|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
A moja Mała chyba wpadła jakiś ciąg
dostalam wczoraj relanium 5 i na mnie nie podziałało za to na nią i owszem, śpi od wczoraj, w nocy się tylko przekrecila na drugi bok i dalej chrapie, dobrze ze tu mi sprawdzają jej tetno bo w domu już by była panika![]() Aga te pasy na ścianach będą rewelacyjne, ekstra pomysł. Mój dziś dalej skręca meble bo go postraszylam ze Ola moze się lada moment urodzić a meble nie gotowe, jak wyjdę ze szpitala zostaną mi tylko detale
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapytam Mam ktore te pilki maja..
Jakie to pilki, gdzie kupic i jaki rozmiar?
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak tak, to ja akurat mam to z głowy ![]() Dobra, wstaję i robię fotki moich zakupów, ale uprzedzam, że z komórki
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BUU nagadałam mu takich rzeczy o których wsadziłabym się tak publicznie pisać po prostu bardzo szczegółowo pociągnęłam temat tego co mnie podnieca i on się pewnych rzeczy nie spodziewał i to u niego uruchomiło jakiś silniejszy pociąg do seksu.
|
|
#3335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wzrost 161 cm i mój masażysta doradził mi, że piłkę powinnam mieć 65 cm. Jak poczytasz internety to tam będzie, że do takiego wzrostu mniejsza, ale posłucham profesjonalisty i działa. Ja na niej nie skaczę. Siedzę na niej jak na krześle, bo ona wymusza prawidłową pozycję kręgosłupa, jedyne co jeszcze na niej wykonuje to zataczam kółka biodrami i tyle, bo więcej się boję. Mi to pomaga. Natomiast podczas porodu piłka ma być na maksa miękka i niska, wtedy to go przyspiesza. |
|
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia mi też byłoby przykro słysząc taką wiadomość..
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala brak mi słów na tą dziewczynę...
Tzn. nie znam jej i jej sytuacji, więc nie będę oceniać... |
|
|
|
#3338 |
|
Konto usunięte
|
Ala przykro to słyszeć
Mam kolejne pytanie. Jak ubióre dziecku kombinezon to czym go przykryć w wózku? Nie będzie mu gorąco w śpiworku? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zjadłam w łóżku śniadanie od męża i teraz czekam aż wróci za godzinę z kościoła bo mi się samej ubierać nie chce-takiego lenia mam wielkiego
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- MLEBI możesz przykryć kocykiem co ochroni trochę przed wiatrem. Sama dojdziesz do tego czy dziecku zimno czy nie. Jeśli kark będzie spocony to za gorąco a jeśli chłodny to za zimno. Rączki i policzki mogą być chłodne i nie oznacza to że dziecku jest zimno.
|
#3340 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Billy z ikei? A jak coś to zawsze można samemu coś z płyt meblowych wydziergac, w takiej Castoramie ba wymiar płyty przytna, wy sobie tylko zlozycie Mi tak na półkę na książki przy drzwiach do sypialni zrobi,bo mam mega wąsko, a chce mieć regał Cytat:
Może jeszcze zmieni zdanie :-( Ale rozumiem, że Ciebie to zabolało.. Bo też jesteśmy w ciąży . Często wyczekanej w twojej sytuacji to już w ogóle. Takie decyzje mogą być dla nas niezrozumiałe... :-( Cytat:
noooo pewne maskotki zawsze dziwnie się prezentują hehe Ja swojego jednego pluszaka to musiałam aż wyczesac hihi Dobrze,niech mezu skręca Cytat:
czekamy nanana Cytat:
To mi się ostatnio uruchomił mocniejszy pociąg,bo wcześnie blokowalo mnie to info o łożysku nisko a teraz jak wiem ze wszystko ok to normalnie napadam mojego męża ku jego uciesze oczywiście Cytat:
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez na niej nie skacze,tylko siedze,i kerce biodrami Mlebi zalezy jaka temperatura na zewntarz chyba,mysle ze kocykiem przykryc to napewno w taka pogode a wiele gondolek ma jeszcze ta taka oslonke,nie wiem jak to sie nazywa fachowo |
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
To też pewnie sporo zależy od kombinezonu... Ale ja bym początkowo przykryła kocykiem lub owinęła nim w kokon jeśli będzie zimno
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
heejo
wczoraj małż z dzieciaczkami szczęśliwie wrócili, a dziś już poleciał grać w siatkę Alunia przykro z tą koleżanką ![]() Mlebi.. myślę, że nie będzie za ciepło |
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga linka nie odszukam, bo to kilka miesięcy temu było.
Wpisz po prostu na allegro piłka do ćwiczeń 65 cm i już. A na konto Allegro nie wejdę, bo to jego konto i nie chcę :P |
|
|
|
#3345 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga nam lekarz powiedział że skoro był u mnie już szpital to lepiej nic nie działać ale ja po seksie nie mam żadnych najmniejszych dolegliwości więc działamy normalnie z tym że mąż nie kończy we mnie skoro ta sperma może przyspieszyć poród
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Fot prześcieradeł nie robiłam bo bez sensu, jedno zwykłe białe frotte, a drugie też frotte ale błękitne i z ceratą
Wanienkę mamy ze stelażem, ale nie rozkładałam
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
swietny ten becik
![]() ja zapomnialam zupelnie ze potrzebna czapeczka i szalik
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Tż po tym jak widział na usg jak nisko Szym ma główkę, powiedział, że nigdy w życiu by się nie zdecydował się na seks, bo by się bał, że go swoim wielkim sprzętem (
) dotknie ![]() Ale powiem Wam w tajemnicy, że mi tak strasznie brakuje czegokolwiek, że mam zamiar od stycznia dać się chociaż podotykać Bo nawet tego nie możemy uskuteczniać, bo każdy orgazm to złoooo ![]() Ala no lipa z koleżanką, ale też nie wiadomo co tam się u niej dzieje. szczerze, jak już nie chce tego dziecka to niech odda, ale niech mu ureguluje sytuację prawną takie maleństwa mają dużą szansę na adopcje
|
|
#3350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale go skutecznie uspokajam od razu przypomina mi sie ten demotywator : dzis w nocy był tu stwórca od stycznia bedziecie mogli juz legalnie zaszalec skoro i tak masz rodzic ![]() ![]() ![]() bo potem znow posucha :/ Ok ide jaja obrac tak tematycznie nie ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A powiedzcie mi posiadaczki piłkowe- w jaki przedział cenowy uderzać, by była ok, bo są bardzo tanie- bardzo drogie i nie wiem , w co inwestowac
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
ILONKA taaak faceci są tacy skromni...
Jak ta sperma ma tak dobrze wpływać na rozwarcie to ją będę od 1 stycznia aplikować codziennie jak nie częściej. ;D
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Przeklęte śliczne rzeczy zwłaszcza rożek a wanienke mam dokładnie ta sama
bardzo mi się podobaJa mam dla Małej kombinezon pluszowy więc nie jest jakoś mega gruby do tego spiworek ale też z takich cienszych, można go wpiac do fotelika i kocyki, wszystko zależy od pogody |
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jakie czapeczki macie dla dzieciaczków na wyjście ze szpitala?? Bo ja zupełnie wariuję w tym temacie...
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupiłyście do wanienki to takie coś plastikowe, na które kładzie się dziecko? Bo też było, ale póki co nie wzięliśmy, sama nie wiem
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia jej długie te zakupy miałaś... tak jak ja ostatnio... to był koszmar...
Agatka fajne te rzeczy ze szkoły rodzenia... muszę mężowi powiedzieć o pieluszce tetrowej dla naszych kotów ![]() Monia współczuje tego ciśnienia... no ale dobrze, że jesteś w szpitalu... teraz już masz mniejsze ? Ja jeszcze nawet nie wzięłam tego dopegytu... jak mierze to mam około 130/80 więc nie jest źle, nieraz mam tylko jakieś 145/85 czy coś ale to jak coś robie czy za szybko zmierze od wstania czy cokolwiek, a to jest wtedy normalne, eh może zaczne od jutra brać.. zobaczę czy mi to cos pomaga... Aga te zdjęcia z inspiracjami... z pasami na ścianie świetne! fajnie to będzie wyglądało Buu trzymam za kolokwium ![]() Ala nie fajnie z koleżanką.. przykre to ale też nie chce nic mówić bo nie znam sytuacji...Asia i Buu dziękuje za te rady do piłki :P to pewnie zamówie też z allegro chociaz mąż już by chciał iść gdzieś kupić... Ilonka aaaaa mamy taka sama wanienke ciekawe czy stelaż też :P ja mam ten ze smyka z tega baby :PA kocyk jaki cudny <3 Czapucha taka fajna cieplusia... ja też właśnie muszę jeszcze cieplusią czapusie kupić ![]() A teraz troche o mnie ![]() Napaliłam się teraz na tą piłke bo wczoraj miałam taki koszmar że się prawie popłakałam... Tak mnie plecy bolały, że mówie do męża że czas jakieś ćwiczenia porobić czy cokolwiek... Usiadłam na nogach i chciałam zrobić takie ćwiczenia że brzuch w dół, ręce do przodu i taki skłon... to był koszmar... dziewczyny ja nie potrafiłam zrobić skłonu bo tak mnie w krzyżu łupało...naprawdę miałam łzy w oczach, mąż musiał mnie podnieść bo wstać z podłogi też już nie potrafiłam... chciałam później zrobić zwykły skłon na wyprostowanych nogach i du.pa też nie mogę się zgiąć... z moim kręgosłupem jest naprawdę źle. A drugie co... wczoraj siedziałam na męża laptopie, nie ?co mówiłam, że on stary i zamula i jak się przegrzeje to się wyłącza... i co Madzia zrobiła ? :P zepsuła drugi laptop Aj aj stwierdziliśmy, że chyba nie mogę nic dotykać :P Ale mój kochany mąż siedział wczoraj tyle godzin i próbował naprawiać... i .. mój naprawił tzn udało mu się coś tam zrobić że nawet danych nie utracił .. jedyne co to teraz się włącza chyba z 20 min ale powiedział, że formata i tak musi zrobić lepiej, żeby znowu nie padł, po prostu będę musiała gdzieś zgrać wszystkie moje rzeczy...Aj a jego laptopa coś się nie da naprawić... coś go bardziej zepsułam chyba :P A i trzecie No ale cały czas czułam czkawke w jednym miejscu na dole... a teraz czuje ciut nad pępkiem po prawej stronie :/ więc albo ma głowe u góry albo lezy jakoś w poprzek wrrrrrrrrrrrrr No naprawdę cały czas głową w dół i teraz w tym tyg się nagle bezczelnie obkręcić?!
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka no ja ubiorę tą co wstawiłam przed chwilą, ona jest taka fajna gruba i mięciutka w środku
Bo mam też inne, ale one sa cieńsze A myślę, że jak urodzę w styczniu to będzie zima na całego
|
|
#3358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aga, Madzia ja kupiłam taką piłkę http://allegro.pl/pilka-fitness-65-c...869593351.html jest fajna, ale pompka, którą przysłali okazała się zepsuta.
Aga, piękne pasy. Mega fajne ![]() Buu, ![]() Cytat:
niby to nie z Twojego brzuszka, ale kogoś innego ![]() Cytat:
. Oby zmieniła zadanie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilonka suuuper te rzeczy
|
|
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Malutka moze jeszcze sie obróci, może okaże sie, ze niewygodnie jej jednak i obróci się z powrotem Ja też musze trochę poćwiczyć. Zrobiłam sobie długą przerwę i cieżko mi sie z powrotem zabrać. ajjj |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

dostalam wczoraj relanium 5 i na mnie nie podziałało za to na nią i owszem, śpi od wczoraj, w nocy się tylko przekrecila na drugi bok i dalej chrapie, dobrze ze tu mi sprawdzają jej tetno bo w domu już by była panika

Nie wiem czemu, strasznie mi z tym źle.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) dotknie 

za kolokwium