Panny Młode 2015, część 33 ! <3 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 12:58   #4651
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode 2015, część 33 ! <3

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
właśnie wczoraj rozmawialiśmy z tż jak bd miała kiedyś na imię nasza córa synka mamy Adrianka a tż się upiera przy Marysi ale ja nie jestem zadwolona zmów ja chcę żeby miała na imię Liliana achh te dylematy :pp
Ja to w ogóle nie myślę. Kiedyś coś mi się podobało to mi pokradli w rodzinie imiona :P A pewno z 5 razy mi się zmieni jak wymyślę teraz do czasu kiedy faktycznie dojrzeję do dziecka (czy to się w ogóle kiedyś wydarzy?!)
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 12:58   #4652
sQuaara
Zakorzenienie

a ja nie mam... nie wiem kiedy miec bede bo jakos jubilerzy nie wzbudzaja mojego zaufania.. ide mierze traktuja nas jak powietrze -_--'
Stary 2014-12-11, 12:59   #4653
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a ja nie mam... nie wiem kiedy miec bede bo jakos jubilerzy nie wzbudzaja mojego zaufania.. ide mierze traktuja nas jak powietrze -_--'
jak to jak powietrze?
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:01   #4654
asia1905
Zakorzenienie

Dziewczyny uważajcie na siebie. W Toruniu też kiedyś szukali gwałciciela. Bałam się wieczorem z domu wychodzić bo kto wie na jakiego wariata człowiek spotka.

Aż mi głupio to pisać ale się przespałam chwilę. Ostatnio jakaś wykończona chodzę to w dzień urlopowy czekając na P. chyba mogłam sobie na to pozwolić
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:03   #4655
ania9o
Zakorzenienie

Idę obrać ziemniaczki i wstawić mięsko do kombiwaru.

Ja wczoraj byłam sama u jubilera i zostałam naprawdę miło potraktowana, pani mi pokazała wzory i ceny podała, i zaprosiła z narzeczonym żebyśmy sobie razem poogladali dzisiaj jedziemy do tego jubilera co kupował TŻ pierścionek zaręczynowy. Może tam cos znajdziemy jeszcze
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:05   #4656
asia1905
Zakorzenienie

SQuaar to dziwne zachowanie. Mówisz o sieciowych typu Apart? My to zajęliśmy im w sklepie dwa razy z godzinę czasu i pokazywali co chcieliśmy doradzali. Szukali żeby nam pokazać różnice w szerokości itp. Sami wychodzili z inicjatywą. Tylko jak już patrzyłaś ten salon to tylko Toruń i Bydgoszcz.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:09   #4657
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość

właśnie Ci miałam pisać, że już mają portret, ale widzę, że wiesz
ja po ostatnich przygodach już raczej tylko autem jeżdżę
lepiej późno niż wcale, bo o nim już trochę czasu słychać a policja nie może go złapać

mam nadzieję, że mnie nie zaatakuje jak będę szła na spotkanie z wami muszę poćwiczyć w domu king fu przed wyjściem bo jak go spotkam to mu takiego kopniaka zasadzę jak stąd do wieczności (nie no tak się tylko mówi, a jak przyszło by co do czego to bym uciekała gdzie pieprz rośnie albo stała jak wryta ze strachu)

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-12-11 o 13:11
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:11   #4658
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Idę obrać ziemniaczki i wstawić mięsko do kombiwaru.

Ja wczoraj byłam sama u jubilera i zostałam naprawdę miło potraktowana, pani mi pokazała wzory i ceny podała, i zaprosiła z narzeczonym żebyśmy sobie razem poogladali dzisiaj jedziemy do tego jubilera co kupował TŻ pierścionek zaręczynowy. Może tam cos znajdziemy jeszcze
co gotujesz?? u mnie żurek dzisiaj a TŻ jeszcze knedle ze śliwkami od Pani Mamy

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
SQuaar to dziwne zachowanie. Mówisz o sieciowych typu Apart? My to zajęliśmy im w sklepie dwa razy z godzinę czasu i pokazywali co chcieliśmy doradzali. Szukali żeby nam pokazać różnice w szerokości itp. Sami wychodzili z inicjatywą. Tylko jak już patrzyłaś ten salon to tylko Toruń i Bydgoszcz.
no właśnie myśmy dokładnie takiego zachowania doświadczyli, bardzo miło się nami zajęto - choć nie byliśmy w żadnej sieciówce bo TŻ ma awersje
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:23   #4659
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
lepiej późno niż wcale, bo o nim już trochę czasu słychać a policja nie może go złapać

mam nadzieję, że mnie nie zaatakuje jak będę szła na spotkanie z wami muszę poćwiczyć w domu king fu przed wyjściem bo jak go spotkam to mu takiego kopniaka zasadzę jak stąd do wieczności (nie no tak się tylko mówi, a jak przyszło by co do czego to bym uciekała gdzie pieprz rośnie albo stała jak wryta ze strachu)
no ja powiem Ci, że taki figo fago nie byłam, jak mi koleś z miesiąc temu? drogę autem zajechał (szłam na pks, na odcinku aleje - Focha) i wyskakuje do mnie "ej, pójdziesz ze mną na kawę?" O.o
no to mówię, myślę, że nie
ale myślisz, czy na pewno? i mi drogę zachodzi
wiałam zdrowo przypuszczam, że pan z wąsem to raczej nie był tym zboczeńcem ale jednak, ciemno, ludzi nie ma, masakra
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:28   #4660
kruella_de_mon
Zakorzenienie

magda, ania - chyba nie myslałyście, że to pisze powaznie? ;-)))

poza tym emotka stosowna byla:P.

---
kolezanke raz jakis zbok zaatakował (ona chodziła na samoobronę), to zanim uzyla siły, zaskoczyla go swoim zachowaniem (zmyliła go zachowując sie jakby jej sie to podobało), gostek byl mega zdziwiony, a ona go lubudu na ziemie. Wtedy to dopiero miał szoka. Siedziala tak na nim, trzymajac go za splatane z tylu rece az do przyjazdu policji.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
no ja powiem Ci, że taki figo fago nie byłam, jak mi koleś z miesiąc temu? drogę autem zajechał (szłam na pks, na odcinku aleje - Focha) i wyskakuje do mnie "ej, pójdziesz ze mną na kawę?" O.o
wiałam zdrowo przypuszczam, że pan z wąsem to raczej nie był tym zboczeńcem ale jednak, ciemno, ludzi nie ma, masakra
ja to sobie kupie chyba pistolet na kapiszony jako atrapę i bede w kieszeni trzymać. strzela rownie glosno
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:30   #4661
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
co za koleś
nienawidzę takich natrętnych typów

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
kolezanke raz jakis zbok zaatakował (ona chodziła na samoobronę), to zanim uzyla siły, zaskoczyla go swoim zachowaniem (zmyliła go zachowując sie jakby jej sie to podobało), gostek byl mega zdziwiony, a ona go lubudu na ziemie. Wtedy to dopiero miał szoka. Siedziala tak na nim, trzymajac go za splatane z tylu rece az do przyjazdu policji.

moją koleżankę też zaatakował kiedyś jakiś zbok to ze strachu zaczęła go wyzywać od h*ja, z**ba itp., że ona go zap***doli , wykastruje to chłop się jej wystraszył i sam odszedł

Stary 2014-12-11, 13:39   #4662
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
moją koleżankę też zaatakował kiedyś jakiś zbok to ze strachu zaczęła go wyzywać od h*ja, z**ba itp., że ona go zap***doli , wykastruje to chłop się jej wystraszył i sam odszedł
wygląda na to, że trzeba reagować stanowczo, niekoniecznie siłą
nam na kursie mówili jeszcze, żeby krzyczeć do konkretnej osoby, bo ludzie nie pomagają, jeśli się nie zwróci do nich, np "pan w zielonej kurtce" albo "pani w czerwonej czapce", coś w tym stylu
Stary 2014-12-11, 13:45   #4663
magda_mjt
Zakorzenienie

Kruella, a jak odebrałas nasze wypowiedzi? Wiesz, bo z Toba to rożnie bywa, nieraz cos piszesz, a potem cos odwrotnego .
Stary 2014-12-11, 13:46   #4664
claauduss
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
o szok!

hej hej!!
ja mieszkam w Puławach
oo widzisz Moi rodzice są z Puław

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
hejka no to się uśmiechnełam też mam na imię Klaudia a urodziny mam 23 kwietnia
Piękne masz imię o widzisz to mam nadzieje, że na Twoje urodziny i mój ślub będzie w miarę ładna pogoda ja mam urodziny 9 kwietnia a tż 21 kwietnia także kwiecień będziemy mieć zawsze imprezowy

Cytat:
dzień dobry
u mnie w mieście (na osiedlu gdzie pracuje) grasuje gwałciciel i aż strach wyjść z domu czy z Pracy. Zaatakował już 12 kobiet tym 2 w ciąży :/

oo jaaaa a jednak do nas zawitałaś cześć kochanie wreszcie mnie posłuchałaś
a no zawitałam zawitałam Kochana musiałam, bo będę na pewno potrzebować pomocy Waszej i inspiracji Uważaj Patka na siebie

Dziewczynyyyyyy moja siostra w tamtym roku jak brała ślub to była w Krakowie w poradni przedmałżeńskiej takiej co się szło i Pani podbijała od razu 3 pieczątki bez gadaniny żadnej, ale podobno już tej babeczki nie ma Wiecie może czy jest gdzieś jeszcze coś takiego? w Krakowie albo Tarnowie? ew. w Lublinie albo gdzieś w okolicach ? Nie chce mi się słuchać o kalendarzykach, dniach płodnych itd i jeszcze, że to ma być sam na sam to na samą myśl się stresuje
claauduss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 13:47   #4665
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claauduss Pokaż wiadomość
Dzień dobry

oo widzisz Moi rodzice są z Puław

Piękne masz imię o widzisz to mam nadzieje, że na Twoje urodziny i mój ślub będzie w miarę ładna pogoda ja mam urodziny 9 kwietnia a tż 21 kwietnia także kwiecień będziemy mieć zawsze imprezowy

a no zawitałam zawitałam Kochana musiałam, bo będę na pewno potrzebować pomocy Waszej i inspiracji Uważaj Patka na siebie

Dziewczynyyyyyy moja siostra w tamtym roku jak brała ślub to była w Krakowie w poradni przedmałżeńskiej takiej co się szło i Pani podbijała od razu 3 pieczątki bez gadaniny żadnej, ale podobno już tej babeczki nie ma Wiecie może czy jest gdzieś jeszcze coś takiego? w Krakowie albo Tarnowie? ew. w Lublinie albo gdzieś w okolicach ? Nie chce mi się słuchać o kalendarzykach, dniach płodnych itd i jeszcze, że to ma być sam na sam to na samą myśl się stresuje

Nie wiem czy jest cos takiego, ale w Trn polecam normalne spotkania w poradni przy katedrze
Stary 2014-12-11, 13:52   #4666
claauduss
Rozeznanie

a możesz mi opowiedzieć jak wygląda tam takie spotkanie ? a raczej spotkania bo są chyba 3 nie ?
Stary 2014-12-11, 13:55   #4667
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda na to, że trzeba reagować stanowczo, niekoniecznie siłą
nam na kursie mówili jeszcze, żeby krzyczeć do konkretnej osoby, bo ludzie nie pomagają, jeśli się nie zwróci do nich, np "pan w zielonej kurtce" albo "pani w czerwonej czapce", coś w tym stylu
dobrze wiedzieć

Stary 2014-12-11, 13:55   #4668
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Kruella, a jak odebrałas nasze wypowiedzi? Wiesz, bo z Toba to rożnie bywa, nieraz cos piszesz, a potem cos odwrotnego .
???

Jakis przykład moich wypowiedzi? Bo nie przypominam sobie :P.

Co do waszych wypowiedzi: Odebrałam je tak jakbyście faktycznie myślały, że mówię to poważnie. Poza tym tyle tu było mowy zawsze o perłach, butach na parapecie czy innych zabobonach i się z tego zawsze podsmiewywalyśmy, nierzadko w taki sposób, więc jak dziewczyny zaczęły pisać o przymierzaniu obrączek - a jest zabobon zwiazany z tym - to mi się wspomniało.
Myślałam, ze jak wstawie brzydala to każdy skojarzy go z ironią:P
Stary 2014-12-11, 13:56   #4669
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam, że tu fajnie sama zobaczysz
będę, będę nie mam wyjścia

Stary 2014-12-11, 14:01   #4670
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
jak to jak powietrze?
no w aparacie/yesie i innych panie daja wszystko ale jak mowilam odmawiaja nam zmieniania szerokosci obraczek i ogolnie sa takie "no tak to atrapa..sie swieci.. no trudno"
nic zeby np dac jakis pierscionek ktory nie jest atrapa zeby K. złoto zobaczył
a teraz bylismy u jubilera to miedzy moimi pytaniami obsłużył 2innych ludzi. Wyszło jakby go bardziej interesowali bo przyszli zapytali kupili a wiedział ze my teraz nie kupimy i np na pytanie czy skoro w katalogu jest mat, to zrobi blyszczące to mi powiedział " katalog to jedno a co pani dostanie to co innego' i dawaj sprzedaje dalej jkas zawieszke jakies lasce

no to wyszłam. prosic sie o wydanie 2tysiecy u niego nie bede:P

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
???

Jakis przykład moich wypowiedzi? Bo nie przypominam sobie :P.

Co do waszych wypowiedzi: Odebrałam je tak jakbyście faktycznie myślały, że mówię to poważnie. Poza tym tyle tu było mowy zawsze o perłach, butach na parapecie czy innych zabobonach i się z tego zawsze podsmiewywalyśmy, nierzadko w taki sposób, więc jak dziewczyny zaczęły pisać o przymierzaniu obrączek - a jest zabobon zwiazany z tym - to mi się wspomniało.
Myślałam, ze jak wstawie brzydala to każdy skojarzy go z ironią:P

jesli mowa o "mierzenie obrączek przynosi pecha" czy co tam napisalas to nawet nie komentowalam bo wiedzialam ze to smieszki są i ironiczne wiec staje w Twojej obronie
ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.. bo ja no nie mam obraczki.a kij wie jakbym to odebrala gdyby było o mnie
Stary 2014-12-11, 14:02   #4671
claauduss
Rozeznanie

Cytat:
mówiłam, że tu fajnie sama zobaczysz
będę, będę nie mam wyjścia
no ja wiem wiem, że fajnie często na forum siedzę i czytam i czerpię inspirację ale nie pisałam, bo tu i moja siostra pisze (tylko w wątku z 2014 r ;p ) i mama non stop tu zagląda i tż jak coś szuka to na tym forum jest wszystko i też patrzy więc muszę się pilnować z tym co piszę
Stary 2014-12-11, 14:03   #4672
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
no w aparacie/yesie i innych panie daja wszystko ale jak mowilam odmawiaja nam zmieniania szerokosci obraczek i ogolnie sa takie "no tak to atrapa..sie swieci.. no trudno"
nic zeby np dac jakis pierscionek ktory nie jest atrapa zeby K. złoto zobaczył
a teraz bylismy u jubilera to miedzy moimi pytaniami obsłużył 2innych ludzi. Wyszło jakby go bardziej interesowali bo przyszli zapytali kupili a wiedział ze my teraz nie kupimy i np na pytanie czy skoro w katalogu jest mat, to zrobi blyszczące to mi powiedział " katalog to jedno a co pani dostanie to co innego' i dawaj sprzedaje dalej jkas zawieszke jakies lasce

no to wyszłam. prosic sie o wydanie 2tysiecy u niego nie bede:P
coś kiepsko trafiłaś, ja to mam wręcz odwrotne doświadczenia
w aparcie to sobie mogę nawet posiedzieć na tych ich fotelach zanim ktoś do nas ruszy tyłek, to samo wkruk
w jubitomie jeden koleś spoko, ale takie gadanie z kolesiem o kamyczkach i brylancikach, no nie kumał gość czaczy
a u 2 jubliterów byłam z wzorem z yes (pomijam, że obaj, niezależnie, niesamowicie skrytykowali wykonanie i cenę) to 45 min, karta parkingowa nam się kończy, a wyjść się nie da, bo chcą znać tyle szczegółów, mierzą, doradzają, sprawdzają, pytają
jeden do mnie 2 razy już dzwonił, bo on sobie mierzy i liczy tą moją obrączkę i on ma jeszcze kilka pytań
Stary 2014-12-11, 14:05   #4673
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem wiem, że fajnie często na forum siedzę i czytam i czerpię inspirację ale nie pisałam, bo tu i moja siostra pisze (tylko w wątku z 2014 r ;p ) i mama non stop tu zagląda i tż jak coś szuka to na tym forum jest wszystko i też patrzy więc muszę się pilnować z tym co piszę
tempo tu jest szybkie. U mnie wszyscy wiedzą, że tu siedzę ale tż ma zakaz tu wchodzenia ode mnie

jaką kieckę zamówiłaś?
prześlij na fcb jak nie chcesz tu by widział twój tż

Stary 2014-12-11, 14:07   #4674
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
tempo tu jest szybkie. U mnie wszyscy wiedzą, że tu siedzę ale tż ma zakaz tu wchodzenia ode mnie

jaką kieckę zamówiłaś?
prześlij na fcb jak nie chcesz tu by widział twój tż
a mój czyta ze mną skubany ciągle mi przez ramie zagląda, sprawdza linki, dyskusja o majtkach go bardzo wczoraj wciągnęła
Stary 2014-12-11, 14:08   #4675
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
a mój czyta ze mną skubany ciągle mi przez ramie zagląda, sprawdza linki, dyskusja o majtkach go bardzo wczoraj wciągnęła

mój tż czasem spogląda ale nie wchodzi tutaj bo by wszystko wiedział najgorsze z sukienką jak udaje ciągle, że jeszcze nie mam tylko, że krawcowa zaklepana

Stary 2014-12-11, 14:10   #4676
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:

mój tż czasem spogląda ale nie wchodzi tutaj bo by wszystko wiedział najgorsze z sukienką jak udaje ciągle, że jeszcze nie mam tylko, że krawcowa zaklepana
serio nie wie? bo ja myślałam, że już wie jak ostatnio przy nim mówiłaś właśnie o krawcowej
Stary 2014-12-11, 14:11   #4677
sQuaara
Zakorzenienie

pamietam jak z 5-6lat temu niby gwałciciel byl w moim miescie
do domu jak przyjedzalam to otwieralam pilotem brame, garaz wjezdzalam do garazu..rozgladalam sie 5razy zamykalam garaz znow rozgladalam i dopiero wysiadalam z auta bo balam sie ze ktos za mna do garazu mogl wejsc
albo jak sie jechalo na basen czy do sklepu to tata/brat/sasiad po wszystkie laski jezdzil i po basenie czekalam na odbior jak przedszkolak na mame o 16
i poczatkowo panow to smieszylo ze sie boimy, a pozniej kazdy kr$@#mi rzucał bo cytuje "zawiezc do pracy mame,siostre,dziewczyne, odebrac wszystkie 3, ta na paznaokcie, ta ma basen a z tamta na zakupy"
miasto umarło prawie..na ulicach nikogo w sklepach prawie nikogo
apozniej uwaga! okazalo sie ze wszystkie.. WSZYSTKIE! (jakies 12-17.. no wiecej jak 10 ale do 20 nie doszło) kłamały
po prostu

a faceci (Falubaz kibole) robili ustawki na osiedlach i grozili ze jak znajda to zatłuką!
koszarne kilka tygodni
Stary 2014-12-11, 14:11   #4678
ania9o
Zakorzenienie

dotuniek robie dzisiaj udziec z indyka w kombiwarze, do tego ziemniaczki i buraczki/ogoreczki wg uznania

kruella wyczuwalam ironię w Twojej wypowiedzi ale chciałam się upewnić

Głodna jestem a zaraz korki a obiad jeszcze niegotowy będzie gotowy jak TŻ wróci z pracy idę przegryze może kromke suchego chleba
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 14:12   #4679
kruella_de_mon
Zakorzenienie

tutaj nikogo nie mialam zamiaru urazic(chodzi mi o posiadaczki obrączek), moim zdaniem dalo sie ironie wyczuć. Przynajmniej taka mialam nadzieje, no ale nic, pozamiatane iw szystko wyjasnione
Swoja droga ja ostatnio przymierzalam obrączkę i to nie swoja, bo nie mamy, a mamy i kolezanki :P.
Stary 2014-12-11, 14:13   #4680
MartusiaWu
Zakorzenienie

a ja idę piec kruche ciasteczka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości