|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Dobry wieczór
![]() U nas dzisiaj pierniczkowy dzień Robiłyśmy z Blanką pierniki z przepisu z Fewciowego bloga-idealne są Kupiliśmy też dziś prezent na gwiazdkę-te garnuszki z biedry(swoją droga jakby ktoś chciał to u nas jeszcze tego sporo)i laleczkę Evi(taka mała niby dziecko Barbie) z zestawem ubrań i szafą.Już jedną taką dostała na imieniny i się nią uwielbia bawić więc poszliśmy za ciosem i będzie mieć drugą. Jest tam kilka par butów więc akurat na kopytka osiołka się nadadzą ![]() Jutro po południu jadę już do szkoły Czemu jutro? Bo moja koleżanka , u której zawsze nocuje ma urodziny i jutro jest impreza![]() ![]() Ale już mi głupio po raz setny odmawiać,poza tym znamy się od 2go roku życia, nocuje u niej zawsze i wiem, że jej zależy abym tam była ....ale jakoś nie mam imprezowego nastroju ![]() Nawijko-gratuluję serdecznie . Wręcz idealnie z pracą ,domem i żłobkiem ![]() Fewciu-przykro mi, że tak dużo to wszystko kosztuje.Niestety wiem cos na temat problemów z kasą i rozumiem co czujesz A jeśli mąz Cię z domu wygodni to ja Cię chętnie przyjmęSylwia,Laurka-to okropne o czym piszecie nie tak powinno być...Sarah- Świetny wynik ! Little- nie zapominaj o mnie ! Ja też nierobotna |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz pytanie która mi kupi te gary z biedry: D skoro się okazuje ze jednak dużo ich :~)
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Edit: lenova się zaoferowała: * |
|
|
|
#1053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1054 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dla Tż , ale to typowe dla facetów takie zachowanie.Cytat:
Słodziak straszny, i jaki fajny pokoik ma, wrzuciłabyś jakies fotki, bo ja chyba nie pamiętam. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49307936]w zwykłym, stacjonarnym zabawkowym, w którym 80% to chińszczyzna taka wiesz, targowa weszłam bez nadziej w sumie, że coś ładnego znajdę...Kupiłam dziewczynom pod choinkę wspólny prezent: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10243574/ [/QUOTE] NAmiot mam w planie tylko szukam żeby jak największy był. Cytat:
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko Gratulacje tak czulam ze chodzi o prace,
Ultra ale laska z ciebie Debrah ja podzielam zdanie dziewczyn bardzo fajnie czyta sie posty na blogu Ide dzis na wizyte ciekawe czy siusiak sie nie znajdzie ? A potem do Krk jedziemy mamy urodziny chrzesniaka tz
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
NANCY!
-1,5 kg mąki pszennej -25 dag masła -2 szklanki miodu -2 łyżeczki sody oczyszczonej -3 łyżki kakao -3 paczki przyprawy korzennej -1,5 szklanki cukru -6 jaj -dodatkowo (mogą być, nie muszą): goździki, imbir suchy Masło i miód rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Mąkę z sodą, przyprawami i kakao mieszamy w dość dużej misie. Obok ubijamy jaja z cukrem i dodajemy do misy. Wlewamy także przechłodzone masło z miodem. Całość wyrabiamy ręcznie. (w razie potrzeby dodajemy mąki). Odstawiamy na chwile w chłodne miejsce (fajnie jak posiedzi kilka godzin, wtedy przyprawy fajnie oddają aromat). No i potem tylko wałkujemy, wykrawamy i pieczemy 8-10 minut w 170/180 stopniach. Neti fajne są, Dawid jeszcze delikatnie luz ma, ale jakbym wzięła 22/23 to małe by były. Sylwietta bardzo mi przykro ![]() Fewciu tulę Cię mocno, dla nas ostatni czas też łaskawy nie był i w sumie nadal nie jest, wiem jak się czujesz ![]() Laurka muszę ten taboret TZtowi pokazać, niech mu zrobi Misiek cudny Straszne o tym wypadku ![]() Nawijko gratulacje ![]() TZ mi wczoraj zabronił wchodzić na wizaż. Zaczęłam mu czytać o Fifku Elllmi i oczywiście marudzić i dołować że Dawid prawie nic nie mówi. Używa około 40 słów (w tym dźwiękonaśladowcze). Wczoraj ponownie bez smoka i pół dnia bez pampa
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-12-12 o 08:20 |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucajcie przepisy do k , bo za chwilę znakesc nie bede umiała
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Bylysmy dzis na szczepieniu, przecwiczylysmy w domu przebieg i wszystko byloby w porzadku, gdyby nie mierzenie temperatury. W zaleznosci od zmiany pielegniarek mierzy sie w poczekalni albo w gabinecie. No i moja wersja cwiczeniowa nie pokrywala sie z rzeczywistoscia i Yae w placz. W gabinecie ogrzewanie nastawione na 28st, w sekunde bylam mokra, Yae to samo (dodatkowo rozgrzana placzem) i temrmometr pokazal 37,6; o 0,1st przekroczylysmy norme, no to zeby bylo lepiej, rewanz rteciowym. I tu jeszcze raz przecwiczylysny, co sie za chwile stanie i juz sie uspokoila. Przestawila nam sie godzina drzemki - zasypia ok 17 na co najmniej 2godziny, pozniej kolacja, kapiel i ok 21 z powrotem w lozku. Przetrzymac sie nie da, wiec chyba jej jeszcze potrzebuje, w nocy gorzej nie jest niz bylo, tylko ja mam problemy, zeby dociagnac do 17 ... |
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co u Was konkretnie jest problemem w nocy? Uu czy bawić się chce jak się budzi? |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na szczescie drzemka i noc nigdy nie kolidowaly. Wczesniej nie zasnie od ok tygodnia a przetrzymac sie nie da, bo pada jak kawka. Czeste uu, wlasciwie zasypia od razu, ale trzeba odczekac ok pol godziny, bo przez ten czas najmniejszy szelest czy ruch ja budzi. W nocy nie chce sie bawic |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wogóle. . . .
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
nafijqa
laurko pokoik i lokator- cuuudo |
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś kochane nocki na szczęście tylko dwie. Niestety się nie wyspałam a młody raczej na drzemkę się nie wybiera.
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miala pewnosc, ze bedzie spac i pomoc przy odstawianiu, to nie wahalabym sie ani chwili |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem co czujesz ale nie czuj sie wyrodna matka i postaraj sie miec dobry humor ![]() Cytat:
a miód to jaki musi byc? plynny?? Fewciu a Ty jaki dawalas, bo tez lukalam na twoim blogu czyli te garnki to w biedrze? a jaka cena? bo moja mama z siostra na swieta przyjada to bym jej pow ze te garnki niech kupi |
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewności ze to pomoże niestety nie ma |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah moj akurat w tym roku plynny nie byl bo sie zdazyl skrystalizowac, ale on tak czy tak sie na ogniu rozpusci
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
My odstawieni w niedziele bedzie tydzień, i na nocki na razie nie ma wplywu dzis 5 razy sie przebudzil mimo braku drzemki w dzień
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
hope wielkie dzieki
Ja pewnie zrobie z polowy
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Hope to te pierniki proste się wydają ~ chyba zrobię ale też mi się wydaje ze okropnie dużo ciasta wyjdzie ?
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile zabawy!
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko takie zboczenie, że bardzo nie lubię .. wałkować ciasta
![]() Zazwyczaj robię ciastka takie w których wystarczy rozgnieść kuleczkę na blachę... ale z piernikami to chyba się nie da, muszę się przemóc.Sic, tz rozlał wczoraj ODRABINĘ! kawy na laptopa, tzn ciut mu chlusnęło bo kubek pełny miał, od razu wytarł, natychmiast. Było tego mało, myślałam, że nic nie będzie i co? klawiatura nie działa.. Little : jest szansa, że to wyschnie gdzieś tam w środku i ruszy? Potrzebujemy mieć 2 laptopy, nie stać nas na nowego teraz;/ |
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tykam lapka tz, może sobie spróbuje sam, jeszcze bym kompa na amen zabiła: p
|
|
|
|
#1076 |
|
Lurker ;)
|
A jakiego ma lapka? Ogolem moze maz sprobowac wyczyscic ale tz powiedzial, ze jezeli poszlo na uklad klawy( powinno sie znajdowac na srodku klawy) to moze nie dzialac mimo czyszczenia i do wymiany :P
Klawy sa tanie i banalne w wymianie takze na luzie A nie dziala cala czy tylko niektore przyciski?
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko - lenovo ideapad zapomnialam modelu;p
Czyli bez paniki? |
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hope - fajny ten twoj przepis (nie widzialam innych). wydaje sie bardzo prosty. moze zrobie ![]() Debrah - hope chyba pisala ze to tak na 300 piernikow wiec mozna zrobic z polowy
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Lurker ;)
|
Haha wiesz ile jest modeli tej gownianej serii
Nie no, niech sprobuje wyczyscic czyms z alkoholem/ do dezynfekcji, sprawdzi czy wtyczka od tasiemki jest brudna. A jesli bedzie trzeba wymienic i bedziecie miec problem ze znalezieniem klawy to dajcie znac
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Gownianej, mówisz? patrz, a nam zachwalali że dobra taka....
![]() Ja mam z kolei sony vaio i on mi się faktycznie dosyć szajsowaty wydaje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

Czemu jutro? Bo moja koleżanka , u której zawsze nocuje ma urodziny i jutro jest impreza
. Wręcz idealnie z pracą ,domem i żłobkiem 
A jeśli mąz Cię z domu wygodni to ja Cię chętnie przyjmę

, ale to typowe dla facetów takie zachowanie.
22.05.2008
14.08.2011

? Teraz to juz w ogole czuje sie jakbym zycie przegrala