![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Wojtek dlugo potrafi sam trzymac glowke w pionie, ale jeszcze mu leci
![]() 250 ruskich pierogow za nami, teraz czas za kapusciane ![]()
#1472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sensie, ze sama robiłaś pierogi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
|
Z mama, ale pol na pol na osobe wyszlo
![]()
#1474 |
Raczkowanie
|
eclariss nie tylko ty, ja też mam wszędzie daleko plus jest taki, że z mała mogę sobie wyjść co najwyżej na spacer do lasu, więc nie korci mnie by łazić z nią po sklepach
Aleaa podziwiam mi by się nie chciało w obecnej sytuacji lepić pierogów- dobrze że mamy restauracje gdzie sprzedają bardzo dobre pierogi "domowej" roboty |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Łał, brawo! ![]() Ja zapomniałam pochwalić Zosika, że pięknie nam noc i przedpołudnie przespała. Aż żal mi było, że ją na karmienie wybudzam...
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka nam kazali 7 kropli wit c raz dziennie, potem sterimarem kilka na dzien i od czasu do czasu odciagnac ale tez nie za czesto i po tym 2-3 razy na dzien nasivin.
Eclariss no moj glowke trzyma, ale ja podtrzymuje, bo to takie chwilowe jest i nie znasz chwili kiedy oslabnie ![]() Aleaa pierooooogi ![]() Nasz maly ostatnio ma popoludnia takie, ze spac nie chce za bardzo. Ew.jak go wezmiemy, polulamy to usnie po ciezkich bojach. Przedpoludnia i noce spi raczej bez probemow.
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
ja zakladam kazda bluzke. Jak karmie to podwijami tyle.
#1480 |
Rozeznanie
|
ja po domu czasem do karmienia ściagam bluzkę i siędzę z cyckami na wierzchu
#1481 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za info z tymi bluzkami. Ja na razie noszę sukienki z kopertowym dekoltem, ale dlatego że łatwiej tak mi jednocześnie wietrzyc krocze :p ale zastanawiam sie juz nad innym strojem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny jestem i zyję...postarama się was nadrobić...ale z tego co widzę łatwe to to nie będzie :/ kurcze...u mnie z małym super chociaż katarek miał ale przeszło...ładnie przybiera kolejny tydzień i kolejne 350 g
![]() ![]() A teraz to nie mam na nic czasu jejtem sama bo małż wrócił do pracy no i mały coraz mniej śpi i jak mamuśka moja przyjdzie na chwilkę to lecę szybki prysznic i coś domek ogarnąć..uf to tyle,,,teraz postaram się coś podczytać mam nadzieję że u was wszystko ok ![]()
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja czasem, o ile nie biegam w pizamie z biedronki, w nich mi najwygodniej...
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mały strasznie pręży mi się przy piersi ostatnio. Masuje brzuszek, ale pomaga na chwilkę. Co chwila też odrzuca brodawkę, po czym chwyta ją gwałtownie i z taką zaciętością, jakbym miala mu ja zabrać. Generalnie pierwsze 10 minut je w miarę spokojnie, dopiero później te cyrki się zaczynają. Ja piję koper włoski, a robal dostaje raz dziennie 5 kropelek biogai. Co to może być. Czy to kolka? Czy można cos podać, zeby ulżyć? Mam w domu jeszcze bobotic, ale nie wiem czy dawac i ile kropel. Czytałam o czyms takim jak przejściowa nietolwrancja laktazy, moze to to? Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-13 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleska przy kolce Twój Maluch by jeszcze płakał kolka to nie tylko brzuszek z tego co wiem, polozna mi mowila, ze to tez placz, którego nie da się utulic i trwa to nieprzerwanie przez jakiś czas - godzine, trzy... zdaje się. dziś padam na cycki, nie mam totalnie sily... sile to może i mam, ale spac się chce niesamowicie... zaraz jeszcze trochę pokarmie H. i może uda mi się wypic goraca herbate... i w ogole strasznie ciagnie mnie do słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam schizę kolkową i nie wiem dlaczego, bo przy M.nie było tego problemu i espimisan podałam jej raz i to juz po wprowadzeniu stałych pokarmów ![]() Cytat:
Cytat:
cieszę się Dziewczyny ![]() Cytat:
Ja jeszcze wciąż przez osłonki karmię, bo Klara się wkurza o czasem nie umie złapać piersi. No ale jak już pije bez to też bywa to momentami nieprzyjemne :-( Cytat:
U nas też przepuklina w kresie białej i pępkowa ale kazali się nie.martwić i powiedzieli, że samo się wchłonie Cytat:
juz dziewczyny pisały : mataja.pl ![]() Cytat:
Nie dało się pokombinować. Byłam na zakupach ![]() Cytat:
Moja Klarcia juz dziś w nocy skończy siedem tygodni ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Wtajemniczenie
|
![]() bo ja chyba kiepska w tłumaczeniu jestem ![]() po prostu wyobraź sobie bluzkę na ramiączkach, zwykłą normalną, tylko, że dekolt zaczyna się pod cyckami ![]() nic odkrywczego, można kupić zwykłą koszulkę z na ramiączkach i po prostu zsuwać ją pod cycki ![]() ale czułam potrzebę kupienia sobie czegoś specjalnie do karmienia ![]() i fajne te bluzki a ja ostatnio więksszy zmarzluch niż zwykle to i mi brzuch nie marznie ![]() i czuję sie jakoś tak komfortowo... ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- może linka wkleję, będzie prościej ![]() http://allegro.pl/kamizelka-do-karmi...854929072.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A mnie się ułamal dziś zab ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-13 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znalazłam takie możliwości naprawy Odbudowa zęba materiałem kompozytowy, (czyli tak zwaną plombą światło utwardzalną). Odbudowa zęba z uprzednim leczeniem kanałowym (niestety bardzo często zęby po urazach obumierają w przeciągu kilku miesięcy) i odbudowa na wkładzie (na przykład z włókna szklanego). Jeżeli złamanie zęba jest bardzo rozległe i ząb nie rokuje to można myśleć o odbudowie protetycznej (most, korona na implancie) z uprzednim usunięciem jego pozostałości.
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej plomba u mnie będzie... No chyba ze z zębem coś nie tak... Koronkę niedawno moja mama mmiała robiona bo jej się też 2ka u góry zlamala, tylko prawie cała ![]() ![]() ![]() Idę spać bo w nocy pobudka wiadomo jaka ![]() Dzięki Martha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a teraz szybkie glupie pytanko
![]()
#1493 |
Raczkowanie
|
Zaczeliśmy 2 tydzień i chyba podręcznikowo zaczęła sie nam kolka. Maly placzw bez wyraźnego powodu od półtorej godziny (z przerwami). Mąż próbuje go uspokoić a mi każe spać. Akurat zasnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Manieczka chyba tak. Chyba wszystkie maja tak te naklejki do przyklejania...
W biedrze mleko NAN tansze o 4-5 zl niz w rossmanie i wszedzie. Ja placilam ok 44,5zl, a w biedrze 39,98zl.
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Rzepy powinny być z tylu i zapina się na przodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Martha no my nan w biedrze kupujemy bo chyba najtaniej
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- No tak myslalam z tymi rzepami ![]() ![]()
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Aleska Zanet moja niunia też się tak rzucala podczas karmienia. I ja też wyczytałam o tej nietolerancji laktozy. Zaczęłam jej podawać Delicol i jak ręką odjął.
Delicolu podaję wg wskazań na opakowaniu 8 kropelek przed każdym karmieniem. Jako że ja kp i tych karmien w ciągu doby jest sporo to jakie opakowanie starczyło nam na 5 dni a w aptece stacjonarnej kosztują 50zl ![]() Frau oooo! Lekarka wspominała o kresie białej tylko ja nie zapamiętałem tego zwrotu. Dzięki Ci ze go uzylas to sobie o tym poczytam więcej ![]() Fajnie ze zakupy udane. Ja to jestem urządzona na najbliższy czas ![]() Jeszcze się dziś scielam z mężem.... nie dość ze migrena to jeszcze awanti.... w ogole ten dzień byl do niczego. Z samego rana jak tylko przepadł oczy to był nabuzowany... zaczął chodzić po domu i truć ze bałagan, że na butach wniosłam piach.... to się bo zapytałam jak mam sobie poradzić sama aby wyjść z dzieckiem na dwór.... ona nie znosi byc w kombinezonie. Wiec robie tak ze samą się ubieram w buty i kurtkę i dopiero potem ubieram ją i wychodzimy. Mieszkając w domu nie sposób nie wnieść piachu z dworu... I on doskonale o tym wie... to zaczął się wytrzasac ze ja jak zwykle mam problemy... więc mu mówię aby przestał krzyczeć bo kolejny dzień mam migrene a poza tym ledwo ululalam mała. Od słowa do słowa i na koniec usłyszałam ze najwyzsza pora abym się już ogarnęła bo ile jeszcze to ma trwać.... najwyższa pora abym zaczęła robić swoje obowiązki na bieżąco !!!!! Poczułam się jakby mi w twarz strzelił. Poplakalam się z niemocy. To ja od ponad miesiąca mam bezsenne noce. On nawet raz nie wstał do małej. Wyniósł się z sypialni na dół i wszystko ma w dooopie! To ja sie zrywam jak tylko mała zaplacze aby co nie obudzić bo Wiem ze rano wstaje do pracy i niech będzie wypoczety. To ja cała dobę zajmuje się mała i nie mam czasu nawet na kibel usiąść bo on co najwyżej weźmie ja na chwilę i jak tylko ona się skrzywi bądź zacznie kwekac to od razu mi ja oddaje bo zrzuca wszystko na to ze pewnie znowu jest głodna pomimo iż dopiero co jadła.... I tych sytuacji mogłabym mnożyć ale po co.... W końcu jestem nieogarnieta !!!! I tak snulam się cały dzień przybita dokumentnie z migrena i marudnym dzieckiem bo nawet na chwilę się nią nie zajął.... A marzyłam o chwili spokoju i snu.... pomarzyć zawsze można. Grunt to mieć wsparcie, prawda.... Przepraszam ze wam zanudzam. Ale potrzebowałam się wyzalić...
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-12-13 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
silesianna dzięki za info
manieczka ulewanie u nas było 3-5 razy po każdym karmieniu, waga była w normie i myślę, że dlatego pediatra to zbagatelizował. Teraz się poprawiło i jest 1-2 razy na dobę. aleska współczuję bardzo samopoczucia, ale dobrze, że zdajesz sobie sprawę z sytuacji i wiesz co robić. trzymam kciuki martha a jak reagujesz jak Twój tż tak mówi? wiem, że to głupio brzmi, ale przekonałam się że czasem warto zastosować tą "technikę" psychologiczną i powiedzieć np.: Bardzo mi przykro, kiedy tak mówisz. Naprawdę tak uważasz czy nie zdajesz sobie sprawy ile trudu i starań mnie to kosztuje? często jest tak, że ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co chrzanią albo po takiej reakcji boja się mówić podobne rzeczy. Ela fajny patent z tą bluzką, muszę taką kupić Mój materac k-g-p też się wytłukł i szczerze mówiąc to jestem w szoku... My dzisiaj zrobiliśmy wielką wycieczkę z małą. Pojechaliśmy do restauracji na obiad (70km), wracając wstąpiliśmy do moich rodziców żeby tam małą nakarmić i przewinąć. Bałam się bardzo, to znaczy wydaje mi się że moje hormony albo instynkt tak działają, ze nie chcę małej nigdzie zabierać (prócz spacerów), nie chcę żeby dużo ludzi się nam po domu kręciło itp. bo wydaje mi się że wtedy będzie jej niewygodnie, przestraszy się, zdenerwuje itp. Trochę to zalatuje złotą klatką ![]() O co chodzi z tym przepajaniem?? Ja wszędzie słyszałam, żeby nie przepajać w żadnym wypadku, tylko na piersi że jest najlepiej, bo w tym jest i pokarm i picie dla dziecka. Karmicie mm i dopajacie czy dopajanie+pierś? bo już zgłupiałam... Czy ktoś może polecić porządne i przyzwoite cenowo ubranka dla dzieci? Potrzebuję już dokupić kilka rzeczy i nie bardzo wiem gdzie żeby były dobre. Większość mam z ciuchlandów i są super, tylko ze teraz nie mam kiedy iść i szukać, a ubranka ze Smyka są do d*** 3-pak bodów używanych od 3 tygodni jest już zmechacony i zniekształcony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
BeataMarcina ja lubie ciuszki z F&F tesco,H&M, lidlowskie
![]() Paulina tulam z calej sily! No zesz....widze,ze czesc TZ to dopiero burze hormonow samemu przechodzi!!!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.