|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIV
norma
![]() ja miałam siedzieć w domu, a zachciało mi się frytek na obiad i pasta do zębów wyszła czyli jednak muszę wyjść ![]() i myślisz że coś zrobią? dadzą mi np. ochronę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i chodzę głodna, dobra to jade po te frytki
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4683 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ale wychodzi nie w sensie, ze ktoś je do następnego dnia wypija, tylko się psuje i nie nadaje się do spożycia....
I... chyba jakoś nie lubię słonej kawy ![]() Cytat:
|
|
#4684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przepadłam Cytat:
|
|||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mówię o śniadaniu to mieszana serka maskarpone, płatków owsianych , orzechów, masła orzechowego i to się jaoś w słoiku warstwami układa i zabiera do pracy.
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [https://www.youtube.com/watch?v=00f4mhMRu7w ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
A może trzeba pociąć końce? A może porządnie doproteinowac a potem zmiękczać i zabezpieczać
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-12-11 o 13:13 |
|
|
|
|
#4686 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4687 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
To ja może napiszę, co jadam na śniadanie NIE do pracy, tylko jak w domu jestem: serki białe ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ziołami, przyprawami - rozmaite. Śledzia z cebulką. Pastę z makreli z cebulką i ogórkiem kiszonym albo i samą makrelę. Jajka w różnej postaci.Mięsko pieczone / wędlinę z chlebem - ale ileż można żreć kanapki...! Większości z tego do pracy nie wezmę, bo zanim dojdzie do spożycia się rozwarstwi/ roztopi/ ugrzeje/ straci smak / konsystencję. Nie będę też współpracownikom ziała cebulą.
|
|
#4688 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Ale postanowiłam pić więcej herbaty, chyba zacznę od EG
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Już na drugie śniadanie to tak ale na pierwszy posiłek nie daje rady...
|
|
#4690 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dla mnie poważny posiłek ![]() No to inne inspiracje: pita z kurakiem i warzywami sałatka z kurczaka/indyka twarożek w pojemniku + bułka i zeżreć do południa nim wstanie i wyjdzie kotlety warzywne z jakimś sosem Ja osobiście nie mam problemu z jadaniem obiadów na zimno ale i tak wolę paść się serkami, jogurtami i chlebem z kiełbasą lub serem. |
|
|
|
|
#4691 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
No nie, ja się też mogę napić czarnej kawy - tylko co to za przyjemność? ![]() Opcję twarożek + bułka (tylko u mnie to raczej razowy chlebek) czasem praktykuję. Spróbuję i sałatkę, może jej do południa nie trafi szlag chociaż jak będzie z majonezem, to licho wie.... KOtlety z sosoem niestety odpadaja - u nas nie ma pomieszczenia socjalnego, a jedzenie tego nad papierami może być ryzykowne Obiad to niestety musi być na ciepło. I owszem, na dole są, ale bym zbankrutowała jakbym je regularnie jadła. Na razie się szarpnęłam na kanapkę: buła, niestety, biała, ale w środku kabanos i cebulka, i pomidor, i jakaś ostra przyprawa właściwy obiad będzie na kolację - mam udko z indyka i albo je upiekę albo zrobię krótką zupkę.
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2014-12-11 o 13:49 |
||
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
no to już całkiem nieładnie
sobota niedaleko dostałam maila Przepis na szarlotkę według *jowej Pani Domu ![]() 1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser i zacznij ubijać jajka. 5. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 6. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 7. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 8. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 9. Weź szybciutko prysznic! 10. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 11. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 12. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 13. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą. 14. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę, bo jak zaschnie to nie domyjesz! 15. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 16. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik. 17. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik. Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu. Smacznego !!! ![]() Ekspresowa jednogarnkowa pomidorowa na kaca w 8 prostych krokach. 1. Znajdź w miarę czysty garnek 2. Wlej wodę i postaw na gazie (najlepiej odpalonym) 3. W☠☠☠ 2 kostki rosołowe (pamiętaj, że tylko na reklamach one same się rozwijają z papierka po wrzuceniu do wody - tak naprawdę trzeba je rozwinąć samemu) 4. Wrzuć koncentrat pomidorowy, może być też sos do pizzy z Lidla 5. Jak już zagotuje się woda, wrzuć do tego makaron nitki, opcjonalnie połamane spaghetti. Whatever. 6. Teraz sięgnij do śmietnika po opakowanie, żeby sprawdzić, ile ma się ten makaron gotować. Widzisz? Po co wyrzucać śmieci od razu do kosza, tak miałabyś pod ręką. Nadgorliwość nie popłaca. 7. Bardzo ważna rzecz, trudna do zapamiętania na kacu: TERAZ NIE ODCEDZAJ MAKARONU, jakbyśmy chciały odcedzić, to byśmy szukały drugiego garnka i gotowały oddzielnie. A przecież nie chcemy tego, prawda? 8. Do☠☠☠ać pieprzu i soli do smaku, odczekać chwilę aż wystygnie. Jeść najlepiej chochlą bezpośrednio z gara. Smacznego!
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() na początek pojadę tonikiem by Lorri, a później peeling 20-30% ale chciałam to jeszcze z dermą skonsultować, bo mi brodę gulami zasyfiło i może coś innego mi da. 5% to takie mikrozłuszczanie przygotowujące albo podtrzymujące.... używałam w diacnealu, tam było 6% glikolu i retinoid. u mnie niewiele zdziałał
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4695 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
O, czasami jeszcze lubię zjeść barszcz z saszetki + uszka, wtedy jest na ciepło. Ale w dłuższym okresie pomoże na zaskórniki? Czy walnąć 10%? |
|
|
|
|
#4696 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Barszczu to bym tak w ogóle, pojadła....
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
nie fię. ale na foncie o glikolu jakiś facet pytał czy nie zaszkodzi używanie niskiego (6%) stężenia przez 10 lat.
dla mnie tonik to zawsze wstęp do peelingu w ciąży bym jednak nie używała, bo skóra i tak ma większą skłonność do przebarwień przez hormony
|
#4698 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. nie wiadomo jak to jeszcze będzie więc na zapas sobie planuję. |
|
|
|
|
#4699 | |||
|
BAN stały
|
Ja na herbatę muszę mieć fazę (jak na wszystko), albo nie piję przez 3 miesiące, albo dwa razy dziennie
EG najlepszy! Cytat:
![]() U mnie obiad to najważniejszy posiłek, raz kiedyś może "wypaść", przeżyję, ale na dłuższą metę bez obiadu jem dwa razy więcej Cytat:
![]() Cytat:
Znamy W tamtej wersji to facet piekł ciasto
|
|||
|
|
|
#4700 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ale której firmy kupić?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanim walnę 30%-40% to przygotowuję skórę tonikami od 5-10% przez tydzień czy dwa. zależy od reakcji. a na Ciebie jakikolwiek kwasior wpłynął kiedyś pozytywnie? ![]() może retinoidem trzeba albo innymi środkami
|
|
#4702 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Używałam jabłkowego, mlekowego i teraz glikolowego. Jedyne czego się dorobiłam to brązowe plamy po kwasie. Toteż aż się boję silniejszych środków. |
|
|
|
|
#4703 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam kogo bo trochę na mnie leci psa mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
choć ostatnio zażerałam się sałatką lisnera z grzybami, poszły 3 wiaderka (no nie tylko na mnie, ale prawie), pyszna jest, fogle lubię sałatki lisnera Cytat:
Cytat:
ale na drugie śniadanie/obiad/lunch jak najbardziej Cytat:
nie pomogliście z tymi śniadaniami ![]() to lete na serial
|
|
|
#4704 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4705 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A którą Ty pijasz?
Idę zjeść rosołku od mamuni, raz na pół roku można
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Red, a jakie ph ma ten Twój tonik?
|
#4707 |
|
Piers do przodu
|
|
#4708 |
|
Nindżopesz
|
O ile pamiętam 6. Oczywiście najpierw wyszło przegięte w jedną stronę, potem ciut w drugą.
|
|
|
|
#4709 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Widzieliście Don't kiss Rydzyka?
|
|
|
#4710 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Twinings, Dilmah albo Lipton --- "Ida" nominowana do Złotych Globów ![]() Rudy kot włamywacz
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

, mega bólu szczęki w miejscu zawiasu
przepadłam

chociaż jak będzie z majonezem, to licho wie.... KOtlety z sosoem niestety odpadaja - u nas nie ma pomieszczenia socjalnego, a jedzenie tego nad papierami może być ryzykowne
właściwy obiad będzie na kolację - mam udko z indyka i albo je upiekę albo zrobię krótką zupkę.