|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Migotka ja myślałam podobnie, dlatego ja już rocznemu synowi nie dawałam samego mleka z reguły było to mleko z kaszką, więc jak przeszłam na zwykłe mleko tez zawsze było z kaszką i tak w miarę szybko się przestawił. ale jak cztery lata później robiłam tak z Olą , to dużo znajomych dookoła mnie wmawiało mi że truje swoje dzieci dając mu zwykłe mleko. Tak więc luz blues
myślę że jeśli czegoś chcesz i jesteś do tego przekonana to nie zwracasz uwagę na to co gadają inni, bynajmniej ja tak mam.Ja swojego czasu się nasłuchałam że zobaczę w przyszłości jakie moje dzieci będą problemy, no i co jakoś nie widzę żeby się gorzej rozwijały, były grube, źle tolerowały białko itp ale najważniejsze że każdy zrobi tak jak będzie uważał za słuszne , a poza tym to jeszcze kawał czasu przed nami do podejmowania takich decyzji No dobra to chociaż odkurzę, skoro i tak cały czas tu zaglądam ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- pochwal się jak już będziesz wiedziała które |
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
wyślę Wam jeszcze angielską stronę z wyprzedażami, kolega cały czas na niej kupuje ciuchy dla siebie, żony i dziecka wysyłka z anglii do polski do 4 dni po wpłacie. Podobno można fajne rzeczy znaleźć, może którąś zainteresuje a ja biorę się właśnie za przeglądanie
dzięki wielkie za pomoc z żaluzjami ![]() ![]() ![]() http://www.sportsdirect.com/
|
|
#2853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję że tym razem moja Duśka też będzie ładnie mleko tolerować
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Agata ja też chyba bym zrobiła odwróconą litere L, przy takim oknie bedzie to ładnie wyglądać
![]() Co do cc to w moim szpitalu termin jest umawiany komkretnie a samo nadciśnienie wiem ze nie zawsze jest wskazaniem do cc ale ja mam skaczące i to w bardzo dużym przedziale więc w czasie porodu stres i wysiłek może doprowadzić do strasznych wartości. Jeszcze musze pogadać z moją gin o tym na razie tak tylko sobie rozważam
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pochwalę się moimi najnowszymi zdobyczami z Next, ekspresowa dostawa 3 dni
|
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam ostatnio, że poród naturalny przy nadcisnieniu jest możliwy, że często znieczulenie obniża cisnienie...ale wtedy nigdy nic nie wiadomo, możesz sie nacierpieć x h a i tak na sam koniec ciśnienie może CI tak wzrosnąć, że cc zrobią... ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
monnnia80 ale słodkości mi akurat zapodałaś do kawy
|
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
a ja dzisiaj spałam jak zabita. Nie mam pomysłu na obiad... Mężowi wczoraj nagadałam trochę... Z tymi żaluzjami nie pomogę bo moja wyobraźnia jeszcze nie ogarnia. Ja po jakimś czasie też będę chciała przejść na grysik na nowym łaciatym 3,8 chyba wyszło i dawać go na noc. Sama byłam długo na mm a że nie tolerowałam laktozy to rodzice kupili koze i na jej mleku byłam. W sports direct lubiłam kupować buty bo dziecięce rozmiary fajnie przeceniali i wchodziłam w te największe dziecięce z min 10 funtami w kieszeni
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Monia jakie śliczne ciuszki
No moja kuzynka właśnie tak miała, miała nadciśnienie, brała leki, nawet w szpitalu leżała jakiś czas i jej dawali wszystko na obniżenie, ale ona dosłownie miała co chwile nawet 160/100 ... w szpitalu jej ledwo obnizyli to ciśnienie, w koncu wypisali do domu... biorac dopegyt 3x dziennie i cos tam jeszcze brala miala i tak najmniej gdzies 135/85... No i jej w koncu wywoływali tydzien przed terminem, dali jej oxy, miala rodzin naturalnie, ale po oxy są takie podobno bóle,że ona nie dawała rady, ryczała, zwijała się, a oni czekali... aż po chyba 3h skoczyło jej ciśnienie coś około 200/100 i wtedy od razu CC i dobrze, że nie poczekali jeszcze bo Mały już był siny i na początku musieli mu tlenu dawać.
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie mała strojnisia śliczne
|
|
#2862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale śliczne ciuszki, Next ma super rzeczy dla maluszków
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam o tych ciśnieniach to zaczynam doceniać moją mękę z moim niskim...
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
kurcze ale dzisiaj na raty sprzatam
jutro ma moja kumpela wpaść i dzisiaj chciałam mieć błysk żeby jutro tylko jakieś smakołyki przygotować ale w takim tempie to mnie noc zastanie
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się dziś i ja
skończyłam wszystkie małe pierniczki jak dosiądę się ja, Mały i cała reszta to znikną w pół godziny . Ale cieszę się, że już "stare" przynajmniej są gotowe![]() I dziękuję komu wczoraj nie zdążyłam podziękować ![]() Mlebi gratulacje za wizytę - niepotrzebnie się stresowałaś ![]() U mnie kolejny finansowy problem do rozwiązania, ale to już nie temat na tutaj - mam tylko nadzieję, że uda się jak najmniejszym kosztem, a najlepiej to żadnym:/ Ale kolejna rzecz to spędzania snu z powiek...A co do snu to dziś po 15 minutach od położenia się spać przeniosłam się na kanapę, bo tż tak chrapał, że stwierdziłam, że nie będę się denerwować ![]() ![]() A i Mała mnie nastraszyła, bo ostatnio ciągle szalała w brzuchu, a od nocy nic...ale na szczęście niedawno zaczęła się wiercić... Przeklęte mam nadzieję, że tym razem się uda Z dobrych wieści dostałam świąteczne pieniążki z pracy i na szczęście udało mi się załapać na wyższą kwotę, więc mogę w końcu robić zamówienia a jutro albo pojutrze ( w te tłumy ...I będzie po kasie i po radości![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Monia, ale słodkie |
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
JEst w ogóle chyba takie ciężkie ciśnienie...
Wczoraj ledwo chodziłam, głowe miałam taką ciężką.. dzisiaj identycznie i jeszcze bardziej chce mi się spać... a na termometrze 7 stopni wow
|
#2868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poduszkę już w użyciu miałam, ale on ma taką imprezkę, że mu wisi na czym lezy, byle mnie pokopać :P no a ten blog naprawde fajny ![]() Ja bede prasowala pierwsze 2-3 msc..potem juz nie, chyba,ze skora młodego bedzie jakos reagowala ![]() ja nie lubie prasowac, nie ukrywam tego :P Cytat:
![]() nooo małżonki na tych kolacjach..przezywalam to 2 tyg temu...ale u niego wiecej facetow na szczescie, pewnie kilka babek bylo,ale nie poznalam nigdy wiec mi lżej ![]() ale tez chcialam z nim, bo bylo dobre jedzenie czekamy na krolestwooo Cytat:
ale na komputerze nadrobie o 9:50 byla moja kolezanka Marta tez i przegapilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczescie ja termin na 21lutego wiec miesiac przed skoncze SR no zobaczymy z tym nocnym dokuczaniem mamusiom jest strasznie Cytat:
wstalam jakos przed 12sta tzn obudzilam sie oczywiscie mlody dalej gdzies tam podkopuje,ale lżej zrobilam sobie bulke, zjadlam salatke,bo maz mi odkupil popije soku jablkowego i wstane do jakiejs aktywnosci czeka na mnie zmywarka, kuchnia musze wyszorowac psu miske :/ i takie tam :/
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
monia śliczne
![]() dziewczyny wy z zusu dostawałyście jakieś pismo, że Wam wypłacą kase, czy po prostu kasę, a przysyłają coś jak mają jakiś problem
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem pod wrazeniem dzialalnosci zusu w Gdyni, bo pieniadze dostaje ekspresowo teraz mialam zwolnienie do 15.12 a 10.12 juz byla kasa
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Lui żadnych pism nie dostawałam... Normalnie kase dostaje i to raczej w terminie , nieraz już mam nawet 3 dni przed końcem zwolnienia kase na koncie.
Aga hee jeszcze piszę z tą babką.. ciekawe czy się zapiszę czy nie ![]() Teraz wszystko zależy od kasy, jak będę mogła płacić za spotkanie to się zapiszę, ale jeśli trzeba od razu 400 to nie będę ryzykować, bo się okaże że zdoją ze mnie a ja bede z 2 razy tylko. W ogóle widzę, że piszę z tą położną co te pierwsze zajęcia są. Ciekawe czy jest miła bo jej tak smęcę i piszę te maile co chwile
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym tak wolala, bo sa spotkania ktore mnie totalnie nie interesuja np. o zywieniu w ciazymoja ciaza sie juz konczy, a o moim zywieniu w niej wole nie wspominac to daj znać jak w koncu wyjdzie
|
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monia, cudowności
Cytat:
Węgielku, mam nadzieję, ze sytuacja finansowa u Ciebie dobrze, się ułoży i nie będziecie stratni. Zycze Ci tego Cytat:
|
||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle tak patrze na te zajecia i sie zastanawiam gdzie jest ta nauka oddychania? w tych zajęciach ruchowych ?
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiliby mnie za moje opowiesci zywieniowe ![]() pewnie tak i pewnie w bloku o porodzie o technikach znieczulania nie wiem :P jeju jaka mam niemoc... jak codziennie ostatnio
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prasowac będę wsztstko ale ja jestem maniaczka prasowania
każda skarpetka jest wyprasowana i złożona równo co do cm. Trzeba wstać i nad obiadem myśleć.. Może placki ziemniaczane utre... Wiecie że ostatnio ktoś zadzwonił do mojego szpitala i powiedział że podłożył bombę i musieli ewakuować wszystkich? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Właśnie czy któraś będzie brać zzo?
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co będę robiła. A z tym szpitalem, ojej. Miejmy nadzieję, ze jak będziesz rodzić nic podobnego się nie wydarzy
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
wegielek ja bym zjadła te Twoje pierniczki
![]() Aga pochwalili by Cię za tak szybki metabolizm ![]() Taaak.. znieczuleniach... muzykoterpii ![]() Babka mi odpisała, że musi się zapytać Prezesa jak z tymi płatnościami ![]() Duszona u nas nie ma zzo
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Monia śliczne ciuszki
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wziela, nawet podwojna porcje gdyby dawali
Ale nie dają Cytat:
woooow Prezesaaaaa, czyli jest jakis szef wszystkich szefów jeszcze ![]() Ciekawe ile par sie zapisalo na "nasz" termin i bedzie chodzic Oby jak najmniej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

myślę że jeśli czegoś chcesz i jesteś do tego przekonana to nie zwracasz uwagę na to co gadają inni, bynajmniej ja tak mam.

dzięki wielkie za pomoc z żaluzjami

jutro ma moja kumpela wpaść i dzisiaj chciałam mieć błysk żeby jutro tylko jakieś smakołyki przygotować ale w takim tempie to mnie noc zastanie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)