Wszystko o Avonie - cz.37 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 06:52   #541
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37

Cytat:
Napisane przez markac28 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Napiszę wam jeszcze ciekawostkę o tzw. Liderach. Mój lider zmienia się w zależności od wielkości zamówień jak mam jakieś drobne zamówienia po 200-500zł to mam taką liderke którą ledwo przędzie ale jak mam w granicach powyżej 1000 to wpadam pod skrzydła takiej liderki która ma pod sobą setki konsultantek to nie OMS tylko niby zwykła liderka. Można to sobie sprawdzić na strefie.
to jestes ewenementem na skalę światową, bo ja mam zamówienia różnej wielkości na różnych kontach i jestem pod jedną.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:38   #542
carla252
Rozeznanie

zlozylam 2 zamowienie jakies 2 dńi temu jedno na paczkomat i jedno na poczte oba sa wyslane ale nie ma przy nich numeru do sledzenia tylko myślniczek....ja to mam pecha tez tak macie?

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk
carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 07:54   #543
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla252 Pokaż wiadomość
zlozylam 2 zamowienie jakies 2 dńi temu jedno na paczkomat i jedno na poczte oba sa wyslane ale nie ma przy nich numeru do sledzenia tylko myślniczek....ja to mam pecha tez tak macie?

Ja jedno złożyłam 8.12. a drugie 9.12. i dopiero wczoraj to z 8.12 (paczkomat) zmieniło status i dopisano numer, a to z 9.12. (poczta) zostało wysłane jeszcze wcześniej! Długo się naczekałam na wysłanie paczek i numer do śledzenia.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 09:09   #544
markac28
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;49310587]to jestes ewenementem na skalę światową, bo ja mam zamówienia różnej wielkości na różnych kontach i jestem pod jedną.[/QUOTE]
Ja składam zamówienia na 3 kontach tamte 2 liderki bez zmian zmienia się tylko na moim koncie bo mam największe zamówienia. Przykre to ze jak jakaś liderka ma ponad 300 konsultantek pod sobą to jeszcze sobie dobiera kogo jej pasuje no ale cóż piramida musi działać sprawnie
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;49310587]to jestes ewenementem na skalę światową, bo ja mam zamówienia różnej wielkości na różnych kontach i jestem pod jedną.[/QUOTE]
markac28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 09:29   #545
Haylee
Zakorzenienie

dziewczyny jakbyście miały na fakturze już lakier piaskowy Radiant Rose dajcie znać proszę
Stary 2014-12-12, 09:55   #546
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pracuje na tej stacji jestem tzw. pracownikiem biurowym. Z allegro też często można aktywować kupony i punkty się mnożą więc nie jest źle. Poza tym uwielbiam kupony allegro. Avon wrzucił mi ostatnio ofertę na punkty z wodami których szczerze nie cierpię i stąd ten cały niesmak. Punktuja te produkty które nie mają zbytu u danej konsultantki bo wiedza dobrze ze i tak ich nie zamowi. Już nawet nie chce wypowiadać się na temat ich durnego blokowania punktów, ze niby może być zwrot taa..... w realu mogę zwrócić towar ostatecznie za 2 lata i jakoś nikt mi tych punktów nie blokuje. O głupich zasadach w Avon można by książki pisać. Pewnie dlatego w innych krajach firma już padła.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Napiszę wam jeszcze ciekawostkę o tzw. Liderach. Mój lider zmienia się w zależności od wielkości zamówień jak mam jakieś drobne zamówienia po 200-500zł to mam taką liderke którą ledwo przędzie ale jak mam w granicach powyżej 1000 to wpadam pod skrzydła takiej liderki która ma pod sobą setki konsultantek to nie OMS tylko niby zwykła liderka. Można to sobie sprawdzić na strefie.
Cytat:
Ja składam zamówienia na 3 kontach tamte 2 liderki bez zmian zmienia się tylko na moim koncie bo mam największe zamówienia. Przykre to ze jak jakaś liderka ma ponad 300 konsultantek pod sobą to jeszcze sobie dobiera kogo jej pasuje no ale cóż piramida musi działać sprawnie
ja kiedyś startowałam na lidera i to nie jest tak że ty sobie wybierasz kogo chcesz mieć w zespole, jeśli masz 5 konsultantek i jesteś liderem a twój zespół np. przez 2 katalogi (tu nie jestem pewna) nie utrzyma poziomu tzn nie będzie miał sprzedaży ponad 2 tysiące to spada z poziomu lidera a jego konsultantki dostaje ktoś inny kto był nad tym liderem - więc może dlatego zmieniają się u ciebie liderzy bo nie wyrabiają tzw "normy" - a im więcej masz konsultantek pod sobą tym większą normę masz - pamiętam że kiedyś przy 10 konsultantkach musiałaś mieć coś koło 5 tysięcy albo i więcej a jak 6 konsultantek zmówiło tylko np po 200zł towaru to albo spadałaś z poziomu albo sama musiałaś dołożyć do reszty żeby wyszła ci minimalna wymagana kwota

u mnie w payback dodają mi punkty za sprzedaż nowości ale zawsze max 750pkt
Stary 2014-12-12, 10:12   #547
markac28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
ja kiedyś startowałam na lidera i to nie jest tak że ty sobie wybierasz kogo chcesz mieć w zespole, jeśli masz 5 konsultantek i jesteś liderem a twój zespół np. przez 2 katalogi (tu nie jestem pewna) nie utrzyma poziomu tzn nie będzie miał sprzedaży ponad 2 tysiące to spada z poziomu lidera a jego konsultantki dostaje ktoś inny kto był nad tym liderem - więc może dlatego zmieniają się u ciebie liderzy bo nie wyrabiają tzw "normy" - a im więcej masz konsultantek pod sobą tym większą normę masz - pamiętam że kiedyś przy 10 konsultantkach musiałaś mieć coś koło 5 tysięcy albo i więcej a jak 6 konsultantek zmówiło tylko np po 200zł towaru to albo spadałaś z poziomu albo sama musiałaś dołożyć do reszty żeby wyszła ci minimalna wymagana kwota

u mnie w payback dodają mi punkty za sprzedaż nowości ale zawsze max 750pkt
Ja byłam krótko liderem ale szybko rozwiazalam umowę jak dowiedziałam się jak to dziala. Klany rodzinne na górze piramidy a na dole my szare konsultantki. Niedawno miałam zrezygnować z tej całej zabawy ale zgłosiło się przed świętami kilkanaście klientek i tak wyszlo. Na siłę szukać klientek nie będę jak się zgłoszą do mnie to zamówienia puszcze i tyle.
markac28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 10:40   #548
Hosenka*
Zakorzenienie

W końcu dorzucili waniliowe kremy do rąk z IOS - mają zieloną kropkę. Zamówiłam kilka dla klientki. Co jakis czas dopytywała, czy można je zamówić. Ucieszy się

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 10:43   #549
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pracuje na tej stacji jestem tzw. pracownikiem biurowym. Z allegro też często można aktywować kupony i punkty się mnożą więc nie jest źle. Poza tym uwielbiam kupony allegro. [...]
A ja myślę że trafiłeś na zły wątek, bo tutaj dyskutujemy o kosmetykach a nie o kuponach do różnych sieci sklepowych Nie karmijmy trolla

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2014-12-12 o 10:44
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 10:55   #550
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Tam dają punkt za każde 3zł więc jak ktoś ma duże zamówienia to akurat by z taką punktacją miał w Avonie więcej niż aktualnie
W aplikacji mobilnej, bo normalnie 1 pkt za 9 zł.

------
Katalog wyprzedazowy 1/2015 niczego nie urywa..... Słabo.... Powinni po świętach dać coś ekstra, a tu.... słabiutko.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 10:56   #551
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W końcu dorzucili waniliowe kremy do rąk z IOS - mają zieloną kropkę. Zamówiłam kilka dla klientki. Co jakis czas dopytywała, czy można je zamówić. Ucieszy się
Dzięki za info o kremach waniliowych.Właśnie się zastanawiałam co zamówić aby ściągnąć braki.
Stary 2014-12-12, 11:08   #552
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
W aplikacji mobilnej, bo normalnie 1 pkt za 9 zł.

------
Katalog wyprzedazowy 1/2015 niczego nie urywa..... Słabo.... Powinni po świętach dać coś ekstra, a tu.... słabiutko.
No dokładnie .... Moze wezmę sobie krem oliwkowy do ciała.
K17 z resztą też bez szału. Dla siebie wzięłam tylko krem do rąk z olejkiem arganowym.

Instagram

Stary 2014-12-12, 13:09   #553
HoneyIlove
Zakorzenienie

o fuck ;/

znowu zmiany na naszą nie korzyść:

w focusie do kat 3 - przy próbkach podane jest info:

Cytat:
dowolne próbki 5 za 3,75, 20 za 10,00

Podane ceny są cenami netto, ulotki z próbkami Parisian chic, Instinct forbidden, fleur, femme, luck dla niej, luck dla niego, luxe gold blush, próbka wody pur blanca charm, próbki kompleksowej pielęgancji anew ultimate na dzień i noc są wyłączone z oferty. próbki zapachów są objęte wyłącznie promocją 5 za 3,75. warunki dotyczą strony 11
Stary 2014-12-12, 16:13   #554
smerfetka25
Zakorzenienie

Ja nie wiem co oni sobie myślą z tymi opóźnieniami w produkcji, przeciez wyjdę na idiotkę jak nie dostarczę zestawów przed świętami a oni sobie tylko daty przestawiają Jestem zła.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Przecież wiadomo że idą święta to trzeba zrobić zapasy zeby dla każdego starczyło, zamiast zapasów dali super oferte 45% to tym bardziej wiadomo że piorunem wszystko pójdzie
Stary 2014-12-12, 16:28   #555
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Miałaś może okazję przetestować wcześniej tę szczoteczkę do twarzy ? Sprawdza się ?
Może któraś z Was ją ma ? Cały czas się zastanawiam czy ją zamówić
Jeszcze nie. Ale o szczoteczkach do twarzy różnych firm słyszałam wiele dobrego, więc mam nadzieję, że i avonowa się sprawdzi Zresztą, za taką cenę..

Właśnie zerknęłam na moją fakturę. Niestety nie będę miała szczoteczki i kremu Anew Nutri Advance.

Edytowane przez ladybird1395
Czas edycji: 2014-12-12 o 16:41
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 16:35   #556
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co oni sobie myślą z tymi opóźnieniami w produkcji, przeciez wyjdę na idiotkę jak nie dostarczę zestawów przed świętami a oni sobie tylko daty przestawiają Jestem zła.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Przecież wiadomo że idą święta to trzeba zrobić zapasy zeby dla każdego starczyło, zamiast zapasów dali super oferte 45% to tym bardziej wiadomo że piorunem wszystko pójdzie
Mnie też to dziwi, bo przecież nie działają od miesiąca czy dwóch.

Instagram

Stary 2014-12-12, 16:36   #557
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie. Ale o szczoteczkach do twarzy różnych firm słyszałam wiele dobrego, więc mam nadzieję, że i avonowa się sprawdzi Zresztą, za taką cenę..
Trzebaby zobaczyc jaka ma moc. Bo kiedys kupilam tez frezarke z tanszych, i przy mocniejszym docisnieciu frez przestawal sie obracac.
Do twarzy nie dociska sie jakos mocno i tak, ale zeby tez nie smyralo jak piorkiem
Stary 2014-12-12, 16:41   #558
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ale przez ostatnie 2 lata było ok, zero braków na święta a teraz co robią kosmetyki na zamówienie?
Stary 2014-12-12, 16:48   #559
carla252
Rozeznanie

dla mnie to to ten avon wyrabia to istna patologia produktow juz brakowalo w kamoani 16 , na starcie 16 tki juz nie bylo niektorych rzeczy , powinni na okres swiateczny zatrudnic wiecej ludzi do pakowania paczek wysylac bez opoznien wszystkie zamowienia kurierem ekspresowym 24 godziny, a przede wszystkim przed kampanią zaopatrzyc magazyn w wieksza ilosc produktow by nie bylo brakow

carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:23   #560
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ale przez ostatnie 2 lata było ok, zero braków na święta a teraz co robią kosmetyki na zamówienie?
Z tego co kojarzę z tego wątku, to braki były, moze akurat Ty trafiłaś na produkty, które mieli.
W tym roku nie zdarzył mi się ani jeden brak, chyba, że coś z IOS (waniliowy krem do rąk dorwałam dzisiaj). Nawet kremy nawilżające PS dostawałam od razu, bez czekania.

Instagram

Stary 2014-12-12, 17:28   #561
Fenris
Czekam na Ragnarok

Miały być dzisiaj szorty z reniferem... Dzwoniłam wczoraj, bo miały żółtą kropkę i kazano mi zadzwonić dziś po 10:00. Zadzwoniłam - kropka czerwona, termin 19.12. Dziewczyna wyjeżdża 17.12 na święta, czeka na szorty drugi katalog.
GENIALNIE.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:41   #562
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Avon wrzucił mi ostatnio ofertę na punkty z wodami których szczerze nie cierpię i stąd ten cały niesmak. Punktuja te produkty które nie mają zbytu u danej konsultantki bo wiedza dobrze ze i tak ich nie zamowi.
Ja tam nie wiem jak te promocje przyznają, ale ja miałam ofertę na zakup LBD, a to u mnie jedna z najczęściej sprzedających się wód więc u mnie ta zasada w K16 nie działała

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że ceny są fajne, ale po świętach to i tak zawsze posucha w zamówieniach. Za to mam już 3 kolejne złożone z K17(wczoraj rano, a teraz mają dopiero status "przygotowana"...), a dziś wpadło kolejne na ponad 150zł.

Cytat:
Dla siebie wzięłam tylko krem do rąk z olejkiem arganowym.
Ja go nie lubię, dziwną warstwę po sobie zostawia. Jeden jakoś zużyłam i wróciłam do glicerynowego Szkoda, że nie mamy ładniej pachnących zwykłych glicerynowych

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Dobrze, że ja żadnych braków poza bransoletkami z literkami nie miałam(ale i one już wszystkie dostarczone). Poza tym żadnego opóźnienia w obu katalogach, a zamówienia się sypią Dobrze, bo miałam kilka nowych klientek i bym musiała oczami świecić.

Cytat:
W wielu firmach teraz tak jest i to w takich, w których kupuję co roku i zawsze przed świętami maile z przeprosinami, że się nie spodziewali Prawie jak drogowcy zimy

Cytat:
Braki zawsze były, zależy co się zamawia. A np. ja w zasadzie też mogę powiedzieć, że w tym roku praktycznie nie ma żadnych braków, bo moje klientki na nic nie czekają.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:48   #563
smerfetka25
Zakorzenienie

Ja mam dużo zestawów z 45% i wszystko czeka na zmianę światła z czerwonego na zielone
Stary 2014-12-12, 17:49   #564
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dużo zestawów z 45% i wszystko czeka na zmianę światła z czerwonego na zielone
Ja zamawiałam kilka rzeczy z czerwonymi kropkami i wszystko miałam od razu na fakturach
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:57   #565
sylwia7_89
Zadomowienie

a czy ktos wie czy sa juz moze zestawy gentelman, z katalogu 16 z oferty mikolaj poleca?
bo nadal na nie czekam, niby mialy byc dostepne 12 grudnia, ale na spisie tego nie widzialam
sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:00   #566
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam kilka rzeczy z czerwonymi kropkami i wszystko miałam od razu na fakturach
a ja mam jeden brak od katalogu 15 i ciągle tylko data dostępności się zmienia
Stary 2014-12-12, 18:02   #567
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
a czy ktos wie czy sa juz moze zestawy gentelman, z katalogu 16 z oferty mikolaj poleca?
bo nadal na nie czekam, niby mialy byc dostepne 12 grudnia, ale na spisie tego nie widzialam
Zel ma dostepność na 16 grudnia Hm... co ciekawe na wodę nie ma żadnej dostępności.

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2014-12-12 o 18:03
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:26   #568
hanureku
Rozeznanie

Ja mam szarą kropkę przy zestawie Planet Spa czarny kawior Nie rozumiem tego... Czyżby zabrakło im pędzli do nakładania maseczek i tym samym nie ma całego zestawu?
hanureku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 19:04   #569
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanureku Pokaż wiadomość
Ja mam szarą kropkę przy zestawie Planet Spa czarny kawior Nie rozumiem tego... Czyżby zabrakło im pędzli do nakładania maseczek i tym samym nie ma całego zestawu?
te zestawy są w pudełku zbiorczym, zafoliowane

co do braków to mi się udało, bo dla jednej klientki miałam w brakach 2 szt xseries recharge, a reszta braków dla mnie spray do włosów nutri już do mnie jedzie, a zestaw marokański ma być 17.12
Stary 2014-12-12, 20:15   #570
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Faktycznie macie pecha z tymi brakami...u mnie był w brakach od dawna tylko krem Nutri Advance w próbkach-na dzisiejszej fakturze jest,oraz pędzel do różu-miał być odstępny od 10.12 ale na liście go nie widziałam i nie miałam pewności czy będzie,ale jest Płyny bałwanki na szczęście też już są z kat.17 już więcej zamówień nie planuję,miałam tylko dwa zapoznaję się dogłębnie z kat.1 i mam już wstępną wish listę
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości