|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ale ten czas leci! |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz stwierdzil ze jak bedzie dziewczynka to bedzie Kinga, srednio mi sie podoba a on na to ze to on idzie dziecko zapisac i tak bedzie i juz
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie, ja bym dała taką samowolkę mojemu tżowi że heeej ![]() ![]() w ogóle wczoraj przy wybieraniu tych imion rozmawialiśmy sobie o płci itd i wpadły nam w oko takie fotki: ![]() i tu: http://oi41.tinypic.com/2enos5x.jpg i stwierdzam, że ja chyba za szybko płci poznać nie chcę toć to sie w ogóle prawie nie różni i tak sie zastanawiam, skad lekarz np. w 14tc wie już ze chłopak albo dziewczyna? chyba musi patrzeć pod jakim katem są narządy albo cuś, bo z tych zdjęc to dla mnie nic nie wynika tż śmiał się, żebyłam kiedys chłopcem...
|
|
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
faktycznie, cudne są
moje jeszcze niezbyt wykształcone i na dodatek ma jeszcze ogonek Cytat:
także zazdroszczę Ci co do imion dla dziewczynek mamy 3 typy: Nina, Laura albo Milena, ale mam wieeelki problem z imieniem dla chłopca, ja bym bardzo chciała Dominik, ale mojemu mężowi się nie podoba. Mamy jeszcze jeden typ: Sebastian, ale zdrobnienie "Sebuś" albo "Seba" znowu mi się nie podoba, trochę jak piesek
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz zeby pala nastraszyć?
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- A jak Wasze brzuszki? Widac cos?
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Od którego tygodnia można poznać płeć dziecka ?
W dniu badania będę w 11 tygodniu i 6 dniu, więc chyba szans nie mam, aby lekarz mógł coś stwierdzić .
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
agunineczka kurcze faktycznie to jest nie do rozróżnienia dla zwykłych osób! ale lekarze rzadko się mylą w tej kwestii, więc może mają już jakąś wprawę? liczę na to, bo chciałabym poznać PRAWDZIWĄ płeć, bo wtedy będę przemalowywać (albo nie ) pokój. W tej chwili mam zgaszony róż i jak będzie dziewczynka to zostawiamy, bo było malowane w październiku więc jest czysto i świeżo, ale jak będzie chłopiec to chciałabym przemalować na jakiś jasny beż.
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dawaj To Ty masz w sobie dzidzie przez 9 mies, to Ty sie źle czujesz, to Tobie potem będzie cieżko sie chodziło, oddychało o to Ty urodzisz, masz wiec w koncu coś do powiedzenia dla tża zrobienie dziecka koncy sie na samej przyemności a kobieta co potem ma? chociaż ja facetem nie chciałąbym być i wole pocierpieć, ale czuć dzidzie w sobie itd ![]() Mi zaczyna wyskakiwac cos, zreszta ostatnio wrzucałam fotke do klubu i nie ukrywam, że czekam na zdjecia i waszych ciążowych brzuszków
|
|
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() postanowiliśmy z mężem powiedzieć rodzinie w wigilię o dzidziusiu, już się cieszę, bo to praktycznie za tydzień! |
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziewczynka będzie Zuzia a chłopczyk, jak postanowił mój maz, dostanie imię po siatkarzu Sebastian, Miłosz, Mateusz albo Grzegorz
|
|
#2622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, ja np . nie chciałabym sie nastawić na konkretnie jakąś płeć, a potem lekarz jednak by zmienił zdanie.. Aviskowa to będzie jeszcze za wcześnie. Kiedyś czytałam, że od 14 tc można, czsami zdarza sie że i w 13 tc można coś zobaczyc
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz - o ile maluchy będą dobrze ułożone - liczę, że powie nam w podobnym terminie czyli od połowy stycznia ![]() A na moim poprzednim wątku ciążowym dziewczyny poznawały płeć np. na badaniach prenatalnych (11-14 tc); ale co z tego skoro ponad połowie płeć zmieniła się na kolejnej wizycie... |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i trochę by się język powyginał ale widzę że u Was też Sebastian jest rozważany, a jakbyście go zdrabniali? Może Bastek?
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam swój duży brzuch, to cieżko mi zauważyć zmianę.... Ale maz mi kilka dni temu powiedział, ze widać, ze od dołu się zaokrągla
|
#2627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SUPER
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
My z imionami poczekamy aż poznamy płeć, wtedy będziemy już konkretnie wybierać
![]() A to imiona, które mi się podobają ![]() Dziewczynka: Pola, Nela lub Kornelia, Zosia, Lilianna, Matylda Chłopiec: Hubert, Ignacy W pierwszej ciąży jak już poznaliśmy płeć to wydrukowałam listę imion ( http://gorny.edu.pl/imiona/index.php? ) i zaznaczaliśmy te, które nam się podobają; ale w ostateczności stanęło na imieniu, które mieliśmy wybrane już dawno dawno temu Jeśli będą chłopcy to będziemy jak rodzinka.pl hehe ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
W dodatku mają być identyczne i jednej płci
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
problem w tym, ze sąsiadka kupiła psa, w prawdzie ma na imię Buster ale i tak wołają go właśnie Bastek..... No i jakoś tak zwątpiłam ![]() Moje nazwisko zaczyna się na M i jakoś tak wyszło, ze w sumie większość imion dziewczynskich czy chlopczykowych pasuje on chyba, ze lecimy po zagranicznych, Jessica, Allan, Joey to wtedy brzmimy jak emigranci w USA
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
jest klub mam lipcowych 2015. i tam są bardziej prywatne info o nas. żeby sie tam dostać, trzeba się regularnie udzielać na wątku
![]() Cytat:
|
|
|
#2631 |
|
Rozeznanie
|
Mi ciężko ocenić, bo przed ciążą nie miałam płaskiego brzucha
Ale ostatnio mąż powiedział, że coś już tam widać...---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ja też, dlatego poczekam jeszcze ten miesiąc Zresztą mój gin jeśli nie jest pewnie to płci nie powie
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
fuertka a swoja drogą ciekawe jak Ci urośnie brzuszek przy bliźniakach?
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ej dziewczyny a co u nadine? ![]() bo jakos ostatnio nic chyba nie pisała, chyba, że mi coś umknęło?
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem dzisiaj w 10t3d i też niby termin mi wychodzi z kalkulatorów na 11 lipca. Natomiast zgodnie z OM to mam termin na 3 lipca (i tak mam wpisane do karty ciąży). Ale jak byłam tydzień temu w poniedziałek to zgodnie z usg didek miał wielkość odpowiadający dla 9t5d... tak wiec u mnie wszystko inaczej. No ale liczę zgodnie z kalkulatorami z netu ;P
![]() Wczoraj znowu o 19stej zaliczyłam zwałkę na wyrko... i spaaaaaaaać... Co do ciążowego brzuszka - no ja widzę Powiększył się, zaokrąglił. Ale nikt jeszcze na niego uwagi nie zwrócił. Szczególnie jak się najem to mi wywala "bęben". Chociaż wczoraj jak wracałam z pracy to jechałam takim zapchanym pociągiem. Do teog było w nim masakrycznie gorąco. A ja przed samym wyjściem z pracy skoczyłam jeszcze na zupkę. I tak stanęłam przez przypadek nad siedzącym takim chłopakiem. I widziałam, że się chyba trochę przyglądał mojemu brzuchalkowi. Najpierw spojrzał na brzuch, potem na mnie, potem na brzuch Chyba coś zauwazył
|
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wywaliło na wierzch oponkę
nie jest może duża ale zwykle była mniej widoczna a teraz sterczy więc zgaduję, że coś innego mi ją wypchnęło na wierzch
|
#2636 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te daty to mniej więcej podany termin generalnie nie jest się w stanie dokładnie stwierdzić daty poczęcia a jeśli ktoś jest to i tak naliczało by się 38 tc stąd podaję się datę om gdzie wylicza się na podstawie +/-14 dni datę porodu stąd też przyjmuje się że 38 tc to donoszona ciąża 40 tc to termin a 42 tc to przenoszona ciąża ale bezpieczny termin do porodu (chodź ja przenoszonych się osobiście boje jak ognia :/) Nie warto poprawiać dat potem najlepiej przeprawić na oficjalną datę porodu po porodzie ![]() A z om teraz mamy 7.07 a z usg 26.07 najprawdopodobniej urodzę cc 9.07 Cytat:
i fasolka od tamtej pory zaczęła się rozwijać u nas to 8t2dc. Cytat:
i tak gadał ale ja, trochę przekręciłam co prawda, powiedziałam że mam 6 mc na zmianę imienia więc niech mnie nie drażni oczywiście tego nie sprawdził ![]() Cytat:
Cytat:
najpewniej poczekać do porodu he he historia zna takie przypadki że miała być dziewczynka a zrobił się chłopiec i na odwrót ![]() Te informacje w 13 tc to taka bardziej strzelanka trafie albo nie trafie jedna siostra cioteczna w 13 tc dostała info że drugiego chłopca będzie miała po mc wyszło że jednak dziewczynka druga siostra cioteczna w 13 tc dowiedziała się że chłopiec i jej się potwierdziło więc chyba to bardziej na zasadzie uda się albo nie uda :/ Cytat:
Cytat:
![]() Będziecie robiły zdjęcia 3d? Jakie to koszty u was?
|
|||||||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę robić, ale pewnie tak koło 20tc albo i później, żeby już dziecia było ładnie widać ![]() u mnie podobno kosztuje 120zł...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziś jestem taaaaaka leniwa znowu, nic mi się nie chce
od rana leżę pod kocem, wstyd się przyznać, ale dalej jestem w piżamie kupiłam sobie książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i zaczęłam dziś czytać, fajna nawet, polecam już z przesyłką także chyba się opłacałoostatnio jak byłam w Empiku, to chciałam sobie kupić gazetkę dla mam, ale stwierdziłam że 6,99zł to trochę za dużo i w sumie dobrze zrobiłam, że nie wzięłam ![]() a Wy czytacie jakieś książki, czasopisma o ciąży i macierzyństwie? bo zastanawiam się co jeszcze kupić
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuszek jak na razie jest mało widoczny , jedynie boki mi wywaliło . Mam cichą nadzieję że przy mojej budowie ciała maluszek ulokuje się przy kręgosłupie . Wczoraj przed snem miałam małą jazdę z wymiotami w pewnym momencie się przestraszyłam bo plułam krwią (podrażniłam gardło ) jednym słowem masakra . Na dodatek strasznią mam ochote na czekolade
Oooo widzę że moda jest na Sebastiana sami z mężem rozważamy to imię , a dziewczynka będzie Michalina |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam mamusiowe gazetki
![]() Mam obiecany cały stosik czasopism od koleżanki ![]() swoja drogą dziś ma mieć wywoływany poród. Tp miałą na 6.12 ale małą za nic nie chce wyjść
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

także zazdroszczę Ci
liczę na to, bo chciałabym poznać PRAWDZIWĄ płeć, bo wtedy będę przemalowywać (albo nie

SUPER
W dodatku mają być identyczne i jednej płci 

i fasolka od tamtej pory zaczęła się rozwijać
od rana leżę pod kocem, wstyd się przyznać, ale dalej jestem w piżamie