|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Na suchostrzygach, tam za ZUSem, w tym samym budynku co Ebro.
nazywa się "Jaś i Małgosia"
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- napiłabym się wina
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Monia współczuje z tym ciśnieniem,.. aż tak Ci skacze ? a mierzysz zawsze po spoczynku ? bo jak coś robisz i od razu mierzysz to normalne że jest wyższe, ja sobie dzisiaj np zmierzyłam po prostu od wstania z łóżka i miałam 145/82.. a po paru minutkach już 130/78.
Ilonka ajj ![]() Następnym razem powiedzcie takiej babce dosłownie że chcecie SAMI pooglądać najpierw, mnie to właśnie takie coś bardzo denerwuje jak ktoś mi tak od razu podchodzi, jak coś chce to potrafie zapytać.
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia wiem wiem, ale ja to jestem taka, że się nie odezwę, bo nie chcę być niemiła
![]() A Tż jeszcze gorzej, też taki kapeć Logoasia Ty to tak ładnie kulturalnie wina, a ja to czasem bym się wódy napiła Ale jak sobie pomyślę, że przez najbliższy czas nic, zero to aż mi tak smutno no
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak Andzia była malutka, ściągnęłam mleko na noc zeby tż ją nakarmił i wypiłam pół piwa! ha, i na kolanach szłam po schodach do sypialni |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia nie rób ochoty na winko
tak jak rzadko pije tak mi teraz smaka narobiłaś...a tyle wina w piwnicy mamy W ogóle mam pytanie ![]() Będę karmić cycem a np chcialabym sie napic winka, albo Mlodej bedzie bolal brzuszek po czekoladzie a ja juz nie bede mogla wytrzymac bez to np jak da rade ściągnąć więcej pokarmu na pare dni to moge sciagnac i np wypic lampke wina a ten nastepny pokarm "z winem" sciagac i wylewać ? ile wtedy ten alkohol czy czekolada czy cokolwiek utrzymuje sie w organizmie i w mleku ? Może głupie pytanie ale ja się nie znam
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Logoasia noo, jak ja po takim czasie wypiję kieliszek to też padnę A Tż potrafi czasem po pracy postanowić, że wypije sobie piwko Taaaak, zawsze kończy się tak samo-odpije szyjkę i już bałagan w oczach
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka no wiem jak to jest, ja tez nie lubie jakby komuś mówić czy zwracać uwagi, ale już jak ktoś robi coś nachalnie to oj wybucham...
Miło, że nie tylko ja nie znam na takich rzeczach Pewnie Logoasia nam zaraz odpowie
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jesli karmisz maluszka co 3h too... np. wieczorem po kąpieli karmisz,chlapniesz winko za 3h dajesz ściągnięte kiedyś tam, a sama w tym czasie ściągasz porcję i wylewasz, a na następne karmienie za 3h już normalnie możesz nakarmić ![]() a mleczko można też mrozić do 6mc |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia no to tak korzystając z okazji zapytam: wtedy trzeba spuścić to mleko z obu piersi, aż będą całkiem puste tak?
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ajj czyli nie będzie tragedii
Tak samo ogólnie z jedzeniem i czekoladą ? :PJa bym i tak chyba wolała z dwóch od razu spuścić
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dojdziecie do tego same ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- a z tą czekoladą jest tak, ze na początku będziesz testować czy nic się nie dzieje. w czekoladzie głównie kakao szkodzi, bo to alergen, i jeśli zauważysz u maluszka wysypkę albo wzdęcia to wtedy dopiero odstawiasz, na zasadzie elimnacji, i tak robisz ze wszystkim ![]() wiec nie powiedziane ze na samym początku trzeba sobie odmawiać. Mam koleżankę która od razu po porodzie zażerała się pizzą i kebabem i nic maleństwu nie było :P ja z kolei nie mogłam prawie nic jesc bo mój marcin alergik |
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba też zależy od tego ile kobieta ma pokarmu i ile dziecko wypija co ? Bo nieraz jest niby tak że kobieta ma tyle pokarmu że dziecko i tak nie dopija i wtedy jeszcze ściąga nadmiar... A nieraz tak, że ma mało pokarmu i dziecko się nie najada i wtedy to w ogóle nic ściągnąc nie idzie..
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Ogólnie jeśli przez pierwsze 4-6mc karmisz tylko piersią to gospodarka podaż/popyt jest 100% zachowana bez potrzeby ściągania nadmiaru. Czyli dziecko regularnie spija tyle ile potrzebuje, a piersi w pewnym momencie właśnie tyle produkują w regularnych odstępach czasu. 2. Jeśli kobieta ma mało pokarmu (a zazwyczaj jest tak na początku) to musi sobie dopracować produkcję laktatorem. Czyli jeśli z dwóch piersi maluszek się nie naje, to mama "trenuje" piersi laktatorem metodą 3-5-7 od razu po karmieniu (3 minuty z jednej + 3 z drugiej, 5 minut z jednej + 5 z drugiej, 7min z jednej i 7min z drugiej), daje nam to 30min stymulacji pobudzającej laktację. I nie chodzi tu o ilość dociągniętego mleka tylko o pobudzenie piersi do produkcji ![]() ale się mądrzę wybaczcie, takie zboczenie zawodowe hihi
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak już przeżywam tą czekoladę
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
A z tą dietą kp, to czytałam tak jak Logoasia mówi, że można jeść wszystko, a jak coś się będzie działo to wtedy dopiero drogą eliminacji rezygnować z rzeczy, które mogą dziecko uczulać
Logoasia dzięki za rady
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia dziękuje
już trochę bardziej rozumiem, a na pewno całkiem to do mnie dotrze jak juz będę karmić ![]() Mam nadzieję, że Młoda moja nie będzie alergikiem bo chyba się załamie ![]() A sorki że zapytam - co Ty w ogóle studiujesz ?
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze setki razy będzie wałkowane jak się dzieci urodzą
wtedy bedzie łatwiej zrozumieć w praktyce
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo mam nadzieję, że moje dziecko będzie wszystkożerne
w sensie, że ja będę mogła wszystko jeść
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka masakra w tej hurtowni.. Ja tez często sklepach jak tak podchodzą i zaczepiaja.. Wiem ze niby tak muszą, ale ja wtedy proszę delikatnie o nieprzeszkadzanie i jak będę potrzebowała pomocy to sama podejde o poproszę
zawsze działa No nic. Zaliczylismy spacer z psem i wypad do biedronki. Teraz oglądamy dr Quinn i jem chipsy i mandarynki przez to ze tak szybko wstalismy to dzień jakiś długo.. Jeszcze 18 nie ma.. Nieźle
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh ja nie wiem jak kiedyś radziły sobie młode matki, bez internetu i bez forum
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa i jestem jeszcze trenerem alternatywnej metody komunikacji makaton i instruktorem masażu shantala dla niemowląt |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi.die marzyło w tym roku zacząć kurs na terapeute SI, bo bardzo bym chciała w tej dziedzinie coś kiedyś... Mam nadzieje ze zrealizuje te plany jak Tymek pójdzie do przedszkola...
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ilonka na pewno będziemy mogły jeść wszystko
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki padam na cycki, po naszemu. Całe 4 godziny chodziliśmy po galerii kupić coś mojemu mężowi. Ale oczywiście on jest tak wybredny w ciuchach...
Na koniec juz miałam poważny kryzys, pipka mnie bolała, brzuch twardy, nogi jak z waty, a na dodatek ruchome schody się popsuły i musiałam wchodzic Juz jedziemy z powrotem, ale jeszcze do znajomych jedziemy wiec nadrobie Was w domku ![]() Logoasia , podziwiam Cię! Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-13 o 17:52 |
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
daj spokój, ja tam nie czuję się mądrzejsza
jak to mówią dzieci najpierw są mądre a później idą do szkoły hihi
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
a ja chcę piwka z sokiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

tak jak rzadko pije tak mi teraz smaka narobiłaś...a tyle wina w piwnicy mamy 

za 3h dajesz ściągnięte kiedyś tam, a sama w tym czasie ściągasz porcję i wylewasz, a na następne karmienie za 3h już normalnie możesz nakarmić 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)