Panny Młode 2015, część 34 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 11:45   #901
Nusia1988
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015, część 34

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
do lekarza pójdę, bo mi w pracy każą... ogólnie boli jak to przy wybiciu, trochę spuchł, ale da się żyć. bardziej mnie martwi, że pole dance będę musiała odpuścić w tym tygodniu przez to :/ o zgłoszeniu do kierowcy już nie pomyślałam :/ trudno
Zgłoś koniecznie. Ja kiedyś też już nie wytrzymałam i zadzwoniłam na ztm. Kierowca wyjątkowo mi wyglądał na takiego pod wpływem. Zatrzaskiwał drzwi przed nosem, w zakręty wjeżdżał prawie na 100, gadał coś do siebie a na koniec wyzwał kobietę która przechodziła na pasach

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
też nie lubię świąt BN

ja też tego filmu nie wiedziałam, nie lubię tego typu

może teraz zdjęcie wejdzie
Mierzyłam ją. Na zdjęciu o niebo lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Ja czułam się jak babulka z mleka łowickiego
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 11:46   #902
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
mamy dylemat co do obrączek. Na pewno będą płaskie bo tż się nie podobają takie półokrągłe. Na pewno będzie łączone złoto chyba, że wpadnie nam jakaś cała złota w oko.
Mamy kilka typów ale nie możemy się zdecydować. Będziemy jeszcze szukać.
Na razie zapisaliśmy kilka. Które wam się najbardziej podobają? może mi się coś rozświetli w głowie

mi najbardziej na chwilę obecną się widzą 1 i 6 ale sama już nie wiem czy te ostatnie nie za infantylne z serduszkiem. Chce mieć obrączkę a nie pierścionek
numer 4 to byl nasz 1 typ kiedys kiedys...
serduszka odpadaja...
numer 1 lepszy od 2 i 3
my sie zdecydowalismy na bardzo proste połączenie pół na pół i już ;-) (tylko ze jednak półokrągłe a nie płaskie)

Cytat:
pokaż
no właśnie bez mierzenia to tak słabo szukać. Muszę iść do jubilera i pomierzyć
nam tez... ciezko z obraczkami.. do konca roku chcielismy miec -_-
Stary 2014-12-16, 11:46   #903
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
bardzo kosmiczne ceny? gdzieś czytałam, że wcale nie takie złe, ale nie wiem, bo oglądałam jedynie używane
Ceny różne. Na poprzednią kolekcję od 2300 coś można znaleźć. Najwięcej modeli w przedziale 3000-4500.
Stary 2014-12-16, 11:49   #904
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
M. się pewnie z prezentem nie popisze... stwierdzi, że jestem za wybredna, nie miał pomysłu i da mi kesz

Zimno mi w pracy...
oddałabym mu kase

nie jestem fanem
wolalabym zeby mnie na ciastko zabrał chyba juz i przyznał ze nie wiedział
ale ja swojemu raz zrobilam awanture w sklepie (juz o tym pisalam) ze mi z jakies okazji ma nie machac kredytowa w sklepie przed nosem
a poznej pwoiedzialam ze jak nie wie co mi kupic to czuje sie jakby mnie w ogole nie znał i moze nie powinnismy byc razem
wiem ze ma problem co roku. ale nigdy nie mowi. ssama mu podpowiadam np .mierze staniki czy cos niekupiujac dajac mozliwosci ;-) ale nie jeczy i nie musze pokazywac palcem
Stary 2014-12-16, 11:54   #905
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
dla mnie odmiana nazwisk to mocno istotny temat, nie umiałabym tego "zamieść pod dywan"
Z całej listy gości tylko jednego nazwiska nie odmieniliśmy ale na odpowiedzialność mamy tż bo jest polonistką serio nie wyobrażam sobie zapraszać Annę i Jana Nowak...no jak to brzmi gdyby mojego przyszłego nazwiska ktoś nie odmienił w liczbie mnogiej no to fochem bym nie zarzuciła ale komentarz na pewno by jakiś padł, żeby na przyszłość już wiedzieli
A ja przy kilku nazwiskach nie odmieniałam..Źle mi to brzmiało np. Galperyn i Sidorowicz...Galperynów??
Stary 2014-12-16, 11:55   #906
Malwina_89
Zakorzenienie

Galperynów

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 11:58   #907
sQuaara
Zakorzenienie

a tam. ja bede pisac tak jak sie stosuje. mam sasiadów "ak" i nie bedzie pisac "aków" bo nikt tego nie używa
i gdzies mam poprawnosc skoro maja sie poczuc glupio czytajac wg nich dziwną odmiane swojego nazwiska :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 12:02   #908
ania9o
Zakorzenienie

My jakoś w tym roku nie mamy parcia na prezenty. Może dlatego, że TŻ musi kupić garnitur, kupił obrączki, jeszcze w urzędzie będzie trzeba zapłacić a ja kupiłam sukienkę. Chciałam mu powiedzieć, że chcę książkę "Radzka radzi" bo dzisiaj jest na nią -40% w księgarni ale jakoś mi głupio prosić... a on kupił sobie wczoraj zestaw końcówek do wkrętarki ale to też się przyda bo przy przeprowadzce to będziemy meble rozkręcać a potem skręcać... Prócz tej książki to już nic bym nie chciała, ale serio, głupio mi powiedzieć... A ja swoich niestety nie mam pieniędzy i jakbym miała kupić ze wspólnej kupki to też muszę się z TŻ konsultować.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:04   #909
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
oddałabym mu kase

nie jestem fanem
ale ja swojemu raz zrobilam awanture w sklepie (juz o tym pisalam) ze mi z jakies okazji ma nie machac kredytowa w sklepie przed nosem
a poznej pwoiedzialam ze jak nie wie co mi kupic to czuje sie jakby mnie w ogole nie znał i moze nie powinnismy byc razem
wiem ze ma problem co roku. ale nigdy nie mowi. ssama mu podpowiadam np .mierze staniki czy cos niekupiujac dajac mozliwosci ;-) ale nie jeczy i nie musze pokazywac palcem

Ja mam tak samo!
Od TŻ nie uznaję pieniędzy w formie prezentu, ani kupowania prezentu ze mną
Wiadomo, że mówi, że nie bardzo wie co kupić, to mu podpowiadam lub robię jakąś aluzję Bo to ma być prezent, nawet jakby to miało być zaplanowane wyjście na kawę czy skarpetki, to zawsze byłby jakiś element zaskoczenia

Jak ja mu mogę coś wymyślić na prezent, to on tym bardziej dla mnie

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:04   #910
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
oddałabym mu kase

nie jestem fanem
No dokładnie. Jak wyskoczy z kasą, to ją oddam. Bez przesady. Chciałabym chociaz raz miec jakąś niespodziankę, żeby się postarał, zrobił coś od serca. A nie, wyciągnie stówkę w portfela i zadowolony. A tak to każdy głupi umie zrobić... Po 6 latach, to powinien miec jakieś pojęcie o moim guście czy preferencjach.

Kiedyś się wykazał i kupił mi ksiązkę, nawet w gatunek się wstrzelił. Jak chce to potrafi, no ale...

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:06   #911
viva91
na przekór do celu

A ja wczoraj byłam z TŻ-em, aby kupić prezent od niego dla mnie

Moja koleżanka jest jeszcze lepsza, dzwoni do niej mama i mówi: "Wiesz co, kup sobie ode mnie prezent na święta, tak do X zł" - i tak wygląda u nich w rodzinie kupowanie prezentów, każdy sam sobie kupuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 12:08   #912
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
My jakoś w tym roku nie mamy parcia na prezenty. Może dlatego, że TŻ musi kupić garnitur, kupił obrączki, jeszcze w urzędzie będzie trzeba zapłacić a ja kupiłam sukienkę. Chciałam mu powiedzieć, że chcę książkę "Radzka radzi" bo dzisiaj jest na nią -40% w księgarni ale jakoś mi głupio prosić... a on kupił sobie wczoraj zestaw końcówek do wkrętarki ale to też się przyda bo przy przeprowadzce to będziemy meble rozkręcać a potem skręcać... Prócz tej książki to już nic bym nie chciała, ale serio, głupio mi powiedzieć... A ja swoich niestety nie mam pieniędzy i jakbym miała kupić ze wspólnej kupki to też muszę się z TŻ konsultować.
Ania, ale przecież -40% to konkretna promocja i szkoda by było nie skorzystać.
Rozumiem problemy z kasą, ale chyba takie 20 zł to nie jest duży wydatek... Myślę, że powinnaś mu powiedzieć, że chcesz tę książkę na prezent

Stary 2014-12-16, 12:11   #913
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Ania, ale przecież -40% to konkretna promocja i szkoda by było nie skorzystać.
Rozumiem problemy z kasą, ale chyba takie 20 zł to nie jest duży wydatek... Myślę, że powinnaś mu powiedzieć, że chcesz tę książkę na prezent
Ja wiem, że to 26zł i już w tym przesyłka ale dzisiaj wydałam 43zł na kolejne leki i jest mi tak strasznie źle z tym. Wróci wieczorkiem to go zapytam, myślę, że na 100% się zgodzi tylko, że tu chodzi o moje wyrzuty sumienia, że tyle kasy już w tym miesiącu poszło na mnie. Same leki kosztowały mnie 100zł w przeciągu tygodnia
Stary 2014-12-16, 12:13   #914
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka jest jeszcze lepsza, dzwoni do niej mama i mówi: "Wiesz co, kup sobie ode mnie prezent na święta, tak do X zł" - i tak wygląda u nich w rodzinie kupowanie prezentów, każdy sam sobie kupuje
Moja mama też tak robi
Dla niej to najlepsza forma prezentu

To zupełnie inne podejście niż moje, bo ja zawsze robię prezenty i są zawsze dla kogoś niespodzianką
Nigdy nie mówię, że nie wiem, co kupić komuś, bo jest tyle różnych rzeczy w sklepach, że na prawdę można jakiś drobiazg wybrać

A i tak wiem, że moja mama lubi dostawać prezenty i z niecierpliwością czeka na rozpakowanie, pomimo iż cały czas powtarza 'a po co wydawać pieniądze, a po co kupować itd.'.
A ja jej zawsze odpowiadam, że póki mogę, to będę kupować, bo rodzice nie są wieczni i na to zasługują.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Ja wiem, że to 26zł i już w tym przesyłka ale dzisiaj wydałam 43zł na kolejne leki i jest mi tak strasznie źle z tym. Wróci wieczorkiem to go zapytam, myślę, że na 100% się zgodzi tylko, że tu chodzi o moje wyrzuty sumienia, że tyle kasy już w tym miesiącu poszło na mnie. Same leki kosztowały mnie 100zł w przeciągu tygodnia
Kurcze, przykro się to czyta
Ale wiem o czym mówisz, bo sama niedawno byłam w podobnej sytuacji.

Stary 2014-12-16, 12:18   #915
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
numer 4 to byl nasz 1 typ kiedys kiedys...
serduszka odpadaja...
numer 1 lepszy od 2 i 3
my sie zdecydowalismy na bardzo proste połączenie pół na pół i już ;-) (tylko ze jednak półokrągłe a nie płaskie)

nam tez... ciezko z obraczkami.. do konca roku chcielismy miec -_-
ja z obrączkami to mam heje bo się już pokłóciłam z tż jak przechodziliśmy koło jubilera. Powiedziałam, żebyśmy weszli zobaczyć ale on nie chciał bo stwierdził, że nie będzie jeszcze wybierać
ja się wkurzyłam, że on z wszystkim co weselne jest na nie i że ja sama nie będę całego ślubu organizować bo nie biorę go sama ze sobą tylko z nim. I że nie zostawię tego na koniec. A z wszystkim i tak są przeboje. Wspomniałam, że na wizażu większość już ma obrączki to powiedział, że tylko się wami sugeruje. W końcu przestałam się odzywać to po 15 min w aucie jak wracaliśmy spytał łaskawie, gdzie chcę te obrączki zamawiać. A ja że nigdzie skoro on nie chcę o tym słyszeć teraz to ten zaś się obraził, że mu dogaduje. I Tak wczoraj niewinnie spojrzał na katalog JUBITOM chyba i pozaznaczał co mu się podoba i wyszło, że mamy odmienne gusty co do obrączek ale poszłam na kompromis i zgodziłam się na proste,a nie zaokrąglone oboje zdecydowaliśmy też, że chcemy mieszane złoto. Teraz do jubilera go chyba wyciągnę po ślubie chyba z takim podejściem . Kurde dziewczyny czy ja za dużo wymagam? czy ona ma wszystko gdzieś ?

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 12:19   #916
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Ania ale leki to nie Twoje widzimisie. Zdrowie jest najważniejsze. Nie kupujesz sobie przecież kremu na skórki za 100PLN..A może spróbuj znaleźć coś dorywczego żebyś lepiej się czuła mając swoje pieniądze..Wiem że studiujesz ale może uda Ci się gdzieś załapać na kilka godzin chociaż..
Stary 2014-12-16, 12:21   #917
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
tyle, że leki to musowy wydatek i nie masz na niego wpływu to czemu masz się teraz karać i wszystkiego sobie odmówić

Stary 2014-12-16, 12:26   #918
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo!
Od TŻ nie uznaję pieniędzy w formie prezentu, ani kupowania prezentu ze mną
Wiadomo, że mówi, że nie bardzo wie co kupić, to mu podpowiadam lub robię jakąś aluzję Bo to ma być prezent, nawet jakby to miało być zaplanowane wyjście na kawę czy skarpetki, to zawsze byłby jakiś element zaskoczenia

Jak ja mu mogę coś wymyślić na prezent, to on tym bardziej dla mnie
wlasnie! powiedzialma mu ze moze byc stanik z M&S w tym roku ale musialby dokupic jakis drobiazg zebym miala choc najmniejszy element zaskoczenia

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

no moja mama dzwoni "kupilam sobie porfel za XXX.. moze byc pod choinke..przelejcie ile chcecie"
i tak oto mam szalik z zary bo tez chciala kupilam , juz nie chce, a zgubilam paragon. 90zł
Stary 2014-12-16, 12:26   #919
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
ja z obrączkami to mam heje bo się już pokłóciłam z tż jak przechodziliśmy koło jubilera. Powiedziałam, żebyśmy weszli zobaczyć ale on nie chciał bo stwierdził, że nie będzie jeszcze wybierać
ja się wkurzyłam, że on z wszystkim co weselne jest na nie i że ja sama nie będę całego ślubu organizować bo nie biorę go sama ze sobą tylko z nim. I że nie zostawię tego na koniec. A z wszystkim i tak są przeboje. Wspomniałam, że na wizażu większość już ma obrączki to powiedział, że tylko się wami sugeruje. W końcu przestałam się odzywać to po 15 min w aucie jak wracaliśmy spytał łaskawie, gdzie chcę te obrączki zamawiać. A ja że nigdzie skoro on nie chcę o tym słyszeć teraz to ten zaś się obraził, że mu dogaduje. I Tak wczoraj niewinnie spojrzał na katalog JUBITOM chyba i pozaznaczał co mu się podoba i wyszło, że mamy odmienne gusty co do obrączek ale poszłam na kompromis i zgodziłam się na proste,a nie zaokrąglone oboje zdecydowaliśmy też, że chcemy mieszane złoto. Teraz do jubilera go chyba wyciągnę po ślubie chyba z takim podejściem . Kurde dziewczyny czy ja za dużo wymagam? czy ona ma wszystko gdzieś ?
A wcale Ci się nie dziwię, że się denerwujesz. Myślę, że nie ma wszystkiego gdzieś, tylko faceci inaczej do tego podchodzą i mają na wszystko czas.

Ja myślałam, żeby załatwiać obrączki w przyszłym roku, gdzieś w kwietniu myślicie, że to za późno? Wstępnie, po zdjęciach już mamy jakieś wybrane, przynajmniej wiemy co nam się podoba.
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:30   #920
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
A wcale Ci się nie dziwię, że się denerwujesz. Myślę, że nie ma wszystkiego gdzieś, tylko faceci inaczej do tego podchodzą i mają na wszystko czas.

Ja myślałam, żeby załatwiać obrączki w przyszłym roku, gdzieś w kwietniu myślicie, że to za późno? Wstępnie, po zdjęciach już mamy jakieś wybrane, przynajmniej wiemy co nam się podoba.
ehh ale mnie to denerwuje, że on się niczym nie zainteresuje tylko, że ja mam wszystko na głowie. Chłopy są jakieś inne
wy macie przynajmniej wybrane.
Myślę, że nie za późno ale sama nie wiem. Ja chce mieć je już niedługo by się nie stresować nimi ale przy moim tż też pewnie na kwietniu się skończy

Stary 2014-12-16, 12:36   #921
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
ehh ale mnie to denerwuje, że on się niczym nie zainteresuje tylko, że ja mam wszystko na głowie. Chłopy są jakieś inne
Myślę, że nie za późno ale sama nie wiem. Ja chce mieć je już niedługo by się nie stresować nimi ale przy moim tż też pewnie na kwietniu się skończy
chyba w większości przypadków, więcej obowiązków ślubnych jest na głowie kobiety. Bo chłopy to wiecznie mają czas i nigdy by się nie zabrali za załatwianie. Albo tydzień przed ślubem wszystko
Stary 2014-12-16, 12:37   #922
misiaa91
Zakorzenienie

Ja mam teraz ostrą rozkminę, bo na moim papierku że szkoły jest napisane, ze.zaliczyłam też poradnię, u TŻta jest tylko kurs...
Stary 2014-12-16, 12:38   #923
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest dokładnie taki sam. Na wszystko jest czas chociaż może przyznać ze w lipcu wszedł że mna do jubilera. W czwartek lub piątek pójdziemy i zamówimy
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:38   #924
sQuaara
Zakorzenienie

Pati z tym zgadzaniem sie jako kompromis na proste a nie ogrągłe to bym sie wstrzymała do mierzenia (chyba ze cos mierzylas) ja załozyłam proste i wygladały na mojej rece tragicznie.. nie wiem dlaczego bo lasek tu mi sie podobaja a kurcze te co mierzylam byly takie se... i sie mocno rozczarowalam bo wlasnie takie mialam wymarzone ;P
Stary 2014-12-16, 12:39   #925
kruella_de_mon
Zakorzenienie

a mi moj narobil tyle niespodzianek w ciagu tych lat od kiedy razem jestesmy, ze nie widze nic zlego jak jestesmy razem i cos mi kupi w ramach prezentu. Ja od 2 lat, jak nie dostrzegam aluzji to pytam po prostu rodzicow, brata, tzta(chociaz on wiecznie mowi ze mu nic nie trzeba)co by chcieli dostać.
W tym roku jedziemy do Tzta i tam bedzie wiecej osob. I wszystkim pokupowaliśmy zestawy kosmetykow po 35 zł. U Tzta raczej zawsze skromne prezenty się dawało, u nas bylo inaczej bo nas byla tylko 4 i juz prawie 3 osoby zarabialy. Zreszta z roku na rok jakos mniej mi te prezenty leżą na uwadze, juz nie przywiazuje do nich takiej uwagi jak za dzieciaka:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:42   #926
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Pati z tym zgadzaniem sie jako kompromis na proste a nie ogrągłe to bym sie wstrzymała do mierzenia (chyba ze cos mierzylas) ja załozyłam proste i wygladały na mojej rece tragicznie.. nie wiem dlaczego bo lasek tu mi sie podobaja a kurcze te co mierzylam byly takie se... i sie mocno rozczarowalam bo wlasnie takie mialam wymarzone ;P
właśnie wstępnie mu powiedziałam, że mogą być proste ale wszystko wyjdzie jak przymierzę bo nic nie mierzyłam.
Ja mam chude paluszki i czuje, że proste się mogą nie sprawdzić

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Mój jest dokładnie taki sam. Na wszystko jest czas chociaż może przyznać ze w lipcu wszedł że mna do jubilera. W czwartek lub piątek pójdziemy i zamówimy
no ale przynajmniej twój coś zrobił sam z siebie bo mój to czeka na mnie ze wszystkim. garnitur to on kupi w lipcu , obrączki jeszcze . wszystko później

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz ostrą rozkminę, bo na moim papierku że szkoły jest napisane, ze.zaliczyłam też poradnię, u TŻta jest tylko kurs...
ooo jakiś błąd chyba się wkradł na którymś papierku

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
chyba w większości przypadków, więcej obowiązków ślubnych jest na głowie kobiety. Bo chłopy to wiecznie mają czas i nigdy by się nie zabrali za załatwianie. Albo tydzień przed ślubem wszystko
taaa oni to mają czas ale na głupoty tylko

Stary 2014-12-16, 12:42   #927
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
w szkole mieliście poradnie i kurs? to fajnie macie, tzn Ty masz
Stary 2014-12-16, 12:42   #928
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Ania ale leki to nie Twoje widzimisie. Zdrowie jest najważniejsze. Nie kupujesz sobie przecież kremu na skórki za 100PLN..A może spróbuj znaleźć coś dorywczego żebyś lepiej się czuła mając swoje pieniądze..Wiem że studiujesz ale może uda Ci się gdzieś załapać na kilka godzin chociaż..
Mam dodatkową pracę, udzielam korepetycji Dzisiaj mam nawet dwie godziny po południu i już po jednej godzinie mam na książkę ale mam już tak, że jak wydam za dużo pieniędzy w danym czasie to mam blokadę na dalsze wydatki. Dlatego wolę i chcę się skonsultować z TŻ bo wtedy nie będę się czuła tak do końca winna bo w końcu dostałam na to przyzwolenie...
No ale tak, 100zł na leki, 100zł sukienka i już 200zł w jeden tydzień. Nie liczę tej drugiej sukienki bo to będzie prezent od mamy. Ale mimo wszystko 200zł to trochę sporo
Stary 2014-12-16, 12:45   #929
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

wypisałam zaproszenia... 95%. zajęło mi to 2 godziny resztę zostawiam jak TŻ przyjedzie, bo to dla jego kolegów z Holandii. jeszcze wyprasować wstążeczki, zawiązać () i można wręczać

EDIT: a te kłopotliwe nazwiska zostawiłam bez odmiany. na szczęście wystarczy tylko odpowiednią końcówkę dopisać jakby co...

2018
20/52

Edytowane przez lipstick89
Czas edycji: 2014-12-16 o 12:47
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 12:46   #930
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że ja nigdy tego filmu nie widziałam?
Ja też ale uwierzyłam na słowo rodzinie

Cytat:
ja uwielbiam te święta za to
nie lubię wielkanocnych
ja za to uwielbiam wielkanoc, święconke, triduum paschalne, emaus

Cytat:

nie wiem kiedy macie ślub, my w lutym i w zeszłym roku odebraliśmy nasze

Powinni mi dać zakaz chodzenia do Pepco... poszłam i 100 nie moja, ale za to mam spódnicę, 2 bluzki, leginsy
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości