Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 18:28   #1321
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mnie też te święta nie rajcują. Magie świąt Bożego Narodzenia dało się odczuć tak naprawę dobrych kilka lat temu. Nie wiem co się dzieje ale obecne święta nie mają nic wspólnego z tymi sprzed 20 lat. Poza suto zastawionym stołem to dla mnie dzień jak codzień. Przykro mi tylko bo bardzo bym chciała żeby moje dziecko miało możliwość poznania tej magii która ją przezywalam te dwadzieścia kilka lat temu. I nie chodzi tu o prezenty. Tylko o Wszytsko. . Kolędy. Lepienie pierogów. . Porządki czy ubieranie choinki. Ogólnie wolałabym wyjechać na te dni.
Między moimi rodzicami praktycznie już nic nie ma. . Dziadek zmarł a babcia idzie na wigilie i resztę świat do drugiego syna wogole nie biorąc pod uwagę mojego taty. .nas wnuczek czy AntoniaAntonia-jedynego prawnuka. Przykre to ale prawdziwe. Z resztą dużo by można pisać a to nie miejsce. Generalnie to niepotrzebne mi te święta.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

No pięknie. .. Anin-rzut beretem. Tzn. Ode mnie z 10 minut.
A to jakaś klinika?
Ja pamiętam wigilie jak spędzałam u babci zawsze, to była dla mnie wtedy magia, pamietam jak z dyktatorką ubijałam piane na placki ech...

tak klinika- centrum okulistyki dziecięcej, tak tak, wiem nie jestem dzieckiem, ale dorośli też sie u niego leczą;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:29   #1322
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja pamiętam wigilie jak spędzałam u babci zawsze, to była dla mnie wtedy magia, pamietam jak z dyktatorką ubijałam piane na placki ech...

tak klinika- centrum okulistyki dziecięcej, tak tak, wiem nie jestem dzieckiem, ale dorośli też sie u niego leczą;p
No to nie interesuje mnie jak ale zgrzeszysz jeski nie znajdziesz chwili na kawkę

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:31   #1323
litllesweetangel
Lurker ;)

http://www.pudelek.pl/artykul/74269/...ic_dziewczyne/

za malo siedzial na karnym jezyku

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:36   #1324
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dobre. ...

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Albo za dużo i go wypaczylo w druga stronę :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:46   #1325
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah ogladam te kuchnie tez na stronie Jak zlozycie daj znac jak jakosciowo. Mi sie bardzo podoba ta Lamja ale wychodzi mega drogo jak na marketowke. Widzialam podobna, fajna jakosciowo w Castoramie( pomacalam sobie w sklepie ) prawie polowe taniej.

A co do ksiazki- ja nie jestem bardzo rb, korzystam z porad i opinii owszem ale nie zgadzam sie ze wszystkim( tak jak pisalam niektore problemy w grupie sa z dupy :P). Chcialabym pokazac tzowi inny punkt widzenia i chyba zdecyduje sie na te ksiazke w ramach prezentu swiatecznego . Jesli w ogole ja przeczyta to bedzie postep . Widze, ze jest w promo w empiku, chyba sie przejade w poniedzialek.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-15, 18:59   #1326
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah ogladam te kuchnie tez na stronie Jak zlozycie daj znac jak jakosciowo. Mi sie bardzo podoba ta Lamja ale wychodzi mega drogo jak na marketowke. Widzialam podobna, fajna jakosciowo w Castoramie( pomacalam sobie w sklepie ) prawie polowe taniej.

A co do ksiazki- ja nie jestem bardzo rb, korzystam z porad i opinii owszem ale nie zgadzam sie ze wszystkim( tak jak pisalam niektore problemy w grupie sa z dupy :P). Chcialabym pokazac tzowi inny punkt widzenia i chyba zdecyduje sie na te ksiazke w ramach prezentu swiatecznego . Jesli w ogole ja przeczyta to bedzie postep . Widze, ze jest w promo w empiku, chyba sie przejade w poniedzialek.
Jaka cena?

A co wg Ciebie znaczy 'być rb "?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 19:19   #1327
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah 26.49. Dla mnie jest to stosowanie/korzystanie z filarow na swoj sposob, dostosowany do swoich i dziecka potrzeb. Ja nie do wszystkich sie stosuje( dlatego ujelam to w zdaniu, ze nie jestem bardzo rb). Poki co obserwuje i rozkminiam ocb ale na wnioski i duze opinie jeszcze za wczesnie. Staram sie kierowac swoja intuicja i swoich dzieckiem ( jestem z siebie dumna, ze dzis zachowalam stoicki spokoj gdy dziecko wydarlo sie na caly tramwaj, a WSZYSCY sie odwracali . Spokojnie tlumaczylam, ze rozumiem jest goraco tutaj ale przez wlaczone ogrzewanie goraco jest wszystkim, a my zaraz wysiadamy i bedzie chlodniej.)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-15, 19:32   #1328
MaJulMi
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Wpadam po chwilowej nieobecności spowodowanej tym że Mała ostatnio bardzo poźno chodzi spać. Teraz się kąpie to mam chwilę

Ewulkaa, zdrówka dla Ani! Jak znosi ospę? Krostki już zasychają? U nas przeszło bardzo łagodnie, mam nadzieję że u Was również

Lady
, również zdrówka dla Piotrusia

Fewcia, mam nadzieję że zaraz się zacznie lepszy okres dla Was

Silver, gratuluję mieszkania i życzę sprawnego remontu

Neti, bardzo ładnie Ci w ciemniejszych włosach

Ellmi, ogromne gratulacje !!!

ALE ALE, chciałam powiedzieć, że wbijam się w kolejkę
Chwalę się że właśnie mi biegnie 9ty tydzień Więc już widziałam moje maleństwo i bijące serduszko

W związku z czym mam prośbę do dziewczyn, które jak zaszły w ciążę to jeszcze karmiły piersią starsze dzieci jak już były powyżej powiedzmy 18mca ( czyli chyba Mika i Ezzo, nie wiem czy kogoś pominęłam). Powiecie mi jak przebiegał u Was proces odstawiania, co mówiłyście dzieciaczkom, jak reagowały i czy Wy coś zmieniałyście w stosunku do tego co sobie zaplanowałyście? Czy coś z perspektywy czasu zrobiłybyście inaczej? Ogólnie wszystkie rady chętnie przyjmę A i czy Wasze dzieci potrzebowały piersi do zasypiania jak odstawiałyście?
Ja póki co jeszcze nie odstawiam, na razie nie ma żadnych przeciwwskazań do karmienia ale powoli chcę się przygotować do tego procesu, głownie psychicznie się do tego nastawić

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-12-15 o 19:34
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 19:41   #1329
hope01
Zakorzenienie

Majulmi ale super, Gratulacje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 20:06   #1330
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Majulmi gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia Świetne wiadomości! Takich nam trzeba

Tress powodzenia na egzaminach

Gojka oby szybko minęła bostonka!

Lady biedny Pietraszko lepiej trochę?

Ewulka trzymam kciuki za teścia!

Silver jest trochę tej roboty, ale będziecie mieć super satysfakcję jak już będzie gotowe. Powodzenia!

Neti ja też nie czuję magii świąt, z każdym dniem jest u nas gorzej, ale wychodzę z założenia, że to, że się wszystko pieprzy nie znaczy, że moje dziecko ma nie czuć magii, tak jak ja czułam jak byłam mała. Magię tworzą ludzie i nasze dzieci zapamiętają takie święta jakie im stworzymy. Dlatego na przekór, codziennie cieszymy się drobiazgiem z kalendarza adwentowego (nie chciało mi się robić, ale to był dobry pomysł bo widzę jaką Ewa ma radochę z tego ), robimy porządki, lada moment będziemy ozdabiać pierniki itp.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 20:15   #1331
ania13.03
Zadomowienie

Hej

Nie jestem za bardzo na biezaco ale gdybyscie spedzily u mnie chodziaz jeden dzien, ba, dwie godziny to wiedzialybyscie dlaczego tak jest :domwariatow:

MaJulMi ogromne gratulacje!!!!!

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow

silver trzymam kciuki za remont, obyscie sie jak najszybcie z nim uwineli Nie ma to jak na swoim (tak mniemam )

litllesweetangel ale numer

fewciu tule Cie bardzo mocno Niech ta zla passa juz od Was odejdzie!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 20:58   #1332
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Majulmi ale super, Gratulacje
Dzięki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Majulmi gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia Świetne wiadomości! Takich nam trzeba

Neti ja też nie czuję magii świąt, z każdym dniem jest u nas gorzej, ale wychodzę z założenia, że to, że się wszystko pieprzy nie znaczy, że moje dziecko ma nie czuć magii, tak jak ja czułam jak byłam mała. Magię tworzą ludzie i nasze dzieci zapamiętają takie święta jakie im stworzymy. Dlatego na przekór, codziennie cieszymy się drobiazgiem z kalendarza adwentowego (nie chciało mi się robić, ale to był dobry pomysł bo widzę jaką Ewa ma radochę z tego ), robimy porządki, lada moment będziemy ozdabiać pierniki itp.
Dziekuje!
Trzymam kciuki żeby się u Ciebie poukładało

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej

Nie jestem za bardzo na biezaco ale gdybyscie spedzily u mnie chodziaz jeden dzien, ba, dwie godziny to wiedzialybyscie dlaczego tak jest :domwariatow:

MaJulMi ogromne gratulacje!!!!!
Dzięki

Gojka, Wam również zdrówka, oby ta bostonka zbyt nie dokuczała
A o kanapce nie pisałam wcześniej, jest super, zdecydowanie cena 40zł jak najbardziej odpowiednia. Ja bym nawet od Ciebie zamówiła gdybym nie kupiła już ostatnio sporo dodatków do kuchni dla Małej. Ale może w styczniu się odezwę po jakieś zamówienie

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-12-15 o 20:59
Stary 2014-12-15, 21:01   #1333
nancykenator
Zakorzenienie

majulmi ogromne gratulacje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 21:08   #1334
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Chwalę się że właśnie mi biegnie 9ty tydzień Więc już widziałam moje maleństwo i bijące serduszko

Ale już 9 tydzień? Czyli już wcześniej podejrzewałaś? Albo nawet wiedziałaś, tylko nie chciałaś mówić???

Jaki chÓjowy dzień dzisiaj, dobrze, że się już skończył...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 21:09   #1335
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Majulmi gratulacje ogromne!!!!!!

Tress, Hje wiem o czym mówicie i wcale się nie gniewam. jasne, że się cieszę, że nam się nic nie stało i cały czas powtarzam M., że dobrze, że mam te korki, bo nie wiem skąd byśmy wzięli pieniądze. Tylko zła jestem na sytuację, system, to, że tyle wyrzeczeń, tyle siedzenia Blanki w żłobku Już nie smęcę. Nie było sprawy

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2014-12-15 o 21:12
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 21:20   #1336
MaJulMi
Raczkowanie

Coś mi nie działa cytowanie....

Nancy, Hje, Fewcia, dziękuję

Hje Tak myślałam że ktoś zapyta co tak późno mówię ale ja jestem niedowiarek i po samym teście wiedział tylko mąż Z informowaniem innych czekałam na usg, poszłam tak że już powinno być wszystko widać ale dzień wcześniej zrobiłam jeszcze bete i zarówno jej wynik jak i usg pokazywały że musiałam mieć opóźnioną owulację. Było już widać pęcherzyk i ciałko żółte ale że nie widziałam zarodka to uznałam że jeszcze się nie przyznaję
No i dopiero po ostatnim usg jak już widziałam że jest maleństwo, serduszko bije, to zaczęłam się chwalić Dlatego już 9ty tydzień
Stary 2014-12-15, 21:20   #1337
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jeszcze, ja, ja, ja!
szukam na all jakis ciuszkow dla Kuby na: urodziny, wigile, pierwszy, drugi dzien swiat, wesele, chrzciny i 18tke a to wszystko czeka nas w przeciagu 1 tygodnia

Neti - Ty lachonie!
na ślub kup od razu

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
W co ubieracie swoje dziewczynki w święta? Ułożyłam sobie już trzy zestawy Ale sama nie wiem
Przez te wszystkie problemy odechcialo mi się Świat. Miałam tyle planów a teraz wszystko wzięło w łeb. Do wszystkiego dołożyła się jeszcze nasza Pani ministra. Koleżanki nauczycielki pracujecie w przerwie świątecznej?
nie mam pojęcia
Mam białe rajtki dla Dorki i tyle

Tak, jeszcze nie wiem jak :/

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie wiem, w ubieglym tyg rozdalismy dzieciakom karteczki z deklaracja czy beda miec na te wolne dni opieke czy nie. mam nadzieje ze tak do tej pory nigdy nie bylo potrzeby organizacji takich zajec, mam nadzieje ze teraz tez nie bedzie trzeba...
ale piszesz o calej przerwie swietecznej?????? czy tylko o tych 2 dniach?

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

kurcze, nie ma u Was jakis zwiazkow zawodowych czy czegos takiego? w ogole pracownicy maja jakies prawa? majaw ogole urlopy?
co to znaczy "do odwolania"?
u nas na całą przerwę dyżury

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, tz przysluguje 5dni roboczych urlopu, tylko jeszcze trzeba ten urlop wybrac a on niestety nie rozumie, ze jest to jego swiete prawo a nie ogladanie sie na innych, czy skorzystali z tego prawa.
Do odwolania... minimum 5 lat specjalizacji, czyli nic tylko praca, praca i praca. Postawilam swoje warunki a jesli nie beda spelnione, to zaczne wyciagac konsekwencje.
jakie?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

a co do rodzeństwa dla Hani my też już nad tym intensywnie myślimy
myśleniem chcecie robić

Cytat:
O, to jak się zrzucacie, to inna kwestia więc pasek tez jest ok (zapytaj mamy o obwód orientacyjny ) , albo spinki do mankietów?
kiedyś męzowi pasek kupiłam, xxl, nie wiedziałam, że to w ogóle rozmiary są jakieś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:07   #1338
marsi11
Zakorzenienie

MaJulMi ale się cieszę! Gratulacje ogromne, proszę proszę ale się porobiło
duużo zdrowka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:07   #1339
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przesyłamy z Igorkiem spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej dwuletniej Oleńki!

elllmi - gratulacje Cudownieee, pamiętam że wspominałaś że być chciała już drugie dzieciątko.

silver - trzymam kciuki żeby remont sprawnie poszedł!

Dyskutowałyście o ilości dzieci....ja bym chciała bardzo drugie ale muszę się powstrzymać niestety i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja z Igorkiem. Niestety ale jeśli potrzebna będzie terapia itd. to nie damy rady finansowo.
a co w końcu diagnozujecie?

Cytat:
Dokładnie, w alkoholach swiata są fajne butle.

Zapisałam mnie, tzta i Amelke do okulisty, oczywiscie tzt juz marud, ze on to nie chce... koszt za jedną osobę 400zł. Zapisałam nas na marzec, zeby uzbierać kase....
masakra cenowa ;/

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Wpadam po chwilowej nieobecności spowodowanej tym że Mała ostatnio bardzo poźno chodzi spać. Teraz się kąpie to mam chwilę

Ewulkaa, zdrówka dla Ani! Jak znosi ospę? Krostki już zasychają? U nas przeszło bardzo łagodnie, mam nadzieję że u Was również

Lady
, również zdrówka dla Piotrusia

Fewcia, mam nadzieję że zaraz się zacznie lepszy okres dla Was

Silver, gratuluję mieszkania i życzę sprawnego remontu

Neti, bardzo ładnie Ci w ciemniejszych włosach

Ellmi, ogromne gratulacje !!!

W związku z czym mam prośbę do dziewczyn, które jak zaszły w ciążę to jeszcze karmiły piersią starsze dzieci jak już były powyżej powiedzmy 18mca ( czyli chyba Mika i Ezzo, nie wiem czy kogoś pominęłam). Powiecie mi jak przebiegał u Was proces odstawiania, co mówiłyście dzieciaczkom, jak reagowały i czy Wy coś zmieniałyście w stosunku do tego co sobie zaplanowałyście? Czy coś z perspektywy czasu zrobiłybyście inaczej? Ogólnie wszystkie rady chętnie przyjmę A i czy Wasze dzieci potrzebowały piersi do zasypiania jak odstawiałyście?
Ja póki co jeszcze nie odstawiam, na razie nie ma żadnych przeciwwskazań do karmienia ale powoli chcę się przygotować do tego procesu, głownie psychicznie się do tego nastawić

gratulacje

Zazdroszczę cichutko wam, dziewczyny, tych ciąż
ale tak pozytywnie

Cytat:
Majulmi gratulacje ogromne!!!!!!

Tress, Hje wiem o czym mówicie i wcale się nie gniewam. jasne, że się cieszę, że nam się nic nie stało i cały czas powtarzam M., że dobrze, że mam te korki, bo nie wiem skąd byśmy wzięli pieniądze. Tylko zła jestem na sytuację, system, to, że tyle wyrzeczeń, tyle siedzenia Blanki w żłobku Już nie smęcę. Nie było sprawy
Fewciu, no pewnie, że najważniejsze, że nic się wam nie stało, ale jednak rozumiem żal pieniędzy Ale dobrze, że kasa była!

Neti, tu ładny:

http://www.fabrykawafelkow.pl/aktywn...243269934.html normalny, nie wodny
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:16   #1340
hje
Zakorzenienie

Szaja, 120 zł
Stary 2014-12-15, 22:52   #1341
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
tez mi sie tak wydaje. Dobrze, ze ja nie mam problemów z prezentami. Nikomu nie kupuje. No Amelce tylko;p
Ja też tylko Darii kupujemy no i chrześniakom
Cytat:
ODSMOCZKOWANY na 102 zasypia bez smoka na drzemki!

ja się boję na razie odstawić smoczka
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
L
Aaaaa pisalam wam juz ze Pietraszko znowu chory? Ostre zapalenie gardla i migdalkow. Wczoraj w nocy ponad 40st goraczki, drgawki.
o kurcze Wy to macie .... ZDRÓWKA!!!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
od myslenia sie dzieci nie biorą

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale pomyśl jakie będzie mieć cudne, duże mieszkanko
noooo tylko ta myśl sprawia, że się jeszcze nie załamałam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Silver: ja cię doskonale rozumiem, remontuję od zera 2.5 mca i jestem bliska nerwicy
Do tego stopnia, że żeby przyoszczędzić i przyśpieszyć łazienka będzie wyglądać zupełnie inaczej póki co - kupiliśmy jakieś tanie płytki zamiast tych co chcieliśmy, zamiast szyby w prysznicu na razie będzie zasłonka a szybę się dokupi potem..
Bo ma być prysznic bez brodzika z terrakotą na podłodze i samą szybą. A w środku taka "wnęka/półka" żebym mogła sobie usiąść.
Ale to musi poczekać. Nie będzie tak ładnie jak miało być - trudno, mam już dość.

Kupiliśmy sobie też szafki do kuchni żeby przyśpieszyć i nie musieć robić swoich od zera - chciałam białe i takie kryterium spełniłam.
Wiadomo - wiele rzeczy robię "po kosztach" bo to nie moje mieszkanie " na życie" tak jak u was. Robię tylko tak, żeby się miło mieszkało i nie wydać za dużo.
Więc u was pewnie jeszcze trudniej.
Wiesz, to będzie już nasze. Ale i tak zrobimy to na razie tak żeby szło w miarę mieszkać. A z czasem będziemy sobie ładnie remontować. Za dużo tam jest roboty, a za mało czasu i pieniędzy. Na szczęście meble jako tako mamy ,do pokoju , a meble z kuchni mamy takie badziewne ale na razie się je tam wstawi żeby było. Wyposażenie łazienki mamy. Lodówka , pralka , kuchenka, tv .... to wszystko mamy teraz z tego mieszkania.
Aha. Jak komisja przyjdzie mieszkanie oglądać to nie mogą tam stać żadne meble, sprzęt NIC! Mieszkanie ma być w stanie surowym, czyli tylko to co oni tam każą zrobić. Jak będzie wszystko ok i przydzielą nam te mieszkanie to wtedy możemy sobie wszystko wstawić.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przesyłamy z Igorkiem spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej dwuletniej Oleńki!

elllmi - gratulacje Cudownieee, pamiętam że wspominałaś że być chciała już drugie dzieciątko.

silver - trzymam kciuki żeby remont sprawnie poszedł!

Dyskutowałyście o ilości dzieci....ja bym chciała bardzo drugie ale muszę się powstrzymać niestety i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja z Igorkiem. Niestety ale jeśli potrzebna będzie terapia itd. to nie damy rady finansowo.

trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
wow! To ogrom pracy! Trzymam kciuki za szybki remont A macie tam ogrzewanie, żeby wszystko lepiej schło?
Nie mamy jeszcze tam ogrzewania :/ potem będziemy mieć gazowe ale to też potrwa.
Na razie znajomy nam da jakiś piecyk na prąd czy coś żeby to szybciej schło.
akurat jest głupia pora bo zima idzie :/
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a dziewczyny mam dość dość dość czemu na nas tylko ostatnio spad:a???

wczoraj Ania do stała ospy i myślałam, że to już koniec, ale nie.

Mój t. miał udar, nie ma z nim kontaktu najgorsze jest to, że on był po 4 chemiach i we wtorek miał mieć oprecję wycięcia płuca, bo nie było przerzutów.

A teraz to wszystkie plany wyjścia na prostą z nowotworem przepadły. No i jeszcze nei wiadomo jak głęboki jest udar, jak to będzie dalej wyglądało

mam dość, naprawdę... ile jeszcze można znieść???
Jejku współczuję

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Pisałyście o dzieciach my chcemy dwójkę

Ja też nie czuję,że za 9 dni święta kocham ten czas,a w tym roku jakoś tak zero tej magii na razie. Nie mam czasu nawet kiedy posprzątać. Jeszcze "wyskoczyło" te mieszkanie nagle i tacy zagonieni jesteśmy. Praca, dom, odebrać Darię, latanie po urzędach .. i tak w kółko.
W piątek mam wolne więc może okna umyję chociaż
Stary 2014-12-15, 23:01   #1342
Debrah
Zakorzenienie

Ewulko : jak teść? przykro mi ogromnie, organizm widać strasznie osłabiony był.. ale jak Szaja pisze , po udarze wcale nie musi być najgorzej! Dużo siły dla Was..

majulmi: ogromne gratulacje, ja też zazdroszczę pozytywnie <3
Zastanawiałam się ostatnio, czy gdybym mogła to bym się świadomie decydowała teraz na dziecko, czy nie poczekałabym dłużej - trudno mi sobie wyobrazić, że jest drugi bąbel, z Ami jestem na 200% i jak to zrobić kiedy jest drugie, zanim będzie się mogło z nią bawić? Ot takie rozterki jak chyba wszystkie mamy bo przy pierwszym się wydaje, że ta więź jest taka specyficznie mocna, że trudno ją podzielić na drugie. Ale wszystkie podwójne ( i dalej ) mamy mówią że się miłość mnoży i starszy nie musi ucierpieć i zapewne tak jest. Więc zazdroszczę tak czy siak.

Co do znikopisu - my jeszcze nie mamy. Ale niedługo przyjdą gary z Biedry bo mi Lenova kupiła - dam jej od razu, wystarczy, że domek czeka )

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Silver: doskonale rozumiem, nie śpi się przecież na pieniądzach, a wszystko kosztuje tyle, że....

Jeszcze wczoraj w LM kupiliśmy panele, końcówka była, dużoooo przecenione, bardzo ładne, jak drewno, parkiet (średni brąz), mega fajne, z drogich takich, za 11 zł!!! za metr i co się dziś okazało? krzywe są i do zwrotu;( a tak mi się spodobały i nie wiem co teraz na podłogę położę..

Ale pomalowane już
Stary 2014-12-15, 23:02   #1343
Konto usunięte

Wiesz, nie napisałam, że tani tylko, że ładny... Nie, nie stać mnie

Dziewczyny, marzy mi się na 2 urodziny coś nietypowego... nie wiem, coś z ruchem fajnego związanego?
Stary 2014-12-15, 23:04   #1344
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

ogromne gratulacje!
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
silver trzymam kciuki za remont, obyscie sie jak najszybcie z nim uwineli Nie ma to jak na swoim
A Wy swoje macie, tak? czy wynajmujecie?
Cytat:
W co ubieracie swoje dziewczynki w święta? Ułożyłam sobie już trzy zestawy Ale sama nie wiem
Przez te wszystkie problemy odechcialo mi się Świat. Miałam tyle planów a teraz wszystko wzięło w łeb. Do wszystkiego dołożyła się jeszcze nasza Pani ministra. Koleżanki nauczycielki pracujecie w przerwie świątecznej?
Ja o tym nie myślałam. Szczerze to nie miałam czasu na to. A nawet jakbym chciała Darię ładnie ubrać to nie mam za bardzo w co. Miałam ładne sukienki ,ale wyrosła już z nich. No więc nie wiem
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie powtórka z rozrywki. W piątek wieczoram awantura, w sobotę od rana dalej. Już się pakowałam zeby na weekend gdzies wybyć, to Tż rozmowe zaproponował, do niczego nie doszliśmy, ale resztę weekendu jakoś przeżyliśmy i już bez awantur.
Wczoraj Olwika zasnęła bez smoczka, pierwszy raz w historii, sama go z łóżeczka wyrzuciła, jednak w nocy juz musiałyśmy się smokiem ratować, ze 4 pobudki było, głaskanie i tulenie nie pomagało.
Współczuję bardzo tych kłótni z Tż
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oj, mnóóóóóstwo osób pracuje w przerwie świątecznej
DOKŁADNIE! Np. ja
znaczy się w sylwestra pracuje, pewnie 27,29,30 też
Cytat:
Mnie też te święta nie rajcują. Magie świąt Bożego Narodzenia dało się odczuć tak naprawę dobrych kilka lat temu. Nie wiem co się dzieje ale obecne święta nie mają nic wspólnego z tymi sprzed 20 lat. Poza suto zastawionym stołem to dla mnie dzień jak codzień. Przykro mi tylko bo bardzo bym chciała żeby moje dziecko miało możliwość poznania tej magii która ją przezywalam te dwadzieścia kilka lat temu. I nie chodzi tu o prezenty. Tylko o Wszytsko. . Kolędy. Lepienie pierogów. . Porządki czy ubieranie choinki. Ogólnie wolałabym wyjechać na te dni.
Między moimi rodzicami praktycznie już nic nie ma. . Dziadek zmarł a babcia idzie na wigilie i resztę świat do drugiego syna wogole nie biorąc pod uwagę mojego taty. .nas wnuczek czy AntoniaAntonia-jedynego prawnuka. Przykre to ale prawdziwe. Z resztą dużo by można pisać a to nie miejsce. Generalnie to niepotrzebne mi te święta.
Smutne bardzo

Cytat:

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-15 o 23:06
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 23:26   #1345
MaJulMi
Raczkowanie

Marsi, Szaja, Debrah, dziękuję

My w sumie od zawsze planowaliśmy dwójkę minimum (żeby nie było max 3 ), wcześniej nawet myśleliśmy o mniejszej różnicy wieku.
Choć teraz z perspektywy czasu cieszę się że wyszło tak jak wyszło, jak urodzi się drugie maleństwo, Julka będzie już miała 2,5 roku więc już będzie odpieluchowana, powinna już mówić pełnymi zdaniami więc komunikacja łatwiejsza, myślę że jakoś pójdzie.
No i kp. Teraz jak Julka ma ponad 22 mce czuję że jeśli się zdecyduje na odstawienie to nie zabiorę jej aż tak dużo a gdyby tak kilka miesięcy temu wyszło że muszę z jakiegoś powodu medycznego ją odstawić byłoby nam obu bardzo ciężko. Tak pewnie też będzie ale już zupełnie inaczej.
O dzielenie miłości i więź się nie martwię, bardziej się zastanawiam nad przyziemnymi rzeczami jak wyjście na dwór z dwójką, usypianie, zajęcie dla Julci jak mniejsze będzie przy piersi itd, no i nad kwestią rozstania na czas porodu ale to mam jeszcze chwilę żeby to ogarnąć A mam głęboką nadzieję że przygotuję Julką na tyle dobrze do nowej sytuacji że nie poczuje się w żaden sposób odrzucona a po kilku(nastu?) będzie miała w domu już towarzysza do zabawy i tylko na tym zyska

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Silver, dziękuję
Może te Święta faktycznie będą trochę przyćmione remontem ale pomyśl o kolejnych, już jak będziecie na swoim A w te też na pewno atmosfera już będzie w same Świeta jak będziecie mieć trochę czasu we trójkę na odpoczynek od załatwiania

U nas świąteczna atmosfera już jest, choinkę ubraliśmy rodzinnie już 6 grudnia, na szybie balkonowej porobiłyśmy ozdoby ze sztucznego śniegu, pierniczki też piekłyśmy Julka teraz tylko codziennie podchodzi do choinki i przewiesza pojedyncze ozdoby w inne miejsca
Stary 2014-12-16, 00:11   #1346
Debrah
Zakorzenienie

No dobra, wypisałam się na blogu i idę sobie też spać. Pusto tu.
Stary 2014-12-16, 00:28   #1347
hje
Zakorzenienie

Tress i Bokeh śpią
Stary 2014-12-16, 00:49   #1348
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
szaja pytasz o warunki czy konsekwencje? Obie sprawy sa bardzo osobiste i moze kiedys bede sie w k. radzic. Warunki tylko odswiezam, to co razem postanowilismy przez lata bycia razem. Wiem, ze praca lekarza wymaga wyrzeczen od niego samego i jego rodziny, ale granice pewne sa. Tz zaczyna je przekraczac a ja mu tylko kula u nogi jestem.

majulmi gratuluje! Ostatnio duzo dobrych wiadomosci

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-12-16 o 00:50
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 07:01   #1349
LadyWhisper
Zakorzenienie

Majulmi gratulacje serdeczne!!!! Ale wy mnie robicie, w sb jedna przyjaciolka, wczoraj druga zafasolkowana, co chwile tutaj, serducho drzy

Misia, powodzenia w mysleniu!!!

Koncze salatke i smigam do roboty, jestesmy z mezem nieprzytomni, od prawie 2miesiecy nie przespalismy normalnie nocki, nocne histerie wybudzanie sie co 45min masakra, chodzimy na rzesach

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 07:07   #1350
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdz pasy. I nie czy dociagniete, tylko czy nad ramionami nie sa za nisko. Yae wyciagala, kiedy byly za nisko. Zmienilam o jeden stopien i nie ma mocnych. A tez spryciula probuje
Ja mam juz na najwyższym i wyciąga i tak i tak.
Cytat:
A pozostale dziewczyny? Bez krzesla?
Oczywiście że bez, i żadne tam pojedyncze czy podwójne sale. 4 nas było na sali.
Cytat:
My jestesmy przygotowani na jej wyprowadzke, sprzedaje mieszkanie tutaj ale i tak dziwnie. Nie bede mogla juz napisac- przyjedz do nas po pracy, bo bedzie miala do nas jakies 200 km
A to sytuacja jasne przynajmniej. Ja to się boję ze na lodzie mnie zostawi.
Cytat:
Kiedys było właśnie jakoś inaczej. Ale dla na sto i tak jest okazja żeby spotkac się w większym gronie, żeby dzieci razem się spotkały, poznawałay żeby na przysżłość miały tak jak ja i moje kuzynostwo ( przynajkmnije ja bym tak chciała) ale fakt faktem nie ma juz tej magii. Chyba za dużo mamy, za szybko zyjemy.
Cytat:
Fewcia żal sie po to tu jesteśmy. A to co piszemy to tylko zeby pokazać ci że jednak nie jest tak źle, że są jakies jane strony.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49356187]nie mam pojęcia
Mam białe rajtki dla Dorki i tyle

[/QUOTE]
Ja mam jakąs sukienkę ale nie że specjalnie na Święta kupioną tylko chodiz w niej do koscioła to pewnie sięnada na Święta.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości