|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Co do mrożenia-robie dokładnie jak ewulkaa. Po rozmrozeniu -od razu przetwarzam i 2 dni max.
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w ogóle nie dziwi to o czym piszesz. Tulę! Sylwia: boże, to tak smutne, że aż.. łzy mi w oczach stanęły, biedna dziewczyna i ten jej mąż, co on teraz musi przeżywać.. |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka myślałam,że masz rozmowę i stąd te kciuki,a tu takie wspaniałe wieści. Gratuluję i powodzenia!
Silver cieszę się razem z Wami! Ewa zgadzam się z Debrah. Jak masz być w pełni sił skoro nie zaspokajasz podstawowych potrzeb? Wiem o czym mówię, z autopsji... Aga ja takiego mięsa nie mrożę,takiego przy końcu daty ważności. Mojemu dziecku dzisiaj się nie zamykała buzia! Non stop coś opowiadała, mówiła, mówiła, mówiła. Robi codziennie taki postęp z mową że w szoku jestem! Naprawa samochodu 4500zł ![]() ![]() Nagroda, korepetycje i trzynastka pójdą w samochód Czemu tak jest?;(;(;(
|
|
|
|
#1024 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest chyba to, ze tak juz bedzie, nie? Bo praca zawodow, dziecko, obowiazki domowe nie ida w parze z relaksem... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() madrzy sie jak Fifek? ![]() Cytat:
I nie wydaje mi sie, ze chodzi o to, ze podoba sie brzmienie. Tylko tak mocno chce dostac te rzecz, tak jest nakrecony, ze nie moze przestac. Chociaz inne sytuacje tez se zdarzaja. Np jak Kuba nauczy sie nowego slowa to powtarza je w kazdej mozliwej konfiguracji. Cytat:
Jesli jest to np wozek czy ubranka, czyli rzeczyy, ktore trzeba obejrzec to zapraszam do domu, choc nie lubie tego (ale rozumiem, ze nikt nie kupi wozka "w ciemno"). A jak tylko odbior rzeczy to umawiam sie pod pobliskiem marketem (3min od mieszkania mam). Cytat:
![]() A ta silownia to na co Ci?
|
|||||||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu : współczuję bardzo
|
|
|
|
#1026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wczoraj przybiła informacja o bratowej znajomej, wiozła do przedszkola młodszego synka i jakiś złamas w samochód jej wjechał. Zginęła na miejscu. 3 i 6 latka zostawiła ![]() Cytat:
Cytat:
Michał po raz kolejny ominął drzemkę, a na noc zasnął o 20. Wykończona jestem. Macie troszkę mojego łobuza, z prezentem mikołajkowym
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Neti - brawa dla tz za prezent
Baw się dobrze!Insolito - hej! Fajnie sobie poradziłaś z buntem Piotrusia. U nas też tłumaczenie, tłumaczenie, tłumaczenie...Marsi - brawa za wagę Marinki ![]() Ewik - super, że Mała spokojna i że tz spisuje się na medal ![]() Sylwietta - ale straszne wiadomości Płakać się chce ![]() Aga - my po odmrożeniu mięcha zwykle tego samego dnia coś z niego robimy, ale myślę, że spokojnie dzień można potrzymać jeszcze Ellmi - wymiękam z Fifka, po prostu przeboski jest! Silver - gratulacje z powodu umowy! Ewulkaa - to Ci życzę tych trzech godzin przy książce i herbacie ![]() Nawijko - gratulacje serdeczne!!! Zdradzisz, jakie to wydawnictwo? A dla tz baty Co do mojej siłki - no jak to po co? dla mojego zdrowia i dla bezpieczeństwa tz (lepiej, jak stres wyładowuję w sporcie niż na nim) ![]() Fewciu - przytulam. Po prostu Laurko - jaki Michał fajny Musieliśmy ostatnio wymienić czajnik. Wybrałam więc 3, podesłałam linki tz, z tych trzech wybraliśmy jeden i co? Zamiast pięknego czajniczka w stokrotki przyszła czarna szmata, bo tz omsknęła się myszka i zamówił nie ten, co trzeba Problemy pierwszego świata Idę spać za chwilkę. Dzisiejsze poranne spotkanie mnie wykończyło. Buziaki dla Was i jeszcze raz dziękuję za komplementy
Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-12-11 o 21:05 |
|
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla cierpliwej mamy i madrego synka ![]() U nas bylo dokladnie tak samo. Tez histeria, bo chce sie bawic. Tlumaczylam identycznie jak Ty - zrozumial, przytulil sie i zasnal. I od tamtej pory jest o wiele latwiej. Cytat:
![]() ![]() straszne ![]() Cytat:
).Takie mieso blisko terminu waznosci po rozmrozeniu zuzylabym od razu. A jak zamroze takie z dlugim terminem to po rozmrozeniu spokojnie wytrzyma do kolejnego dnia. |
|||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerażają mnie takie wiadomości/sytuacje panicznie Jak to człowiek na nic nie ma wpływu...A michał cudny, nadal - już mniej ale nadal do Ami podobny z typu urody bardzo |
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do naprawy - koszt naprawde ogromny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po takiej akcji szybko mezem nie zostanie ![]() A Michaś robi sie podobny do taty, co? ![]() Ewik, fajnie, ze malutka taka bezroblemowa! Chociaz pamietam, ze u nas pierwszy miesiac byl boski - tylko spanie i uu. A po 4 tyg sie zaczelo ![]()
|
||
|
|
|
#1031 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Poli się trafi choćby na 10 minut zasnąć w dzień, to potem w nocy spi własnie max 8 godzin Cytat:
Cytat:
![]() Ultra, Sylwia, pamiętam, jak pisałaś, straszne.... |
||||
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Tępa dzida ze mnie
![]() Nawijko GRATULACJE! A co do okresu noworodkowego : pamietam twoje posty z początków jak bajkowo było )Kurczę jakie wy duże dzieci macie, tyle już w żłobkach, mamy do pracy, nowe się porodziły, nie ogarniam
|
|
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tego "gadania" Zuzka się nic nie rozkręca Pewnie logopeda nas czeka ![]() Cytat:
Gratulacje klask i:![]() ![]() A Tżta bym zatłukła. Nie możesz sobie na coś takiego pozwolic. Co to znaczy, że on nie wie jak Go zająć ???? ![]() ![]() ![]() Silver Kciuki aby remont poszedł bezproblemowo Ewulkaa, Little, Fewcia , NEti , Ultra , Nafiyqa -dzięki za odpowiedz odnośnie mrożenia . Ja chcę przetworzyć w pierwszy dzień po rozmrożeniu, tlyko właśnie się zastanawiałam czy na drugi dzień można to jeszcze jeść |
||
|
|
|
#1034 | ||||
|
Konto usunięte
|
w zwykłym, stacjonarnym zabawkowym, w którym 80% to chińszczyzna taka wiesz, targowa
weszłam bez nadziej w sumie, że coś ładnego znajdę...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakie wydawnictwo, jakie?--------------------- Kupiłam dziewczynom pod choinkę wspólny prezent: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10243574/ ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aga, Dorka się rozwija, doszło AŻ jedno słowo wczoraj KAKA, czyli kaczka, a kwa kwa to kakaka
|
||||
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooooo! A pozniej wszystko sie wywrocilo do gory nogami i tak juz zostalo ![]() Cytat:
Co do TZ - szkoda mi bylo czasu na klotnie z nim (zwlaszcza ze nieprzytomny byl, a ja sie spieszylam), ale nagadalam mu pozniej ![]() Zobaczymy jak jutro sie zachowa. |
||
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale mnie nie bedzie, tak jestem zdołowana ze nawet nie miałam siły wykrzesac usmiechu dla B....... Jezu, dziewczyny, wiadomo było od dawna, ze nie ma dla niej ratunku,kilka chemii bez skutku, klinika w Niemczech odmówiła jej przyjecia,ale dopoki zyła to BYŁA...... Nie umiem sie z tym pogodzic, dlaczego tak młoda dobra osoba odchodzi w taki sposób,... z kilkumiesiecznym czekaniem a smierc..... Bo ona wiedziała..... Przepraszam,ze tak pisze, moze nie powinnam, ale komus musze sie wyzalic, a juz nie mam siły płakac..... Nawet przy B. nie umiałam sie powstrzymac a on biedny tylko mi w oczy patrzył..... Nie tak powinien byc swiat urzadzony, nie takie osoby powinny umierac....... Nie umiem tego zrozumiec......Przeprasza m, juz nie smece,ide sie połozyc.......
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49307936]
Aga, Dorka się rozwija, doszło AŻ jedno słowo wczoraj KAKA, czyli kaczka, a kwa kwa to kakaka [/QUOTE]Wiesz Zuzka mało co mówi, a ostatnio nie chce powtarzać. Jej ulubione słowo teraz to " nie ma..." "tu nie ma" , "mama nie tu" i tyle. Po prostu jak czytam ile inne dzieciaczki gadają to szczena mi opada |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia : tulę cię mocno..smęć ile wlezie.
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
? Teraz to juz w ogole czuje sie jakbym zycie przegrala ![]() ![]() ![]() To ktora zostaje ze mna na nieplanowanym bezrobociu? Deli? Bedziesz ze mna jeszcze troche? ![]() ![]() Cytat:
![]() Czlowiek odklada zeby cos w zyciu zmienic, zrobic sobie przyjemnosc, nie martwic sie o jutro i bach
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwia o matko straszne
nawijko gratulacje!!! szybko chyba Ci to poszło co? a co to za wydawnictwo? fewciu współczuję:/ laurko Michaś jaki dorosly ![]() Ultra padłam z czarnej szmaty cudny dzień dzisiaj miałam z Hanią a na koniec przy zasypianiu mnie zawołała i powiedziała mamuś razem i pokazała na łóżko. położyłyśmy sie i zasnęła wtulona![]() a wczorajszy dzień maruda był sponsorowany przed wychodzące 5
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Litlle, jeszcze ja jestem, dożywotnio
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Sylwietta, laurko, straszne są dla mnie takie wiadomości ( Nawet nie umiem myśleć o tym.Fewciu, wspólczuje tak dużego wydatku mam nadzieję, że nowy rok będzie dla Was łaskawszy ! *Nawijko! gratulacje super sprawa i praca wydaje się być fajna ![]() ja miałam dziś wolny dzien i byłam w pracy robiłam zdjęcia takiemu fajnemu modelowi a mój tz za ten czas bardzo ładnie zajął się Hanią )
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
ej no nie piszcie tak duzo, bo cicialam byc na biezaco
Cytat:
Sylwietta tak samo dzis mialam test wynik 95% ale co z tego jak gadac nie umiem a rozumiem jeszcze mniej w pon nastepny i tu glownie gadanie a jutro mamy cwiczyc na zajeciach a ja nie pojade bo nie mam auta ![]() a z dobrych wiadomosci to mamy choinkę zywa od 8 grudna |
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uśmiech i dołeczki w polikach ma tatusiowe, no i jeszcze uszy Reszta to cała mama jednak ![]() Cytat:
Patrzcie jaka fajna kuchenka zrobiona z taboretu! ![]() ![]() U mnie w biedronce jeszcze te gary są, myślałam o nich, i nie wzięłam jednak
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko tak cos czulam,tylko myslalam,ze masz rozmowe
![]() Bardzo sie ciesze ewulkaa tule mocno Ellmi zbieram szczene z podlogi jak czytam wypowiedzi Fifka ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Sarah swietny wynik |
|
|
|
#1046 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49307936]
[/COLOR]Aga, Dorka się rozwija, doszło AŻ jedno słowo wczoraj KAKA, czyli kaczka, a kwa kwa to kakaka [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudny Łobuz!!!!! OMG!!!! Gratulacje!!!! jakie to wydawnictwo? ![]() Cytat:
ps. dostalas nagrode? ![]() ------------ oglada ktoras Sprawe dla reportera? bylo o smierci dwoch dziewczynek ponoc wina lezy po stronie kompostowni. to wszystko dzieje sie w sasiedniej gminie. ludzie do tej pory strajkuja, chca definitywnego zamkniecia tego badziewia... za kazdym razem jak przejezdzam to Ci ludzie przy ulicy strajkuja, juz z dobry rok bedzie... oby nowy wojt cos z tym zrobil ![]() bylismy wieczorkiem u kolezanki. jak wychodzilismy po 20tej to tak pieknie padal snieg, ojaaaaaaaa
|
|||
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to farta widocznie mialam, Ty tez w koncu zalapiesz cos, zwlaszcza ze mozesz na zmiany pracowac! misia, no szybko raczej. Od poczatku grudnia zaczelam szukac. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh
gdzie kupilas garnki dla Hani? |
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
super
brzmi fajnietak podejrzewałam, że to o pracę chodzi jakie skupienie nad tym torem ![]() Cytat:
jakiemu ![]() super!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

) że nie chce zasnąć, zła na męża, że jak nie poproszę to nie pomoże, zła na siebie że tak czuję i kółko się zamyka 

ja się śmiać zaczęłam, bo nikt mu o niczym takim nie mówił, więc nie mam pojęcia skąd... a dzisiaj dwie kreski

Kąpiel- nie, później wyjście z niej- nie, zmiana pampresa-nie, zapakowanie go do auta-nie
teraz już i tak ciut lepiej, ale nie jest kolorowo. Ostatnio wieczorem, już po zgaszeniu światła umaniła mu się zabawa w łazience. Dobre pół godziny siedzieliśmy pod drzwiami, on ciągnął mnie za rękę i pokazywał, żeby światło zapalić, ja tłumaczyła : że rozumiem, że chciałby się jeszcze pobawić, ale jest noc ciemno, wszyscy śpią (wymieniała wszystkich których lubi i wszystkie zabawki), że jutro jak wstanie słonko, a Piotruś odpocznie to pójdziemy się bawić, że wtedy będziemy mieć więcej energii, że jestem tu z nim i czekam, aż będzie gotowy wziąć mnie za rękę i pójść się przytuli. Powtórzyłam to wszystko pewnie z 10 razy, ale w końcu zaprowadził mnie na fotel, to wtedy mu powiedziałam, że bardzo się cieszę, że tu przyszliśmy, bo uwielbiam jak się do mnie przytula, że bardzo go kocham i przetrwamy ten okres razem (nie omieszkałam się przy tym prawie pobeczeć

klask i:
? Teraz to juz w ogole czuje sie jakbym zycie przegrala