Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 18:51   #211
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23.

też się zastanawiałam czy Mysia działa, ale jakoś głupio mi było wpaść i od razu pytać

Metko a Ty kiedy do pracy wracasz? w lutym?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 19:26   #212
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 23.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Daj koniecznie znać jak będzie wakat
A jak u Twojego męża z angielskim?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Ana ale ja nie ide za ogolem bo ide, rozmawialam z pediatra, polożna, pielegniarka srodowiskowa, wszystkie powiedzialy jakie szczepienia bylyby najlepsze, polozna powiedziala nawet na co "nie warto" szczepic i tak wybralam, nie zamierzam przed kazdym szczepieniem zastanawiac sie czy dobrze robie szczepiac dziecko, a jesli naczytalabym sie jakis dziwnych rzeczy to pewnie tak bym miala,

asiuk trzymaj sie jakos,
fajnie, ze wybraliscie Jasia

Bika moj dziadek choruje na raka i niestety mamy takie samo wrazenie jak Wy, jesli bylby mlodszy pacjent inaczej by do niego podeszli,

Szymek jest alergikiem ale teraz to chyba przeziebienie (mam nadzieje),

tez o to chcialam zapytac ale sie balam Wy tam rozmawiacie sobie na fb a ja juz kiedys babola strzelilam i bylo mi bardzo głupio, wiec teraz nie wiem o co sie pytac a o co nie
No to oby Szymek szybciutko doszedł do siebie.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
też się zastanawiałam czy Mysia działa, ale jakoś głupio mi było wpaść i od razu pytać

Metko a Ty kiedy do pracy wracasz? w lutym?
No to wychodzi na to, że jestem obcesowa.
Ale znamy się tyle czasu, ja kibicuję Mysi

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 19:55   #213
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Ana ale ja nie ide za ogolem bo ide, rozmawialam z pediatra, polożna, pielegniarka srodowiskowa, wszystkie powiedzialy jakie szczepienia bylyby najlepsze, polozna powiedziala nawet na co "nie warto" szczepic i tak wybralam, nie zamierzam przed kazdym szczepieniem zastanawiac sie czy dobrze robie szczepiac dziecko, a jesli naczytalabym sie jakis dziwnych rzeczy to pewnie tak bym miala,
Ja robię podobnie. A że moje dziecko poszło do żłobka jak miało 9 miesięcy to było szczepione prawie na wszystko... (tylko też kwestia czym się szczepi...)

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A jak u Twojego męża z angielskim?
Dogada się a jak będzie potrzeba to na pewno się doszkoli z branżowego słownictwa
Tylko on się boi.... nie podjął by sie takiego "samodzielnego" stanowiska chyba...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
No to wychodzi na to, że jestem obcesowa.
Raczej odważna
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 20:08   #214
metkaa
Zakorzenienie

Kasia tak wracam w lutym, u nas akurat zaczynaja sie ferie wiec bedzie zmiana do 15,30 to moze sie Mateuszek troche przyzwyczai
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 20:45   #215
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metko jaki Szymek?

Blonde bardzo ładne szpileczki

Mysiu też się chciałam zapytać o to, jak dalej z waszym leczeniem i staraniami. Ale nie wiem, czy chcesz aby takie pytania zadawać. Jeśli nie, to nie odp Jak pęcherz?

U nas po imprezie... było super Potem poczęstunek mniam mniami. Najadałam się wigilijnych rzeczy aaaaa i mam zdjęcie z Teresą Lipowską Z koleżanką do niej podeszłyśmy i się zgodziła. Bardzo fajna kobietka, cały czas uśmiechnięta.

Teściowa dokupiła Mai jeszcze mikrofon na święta a teść kupił jej takie książeczki: https://www.edukacyjna.pl/kocham-czy...e_t_11353.html na studiach nam je bardzo polecali zobaczymy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:39   #216
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne buty. Będę wiosną musiała pomyśleć o jakichś szpilkach nowych, bo po ciąży mam większą stopę i wszystkie buty za małe

Cytat:
Ale znamy się tyle czasu, ja kibicuję Mysi
wszystkie kibicujemy!

Cytat:
Kasia tak wracam w lutym, u nas akurat zaczynaja sie ferie wiec bedzie zmiana do 15,30 to moze sie Mateuszek troche przyzwyczai
Trzymam kciuki za powrot, poki co jeszcze troche czasu to ciesz sie dziecmi
A juz jest pewne, ze do 15.30 bedziesz pracowac?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde bardzo ładne szpileczki

U nas po imprezie... było super Potem poczęstunek mniam mniami. Najadałam się wigilijnych rzeczy aaaaa i mam zdjęcie z Teresą Lipowską Z koleżanką do niej podeszłyśmy i się zgodziła. Bardzo fajna kobietka, cały czas uśmiechnięta.

Teściowa dokupiła Mai jeszcze mikrofon na święta a teść kupił jej takie książeczki: https://www.edukacyjna.pl/kocham-czy...e_t_11353.html na studiach nam je bardzo polecali zobaczymy.

Fajnie,z e sie podobalo
Stary 2014-12-15, 22:45   #217
Ana***
Zakorzenienie

Butter chciałaś być nie miła? rozumiem że to było celowe

Przeinaczasz fakty. To, że mam swoje zdanie nie oznacza że ma być takie jak Twojego lekarza ;-). Znalazłam i lekarza i położną, którzy mnie w tym utwierdzili (w tym co wyczytałam)...
i po raz kolejny powiem NIE nacięciu bez konieczności bo to OKALECZENIE! - jeżeli o to Ci chodziło, a domyślam się, że tak ;-)

Co do szczepień to było wręcz na odwrót. Wiedziałam co nieco. Za to rozmowa z neurologiem skłoniła mnie do poszukiwań. Podobne zresztą zdanie ma fizjoterapeutka (inne niż Twój lekarz ). Może też się oczytali . Jak widzisz to nie tylko ja tak mam ;-).

Tyle w temacie szczepień. Podałam informacje, których sama się dowiedziałam. Nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać, każdy rodzic sam podejmuje decyzje. Amen

Asiuk tak, tak to rehabilitacja ale w dużej mierze również pielęgnacja jakie mieliście ćwiczenia "do domu" a jakie u fizjoterapeuty?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-12-15 o 22:49
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 23:12   #218
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Butter chciałaś być nie miła? rozumiem że to było celowe

Przeinaczasz fakty. To, że mam swoje zdanie nie oznacza że ma być takie jak Twojego lekarza ;-). Znalazłam i lekarza i położną, którzy mnie w tym utwierdzili (w tym co wyczytałam)...
i po raz kolejny powiem NIE nacięciu bez konieczności bo to OKALECZENIE! - jeżeli o to Ci chodziło, a domyślam się, że tak ;-)

Co do szczepień to było wręcz na odwrót. Wiedziałam co nieco. Za to rozmowa z neurologiem skłoniła mnie do poszukiwań. Podobne zresztą zdanie ma fizjoterapeutka (inne niż Twój lekarz ). Może też się oczytali . Jak widzisz to nie tylko ja tak mam ;-).

Tyle w temacie szczepień. Podałam informacje, których sama się dowiedziałam. Nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać, każdy rodzic sam podejmuje decyzje. Amen

Asiuk tak, tak to rehabilitacja ale w dużej mierze również pielęgnacja jakie mieliście ćwiczenia "do domu" a jakie u fizjoterapeuty?
Nie niemiła, raczej złośliwa. Owszem.

Nie miałam akurat na myśli nacięcia, a czas Twoich starań i różnych dywagacji ginekologicznych.

Cóż, może ja po prostu chodzę do nieoczytanego pediatry i nieoczytanego neurologa. Muszę z tym żyć. I mam nadzieję, że moje dziecko nie ucierpi na tym w żaden sposób.

Cieszę się, że Zuza ma tak odpowiedzialną mamę i oczytaną (bez złośliwości tutaj akurat). Mam nadzieję, że będzie się ładnie rozwijać i bezdechy znikną szybko.

I co ja więcej mogę w tym temacie napisać? Hmm..chyba lepiej już ani słowa.

Hania

Stary 2014-12-16, 05:13   #219
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Czyżby się znowu niemiło tu robiło? ja się żadnych złośliwości i celowości nie dopatrzyłam w niczyim poście, no chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem
Madzia - chętnie zobaczymy fotkę te książki to dla takiego 2,5 roczniaka już będą ok? one nie dla starszego czasem?
Dzisiaj ostatni dzień przed świętami zawożę Isię do p.Jadzi niech sobie ona też trochę odpocznie i na spokojnie poszykuje święta a ja będę się bujać z dwójką od jutra

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

ja polecam te książki dla takich 2-5 latków http://www.empik.com/miasteczko-mamo...0052,ksiazka-p

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 05:26   #220
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bao potem. Wrzucę do k. Fotkę. Jak będę na komputerze.

Nie. Na studiach jak i sama autorka jak się wypowiadala poleca te książki od 2 roku życia spokojnie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 07:21   #221
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Czyżby się znowu niemiło tu robiło? ja się żadnych złośliwości i celowości nie dopatrzyłam w niczyim poście, no chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem
Madzia - chętnie zobaczymy fotkę te książki to dla takiego 2,5 roczniaka już będą ok? one nie dla starszego czasem?
Dzisiaj ostatni dzień przed świętami zawożę Isię do p.Jadzi niech sobie ona też trochę odpocznie i na spokojnie poszykuje święta a ja będę się bujać z dwójką od jutra

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

ja polecam te książki dla takich 2-5 latków http://www.empik.com/miasteczko-mamo...0052,ksiazka-p
Chyba za długo się tu znamy niektóre, i albo zaczynamy sie kochać albo nienawidzić - no to dowaliłam przed świętami

Te książki które Madzia poleciła są do terapii logopedycznej, ale oczywiście można sobie w domu czytać z dzieckiem...

No to miłego "bujania się" z dzieciakami dobrze, że mam żłobek, tzn że Emilka do niego chodzi, bo już dawno byłabym na porodówce, a tak to może jeszcze trochę Jaś poczeka. Choćby do jutrzejszej wizyty
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 08:18   #222
asiuk
Zakorzenienie

Hej!

Bika, kochana, czytałam Twojego posta odnośnie imion Myślałam, że odpisałam, ale widać nie Tak, wiemy, że wybraliśmy piękne imię Na razie gadam roboczo Jasiek, ale pewnie zostanie.
A propos dziadka - niekoniecznie tak jest, że pacjent w podeszłym wieku, więc lekarze olewają. Nie można operować pacjenta na siłę, np. przy dużym guzie lub najczęściej przy przerzutach, bo nie polepsza to rokowań, a jedynie okalecza pacjenta, sprawiając mu niepotrzebny ból. Tak samo jest z chemioterapią - pacjent musi być w dobrym stanie ogólnym, gdy ma złe parametry morfologii lub jest bardzo słaby, to chemii się nie podaje.

Ana, w domu tylko podstawowa pielęgnacja, czyli symetryczne noszenie, odpowiednie podnoszenie - to co u Zawitkowskiego. Natomiast u fizjoterapeuty 3 razy w tygodniu to zupełnie inna bajka, ćwiczenia znacznie bardziej wymagające, ale Ewa je lubiła

Tomek porwał mnie wczoraj na niespodziankę, którą załatwił już 2 miesiące wcześniej - byliśmy na spektaklu gościnnym w Teatrze Rozrywki, z Jerzym Stuhrem i Krystyną Jandą w roli głównej. Trochę się odstresowałam. Choć rozmowa z lekarzem przed spektaklem był jak zwykle dołująca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 08:48   #223
mysia1986
Zakorzenienie

Dziewczyny, spokojnie za pytanie o staranie gryźć nie będę. Nie piszę nic na ten temat bo po prostu nie ma o czym. Po laparoskopii w maju wg mojego lekarza jestem zdrowa i na podstawie wywiadu jaki ze mną przeprowadzili w jakiejś tam skali dostała 9/10 na szanse zajscia w ciąże Tiaa...
Co do starań to się nie staramy, nasza sytuacja się trochę skomplikowała.. no i to w sumie tyle w tym temacie.
Za kciuki i kibicowania dziekuje bardzo, jestescie kochane Miło sie czyta, że mimo tego iż watek podupadł to Wy jakoś tam myslicie.

Madziu, pęcherz już w porzadku, dziękuje

W mazowieckim stawki dla ksiegowych sa jak najbardziej w porządku, no ale i zycie jest tu drogie.

Ja dostałąm w nocy @ i od 4 sie bujałam i czekałam aż proszki zadziałają bo bolało mocno.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 09:23   #224
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień przed świętami zawożę Isię do p.Jadzi niech sobie ona też trochę odpocznie i na spokojnie poszykuje święta a ja będę się bujać z dwójką od jutra[COLOR="Silver"]
ja tez nie

Hej

Seba w szkole, zjadlam snaidanie i zaraz zmykam do neigo, bo maja przedstawienia swiateczne
Stary 2014-12-16, 09:39   #225
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba się zrobiło niemiło.
Ja jestem konfliktowa, nie nadaję się na publiczne forum!

Cytat:
Chyba za długo się tu znamy niektóre, i albo zaczynamy sie kochać albo nienawidzić - no to dowaliłam przed świętami

Te książki które Madzia poleciła są do terapii logopedycznej, ale oczywiście można sobie w domu czytać z dzieckiem...

No to miłego "bujania się" z dzieciakami dobrze, że mam żłobek, tzn że Emilka do niego chodzi, bo już dawno byłabym na porodówce, a tak to może jeszcze trochę Jaś poczeka. Choćby do jutrzejszej wizyty
Hehehe....Bika, to chyba nie chodzi aż o takie skrajne uczucia....z resztą... nic już nie piszę, bo mi się w wolnym czasie, przeznaczonym na odpoczynek nie chce robić rzeczy, które nie sprawiają mi frajdy
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Hej!

Bika, kochana, czytałam Twojego posta odnośnie imion Myślałam, że odpisałam, ale widać nie Tak, wiemy, że wybraliśmy piękne imię Na razie gadam roboczo Jasiek, ale pewnie zostanie.
A propos dziadka - niekoniecznie tak jest, że pacjent w podeszłym wieku, więc lekarze olewają. Nie można operować pacjenta na siłę, np. przy dużym guzie lub najczęściej przy przerzutach, bo nie polepsza to rokowań, a jedynie okalecza pacjenta, sprawiając mu niepotrzebny ból. Tak samo jest z chemioterapią - pacjent musi być w dobrym stanie ogólnym, gdy ma złe parametry morfologii lub jest bardzo słaby, to chemii się nie podaje.

Ana, w domu tylko podstawowa pielęgnacja, czyli symetryczne noszenie, odpowiednie podnoszenie - to co u Zawitkowskiego. Natomiast u fizjoterapeuty 3 razy w tygodniu to zupełnie inna bajka, ćwiczenia znacznie bardziej wymagające, ale Ewa je lubiła

Tomek porwał mnie wczoraj na niespodziankę, którą załatwił już 2 miesiące wcześniej - byliśmy na spektaklu gościnnym w Teatrze Rozrywki, z Jerzym Stuhrem i Krystyną Jandą w roli głównej. Trochę się odstresowałam. Choć rozmowa z lekarzem przed spektaklem był jak zwykle dołująca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O jaka fajna niespodzianka!
Marzy mi się takie wyjście!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, spokojnie za pytanie o staranie gryźć nie będę. Nie piszę nic na ten temat bo po prostu nie ma o czym. Po laparoskopii w maju wg mojego lekarza jestem zdrowa i na podstawie wywiadu jaki ze mną przeprowadzili w jakiejś tam skali dostała 9/10 na szanse zajscia w ciąże Tiaa...
Co do starań to się nie staramy, nasza sytuacja się trochę skomplikowała.. no i to w sumie tyle w tym temacie.
Za kciuki i kibicowania dziekuje bardzo, jestescie kochane Miło sie czyta, że mimo tego iż watek podupadł to Wy jakoś tam myslicie.

Madziu, pęcherz już w porzadku, dziękuje

W mazowieckim stawki dla ksiegowych sa jak najbardziej w porządku, no ale i zycie jest tu drogie.

Ja dostałąm w nocy @ i od 4 sie bujałam i czekałam aż proszki zadziałają bo bolało mocno.
Ojej Mysia, przykro mi, że sprawy się pokomplikowały

Hania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 09:48   #226
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Metko jaki Szymek?
niestety dzis obudzil sie z bolem uszu,
chcialam umowic sie do lekarza ale to jakas paranoja jest, o 7,30 dzwonilam i nie bylo juz wolnych miejsc, chcialam isc po 16 tak zeby tz zostal z Mateuszem bo akurat dzis nie mam go z kim zostawic to pani mowi ze od 17 jest jeden lekarz i moge probowac sie dostac ale raczej bedzie ciezko,

fajnie, ze Wigilia udana

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za powrot, poki co jeszcze troche czasu to ciesz sie dziecmi
A juz jest pewne, ze do 15.30 bedziesz pracowac?
w ferie i wakacje zawsze pracujemy do 15,30, pomijajac czwartki kiedy jedna musi siedziec do 19,

Bika kciuki za jutrzejsza wizyte,

asiuk dobrze ze chociaz chwilke moglas nie myslec o problemach,

mysia wspolczuje @ i tez mi przykro ze sie nie uklada tak jak powinno,

bylam dzis z Mateuszem na szczepieniu, moj klocu nawet sie nie kapnal ze ma wbijana igle w kuloska wazy 11 kg i ma 79cm wzrostu, duzy chlopak

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2014-12-16 o 09:49
Stary 2014-12-16, 09:52   #227
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Nie niemiła, raczej złośliwa. Owszem.

Nie miałam akurat na myśli nacięcia, a czas Twoich starań i różnych dywagacji ginekologicznych.

Cóż, może ja po prostu chodzę do nieoczytanego pediatry i nieoczytanego neurologa. Muszę z tym żyć. I mam nadzieję, że moje dziecko nie ucierpi na tym w żaden sposób.

Cieszę się, że Zuza ma tak odpowiedzialną mamę i oczytaną (bez złośliwości tutaj akurat). Mam nadzieję, że będzie się ładnie rozwijać i bezdechy znikną szybko.

I co ja więcej mogę w tym temacie napisać? Hmm..chyba lepiej już ani słowa.
Jak widzisz różne dywagacje ginekologiczne przyniosły upragniony skutek - dziecko i to się dla mnie liczy!

Również mam nadzieję, że nasze dzieci na tym nie ucierpią. Ani moje ani Twoje.
Chciałam pokazać Ci to z innej strony. Nie każdy lekarz (położna) myśli tak samo i to że ja coś przeczytałam nie oznacza że gdzieś ktoś tak napisał, że są to brednie wyssane z palca, nie mające pokrycia lekarskiego bo uparcie tak twierdzisz i ot

Cytat:
Ja do Butter akurat nic nie mam
Zresztą chyba do żadnej z Was - Lubię Was i dlatego tu jestem. A że akurat jakiś temat, rozmowa wyszła jak wyszła, no to cóż... zdarza się i tak.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Podaj proszę jakieś przykłady bo u nas fizjoterapeutka bardziej robiła to co my w domu... obracanie, trzymanie na kolanach i prowokowanie dziecka to spostrzegania własnego ciała: dotykanie kolan, brzuszka, turlanie po piłce... coś takiego?

Mysiu ja tylko napiszę tyle

Bao, Blonde sama zainteresowana przyznała się do złośliwości ;-)

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-12-16 o 10:00
Stary 2014-12-16, 10:09   #228
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą chyba do żadnej z Was - Lubię Was i dlatego tu jestem. A że akurat jakiś temat, rozmowa wyszła jak wyszła, no to cóż... zdarza się i tak.
i tak chyba byc powinno, jestesmy rozne i bedziemy mialy rozne zdania na okreslony temat ale to chyba nie powinien byc powod do tego zeby sie na kogos obrazac czy cos
Stary 2014-12-16, 10:15   #229
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Metka dzięki kciuki bardziej za to, żebym do wizyty dotrwała
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 10:16   #230
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Metka dzięki kciuki bardziej za to, żebym do wizyty dotrwała
a dzieje sie cos? masz skurcze?
Stary 2014-12-16, 10:29   #231
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Oj tak, wczorajsze popołudnie i wieczór to juz zaczęłam je mierzyć i zapisywać - co 10 minut, każdy trwał ok minutę, no i bolałooooo...... na szczęśćie po kąpieli i nospie przeszło, więc dziś mam dzień "leżąco-siedzący"
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-16, 10:30   #232
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, wczorajsze popołudnie i wieczór to juz zaczęłam je mierzyć i zapisywać - co 10 minut, każdy trwał ok minutę, no i bolałooooo...... na szczęśćie po kąpieli i nospie przeszło, więc dziś mam dzień "leżąco-siedzący"
aha, czyli mlody juz sie pcha to lez i odpoczywaj
Stary 2014-12-16, 10:30   #233
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Chyba się zrobiło niemiło.
Ja jestem konfliktowa, nie nadaję się na publiczne forum!

Hehehe....Bika, to chyba nie chodzi aż o takie skrajne uczucia....z resztą... nic już nie piszę, bo mi się w wolnym czasie, przeznaczonym na odpoczynek nie chce robić rzeczy, które nie sprawiają mi frajdy
Chciałaś mi powiedzieć, że mnie nie kochasz, ok :FOCH:

Przepraszam, ewidentnie odbija mi przed porodem
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-16, 10:37   #234
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
i tak chyba byc powinno, jestesmy rozne i bedziemy mialy rozne zdania na okreslony temat ale to chyba nie powinien byc powod do tego zeby sie na kogos obrazac czy cos
Też tak myślę

Bika to już lada dzień masakra, ale to leci... pomyśleć że Zuzka już skończyła 3 miesiące i obróciło się na 4.... kiedy???? az mi żal że nie zdążę się nacieszyć takim bobaskiem
Stary 2014-12-16, 10:42   #235
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

no ewidentnie, ewidentnie
Stary 2014-12-16, 10:43   #236
Baobabek
Zakorzenienie

piec nam padł i w domu zimnica mieli po 11ej przyjechać ocenić jaki piec trzeba kupić a tu du.pa nie ma nikogo chcemy zapłacić za te piec, ale oczywiście się teście nie zgadzają

Stary 2014-12-16, 10:46   #237
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość

Właśnie jestem bardzo ciekawa jak to jest, bo różne opinie słyszałam....

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
piec nam padł i w domu zimnica mieli po 11ej przyjechać ocenić jaki piec trzeba kupić a tu du.pa nie ma nikogo chcemy zapłacić za te piec, ale oczywiście się teście nie zgadzają
He, he, widzę koleżanko że podobne problemy mamy nie da się jakoś samemu naprawić?
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-12-16, 10:47   #238
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze
Stary 2014-12-16, 10:51   #239
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jestem bardzo ciekawa jak to jest, bo różne opinie słyszałam....

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

He, he, widzę koleżanko że podobne problemy mamy nie da się jakoś samemu naprawić?
nie piec ma 30 lat, naprawiany był setki razy, ale teraz teść już go wyniósł, żeby go naprawa nie korciła

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ej, a ty przecież nie masz jeszcze pieca

Stary 2014-12-16, 10:55   #240
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

niestety dzis obudzil sie z bolem uszu,
chcialam umowic sie do lekarza ale to jakas paranoja jest, o 7,30 dzwonilam i nie bylo juz wolnych miejsc, chcialam isc po 16 tak zeby tz zostal z Mateuszem bo akurat dzis nie mam go z kim zostawic to pani mowi ze od 17 jest jeden lekarz i moge probowac sie dostac ale raczej bedzie ciezko,

fajnie, ze Wigilia udana

w ferie i wakacje zawsze pracujemy do 15,30, pomijajac czwartki kiedy jedna musi siedziec do 19,

Bika kciuki za jutrzejsza wizyte,

asiuk dobrze ze chociaz chwilke moglas nie myslec o problemach,

mysia wspolczuje @ i tez mi przykro ze sie nie uklada tak jak powinno,

bylam dzis z Mateuszem na szczepieniu, moj klocu nawet sie nie kapnal ze ma wbijana igle w kuloska wazy 11 kg i ma 79cm wzrostu, duzy chlopak

Z bólem uszu? O kurde

Mnie też do szału doprowadza. Dodzwonić się do przychodni to jakiś horror, a miejsc jest kilka na krzyż na dany dzień.

Cytat:
Jak widzisz różne dywagacje ginekologiczne przyniosły upragniony skutek - dziecko i to się dla mnie liczy!

Również mam nadzieję, że nasze dzieci na tym nie ucierpią. Ani moje ani Twoje.
Chciałam pokazać Ci to z innej strony. Nie każdy lekarz (położna) myśli tak samo i to że ja coś przeczytałam nie oznacza że gdzieś ktoś tak napisał, że są to brednie wyssane z palca, nie mające pokrycia lekarskiego bo uparcie tak twierdzisz i ot

Podaj proszę jakieś przykłady bo u nas fizjoterapeutka bardziej robiła to co my w domu... obracanie, trzymanie na kolanach i prowokowanie dziecka to spostrzegania własnego ciała: dotykanie kolan, brzuszka, turlanie po piłce... coś takiego?

Mysiu ja tylko napiszę tyle

Bao, Blonde sama zainteresowana przyznała się do złośliwości ;-)
Matko jedyna, Ana, nic nie twierdzę, że to są brednie, nigdzie tego nie napisałam.
Rozmowa była tylko o tym, że czasem nie ma sensu aż tyle czytać, bo ciężko wiedzieć wszystko, jak nie da się tej wiedzy zweryfikować.

Cytat:

Nie no, oszalałaś? Ciebie kocham najbardziej na świecie!

Nawet zaraz pójdę szukać z tej okazji ciuszków dla gumowego Jasia

A chwaliłam się Wam, że Hania ma dwa zęby?

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości