|
|
#2581 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
A jak to u Was wygląda cenowo ? My będziemy płacić przy bliźniakach 460 zł (300zł usg + 160zł pappa)U nas - z tego co wiemy - to też nie ma żadnych chorób genetycznych; ale chcemy zrobić te badania, bo raz że ciąża mnoga; a dwa mamy zagrożenie zespołem podkradania (przy tym rodzaju ciąży); więc chcę żeby lekarz dokładnie wszystko posprawdzał. |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
I ja jestem dziś po wizycie, w końcu mam kartę ciąży! Badania wyszły ok, toxo nie przechodziłam, tsh nawet lepsze niż przed ciążą (2,18), glukoza, morfo itp ok .. nie ma się czego przyczepić ![]() No i widziałam młodego etap haribo u mnie hehe niby lekarz pokazywał gdzie ręce, nogi, oczy(!) a ja widziałam tylko żelka ![]() Fotki nie dostałam (nfz) ale niedługo podjadę też do kliniki i tam dostanę na pewno ![]() Fuertka, to Ty masz dzieci z ksero? Ale czad ale fakt, że to bardziej zagrożona ciąża .. uważaj na siebie!
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2014-12-15 o 20:01 |
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki |
|
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje wizyt i u mnie dzis byla.maluch ma 2,25 mm, serduszko znowu slyszalam i widzialam jak sie ruszal
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam tylko usg, jak tam wychodzą nieprawidłowości, to kieruje się dalej na testy pappa, jeśli one źle wyjdą, to robi się amniopunkcję dla jak najbardziej trafnej diagnozy. Cytat:
Gratuluję wszystkich wizyt, nasza w czwartek. Zobaczymy co słychać u mojej drogiej przyjaciółki torbieli
|
||
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
Ale wam fajnie już spora część po 2 lub 3 wizycie a ja tuptam i w miejscu usiedzieć nie mogę do 29.12
![]() Mam wrażenie że psychicznie gorzej znoszę tę ciążę niż pierwszą to chyba ta świadomość jakim mały potworek potrafi być skarbem he he MarudexuS znasz już płeć? Który to tydzień ![]() My tak samo jak większość do 13t 6dc na usg z mierzeniem kręgosłupa i noska a jak by coś nie tak - odpukać, to dalej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Fantastka dziekuje mam nadzieje ze corka bedzie spala dluzej I bez budzenia w nocy
Zobaczymy jak ten Imbir podziala na mnie
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wizyta u gina w czwartek a u endo w sobote i czwartku i soboty nie moge sie doczekac
|
|
#2590 |
|
Konto usunięte
|
fuertka88, wklej zdjęcie usg swoich maluszków, jestem ciekawa jak to wygląda
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja tez po wizycie wczoraj, wszysyko jest ok i z maluszkiem i moje wyniki tez sa dobre
![]() Tylko nie rozumiem jednej rzeczy. Ginka wyznaczyla mi date porodu na 15 lipca, i mowi ze jestem teraz w 8tygodniu. Jak wpisuje taka date porodu w aplikacje w tel do mowi mi ze jestem w 10tygodniu.... noi badz tu madry :/ dodam ze moje cykle byly 40dniowe i OM mialam 8.10, moze to tym cyklem idzie ? Wg Was w ktorym tyg jestem faktycznie? Zdj usg wczoraj mowi 7w6d. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, Fuertka poka Maluchyyyy Cytat:
A ja wróciłam właśnie od internisty, angina
|
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mojego gina Usg genetyczne kosztuje 300zł |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Niee, to za wcześnie
|
#2597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok czyli i 8tydz i data porodu 15lipiec sie zgadza wg Was :p? Troche jestem zla bo przy Jasku na poczatku sie walnela i liczyla mi tygodnie zle, po czym okazywalo sie ze dziecko jest duzo za duze co do tygodnia... i po tym doszla ze tygodni jest wiecej :/ jesli jest ok to prosze o zmiane daty porodu, nawet sie wsteonie umowilysmy na date cc 07.07.15 ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ale miałam dziś sen ...Śniła mi się wizyta u gina. Podczas usg okazało się, że zamiast bliźniaków gin widzi trojaczki i był jeszcze jeden zarodek ale zanika Zmierzył wszystkie parametry - wszystko było ok, dostałam dużo zdjęć i opis usg. Nie wiem jak ale gin określił już płeć - 3 chłopaków; a ja się tylko dopytywałam czy na pewno i śmiałam, że mąż wygadał trojaczki ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2014-12-16 o 11:32 |
|
|
|
|
#2599 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz dupka jeśli ma pomóc! przemęczysz się, ale przynajmniej potem nie będziesz miała sobie nic do zarzucenia Cytat:
![]() gratki!Cytat:
![]() ![]() co do badań to ja robię tylko to które jest między 11 a 13 tc. Innego nie.... raz że szkoda mi kasy, dwa, że jakiegoś podwyższonego ryzyka choroby u nas nie ma, a trzy - nawet gdyby dzidzius byl chory to nic to nie zmienia i i tak go urodzę i wychowam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle ile wczoraj badań tu sie posypało ![]() ja idę za tydzień we wtorek! ![]() Madzia co do tygodni i tp to u mnie też jest wieeelka różnica między om a usg... z om powinnam teraz być w 13 tc, a jestem w 11 i nie ma tu żadnych powodów do zmartwień, bo moje cykle były długie i owu była później stad dzidzia młodsza ![]() tylko wg mnie dziwnie Ci wyliczyła date porodu, bo mam teraz 10t3d, czyli prawie 3 tyg więcej niż Ty i tp mam na 11 lipca, a Ty tp masz kilka dni po mnie... ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- aaaaaa już chyba wiem, ona Ci ten tp wyliczyła z om, a nie z usg..
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
A ja 10t3d i tp na 11.07
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Okolice 19 października musiały być bardzo sprzyjające zaplodnieniom
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ale padłam w nocy... normalnie nawet się na siku nie obudziłam... za to o 6 myślałam, że mi pęcherz pęknie ![]() Czytałam Was wczoraj na bieżąco i gratuluję wszystkich udanych wizyt ![]() Nie dam rady cytować, bo nie mam za bardzo siły siedzieć, tak mnie strasznie muli... pisałam, że chciałam odstawić duphaston i zapytałam o to lekarza, ale nie zamierzam po tym co mi powiedział. Komuś trzeba zaufać - zwłaszcza, że poprzednia gin tylko mnie straszyła a nie podawała żadnych konkretów. Teraz mam konkrety, wszystko wyjaśnione i nie będę podważać Jego zdania. Aaaa... któraś z Was wrzucała ostatnio link do przepisu na kurczaka z pomidorkami... nie mogę się teraz przekopać... możecie podesłać jeszcze raz? ![]() Miałam Wam wrzucić zdjęcia Maluszka, ale cała teczka jeździ z Mężem samochodem od wczoraj, a ja nie miałam siły się dziś zwlec rano z łóżka jak się zbierali do pracy i przedszkola |
|
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haribo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedy następna wizyta ?? Cytat:
Na Twoim miejscu przemęczyłabym się jeszcze trochę z tym dupkiem. A może faktycznie zmniejsz dawkę, a po 12 tc odstaw ? O torbieli nie słyszałam ![]() Na tej stronce jest dokładny opis badań prenatalnych i echokardiografii http://sodowski.pl/echokardiografia-plodu Cytat:
A Ty chodzisz na nfz ?? Cytat:
![]() Kiedy następna wizyta ?? Cytat:
![]() U mnie na drugiej wizycie też było widać 2 "elementy"; a na kolejnej wizycie okazało się, że bliźniaki
|
||||||||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy nic sie u mnie nie zmieni po wizycie
![]() ![]() w ogóle wczoraj z tżem zrobiliśmy listę imion, któe nam się podobają i duuużo tych imion wyszło... dla chłopca: Bartek, Kacper, Szymon, Filip, Hubert (to tylko tżowi sie podoba, mi sie kojarzy z wyliniałym kotem babci dla dziewczynki: Julia (faworyt wśród imion u tża) Natalia, Len, Laura, Liliana (mój faworyt), Bianka ![]() oj coś czuję, że to będzie cieżki wybór
|
|
#2607 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2608 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja również byłam wczoraj na wizycie Ginka taka ucieszona, mojej karty nie mogła znaleźć, okazało się, że już po moim telefonie przełożyła mnie do ciężarnych ![]() Przed usg, jeszcze w domu miałam tak ogromne nerwy, jakby atak paniki, gorąco, duszno. W poczekalni mąż odwrócił moją uwagę grami w telefonie. Na samym fotelu też czułam, że się roztopię z nerwów. Na szczęście wszystko ok, słyszałam i widziałam serduszko. Z wymiarów wychodzi tydzień młodsza ciąża chociaż to mało prawdopodobne bo się z mężem wstrzeliliśmy dokładnie w owulację, biorę dlatego luteinę, żeby się maleństwo wzmocniło. Ja się nie przywiązuję do wymiarów z usg. W pierwszej ciąży wychodziła ciąża tydzień, dwa starsza momentami a poród był idealnie w terminie. Po pozytywnej wizycie mąż obdzwonił babcie, tak jak przy pierwszej ciąży, wszyscy oczywiście szczęśliwi. Daliśmy też cynk najbliższym znajomym ![]() A nasz mały wstawacz ma fazę upadkową. Zapomniał jak bezboleśnie usiąść po staniu przy meblach. Dziś przytrzasnął sobie też paluszek w drzwiczkach od szafki. śmieję się do męża, że będziemy mieli drugie to o pierwsze już przestaliśmy dbać
|
|
#2609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas 10t4d i tp na 10.07
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to juz 11 tydzien
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

(300zł usg + 160zł pappa)

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

bierz dupka jeśli ma pomóc! przemęczysz się, ale przynajmniej potem nie będziesz miała sobie nic do zarzucenia 

śmieję się do męża, że będziemy mieli drugie to o pierwsze już przestaliśmy dbać