Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 18:18   #2221
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Suqub o ułożenie to mi chodziło hmm kanału rodnego ze zwrócony nie w kierunku krzyża a wyjścia a w trakcie porodu dziecko obraca się twarzą do moich pleców ale na to mówił ze ma czas

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:22   #2222
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Suqub o ułożenie to mi chodziło hmm kanału rodnego ze zwrócony nie w kierunku krzyża a wyjścia a w trakcie porodu dziecko obraca się twarzą do moich pleców ale na to mówił ze ma czas
Moja to niech lepiej się nie wierci
Trusia najważniejsze, że już coś się zaczęło także trzeba być dobrych myśli i tak jak piszesz lepiej, że powoli niż gwałtownie.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:29   #2223
Trusiulandia
Zakorzenienie

Suqub bardzo się cieszę że cokolwiek samo ruszyło! A wczoraj na noc sutki smarowalam maltanem i trochę pomasowalam ciekawe czy coś to dało

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 18:33   #2224
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczyny... ale jestem wściekła. .. nie dosc ze moj lekarz ma luzackie podejscie i ostatnia wizyte mialam w 36 tyg do teraz zadnego ktg i jutro mialam miec wizyte z ktg i zeby zbadac szyjke a on co? Jutro sobie zrobil wolne i uwaga moze mi zaproponowac wizyte na 19 a ja na 16 mam termin... nawet na ktg nie moge do poloznej podjechac bo im sie wczoraj zepsulo... nosz kur... chyba jutro pojde.gdzies prywatnie bo ile mozna byc bez kontroli przed samym porodem... eh musialam sie wyzalic

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:33   #2225
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Suqub bardzo się cieszę że cokolwiek samo ruszyło! A wczoraj na noc sutki smarowalam maltanem i trochę pomasowalam ciekawe czy coś to dało
Jeżeli to od tego to wychodzi na to, że lepiej w maść inwestować niż w piłkę

Stary 2014-12-11, 18:41   #2226
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Ok południa wyciekł mi kawałek czopa (chyba) z krwią i już miałam po męża dzwonić, ale pomyśłałam, ze poczekam na skurcz jakiś. I do tej pory czekam I nic, ani pół skurczu. Pewnie "wyciek" był po seksie. Wolałabym zacząć rodzić teraz albo rano, a nie w środku nocy, bo będę miała problem logistyczny z Felkiem. Ale znając moje szczęście....

Odebrałam dzisiaj 3 telefony zaczynające się od : no to jak rodzisz?

Cytat:
"Rozwarcie szyjki mierzy się w centymetrach. Nikt jednak nie widział ani położnej, ani ginekologa, którzy biegaliby z linijką do rodzącej. Wystarczą im palce – rozwarcie na jeden palec oznacza, że szyjka otworzyła się na 2 cm, rozwarcie na dwa palce – 4 cm, na pięć palców – 10 cm."
takie cuś znalazłam więc chyba tak jest

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

u mnie przez tydzień dalej na palec ale chociaż jest zgładzona no i jest odpowiednie ułożenie tam w środku ale nie umiem tego napisać

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja mam w dokumentach szpitalnych napisane "CLOSED" szkoda, że bez wykrzykników
masakra...

No właśnie, a wgl Bimbunia zostawiła jakiś kontakt do siebie ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:44   #2227
Trusiulandia
Zakorzenienie

Karo nie zostawiła :-(

Olcia no lekarz.trochę poleciał w kulki..a masz możliwośc żeby podjechac na ip na ktg? Sciemnisz ze ruchy inne niż zwykle i niech Ci zrobią

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 18:56   #2228
Karo89
Zakorzenienie

Olcia miałam podobnie z pierwszą lekarką... :/

Miałam dzisiaj kontrolę z ZUSU
podpuszczał mi bratową, że może się za mnie podpisać, na co ona 'trzeźwo' myśląca, powiedziała że mnie zawoła. i dobrze, bo pewnie gdyby się podpisała z głupia, to by mieli ładny pretekst do uwalenia :/ nie wierzę, że był miły zwyczajnie i nie chciał mnie ciągnąć.
On nawet nie sprawdził z dowodu ani bratowej ani potem mnie. i gdyby nie to, że bratowa powiedziała, że to nie ona, to pewnie by podpisała i chłop by się nie zorientował. ale jak wyszłam i mnie zobaczył. "A to Panią męczę w takiej zaawansowanej ciąży?" bez komentarza normalnie...

Stary 2014-12-11, 19:03   #2229
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

podpuszczał mi bratową, że może się za mnie podpisać, na co ona 'trzeźwo' myśląca, powiedziała że mnie zawoła. i dobrze, bo pewnie gdyby się podpisała z głupia, to by mieli ładny pretekst do uwalenia :/ nie wierzę, że był miły zwyczajnie i nie chciał mnie ciągnąć.
On nawet nie sprawdził z dowodu ani bratowej ani potem mnie. i gdyby nie to, że bratowa powiedziała, że to nie ona, to pewnie by podpisała i chłop by się nie zorientował. ale jak wyszłam i mnie zobaczył. "A to Panią męczę w takiej zaawansowanej ciąży?" bez komentarza normalnie...
Dziwne teraz mają podejście. Kiedyś jak na zwolnieniu było zaznaczone, że ciąża to nie brali pod uwagę nawet tego zwolnienia a teraz wszystkiego próbują się czepiać.

Stary 2014-12-11, 19:03   #2230
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:

Co oni oszaleli z tymi kontrolami? a Ty masz własną działalność?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 19:13   #2231
sofia_the_first
Raczkowanie

Ringu, jak tam samopoczucie przed jutrem?
Ja mam stracha.... o której masz cc?

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:19   #2232
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ciekawe jaka będzie noc bo ja mam skurcze dalej a pasowało by się przespać

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 19:21   #2233
Chemisette
Rozeznanie

Trusia jeśli gin Ci wróży że w ciągu dwóch dni urodzisz to już niedługo będziesz tuliła Julianka Tylko jeszcze trochę cierpliwości musisz wykazać i jak mówią że mniejszy ból będzie. Rozwarcie na palec to jest na pewno 2 cm.

Marta może to cisza przed burzą, wyciszyło się aby za chwilę znowu się rozkręcić.

Olcia co za lekarz, a jest jakieś zastępstwo za niego? albo niech Cię skieruje do kogoś innego, zawsze możesz jechać na ip i zrobić ktg

Karo kurczę myślałam że teraz zus odpuści i nie będzie kontrolował tak zaawansowanej ciąży. A ty masz leżące czy chodzące zwolnienie? I dobrze że Ty podpisałaś a nie bratowa, bo by się nie potrzebnie zamieszania narobiło
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:24   #2234
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Co oni oszaleli z tymi kontrolami? a Ty masz własną działalność?

Cytat:
Ciekawe jaka będzie noc bo ja mam skurcze dalej a pasowało by się przespać
Trusia a brałaś taką cieplejszą kąpiel ?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Chemisette mam chodzące.

Stary 2014-12-11, 19:24   #2235
antosia5
Rozeznanie

Wróciłam z wizyty i załamana jestem
Mam ten gbs dodatni niby spoko, lekarka powiedzial ze nie ma czego sie bac, w szpitalu beda wiedzieli co robic i podac i wsyztsko bedzie ok. Niby duzo kobiet ma, a jeszcze wiecej nawet nie wiedza bo nie robia tego badania, ale i tak jakos mnie to zasmucilo
Na Ktg skurczą są (sporo bylo co skakały do 80-100), ale jeszcze nie regularne- i jednak mozna pomylic je z rozpychającymi ruchami malucha- albo to ja taka zdolna jestem Rozwarcie mi nie sprawdzala, ale mam sie stawic za tydzień w dniu terminu jeżeli do tego czasu nie urodzę. Ogólnie lekarka jets zadowolona i mowi ze super wszytsko
Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
U mnie też tego z om nie liczą, ale ja jestem przekorna ☺Ja też mam nadzieje, ze do świąt juz będziemy rozpakowane.

Nie wiem jak Was, ale mnie zaczynają denerwować telefony i smsy, nie ma dnia aby ktoś nie zapytał czy to juz. A to wcale nie pomaga. Powiem jeszcze, że to często doświadczone mamy, chyba mają bardzo krótka pamięć. A ja czego chce najbardziej to swietego spokoju. A w ogóle jakaś podirytowana jestem, chyba musze coś zjesc��
Jejku, ja juz nie mam nerwow- od nikogo nie odbieram i nawet dalam zawiadomienie ze dla osob odzywających sie z pytanie" już?" przestalam istniec
Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Ja też nie chce odwiedzin w szpitalu, tylko mąż. Zresztą mam nadzieje, ze wrócimy do domu w ekspresowym czasie. Wszyscy wiedzą, że mają czekać na znak ode mnie kiedy będziemy gotowi na odwiedziny. Jedynie Rodzice przyjadą szybciej ze względu na odległość, mają wykupione bilety powrotne wiec nie będą mogli czekać w nieskończoność. Na szczęście zatrzymują się u brata. A jak święta planujecie? My Wigilię z mężem i mam nadzieje synkiem, nikt więcej. Tak sobie wymarzylismy, na spokojnie, bez szaleństw w kuchni, na spokojnie, cieszący się swoją obecnością. Rodzinka nie do końca zadowolona, ale chyba rozumieją.
U nas na swieta moi rodzice przyjadą, ale sie mega ciesze, bo to są super ludzie A ostatnie 3 lata nie spędzałam z nimi swiąt
Cytat:
Ja tak na szybko szyjka zgladzona rozwarcie dalej takie samo ale poród się zaczął kwestia jak się rozwinie dalej
Gin mówił ze super to wygląda i daje mi dwa dni i skurcze też super ;-)
Ooo, super Czyli juz regularne skurcze? Aż mi poprawiłaś humor
Cytat:
Marta.jeszcze wróci.ze.zdwojoną mocą lepiej sie wyspij
Mnie gin uspokoil ze lepiej jak.wolniej to.wszystko działa bo mniej boleśnie później takze mogę czekać nawet do.wtorku bo wtedy mam mięc wizytę jak coś i mnie zabierze na oddział

Powiedzcie mi ile to palec rozwarcia? 1,5 czy 2 cm czy ile? Dzisiaj mi.chyba masażu nie robił bo noc nie bolało a dość długo badał
Wlasnie- moja lekarka też twierdzi ze lepiej powoli niz nagle
Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie (już prawie) rodzące

Mi dziś położna zapewniła rozrywkę na cały dzień... Najpierw stwierdziła, że nic nie wskazuje na szybki poród (do tego stopnia że dała mi numer do swojej zastępczyni na sylwestra gdybym wtedy urodziła) a potem że tony serca maleństwa są przyśpieszone i już, zaraz mam jechać do szpitala sprawdzić to na dużym ctg i usg...

No to pojechałam - oczywiście ctg wzorowe (po pierwszych pięciu minutach ale wiadomo byłam zdenerwowana i wystraszona) -poprawiło się bo od razu zasnęłam Za to na rozmowę z lekarką i usg czekałam blisko 3 h (ale fakt tłok był, przyszłam z marszu a już było wiadomo że ctg jest ok -i nawet mnie przeprosili)
Po czterech godzinach dowiedziałam się że mam wzorową ciążę Lekarka w ogóle stwierdziła że ctg mogą zafałszować takie drobiazgi jak nagła radość czy niewyspanie i nie ma się co za bardzo przejmować. Szkoda że położna na to nie wpadła (mówiłam jej że przespałam ledwo 4 h w nocy)

Tak czy owak porodu póki co nie będzie (choć po cichu na to liczyłam )

W Niemczech pierwsze dwa tygodnie po terminie to formalnie przekroczenie terminu a dopiero potem przenoszenie ciąży. Ale od dnia terminu co dwa dni są badania kontrolne - i z rozwoju sytuacji decydują o wywołaniu (z tego co słyszałam to podają specjalną tabletkę). Tak to wygląda w mojej klinice - ale dużo zależy od "filozofii szpitalu"- w niektórych czekają dłużej aż zadziała natura Dowiadywałam się bo moja mała jest duża (dziś miała 3,5 kg) więc raczej za długo czekać nie będą (oby).

A pomijając moje przygody i fakt że jestem strasznym zombi - to był taki udany dzień
Joanna, w Niemczech w wiekszosci landów z tego co wiem nie czekają az 2 tygodni Ok tygodnia, chyba ze dziecko jest wyjątkowo małe
U mnie też mówią ze mam ksiazkową ciąże Tylko ze niezbyt przyjemnie dla mnie, bo wiekszosc ksiązkowych objawów sie spełniła
A u Ty u swojej lekarki nie masz juz wizyt i ktg
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Marta może narazie przeszło, ale kto wie czy nie wrócą ze wzmożoną siłą sytuacja bimbuni pokazuje, że wszystki może się zdarzyć
Ale mnie jednak zmartwila jej sytuacjsa, bo szybko poszlo, a potem bimbunia tak smutno sie odezwała
Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... ale jestem wściekła. .. nie dosc ze moj lekarz ma luzackie podejscie i ostatnia wizyte mialam w 36 tyg do teraz zadnego ktg i jutro mialam miec wizyte z ktg i zeby zbadac szyjke a on co? Jutro sobie zrobil wolne i uwaga moze mi zaproponowac wizyte na 19 a ja na 16 mam termin... nawet na ktg nie moge do poloznej podjechac bo im sie wczoraj zepsulo... nosz kur... chyba jutro pojde.gdzies prywatnie bo ile mozna byc bez kontroli przed samym porodem... eh musialam sie wyzalic
Jedz na Ip i poudawaj bóle- zrobią wszytsko co nalezy
Cytat:
Karo nie zostawiła :-(

Olcia no lekarz.trochę poleciał w kulki..a masz możliwośc żeby podjechac na ip na ktg? Sciemnisz ze ruchy inne niż zwykle i niech Ci zrobią
O dokladnie

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-12-11 o 19:27
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:30   #2236
Trusiulandia
Zakorzenienie

Karo tak bralam na chwilę się uspokaja a później wraca ale to wszystko takie spokojne narazie

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 19:32   #2237
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

Chemisette mam chodzące.
No to tym bardziej się dziwię, do leżącego można się przyczepić że pacjentka nie jest w domu, a jak by Cię nie zastali to wzywana była byś do zusu żeby wyjaśnić
Stary 2014-12-11, 19:39   #2238
19marta90
Raczkowanie

Cytat:
Marta.jeszcze wróci.ze.zdwojoną mocą lepiej sie wyspij
Mnie gin uspokoil ze lepiej jak.wolniej to.wszystko działa bo mniej boleśnie później takze mogę czekać nawet do.wtorku bo wtedy mam mięc wizytę jak coś i mnie zabierze na oddział

Powiedzcie mi ile to palec rozwarcia? 1,5 czy 2 cm czy ile? Dzisiaj mi.chyba masażu nie robił bo noc nie bolało a dość długo badał
Spałam chyba ze cztery godziny :-o. Teraz tak sobie myślę, że być może moje Dziecko daje mi czas żeby matka się wyspała, ogarnęła i do wiwatu da mi jak mąż wróci z pracy ;-) tak se to tłumaczę hehe. W ogóle jak byłam tam w szpitalu to tylko co chwilę jakiś maluch się budził i płakał. Ten dźwięk jak wiesz że za chwilę też zostaniesz mamą tak mnie rozczula że no nie mogę...

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:42   #2239
Trusiulandia
Zakorzenienie

Antosia no nic nie zrobimy ja też mam gbs dodatni ale będzie dobrze!
Nie mam jeszcze regularnych a gin kazał jechać jak będzie co 10 min i mówił ze najlepiej jakbym wytrzymała do poniedziałku bo on wtedy ma dyżur

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Marta taki płacz noworodka coś cudownego! ale będę beczec <3

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 19:50   #2240
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
No to tym bardziej się dziwię, do leżącego można się przyczepić że pacjentka nie jest w domu, a jak by Cię nie zastali to wzywana była byś do zusu żeby wyjaśnić
no właśnie, i to w 9 miesiącu no paranoja.
Cytat:
Karo tak bralam na chwilę się uspokaja a później wraca ale to wszystko takie spokojne narazie
trzeba czekać... może się coś niedługo rozkręci.

Antosia tym gbs się nie przejmuj. lekarze wiedzą co robić. A dobrze, że wykryty, bo przynajmniej będzie leczony i dziecko bezpieczne.

Stary 2014-12-11, 20:00   #2241
19marta90
Raczkowanie

Cytat:
Jedź do szpitala. Powiedz że nie czujesz ruchów. Odrazu zrobią ktg i usg. Mi zawsze tłumaczyli że nawet wewnętrzny niepokój ciężarnej jest wystarczający do tego żeby jechać o każdej porze

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:

Tragedia :-/ odrazu jestem wściekła jak takie coś słyszę. ZUS to niech się lepiej weźmie za premię urzedasów i im robi naloty, albo tych co ciągną lewe zwolnienia :-/. Wrrrr....

Stary 2014-12-11, 20:05   #2242
Karo89
Zakorzenienie

Marta dokładnie :/ nie wiem, czy musieli sobie mnie 'odhaczyć', ale jakiś dziwny chłop, idzie skontrolować ciężarną, mają wsio w papierach a ten oczy strzela jak wychodzę w 39 tc.

Stary 2014-12-11, 20:15   #2243
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Bylam prywatnie u lekarza wlasnie wrocilam z wizyty... szyjka baaaardzo krotka rozwarcie na luzny palec i mala bardzo nisko glowka... z ruchami na ip by nie przeszlo bo mloda sie wierci ze az przez koszulke widac w kazdej chwili moze sie zaczac porod bo lekarka mowi ze organizm przygotowany i wszystko wskazuje na to ze zacznie sie niebawem aa i Lilka wazy ok 3200 +- 300g

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 20:17   #2244
19marta90
Raczkowanie

Cytat:
Marta dokładnie :/ nie wiem, czy musieli sobie mnie 'odhaczyć', ale jakiś dziwny chłop, idzie skontrolować ciężarną, mają wsio w papierach a ten oczy strzela jak wychodzę w 39 tc.
Mnie moja gin ostrzegała całą ciążę żebym czasem na wakacje nie jechała bo wpadnie ZUS i co wtedy jak się wytłumaczę? Podobno szukają hajsu tylko szkoda że nie tam gdzie trzeba. Jakby wakacje w ciąży to jakieś przestępstwo było :-o znów nie liczy się człowiek tylko kasa :-/ nakręciłam się ;-)

Stary 2014-12-11, 20:17   #2245
Trusiulandia
Zakorzenienie

Olcia super!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-11, 20:24   #2246
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam prywatnie u lekarza wlasnie wrocilam z wizyty... szyjka baaaardzo krotka rozwarcie na luzny palec i mala bardzo nisko glowka... z ruchami na ip by nie przeszlo bo mloda sie wierci ze az przez koszulke widac w kazdej chwili moze sie zaczac porod bo lekarka mowi ze organizm przygotowany i wszystko wskazuje na to ze zacznie sie niebawem aa i Lilka wazy ok 3200 +- 300g
no to dobrze, że wszystko ok.
)) może nie długo się ruszy...

Cytat:
Napisane przez 19marta90 Pokaż wiadomość
Mnie moja gin ostrzegała całą ciążę żebym czasem na wakacje nie jechała bo wpadnie ZUS i co wtedy jak się wytłumaczę? Podobno szukają hajsu tylko szkoda że nie tam gdzie trzeba. Jakby wakacje w ciąży to jakieś przestępstwo było :-o znów nie liczy się człowiek tylko kasa :-/ nakręciłam się ;-)
nie nakręcaj lepiej, bo to wiesz jak jest, człowiek nerwy straci przez nich. jeszcze urodzisz

Stary 2014-12-11, 20:33   #2247
19marta90
Raczkowanie

Karo w sumie o to mi chodzi :-P skurcze wróciły i są bardzooo bolesne. Ogarnę się jak mój Kochany wróci z pracy żebym sama w wannie nie padła i zobaczymy co dalej.

Stary 2014-12-11, 20:34   #2248
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Karo w sumie o to mi chodzi :-P skurcze wróciły i są bardzooo bolesne. Ogarnę się jak mój Kochany wróci z pracy żebym sama w wannie nie padła i zobaczymy co dalej.
Trzymam kciuki
Stary 2014-12-11, 20:34   #2249
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Super Olcia No to czekamy na szybką akcję i kolejnego maluszka
Stary 2014-12-11, 20:36   #2250
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
No to czekamy tylko zdawaj relacje na bieżąco nr zostawilas?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości