|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
ech... tak klinika- centrum okulistyki dziecięcej, tak tak, wiem nie jestem dzieckiem, ale dorośli też sie u niego leczą;p
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Lurker ;)
|
http://www.pudelek.pl/artykul/74269/...ic_dziewczyne/
za malo siedzial na karnym jezyku
|
#1324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
:p
|
|
#1325 |
|
Lurker ;)
|
Debrah ogladam te kuchnie tez na stronie
) prawie polowe taniej.A co do ksiazki- ja nie jestem bardzo rb, korzystam z porad i opinii owszem ale nie zgadzam sie ze wszystkim( tak jak pisalam niektore problemy w grupie sa z dupy :P). Chcialabym pokazac tzowi inny punkt widzenia i chyba zdecyduje sie na te ksiazke w ramach prezentu swiatecznego . Widze, ze jest w promo w empiku, chyba sie przejade w poniedzialek.
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wg Ciebie znaczy 'być rb "? |
|
|
|
|
#1327 |
|
Lurker ;)
|
Debrah 26.49. Dla mnie jest to stosowanie/korzystanie z filarow na swoj sposob, dostosowany do swoich i dziecka potrzeb. Ja nie do wszystkich sie stosuje( dlatego ujelam to w zdaniu, ze nie jestem bardzo rb). Poki co obserwuje i rozkminiam ocb ale na wnioski i duze opinie jeszcze za wczesnie. Staram sie kierowac swoja intuicja i swoich dzieckiem ( jestem z siebie dumna, ze dzis zachowalam stoicki spokoj gdy dziecko wydarlo sie na caly tramwaj, a WSZYSCY sie odwracali
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Wpadam po chwilowej nieobecności spowodowanej tym że Mała ostatnio bardzo poźno chodzi spać. Teraz się kąpie to mam chwilę ![]() Ewulkaa, zdrówka dla Ani! Jak znosi ospę? Krostki już zasychają? U nas przeszło bardzo łagodnie, mam nadzieję że u Was również ![]() Lady, również zdrówka dla Piotrusia ![]() Fewcia, mam nadzieję że zaraz się zacznie lepszy okres dla Was ![]() Silver, gratuluję mieszkania i życzę sprawnego remontu ![]() Neti, bardzo ładnie Ci w ciemniejszych włosach ![]() Ellmi, ogromne gratulacje !!! ![]() ALE ALE, chciałam powiedzieć, że wbijam się w kolejkę Chwalę się że właśnie mi biegnie 9ty tydzień Więc już widziałam moje maleństwo i bijące serduszko W związku z czym mam prośbę do dziewczyn, które jak zaszły w ciążę to jeszcze karmiły piersią starsze dzieci jak już były powyżej powiedzmy 18mca ( czyli chyba Mika i Ezzo, nie wiem czy kogoś pominęłam). Powiecie mi jak przebiegał u Was proces odstawiania, co mówiłyście dzieciaczkom, jak reagowały i czy Wy coś zmieniałyście w stosunku do tego co sobie zaplanowałyście? Czy coś z perspektywy czasu zrobiłybyście inaczej? Ogólnie wszystkie rady chętnie przyjmę A i czy Wasze dzieci potrzebowały piersi do zasypiania jak odstawiałyście?Ja póki co jeszcze nie odstawiam, na razie nie ma żadnych przeciwwskazań do karmienia ale powoli chcę się przygotować do tego procesu, głownie psychicznie się do tego nastawić
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-12-15 o 19:34 |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi ale super, Gratulacje
|
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Majulmi gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia Świetne wiadomości! Takich nam trzeba Tress powodzenia na egzaminach Gojka oby szybko minęła bostonka! Lady biedny Pietraszko lepiej trochę?Ewulka trzymam kciuki za teścia! Silver jest trochę tej roboty, ale będziecie mieć super satysfakcję jak już będzie gotowe. Powodzenia! Neti ja też nie czuję magii świąt, z każdym dniem jest u nas gorzej, ale wychodzę z założenia, że to, że się wszystko pieprzy nie znaczy, że moje dziecko ma nie czuć magii, tak jak ja czułam jak byłam mała. Magię tworzą ludzie i nasze dzieci zapamiętają takie święta jakie im stworzymy. Dlatego na przekór, codziennie cieszymy się drobiazgiem z kalendarza adwentowego (nie chciało mi się robić, ale to był dobry pomysł bo widzę jaką Ewa ma radochę z tego ), robimy porządki, lada moment będziemy ozdabiać pierniki itp.
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie jestem za bardzo na biezaco ale gdybyscie spedzily u mnie chodziaz jeden dzien, ba, dwie godziny to wiedzialybyscie dlaczego tak jest :domwariatow: ![]() MaJulMi ogromne gratulacje!!!!! Zdrowka dla wszystkich chorowitkow silver trzymam kciuki za remont, obyscie sie jak najszybcie z nim uwineli Nie ma to jak na swoim )litllesweetangel ale numer ![]() fewciu tule Cie bardzo mocno Niech ta zla passa juz od Was odejdzie!
|
#1332 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Cytat:
Trzymam kciuki żeby się u Ciebie poukładało ![]() Cytat:
Gojka, Wam również zdrówka, oby ta bostonka zbyt nie dokuczała ![]() A o kanapce nie pisałam wcześniej, jest super, zdecydowanie cena 40zł jak najbardziej odpowiednia. Ja bym nawet od Ciebie zamówiła gdybym nie kupiła już ostatnio sporo dodatków do kuchni dla Małej. Ale może w styczniu się odezwę po jakieś zamówienie
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-12-15 o 20:59 |
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
majulmi ogromne gratulacje
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już 9 tydzień? Czyli już wcześniej podejrzewałaś? Albo nawet wiedziałaś, tylko nie chciałaś mówić??? Jaki chÓjowy dzień dzisiaj, dobrze, że się już skończył... |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi gratulacje ogromne!!!!!!
Tress, Hje wiem o czym mówicie i wcale się nie gniewam. jasne, że się cieszę, że nam się nic nie stało i cały czas powtarzam M., że dobrze, że mam te korki, bo nie wiem skąd byśmy wzięli pieniądze. Tylko zła jestem na sytuację, system, to, że tyle wyrzeczeń, tyle siedzenia Blanki w żłobku Już nie smęcę. Nie było sprawy
Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2014-12-15 o 21:12 |
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi nie działa cytowanie....
Nancy, Hje, Fewcia, dziękuję ![]() Hje Tak myślałam że ktoś zapyta co tak późno mówię ale ja jestem niedowiarek i po samym teście wiedział tylko mąż Z informowaniem innych czekałam na usg, poszłam tak że już powinno być wszystko widać ale dzień wcześniej zrobiłam jeszcze bete i zarówno jej wynik jak i usg pokazywały że musiałam mieć opóźnioną owulację. Było już widać pęcherzyk i ciałko żółte ale że nie widziałam zarodka to uznałam że jeszcze się nie przyznaję ![]() No i dopiero po ostatnim usg jak już widziałam że jest maleństwo, serduszko bije, to zaczęłam się chwalić Dlatego już 9ty tydzień
|
|
|
|
#1337 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam białe rajtki dla Dorki i tyle ![]() Tak, jeszcze nie wiem jak :/ Cytat:
Cytat:
myśleniem chcecie robić ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
MaJulMi
duużo zdrowka |
|
|
|
#1339 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje Zazdroszczę cichutko wam, dziewczyny, tych ciąż ![]() ale tak pozytywnie Cytat:
Neti, tu ładny: http://www.fabrykawafelkow.pl/aktywn...243269934.html normalny, nie wodny |
||||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, 120 zł
|
|
|
|
#1341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Darii kupujemy no i chrześniakom ![]() ja się boję na razie odstawić smoczka ![]() Cytat:
Wy to macie .... ![]() noooo tylko ta myśl sprawia, że się jeszcze nie załamałam ![]() Cytat:
Aha. Jak komisja przyjdzie mieszkanie oglądać to nie mogą tam stać żadne meble, sprzęt NIC! Mieszkanie ma być w stanie surowym, czyli tylko to co oni tam każą zrobić. Jak będzie wszystko ok i przydzielą nam te mieszkanie to wtedy możemy sobie wszystko wstawić. ![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Na razie znajomy nam da jakiś piecyk na prąd czy coś żeby to szybciej schło. akurat jest głupia pora bo zima idzie :/Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Pisałyście o dzieciach my chcemy dwójkę Ja też nie czuję,że za 9 dni święta kocham ten czas,a w tym roku jakoś tak zero tej magii na razie. Nie mam czasu nawet kiedy posprzątać. Jeszcze "wyskoczyło" te mieszkanie nagle i tacy zagonieni jesteśmy. Praca, dom, odebrać Darię, latanie po urzędach .. i tak w kółko.W piątek mam wolne więc może okna umyję chociaż
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulko : jak teść? przykro mi ogromnie, organizm widać strasznie osłabiony był.. ale jak Szaja pisze , po udarze wcale nie musi być najgorzej! Dużo siły dla Was..
![]() majulmi: ogromne gratulacje, ja też zazdroszczę pozytywnie <3 Zastanawiałam się ostatnio, czy gdybym mogła to bym się świadomie decydowała teraz na dziecko, czy nie poczekałabym dłużej - trudno mi sobie wyobrazić, że jest drugi bąbel, z Ami jestem na 200% i jak to zrobić kiedy jest drugie, zanim będzie się mogło z nią bawić? Ot takie rozterki jak chyba wszystkie mamy bo przy pierwszym się wydaje, że ta więź jest taka specyficznie mocna, że trudno ją podzielić na drugie. Ale wszystkie podwójne ( i dalej ) mamy mówią że się miłość mnoży i starszy nie musi ucierpieć i zapewne tak jest. Więc zazdroszczę tak czy siak.Co do znikopisu - my jeszcze nie mamy. Ale niedługo przyjdą gary z Biedry bo mi Lenova kupiła )---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Silver: doskonale rozumiem, nie śpi się przecież na pieniądzach, a wszystko kosztuje tyle, że.... ![]() Jeszcze wczoraj w LM kupiliśmy panele, końcówka była, dużoooo przecenione, bardzo ładne, jak drewno, parkiet (średni brąz), mega fajne, z drogich takich, za 11 zł!!! za metr i co się dziś okazało? krzywe są i do zwrotu;( a tak mi się spodobały i nie wiem co teraz na podłogę położę.. Ale pomalowane już |
|
|
|
#1343 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, nie napisałam, że tani
tylko, że ładny... Nie, nie stać mnie ![]() Dziewczyny, marzy mi się na 2 urodziny coś nietypowego... nie wiem, coś z ruchem fajnego związanego? |
|
|
|
#1344 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
DOKŁADNIE! Np. ja ![]() znaczy się w sylwestra pracuje, pewnie 27,29,30 też Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-15 o 23:06 |
||||||
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Marsi, Szaja, Debrah, dziękuję
![]() My w sumie od zawsze planowaliśmy dwójkę minimum (żeby nie było max 3 ), wcześniej nawet myśleliśmy o mniejszej różnicy wieku. Choć teraz z perspektywy czasu cieszę się że wyszło tak jak wyszło, jak urodzi się drugie maleństwo, Julka będzie już miała 2,5 roku więc już będzie odpieluchowana, powinna już mówić pełnymi zdaniami więc komunikacja łatwiejsza, myślę że jakoś pójdzie. No i kp. Teraz jak Julka ma ponad 22 mce czuję że jeśli się zdecyduje na odstawienie to nie zabiorę jej aż tak dużo a gdyby tak kilka miesięcy temu wyszło że muszę z jakiegoś powodu medycznego ją odstawić byłoby nam obu bardzo ciężko. Tak pewnie też będzie ale już zupełnie inaczej. O dzielenie miłości i więź się nie martwię, bardziej się zastanawiam nad przyziemnymi rzeczami jak wyjście na dwór z dwójką, usypianie, zajęcie dla Julci jak mniejsze będzie przy piersi itd, no i nad kwestią rozstania na czas porodu ale to mam jeszcze chwilę żeby to ogarnąć A mam głęboką nadzieję że przygotuję Julką na tyle dobrze do nowej sytuacji że nie poczuje się w żaden sposób odrzucona a po kilku(nastu?) będzie miała w domu już towarzysza do zabawy i tylko na tym zyska ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Silver, dziękuję ![]() Może te Święta faktycznie będą trochę przyćmione remontem ale pomyśl o kolejnych, już jak będziecie na swoim A w te też na pewno atmosfera już będzie w same Świeta jak będziecie mieć trochę czasu we trójkę na odpoczynek od załatwiania ![]() U nas świąteczna atmosfera już jest, choinkę ubraliśmy rodzinnie już 6 grudnia, na szybie balkonowej porobiłyśmy ozdoby ze sztucznego śniegu, pierniczki też piekłyśmy Julka teraz tylko codziennie podchodzi do choinki i przewiesza pojedyncze ozdoby w inne miejsca
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, wypisałam się na blogu i idę sobie też spać. Pusto tu.
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Tress i Bokeh śpią
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja pytasz o warunki czy konsekwencje? Obie sprawy sa bardzo osobiste i moze kiedys bede sie w k. radzic. Warunki tylko odswiezam, to co razem postanowilismy przez lata bycia razem. Wiem, ze praca lekarza wymaga wyrzeczen od niego samego i jego rodziny, ale granice pewne sa. Tz zaczyna je przekraczac a ja mu tylko kula u nogi jestem. majulmi gratuluje! Ostatnio duzo dobrych wiadomosci
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-12-16 o 00:50 |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi gratulacje serdeczne!!!! Ale wy mnie robicie, w sb jedna przyjaciolka, wczoraj druga zafasolkowana, co chwile tutaj, serducho drzy
![]() Misia, powodzenia w mysleniu!!! ![]() Koncze salatke i smigam do roboty, jestesmy z mezem nieprzytomni, od prawie 2miesiecy nie przespalismy normalnie nocki, nocne histerie wybudzanie sie co 45min masakra, chodzimy na rzesach Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#1350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że bez, i żadne tam pojedyncze czy podwójne sale. 4 nas było na sali.Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49356187]nie mam pojęcia ![]() Mam białe rajtki dla Dorki i tyle ![]() [/QUOTE] Ja mam jakąs sukienkę ale nie że specjalnie na Święta kupioną tylko chodiz w niej do koscioła to pewnie sięnada na Święta.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

ech... 

) prawie polowe taniej.

lepiej trochę?
Nie ma to jak na swoim
Niech ta zla passa juz od Was odejdzie! 

a to wszystko czeka nas w przeciagu 1 tygodnia 

akurat jest głupia pora bo zima idzie :/
22.05.2008
14.08.2011