " z 2 kobietami w domu oraz za grubaska w sklepie dostają ode mnie 7 

Fajna fabuła, zabawne postaci i wiele śmiesznych sytuacji, że śmiałam się do rozpuku, reszta sali tak samo. Teksty też jak dla mnie świetne
). Jest to mimo tematu lekki film, chwilami można się nieźle pośmiać zwłaszcza z postaci Biaggio (to ten trzeci chłopak), sporo zabawnych scen i tekstów jest z jego udziałem
Jest też pierwsze młodzieńcze uczucie. No i klimat lasu, przyrody, wolności jaką wtedy odczuwają chłopcy. Fajnie widać, że w sumie bunt nastolatków nie musi mieć złego wydźwięku i nie musi kończyć się czymś złym. Aktorzy są dosyć ok, cała fabuła też ciekawie dosyć poprowadzona. Film lekki, ale tutaj też skłania do pewnych refleksji. Dobry film moim zdaniem, moja ocena 7/10.
Nie piszę więcej, by za dużo nie zdradzać, niby komedia, ale po co napisać zbyt wiele. Po prostu warto obejrzeć, porządna francuska komedia, zabawne sytuacje, ciekawe postaci, które też zachowują się zabawnie. Można się pośmiać, odprężyć, film zrealizowany sprawnie
Mało śmieszny, aktorka grająca pannę młodą niezwykle irytująca. Film o którym bardzo szybko zapomnę, szkoda na niego czasu, ale dam 2/10 za postać grubszej druhny.