Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 05:15   #2281
87agata
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Powodzenia Marta
Trusia jak tam masz już skurcze regularne?
Stary 2014-12-12, 05:40   #2282
sasia25
Rozeznanie

Odchodzą mi wody zabarwione na rozowo plus mała galareta z krwia :/ zbieram sie do szpitala. Ja nie mam skurczy, coś mnie boli nieregularnie, ale moim zdaniem słabo.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 05:50   #2283
NaamaH6669
Rozeznanie

Marta sasia ringo ppwodzena !
Ja w nocy prawie nie spałam nieregularne skurcze i bol okresowy były i takie napierania małego na szyjkę. Teraz ustało, na 7.40 do ginki i zobaczymy co tam.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 06:11   #2284
maczuma
Rozeznanie

Sasia, Marta, to już się u Was dzieje!!! Powodzenia
Stary 2014-12-12, 06:18   #2285
sasia25
Rozeznanie

Ja jeszcze w domu, nie wiem, chyba czekam co dalej, bo nic mnie nie boli

Dobra zbieram sie, najwyzej dostane tez cos na rozped jak Marta

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-12-12 o 06:23
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 06:28   #2286
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia wiedziałam ze to juz !

Marta

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 06:32   #2287
19marta90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w domu, nie wiem, chyba czekam co dalej, bo nic mnie nie boli

Dobra zbieram sie, najwyzej dostane tez cos na rozped jak Marta
Sasia powodzenia ja czekam na obchód żeby podłączyli mi kroplowke. Boli bardzo teraz więc co będzie później :-(. Jestem zmęczona i głodna. Z bólem sobie narazie jakoś radzę chodząc po sali. Ten czop ciągle się sączy ze mnie. Miałyście tak?

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 06:35   #2288
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19marta90 Pokaż wiadomość
Przyjęli mnie do szpitala. Galaretka okazała się czopem tylko takim bardzo wodnistym. Do tej pory ze mnie leci. Musiałam ratować się podkładami. Skurcze mam tylko że słabsze niż wczoraj, rozwarcie dalej na 1 cm. Lekarz powiedział że jeśli w nocy nic się samo nie zmieni to rano kroplowka na rozpęd :-/ ale mam stracha.

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Te niby słabsze skurcze to teoria maszyny do ktg. Boli mnie jak cholera i na pewno nie zasne przez to :-(

Cytat:
Odchodzą mi wody zabarwione na rozowo plus mała galareta z krwia :/ zbieram sie do szpitala. Ja nie mam skurczy, coś mnie boli nieregularnie, ale moim zdaniem słabo.

Dzieje się!

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:05   #2289
maczuma
Rozeznanie

Sasia, u mnie mama tak miała - sączyly się wody a skurczy ani widu ani slychu. Czekali kilka godzin w szpitalu, aż się ruszy, ale dopiero oksy pomogła. Dziś mała będzie z Tobą!

Normalnie mamy porody na żywo!

Orkan szaleje, to i dzieciaki wywiewa
Stary 2014-12-12, 07:19   #2290
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia
Stary 2014-12-12, 07:29   #2291
19marta90
Raczkowanie

Mi też odchodzą wody właśnie mnie badali i juz czekam na porodowce na rozwój dalszy. Ciekawe która pierwsza urodzi ;-)

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:36   #2292
Roksape
Zadomowienie

Na wschód wiatr też dotarł
Marta i Sasia trzymam kciuki za Was, abyście się długo nie męczyły i w końcu ujrzały Wasze pociechy

U mnie wczoraj mała dała popis, bo od 17 do prawie 21 mało co spała i ciągle chciała cyca. Chyba się przejadła i chciała sobie possać. W końcu tż jej zapakował smoczka do buzi i possała chwilę, ale jej chyba nie odpowiada ten rodzaj, bo jest dość twardy. Chyba kupię kilka różnych... znowu miałam wyrzuty sumienia, że tego smoczka ssie, no ale są jeszcze starsze a nawet kolacji nie miałam jak im zrobić ehh..
Ale jak o 21 zjadła tak do 1 w nocy i do 5 i nadal śpi ooo i całą noc nie zrobiła kupki to pewnie będzie armagedon w pampersie teraz

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Mi też odchodzą wody właśnie mnie badali i juz czekam na porodowce na rozwój dalszy. Ciekawe która pierwsza urodzi ;-)
To fajnie jak same. Teraz skurcze mogą zrobić się regularne i przybiorą na mocy. Powodzenia

Mamy relacje na żywo
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:43   #2293
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia Marta trzymam kciuki !

U mnie mały odwołał.alarm narazie i mam skurcze.ale śpię pomiędzy nimi w nocy przy tych mocnych pochodzilam poskakalam i przeszły trochę ,mały napieral na szyjke i klula solidnie ale chyba usnal

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Roksi no śpi ładnie na prawdę! A smoczków nie kupowalam ale myślałam o medela co myślisz? Stwierdziłam ze lepszy smoczek niż kciuk

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:47   #2294
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Nie udzielalam sie tu ostatnio zbyt intensywnie, ale mam nadzieje ze moj nick nie jest Wam do konca obcy Dzis o 2:42 urodzilam synka. Maly ma 3100, 53 cm - poród sn. Mamy sie dobrze i odpoczywamy

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy jakie nastawienie macie do odwiedzin w szpitalu? Chcecie aby Was odwiedzano czy dopiero jak już w domu będziecie?
Żadnych odwiedzin oprócz tż. Nie chcę nikogo widzieć niech poczekają jak już będę w domu te 2-3 dni. Myślę że po porodzie nie będę w jakiejś super formie

Cytat:
Napisane przez madzia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję, że 10.12.2014 o godzinie 2.16 przyszła na świat nasza słodzinka Hania 2950 g 50 cm poród sn ekspresowy bo niecałe 3 godz bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
ja raczej wszystkim mówie ze nie chce odwiedzin, wiadomo mama, tesciowa pewnie nie odpuszcza ale to do przezycia

mi tez czasami robi sie mokro ale u mnie to raczej taki wodnisty sluz, poczekaj moze sie rozkreci
Mam taki sam śluz zastanawiałam się nawet czy to nie są te sączące się wody

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko szyjka zgladzona rozwarcie dalej takie samo ale poród się zaczął kwestia jak się rozwinie dalej
Gin mówił ze super to wygląda i daje mi dwa dni i skurcze też super ;-)
Pozostaje czekać na rozwój akcji. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Kciuki Trusia
My jutro do gina na wizytę na 7:40 jak ja wstanę :P w ogóle budyniu z mózgu ciąg dalszy, miałam zrobić dziś mocz i morfo i zapomniałam No nic zrobię w sobotę albo w poniedziałek i wyniki wyśle mailem. Jejuu ja chcę już poród....
Ja też ale do terminu zostało nam jeszcze trochę

Cytat:
Mi gin mówił, że Mała się dobrze ułożyła.
Sprawdzałam w necie co to znaczy to wyszło, że jest zwrócona główką ku mamie co ma ułatwić poród. Podobno jak się czuję, że dziecko kopie pod żebrami to dobre ułożenie ale na ile w tym prawdy to nie wiem.
Mój ostatnio jak już kopie to po żebrach a tak poza tym to mam wrażenie że "pływa" sobie raczej a nie mnie kopie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... ale jestem wściekła. .. nie dosc ze moj lekarz ma luzackie podejscie i ostatnia wizyte mialam w 36 tyg do teraz zadnego ktg i jutro mialam miec wizyte z ktg i zeby zbadac szyjke a on co? Jutro sobie zrobil wolne i uwaga moze mi zaproponowac wizyte na 19 a ja na 16 mam termin... nawet na ktg nie moge do poloznej podjechac bo im sie wczoraj zepsulo... nosz kur... chyba jutro pojde.gdzies prywatnie bo ile mozna byc bez kontroli przed samym porodem... eh musialam sie wyzalic

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Bylam prywatnie u lekarza wlasnie wrocilam z wizyty... szyjka baaaardzo krotka rozwarcie na luzny palec i mala bardzo nisko glowka... z ruchami na ip by nie przeszlo bo mloda sie wierci ze az przez koszulke widac w kazdej chwili moze sie zaczac porod bo lekarka mowi ze organizm przygotowany i wszystko wskazuje na to ze zacznie sie niebawem aa i Lilka wazy ok 3200 +- 300g
oby poszło jak najszybciej.

Cytat:

Sasia i za szybką akcję czekamy na Nadkę.

Nie było mnie 1 dzień a tu tyle się dzieje odwiedzałam babcię bo mieszka jakieś 60 km ode mnie i już przed porodem się nie zobaczymy. Mam termin na wigilię więc chciałam się zobaczyć z nią bo na święta to będzie raczej nierealne.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:

Roksi no śpi ładnie na prawdę! A smoczków nie kupowalam ale myślałam o medela co myślisz? Stwierdziłam ze lepszy smoczek niż kciuk
Ja kupiłam w razie "w" avent hot & cold mam nadzieję że się sprawdzi
Stary 2014-12-12, 07:54   #2295
Trusiulandia
Zakorzenienie

Mój Julianek chyba kulturalnie przepusci dziewczyny w kolejce i dopiero będzie wychodzil :-D

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Rehabilitant ostatnio mówił że smoczek.ma mieć ksztalt brodawki/ sutka a nie taki wywiniety do góry. I ze ma wypadac z buzi kiedy dziecko nie ssie a te z dzyndzlem do góry podrazniaja gardło i coś tam coś tam

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Mega dobrze mi ten sen zrobił bo wczoraj tylko 3 h spalam
Olcia a u Ciebie jak tam??

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-12, 08:20   #2296
madziqqq
Rozeznanie

Inka ty jak zwykle na straży
ja jestem jestem czytam w miarę regularnie ale jakoś nie mam weny pisać.

Patrzę, ze znowu coś się rusza i może kolejne dzieciaczki się posypią dziś też miałam teoretycznie termin porodu a tu mój mały brzdąc już zaraz prawie miesiąc będzie miał

W przyszłym tygodniu czeka nas kilka wizyt u lekarza w tym jedna ponad 100 km od domu w jedną stronę, mam nadzieję, że mały dobrze zniesie podróż

j asmoczka nie używam i nawet nie kupowałam, ale czasem jak mały ciąga tego cyca i ciąga to chętnie bym mu dała bo wisi i wisi a wiem, że nie je

mamuśki jakiego kremu używacie? mój ma strasznie suchą skórę i już sama nie wiem co zrobić
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 08:20   #2297
Suqub
Zakorzenienie

Widze, że u nas to zbiorowe porody są modne. Dziewczyny oby poszło szybko i bezboleśnie!!

Ja dziś dłużej w łóżku, TŻ ma wolne to się lenimy :-D
Co do smoczka to ja mam kupiony, właśnie aby w razie co oszukać Małą żeby ciągle na mnie nie wisiała. A czy się z tym uda to się okaże.
A tak w ogóle to dziś zaczynam 39tc!!

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-12-12 o 08:29
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 08:39   #2298
19Inka90
Wtajemniczenie

Dostalam sms o Sasi "fałszywy alarm,brak rozwarcia,wracają do domu"
Dziwne... Przecież jej wody odeszły

Madziqqqq co to znaczy nie masz weny ?! znudzilysmy Ci się ??

My dzisiaj jedziemy rejestrować Mile,zostawiamy ją z babcią a mi się wyc chce ze będę bez niej przez parę godzin... Ehhh syndrom nie odciętej pępowiny mi sie uruchomił

Emilka
Stary 2014-12-12, 08:42   #2299
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle to dziś zaczynam 39tc!!
Stary 2014-12-12, 08:43   #2300
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ale dupa :-( to jak z tymi wodami?
Marta u Ciebie ruszyło?

Inka raz dwa obrocicie!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-12, 08:49   #2301
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Na wschód wiatr też dotarł
Marta i Sasia trzymam kciuki za Was, abyście się długo nie męczyły i w końcu ujrzały Wasze pociechy

U mnie wczoraj mała dała popis, bo od 17 do prawie 21 mało co spała i ciągle chciała cyca. Chyba się przejadła i chciała sobie possać. W końcu tż jej zapakował smoczka do buzi i possała chwilę, ale jej chyba nie odpowiada ten rodzaj, bo jest dość twardy. Chyba kupię kilka różnych... znowu miałam wyrzuty sumienia, że tego smoczka ssie, no ale są jeszcze starsze a nawet kolacji nie miałam jak im zrobić ehh..
Ale jak o 21 zjadła tak do 1 w nocy i do 5 i nadal śpi ooo i całą noc nie zrobiła kupki to pewnie będzie armagedon w pampersie teraz

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

To fajnie jak same. Teraz skurcze mogą zrobić się regularne i przybiorą na mocy. Powodzenia

Mamy relacje na żywo
Roksi ja też mam wyrzuty. Ale wczoraj rano musialam di urzędu jechać i wieczorem na pocztę. Mała od razu jak wychodziłam to się budziła i szukala cyca, tz musial jej smoczka dac i jakoś wytrzymała.
Ode mnie smoczka nie chce, wypluwa i się krzywi, ale od tz'ta bierze, chyba wie, że on nic innego nie może jej zaoferować

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

My dzisiaj jedziemy rejestrować Mile,zostawiamy ją z babcią a mi się wyc chce ze będę bez niej przez parę godzin... Ehhh syndrom nie odciętej pępowiny mi sie uruchomił
Jak to były faktycznie wody a nie ma akcji to w Irlandii wysyłają do domu i jak się nie zacznie samo to każą wrócic za kilkanaście godzin.
Stary 2014-12-12, 08:52   #2302
Trusiulandia
Zakorzenienie

Suqub pięknie

Minka cwana ta Twoja Lilka ;-)
A mogą odejść wody bez rozwarcia ?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-12, 08:53   #2303
Joanna XL
Zakorzenienie

Marta powodzenia

No ja właśnie nie wiem co z tym smoczkiem - kupować , nie kupować W sumie mam jeszcze czas do poniedziałku bo na kasę czekam żeby ostatnie rzeczy pokupować na spokojnie... Ech i muszę kolekcję butelek przejrzeć i po wyparzać

W sumie mam czas żeby poczytać ... Położna nam polecała skórę/futro z lamy do wózka...I faktycznie sporo osób je ma (chodzę i zaglądam do cudzych wózków) ale też nie jestem pewna.

Niczego nie wiem ale za to pospałam o przed 2 do 7.20 bez przerwy co jest ostatnio rekordem swiata Ale chyba pójdę poleżakować z książeczką jeszcze
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 08:55   #2304
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

no coś nie znudziłyście się absolutnie, po prostu trochę problemów jakoś zniechęca mnie do pisania.
wyjdę na wyrodną matkę ale ja nie mam problemu, żeby małego zostawić z tż-em i wyjść z domu. Nie wiem jak by to bylo jakbym chiała go zostawić z kimś innym.
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 08:58   #2305
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja noc tez miałam super pobudka tylko o 2:18 i o 6:20

Co do Sasi to tak jak moja Mila tak teraz Nadka pokazuje że to ona jest szefową i będzie tak jak ona chce

Emilka
Stary 2014-12-12, 09:07   #2306
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Sasia powodzenia ja czekam na obchód żeby podłączyli mi kroplowke. Boli bardzo teraz więc co będzie później :-(. Jestem zmęczona i głodna. Z bólem sobie narazie jakoś radzę chodząc po sali. Ten czop ciągle się sączy ze mnie. Miałyście tak?
Może dadzą Ci glukoze w kroplówce skoro głodna.
Sączą się pewnie wody
kciuasy!

Cytat:
Sasia Marta trzymam kciuki !

U mnie mały odwołał.alarm narazie i mam skurcze.ale śpię pomiędzy nimi w nocy przy tych mocnych pochodzilam poskakalam i przeszły trochę ,mały napieral na szyjke i klula solidnie ale chyba usnal

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

!! oto to to!!!
dokładnie!
trudno, ja też nie chciałam dawać młodej smoczka ale dałam, już nie pamiętam kiedy i czemu, ale miała, ale ona była nauczona tak, że tylko do spania. nie dawałam do chodzenia po domu.
Moja ma 2,5 roku, a w przedszkolu jakiś 4 latek chodzi z pieluszką (przytulanką) i cumelkiem.

Trusia może się jeszcze coś dzisiaj rozwinie

Sasia dziwne, że Cię wypuścili... może się coś rozwinie jeszcze.

Ringo

Heloł. U mnie dzisiaj kiepska noc. obudziłam się z bólem gardła, kaszlało mnie na sucho, ale w końcu usnęłam. masakra :/
Teściowa mi przywiozła szarlotkę, rano mi upiekła, jeszcze gorąca
podzielę się Która ma ochotę ?

Dziewczyny, które mają jeszcze CC zaplanowane? czy to ja następna w kolejce ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 09:09   #2307
19Inka90
Wtajemniczenie

Sofia dzisiaj nie ma cc ??

Emilka
Stary 2014-12-12, 09:14   #2308
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Suqub pięknie

Minka cwana ta Twoja Lilka ;-)
A mogą odejść wody bez rozwarcia ?
Chyba mogą, bo jest w szyjce mała szparka chyba(?)
Stary 2014-12-12, 09:16   #2309
Trusiulandia
Zakorzenienie

Aaa jak szparka jest to ok

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-12, 09:17   #2310
Suqub
Zakorzenienie

KARO!! SZARLOTKA!!
Mojej koleżanki siostrzenica ma 4 lata i non stop ze smoczkiem chodzi. Jak Ona mi jakieś zdjęcia pokazuje to ta wiecznie smoka ma. W sumie to nie wiem jak wygląda bez
MADZIQQQ z jednej strony to dobrze, że zostawiasz Małego. Moja mama tak do siebie przyzwyczaila mojego brata, że Ona ledwo z pokoju wyszła a On w ryk aż się zanosił, nigdzie wyjść nie mogła.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości