|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Hej
Nie ma to jak przyjść do szpitala i zachorować:banghead: cała ciążę nic mi nie było za to na sam koniec mnie złapało no masakra jestem wkurzona ![]() Trusia ale wiadomość z rana gratulacje
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się niedługo na wizytę zbieram a tak bardzo nie chce mi się wstać
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Jojla, ja to mogę choćby zaraz rodzić, ale u mnie też nic się nie dzieje...
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
No wreszcie mozna cos napissc
Trusia wielke gratki! Dzielna jesteś i synek tez Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2825 |
|
Raczkowanie
|
Trusia! Gratulacje cudowna z Ciebie mama! Mega dzielna
cudowna wiadomosc. Czyli juz wiemy, ze poród wywołują placki ziemniaczane i skubanie łona pęsetą
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek robię placki zmieniaczane
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Gratulacje Trusia!!
Teraz nei dam rady nadrobić więc nie wiem kto jeszcze urodził ![]() Ja już w domku od wczoraj z małą. Nie spałam 2 dni więc dopiero ta noc przywraca mnie do życia. Może jeszcze dziś wstawie opis mojego porodu, ktory nie należy chyba do tycg strasznych, chociaż jestem pozszywana i ledwo chodzę ![]() Muszę pochwalić mojego tzta który jest cudownym tatą od pierwszych chwil. No jest super, aż ciężko mi bez wzruszeń patrzeć jak on się zajmuje naszym skarbem gdyby miał cycki z mlekiem, to na pewno by ją karmił Zaraz biorę kruszynkę do łóżka i probuje karmić cycem (słabo to nam wychodzi ). Do pozniej mamuski
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, ze TŻ tak się Małą opiekuje
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Trusia gratulacje
Ja się dalej kulam -i jakoś nie czuję żeby coś się miało zmienić do soboty (termin)... Poza narastającą irytacją i zmęczeniem Maż przepowiada mi czwartek/piątek - ale to raczej optymizm niż rozsądek...
|
|
|
|
#2830 |
|
Rozeznanie
|
Trusia gratulacje! Doczekałaś się w końcu Julianka na świecie
![]() Sasia aż mi się łezka w oku kręci jak czytam, że TŻ tak się angażuje. Trzymam kciuki za karmienie, z każdym dniem będzie łatwiej. Tak samo jak ze szwami. Pierwszy tydzień najgorszy. Ja teraz miałam założone te szwy rozpuszczalne i przez to trochę dłużej odczuwałam szycie - ostatni szew zszedł mi przedwczoraj. Do tego czasu czułam lekki dyskomfort. Karo trzymaj się dziś ciepło i daj znać jak już będzie po wszystkim. To która następna? Maczuma? Co do karmienia piersią. Ja tak jak pisałam wcześniej miałam mało pokarmu w drugiej dobie. Jedna z pielęgniarek powiedziała, żeby spróbować karmi. Może mnie przeklniecie, ale mąż mi przyniósł na oddział w buteleczce po soku. Do tego herbatka na laktację i skończył się problem. Moja Natalka też czasem męczy się z kupką. Pomaga podkurczenie nóżek do brzuszka. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-12-16 o 08:42 |
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które juz urodziły, jak to u Was jest ze spaniem ?? Spicie z maluchami ?? Czy konsekwentnie dzidzie do łóżeczka ??
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny witam sie w dniu terminu
ciekawe co z tegi wyjdzie codziennie skacze na pilce i wyraznie czuje ze mala jest baaaardzo nisko i kazdy ruch odczuwam jako mocny bol w okolicy szyjki... tylko skurczy nie ma ![]() Trusia ogromne gratulacje w koncu sie doczekalas Julianka, niech rosnie zdrowo . Szacun za relacje na zywo
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Skrazteke u mnie położna też "po ciuchu" polecała karmi, mówiła, że wcześniej normalnie i lekarze o tym mówili ale po tych wszyskich aferach z pijanymi matkami itd wolą nie mówić bo nie wiadomo jaka babka sie trafi i czy nie zrobi afery, że takie sposoby się poleca.
Truśka no w końcu masz swojego szkaraba małego przy sobie ![]() my dziś do lekarza się wybieramy w podróż i do dość daleko bo ponad 100km w jedną stronę i się zastanawaim w co małego ubrać żeby mi nie zmarzł |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawiałam, ze znajomą która odradzala mi rodzenie w szpitalu w moim mieście ze względu na to, że nie mam możliwości wzięcia znieczulenia i że nawet wyboru żadnego mieć nie będę. "Uwielbiam" wręcz takie mieszanie w głowie :'( kolejny szpital mam 50km od siebie, niby nie dużo ale droga jest fatalna, zakręt na zakręcie zakrętem pogania a gdzie tu w bólach jechać...
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
dopóki tż spał w naszym łózku to odkładałam małego za każdym razem ale mąż stwierdził, że ma za mało miejsca w łóżku a ja się rozpycham jak małego karmię i się przeniósł na noc do innego pokoju... i teraz róznie raz odkładam a jak już wyjątkowo mi się nie chce to mały śpi ze mną
|
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to jeszcze że trzy mamusie wyprzedza
ale mogę rodzić - ostatni tydzień mam wrażenie jest dłuższy już cala ciąża
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Moja położna tez poleca karmi
a ja uwielbiam i juz sie doczekać nie mogę Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocek wazy juz 4500 dostala na jelitka priobiotyk z paleczkami kwasu mlekowego bo kupy sa zielone, plastelinowe i troche smierdza. Nie wiem czy zle czy dobrze ale lekarka dala. Zarlokowi sluzy mleko enfamil ha (najdrozsze chyba bo 36 zl w rosmanie) w styczniu szczepienie i kontrola. Cos lekarka mowila ze faktycznie moze miec czesciowa nietolerancje laktozy dlatego dobrze dziala na nia mleko ha. Ale tak to pojde z torbami. Jeden plus jak narazie nie kupowalam pieluch tyle dostalam mam jeszcze 2,5 paczki a niedlugo pewnie bede musiala kupic. Na mleko miesiecznie pujdzie 300-320 zl na pieluchy hmm nie wiem max 150 zl. Teraz w styczniu szczepienie to tez kasa. Te nasze dzieciaczki to studnia bez dna a ja myslam ze duzo szlo na wyrawke a teraz to dopiero bedzie.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Zakupilam mate edukacyjna dla mlodej uzywana tiny town czy jakos tak. Fajna jest. Na swieta mam dostac karozele tej samej firmy do lozeczka. Zaczynam magazynowac powoli zabawki. Kazdy sie pyta co na siwieta dla malej maja dac to mowie ze kase bo bedzie miala na platne szczepionki
|
|
|
#2839 | |||
|
Zadomowienie
|
gratulacje Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
maczuma, jojla nie przejmujcie się widzę że u nas jak na razie te które przenosiły urodziły po 6 dniach więc nie jest źle wyrobicie się przed świętami ![]() Moja rodzinka cały czas mi wróży że urodzę wcześniej ja nie jestem tego taka pewna. Tak jak wcześniej czułam szyjkę tak teraz jak skaczę na tej piłce to za bardzo nic nie czuję żadnych skurczy, napięć, bóli itd. coś czuję że Junior nie za bardzo się spieszy na ten świat.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-16 o 09:56 |
|||
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się coś zepsuło w aplikacji i nie mogłam wczoraj cytować :/
Cytat:
Lilka często w nocy jak cyca to ja śpię, ostatnio nawet często mi się tak udaje, więc bardziej się wysypiam ![]() Inka - moja mała też stęka jak kupę robi albo pruka. Czasem takie odgłosy wydaje jak kobieta podczas porodu przy bólach partych. Ja staram się ją często odbijać, bo dużo powietrza łyka jak je. Często jak widzę, że stęka to siadam z popartymi plecami na łóżku, uginam nogi w kolanach i ją kładę, tak jakby siedziała. Me wtedy nóżki ugiete i łatwiej jej kupę zrobić czasem masuje jej wtedy brzuszek i zaraz słychać trzaski w pieluszcze ![]() Sasia - byłam mocno gratulacje Ja dopiero wstałam, tzn wcześniej pomogłam tz starszą fo przedszkola ogarnąć i wróciłam do łóżka
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj zostalam nastraszona ze to niebezpieczne spać w jednym łóżku z małą...A Ja się właśnie czuje bezpieczniej jak mam ją koło siebie łóżko mamy wielkie wiec i miejsca nie brakuje ![]() Co do kupkowych problemów to spróbuje dzisiaj powiedzieć tak z moją bo jednak nie chce sięgać jeszcze po środki farmaceutyczne w postaci kropelek czy czegoś innego ![]() Swoją drogą Minka jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy !! Karo
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurna napisałam posta, wysłałam, a tak przerwa techniczna
Inka - nie słuchaj innych, idź za intuicją. Jak wam tak lepiej i czujesz, że chcesz tak robić to rób! Ludzie zawsze będą radzić, podpowiadac itp. Nasze życie, nasze decyzje i powinniśmy robić to co podpowiada nam serce ![]() Ja tylko raz starszą jak była malutka odłożyłam w nocy do kołyski, ale nie moglam usnąć, bo ona taka malutka i sama. No i spała z nami ![]() Czytałam, że badania dowodzą, że dzieci śpiące z rodzicami śpią lepiej, a jeszcze jak kp to sama się lepiej wyspisz śpiąc z małą ![]() Zawsze będziemy dostawać rady od ludzi z boku co do spania, karmienia, wychowania itp. Grunt to postępować zgodnie z własnym sercem ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Kurna napisałam posta, wysłałam, a tak przerwa techniczna
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi przerwami to sobie ten wizaz jakieś jaja robi
|
#2844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
super że wspólnie opiekujecie się maleństwem no i czekamy na opis Trusia wielkie gratulacje! doczekałas się Julianka ja wczoraj byłam na ktg... żadnych skurczy i nic. dziś wstałam rano i jak zwykle poczułam większą ilośc śluzu bo często z rana mi tak bucha, poszlam do toalety i zastałam sporą ilość sluzu z krwią sorry za szczegóły ale miał też w sobie takie nitki wyraźne krwi. nic mi nie jest poza tym, nie czuje żadnych skurczy. badania ani seksu wczoraj też nie było... chyba to norma?
|
||
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza a może to czop ??
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ja właśnie jak spie z Milą to jestem spokojna bo tylko poloze dłoń na brzuszku i juz wiem ze wszystko dobrze
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i masz taką wspaniałą pomoc u tż A kp dasz radę, na początku zawsze jest ciężko, później pójdzie z górki---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

w koncu sie doczekalas Julianka, niech rosnie zdrowo
ale mogę rodzić - ostatni tydzień mam wrażenie jest dłuższy już cala ciąża
gratulacje
za wizytę

sorry za szczegóły ale miał też w sobie takie nitki wyraźne krwi. nic mi nie jest poza tym, nie czuje żadnych skurczy. badania ani seksu wczoraj też nie było... chyba to norma?