Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 21:35   #3301
Mya_93
Rozeznanie

Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?

Cytat:
Napisane przez Spalinka Pokaż wiadomość
Może któraś z was miała podobne objawy na początku ciąży, lub też kompletnie moje objawy sobie uroiłam ?uśmiech
Od kilku dni spóźnia mi się okres, do te pory miałam zawsze regularnie co do dnia. Od kilku dni też utrzymuje mi się temperatura ciała 37 stopni. Dzisiaj tez lekko nabrzmiały mi piersi, a sutki stały się bardzo wrażliwe (ale może to zbliżający sie okres?)
Kocham się z chłopakiem bez zabezpieczenia stosując tylko stosunek przerywany. W sumie dziecko nie byłoby końcem świata, a wręcz przeciwnie na pewno byśmy się ucieszyli tylko jakoś do tej pory brakowało odwagi na świadomą tego typu decyzje. Kochaliśmy się w moje dni płodne, więc tym bardziej zapaliła mi się lampka w głowie. Wczoraj zrobiłam test, ale wyszedł negatywnie. Może dlatego że robiłam go wieczorem a nie rano kiedy poziom hormonu jest najwyższy? Jutro go jeszcze powtórzę, a wizytę u ginekologa mam dopiero za 1,5 tygodnia.
Dlatego też pytam was czy to możliwe aby to były objawy ciąży?
Czy poprostu temp. jest oznaką przeziębienia i przez to też spóźniał mi się okres?
Stosunek przerywany, bez zabezpieczenia i w dni płodne normalne, że może skończyć się ciążą. Jeszcze jak spóźnia się okres, a rzeczywiście miałaś regularne, spróbuj zrobić test rano i może od razu beta?
Mya_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:50   #3302
Spalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya_93 Pokaż wiadomość
Stosunek przerywany, bez zabezpieczenia i w dni płodne normalne, że może skończyć się ciążą. Jeszcze jak spóźnia się okres, a rzeczywiście miałaś regularne, spróbuj zrobić test rano i może od razu beta?
doskonale zdaliśmy sobie z tego sprawę, jednak w sumie robiliśmy to od tak dawna, że jakoś przestałam myśleć, że w ten sposób możemy coś spłodzić Tak jak pisałam nie jest to dla mnie koniec świata, nawet wcześniej rozmawialiśmy na temat dzidziusia tylko jakoś odwagi brakło

......................... ..................
Czekamy na styczeń!
Spalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:01   #3303
pffe
BAN stały

Cytat:
doskonale zdaliśmy sobie z tego sprawę, jednak w sumie robiliśmy to od tak dawna, że jakoś przestałam myśleć, że w ten sposób możemy coś spłodzić Tak jak pisałam nie jest to dla mnie koniec świata, nawet wcześniej rozmawialiśmy na temat dzidziusia tylko jakoś odwagi brakło
W zasadzie staraliście się o dziecko.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:18   #3304
Spalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
W zasadzie staraliście się o dziecko.
W zasadzie tak... to było takie "kryptostaranie"
Tylko ta jedna kreska na teście mnie jednak troszkę zasmuciła i dlatego pytam na forum czy to co mam to mogą być w ogóle objawy ciąży, czy prędzej moje urojenia

......................... ..................
Czekamy na styczeń!
Spalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:41   #3305
pffe
BAN stały

Cytat:
W zasadzie tak... to było takie "kryptostaranie"
Tylko ta jedna kreska na teście mnie jednak troszkę zasmuciła i dlatego pytam na forum czy to co mam to mogą być w ogóle objawy ciąży, czy prędzej moje urojenia
Nie łatwiej zrobić betę?
Stary 2014-12-09, 19:40   #3306
xmargaretax
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X

Dziewczyny, zwracam się z prośbą o radę. Ostatni okres miałam 19.11, 24 uprawialiśmy seks. Dodam, że moje cykle nie są dokładne jak w zegarku, ale oscylują wokół 33 dni. Od 5.12 pojawił się śluz, o kolorze mniej więcej czekoladowym. Jak sądzicie, to infekcja czy zagnieżdżenie zarodka? Nie mam żadnych innych objawów, czuję się normalnie.
xmargaretax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:17   #3307
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xmargaretax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zwracam się z prośbą o radę. Ostatni okres miałam 19.11, 24 uprawialiśmy seks. Dodam, że moje cykle nie są dokładne jak w zegarku, ale oscylują wokół 33 dni. Od 5.12 pojawił się śluz, o kolorze mniej więcej czekoladowym. Jak sądzicie, to infekcja czy zagnieżdżenie zarodka? Nie mam żadnych innych objawów, czuję się normalnie.
rozumiem, że nie było zabezpieczenia i wytrysk był w pochwie?
Stary 2014-12-10, 14:20   #3308
magdulla
Przyczajenie

Dot.: niezabezpieczony stosunek

Witam serdecznie! chciałam się podzielic moją radością z Wami.. byłam dzis na USG i jednak dzidzia jest. jestem w 7tygodniu ciązy...
magdulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 16:43   #3309
kinndza
Przyczajenie

Question Czy to jest ciąża?

Witam. Od trzech dni borykam się z problemem możliwej ciąży. Miałam dostać okres 8 grudnia. Zazwyczaj przed miesiączką miewam jej objawy: ból brzucha, bolące piersi, humorki itd i miałam je około 5-3 dni przed okresem. Kilka dni temu zauważyłam jedynie mój odmienny nastrój. Od ponad tygodnia uprawiałam z chłopakiem stosunek przerywany, jednak "wychodził" na jakiś czas przed jego wytryskiem, więc o żadnym preejakulacie raczej nie ma mowy. Członek był jedynie wycierany i znowu uprawialiśmy seks. W dniu planowanej miesiączki podczas pettingu zauważyliśmy krew na dłoni mojego chłopaka. Było jej bardzo mało. Po około godzinie lub 2 moja podpasa była lekko czerwona. Do tej pory nic. Trzy dni temu zaobserwowałam grzybicę pochwy, jednak miałam już ją kiedyś kilka razy po takich "zabawach". Wczoraj pojawiły się upławy w kolorze czerwonym. I na tym się skończyło.
Ja już głupieje, mam zamiar zrobić jutro test ciążowy. Czy faktycznie to może być ciąża???
kinndza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 16:51   #3310
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy to jest ciąża?

Test ciazwoy zrob

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 18:09   #3311
xmargaretax
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
rozumiem, że nie było zabezpieczenia i wytrysk był w pochwie?
Nie, tak jak w przypadku użytkowniczki kinndza, był to stosunek przerywany, partner na jakiś czas przed wytryskiem wychodził ze mnie. Oczywiście po nim penis był starannie wycierany. Robiłam już test, wyszedł negatywny.
Stary 2014-12-10, 18:18   #3312
demeria
Przyczajenie

Seks w 8 dniu cyklu

Mam bardzo ważne pytanie! Uprawiałam seks w 8 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Był to mój pierwszy raz, chłopak tylko przebił błonę dziewiczą i nie doszedł we mnie. Jak duża istnieje możliwość ciąży? Dodam, że cykle mam bardzo nieregularne. Proszę o odpowiedź, bo trochę się denerwuję.
demeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 18:57   #3313
pffe
BAN stały

Dot.: Seks w 8 dniu cyklu

Cytat:
Napisane przez demeria Pokaż wiadomość
Mam bardzo ważne pytanie! Uprawiałam seks w 8 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Był to mój pierwszy raz, chłopak tylko przebił błonę dziewiczą i nie doszedł we mnie. Jak duża istnieje możliwość ciąży? Dodam, że cykle mam bardzo nieregularne. Proszę o odpowiedź, bo trochę się denerwuję.
jak nie miał prezerwatywy to możesz wyjąć szklaną kulę i zacząć wróżyć.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magdulla Pokaż wiadomość
Witam serdecznie! chciałam się podzielic moją radością z Wami.. byłam dzis na USG i jednak dzidzia jest. jestem w 7tygodniu ciązy...
dobrze rozumiem, że masz dopiero 19 lat i jesteś w drugiej ciąży?
Stary 2014-12-10, 18:58   #3314
kinndza
Przyczajenie

dziewczyny wypowiedzcie coś na ten temat
Stary 2014-12-10, 19:05   #3315
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kinndza Pokaż wiadomość
dziewczyny wypowiedzcie coś na ten temat
Możesz być w ciąży a nawet jest to bardzo prawdopodobne. A podczas stosunku przerywanego preejakulat może wystąpić w każdej chwili więc owszem, jest taka możliwość.
Zrób test.
Stary 2014-12-10, 19:18   #3316
magdulla
Przyczajenie

pffe tak mam 19 lat i jestem w drugiej ciązy czy to coś złego kochana(mam prawie rocznego Synka kontynuuje szkole chodze na praktyki)? na co mam czekac? akurat w mojej rodzinie kobiety od strony Ojca w wieku najwiecej 30lat traciły wszystko(problemy ginekologiczne)... Będe miec lat 30 dzieci beda odchowane i ja bede sie mogla spelniac i zawodowo i nic nie bedzie mi stac na przeszkodzie... To juz nie te czasy ze to jest dziwne dlatego dziwi mnie Twoje pytanie... Ale tak i jestem dumna z tego ze tak jest ...
Stary 2014-12-10, 19:22   #3317
pffe
BAN stały

Cytat:
pffe tak mam 19 lat i jestem w drugiej ciązy czy to coś złego kochana(mam prawie rocznego Synka kontynuuje szkole chodze na praktyki)? na co mam czekac? akurat w mojej rodzinie kobiety od strony Ojca w wieku najwiecej 30lat traciły wszystko(problemy ginekologiczne)... Będe miec lat 30 dzieci beda odchowane i ja bede sie mogla spelniac i zawodowo i nic nie bedzie mi stac na przeszkodzie... To juz nie te czasy ze to jest dziwne dlatego dziwi mnie Twoje pytanie... Ale tak i jestem dumna z tego ze tak jest ...
Tak tylko spytałam i tak dziwi mnie to nadal. Bo w tym wieku ledwo co szkoła skończona więc ciekawe jak Cię stać na opiekunkę np. Ale ja bym nie chciała być utrzymanką TŻ ani zdawać się na opiekę rodziny nad dzieckiem. Poza tym 19 a 30 lat to jest ogromna różnica.
Stary 2014-12-10, 19:33   #3318
magdulla
Przyczajenie

Tak kochana jest róznica wiem o tym tylko że ja w wieku 15lat zaczełam leczyc się ginekologicznie, moje jajniki nie produkowały pęcherzyków a jak juz byly to nie pekaly, na co mam czekac? A dzieci kocham mam młodsze rodzenstwo o 10 i 12 lat i tez nie chcialam by byla róznica miedzy dziecmi wieksza niz 3-5lat a ze zaszlam wogole w 2ciaze uwiez ze jest to dla mnie drugi cud i Bogu dziekuje za drugie dzieciątko...
Stary 2014-12-10, 19:40   #3319
pffe
BAN stały

Cytat:
Tak kochana jest róznica wiem o tym tylko że ja w wieku 15lat zaczełam leczyc się ginekologicznie, moje jajniki nie produkowały pęcherzyków a jak juz byly to nie pekaly, na co mam czekac? A dzieci kocham mam młodsze rodzenstwo o 10 i 12 lat i tez nie chcialam by byla róznica miedzy dziecmi wieksza niz 3-5lat a ze zaszlam wogole w 2ciaze uwiez ze jest to dla mnie drugi cud i Bogu dziekuje za drugie dzieciątko...
No pewnie, ważniejsze jest, że się chce a nie, żeby potem zapewnić byt i na wszystkich dookoła polegać.
Stary 2014-12-10, 19:48   #3320
magdulla
Przyczajenie

No wiesz mam nadzieje ze choc troche mnie zrozumialas i naprawde wiem jak moze to wygladac ale uwiez ze mam jedna zasade "jak umiesz liczyc licz na siebie" to sobie zawsze powtarzam... Bo nie jest zawsze tak ze kazdy z rodziny Ci pomoze a wrecz przeciwnie niestety...
Stary 2014-12-10, 20:02   #3321
pffe
BAN stały

Cytat:
No wiesz mam nadzieje ze choc troche mnie zrozumialas i naprawde wiem jak moze to wygladac ale uwiez ze mam jedna zasade "jak umiesz liczyc licz na siebie" to sobie zawsze powtarzam... Bo nie jest zawsze tak ze kazdy z rodziny Ci pomoze a wrecz przeciwnie niestety...
W każdym razie to twoja sprawa. Dla mnie to by była masakra i świadomość, że bez wykształcenia, czasu, możliwości pracy, jak by mnie facet zostawił z dzieckiem i drugim w drodze a zdarzają się takie sytuacje, to nie wiem jak bym miała sobie poradzić, a nie, nie wciągnęłabym w to rodziców, ogólnie rodziny.
Stary 2014-12-10, 22:46   #3322
xmargaretax
Przyczajenie

Dodam tylko, że w czasie stosunku nadal mialam okres, choc juz delikatniejszy.
Stary 2014-12-11, 22:00   #3323
TylkoMarzenia
Raczkowanie

okres w ciąży , czy to możliwe ?

Hej Kobietki

Moja przyjaciółka ma pewien problem...
Od dwóch miesięcy (czyli teraz jest to jej druga miesiączka) ma bardzo słaby okres, zaczyna się dziwnym brązowym plamieniem, potem dochodzi trochę krwi i trwa około 4 dni, (zawsze około 6 obfitych dni). Jest to inny okres niż zwykle.
Zawsze strasznie bolał ją brzuch a jak już ją "zalewało" to na całego.
Od jakiegoś miesiąca zauważyła, że trochę przytyła, ma straszną ochotę na czekoladę , praktycznie nic innego nie je bo nie ma ochoty.
(możliwe, że to przez słodkie, ale skąd nagle taka dziwna ochota na słodkie?)
Bierze tabletki antykoncepcyjne i zdarzało jej się pominąć którąś z nich.
Czy może tak się zdarzyć, że jest w ciąży i ma okres?
Miała któraś z was tak samo?

Od razu mówię, że proszę sobie darować niemądre odpowiedzi
TylkoMarzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 22:26   #3324
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Dot.: okres w ciąży , czy to możliwe ?

Jeśli rzeczywiście pominęła kilka tabletek, a współżycie bez dodatkowego zabezpieczenia miało miejce to istnieje możliwość ciąży, ale...
Ja kiedyś też brałam tabl anty i podczas ich brania miesiączki stały się krótsze i mniej obfite więc może tu leży przyczyna takich anie innych miesiączek. Ochota na czekoladę to rzecz nturalna zdarza się nie tylko ciężąrnym, a przytycie przy tabl anty to bardzo częsta przypadłość.

Powiedz koleżance żeby zaczęła pilnowac systematycznego zażywania tabletek, teraz niech wykona test ciążowy.
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:10   #3325
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Nie prościej wydać te 10zł na test ciążowy, zamiast zakładać pierdyliardowy wątek na wizazu 'CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY?!'. Nie mamy szklanych kul ani nie wróżymy z kart.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 23:48   #3326
TylkoMarzenia
Raczkowanie

[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49309494]Nie prościej wydać te 10zł na test ciążowy, zamiast zakładać pierdyliardowy wątek na wizazu 'CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY?!'. Nie mamy szklanych kul ani nie wróżymy z kart.[/QUOTE]

Prosilam o to aby glupkowato nie komentowac "a moze zrob test"
Pytam o przypadki wystapienia miesiaczki podczas ciazy

Edytowane przez TylkoMarzenia
Czas edycji: 2014-12-11 o 23:50
TylkoMarzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 09:14   #3327
MeiMisaki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TylkoMarzenia Pokaż wiadomość
prosiłaś o brak głupich odpowiedzi, a "zrób test" to akurat jedyna rozsądna. Na hormonach różne rzeczy się dzieją, może być milion powodów zmiany okresu (źle dobrane tabletki chociażby, a może jakaś choroba/osłabienie? zmiana pogody?), tak samo z ochotą na czekoladę, może ma niedobory magnezu?
Ale ciąża jest też możliwa, szczególnie, jeśli pomijała tabletki. Krwawienia w ciąży nie są normą, ale się zdarzają, szczególnie jeśli koleżanka cały czas łyka tabletki, więc wpływa na swoją gospodarkę hormonalną.

Jeśli natomiast faktycznie byłaby w ciąży, powinna jak najszybciej odstawić tabletki i iść do ginekologa upewnić się, czy te krwawienia nie były niebezpieczne dla płodu, więc generalnie NIECH ZROBI TEST.
MeiMisaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 12:27   #3328
kinndza
Przyczajenie

zrobiłam test wczoraj, tj. 3 dni od terminu spodziewanego okresu. wyszedł negatywny. jednak okres nadal się nie pojawia, piersi ani brzuch mnie nie bolą, nic nie mam pojęcia o co tu chodzi, mam zamiar zrobić jeszcze jeden test jutro...
Stary 2014-12-12, 15:19   #3329
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TylkoMarzenia Pokaż wiadomość
Najpierw spójrz na swoje głupkowate posty
nie, okres nie występuje w ciąży, na boga, na biologię do gimnazjum!
Stary 2014-12-12, 22:54   #3330
gosia1918
Przyczajenie

Spóźniona miesiączka

Mam ogromny problem,z chłopakiem uprawiałam sex na początku października, potem okres miałam planowo 14 października,następnie także planowo 10 listopada,teraz powinnam dostać okres 7 grudnia - 5 dni temu.Niestety nic,pojawia się tylko wydzielina z pochwy w postaci śluzu. Czy to może być,ciąża? Wiem,że na początku ciąży mogą się pojawiać krwawienia,choć niewielkie,a ja miałam te 2 ostatnie miesiączki takie jak zwykle. Choruję na chorobę Crohna i biorę leki,ale one nie powinny opóźniać okresu ( assamax,azothropina,helic id). Przez ostatni czas też nie dosypiam,bo mam dużo nauki. Proszę o pomoc,miał już ktoś może taką sytuację? Co o tym sądzicie? Bo strasznie się tym denerwuje.
gosia1918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości