|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
|
|
#4922 |
|
Przyczajenie
|
Polecam serial "The Walking Dead" - dla mnie absolutnie numer 1!
|
|
|
|
#4923 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam ostatnio Livide - francuski horror z 2011.
Hmm.. Bardzo ciekawy z mrocznym klimatem. Niestety wiele osób może uznać go za nudny i niejasny. Jak ktoś lubi zagadki i niedopowiedzenia to polecam
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza była OK, takie stare kino grozy jest do przyjęcia. Nowej wersji nie widziałam muszę przyznać.
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4928575 7]Oglądałam ostatnio Livide - francuski horror z 2011.
Hmm.. Bardzo ciekawy z mrocznym klimatem. Niestety wiele osób może uznać go za nudny i niejasny. Jak ktoś lubi zagadki i niedopowiedzenia to polecam [/QUOTE]Przyznaję - klimat zaje.bisty ale też uznałam ten film za niejasny i upchany wątkami, które są moim zdaniem nielogiczne. Tylko 4/10
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja obejrzałam niedawno Nad grobem (Open Grave) i jest słabiutki, oj słabiutki.
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam ostatnio Córkę(2009) i Nawiedzonego (1995). Córka słaba- gdyby nie Costner to w życiu nie zwróciłabym uwagi. To taki film, który może lecieć na Pulsie późną nocą- typowe kino klasy B. Nawiedzony całkiem dobry, ale źle się starzeje. W '95 pewnie czułabym klimat, ale dzisiaj trochę śmieszy (niektóre zjawiska nadprzyrodzone są przerysowane). W dodatku jest podobny do znanego filmu z 2001 roku, więc oglądany teraz wydaje się być kopią.
|
|
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
bardzo podobała mi sie też stara wersja, sprzed ok 20 lat "Night of the living dead". Trzyma poziom!
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- do obejrzenia byłą też Teen Wolf, ale tylko 3 pierwsze sezony. Póżniej niestety zaczęła się już chała... |
|
|
|
#4930 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
A u mnie na dysku już czeka w kolejce 'Teksańska masakra piłą miechaniczną' z 2003 roku, oglądałam bardzo dawno temu, początki gimnazjum chyba, więc postanowiłam sobie odświeżyć
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Dziś oglądamy to:
http://www.filmweb.pl/film/The+Posse...ng-2014-668819 albo to: http://www.filmweb.pl/film/Housebound-2014-710839 Oba są online na cda. |
|
|
|
#4932 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedwczoraj za to leciał w tv "Resident Evil" a że totalnie zatarł mi się w pamięci to postanowiłam właśnie sobie go przypomnieć... i byłam w szoku jaki ten film jest słaby a dałam mu kiedyś na filmwebie 8/10! Chyba oglądałam go jeszcze w podstawówce Od razu zmieniłam ocenę
|
|
#4934 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Ten też mi się nie podobał, bo nie był ani straszny, ani śmieszny.
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kojarzycie może z jakiego horroru może być to foto?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2014-12-11 o 19:16 |
|
|
|
#4936 |
|
Holy Crap!
|
Przychodzi mi tylko 'Klątwa' na myśl, ale to raczej nie to.
|
|
#4937 |
|
Zadomowienie
|
Stawiam na Klątwę Ju-on, oczywiście mogę się mylić
![]() Co do wczorajszych filmów- oglądałam ten pierwszy i momentami był zwyczajnie śmieszny, trochę jak parodia, dzwięki wydawane przez bohatera i te miny wrrr Aż "strach" pomyśleć jaki będzie ten drugi- ten co ma być śmieszny
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że to tylko fotka i nie pochodzi z żadnego filmu a jeśli już to z jakiejś krótkometrażówki. Byłam ciekawa, więc zaczęłam szukać i trafiłam na świetne short films w klimatach horror/thriller.
Ostatnio rozczarowują mnie wszystkie horrory ale chyba trafiłam na niszę, która mnie przeraża i zadowala - krótkometrażówki rządzą ![]() A jeśli trafię na opcję z kołdrą dam znać ![]() Na razie polecam: - małe co nieco dla tych co boją się ciemności <- przeraziło mnie! - robocik z problemami - Gyllenhaal w roli życia ![]() - najlepszy film w klimatach zombie jaki widziałam
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2014-12-12 o 15:49 |
|
|
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
Hiyori - tak, filmem z fotki jest Yu-on - wpisałam w google i wyskoczyło w obrazach
.Dzięki Wam wszystkim za podpowiedzi ![]() miss kitsch fajne te filmiki
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2014-12-12 o 16:08 |
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. to nie jest zdjęcie z tego filmu. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Ten też fajny ale pewnie znacie ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2014-12-12 o 16:44 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
miss kitsch na tej stronie patrzyłaś? http://www.fotka.pl/grupa/770991/Azj..._-_On_22088314
bo teraz się przyglądam i faktycznie np. pościel się różni, ale pewnie motyw pochodzi z tego filmu, już sama nie wiem
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2014-12-12 o 17:43 |
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wydaje mi się, że ktoś to zdjęcie, które Ty wrzuciłaś "ustylizował" na Ju-on albo to kadr z jakiejś krótkometrażówki
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Długo nie oglądałam nic z horrorów itp, nie miałam długo komputera i za bardzo nie było jak.
Na razie obejrzałam "Klątwę Jessabele". Przypadł mi nawet do gustu Straszyć nie straszy, ale klimat jest jak dla mnie niezły, zwłaszcza, gdy główna bohaterka ogląda kasety z nagraniami matki. Jest otoczka tajemnicy. Owszem, potem nie jest to może już tak klimatyczne, ale nadal na niezłym moim zdaniem poziomie. Gra aktorska ok, nie jest jakaś drętwa moim zdaniem, więc też dobrze mi się oglądało. Zdjęcia, w ogóle ujęcia dobre. Schematów tu też nie brakuje, ale mnie nie raziły. Zakończenie dobre, choć widziałam już w innym horrorze Kto oglądał, to pewnie domyśla się w jakim. Ogólnie niezły film w kierunku dobrego dla mnie, daję 7 z minusem na 10 Polecam.A i mam pytanie do osoby, która oglądała "Klątwę Jessabele" właśnie :w końcu tę siostrę Jessabele zabił ojciec dziewczyny tak? Nie matka, jak było pokazane początkowo na kasetach, że dusi dziecko? Trochę tu nie jestem pewna. W następnych dniach obejrzę raczej "Annabelle", jestem ciekawa, choć podobno nie wyszło im jakoś dobrze. No, ale sama ocenię sobie, wiadomo. "Diabelska plansza" mnie tak mniej kusi, bo widzę po opiniach, że tu nawet klimatu podobno nie ma i takich opinii powtarza się dużo, więc nie wiem sama czy jest sens oglądać, jak nie będzie np ani klimatu, a przecież z taką fabułą oglądałam wiele razy, to nawet jak klimatu by nie było to kiepsko. Sama nie wiem, zobaczę. Coś na pewno jeszcze wpadnie co obejrzę Muszę nadrobić hehe |
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Jessabell: ''jej'' matka tak naprawdę urodziła małą mulatkę, którą zabił jej mąż. Żeby nikt niczego nie podejrzewał (była w ciąży i nie ma dziecka) wziął skądś białe dziecko (Jessabell) i kazał żonie udawać, że ona je urodziła. Ona nie potrafiła sobie poradzić ze stratą swojego dziecka i chciała się zemścić na tym podmienionym (udusić poduszką).
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam ![]() ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ---------- Wysłałam Ci zaproszenie na filmwebie
|
|
#4945 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj oglądałam Entity. Pomysł fajny, klimat fajny i się bałam ale wczoraj ogólnie byłam jakaś strachliwa
i miałam ciary od początku. Film ok, dobrze się oglądało, choć tyłka nie urwał ale o to teraz ciężko.
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam Jessabell i jak dla mnie słaby film. Pod koniec zasnęłam i jakoś nie żałuję
Nie było żadnego napięcia, a to duży minus
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja natrafiłam ostatnio na Skinwalker Ranch http://www.filmweb.pl/film/Skinwalke...3-696670/descs inspirowany poniekąd prawdziwymi wydarzeniami, a ile tam się dzieje - wszelkiej maści zjawiska. Przyznam, że po seanse poszperałam w necie i faktycznie są artykuły na ten temat ale wszystko jest co najmniej dziwne
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja źle zrozumiałam, bo nie wiem czemu myślałam, że one były siostrami. No, ale wtedy też do końca za to nie rozumiałam czemu matka chciała ją zabić. No teraz już wiem, że jednak nie były siostrami i dlatego, taka zemsta, cierpienie po stracie tej Jessabele. Teraz już rozumiem. Wtedy byłam chyba zmęczona, dlatego nie zajarzyłam. No, ale jak pisałam film mi się podobał Nie straszny, ale dla mnie ciekawy i dosyć klimatyczny. To mi wystarczy nawet jak horror, nie musi być koniecznie straszny (choć jak jest to oczywiście fajnie). Przyjęłam zaproszenie
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ktoś napisał w komentarzach, żeby włączyć na słuchawkach i muszę się przyznać, że się wystraszyłam parę razy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

Od razu zmieniłam ocenę 
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58