Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 21:03   #2761
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Mama Zuzi ja jestem babka na 103kg.makabra bo dzis dziewczyny mówiły ile waza to podliczylam i obie łącznie waza tyle co ja sama

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:05   #2762
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Jak będziesz leżeć i odpoczywać to wszystko będzie dobrze!
czuję się chora dopiero jak leżę serio, wczorajsza wizyta dodała mi kilka zmarszczek, 10 lat i 10 kg do góry, chyba od zmartwien mam teraz non stop twardy brzuch
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:13   #2763
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czuję się chora dopiero jak leżę serio, wczorajsza wizyta dodała mi kilka zmarszczek, 10 lat i 10 kg do góry, chyba od zmartwien mam teraz non stop twardy brzuch
Kochaną dasz radę. Musisz leżeć. Chociaż do 34 tygodnia

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:18   #2764
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Kochaną dasz radę. Musisz leżeć. Chociaż do 34 tygodnia

eh mus to mus. odpocznę na spokojnie do sylwestra
Stary 2014-12-11, 21:31   #2765
Asia1105
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko, preoraszam, ale padam.
Dopiero wróciliśmy ze SR.
Po drodze jeszcze market, dokupiłam słodkości do prezentów.
Przy okazji smyk i wanienka, bo rano na olx trafiłam stojak używany przez miesiąc tega baby za 30 zł. U Siostry w mieście był więc właśnie mi go odebrała jak dojechała

Gratuluję wizyt

Buu ja rodzę na Borowskiej Najbliżej nam, a i mój lekarz pomimo, że nie pracuje tam może się w razie W tam znaleźć

Uciekam pod prysznic.
Miłego wieczoru kobitki
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:38   #2766
buu007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
W ilu stopniach pralyscie uzywane ciuszki?
ja jeszcze nie pralam,bede w 60

Cytat:
Hej. Wszystko dobrze. Szyjka trzyma i się już nie skraca. Mały waży 1700. Ale mnie zmęczyla ta wizyta. Trochę się denerwowałam bo logoasia ma rozwarcie i się martwiłam czy te krótkie spacery mi nie zaszkodziły.

ciesze sie ze wszystko dobrze

Cytat:
A i w końcu umówiłam się do fryzjera
Umawiałam się od września...
no wow
a sobie tak myslalam dzis,moze sie jeszcze umowie przed swietami,tylko pytanie czy bedzie miejsce jak pojde zapytac

dziewczyny dzieki za odpowiedzi,ja do kazdego szpitala mam daleko,najblizej chyba wlasnie na Borowska ale jakos sama nie wiem
na razie biore pod uwage glownie Brochow

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:42   #2767
logoasia
Zakorzenienie

lece spac brzuchatki dobrej nocy
Stary 2014-12-11, 21:51   #2768
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę poczytaj książkę, posłuchaj muzyki, porozmawiaj z dzidzią ... tylko za dużo nie myśl i się nie zamartwiaj Dobranoc

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Alunia, widzę, ze jesteś Odebrałam paczkę. Ciuszki prześliczne . Bardzo dziękuję
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:52   #2769
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ta mała jestem tylko inaczej... ogolnie Inco bardzo delikatnie mnie opisałas... ja sie tylko dobrze maskuje.
Tak sobie mysle jak Ci ludzie co siedzieli w Sowie mogli posłuchac o czym rozmawiamy to chyba mieli niezły ubaw bo u nas tematy porodowo-ciazowe i nie tylko... a najlepiej opowiesci porodowe i akcja seks z mezem... po moim gadaniu dopiero do mnie dotarło ze same nie jestesmy

ja zjadłam własnie budyn... tj goraca chwile... ale jakis taki nie tego i mało słodki, ale nie mam ochoty zbytnio na nic innego. jadłabym tylko jogurty ciagle
Ja tam myślę, że przynajmniej sobie ludzie czegoś ciekawego posłuchali. Nastawiali się na nudne przedpołudnie w cukierni a tutaj takie opowieści "z życia wzięte" W sam raz do kawki!

Cytat:
Hej. Wszystko dobrze. Szyjka trzyma i się już nie skraca. Mały waży 1700. Ale mnie zmęczyla ta wizyta. Trochę się denerwowałam bo logoasia ma rozwarcie i się martwiłam czy te krótkie spacery mi nie zaszkodziły.

Super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dziewczynki.. ciesze sie, ze Wasze wizyty udane.. i Maluszki zdrowe i coraz wieksze..

Ja tez potwierdzam, ze spotkanie udane.. a z dziewczynkami sie rozmawia jakbysmy sie znaly cale lata... suuuuper... mam nadzieje, ze powtorzymy jeszcze z brzuszkami a potem bedziemy sie spotykac na spacerki z wozkami...
Mamy do siebie tak blisko, że z pewnością!

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Na tvp2 Szybcy i wsciekli za 15 minut
Kto oglada ze mną ? Ja musze sobie popatrzeć na Vin Diesla <3
Oj, bardzo lubię "2 Fast 2 Furious". Najbardziej chyba "Tokyo Drift", mimo, że jest chyba najbardziej krytykowany. Myślałam nawet swego czasu, żeby nazwać syna Dominik
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 21:57   #2770
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Też zaraz idę spać, ale powiem Wam, że jestem taka rozbita przed egzaminem, że nie mogę się aż uspokoić
Przepraszam, że tak ogólnie napiszę, ale
Dziewczyny gratuluję wizyt
Tak Was podczytuję, chciałam się odnieść do niektórych postów, ale taka niemoc mnie ogarnia, myślę tylko o tym co mam zrobić żeby zdać, tak mnie to zżera
Wiem, że smęcę, Tż-owi też co chwilę chodzę i męczę tyłek tym swoim egzaminem, ale tak strasznie się boję..

Wiem, wiem, powinnam wyluzować, skupić się na jeździe i tyle
Taaaa, jasne...
Chce mi się ryczeć ;/
Stary 2014-12-11, 21:59   #2771
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Mama Zuzi ja jestem babka na 103kg.makabra bo dzis dziewczyny mówiły ile waza to podliczylam i obie łącznie waza tyle co ja sama
Kobito... nakopac to malo... w ogole nie widac po Tobie tych kg..
A opowiesci lozkowe byly boskie...

Cytat:
Musisz byc dzielna dla dzidzi...

Emdzik, ja tez musze isc do fryzjera bo mam juz odrosty na pol glowy.. az wstyd do ludzi wyjsc...

Inco, trzymam za slowo... potem Twoj synus bedzie rodzyneczkiem wsrod naszych babek...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:04   #2772
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ilonka wiem co czujesz. Też bym się bała, ale musisz się wziąć w garść, mocno skoncentrować, wyciszyć i... do przodu nie daj się.
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:19   #2773
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Kobito... nakopac to malo... w ogole nie widac po Tobie tych kg..

Cytat:
Emdzik, ja tez musze isc do fryzjera bo mam juz odrosty na pol glowy.. az wstyd do ludzi wyjsc...
Nie zauważyłam

Cytat:
Inco, trzymam za slowo... potem Twoj synus bedzie rodzyneczkiem wsrod naszych babek...
Ten to od małego wie jak się ustawić

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Też zaraz idę spać, ale powiem Wam, że jestem taka rozbita przed egzaminem, że nie mogę się aż uspokoić
Tak Was podczytuję, chciałam się odnieść do niektórych postów, ale taka niemoc mnie ogarnia, myślę tylko o tym co mam zrobić żeby zdać, tak mnie to zżera
Wiem, że smęcę, Tż-owi też co chwilę chodzę i męczę tyłek tym swoim egzaminem, ale tak strasznie się boję..

Taaaa, jasne...
Chce mi się ryczeć ;/
A może powiedz sobie: "Co ma być, to będzie. Najwyżej obleję. Świat się nie zawali". Może jak troszkę olejesz ten egzamin, to się będziesz mniej stresować i pójdzie Ci właśnie świetnie!
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:27   #2774
1141655
Zakorzenienie

Mlebi - ja też tokyo drift Lubie najbardziej

Ilonka wdech wydech. Wierzę że się denerwujesz... Ja przed egzaminem na prawko miałam taką sraczke ze szok,to był najbardziej stresujący egzamin w moim życiu chyba... Musi się udać jutro no!!! Będę Trzymać kciuki

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:30   #2775
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Odnośnie mleka, rozmawiałam wczoraj z mamą. Powiedziałam jej, ze jak uda mi się karmić piersią, chciałabym karmić do 6-tego miesiaca albo i nawet dłużej.
A mama na to: " miesiac wystarczy! Ja Łukasza (mój starszy brat) miesiąc tylko karmiłam, a później miał swoją, jedyną krówkę i później już pił mleko od krowy " (mama mieszkała jeszcze z swoimi rodzicami na wsi)
No tak...a później nie mógł sie wykupkać
kiedy my byłyśmy dziećmi to w ogóle się inaczej do karmienia podchodziło...

Cytat:
Zastanawiam się czy kupić jakieś mleko na wszelki wypadek jakbym pokarmu nie miała. Ale nie wiem które dobre
ja nie kupuję... w szpitalu jak bedzie potrzeba to pediatra zaleci, a w domu zawsze można dokupić - sklepy są przecież codziennie otwarte

Alunia super, że na wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jaką macie? gadaj mi tu teraz zaraz
my mamy Bosch PSR 12, kupowaliśmy ponad 2 lata temu i wtedy był wypas, ale teraz też daje radę, z akumulatorami nic się nie dzieje

wegielek piękne pierniki

Cytat:
Napisane przez 85jjaa Pokaż wiadomość
o jak fajnie, że ktoś też gra w planszówki, zawsze jak jestem w Polsce to ze znajomymi gramy i się śmiejemy, że grupa 30-latków bawi się jak dzieci;P kolejkę bardzo lubię, dodatek słaby;/ ostatnio elektrownia mi się podoba i filary ziemi, a z karcianych to sabotażysta i monopol karciany)
TZ jest zapalonym graczem ma grupę kumpli, z którymi regularnie grają, ja się śmieje że to już poziom hard i nawet nie próbuję wciskać się w męskie grono
ja gram bardziej okazjonalnie i towarzysko

Lubcia gratuluję wizyty

Mlebi za szyjkę

Cytat:
A i w końcu umówiłam się do fryzjera
Umawiałam się od września...
ehhh, ja też muszę...

a ja wróciłam niedawno od przyjaciółki, teraz nadrabiam spotkania na zapas, bo po rozpakowaniu może być kiepsko
i dostałam od nie laktator (ręczny - na początek będzie git) i podgrzewacz do butelek! bardzo się ucieszyłam, bo nawet nie liczyłam że dostanę od niej jakieś gifty ciążowo-dziecięce

Edytowane przez Panna Migotka 86
Czas edycji: 2014-12-11 o 22:31
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:41   #2776
Alunia79
Wtajemniczenie

Udało mi się was nadrobić Super dziewczyny, że u was też wizyty udane a maluszki tak pięknie rosną
MamaZuzi ty kochana nie spiesz się tak z tym porodem

Logoasia, wiem, że zabrzmi to jak polecenie dla psa, ale muszę! Leżeć, to leżeć! :pejcz: żadnego sprzątania.

Kasiula, jak zwykle ciuszki. Znając życie, jakbym dysponowała taką kaską, to też bym dalej takie rzeczy kupowała kocham dziecięce ciuszki.
A dziś u mnie w sr położna mówiła żeby nie przesdzać z ilością ciuszków, że po 4 komplety z rozmiaru starczy i w tedy zobaczyłam wzrok i uśmiech mojego męża.. haha normalnie niemalże zobaczyłam jego myśli i naszą komodę ale wytłumaczyłam mu później, że przecież takich 4 kompletów nie będzie prał w takiej wielkiej pralce a ja nie zamierzam prać codziennie i to ręcznie, bo przy tak zawrotnet ilości nie ma sensu włączać pralki. No i przyznał mi rację

Olcia, w końcu sama wybierałaś a ja polecałam bo wiem jak utrzymane są ciuszki od niej

U mnie w sr prawie za każdym razem są ćwiczenia. Dziś też się załapałam Wygląda to tak, że przychodzimy i przez pół godz.ćwiczenha a później pogadanki. Jak wyświetlają jakiś film to w tedy nie ma ćwiczeń, bo to w innej sali.
Zastnawiam się, bo raczej nie zdążę odbębnić wszystkich godzin. Jest ich 40,czyli 20tyg.. To bez sensu, że zapisy są dopiero od 26 tc.

Aga jak to u was z tą sr?

Super, że wam się udało spotkanie normalnie zazdroszczę.

Ja laski będę we Wrocku, ale w weekend, a wam niestety nie pasuje
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:54   #2777
monnnia80
Zadomowienie

Mam dzisiaj jakiś dziwny dzień, co chwila spie albo jestem okropnie rozdrażniona, wyładowałam się na mamie za to że mi nie zrobiła budyniu wtedy kiedy chciałam tylko dwie godziny później, teraz jest mi głupio... chyba te tabletki na nadciśnienie tak na mnie działają bo do tej pory nie czułam się tak
Starałam się Was czytać ale chyba nie dam rady się poodnosić.

za dzisiejsze wizyty

Przeklęte za jutrzejszy egzamin, bedzie dobrze

Uciekam do łóżeczka, dobrej nocki
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:07   #2778
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Aga jak to u was z tą sr?

(
My ruszamy w tę środę teraz co będzie. Spotkania 2x w tygodniu po 2h
będzie ich 12ście.Wybraliśmy środy i soboty z mężem,ale widzę, że i wigilia, i sylwster przypadają nie wiem kiedy skonczymy ją :P
A chcialabym ja skonczyc, bo 400zł piechotą nie chodzi

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
my mamy Bosch PSR 12, kupowaliśmy ponad 2 lata temu i wtedy był wypas, ale teraz też daje radę, z akumulatorami nic się nie dzieje
No my też tą mamy i też w podobnym czasie kupowana wtedy to był wypas potwierdzam, zresztą nasza dała radę naprawdę wiele zrobić A ile czasu i sił oszczędziła...cudowne urządzenie

I spotkanie z koleżanką super miałas

Mnie bolą jelita..przez tego czekoladowego mikołaja na pewno grrrrr
cały brzuch normalnie obolały kurna bela
polozylam sie juz tzn tak polsiedzaco, puszczam sobie bączki, mąż powiedział, że dziś ze mną nie śpi

Stary 2014-12-11, 23:11   #2779
maciejka1987
Zakorzenienie

dziewczyny, ale zawsze zamierzacie prać ciuszki w 60 stopniach? czy tylko używki? Ja wrzuciłam na 40, bo wiele ma metek właśnie z taką temperaturą ...

Ala ja mam zdanie podobne do Twojego, nie wyobrażam sobie mieć 4 kompletów i co ? prać to osobno, bo przecież w innym proszku, na normalnym programie, bo przecież szybki może nie doprać ... masakra, nie ogarniam, a potem ludzie narzekają, że wysokie rachunki ... ja np. widzę, że w takie dni ciuszki schną mi bite 24 h a grubsze nawet dłużej ... także musiałabym po 2 komplety na raz prać ..nie nie nie

Mój tż jak zwykle dowalił teksta.... Szliśmy do sklepu i mu mówię, że boli mnie w pachwinie czasami, ale że to podobno normalne i póki ciągle nie boli to jest to oznaka przygotowania się ciała do porodu. I że dlatego dziewczyny pod koniec ciąży porównuje się do kaczek ( o kaczy chód mi chodziło, bo wtedy mniej boli)
A mój tż zatrzymał się na chwilę, spojrzał na mnie i dowalił " ee to z Tobą nie jest tak źle, co prawda chodzisz powoli jak kaczuszka, ale jeszcze mówisz normalnie a nie KWA KWA "

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:19   #2780
1141655
Zakorzenienie

ja wszystkie ciuszki ktore kupilam i dostalam obojetnie z kąd - wypralam w normalnym proszku w trybie 40stopni ponad godzinny program

teraz dzieciowe znow bedzie 40stopni ale w dzieciowym proszku +prasowanie

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

mój mąż właśnie zjadł moją sałatkę, którą chciałam zjeść na śniadanie, słyszę, jak otworzył pojemniczek
płakać mi się chce

a teraz słysze jak drapie widelcem po talerzu
zjadł ją

jak tam pójdę, to sie poryczę że zjadł sałatkę to było na jutro dla mnie

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-12-11 o 23:22
Stary 2014-12-11, 23:20   #2781
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Joo przestań.. dziewczyny same powiedziały że wyglądasz super

Cytat:
No niestety kochana ale leżeć musisz... Poobijasz się trochę, pooglądasz tv, przeczytasz książke.. i zleci oj bardzo szybko!
Byle do stycznia :P

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
no wow
a sobie tak myslalam dzis,moze sie jeszcze umowie przed swietami,tylko pytanie czy bedzie miejsce jak pojde zapytac
Też się właśnie balam , że za późno i miejsc nie będzie... ale spokojnie były No ale wiadomo.. zależy gdzie i do kogo bo może być tak że do stycznia nie ma miejsc

Cytat:
lece spac brzuchatki dobrej nocy
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość

Taaaa, jasne...
Chce mi się ryczeć ;/
Kochana, rozumiem Cię i możesz nam tu smęcić ile wlezie
Ale będzie dobrze i my w to tu wierzymy
A Ty właśnie może spróbuj pomyśleć, że co ma być to będzie
Ja to w ogóle szłam na egzamin z myślą, że nie zdam na 100%, nie wyjade nawet z placu, a na mieście jak byłam to się w ogóle na jezdzie nie mogłam skupić bo myślałam tylko o tym , że zaraz zrobię coś źle i nie zdam
Ja już mocno trzymam za Ciebie i Szymcia który w środku będzie kierował

Cytat:
No ja właśnie też.. i stwierdziłam, że na święta chce w końcu normalnie wyglądac
I że nawet jak w lutym w połowie urodzę to będę miała z 2cm odrostów to i tak luksus w porównaniu z tym co mam teraz

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość

ehhh, ja też muszę...

a ja wróciłam niedawno od przyjaciółki, teraz nadrabiam spotkania na zapas, bo po rozpakowaniu może być kiepsko
i dostałam od nie laktator (ręczny - na początek będzie git) i podgrzewacz do butelek! bardzo się ucieszyłam, bo nawet nie liczyłam że dostanę od niej jakieś gifty ciążowo-dziecięce
Następna wszystkie do fryzjera się wybierają i nie mogą się wybrać
Kochane bierzcie się jutro za umawianie się do fryzjerów!

A co do przyjaciółki i prezentów to bardzo miło z jej strony
A Tobie sie na pewno przyda i trochę Cię odciążyła finansowo

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj jakiś dziwny dzień, co chwila spie albo jestem okropnie rozdrażniona, wyładowałam się na mamie za to że mi nie zrobiła budyniu wtedy kiedy chciałam tylko dwie godziny później, teraz jest mi głupio... chyba te tabletki na nadciśnienie tak na mnie działają bo do tej pory nie czułam się tak
Starałam się Was czytać ale chyba nie dam rady się poodnosić.

za dzisiejsze wizyty

Przeklęte za jutrzejszy egzamin, bedzie dobrze

Uciekam do łóżeczka, dobrej nocki
Ojj kochana, to hormony tez w kazdej chwili sie tak może zdarzyć...
Moim zdaniem też pogoda naprawdę dzisiaj mega ciężka i każdy czuje się tak dup.owato
Jutro będzie lepiej
Dobranoc

Mój tż też już śpi od 18:30 no ale on wstaje o 5 znowu do roboty więc mu tak daje pospać i już go dzisiaj nie budzę, zresztą mnie troche zdenerwował i nawet nie chce mi sie juz z nim gadać :P starczy mi że na niego patrze
Ja sobie zjadłam kolacyjke, umyłam się, nadrobiłam Was i mysle czy iść spać

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:23   #2782
buu007
Zakorzenienie

przeklete_pragnienia
trzymam mocno kciuki za ciebie jutro kochana

Alunia tez tak mysle,4komplety i jak to prac potem,zreszta nigdy nie jest powiedziane ile razy dziennie sie dziecku uleje,ja moja czasami 4 razy dziennie przebieralam
a kiedy bedziesz we wro? w ten weekend?ja mam akurat zjazd i egzaminy

monnnia80 moze to faktycznie od tych tabletek,oby szybko przeszlo w kazdym razie,wiesz ciaza tez swoje robi,bija nam hormony teraz

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale zawsze zamierzacie prać ciuszki w 60 stopniach? czy tylko używki? Ja wrzuciłam na 40, bo wiele ma metek właśnie z taką temperaturą ...

Ala ja mam zdanie podobne do Twojego, nie wyobrażam sobie mieć 4 kompletów i co ? prać to osobno, bo przecież w innym proszku, na normalnym programie, bo przecież szybki może nie doprać ... masakra, nie ogarniam, a potem ludzie narzekają, że wysokie rachunki ... ja np. widzę, że w takie dni ciuszki schną mi bite 24 h a grubsze nawet dłużej ... także musiałabym po 2 komplety na raz prać ..nie nie nie

Mój tż jak zwykle dowalił teksta.... Szliśmy do sklepu i mu mówię, że boli mnie w pachwinie czasami, ale że to podobno normalne i póki ciągle nie boli to jest to oznaka przygotowania się ciała do porodu. I że dlatego dziewczyny pod koniec ciąży porównuje się do kaczek ( o kaczy chód mi chodziło, bo wtedy mniej boli)
A mój tż zatrzymał się na chwilę, spojrzał na mnie i dowalił " ee to z Tobą nie jest tak źle, co prawda chodzisz powoli jak kaczuszka, ale jeszcze mówisz normalnie a nie KWA KWA "

maciejka z tym praniem,te ktore sa czysto bawelniane i maja na metce ze mozna je prac w 60 to tak bede prala,a reszta pewnie w 40 normalnie

logoasia a Ty kochana masz odpoczywac !

kurcze jestem zalamana,nie wyspana od kilku dni
zostaja mi tylko wieczory do nauki,ba noc,a mala sie co chwile budzi i tak laze do niej,plus wizaz wciaga noo moj nalog
ehh jednak chyba trzeba bylo brac dziekanke

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Edytowane przez buu007
Czas edycji: 2014-12-11 o 23:25
Stary 2014-12-11, 23:23   #2783
Alunia79
Wtajemniczenie

Przeklęte musi być dobrze tym razem!
Położna dała nam listy rzeczy potrzebnych do szpitala i tam jest nawet taka mini lista rzeczy dla tatusia
Teraz wiem, że nie dają koszul do porodu tylko trzeba mieć swoją. Że kosmetyki dla dzidzi też trzeba mieć swoje, takie jak płyn do kąpieli czy puder. I pisałyście o mm, że szpital daje, u nas niestety nie chcą zbytnio dawać tylko naciskają na kp. Więc, tak po cichu lepiej mieć swoje. Można kupić w aptece, takie gotowe w mini buteleczkach. No i też mówiła o stopniowej zmianie mleka a nie od razu całkiem na inne,tylko mieszać. Przedstawiła to tak, żebyśmy sobie wyobrazili jak by nasz organizm zareagował,jakbyśmy byli na diecie lekkostrawnej i nagle przerzucili się na kapuścianą a później jeszcze jedli same jajka.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:26   #2784
emdzik
Zakorzenienie

Aga mi już całkiem SR odpadło.. cały czas się jeszcze nastawialismy, że a może się uda...
Nawet mi wcześniej babka napisala, że jak nie będziemy mogli chodzic zawsze w te same dni to bedziemy chodzic do innych grup itp.
Więc się ucieszyłam.
A dzisiaj mi inna napisała, że na razie otwierają tylko tą jedną grupę w śr/sb 18:30-20:30... a następna dopiero w połowie stycznia.
Pewnie za mało chętnych mieli na inne grupy.
No ale jak właśnie spojrzałam , że zaraz święta , sylwester to pewnie w grudniu sie może 2 spotkania odbędą ? bo wątpie że zrobią w wigilie czy sylwestra...
Czyli to pewnie będzie trwało do końca stycznia. No to ja już zbytnio nie zdąże. Nawet sobie nie wyobrażam iść tam w 39tc na ćwiczenia czy cokolwiek.
Więc du.pa blada :/

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-11, 23:27   #2785
buu007
Zakorzenienie

emdziku bo ja moge od 16 dopiero,a od 16 to wiesz,moze byc lipa
chyba ze zaryzykuje i pojde z mala,czy wysiedzi tam?wiem ze maja kacik dla dzieci,no moze ja przekonam jak nie bedzie miejsc
ona sie boi suszarki do wlosow,wiec moze byc lipa jak by mi babka suszyla eh

Aga lacze sie w bolu
mi ostatnio maz zjadl moje biale ptasie mleczko,ale bylam zla,zostawil mi dwie kostki!

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-12-11, 23:29   #2786
1141655
Zakorzenienie

co szpital to inaczej, u nas z kosmetykow tylko mokre chusteczki i krem pupny

poszlam do M i mowię: ooo jeszcze coś jesz ?
i łzy w oczach, a on wykańczał moją sałatkę akurat
i wróciłam do sypialni
zjadł moje grahamki dwie na jutro, sałatkę i szyneczkę
kurde

i mówi, że mi jutro kupi świeże
ale to już nie będą te same grahamki co lubię. Bo te są tylko w Biedronce

jeju wiecie co, ja ostatnio za jedzenie to byłabym skłonna się rozwieść

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Aga mi już całkiem SR odpadło.. cały czas się jeszcze nastawialismy, że a może się uda...
Nawet mi wcześniej babka napisala, że jak nie będziemy mogli chodzic zawsze w te same dni to bedziemy chodzic do innych grup itp.
Więc się ucieszyłam.
A dzisiaj mi inna napisała, że na razie otwierają tylko tą jedną grupę w śr/sb 18:30-20:30... a następna dopiero w połowie stycznia.
Pewnie za mało chętnych mieli na inne grupy.
No ale jak właśnie spojrzałam , że zaraz święta , sylwester to pewnie w grudniu sie może 2 spotkania odbędą ? bo wątpie że zrobią w wigilie czy sylwestra...
Czyli to pewnie będzie trwało do końca stycznia. No to ja już zbytnio nie zdąże. Nawet sobie nie wyobrażam iść tam w 39tc na ćwiczenia czy cokolwiek.
Więc du.pa blada :/
No za tę cenę to się nie dziwię , ze nie ma kolejki chętnych
ja mysle,ze moze jakos w inne dni beda nas pytac czy przyjdziemy zamiast wlasnie te wigilie itd
no zobaczymy
ja zakladam porod w lutym , na cwiczeniach mi nie zalezy ,ja tam ide tylko poznac polozne i nauczyc sie trzymac niemowlaka

Stary 2014-12-11, 23:29   #2787
emdzik
Zakorzenienie

Maciejka - sorry -

A co do prania... ja raczej będę prała wszystko na 40. Chyba że stwierdze ze nie które rzeczy nadają się na 60.
I tak później się wszystko wyprasuje.

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-11, 23:31   #2788
1141655
Zakorzenienie

Kurde jak słyszę to sreberko od pudełeczka od sałatki to mi się autentycznie nóż w kieszeni otwiera
kurde
jak on mógł mi ją zjeść kur deeeeeeeeeeeeeeeeeeee

no i wlasnie mu wygarnelam,ze mi zeżarł sałatkę

Stary 2014-12-11, 23:35   #2789
emdzik
Zakorzenienie

Buu zadzwoń i się dowiedz.. a jak nie będzie wyjścia to będziesz musiała jakoś przekupić córe

No a wizaż wciąga

Aga ja za to dzisiaj właśnie prawie się obraziłam na męża bo ja coś do jedzenia robie a on że nie jest głodny i prawie się pożarliśmy bo ja nie potrafiłam zrozumieć, że on nie chce jeść na siłe a on, że nie docenia że mu jeść robię

No ja chciałam już nawet na te zajęcia bo mnie tak kręgosłup boli że już naprawdę ryczę, i myślałam że coś mi te położne pomogą :P
Ja chyba jeszcze ew napisze maila jak to właśnie będzie wyglądać około świąt czy będzie jak coś w inne dni czy w tym roku w ogole będą tylko zajęcia w przyszłym tygodniu...
I że co jakbym wcześniej urodziła czy mi kase zwróca czy co.. no bo sorry :/
Albo czy nie idzie np płacić za zajęcia... że tam 30 czy 40zł od zajęć. Wtedy nawet jakby nam któreś przepadły to by nie było takiej krzywdy :P

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-11, 23:38   #2790
1141655
Zakorzenienie

no wlasnie moja blizniakowa Agatka tez idzie z nami na ta SR i wlasnie ona sie obawia ,ze nie skonczy jej bo gin jej ostatnio powiedzial,ze ona to nawet na grudzien ma sie szykowac

Mlody chyba stanal po mojej stronie bo sie mega wierci, wyczul,ze tatus nam zeżarł sałatkę

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Buu albo znajdz w necie ,moze jakas babeczka z Twoich okolic dojezdza do domu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości