|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Mama Zuzi ja jestem babka na 103kg.makabra bo dzis dziewczyny mówiły ile waza to podliczylam i obie łącznie waza tyle co ja sama
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się chora dopiero jak leżę
serio, wczorajsza wizyta dodała mi kilka zmarszczek, 10 lat i 10 kg do góry, chyba od zmartwien mam teraz non stop twardy brzuch
|
|
|
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak na szybko, preoraszam, ale padam.
Dopiero wróciliśmy ze SR. Po drodze jeszcze market, dokupiłam słodkości do prezentów. Przy okazji smyk i wanienka, bo rano na olx trafiłam stojak używany przez miesiąc tega baby za 30 zł. U Siostry w mieście był więc właśnie mi go odebrała jak dojechała Gratuluję wizyt ![]() Buu ja rodzę na Borowskiej Najbliżej nam, a i mój lekarz pomimo, że nie pracuje tam może się w razie W tam znaleźć Uciekam pod prysznic. Miłego wieczoru kobitki |
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie pralam,bede w 60
Cytat:
![]() no wow a sobie tak myslalam dzis,moze sie jeszcze umowie przed swietami,tylko pytanie czy bedzie miejsce jak pojde zapytac dziewczyny dzieki za odpowiedzi,ja do kazdego szpitala mam daleko,najblizej chyba wlasnie na Borowska ale jakos sama nie wiem na razie biore pod uwage glownie Brochow |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
lece spac brzuchatki
dobrej nocy
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko za dużo nie myśl i się nie zamartwiaj ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Alunia, widzę, ze jesteś Odebrałam paczkę. Ciuszki prześliczne |
|
|
|
|
#2769 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sam raz do kawki!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Też zaraz idę spać, ale powiem Wam, że jestem taka rozbita przed egzaminem, że nie mogę się aż uspokoić
Przepraszam, że tak ogólnie napiszę, ale Dziewczyny gratuluję wizyt ![]() Tak Was podczytuję, chciałam się odnieść do niektórych postów, ale taka niemoc mnie ogarnia, myślę tylko o tym co mam zrobić żeby zdać, tak mnie to zżera ![]() Wiem, że smęcę, Tż-owi też co chwilę chodzę i męczę tyłek tym swoim egzaminem, ale tak strasznie się boję.. Wiem, wiem, powinnam wyluzować, skupić się na jeździe i tyle Taaaa, jasne... ![]() Chce mi się ryczeć ;/
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole nie widac po Tobie tych kg.. A opowiesci lozkowe byly boskie... ![]() Cytat:
Emdzik, ja tez musze isc do fryzjera bo mam juz odrosty na pol glowy.. az wstyd do ludzi wyjsc... Inco, trzymam za slowo... potem Twoj synus bedzie rodzyneczkiem wsrod naszych babek...
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka wiem co czujesz. Też bym się bała, ale musisz się wziąć w garść, mocno skoncentrować, wyciszyć i... do przodu
nie daj się.
|
|
|
|
#2773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi - ja też tokyo drift Lubie najbardziej
Ilonka wdech wydech. Wierzę że się denerwujesz... Ja przed egzaminem na prawko miałam taką sraczke ze szok,to był najbardziej stresujący egzamin w moim życiu chyba... Musi się udać jutro no!!! Będę Trzymać kciuki
|
|
#2775 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Alunia super, że na wizycie wszystko ok ![]() my mamy Bosch PSR 12, kupowaliśmy ponad 2 lata temu i wtedy był wypas, ale teraz też daje radę, z akumulatorami nic się nie dzieje ![]() wegielek piękne pierniki ![]() Cytat:
ma grupę kumpli, z którymi regularnie grają, ja się śmieje że to już poziom hard i nawet nie próbuję wciskać się w męskie grono ![]() ja gram bardziej okazjonalnie i towarzysko ![]() Lubcia gratuluję wizyty Mlebi za szyjkę ehhh, ja też muszę... a ja wróciłam niedawno od przyjaciółki, teraz nadrabiam spotkania na zapas, bo po rozpakowaniu może być kiepsko ![]() i dostałam od nie laktator (ręczny - na początek będzie git) i podgrzewacz do butelek! bardzo się ucieszyłam, bo nawet nie liczyłam że dostanę od niej jakieś gifty ciążowo-dziecięce
Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-12-11 o 22:31 |
|||
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi się was nadrobić
Super dziewczyny, że u was też wizyty udane a maluszki tak pięknie rosną ![]() MamaZuzi ty kochana nie spiesz się tak z tym porodem ![]() Logoasia, wiem, że zabrzmi to jak polecenie dla psa, ale muszę! Leżeć, to leżeć! :pejcz: żadnego sprzątania. Kasiula, jak zwykle kocham dziecięce ciuszki. A dziś u mnie w sr położna mówiła żeby nie przesdzać z ilością ciuszków, że po 4 komplety z rozmiaru starczy i w tedy zobaczyłam wzrok i uśmiech mojego męża.. haha normalnie niemalże zobaczyłam jego myśli i naszą komodę ![]() Olcia, w końcu sama wybierałaś a ja polecałam bo wiem jak utrzymane są ciuszki od niej ![]() U mnie w sr prawie za każdym razem są ćwiczenia. Dziś też się załapałam Wygląda to tak, że przychodzimy i przez pół godz.ćwiczenha a później pogadanki. Jak wyświetlają jakiś film to w tedy nie ma ćwiczeń, bo to w innej sali.Zastnawiam się, bo raczej nie zdążę odbębnić wszystkich godzin. Jest ich 40,czyli 20tyg.. To bez sensu, że zapisy są dopiero od 26 tc. Aga jak to u was z tą sr? Super, że wam się udało spotkanie normalnie zazdroszczę.Ja laski będę we Wrocku, ale w weekend, a wam niestety nie pasuje
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Mam dzisiaj jakiś dziwny dzień, co chwila spie albo jestem okropnie rozdrażniona, wyładowałam się na mamie za to że mi nie zrobiła budyniu wtedy kiedy chciałam tylko dwie godziny później, teraz jest mi głupio... chyba te tabletki na nadciśnienie tak na mnie działają bo do tej pory nie czułam się tak
Starałam się Was czytać ale chyba nie dam rady się poodnosić. za dzisiejsze wizyty Przeklęte za jutrzejszy egzamin, bedzie dobrzeUciekam do łóżeczka, dobrej nocki
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
My ruszamy w tę środę teraz co będzie. Spotkania 2x w tygodniu po 2h
będzie ich 12ście.Wybraliśmy środy i soboty z mężem,ale widzę, że i wigilia, i sylwster przypadają A chcialabym ja skonczyc, bo 400zł piechotą nie chodzi ![]() Cytat:
i też w podobnym czasie kupowana wtedy to był wypas potwierdzam, zresztą nasza dała radę naprawdę wiele zrobić A ile czasu i sił oszczędziła...cudowne urządzenie ![]() I spotkanie z koleżanką super miałas ![]() Mnie bolą jelita..przez tego czekoladowego mikołaja na pewno grrrrr cały brzuch normalnie obolały kurna bela polozylam sie juz tzn tak polsiedzaco, puszczam sobie bączki, mąż powiedział, że dziś ze mną nie śpi
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale zawsze zamierzacie prać ciuszki w 60 stopniach? czy tylko używki? Ja wrzuciłam na 40, bo wiele ma metek właśnie z taką temperaturą ...
Ala ja mam zdanie podobne do Twojego, nie wyobrażam sobie mieć 4 kompletów i co ? prać to osobno, bo przecież w innym proszku, na normalnym programie, bo przecież szybki może nie doprać ... masakra, nie ogarniam, a potem ludzie narzekają, że wysokie rachunki ... ja np. widzę, że w takie dni ciuszki schną mi bite 24 h a grubsze nawet dłużej ... także musiałabym po 2 komplety na raz prać ..nie nie nie Mój tż jak zwykle dowalił teksta.... Szliśmy do sklepu i mu mówię, że boli mnie w pachwinie czasami, ale że to podobno normalne i póki ciągle nie boli to jest to oznaka przygotowania się ciała do porodu. I że dlatego dziewczyny pod koniec ciąży porównuje się do kaczek ( o kaczy chód mi chodziło, bo wtedy mniej boli) A mój tż zatrzymał się na chwilę, spojrzał na mnie i dowalił " ee to z Tobą nie jest tak źle, co prawda chodzisz powoli jak kaczuszka, ale jeszcze mówisz normalnie a nie KWA KWA "
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
ja wszystkie ciuszki ktore kupilam i dostalam obojetnie z kąd - wypralam w normalnym proszku w trybie 40stopni ponad godzinny program
teraz dzieciowe znow bedzie 40stopni ale w dzieciowym proszku +prasowanie ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- mój mąż właśnie zjadł moją sałatkę, którą chciałam zjeść na śniadanie, słyszę, jak otworzył pojemniczek płakać mi się chce a teraz słysze jak drapie widelcem po talerzu zjadł ją jak tam pójdę, to sie poryczę że zjadł sałatkę
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-12-11 o 23:22 |
|
|
|
#2781 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byle do stycznia :P Cytat:
No ale wiadomo.. zależy gdzie i do kogo bo może być tak że do stycznia nie ma miejsc ![]() Dobranoc Cytat:
![]() Ale będzie dobrze i my w to tu wierzymy ![]() A Ty właśnie może spróbuj pomyśleć, że co ma być to będzie ![]() Ja to w ogóle szłam na egzamin z myślą, że nie zdam na 100%, nie wyjade nawet z placu, a na mieście jak byłam to się w ogóle na jezdzie nie mogłam skupić bo myślałam tylko o tym , że zaraz zrobię coś źle i nie zdam Ja już mocno trzymam za Ciebie i Szymcia który w środku będzie kierował ![]() Cytat:
![]() I że nawet jak w lutym w połowie urodzę to będę miała z 2cm odrostów to i tak luksus w porównaniu z tym co mam teraz ![]() Cytat:
wszystkie do fryzjera się wybierają i nie mogą się wybrać ![]() Kochane bierzcie się jutro za umawianie się do fryzjerów! ![]() A co do przyjaciółki i prezentów to bardzo miło z jej strony ![]() A Tobie sie na pewno przyda i trochę Cię odciążyła finansowo ![]() Cytat:
w kazdej chwili sie tak może zdarzyć...Moim zdaniem też pogoda naprawdę dzisiaj mega ciężka i każdy czuje się tak dup.owato ![]() Jutro będzie lepiej Dobranoc Mój tż też już śpi od 18:30 no ale on wstaje o 5 znowu do roboty więc mu tak daje pospać i już go dzisiaj nie budzę, zresztą mnie troche zdenerwował i nawet nie chce mi sie juz z nim gadać :P starczy mi że na niego patrze ![]() Ja sobie zjadłam kolacyjke, umyłam się, nadrobiłam Was i mysle czy iść spać
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
przeklete_pragnienia
trzymam mocno kciuki za ciebie jutro kochana Alunia tez tak mysle,4komplety i jak to prac potem,zreszta nigdy nie jest powiedziane ile razy dziennie sie dziecku uleje,ja moja czasami 4 razy dziennie przebieralam ![]() a kiedy bedziesz we wro? w ten weekend?ja mam akurat zjazd i egzaminy monnnia80 Cytat:
maciejka z tym praniem,te ktore sa czysto bawelniane i maja na metce ze mozna je prac w 60 to tak bede prala,a reszta pewnie w 40 normalnie logoasia a Ty kochana masz odpoczywac ! kurcze jestem zalamana,nie wyspana od kilku dni zostaja mi tylko wieczory do nauki,ba noc,a mala sie co chwile budzi i tak laze do niej,plus wizaz wciaga noo moj nalog ehh jednak chyba trzeba bylo brac dziekanke Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2014-12-11 o 23:25 |
|
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeklęte
Położna dała nam listy rzeczy potrzebnych do szpitala i tam jest nawet taka mini lista rzeczy dla tatusia Teraz wiem, że nie dają koszul do porodu tylko trzeba mieć swoją. Że kosmetyki dla dzidzi też trzeba mieć swoje, takie jak płyn do kąpieli czy puder. I pisałyście o mm, że szpital daje, u nas niestety nie chcą zbytnio dawać tylko naciskają na kp. Więc, tak po cichu lepiej mieć swoje. Można kupić w aptece, takie gotowe w mini buteleczkach. No i też mówiła o stopniowej zmianie mleka a nie od razu całkiem na inne,tylko mieszać. Przedstawiła to tak, żebyśmy sobie wyobrazili jak by nasz organizm zareagował,jakbyśmy byli na diecie lekkostrawnej i nagle przerzucili się na kapuścianą a później jeszcze jedli same jajka. |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Aga mi już całkiem SR odpadło.. cały czas się jeszcze nastawialismy, że a może się uda...
Nawet mi wcześniej babka napisala, że jak nie będziemy mogli chodzic zawsze w te same dni to bedziemy chodzic do innych grup itp. Więc się ucieszyłam. A dzisiaj mi inna napisała, że na razie otwierają tylko tą jedną grupę w śr/sb 18:30-20:30... a następna dopiero w połowie stycznia. Pewnie za mało chętnych mieli na inne grupy. No ale jak właśnie spojrzałam , że zaraz święta , sylwester to pewnie w grudniu sie może 2 spotkania odbędą ? bo wątpie że zrobią w wigilie czy sylwestra... Czyli to pewnie będzie trwało do końca stycznia. No to ja już zbytnio nie zdąże. Nawet sobie nie wyobrażam iść tam w 39tc na ćwiczenia czy cokolwiek. Więc du.pa blada :/
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
emdziku bo ja moge od 16 dopiero,a od 16 to wiesz,moze byc lipa
chyba ze zaryzykuje i pojde z mala,czy wysiedzi tam?wiem ze maja kacik dla dzieci,no moze ja przekonam jak nie bedzie miejsc ona sie boi suszarki do wlosow,wiec moze byc lipa jak by mi babka suszyla eh Aga mi ostatnio maz zjadl moje biale ptasie mleczko,ale bylam zla,zostawil mi dwie kostki! |
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
co szpital to inaczej, u nas z kosmetykow tylko mokre chusteczki i krem pupny
poszlam do M i mowię: ooo jeszcze coś jesz ? i łzy w oczach, a on wykańczał moją sałatkę akurat i wróciłam do sypialni zjadł moje grahamki dwie na jutro, sałatkę i szyneczkę kurde i mówi, że mi jutro kupi świeże ale to już nie będą te same grahamki co lubię. Bo te są tylko w Biedronce jeju wiecie co, ja ostatnio za jedzenie to byłabym skłonna się rozwieść ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ja mysle,ze moze jakos w inne dni beda nas pytac czy przyjdziemy zamiast wlasnie te wigilie itd no zobaczymy ja zakladam porod w lutym , na cwiczeniach mi nie zalezy ,ja tam ide tylko poznac polozne i nauczyc sie trzymac niemowlaka
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka - sorry -
A co do prania... ja raczej będę prała wszystko na 40. Chyba że stwierdze ze nie które rzeczy nadają się na 60. I tak później się wszystko wyprasuje.
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jak słyszę to sreberko od pudełeczka od sałatki to mi się autentycznie nóż w kieszeni otwiera
kurde jak on mógł mi ją zjeść kur deeeeeeeeeeeeeeeeeeee no i wlasnie mu wygarnelam,ze mi zeżarł sałatkę
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Buu zadzwoń i się dowiedz.. a jak nie będzie wyjścia to będziesz musiała jakoś przekupić córe
![]() No a wizaż wciąga Aga ja za to dzisiaj właśnie prawie się obraziłam na męża bo ja coś do jedzenia robie a on że nie jest głodny i prawie się pożarliśmy bo ja nie potrafiłam zrozumieć, że on nie chce jeść na siłe a on, że nie docenia że mu jeść robię No ja chciałam już nawet na te zajęcia bo mnie tak kręgosłup boli że już naprawdę ryczę, i myślałam że coś mi te położne pomogą :P Ja chyba jeszcze ew napisze maila jak to właśnie będzie wyglądać około świąt czy będzie jak coś w inne dni czy w tym roku w ogole będą tylko zajęcia w przyszłym tygodniu... I że co jakbym wcześniej urodziła Albo czy nie idzie np płacić za zajęcia... że tam 30 czy 40zł od zajęć. Wtedy nawet jakby nam któreś przepadły to by nie było takiej krzywdy :P
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie moja blizniakowa Agatka tez idzie z nami na ta SR i wlasnie ona sie obawia ,ze nie skonczy jej bo gin jej ostatnio powiedzial,ze ona to nawet na grudzien ma sie szykowac
Mlody chyba stanal po mojej stronie bo sie mega wierci, wyczul,ze tatus nam zeżarł sałatkę ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Buu albo znajdz w necie ,moze jakas babeczka z Twoich okolic dojezdza do domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

serio, wczorajsza wizyta dodała mi kilka zmarszczek, 10 lat i 10 kg do góry, chyba od zmartwien mam teraz non stop twardy brzuch

Najbliżej nam, a i mój lekarz pomimo, że nie pracuje tam może się w razie W tam znaleźć 

dobrej nocy

az wstyd do ludzi wyjsc... 

nie daj się.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
" (mama mieszkała jeszcze z swoimi rodzicami na wsi)