|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Inka ma
![]() ale wieczorem... co nie zmienia faktu że cała noc nie śpię i wciąż mam biegunkę ze strachu... Dziewczyny, boję się że się przekrece
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Suqub
![]() Co jak co ale 4 latek ze smoczkiem to już moim zdaniem przesada. Ostatnio jak byliśmy u pediatry to w przychodni była też babka, z synkiem widać 3-4 lata, nie dość że nosiła go na rękach ( a to wielki chłop) to jeszcze cumel w zębach. zastanawiam się ile w tym OZM matki ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() weź nie strasz, bo ja też na cc idę tylko po niedzieli... i mam te same obawy co Ty
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Hej laski ja dopiero wstalam po kiepsko przespanej nocy. Lila odwolala alarm i tylko napiera mocno na szyjke i boli ale bez skurczy... powodzenia mamuski i te rodzace i te co beda mialy dzis cc trzymam kciuki
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie myśl w taki sposób!! Nic się nie wydarzy takiego!! Cytat:
Chyba kobiecie brakuje takiego maleństwa i swoje dziecko krzywdzi w taki sposób. Niezdecydowane te dzieciaczki ostatnio.
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie, ehh weźcie mnie kopnijcie bo w histerie wpadłam bez powodu, az maz sie przeraził i nie odzywał bo bal sie ze oberwie. Wszystko jest dobrze przepływy super; Staś wazy 3200 g czyli w 2 tyg przybrał tylko 100 g ale moja gin ma nowy sprzęt i mówi żeby az tak sie nie sugerować. Wszystko zamknięte na skurcze mam nospe brać bo mówi ze to wcale nie zwolni akcji. Ja myślałam ze cos rusza a ty nic
i jak tylko wyszłam to sie rozryczalam teraz wg usg wyszło 24.12, z om jest 28.12 a z genetycznego pierwszego było 14.12. Nie wiem jestem dobita i mam wszystkiego dość nie chce przenosić Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój ssak już rozpoczął intensywne ssanie. Wzięłam książkę do łóżka i pewnie tak poleżymy do południa
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam smoczki avent, ale póki co ciężko jej go ssać. W sumie takiego malucha to trzeba trochę i nauczyć. Basię teściowa nauczyła jak miała 2 miesiące, bo o ile Ola ma takie napady raz czy dwa w ciągu dnia narazie, to Basia tak mi wisiała na cycu cały dzień. Ode mnie Ola też smoczka nie chce, tylko jak teściowa da i tż. Pewnie ode mnie to mleko czuć hehe. Jak jej teraz chciałam dać to taką minę zrobiła, że mało nie padłam ze śmiechu ![]() Trusia nie miałam nigdy smoczka medeli. Miałam NUK, Lovi, Avent i Canpol Babies. Zastanawiam się nad kupnem smoczka MAM ten najcieńszy smoczek na świecie, ale czy to dobry wybór ? Brodawka nie jest przecież taka ![]() Myślę czy nie kupić kauczukowego, bo miętszy w kształcie kulki z canpola. Może szybciej załapie. Jeśli chodzi o nawyk smoczka to im szybciej się go odstawi tym lepiej. Syna bałam się odstawić i to był błąd poza tym wszyscy w domu go szkodowali i tak... ssał do 4 urodzin i wyglądał okropnie. Basia ze smoczkiem i on... ale miał iść do przedszkola i mu wytłumaczyłam, że to nie ładnie i oddał. Basia wyrzuciła sama w te wakacje i teraz widzę, że im szybciej to się zrobi to i dziecko mniej pocierpi. Zapomni szybciej jak starsze. Sofia trzymam kciuku, będzie dobrze !
|
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Amelka jak miała 18 mies. to była odpieluchowana, a smoka zabralam jej jak miała 2 lata, bo się bałam właśnie. Spróbuje wam fotke Lilki wstawic
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
Minka, mała jest przeurocza i taka duża już! Oczy faktycznie takie ciemne?
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Lili jaka słodka
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
Wieczorem wydawało mi sie, że cos się ruszy, a tu du..pa, żadnych skurczy, wód itp. Normalnie się kręci dzieć po brzuchu i ma mnie w nosie
![]() Śniło mi się za to, że przegapiłam odejście wód i dziecko się jakoś poddusiło, bo nie pojechałam do szpitala, aż się obudziłam ze strachu. Postukałam, dzieć się ruszył i jest ok. Potem za to mi się śnił A. Hoffman (sic!), że mi się tłumaczył z tych wyjazdów do Madrytu, a potem oprowadzał mnie po sklepach i wyjaśniał jak ekonomicznie zakupy robic. Ubieram Felka i idziemy na spacer bo słonko pięknie na dziś świeci. Tym co rodzą powodzenia, reszcie (i sobie) cierpliwości. |
|
|
|
#2324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Mało się ostatnio odzywam, ale czytam na bieżąco.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom i trzymam kciuki za te, u których już się rozkręca My oczywiście też nadal w dwupaku, ale jesteśmy spokojni, bo przecież termin mamy dopiero na 26.12. Codziennie masuję krocze, wczoraj powiesiłam firanki w pokoju u małego, dużo się ruszam, jestem aktywna, bo bardzo dobrze się czuję. Ale na razie oznak porodu brak ![]() Wczoraj byliśmy na wizycie, wszystko ok, szyjka bardzo skrócona, ale jeszcze zamknięta. Czyli może jutro, a może za 2tygodnie Ja się z Maćkiem staram umówić tak, że albo wychodzi przed Świętami, albo w styczniu dopiero ![]() Pakowałam wczoraj torbę z rzeczami dla małego na wyjście i kurde miałam ostry dylemat, jaki rozmiar. Więc wzięłam i 56 i 62, bo w sumie nie wiadomo, jaki klocek się urodzi ![]() We wtorek byłam na moim pierwszym ktg i jeden skurcz 110 - ale bezbolesny - to te moje twardnienia macicy. Zwiedzaliśmy też oddział i sale porodowe, fajnie to wszystko wygląda. Aż się wzruszyłam, bo jedna sala była zajęta i było słychać płacz świeżo urodzonego dzieciaczka Idę jakieś śniadanie upolować. Miłego dnia |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie zdjęcie nie otwiera :-(
Julek coś cicho siedzi od rana zaraz się położę i poszturcham..może odpoczywa po nocy bo wiercil się mocno
|
#2327 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też Jan coś spokojniejszy...
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Czytam i czytam wizaż i tu się dzieje, tylko szkoda że to fałszywe alarmy
![]() Trzymam kciuki za sofie za dzisiejsze cc, będzie dobrze, już nie długo będziesz maluszka trzymać w ramionach ![]() Ringo zdaje się że też ma dziś cc, więc też trzymam kciuki i czekamy na wieści ![]() Marta i rozkręciło się daj znać jak dasz radę co i jak będzie dobrze![]() NaamaH - oj wiem że chciałabyś już tulić Stasia, ale musisz jeszcze trochę wytrzymać, jeśli nic się nie dzieje niech posiedzi jeszcze w brzuszku. A po za tym nerwy i stres hamują wydzielanie oxy i tłumią skurcze i opóźnia się poród, więc relaks dobrze by Ci zrobił. Jakiś masaż, ciepła kąpiel, dobra książka i po prostu starać się nie myśleć o tym - tak nam tłumaczyła położna na sr. Minka - Prześliczna no i te oczy![]() Sasia, Trusia mam nadzieję że jeszcze i u Was dziś się akcja rozkręci
|
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Minka cudowna ta Twoja Lila
jeszcze bardziej mojej sie doczekac nie moge... znów całkiem dobrze spałam, położyłam sie o 23 i spałam do 10 z tylko jednym wyjsciem do toalety i w sumie dalej chce mi się spac powodzenia dla wszystkich rodzących albo szykujących się na cc będzie dobrze nie innej opcji yanca... padłam z Twojego snu
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Marty
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ringo trzymam kciuki!
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre! U mnie wiosna, rozumiecie? nie wiem czy przed nam święta BN czy Wielkanocne w końcu. Jak rodziłam Emilę to jak wracaliśmy do domu to sypło śniegiem, a teraz rodzić będę w zimie i będę mieć pąki kwiatów na drzewach ? hahaha normalnie kosmos pogoda, i jak tu cholera jasna nie chorować ![]()
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś chłodno, pada jakieś ustrojstwo, co zamarza i mam zakaz wychodzenia z domu
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiatr do nas nie dotarłA mnie wysypało na twarzy, przez całą ciąże nic a od wczoraj to mi się krostki pojawiają i jeszcze nogi mam spuchnięte jak balony
|
|
|
|
|
#2334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za komplementy w kierunku mojej Lilki też jestem zachochana Starsza powtarza, że mam teraz dwie księżniczki ![]() Trzymam kciuki za wszystkie rodzące dzisiaj
|
|
#2335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w załatwianiu, na pewno szybko wrócicie ![]() Cytat:
szarlotka ![]() Cytat:
złe myśli precz ![]() I za Ringo ![]() Cytat:
Cytat:
Ale drugi wymiata Nie widziałam zdjęcia ale to święta prawda Jak ja mam małą zachęcać do wyjścia jak mi rwa tak daje popalić...
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też właśnie wczoraj byłam na wizycie, szyjka mi się skróciła, ale rozwarcia jakiegokolwiek BRAK, no i Mała dalej ciężko napiera główką, więc przekręcenie się z boku na bok, czy podniesienie nogi to nie lada wyzwanie dla mnie Ale ogólnie poza tym i tak staram się być aktywna i praktycznie wszystko co robiłam do tej pory- robię nadal, jakoś szczególnie się nie oszczędzam... Co ma być to będzie![]() Najgorzej u mnie jest ze spaniem yanca1 Minka Twoja Mała jest przeurocza Trzymam za wszystkie rodzące i przygotowujące się do cc, będzie dobrzeNo i gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mamuś
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dziś senny dzień... Nic mnie nie boli, ostatnio zadarlam nogę na pralkę żeby nałożyć balsam
![]() My z mężem uchodzimy za punktualnych, więc mam malutka nadzieję, że synek też za dużo się nie spóźni...
|
#2338 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hello
Dzis przespalam z 3 do 10 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sumie nie narzekam, jak nie muszę to nie chcę wchodzić na krzesło Ale wlaśnie zajrzałam do tego mutterpass i miałam 5 badań + to pierwsze w 8 tygodniu jak jeszcze tego paszportu nie miałam Mysle ze ok![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
yanca ekonomiczne zakupy
Minka Lilka jest cudowna Któraś wrzucała tu przepis na pierniczki... Wiem, że bimbunia i jeszcze jedna osoba.. Ktoś coś ?
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
No nie rodze
![]() W szpitalu pani zrobiła mi badaniue dowcipne i powiedziała, że nie ma rozwarcia i że może to nie były wody skoro nie zmoczyłam łóżka ani ubrań (mokre gatki to za mało). No i że jak pojawiają się gluty z krwią, to jest ok, bo to może tak odchodzić i mam wtedy nei zrywać się do szpitala. Powiedziała, że dzisiaj nie urodzę i mamy wracać do domu. Mam przyjechać jak będę mocno krwawić/odejdą mi wody albo będę miałą skurcze chociaż co 7 min. Miałam zrobione ktg i moje bóle skakały do 120, ale dla mnie to były takie słabe okresowe, na dodatek krótkie i nieregularne. Wyspałam się i mam ciągle te bóle okresowe więc liczę, że dzis/jutro się rozkręci ![]() ale dzięki za kciukasy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

zastanawiam się ile w tym OZM matki 

Chyba kobiecie brakuje takiego maleństwa i swoje dziecko krzywdzi w taki sposób. 

w nocy przy tych mocnych pochodzilam poskakalam i przeszły trochę ,mały napieral na szyjke i klula solidnie ale chyba usnal 

też jestem zachochana