|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
![]() Rise też mi sie nie podobają te dekoracje, które pokazała Joss, podobnie jak pościel 3D ![]() szczególnie, że bratowa Tż jest zafiksowana na urządzanie wnętrz i często zmienia wystrój (nie pracuje zawodowo więc ma na to czas) a mieszkanie mają urządzone raczej w stylu skandynawskim, dużo bieli itd. Właśnie wpadłam na pomysł, że może kupię im taki świecznik latarenkę do postawienia w domu plus jakieś dobre wino bo wiem, że lubią
|
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się te drzewka bardzo podobają, każdy ma inny gust, ale np. w takiej aranżacji jak w linku super https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4893
Ja za to nie rozumiem pytania o to co ktoś chce dostać na prezent Zakładam, że jeżeli kogoś znasz to nie ma potrzeby pytać, zresztą to ma być prezent, a nie coś na zasadzie : co chcesz dostać, pokaż i co kupię Na to samo wychodzi dać komuś kasę i niech kupi sobie sam. Czasami mi się zdarza powiedzieć co chciałabym dostać, ale wolę niespodzianki. Na szczęście u nas w rodzinie jakiś nietrafionych prezentów nigdy nie było.
|
|
|
|
#3424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jest ten typ co raczej nie wychodzi z bawełnianych gaci i dresu plus kompleksy na punkcie wagi, chyba znienawidziłaby mnie za ten prezent
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od pewnych osób rok w rok dostaję nietrafiony i mam stos rzeczy, których w życiu nie użyję (na przykład planszówki) i nie bardzo wiem co z tym zrobić (pewnie najsensowniej byłoby spieniężyć). Już wolałabym kartę prezentową do empiku, albo właśnie pokazanie palcem którą książkę chcę przeczytać. Swoich Rodziców znam, przynajmniej teoretycznie tak powinno być a jednak od kiedy już z nimi nie mieszkam to cięęęężko mi coś dla nich wymyśleć...Największy dramat z TŻtem - on nic nie chce i w ogóle nie wiem co mu kupić.... Chyba fotoksiążkę wyklikam....
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lubią styl skandynawski to pewnie nie pogardzą ceramiką z ib laursena albo bloomingville. Albo słynny pled w gwiazdki z ib laursena, chyba żaden miłośnik stylu skandynawskiego nim nie pogardzi http://www.scandishop.pl/pl/p/Pled-w...IB-Laursen/325 Możesz im też kupić jakieś fajne typografie zobacz tu np. http://babafu.pl/ |
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3429 | |
|
Konto usunięte
|
dla dobra ogółu staram się żeby mieć z nią poprawne stosunki ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
a na ścianach to mają tylko ramki ze zdjęciami bo fotografia to też pasja bratowej Tż Miss wiem, że marzy się jej biała szydełkowa narzuta na łóżko ale to strasznie droga rzecz
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
nie no oczywiście
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaa, ja sobie kiedyś zrobię, i zasłony do sypialni też....
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie miała zajęcie. Zrobienie takiej narzuty nie jest trudne tylko bardzo czasochłonne wiem bo sama robię, mam póki co 30 kwadracików
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kwadracikach poległabym na pewno, bo nie potrafię rozkminić ich opisów, a zresztą nawet jak bym je zrobiła to nie chciałoby mi ich ich zszywać ![]() Ciekawa jestem ile włóczki trzeba na narzutę.... Trochę to tłumaczy ich cenę pewnie, bo sama włóczka to spory koszt....
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem właśnie cały urok jest w tych zszywanych z kwadracików albo pięcio/sześciokątów ![]() O tutaj macie namiastke mojego: http://instagram.com/p/vswuy4nvLO/ W środku będa pastelowe kolory, potem cały kwadracik zyska jeszcze biała obwódkę ![]() No włóczka potrafi sporo kosztować. Ja ostatnio kupowałam bawełne 100% po 11 zł za motek 50 gramów. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-12-12 o 22:23 |
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Joss, mi się mega te drzewka podobają
|
|
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo steper, albo płyty Chodakowskiej Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dla niej i dla niego od razu, na pewno pokocha Cię za to bardziej niż za wino ( w końcu to same kalorie )---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Miss fajne, jestem ciekawa finalnego efektu Ja mam wielki wór włóczek w domu, dostałam za darmo, troche uczyłam się na drutach w tamtym roku trochę swetrów mi ciocia porobiła na drutach ale jeszcze sporo mam, różne kolory, bo każdy trochę z innej parafii
|
|||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w tym się zakochałam: http://2.bp.blogspot.com/-vHoZUn0Scp...1600/RJAvd.jpg |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szacun!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-12-12 o 22:42 |
|
|
|
|
#3439 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie chcę nikogo tu obrazić (a zwłaszcza Ciebie, bo zdecydowanie się do tej grupy nie kwalifikujesz plus, ludzie nie zatrudniają archiketów wnętrz (i ogrodów), bo przecież sami urządzą mieszkanie... ja tam korzystałam z podpowiedzi AW i uważam to za świetne doświadczenie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mojego TŻta znam najlepiej na świecie a i tak się pytam nie umiem robić niespodzianek i nie lubię (chociaż TŻ jest w tym całkiem niezły) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozpoczynam weekendową zmianę wątkową i już uciekam, mam jakiś fitness wiatr w żaglach i trenuję do upadłego. To chyba przed tymi świętami, no i sukienka jeszcze czeka, żeby ją kupić. Zauważyłam wczoraj niestety efekt uboczny ćwiczeń - sukienki były ciasne w rękach... tłuszczyk jakoś lepiej wchodził niż mięśnie tak samo spodnie - robią się luźniejsze w pasie, ale łydka jakoś ciężko wchodzi ![]() ale to nic, znajdę jakąś bardziej rozciągliwą. TŻtowi też kurtka w bicku nie wieszłą
|
||||||
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miss - mamy takie 2 koce z granny squares od babci mojego Tz, mi zrobila bialo-czerwony bo to polskie kolory
Tutaj bardzo tanio mozna kupic wloczki w sklepach charytatywnych - Salvation Army i St Vincent de Paul Society (ostanio kupilismy tam sokowirowke - nowa, za 26$ - w sklepie ten sam model 220$ - kocham te sklepy!) Zamierzam tez odkurzyc pamiec i sporobowac udziergac jakis koc, tylko bardziej zwarty, bo te od babci Tz nie sa za cieple (maja spore oczka)Ktoras chciala przepis na pierniczki: Cytat:
To nie super tradycyjne pierniki, ale my je kochamy. Dzis moj dzien wolny... wiec pracowalam w studio i robilam zdjecia wieeelkiej rodzinie na swieta. Pozniej tz zabral mnie do Ikei i kupilam kilka przydatnych rzeczy plus 3 ramy 100x70 na moje prezenty pod choinke Kolejny post-gigant
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ile motkow na narzute by wyszło....
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doby
![]() Cytat:
Jasne są rażące przypadki totalnego zagracenia powierzchni (o tym też niżej) oraz totalnego szału kolorystycznego, że się patrzeć na to nie da, a co dopiero w tam mieszkać (głowa by mnie bolała od połączenia różu z zielenią), ale jeśli to właścicielom odpowiada to mnie nic do tego. A i jak ktoś lubi skórzany wypoczynek, który się do dupska latem klei to też nie moja broszka. ![]() W kwestii dużej ilości rzeczy to serio nie ogarniam czegoś takiego. Moja mama jest typowym chomikiem (ale raczej nie kupowania nowych tylko nie wyrzucania starych), chociaż o dziwo ostatnio trochę jej przeszło (może dlatego, że z 60 metrów przeprowadziła się na 30, więc nie ma wyjścia trochę ), ale i tak nikt w moim otoczeniu nie przebije mojej Szwagierki. Dziewczyna zawsze lubiła dużo pierdółek, ale odkąd ma swój pokój (mieszka z rodzicami, a wcześniej pokój należał do babci) to w ogóle przechodzi samą siebie. Non stop coś kupuje, niby za grosze, ale to się przecież zbiera, a później jest narzekanie, że kasy brak. ![]() Miliony pudełeczek, świeczników, duperelek, szkła, kieliszków i innych rzeczy. Najlepsze, że to 5 zł, a to 10 to przecież nie mogłam nie kupić, a ja serio później nie widzę by ona tego jakoś szczególnie używała, większość rzeczy stoi popakowana w oryginalne opakowania bo nie ma miejsca by ich używać (pokój maleńki). Ja jak do niej wchodzę to czuję się przytłoczona. Nie wiem jak można w takim wnętrzu odpoczywać, zebrać myśli, o sprzątaniu tego nie wspominając - nie wiem jak ona to robi. Ostatnio nawet zrobiłam cichaczem zdjęcie jej uginającego się segmentu, żeby koleżance pokazać, bo to jest dla mnie ewenement na skalę światową. ![]() Dopijam pośniadaniową kawkę i zaraz ruszam do działania. TŻ jedzie do sklepu po kilka rzeczy, a ja ogarnę trochę chatkę, później poprzestawiamy co nieco (musimy wszystko z kuchni i przedpokoju usunąć), żeby przygotować podłogę na jutrzejsze układanie płytek. Po południu planujemy wypad na miast - obiad w jakimś przyjemnym miejscu i zakupy (mam dwa prezenty do kupienia).
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-12-13 o 12:02 |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i masz szczęście bo już Cię chciałam do porządku przywoływać, że się nic nie odzywasz ostatnio a ciocia Kash wszystko widzi ![]() Plakaty super http://www.poster.pl/plakaty/?q=kaja_ryszard Joss nie bede wyskakiwac z prezentem za kilka stówek jak robimy sobie drobne upominki ![]() Rise no wiesz o gustach się nie dyskutuje, niech każdy sobie mieszka jak chce ![]() Miss no mogłabym jej kupić ale ona jest " tak zarobiona i ma tak mało czasu na codzień", że na pewno nie znalazłaby na to czasu (ale to nie temat na publiczne forum )jak byliśmy w tym apartamencie w Zakopanym to była w sypialni taka narzuta ale raczej robiona maszynowo z bon prix, tylko na pewno jakaś stara kolekcja ![]() Zrobiłam zakupy, kupiłam zmywarkę na raty (do historii kredytowej, mój pierwszy taki zakup) i właśnie piję kawkę ogarnę mieszkanie, później siebie, zrobię jedzenie na wieczór a wieczorem urodzinowe party ![]() Udanego weekendu Kochane!
|
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się już nauczyłam, ze tanich, włochatych wełenek czy anilanek nie ma co brać jak chce się robić ozdoby, podkładki, koce itp. Wtedy tylko bawełna ewentualnie bawełna z domieszką czegoś a to już trochę kosztuje.Ja mój kocyk robie z Drops Cotton Light - bawełna z poliestrem. mały motek 50 g kosztował około 7 zł. Mam chyba 7 takich motków i wiem, że na narzutę na łózko nie starczy... Kupiłam tez 100% bawełny z Alto, to ona już 11 zł. Ale super się z niej robi ![]() Cytat:
Ja mam póki co 7x50gramów i wiem, że muszę jeszcze ze 2-3 razy tyle dokupić. Ale ja chcę taką 2mx2m zrobić... |
||
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też miała sporo pierdółek, jakieś kryształy itp
ale wszystkie zapakowała w pudło i siedzi na strychu. Ja dużo nie mam, bo nie mam nawet miejsca gdzie postawić te wszystkie rzeczy.No i wiadomo, o gustach się nie dyskutuje bo dla kogoś coś może być super, a dla kogoś innego beznadziejne. Poza tym jak już napisano wyżej - niektórych po prostu nie stać, żeby sobie zrobić dom jak z katalogu, bo to po prostu kosztuje.A tak w ogóle to ja nigdy niczego nie brałam na raty, nawet nie wiem jak to się załatwia Zresztą lepiej, bo ja zapominam notorycznie o zapłaceniu rachunków Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2014-12-13 o 12:38 |
|
|
|
#3446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli masz problem z pamiętaniem o płaceniu rachunków to najlepiej zrobić sobie zlecenie stałe na koncie i wtedy co miesiąc bank sam pobiera kwotę z Twojego konta. Przyznam szczerze że dla mnie rachunki i opłaty to rzecz święta, nie mogłabym spać w nocy wiedząc że mam coś niezapłacone,zawsze na początku płacę wszystkie rachunki a dopiero później gospodaruję resztą pieniędzy |
|
|
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
x-boxa na raty w sklepie żeby mieć historię kredytową a rok później mieszkanie (ale to już inna zabawa). A co do dekoratorów wnętrz... Mieliśmy konsultacje dwiema. Jedna salon chciała nam zrobić tak beznadziejny, że chyba bym siedziała w nim i płakała. Druga wzięta głównie do łazienki. Powiedzieliśmy jaka seria płytek nam się podoba to nam pół łazienki zaproponowała w mozaice która kosztowała 400 zł za metr kwadratowy... Salon też nam zaproponowała, wyglądałby już lepiej ale dalej nie to. Potem wtrąciła się teściowa i wylądowaliśmy z fioletem na ścianach w salonie. Nie wiem jak mogłam do tego dopuścić. Zanim jeszcze pojawiły się meble salon przemalowaliśmy na taką śmietankową biel i jest dużo lepiej... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Ale póki co większość rachunków przerzuciłam na TŻa. Ja płacę kredyt (a to bank sobie sam zabiera ode mnie) a on wszelkie gazy i prądy. Płacę jeszcze internet, ale to właśnie kwota stała co miesiąc, więc ustawiłam zlecenie. |
||
|
|
|
#3448 |
|
Blond forever!
|
Hej, witam się pourlopowo
![]() Tydzień w Egipcie był przeboski - świetny hotel, super pogoda, pyszne jedzenie, dobre towarzystwo - czego chcieć więcej ![]() Wypoczęliśmy bardzo, ten rok był dla nas mega zakręcony, dużo się działo, więc fajnie, że kończymy go w dobrym stylu ![]() Jedynie co to jesteśmy dobę w plecy, bo nie latały samoloty Ale napiszemy reklamację, może będzie jakiś zwrot.Czas powrócić do szarej rzeczywistości, ale aż mi się chce ![]() Tylko nie wiem jak ja pranie ogarnę, mam rzeczy na chyba 8 prań
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie przeglądam sobie trochę meble do salonu i myślę, że skończy się na czterech sztukach: kanapa, stół, szafka pod telewizor i komoda/słupek (częściowo w szkle). Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. ![]() Aaaa zapomniałabym. Jako, że zmieniamy kuchnię na indukcyjną to z tych rzeczy co mamy przy dobrych wiatrach będą nam działać.. dwie patelnie, resztę musimy kupić. Mama oczywiście zabroniła mi cokolwiek z garnków wyrzucać, bo przecież jej się przyda. Tjaaa.. ciekawe gdzie gdzie to wszystko schowa w swojej małej kuchni - a nie dalej jak dwa tygodnie temu narzekała na brak miejsca i małą ilość szafek (faktycznie nie ma ich dużo).
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zleceń stałych nie mogę ostawić, bo mam za każdym razem inne rachunki tylko za śmieci jest stały, reszta się zmienia.Cytat:
a pranie powoli sobie ogarniesz
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Moim zdaniem to tym bardziej dobry pomysł - w końcu ktoś by ugotował coś pysznego dla niego, a nie on dla kogoś. 

to jest ten typ co raczej nie wychodzi z bawełnianych gaci i dresu plus kompleksy na punkcie wagi, chyba znienawidziłaby mnie za ten prezent 

Będzie miała zajęcie. Zrobienie takiej narzuty nie jest trudne tylko bardzo czasochłonne
Szacun!
tak samo spodnie - robią się luźniejsze w pasie, ale łydka jakoś ciężko wchodzi 
a ciocia Kash wszystko widzi
Ale napiszemy reklamację, może będzie jakiś zwrot.