|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
Nie no nie bede was straszyc moim porodem hi hi ale zdiecia zrobie napewno A przypomnialo mi sie jeszcze, ze mleko daja w butelkach malych gotowe cieple dla maluszkow, na wypadek gdyby kobieta nie miala mleka, albo dziecko bedzie glodne a tu d.... z karmieniem fajnie, bo nie mozna tego przewidziec przeciez ![]() hahahahahaha, no to czekam na relacje na zywo, z kamerki Go Pro, swietny pomysl ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() zjem cos pewnie przed wyjazdem do rodzinki TZ fajne prezenty My to musimy klawiature kupic i wymienic w laptopie bo TZ tak czyscil namietnie ze za duzo chyba psiknal plynem i nie dziala |
||
|
|
|
#1352 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Widzisz niepotrzebnie się martwiłaś ![]() Cytat:
Urodzimy sn i żadne znieczulenia nam nie będą potrzebne ![]() Cytat:
Cytat:
Normalnie jak z jakiegoś filmu. Super, że będziesz miała takie warunki, chociaż wiadomo, że urodzić i tak trzeba samemu, ale przynajmniej w ładnym otoczeniu A imię śliczne wybraliście Cytat:
. Co do wagi, to jest blisko środka w centylach, więc nie wiem, o co im chodzi? Może na poprzednim usg była wyżej w centylach i spadła? Bo nijak poniżej 10 nie wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Crystal ja sobie nawet zdjęć nie wyobrażam Ja mam pierwsze zdjęcie dzień po porodzie i wyglądam na nim zaledwie średnio. Nie to że jakaś zmasakrowana, ale blada, że szok, a w trakcie albo od razu po to dziękuję
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze tego kazdej z nas szybko i bez bolu ![]() Tez do 10 powoli dobijam Mam nadzieje ze teraz waga bedzie leciala mniej w gore niz przed tem ![]() Zdiecia bardzo chce ale nie siebie , maluszka oczywiscie , kiedy przyjdzie na swiat No moze jedno, jesli TZ nie bedzie ze mna,to zeby widzial jak sie nacierpialam rodzac mu syna hihi
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-12-16 o 13:37 |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dot. centyli: raczej powinno się patrzeć na wagę na skończony tydzień, bo teoretycznie końcowa waga urodzeniowa to jest skończony 40tc. Czyli 27t1d to zdecydowanie bym patrzyła na 27 a nie 28
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Ale dziś pospałam Chciałam Wam pokazać jaką szopkę odwaliłam tak mnie jakoś dziś świątecznie naszło tzn szopkę zrobiłam już wcześniej ale dziś wrzucam zdjęcia to nowoczesna szopka podświetlana Muszę przeszyć sobie jeszcze sukienkę żebym miała w czym na wigilii siedzieć
|
#1358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem już po fryzjerze i przyszły gratisowe akcesoria do wózka jestem happy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
extra! |
||
|
|
|
#1359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Facet myśli, że jak jestem w domu to mogę zrobić wszystko i ciągle mi coś wymyśla. Dziś sobie wymyślił, że znowu będę szoferem teściowej, żeby sobie swoje sprawy pozałatwiała na mieście. I zrobię zakupy dla nas i jakieś prezenty pod choinkę. Ja wczoraj i dziś jestem nie do życia, nie mam siły, jestem niewyspana i strasznie zmęczona, pobolewa mnie brzuch. Powiedziałam, żeby mi dali święty spokój. W piątek i sobotę tesciowa miała dwoje dzieci do dyspozycji ale nie, bo ona sobie wymyśliła, że pozaławia sprawy po niedzieli bo to nic pilnego.Jest +10 st. , niech weźmie rowerek i się przejedzie 1,5 km do centrum. Jak ja zawsze mowiłam, że mieszkany na zadupiu i marzę o powrocie do miasta to ta się obrażała, bo przecież "wszędzie blisko". I wielka obraza, bo przecież ja całymi dniami nic nie robię. No i się już calkiem wku..., wykrzyczałam, że nawet nic nie robiąc zarabiam wiecej od nich i żeby mnie cmoknęli. I że koniec sprzątania, gotowania, latania na zakupy, prasowania i załatwiania ich spraw w urzędach. Mam L4 leżące i teraz je wykorzystam. Czy zrozumiał nie wiem, ale nie chce mi się z nim gadać ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Żona_marcina oj ostro widzę poszło.. Ale masz rację , faceci myślą, że kobieta w domu nic nie robi a w naszym stanie to wiadomo chciałoby się odsapnąć trochę..
Ja właśnie pobuszowałam trochę na allegro i kupiłam trochę rzeczy dla dziecka typu ręcznik kąpielowy, pieluchy tetrowe itp.. rety to już niedługo
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój Tż też czasami wyskoczy "przydałoby sie mieszkanie ogarnąć" -odpowiadam mu ze wie gdzie jest mop.A jak sie mnie pyta czy ja tez sie rusze z kanapy to mowie ze jego synek głową tak uwiera w moją cipke ze chodzic nie moge i raczej z kanapy sie nie rusze
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Co jakiś czas narzekamy na wagę
Powiedzcie, jak wygląda wasz codzienny jadłospis? Tak mniej wiecej Żeby zapanować nad tym co jem, zapisywałam sobie wieczorem co jadłam przez ostatnie dni. Z dwóch dni wyglądało to tak: I dzień: - śniadanie - kawałek pizzy, kromka razowego chleba, kabanos, pomidor, herbata z mlekiem - II śniadanie - serek wiejski z ziarnami slonecznika, mandarynka, sok z grapefruita - słabiutka kawa z mlekiem - obiad - trochę kaszy kuskus, warzywa duszone z kurczakiem przyprawione curry - obiadokolacja z mężem - rosół z makaronem - wieczorem - 5 suszonych śliwek, mała kanapka (z 1/2 kromki chleba) z domowym boczkiem, papryką i pomidorem, szklanka mleka II dzień - śniadanie - 1 i 1/2 kromki razowego chleba z wędliną, pomidor z cebulką i odrobiną śmietanki, herbata z mlekiem - II śniadanie - kromka chleba razowego, 2 płaty śledziowe z cebulką i suszonymi pomidorami - obiad - kromka chleba z masłem i miodem, herbata, garść suszonych żurawin i garść orzechów laskowych - obiadokolacja z mężem - 1 kartofel i 1 gołąbek - szklanka mleka Dużo to? Na szczęście faza słodyczowa mi przeszła, teraz mam ochotę na mięsko i jakieś konkrety. Piję wodę mineralną
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 miesiace |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej mnie wnerwia, że ja już od ponad 2 lat mówię, że potrzebuję kogoś do pomocy w domu. A ten zawsze odpowiada, że nie chce obcych w domu i że jego mamusia chętnie pomoże Dzisiaj dostanie do wyboru, albo kogoś znajduje i za to płaci albo sam zakasuje rękawy
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Mi 2, 5 miesiąca
Z jednej strony nie mogę się doczekać i super, że to już niedługo a z drugiej strony boję się czy sobie poradzę..
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też już nie mogę się doczekać. I jestem przerażona jak sobie poradzę
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja staram sie jeść często a mało -dużo jogurtów jem i owoców (pomaranczy,jabłek,bananó w no i mandarynek )
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wczoraj wywaliłam jabłka (polskie) bo mi nagle zaczęły śmierdzieć perfumami
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zle odzywiam, a waga rosnie, bo nie mam aktywnosci. przykladowo wczoraj zjadlam : jogurt, dwa jablka, kilka ciasteczek do poludnia, o 12.00 makaron z serem i jogurt, o 17.00 KROMKE CHLEBA, i O 20.00 sphagetti. dzisiaj zjadlam troche sphagetti bo zostalo ze wczoraj,kawa, i serek waniliowy a nastepne danie bedzie ok. 19 - 20 ale nie wiem jeszcze co czasami staram sie na wieczor robic salatki, a w obiadach rzadko sa ziemniaki ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
czasami tylko to cos pomaga! postawic na swoim. ale to byl ostatni raz, TZ widzial jakie to bylo meczace tak naprawde.
|
||
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj zjadłam płatki jaglane na mleku z żurawiną, potem serek wiejski z amarantusem, potem jajko duszone w pomidorach, przegryzłam wszystko suszonymi śliwkami, morelami i orzechami laskowymi a kawałkiem czekolady. Na wieczorny obiad kasza gryczana z pulpetami w sosie pomidorowym.
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej to sie boje moich emocji.... nowej sytuacji, bo to nie jest tak ze urodzimy, i wszystko wiemy najlepiej czemu dziecko placze itd, trzeba sie poznac z malenstwem dobrze, a na to potrzebny jest czas, dla dziecka tez wszystko jest nowe no i mamusie koniec ze spaniem w nocy , pobudka co dwie trzy godziny, albo i czesciej w zaleznosci od charakteru naszych malenstw ![]() a nie wyspanie rowna sie ze zloscia, poirytowaniem itd po pewnym czasie. A to my bedziemy karmic wiec to my bedziemy najbardziej potrzebne maluszkom |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wielkosci mojej szanownej pani d.... stwierdzam ze nie tak malo ruchu nie mam od lutego, wiec kg pieknie sobie rosna Za to ty jesz bardzo zdrowo kochana wielu rzeczy jesc nie moge w ciazy odrzuca mnie, glownie od miesa, jajek, serow, i konserwantow, ![]() chleb tez jem rzadko, jak kromke na dzien zjem to jest super , tutaj jest tylko dodatkiem do obiadu najwyzej lub z kawalkiem sera po obiedziem, i tak sie przyzwyczailam ![]() Ale to wszystko przez TZ jadlam zupelnie inaczej za nim go poznalam ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
My w domu w tym roku , bo TZ ma corke na tydzien , a ona bedzie spala przed polnoca, dwa lata temu nam usnela a zabralismy ja na fajerwerki, no to my sobie poogladalismy z parkingu a ona spala w samochodzie hi hi.... to zrobie pewnie kilka ciekawych potraw koreczkow, i bezalkoholowy szampan i bedzie super rodzinnie ![]() |
||
|
|
|
#1378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja poszłam na łatwiznę i kupiłam porcelanową a'la szopkę z miejscem na świeczkę Cytat:
Cytat:
No i udało mi się dodzwonić do poradni diabetologicznej. Miło mnie zaskoczyli bo termin mam już na 30 grudnia, a myślałam, że może być koło połowy stycznia. Wizyta potrwa jakieś 3 godziny, są spotkania z jakimiś trzema osobami.
|
|
#1379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś od 10 na nogach. Coś często mi się brzuch napina wiec popołudnie już przeleżę. Tż wczoraj wrócił z pracy chory, gardło go bolało, głowa, zatoki. Chrapał w nocy jak stary traktor. Nakupiłam mu lekarstw na przeziębienie i gardło a on dziś stwierdził, że już wyzdrowiał.
|
|
#1380 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście męczyłam się tylko 2 dni i już się nie powtórzyło. Pamiętaj o targowaniu się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutrzejszą wizytę ![]() Ja piję grzane wino Mąż zamówił mi bezalkoholowe i przyrządza jak takie zwykłe Mniam Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

już ja mu dam Go Pro na porodówce
ale zdiecia zrobie napewno 
My to musimy klawiature kupic i wymienic w laptopie bo TZ tak czyscil namietnie ze za duzo chyba psiknal plynem i nie dziala 

nie lubię tego uczucia, jak wstaję z łóżka, to czuję się, jakbym słonia dźwigała
Dr mówi, że narazie nic nie będą z nim robić, bo w ciąży się nie powinno, ale będą go obserwować, więc za 2 tygodnie mam kolejne usg... Jakby tego było mało malutka waży ok 856g, co wg tutejszych norm jest poniżej 10 centyli i to też będą obserwować... Zmartwionam strasznie tą wizytą, ale popatrzyłam właśnie na nasz kalkulator centylowy i jeśli dobzre rozumiem, 856g w 27 tygodniu (26+2) oznacza, że waga jest prawidłowa
. Co do wagi, to jest blisko środka w centylach, więc nie wiem, o co im chodzi? Może na poprzednim usg była wyżej w centylach i spadła? Bo nijak poniżej 10 nie wychodzi 

Na szczęście męczyłam się tylko 2 dni i już się nie powtórzyło.