Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 10:47   #2551
201607111054
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX

W temacie paletek Zoevy- mam Naturally Yours i jestem pewna, że jak skończę ją (kiedyś) kupię następną na pewno. I na kolejnej nie poprzestanę. W porownaniu do wszystkiego co mam to czuć "tę" jakość. Właśnie leci do mnie nowa smokey plaetka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zoeva_smoky_palette_swatches_review_beautypalmira_4.jpg (74,5 KB, 65 załadowań)
201607111054 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:49   #2552
Selfish Girl
Life is a drink ...

Ludzie nie wiedzą, że jak pies jest z hodowli albo inaczej - jak oboje rodziców ma rodowody to i ich dzieci mają. Proste jak budowa cepa. Na aukcjach czasami widzę, że pies bez rodowodu 1000 zł z rodowodem 1500... za co ta cena dodatkowa 500 zł jak papiery kosztują maks 50 zł ?
Za chyba usługę żeby ktoś obcy się podpisał pod metrykami. Szwagierka kilka lat temu miała szczeniaki zanim weszła w życie ustawa o rozmnażaniu psów i kotów w celach handlowych bo teraz wiadomo trzeba mieć zarejestrowaną hodowle. Mamusia jak i tatuś rasa labrador retriever kolor biszkoptowy. Szczeniaki były przepiękne - gdzieś mam nawet zdjęcia Kilka dni po urodzinach szwagierka wystawiła aukcje, że szuka właścicieli dla piesków, są do oglądnięcia tutaj i tutaj, do odbioru po odrobaczeniach szczepieniach po tym i tym dniu. Jak ja osobę prywatną to szczeniaki były wygiglane. Już na następny dzień zadzwonił gościu który z góry chciał wszystkie szczeniaki. Gościu zapomniał zadzwonić chyba z zastrzeżonego numeru bo google pokazało, że to była jakaś hodowla.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:02   #2553
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ishya Pokaż wiadomość
W temacie paletek Zoevy- mam Naturally Yours i jestem pewna, że jak skończę ją (kiedyś) kupię następną na pewno. I na kolejnej nie poprzestanę. W porownaniu do wszystkiego co mam to czuć "tę" jakość. Właśnie leci do mnie nowa smokey plaetka
http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...-z-bliska.html
Te brązy to są w końcu zimne czy ciepłe? Bo ile zdjęć na necie, tyle różnych wersji

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Jak oceniasz te cienie w porównaniu do inglota?
Śliczne kolorki
Niestety nie porównam, bo nie miałam ani jednego cienia z inglota :/ Zapytaj Salix

Edytowane przez 201607131110
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:05
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:06   #2554
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Ludzie nie wiedzą, że jak pies jest z hodowli albo inaczej - jak oboje rodziców ma rodowody to i ich dzieci mają. Proste jak budowa cepa. Na aukcjach czasami widzę, że pies bez rodowodu 1000 zł z rodowodem 1500... za co ta cena dodatkowa 500 zł jak papiery kosztują maks 50 zł ?
Za chyba usługę żeby ktoś obcy się podpisał pod metrykami. Szwagierka kilka lat temu miała szczeniaki zanim weszła w życie ustawa o rozmnażaniu psów i kotów w celach handlowych bo teraz wiadomo trzeba mieć zarejestrowaną hodowle. Mamusia jak i tatuś rasa labrador retriever kolor biszkoptowy. Szczeniaki były przepiękne - gdzieś mam nawet zdjęcia Kilka dni po urodzinach szwagierka wystawiła aukcje, że szuka właścicieli dla piesków, są do oglądnięcia tutaj i tutaj, do odbioru po odrobaczeniach szczepieniach po tym i tym dniu. Jak ja osobę prywatną to szczeniaki były wygiglane. Już na następny dzień zadzwonił gościu który z góry chciał wszystkie szczeniaki. Gościu zapomniał zadzwonić chyba z zastrzeżonego numeru bo google pokazało, że to była jakaś hodowla.

Teraz też z tym rejestrowaniem ludzie kombinują. Powstały związki zrzeszające także pseudohodowców, logo bardzo podobne do ZKWP chyba. I pseudohodowcy wystawiają "rodowody", nie mające nic wspólnego z oficjalnym dokumentem.

http://www.zdaniempsa.eu/2012/05/leg...dohodowcy.html

http://img145.imageshack.us/img145/2980/rodo.jpg

Jeszcze w zwierzęcym temacie...
Madzik robi psu cappuccino z papierka, "bo Nikusia lubi":
https://www.youtube.com/watch?v=K1xH...xdwISSIOEkiwVA

Co te youtuberki, pogłupiały już wszystkie? Nigdy nie byłam jakąś obrończynią zwierząt, ale no krew mnie zalewa.
Przyznaję, że dopiero teraz też wysłuchałam na spokojnie całej wypowiedzi Doncze o piesku. Mówi, że nie może żyć bez psa, nie ma szans, musi mieć zawsze psa w domu, bo nie wyobraża sobie życia bez psa, nie wyobraża sobie wracać do pustego domu. OD RAZU jak się dowiedziała, że Doncia nie żyje, "postanowiła poszukać nowego, bo chciała po prostu mieć go JAK NAJSZYBCIEJ".
Mała egoistka.
Szukała najpierw po schroniskach, ale "nie znalazła odpowiedniego" (nie było czterotygodniowych? ). Potem przeglądała olx (świetne miejsce na znalezienie psa! :brawo, ale też nic nie znalazła, więc płakała aż w końcu zasnęła. Za pół godziny obudził ją Alan, bo tak! znalazł dla nich "fajnego psa". Od razu zadzwonili i tego samego dnia po niego pojechali.

W domu się okazało, że pies nie potrafi jeszcze chodzić i "nic nie ogarnia", wtedy Marta bardzo się zdziwiła i pomyślała "No jeju, czemu ludzie oddają psy, skoro one jeszcze nie są w stanie same życ. I było widać, że ona potrzebuje jeszcze matki." A czemu ludzie BIORĄ takie małe psy? Nie no ręce opadają. Potem jeszcze opowiada jaka Doncia jest malutka i nieporadna, jak uwielbia ją tulić, nosić i ściskać, och by ją zadusiła prawie. To może lepsza by była maskotka? Też można sobie tulić, też jest mała i też "nie ogarnia nic" i chodzić nie umie.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:11
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:10   #2555
katrina1991
Zadomowienie

A ja ciągle raczkuje z moimi filmikami
https://www.youtube.com/watch?v=AmqDR9thjM4
no ale przecież nie odrazu Rzym zbudowano, jak za rok moje filmiki będą wyglądały tak hmm... ''nieprofesjonalnie'' to przestanę nagrywać. Jak narazie doprowadzają mnie do śmiechu
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:11   #2556
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Donka chyba też nie za bardzo rozumie cały problem, szkoda. :/ Wzięcie czterotygodniowego psiaka (bo co? bo jest taki śliczniuchny? ) jest skrajną nieodpowiedzialnością. Myślałam, że jest nieco bardziej myśląca i rozważna. (zaraz mnie Patisia pobije )

Ja kiedyś
też nie rozumiałam o co chodzi z tymi rodowodami i pseudohodowlami
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:19   #2557
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś

Tak, pisałam, że ja też. Kiedyś się o tym nie mówiło, kiedyś każdy (kogo znam) gdzieś tam kupował psa, a rodowód? Bicz pliz, jaki rodowód, na co to komu? Kiedyś to było też inaczej rozwiązane prawnie.
Ale teraz wszędzie się o tym trąbi, tłumaczy, jest milion stron na ten temat, plakaty u weterynarza, itd. Doncia taka obeznana we wszystkim, a takiej drobnostki nie ogarnęła? Szczególnie, że przy kupnie poprzedniego psiaka chyba ludzie też jej co nie co tłumaczyli. Nie zorientowała się też, że bierze malucha, który nie umie chodzić? No tak, ale przecież MUSIAŁA MIEĆ PSA JAK NAJSZYBCIEJ. Sama to powiedziała.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:26
Stary 2014-12-11, 11:22   #2558
whip
psy-chopatka

Cytat:
Ludzie nie wiedzą, że jak pies jest z hodowli albo inaczej - jak oboje rodziców ma rodowody to i ich dzieci mają. Proste jak budowa cepa.
Małe sprostowanie, nie wystarczy że rodzice mają rodowody, muszą mieć również uprawienia hodowlane.
Stary 2014-12-11, 11:26   #2559
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Małe sprostowanie, nie wystarczy że rodzice mają rodowody, muszą mieć również uprawienia hodowlane.
O tym nie wspominałam bo to już w ogóle nie podlega żadnej dyskusji. Jak ktoś ma hodowle to też normalne, że wszystkie uprawnienia mają.
Stary 2014-12-11, 11:31   #2560
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez imbaa Pokaż wiadomość
WIADOMO.
Teraz po prostu zamiast paczki czipsów dziennie zjadam dwie + milke oreo
Źle się czułam patrząc na stary avatar, chyba jak co roku moim postanowieniem noworocznym będzie: Tym razem schudnę
Ale część pączków, czipsów i milki oreo POSZŁO W CYCKI.
A to nie ty masz 57 centów w talii? No chyba, że masz figurę jak Hania.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:32   #2561
whip
psy-chopatka

Cytat:
O tym nie wspominałam bo to już w ogóle nie podlega żadnej dyskusji. Jak ktoś ma hodowle to też normalne, że wszystkie uprawnienia mają.
OK, ale z twojej wypowiedzi można było wywnioskować że zawsze szczenięta rodowodowych rodziców mają rodowody a to nie prawda.
Stary 2014-12-11, 11:33   #2562
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
A ja ciągle raczkuje z moimi filmikami
https://www.youtube.com/watch?v=AmqDR9thjM4
no ale przecież nie odrazu Rzym zbudowano, jak za rok moje filmiki będą wyglądały tak hmm... ''nieprofesjonalnie'' to przestanę nagrywać. Jak narazie doprowadzają mnie do śmiechu
Jest lepiej bo w końcu zaczęłaś mówić Niemniej jednak ja mam wrażenie, że bardzo się wstydzisz, prawie szepczesz i włącza się we mnie taka mimowolna reakcja - ona się męczy, nie będę jej tego robić, wyłączę żeby się nie wstydziła dłużej . Musisz nad tym poćwiczyć.
A odnośnie makijażu - jesteś pewna, że dobrym pomysłem jest nakładanie bronzera i różu bezpośrednio na nieprzypudrowaną skórę? No i cień Sultry jest bardzo ciepłym brązem a Ty mi w kamerze wyglądasz bardziej na tym chłodny, trochę mi się to gryzło kolorystycznie.

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość

Niestety nie porównam, bo nie miałam ani jednego cienia z inglota :/ Zapytaj Salix

o co, bo się zgubiłam?

Cytat:
Doncia taka obeznana we wszystkim, a takiej drobnostki nie ogarnęła? Szczególnie, że przy kupnie poprzedniego psiaka chyba ludzie też jej co nie co tłumaczyli. Nie zorientowała się też, że bierze malucha, który nie umie chodzić? No tak, ale przecież MUSIAŁA MIEĆ PSA JAK NAJSZYBCIEJ. Sama to powiedziała.
nie oglądam jej, więc moja opinia nie będzie podyktowana sympatią bądź antypatią: straszny egoizm. Jak u głupiej dziuni, która koniecznie musi mieć pieska do torebki.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:36   #2563
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś
Najważniejsze, że już wiesz Najgorsi są ludzie, którym po prostu nie przetłumaczysz, bo wiedzą lepiej (tak jak "inteligenci" z komentarzy, które wkleiła jajajamajka). Aż nóż się w kieszeni otwiera
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:43   #2564
201607131106
Konto usunięte

Dziewczynki, czarna supershock jest na allegro u kilku sprzedawców z około 10 zł.
Stary 2014-12-11, 11:43   #2565
katrina1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Jest lepiej bo w końcu zaczęłaś mówić Niemniej jednak ja mam wrażenie, że bardzo się wstydzisz, prawie szepczesz i włącza się we mnie taka mimowolna reakcja - ona się męczy, nie będę jej tego robić, wyłączę żeby się nie wstydziła dłużej . Musisz nad tym poćwiczyć.
A odnośnie makijażu - jesteś pewna, że dobrym pomysłem jest nakładanie bronzera i różu bezpośrednio na nieprzypudrowaną skórę? No i cień Sultry jest bardzo ciepłym brązem a Ty mi w kamerze wyglądasz bardziej na tym chłodny, trochę mi się to gryzło kolorystycznie.
Dzięki za podpowiedzi
A z tym przypudrowaniem to jednak masz rację, ma to więcej sensu, nigdy nad tym się nie zastanawiałam. Zawsze nakładałam puder na skończony makijaż.
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:48   #2566
201607111054
Konto usunięte

Cytat:
http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...-z-bliska.html
Te brązy to są w końcu zimne czy ciepłe? Bo ile zdjęć na necie, tyle różnych wersji

Na moje niewprawne oko w tej palecie znajdują się brązy ciepłe, ale są też dwa chłodniejsze.
201607111054 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:50   #2567
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za podpowiedzi
A z tym przypudrowaniem to jednak masz rację, ma to więcej sensu, nigdy nad tym się nie zastanawiałam. Zawsze nakładałam puder na skończony makijaż.
można sobie zrobić plamy, nie utrzymają się tak dobrze, jeżeli masz tłustą cerę to może być duży problem. No i zamiast omiatać pędzlem twarz, spróbuj bardziej nim ten puder wklepywać.
Stary 2014-12-11, 11:51   #2568
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
OK, ale z twojej wypowiedzi można było wywnioskować że zawsze szczenięta rodowodowych rodziców mają rodowody a to nie prawda.
Jeżeli oboje rodziców ma rodowód + uprawnienia hodowlane to każdy szczeniak ma metrykę. Na podstawie metryki jest wydawany rodowód. Jak zdarzy się taka sytuacja, że szczeniak odbiega od kanonu wzoru rasy to i tak dostaje rodowód ale nie dostaje uprawnień hodowlanych.
Stary 2014-12-11, 11:52   #2569
201607131110
Konto usunięte

Cytat:
o co, bo się zgubiłam?
Porównanie cieni z Hean do tych z Inglota
Stary 2014-12-11, 11:54   #2570
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

A to przepraszam bardzo, że się wtrącę. Ja mam porównanie. Perłowe są identyczne.
Stary 2014-12-11, 11:57   #2571
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
aaa... tak naprawdę to wszystko zależy od konkretnego odcienia jeśli chodzi o obydwie firmy. Moim zdaniem obecnie Hean wcale Inglotowi nie ustępuje a jest tańszy. Maty jedna i druga firma ma dość kredowe, ciężkie w blendowaniu, można sobie nimi zrobić plamy, więc tego wykończenia unikam. Hean ma cudne duochromy (z lepszą konsystencją niż znane duochromy z Kobo - siostrzanej marki). Perła, którą mam też jest fajna. Z inglotowskimi perłami jest różnie, niektóre się mocno sypią, ciemne mają czarną bazę i niestety rozcierają się na buro.
Stary 2014-12-11, 12:00   #2572
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
aaa... tak naprawdę to wszystko zależy od konkretnego odcienia jeśli chodzi o obydwie firmy. Moim zdaniem obecnie Hean wcale Inglotowi nie ustępuje a jest tańszy. Maty jedna i druga firma ma dość kredowe, ciężkie w blendowaniu, można sobie nimi zrobić plamy, więc tego wykończenia unikam. Hean ma cudne duochromy (z lepszą konsystencją niż znane duochromy z Kobo - siostrzanej marki). Perła, którą mam też jest fajna. Z inglotowskimi perłami jest różnie, niektóre się mocno sypią, ciemne mają czarną bazę i niestety rozcierają się na buro.

A, bo ja mam swoje różowo-beżowe.
A cienie hean z tych czwórkowych paletek wydają mi się bardziej kredowe, ale też bardziej napigmentowane niż matowy inglot. Pewnie tak jak mówisz, zależy od konkretnego koloru...
Stary 2014-12-11, 12:00   #2573
201607131110
Konto usunięte

Cytat:

A to przepraszam bardzo, że się wtrącę. Ja mam porównanie. Perłowe są identyczne.
A proszę Ciebie bardzo Im więcej opinii, tym koleżanka pytająca będzie lepiej doinformowana.

Cytat:
Nie wiem, jak z matami z Inglota, ale ja muszę powiedzieć, że te z Hean mi bardzo odpowiadają, są trudniejsze niż np. NYX, ale ja sobie z nimi radzę
Stary 2014-12-11, 12:13   #2574
cattt
Mrs Mrau

Boogie śpi w pokoju w którym świeżo pomalowana ściana jeszcze schnie.....
No bardzo zdrowe.

Lubię jej vlogmasy i mam wrażenie że faktycznie schudła trochę, szczupłej wyglada na twarzy. W ogóle jakos tak ładnie wygląda ostatnio
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:22   #2575
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

O to, to. Mam dwa piękne, ciemne kolory (granat perłowy i butelkową zieleń) i niestety wydobycie koloru jest trudne. Na kredce długotrwałej wyglądają ładnie, ale same na oku, na bazie bledną, przy roztarciu dają efekt szarej plamy A ja lubię takie kolory do kresek, więc muszę dokupić jeszcze mocno granatową kredkę, zieloną z Essence kupiłam ostatnio.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:16   #2576
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za podpowiedzi

Katrina, to nie mówili Wam o tym w szkole? Przecież jesteś kosmetyczką z wykształcenia
.
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:21   #2577
_Summer_
Zadomowienie

wtf? co to za metoda? (znalezione na fb)
"jesli ktos jest zainteresowany, zapraszam na priv
rzesy metoda kępkami, lagodny klej na bazie wody- rzesy nie moga miec duzego kontaktu z nią poza tym, trzymaja sie ok 2-3 tygodnie, nie trzeba specjalnie o nie dbac, wystarczy unikac wody. ksztalt, dlugosc, gestosc, wszystko do dogadania, cena 30 zl zapraszam! )"

"
wystarczy myc twarz czy wlosy, unikajac kontaktu oczu z wodą, co raczej nie jest trudne"

jak dobrze rozumiem dziewczyna przykleja zwykle kępki ze sklepu (napisała, że są ogólnodostępne) zwykłym klejem do rzęs.

albo to jakaś metoda, o której nie slyszalam?

ps. są chętne

Edytowane przez _Summer_
Czas edycji: 2014-12-11 o 13:28
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:24   #2578
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
wtf? co to za metoda? (znalezione na fb)
"jesli ktos jest zainteresowany, zapraszam na priv
rzesy metoda kępkami, lagodny klej na bazie wody- rzesy nie moga miec duzego kontaktu z nią poza tym, trzymaja sie ok 2-3 tygodnie, nie trzeba specjalnie o nie dbac, wystarczy unikac wody. ksztalt, dlugosc, gestosc, wszystko do dogadania, cena 30 zl zapraszam! )"

"
wystarczy myc twarz czy wlosy, unikajac kontaktu oczu z wodą, co raczej nie jest trudne"

jak dobrze rozumiem dziewczyna przykleja zwykle kępki ze sklepu (napisała, że są ogólnodostępne) zwykłym klejem do rzęs

ps. są chętne

Wystarczy się nie myć - co nie jest trudne.
Stary 2014-12-11, 13:28   #2579
kobea
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie cieni Hean

Xska przy tym to pikuś
https://www.youtube.com/watch?v=IkV-iob1m70
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:37   #2580
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie cieni Hean

Xska przy tym to pikuś
https://www.youtube.com/watch?v=IkV-iob1m70
zawsze jestem przerazona jak nakłada podkład, ale na końcu ładnie Ja bym nie mogla chodzic z podkladem tak rozniacym sie od koloru mojej twarzy, gdzies delikatnie by zszedł i już by to strasznie było widać, albo nawet wysmarkać się nie można

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

https://www.facebook.com/stylizacje/...type=1&theater

biedna Karo
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości