|
|
#421 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Hej dziewczyny, witam się z łóżka
![]() Po ciężkim dniu w pracy i lataniu po mieście padam, brzuch mnie dość mocno zaczął boleć i przymusowe leżenie musiałam sobie zaserwować ![]() To widzę, że nie tylko ja mam kiepsko ze spaniem w nocy. Już trzecia nocka jak się ciągle budzę i kręcę, ale za to w dzień mogłabym usnąć na stojąco ![]() Curly81 a nie robią u was wyników na CITO??? okropnie tyle czekać, ale co zrobić.. Będzie ok, zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
Będzie mała różnica wieku między maluszkami, wyzwanie jest ale fajnie ja sama mam siostrę młodszą o niecałe 2 lata mam taki sam tp jak ty
|
||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Króciutko ale intensywnie
Na szczęście bardzo dobrze się znamy i to jedyna osoba która potrafi mnie uspokoić, tak na mnie działa
|
#423 |
|
Okrutna, podła i zła
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia intensywnie to widać
![]() Co wy na to, żeby przy nickach wpisać swoje imiona na 1 stronie?? ![]() To już 4 osoba ze Śląska
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Zleci do jutra
to strasznie drogo jak na bete
|
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Ja płace 20zł za betę i wynik mam zawsze o 14:30 tego samego dnia. ![]() Zazdroszczę tym, ktore maja szanse poleżeć w ciagu dnia... Ja od rana do wieczora mam zapierdziel przy juniorze, odpoczac moge tylko jak mu włączę krainę lodu no ale ileż mozna to oglądać! Dzisiaj mial byc leniwy poranek ale juz do lozka nie dotarłam... I w sumie jak sie rano podniosłam to siadlam dzisiaj tylko zjeść obiad... Za chwile junior spac poleci to sie za prasowanie wezmę, zeby jutro mieć chociaż luźniejszy dzien... Zieeeeeewaaaa....
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Można Alpe w ciąży? Do smarowania
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za betę płacę 19,20. z 20% rabatem, normalnie kosztuje 24 zł. Ja już dostałam badania na przyszły piątek- mocz, morfologia, glukoza, beta i WR.
Roksana ja właśnie mam taką możliwość i aż mi się już nudzi. Jak pochodze dłużej, lub coś porobię to mnie brzuch boli i muszę się kłaść. Moja lekarka jak się dowiedziała, że mam bete dodatnią, to kazała mi przyjść po skierowanie do szpitala, ale się nie zgodziłam i dała mi l4 z zaznaczeniem ciągłego leżenia... Ale nie da się, mimo moich starań.. Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2014-12-12 o 19:53 |
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Czytam Was codziennie, ale jakoś nie miałam weny, żeby pisać... Jestem już po drugiej wizycie u gin. Widziałam na USG bicie serduszka Bety nigdy nie robiłam. Mam okropne mdłości praktycznie od początku ciąży, niezależnie od pory dnia. Teraz zaczynam 7tc. Apetyt mizerny, mało rzeczy mi smakuje. Póki co mam -0,5kg. Wydaje mi się, że to złe samopoczucie wynika w dużej mierze z przyjmowania Duphastonu. Na szczęście już dziś go odstawiam, bo plamienia ustały, a na USG wszystko jest ok. Dzisiaj jestem jakaś słabiutka i znów odzywają się bóle w podbrzuszu, pewnie to efekt rozciągającej się macicy. Mam L4 więc dużo leżę. Również mam problem z zasypianiem wieczorem. Pozdrawiam i życzę Wam dużo pozytywnych wibracji, sił oraz dobrego samopoczucia
|
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz tak zle i tak niedobrze. ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Ja tez stosowałam duphaston - w 3 miesiącu ciąży jak byłam w szpitalu na podtrzymaniu ciąży i kilka razy z powodu nieregarnych cykli miesiączkowych. Nigdy mi po nich nic nie było (a jestem bardzo wrażliwa osoba na wszelkiego rodzaju leki) wiec obawiam sie, ze te samopoczucie to nie z tego ale tak jak u większości z nas - z powodu takiego a nie innego przechodzenia ciąży ![]() Damy rade dziewczyny, w koncu to tylko 9 miesięcy (juz nie!!)
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Uzupełniłam listę, jak kogoś nie ma to proszę się upomnieć
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, dziękuję ślicznie
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dziś zaczynam 8 tydzień
Kolejne usg mam w czwartek i mam nadzieję, że zobaczę bicie serduszka. Biorę duphaston 2x1 i jedyne negatywne "doznania" to zaparcia ![]() Mobilnie |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Ale fajnie Ci ! Ja pierwsze usg mam dopiero 23.12 a sie juz nie moge doczekać ! Niech ten czas szybciej leci ![]() Ja uciekam "spac", u Was tez tak wieje ? Przecież nie zasnę dzisiaj... Gwiżdże jak nie wiem mi w tej sypialni... Agggrrrr ![]() Dobrej nocy !
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że jakiś okran Aleksandra zawiewa, moja imienniczka ;-) W Krakowie raczej spokojnie. Kolorowych snów życzę ![]() Mobilnie |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w sobotni poranek...
Miałam dzisiaj tyle w planach ale choroba mnie pokonała ![]() Obudziłam sie z katarem, kaszlem i bólem gardła... Jakies sposoby na pozbycie sie tego? ![]() Ja juz nawet nie pamietam czy w 1 ciąży chorowałam, czy brałam jakies takie leki, prawdopodobnie nie ... Hmmm... Nie jest to jakaś mega rozwinięta choroba ale trzeba zwalczyć póki nie jest najgorzej
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana, o kurcze...
Mam nadzieję, że szybciutko Ci minie. Może herbata z miodem, kocyk i witaminki np z pomarańczy? I dużo snu jeśli to możliwe... zdrówka Wczoraj poleciałam do apteki po kwas foliowy, ale jak już tam byłam to zatrzymałam się przy witaminach dla kobiet w ciąży itd. I jednak sięgnęłam po coś innego - centrum materna + dha. Nie zamierzam całą ciążę brać witamin jeśli lekarz nie uzna tego za konieczne, ale teraz tak dużo się dzieje i tak szybko rozwija się mały okruszek, że pomyślałam, że to nie będzie taki zły pomysł. "Kuracja" jest na 30 dni, a później zobaczymy co ginekolog zaleci... Dziś 5t1d, mdłości nie mam... może odrobinkę rano, ale spokojnie mogę zjeść śniadanie i przechodzi. Głód mi nie służy. Kiedy u Was zaczęły się mdłości?
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jest rano i koło 12 i w nocy ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Roxana syrop z cebuli
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim! Ja też mam termin na 31 lipca, wyliczony z kalkulatora, do lekarza idę w tym tygodniu to jeszcze zobaczę co powie i również nie wiem czy jestem bardziej lipcowa czy bardziej sierpniowa
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry,
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Chyba jajko zniosę w oczekiwaniu na ten wynik bety .Drogie to badanie ale co zrobić.Poprzednie dwa badania robiłam na zlecenie lekarza ze skierowaniem w lux medzie i nie płaciłam a teraz chciałam zrobic sama,nie było zadnego gin jak poechałam,żeby mi dał skierowanie i zrobiłam odpłatnie bo musi być robione w tym samym labie...Nie wiem czy jest sens robić drugie badanie za dwa dni tez odpłatnie jak wizytę mam we wtorek.Jedna beta tez juz powinna mi chyba cos teraz powiedzieć...
|
|
|
|
|
#446 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Dziewczyny zadam Wam głupie pytanie- czy zakładacie luteinę tym aplikatorem? Dziś chyba sobie uszkodziłam śluzówkę... Mam nadzieję...
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Można dołączyć do towarzystwa?
Jestem w swojej pierwszej ciąży, trochę przerażona, ale szczęśliwa. Deadline przypada na 4.08
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden wynik niestety nic Ci nie powie, bo to przyrost jest ważny. U każdej z nas beta wychodziła inaczej w dc. Niestety ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- W ogóle to strasznie jestem senna, nie umiem z tym walczyć. Non stop zasypiam. Wstałam dziś wcześniej chciałam porobić sobie jakieś tam rzeczy, porządki, dekoracje, pierniczki muszę upiec. I co? I zjadłam śniadanie, wypiłam herbatę i normalnie prąd mi odcięło. Musiałam się położyć i dopiero wstałam... Strasznie to jest denerwujące
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wstałam, posprzątałam mieszkanie, usiadłam do notatek i idę się zdrzemnąć bo oczy mi się zamykają
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pójdę drugi raz,może się uda w poniedziałek rano wziąć skierowanie. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- A ja dzisiaj planuję ubrać choinkę .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

my też 7, ale lat

najgorzej jest rano i koło 12 i w nocy 

.Drogie to badanie ale co zrobić.Poprzednie dwa badania robiłam na zlecenie lekarza ze skierowaniem w lux medzie i nie płaciłam a teraz chciałam zrobic sama,nie było zadnego gin jak poechałam,żeby mi dał skierowanie
i zrobiłam odpłatnie bo musi być robione w tym samym labie...Nie wiem czy jest sens robić drugie badanie za dwa dni tez odpłatnie jak wizytę mam we wtorek.Jedna beta tez juz powinna mi chyba cos teraz powiedzieć...