|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Hej
Eydrith najwiecej jednorazowo wypil 150ml, w sumie po dodaniu mleka, wyszlo 170 tego, ale to rzadko zdarza mu sie. Zazwyczaj pije po 130, tylko ze je co 2-3h ![]() Jak dzisiaj poszlo karmienie? Joanna czesto sie smarujecie, upierdliwe to :/ my nie dostalismy zadnych zalecen, nawet nie bardzo wiem czego unikac itd. A czy testy na alergie cos by pomogly w tym temacie? Caramel gratulacje zabka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Wymianka - nie wiem dziewczyny czy ja siedząc w domu zupełnie zdurniałam czy po prostu za dużo mam na głowie, ale nigdzie nie wyczytałam, że wymianka ma być dodatkowo zapakowana w eleganckie pudełko. Zapakowałam do kartonika i wysłałam. Uprasza się więc wymiankowiczkę o nieotwieranie kartonika do dnia 24 grudnia.
Fakt faktem brałam udział już w wielu wymiankach i nigdy dodatkowo nie pakowałyśmy prezentów, więc może przez to... Prezenty - zawsze sobie wybieraliśmy, bo z niespodziankami bywa różnie... w tym roku pokupowałam wszystkim prezenty i na prezent dla mnie już nie starczyło... ![]() Nastrój - coraz gorszy... Najchętniej zamknęlabym się w jakimś ciemnym kącie i poczekała do wiosny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Integra a mi gdzieś przemknęło że prezenty mają być zapakowane tak jak pod choinkę no i znalazłam - ale może Tobie umkneło
"Prezenty wysyłamy najpóźniej do 14.12.2014. Prezent pakujemy jak standardowe prezenty, które znajdujemy pod choinką (torebki, zapakowane w papier) co nam w duszy gra Na opakowaniu wysyłkowym (koperta/pudełko etc) Zaznaczamy wyraźnie "WYMIANKA ŚWIĄTECZNA" przesyłki nadajemy rejestrowaną wysyłką, skany proszę przesłać na mail." Wydaje mi się że i tak prezent najważniejszy - ja swój też bałam się rozpakować bo nie wiedziałam czy jest zapakowany - "niestety" był i teraz stoi na półce i mnie kussssiiii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Haha ale kusza takie prezenty niespodzianki ja jeszvze wymianki nie dostalam ale pewnie tez bede ja obwachiwac jak pies jeza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Rozeznanie
|
Hej!
Integra teraz sa takie trendy, ze pakuje sie prezenty w gazety, szary papier itp...to uznajmy, że ty swoj zapakowalaś elegancko w kartonik wysyłkowy ![]() Tak gadacie o tych wymiankach i az mi szkoda, ze ja jeszcze nie dostałam i nie moge cierpliwości potrenować. Ładne te wasze łańcuszki. Mam taki delikatny wlasnie tylko z kilkoma zawieszkami z Beller, dostałam na 30stkę tylko srebrnyyyyy a nie złociutki. Mikołaj nie pije wody wcale praktycznie. Przełamał wstręt do butelki. Na wodę nie reaguje z entuzjazmem. Wyniki dzisiejszych prób na focie ![]() Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-12-14 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Rozeznanie
|
Hmmm...nie wyświetla mi sie zdjęcie, które dodałam we własnym poście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Wazne, ze my widzimy
![]() ![]() ![]() Integra a co ty masz taki depresyjny nastroj przed swietami...? Mnie wymianka kusila tylko pierwszego dnia, a teraz juz nie mysle o tym, w koncu zostalo tylko 10 dni ![]() Malwiska tz sie myli ![]() ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Wtajemniczenie
|
Integra co sie dzieje? Chociaż ja też nie tryskam jakoś humorem musimy się spotkać na wino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Wymianka jeszcze nie mam i czekam niecierpliwie :-D
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
|
Stawiam kawe
Ehh jade na kontrole z Igorem...juz nie swiszczy ale nadal dusi go kaszel i zatyka mu sie nos:-( to nie katar tylko gluty...najgorsze ze nie daje sobie odciagac:-( i musze to robic na sile:-( lepiej mu sie spi ze mna jak tz pojdzie do pracy bo wyzej ma glowe i spokojniej oddycha i mniej go dusi. Dalam mu poduszke do lozeczka bo tak spal na plasko ale ona jest bardzo cienka i niewiele daje:-( chyba kupie odciagacz kataru do odkurzacza on lubi odkurzacz moze bedzie latwiej nam obojgu Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tylko na 2 minuty, chciałam tylko życzyć zdrówka choruszkom i dać znać, że wymianka dotarła ![]() Już wiem, kto mnie obdarował, bo ja do tej osoby wysyłałam ![]() Zaraz zbieramy się na spacer -idziemy do galerii do Home&you po kubki na prezenty ![]() A tak wogóle, to synek spał dziś u babci, a córa spała do 7 ![]()
![]() |
#4692 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() a towarzystwa współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() słodki wisiorek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() świetnie ![]() ![]() witam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4693 |
Rozeznanie
|
Joanna bebybjorn nie jest dobrym nosidłem dla dzieci, to potocznie zwane wisiadło i absolutnie nie wolno przodem do świata.
Ja miałam chyba w piątek i w sobotę kryzys ![]() My z tz na święta to poszliśmy w totalną niespodziankę. Zazwyczaj mówię mu kilka rzeczy które mógłby mi kupić a on wybiera i dzięki temu jest element zaskoczenia ale w tym roku ma pełną dowolność. Ja kupiłam mu portfel bo mu się potargał i kasę gubi ![]() ![]() Młoda sypia ok 14-15 godzin dziennie. Dzisiaj z Wojtkiem tworzymy ciasteczka korzenne są podobne do tych z ikea, jak zrobię to wrzucę zdjęcie i przepis do bazy naszej ![]() Integra trzymaj się, może spróbuj wyrwać się gdzieś bez dzieci, na zakupy albo do kina z koleżanką. ![]() Ja zaszalałam i kupiłam sobie kozaki na obcasie (bo ja płasko-butowa jestem), getry ala skóra i tunikę i normalnie aż się lepiej poczułam ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez robaczek-85 Czas edycji: 2014-12-15 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |||
Zadomowienie
|
widzę że Iris dziś stawia kawkę
![]() ![]() zdrówka dla synka Iris ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj wypiła 90 (więcej nie dałam), a dziś na drugie śniadanie jakieś 120 ml. Także jakoś idzie, thx God ![]() tyle że ciągle nie chce wyrzec sie cyca, o pewnych porach musi być, np. o 11tej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny nie nadrabiam piszę tylko co u mnie bo nie wiem czy będę jeszcze przed świętami
a u nas nie za dobrze Jasiul siedzi w domu ma zapalenie gardła (jeszcze takiego nie widziałam u dziecka! ) a dziś rano zauważyłam jakieś krosty na dłoniach, tż trzy wyniki nadal wychodzą nie takie i pojechał do szpitala ![]() na święta nie mam nic ogarnięte ani sprzątanie o jedzeniu nie mówiąc, i kolejny raz: delikatnie mówiąc niecierpię moich teściów - niestety niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci siedzę i rycze ![]() ale Wam już na święta wszystkiego najlepszego a zwłaszcza albo tylko zdrowia - bo naprawdę nic innego się nie liczy i bycia razem z najbliższymi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Kularek kciuki za męża i Jasia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Rozeznanie
|
Halo, halo....co to za jakies ustawki na winko beze mnie :P tez lubie
![]() Kularek ehhh ci teściowie. Nie przejmuj sie, oni sie juz nie zmienia a ty sobie zdrowie nerwami psujesz. Zdrówka dla całej twojej rodzinki,i rownież spokojnych świąt ![]() Jak nie posprzątasz to przecież nic sie nie stanie ![]() Eydrith kurczę, to u ciebie postępy, że hej. W sumie, jak dobbrze zrozumiałam to zostało Ci wyeliminowanie jednego karmienia tylko przed powrotem do pracy? ![]() Ja docelowo chciałabym rano kaszka, drugie śniadanie moze owoce, na obiadek jakies warzywa i mięsko potem deserek albo soczek i na kolacje znowu kaszka. ![]() Na razie mam wprowadzony obiadek, ktory i tak nie zmniejszył mi liczby karmien hehehe az sama jestem ciekawa jak nam to wyjdzie Tez słyszałam takie określenie niektórych nosidełek jak "wisiadła" pani, ktora prowadziła warsztaty hustowe na spotkaniu z "mamo to ja" ostrzegała nas przed nimi. Wg mnie czesto dzieci wiszą w nosidełkacj nie ze względu na ich konstrukcję tylko nieumiejętne wpięcie dzieciaczka. Przynajmniej tak mi sie wydaje ![]() Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-12-15 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i łączę się w bólu, jutro szczepienie a w srode mała kończy pół roczku i teść zapowiedział się z wizytą ![]() ![]() ![]() ![]() znów wyjdę na **** która izoluje go od dziecka ![]() Iza napisze jak mała sie obudzi bo śpi u cyca i nie mam jak rozwinąć skrzydeł ![]()
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
Kularek jak krostki na raczkach to moze to byc wirus bostonski. U nas jest plaga.... mojej kolezanki dzieci to mialy, teraz na izbie przyjec dziewczynka tez. To sie robi jak ospa tylko ze na raczkach nozkach i buzce chyba.
Integra paczuszki nie otworzylam ![]() ![]() ![]() Czesc, u nas lepiej. Wczoraj dostala temperatury 38.5 potem 2h darcia, gryzakiem jezdzilam jej po dziaslach to sie uspokojala .... dzis po wizycie tyle wiem ze jutro ponowne bad krwi i jak bedzie ok z markerami zapalnymi to do domu ![]() ![]() Przepraszam ze tak niewiele pisze i praktycznie o sobie ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Eydrith ja bym nie dopuszczala ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no właśnie, też tak uważam ![]() ![]() ![]() a mój za☠☠☠iaszczy TŻ się zgodził, więc to ja jestem tą która zabrania wizyt ![]() Iza no nie do końca niestety ![]() ![]() zastanawiam się czy nie zmienić kolejności, np. rano mógłby być Sinlac zamiast cyca, tylko wtedy nie naje się wieczorem ![]() a u Was jak to wygląda z cycem? aaa i zapomniałam, moja córa ma podobną minę przy butli ![]() ![]()
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
Ja juz po kontroli osluchowo ok kaszel powinien niedlugo minac
![]() ![]() Dziewczyny pogoda depresyjna i ciezko sie czasami nie lamac sama tak mam wiec zycze duzo sily i optymizmu...a z tesciami hmm ja sie nie wypowiadam czasami chce swoja udusic ale bez niej tez ciezko. Czasami musimy olac system bo zwariujemy ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Donosze ze dostalam paczuszke wymiankowa hehe pokusa jest nie ukrywam.
Kularek zdrowia dla Was trzymajcie sie kochani a tesciow miej w d... bez ich wsparcia tez dacie rade. Robaczek no wlasnie naczyralam sie o wisiadlach i kupilam ergonomiczne w naszym material pod pupa uklada sie od kolanka do kolanka dziecko siedzi a nie wisi na kroczu Eydrith ja bym powiedziala ze wizyta niewskazana ale ludzie nie maja oleju w glowie zeby chorym do dziecka przychodzic Iza to wlasnie o konstrukcje chodzi w wisiadlach dziecko wisi na kroczu to tak jakby ktos cie za majtki podniosl do gory a w nosidelku ergononomicznym to tak jakbys usiadla w hamaku pupa ci siedzi lekko obnizona w stosunku do kolan a material masz jeszcze pod kolanami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
Kularek zdrówka dla was
![]() Eydrith ludzie z reguły nie myślą rozsądnie jeśli chodzi o dzieci/wnuki itp. Ja bym powiedziała tż że ma to odkręcić - teraz powiedziałam swojemu że jak będziemy u nich na święta 5dni to ma powiedzieć że dziecko umie bawić się też na podłodze i mają go nie nosić całymi dniami bo później jak mam przesrane - ma to powiedzieć on żebym ja nie wypadła na wredną synową i ma powiedzieć wtedy kiedy mnie nie będzie i przypominać gdyby im się zapomniało ![]() Oldzia ![]() ja już nigdy nie będę narzekać n córkę że nie śpi w nocy bo jak pomyśle co WY przechodzicie to te nocki nie są aż takie złe i może sobie tak wstawać oby była tylko zdrowa. Dzisiaj zasneła o 21,24,4,8:50 - w tym karmienie na śpiocha o 7:30 i pare nocnych pobudek aby dać jej smoka... teraz słodko śpi już od 11:15 - idę ją chyba obudzić bo znów mi się przestawi - dam jej jeszcze 15minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
eydrith Mikoś dziękuje za komplement
![]() Iris super, ze wszystko idzie ku lepszemu Agnes a widzisz, to w takim razie nie wiem po co w ogole dopuszczają takie rzeczy do obrotu ![]() Nas odwiedziła swojego czasu bratowa M. Chora. I to tak na maksa zakatarzona i kochająca. Ja zwróciłam uwagę to powiedziała ze nie bedzie niczego dotykać ![]() Z reszta na samym początku jak prosiłam wszystkich zeby rece myli to tez sie na mnie patrzyli jak na wariata szczególnie wlasnie moi rodzice i teściowie. To chyba różnica pokoleń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Jutro przychodzi do mnie pielegniarka...myslalam ze juz nikt mnie nie bedzie nawiedzal a tu zonk
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
Iris a zapowiadali że będą chodzić? Czy to jest wogóle obowiązkowe ivh przyjmowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
Dzwonila dzisiaj ze bedzie..nie wiedzialam ze jeszcze ktos bedzie po 2 miesiacu..nie przeszkadza mi to ciekawi mnie tylko o co chodzi
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Raczkowanie
|
Witam się z PL
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Oluch grunt ze dolecialas. podroz z takim maluchem latwa nie jest my lecielusmy jak maly mial 3miesiace i to we dwoje ale i tak ciezko sie ogarnac wozek bagaze dziecko ktore nie trzyma jeszcze glowki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny podziwiam Was za takie podroze z dzieciakami. My jak mielismy zostawic mala u mamy 20 km od nas na noc gdy szlismy na wesele to pol domu zabralam i pare razy poklocilam sie z tz:-P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.