|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Powodzenia Marta
Trusia jak tam masz już skurcze regularne?
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Odchodzą mi wody zabarwione na rozowo plus mała galareta z krwia :/ zbieram sie do szpitala. Ja nie mam skurczy, coś mnie boli nieregularnie, ale moim zdaniem słabo.
|
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
Marta sasia ringo ppwodzena !
Ja w nocy prawie nie spałam nieregularne skurcze i bol okresowy były i takie napierania małego na szyjkę. Teraz ustało, na 7.40 do ginki i zobaczymy co tam. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
Sasia, Marta, to już się u Was dzieje!!! Powodzenia
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze w domu, nie wiem, chyba czekam co dalej, bo nic mnie nie boli
![]() Dobra zbieram sie, najwyzej dostane tez cos na rozped jak Marta
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-12-12 o 06:23 |
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia
![]() Marta
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja czekam na obchód żeby podłączyli mi kroplowke. Boli bardzo teraz więc co będzie później :-(. Jestem zmęczona i głodna. Z bólem sobie narazie jakoś radzę chodząc po sali. Ten czop ciągle się sączy ze mnie. Miałyście tak?
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieje się!
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
Sasia, u mnie mama tak miała - sączyly się wody a skurczy ani widu ani slychu. Czekali kilka godzin w szpitalu, aż się ruszy, ale dopiero oksy pomogła. Dziś mała będzie z Tobą!
Normalnie mamy porody na żywo! Orkan szaleje, to i dzieciaki wywiewa
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
Mi też odchodzą wody
właśnie mnie badali i juz czekam na porodowce na rozwój dalszy. Ciekawe która pierwsza urodzi ;-)
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Na wschód wiatr też dotarł
![]() Marta i Sasia trzymam kciuki za Was, abyście się długo nie męczyły i w końcu ujrzały Wasze pociechy U mnie wczoraj mała dała popis, bo od 17 do prawie 21 mało co spała i ciągle chciała cyca. Chyba się przejadła i chciała sobie possać. W końcu tż jej zapakował smoczka do buzi i possała chwilę, ale jej chyba nie odpowiada ten rodzaj, bo jest dość twardy. Chyba kupię kilka różnych... znowu miałam wyrzuty sumienia, że tego smoczka ssie, no ale są jeszcze starsze a nawet kolacji nie miałam jak im zrobić ehh.. Ale jak o 21 zjadła tak do 1 w nocy i do 5 i nadal śpi ooo i całą noc nie zrobiła kupki to pewnie będzie armagedon w pampersie teraz ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() Mamy relacje na żywo
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia Marta trzymam kciuki !
U mnie mały odwołał.alarm narazie i mam skurcze.ale śpię pomiędzy nimi w nocy przy tych mocnych pochodzilam poskakalam i przeszły trochę ,mały napieral na szyjke i klula solidnie ale chyba usnal ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Roksi no śpi ładnie na prawdę! A smoczków nie kupowalam ale myślałam o medela co myślisz? Stwierdziłam ze lepszy smoczek niż kciuk
|
#2294 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiałam się nawet czy to nie są te sączące się wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby poszło jak najszybciej.Cytat:
![]() Sasia i za szybką akcję czekamy na Nadkę.Nie było mnie 1 dzień a tu tyle się dzieje odwiedzałam babcię bo mieszka jakieś 60 km ode mnie i już przed porodem się nie zobaczymy. Mam termin na wigilię więc chciałam się zobaczyć z nią bo na święta to będzie raczej nierealne.---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Julianek chyba kulturalnie przepusci dziewczyny w kolejce i dopiero będzie wychodzil :-D
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Rehabilitant ostatnio mówił że smoczek.ma mieć ksztalt brodawki/ sutka a nie taki wywiniety do góry. I ze ma wypadac z buzi kiedy dziecko nie ssie a te z dzyndzlem do góry podrazniaja gardło i coś tam coś tam ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Mega dobrze mi ten sen zrobił bo wczoraj tylko 3 h spalam Olcia a u Ciebie jak tam??
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Inka ty jak zwykle na straży
![]() ja jestem jestem czytam w miarę regularnie ale jakoś nie mam weny pisać. Patrzę, ze znowu coś się rusza i może kolejne dzieciaczki się posypią dziś też miałam teoretycznie termin porodu a tu mój mały brzdąc już zaraz prawie miesiąc będzie miał ![]() W przyszłym tygodniu czeka nas kilka wizyt u lekarza w tym jedna ponad 100 km od domu w jedną stronę, mam nadzieję, że mały dobrze zniesie podróż ![]() j asmoczka nie używam i nawet nie kupowałam, ale czasem jak mały ciąga tego cyca i ciąga to chętnie bym mu dała bo wisi i wisi a wiem, że nie je ![]() mamuśki jakiego kremu używacie? mój ma strasznie suchą skórę i już sama nie wiem co zrobić |
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, że u nas to zbiorowe porody są modne. Dziewczyny
oby poszło szybko i bezboleśnie!! Ja dziś dłużej w łóżku, TŻ ma wolne to się lenimy :-D Co do smoczka to ja mam kupiony, właśnie aby w razie co oszukać Małą żeby ciągle na mnie nie wisiała. A czy się z tym uda to się okaże. A tak w ogóle to dziś zaczynam 39tc!!
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-12-12 o 08:29 |
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostalam sms o Sasi "fałszywy alarm,brak rozwarcia,wracają do domu"
Dziwne... Przecież jej wody odeszły Madziqqqq ![]() My dzisiaj jedziemy rejestrować Mile,zostawiamy ją z babcią a mi się wyc chce ze będę bez niej przez parę godzin... Ehhh syndrom nie odciętej pępowiny mi sie uruchomił
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dupa :-( to jak z tymi wodami?
Marta u Ciebie ruszyło? Inka raz dwa obrocicie!
|
#2301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ode mnie smoczka nie chce, wypluwa i się krzywi, ale od tz'ta bierze, chyba wie, że on nic innego nie może jej zaoferować ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub pięknie
Minka cwana ta Twoja Lilka ;-) A mogą odejść wody bez rozwarcia ?
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Marta powodzenia
![]() No ja właśnie nie wiem co z tym smoczkiem - kupować , nie kupować W sumie mam jeszcze czas do poniedziałku bo na kasę czekam żeby ostatnie rzeczy pokupować na spokojnie... Ech i muszę kolekcję butelek przejrzeć i po wyparzać![]() W sumie mam czas żeby poczytać ... Położna nam polecała skórę/futro z lamy do wózka...I faktycznie sporo osób je ma (chodzę i zaglądam do cudzych wózków ) ale też nie jestem pewna. Niczego nie wiem ale za to pospałam o przed 2 do 7.20 bez przerwy co jest ostatnio rekordem swiata
|
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no coś nie znudziłyście się absolutnie, po prostu trochę problemów jakoś zniechęca mnie do pisania. wyjdę na wyrodną matkę ale ja nie mam problemu, żeby małego zostawić z tż-em i wyjść z domu. Nie wiem jak by to bylo jakbym chiała go zostawić z kimś innym. |
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja noc tez miałam super pobudka tylko o 2:18 i o 6:20
![]() Co do Sasi to tak jak moja Mila tak teraz Nadka pokazuje że to ona jest szefową i będzie tak jak ona chce
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sączą się pewnie wody kciuasy! ![]() Cytat:
dokładnie! trudno, ja też nie chciałam dawać młodej smoczka ale dałam, już nie pamiętam kiedy i czemu, ale miała, ale ona była nauczona tak, że tylko do spania. nie dawałam do chodzenia po domu. Moja ma 2,5 roku, a w przedszkolu jakiś 4 latek chodzi z pieluszką (przytulanką) i cumelkiem. Trusia może się jeszcze coś dzisiaj rozwinie Sasia dziwne, że Cię wypuścili... może się coś rozwinie jeszcze. Ringo ![]() Heloł. U mnie dzisiaj kiepska noc. obudziłam się z bólem gardła, kaszlało mnie na sucho, ale w końcu usnęłam. masakra :/ Teściowa mi przywiozła szarlotkę, rano mi upiekła, jeszcze gorąca podzielę się Która ma ochotę ? ![]() Dziewczyny, które mają jeszcze CC zaplanowane? czy to ja następna w kolejce ?
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia dzisiaj nie ma cc ??
|
#2308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jak szparka jest to ok
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
KARO!! SZARLOTKA!!
Mojej koleżanki siostrzenica ma 4 lata i non stop ze smoczkiem chodzi. Jak Ona mi jakieś zdjęcia pokazuje to ta wiecznie smoka ma. W sumie to nie wiem jak wygląda bez MADZIQQQ z jednej strony to dobrze, że zostawiasz Małego. Moja mama tak do siebie przyzwyczaila mojego brata, że Ona ledwo z pokoju wyszła a On w ryk aż się zanosił, nigdzie wyjść nie mogła.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

w nocy przy tych mocnych pochodzilam poskakalam i przeszły trochę ,mały napieral na szyjke i klula solidnie ale chyba usnal 

W sumie mam jeszcze czas do poniedziałku bo na kasę czekam żeby ostatnie rzeczy pokupować na spokojnie... Ech i muszę kolekcję butelek przejrzeć i po wyparzać