Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 20:08   #1831
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A jak robicie mm? Wrzątek mieszacie z mineralną czy chlodzicie?
chłodzę na balkonie

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 20:16   #1832
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ja butelkę wkładam do miski z zimną wodą i tam chłodzę.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 20:17   #1833
Aleaa_
Wtajemniczenie

Hej, my dzis po wizycie u pediatry, maly dzis 9,5 tyg i waga 5100g i 56cm

Odniose sie pozniej, bo teraz maly wzywa

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 20:28   #1834
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Lola, sto lat!

Dziewczyny, a wy dajecie dzieciom mm w temperaturze pokojowej czy podgrzane? bo zglupialam. Dzisiaj zmieniamy enfamil ar na nan pro z l.reuteri, położna poleciła, że niby na brzuszek dobre na kupy I ulewa nie tez zobaczymy jak będzie

Moja pchelka śpi cały dzień z przerwami na jedzenie noc będzie pewnie ciekawa ale postanowiłam jej nie budzić na sile ani nie ograniczać jej kontaktu ze mną, czyli lulania i spania z nami w łóżku i jeść jej też będę dawać tyle ile będzie potrzebować a nie ile jest napisane na opakowaniu. I koniec z przejmowaniem się ze dziecko nie ogarnia dnia i nocy czy je za dużo czy za mało. Mam nadzieje że się uda mi ten plan
Mialysmy ten nan l.reuteri,ale cos mala sie prezyla po nim za bardzo i zmienilam na hippa ale moze wam bedzie pasowalo. Aha i mam wrazenie,ze nan bylo bardziej sycące

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Czesc.
Bylismy dzisiaj na szczepieniaxh. Malutki taki cichutki dzisiaj po nich... czy mówili Wam zeby nie moczyc moejsc po wkłóciach? Mi nie mowili i zrobiłam mu coepłą kąpiel dla rozliznienia no na poczatkubyl nerwowy a potem mi siostra mowi ze moczyc nie mozna..? Zestresowalam sie..
Tez slyszalam,ze nie mozna,ale to chodzi o ewentualne podraznienie ranki po ukluciu

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 20:34   #1835
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie. Zdiagnozujcie co jest małemu. Ma skurcze tak co 2-3 minuty. w tym czasie się pręzy a nawet zgina w pół i robi sie czerwony jak burak. potem przerwa i znowu. Czasami pojawiają się bąki. Dzisiaj aż krzyknął jak miał ten skurcz. Przez to spać nie może bo te bóle go wybudzają. dzisiaj praktycznie od 10 nie śpi. może z godzinke drzemał sobie. Nie wiem co robić. Mam tylko espumisan ale nie wiem czy to akurat na te dolegliwości.
Chyba kolka...
Stary 2014-12-16, 20:45   #1836
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Lola, sto lat!

Dziewczyny, a wy dajecie dzieciom mm w temperaturze pokojowej czy podgrzane? bo zglupialam. Dzisiaj zmieniamy enfamil ar na nan pro z l.reuteri, położna poleciła, że niby na brzuszek dobre na kupy I ulewa nie tez zobaczymy jak będzie

Moja pchelka śpi cały dzień z przerwami na jedzenie noc będzie pewnie ciekawa ale postanowiłam jej nie budzić na sile ani nie ograniczać jej kontaktu ze mną, czyli lulania i spania z nami w łóżku i jeść jej też będę dawać tyle ile będzie potrzebować a nie ile jest napisane na opakowaniu. I koniec z przejmowaniem się ze dziecko nie ogarnia dnia i nocy czy je za dużo czy za mało. Mam nadzieje że się uda mi ten plan
Moge dolaczyc?? Bo ja to caly czas cyrkuje, denrwuje sie raz ze malo spi raz ze dlugo spi potem ze nie je a zaraz ze je co godzine i tak w kolko..
Stary 2014-12-16, 20:50   #1837
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Ja mam super przepis na pierniczki z gotowanych ziemniaków. W smaku są podobne jak wedlowskie, takie miękkie. Mam go tylko w zeszycie i musiałabym przepisać jeśli któraś byłaby zainteresowana.
Ja poprosze, upieke z ciekawosci

Zanet - dostalas juz ta karuzele? Daj znac jaka jest, bo nigdzie nie ma juz tych podroznych wykupili na swieta
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:03   #1838
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Dzieki Bede pamietac jakby cos?..

Manieczka - u nas tez bywa wieczorem marudny, placze, prezy sie, ale lekarka mi powiedziala ze to nie kolki bo kolka to minimum 2-3 godziny placzu ktorego nie mozna utulic, tak jak pisalas wczesniej taka definicje mi podala i stwierdzila, ze to "tylko" niedojrzaly uklad pokarmowy...

Powiedziala tez, ze jak nie moze kupy zrobic to nie dawac nic zeby sie pomeczyl, bo stwierdzila, ze jak teraz zacznie sie pomagac to w przyszlosci rosnie nam "zaparciowiec"
Ku...wa! Przepraszam, sama niech sie pomeczy!!!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:04   #1839
benetta
Zadomowienie

Ok, z-uzowałam z tą kąpielą siostra nie wiedziała dlaczego -tak jej przy szczepieniach mówili. To pewnie tylko o zagojenie ranki chodzi.
Teraz co chwila mierze mu temp. A spi tak spokojnie ze pare razy odkrywalam kocyk zeby zobaczyc czy klatka sie rusza i oddycha....
Wczoraj chyba byla rozmowa o szczepieniach? U nas nas narazie stanelo na podstawowych na nfz i pneumokokach i menimgokoki w pózniejszym terminie. Rota nie robimy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:18   #1840
paulina119a
Zadomowienie

Frau ale to teraz przy K macie czy przy M mieliście? W mordeczke już się zakrecilam....
Co do lezakujacych pierniczków. ... kiedyś kiedyś robiłam. Zresztą to był mój pierwszy raz nie pamiętam przepisu ale lezakowal długo i namiętnie powycinalam piękne figurki i... były tak cholernie twarde ze nie sposób było ugryźć Mało tego to moja mama ulamala sobie jedynkę na jednym z nich nawet namaczanie w mleku im nie pomogło
Ale skoro chwalicie ten to moze kiedyś spróbuję. ...
W tym roku chcę zrobić takie klasyczne....

Kostka czy z Twojego przepisu wychodzą chrupiące??? Bo o takie mi chodzi

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Beata z ciekawości poproszę o przepis
Stary 2014-12-16, 21:21   #1841
manieczka1
Zakorzenienie

Aleaa ale ladna waga
Ja mam podgrzewacz ale denny bo nie trzyma stalej temperstury. No, ale w sumie przydaje sie
Laski jestem 3,5 tyg po porodzie a szwy jeszcze sa. Niewielka ilosc tylko sie rozpuscila i boli jeszcze...troche dlugo...tak sobie pologu nie wyobrazalam. Nawet jeszcze lekko popuchnieta jestem. Ok ponarzekalam lepiej mi

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

My jesli chodzi o szczepienia to 5w1, pneumo i rota
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:24   #1842
paulina119a
Zadomowienie

Magdula dzięki
U nas co tygodniowa wizyta u chirurga nie wchodzi w grę.... oby mi w przychodni zechcieli to przylepiac za każdym razem
Drugi dzień próbuje się dodzwonić do szpitala aby umówić G na konsultację chirurgiczna.... bezowocnie
Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie?
W okolicy nawet prywatnie nie ma chirurga dziecięcego

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Aleś pięknie
Stary 2014-12-16, 21:25   #1843
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Frau ale to teraz przy K macie czy przy M mieliście? W mordeczke już się zakrecilam....
Co do lezakujacych pierniczków. ... kiedyś kiedyś robiłam. Zresztą to był mój pierwszy raz nie pamiętam przepisu ale lezakowal długo i namiętnie powycinalam piękne figurki i... były tak cholernie twarde ze nie sposób było ugryźć Mało tego to moja mama ulamala sobie jedynkę na jednym z nich nawet namaczanie w mleku im nie pomogło
Ale skoro chwalicie ten to moze kiedyś spróbuję. ...
W tym roku chcę zrobić takie klasyczne....

Kostka czy z Twojego przepisu wychodzą chrupiące??? Bo o takie mi chodzi

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Beata z ciekawości poproszę o przepis
Tak, Klarze wystawilał trochę pępek do tego ma też w kresie białej przepuklinę. No i przykleiłam jej plaster porofix. Jak się zaczął odklejać to mu trochę pomogłam ;-) potem była akcja w szpitalu i pani profesor przepytywala studentów w temacie rozwoju takiego okruszka i powiedziała, że się wchłonie samo kiedy dzieć zacznie siadać.

Moje są miękkie, ale ja zawsze wkładam do metalowej puchy i daję jabłko, które daje wilgoć. Nawet niektóre są wtedy aż za miękkie

Aha, już wcześniej miałam pisać, Karolina, w sensie Kostka, nie słuchaj tych pierdół o przekarmianiu piersią, tożto czyste brednie! Ufaj swojej intuicji :-*
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:41   #1844
anuszka21
Zakorzenienie

Uspac tą dwójkę to niezły sport starsze padło, a młodsze chyba czeka aż ja padnie xd
Jeszcze 4dni...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:49   #1845
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Moge dolaczyc?? Bo ja to caly czas cyrkuje, denrwuje sie raz ze malo spi raz ze dlugo spi potem ze nie je a zaraz ze je co godzine i tak w kolko..
No ja właśnie też się denerwowałam. Ale przecież to są maluszki, nie wiedzą jeszcze co i jak i rutynę średnio im można 'narzucić'. Tak jak któraś z dziewczyn pisała, teraz to my jesteśmy dla nich a nie one dla nas, to czego dziecię potrzebuje to mu dajemy i już

Pierwsza sesja z Nan Pro za nami i mała dalej ulewa ale później, po spaniu Dziwne...
Stary 2014-12-16, 21:57   #1846
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja poprosze, upieke z ciekawosci

Zanet - dostalas juz ta karuzele? Daj znac jaka jest, bo nigdzie nie ma juz tych podroznych wykupili na swieta
Jeszcze nie. Ja ją zamawialam wczoraj po południu dam znać jak przyjdzie i ocenie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 21:58   #1847
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Magdula dzięki
U nas co tygodniowa wizyta u chirurga nie wchodzi w grę.... oby mi w przychodni zechcieli to przylepiac za każdym razem rosi:
Drugi dzień próbuje się dodzwonić do szpitala aby umówić G na konsultację chirurgiczna.... bezowocnie
Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie?
W okolicy nawet prywatnie nie ma chirurga dziecięcego

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Aleś pięknie
Zapisalam mlodego na nfz do chirurga, ale u mnie na bielanach termin byl dopiero na 14 styczna (zapisywalam 3 tygodnie temu!). A u nas chirurg dopiero daje skierowanie na usg. To na usg bym sie dostala nie wiem sama - w marcu???
Wg mnie usg jest wazniejsze, niz sama kontrola chirurgiczno-ortopedyczna. Twierdzenie to opieram na tym, ze u Malwinki na przyklad i chirurg i ortopeda orzekli po badaniu, ze biodra ma zdrowe. A usg wykazalo dysplazje - i tak sie zdarza, sa wady ktore tylko usg wykryje, Malwiska miala ruchomosc stawow prawidlową, ale w usg wyszlo ze panewki jwdnak ma za plytkie. Przyklad nr2. Ja. Jako niemowle mialam badane bioderka przez chirurga i orzekl ze wszystko jest ok i zalecil tylko szerokie pieluchowanie na wszelki wypadek. Tymczasem jak juz mialam z 15 lat i mi zrobili rentgen wreszcie to sie okazalo, ze mialam dysplazje, mam za plytkie panewki i ogol ie mam kuku. Czyli tylko na moim podworku dwa razy lekarz przeoczyl w badaniu dysplazje. (Swoja droga ja wierze fizjoterapeutom, ktorzy mowia z szerokie pieluchowanie to bulszit i bardziej moze zaszkodzic niz cos pomoc, bo pielucha sie zwija, przesuwa i obciaza kregoslup, takze Eclariss - ja bym nie pieluchowala - poszlabym do innego ortopedy lub do fizjoterapeuty i poprosila o decyzje - cwiczenia czy orteza. Na moje oko przy stawach 1b cwiczenia by wystarczyly).

Takze Paulina, ja zapisalam mlodego na usg na Warynskiego do spoldzielni rentgenologow prywatnie. Jutro idziemy to Ci zdam relacje i powiem czy polecam tego konkretnego lekarza. Do chirurga pojde w styczniu ale uz wtedy z wynikiem usg...

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-12-16 o 22:02
Stary 2014-12-16, 22:07   #1848
Zanet84
Zakorzenienie

Tez kapalam po szczepieniach. Nie wiedziałam że nie można...

Ja po wigilii było miło, pojadlam aczkolwiek szału nie było....
Dostałam prezenty dla małej pooglądać jutro bo tylko wróciłam od razu kąpiel małej i karmienie
Fajnie było się oderwać
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:11   #1849
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Słyszałam opinie ze dwutlenek węgla nie przedostaje się do krwi ani mleka, może więc wzdymac ale tylko mamę. Poza tym nie można przesadzać bo to kupa cukru, konserwantów i barwników. To tylko opinia, u nas się potwierdziła, ale nie zamierzam się z nikim kłócić ;-)
Dokladnie, CO2 nie jest trawiony i "przelatuje" tylko przez ulk.pokarmowy, wiec nie ma jak przeniknac do mleka i wzdymac dziecka tak samo picie przez nas saba czy lykanie espumisanu nie wplynie na gazy u dziecka w zaden sposob bo simeticon nie wchlania sie z przewodu pok.i nie przenika do pokarmu...

Z napojami gazowanymi mysle, ze bardziej chodzi o to ze one ogolnie sa chemiczne i syfiaste i dlatego nie powinno sie ich pic.
Ja pije wode gazowana wylacznie, nie lubie niegazowanej, ale jak mialam dni ze pilam tylko herbate i kawe to mlody wcale bakow mniej nie puszczal cole tez pije syf nad syfy, ale tylu rzeczy nie moge ze na serio, na cole sobie pozwwlam na fante juz nie bo to pomaranczowe

Beata, karuzelka podrozna zamontowana na kokysce tak czy siak nie wisi nisko, bo jest tak zbudowana ze do jakiego lozeczka by jej nie przyczepic to bedzie siegac z 7cm powyzej krawedzi bocznej barierki... nie ma szans zeby wisiala tuz nad materacem
Zrobie fote potem, tylko musze sie do kompa dostac zwby tu ja wrzucic...
Stary 2014-12-16, 22:13   #1850
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Tak, Klarze wystawilał trochę pępek do tego ma też w kresie białej przepuklinę. No i przykleiłam jej plaster porofix. Jak się zaczął odklejać to mu trochę pomogłam ;-) potem była akcja w szpitalu i pani profesor przepytywala studentów w temacie rozwoju takiego okruszka i powiedziała, że się wchłonie samo kiedy dzieć zacznie siadać.

Moje są miękkie, ale ja zawsze wkładam do metalowej puchy i daję jabłko, które daje wilgoć. Nawet niektóre są wtedy aż za miękkie

Aha, już wcześniej miałam pisać, Karolina, w sensie Kostka, nie słuchaj tych pierdół o przekarmianiu piersią, tożto czyste brednie! Ufaj swojej intuicji :-*
To mi też powiedziała ze jak zacznie siadać to zauwaze pierwsze efekty a wchłaniac się może nawet kilka lat.
Długo K nosila plaster? Czy nadal nosi?
Stary 2014-12-16, 22:14   #1851
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Choc raz to ja jestem ta co bagatelizuje zalecenia nie gotuje wcale, podgrzewam tylko a otwarta butelke wody trzymam w lodowce
Stary 2014-12-16, 22:20   #1852
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Zapisalam mlodego na nfz do chirurga, ale u mnie na bielanach termin byl dopiero na 14 styczna (zapisywalam 3 tygodnie temu!). A u nas chirurg dopiero daje skierowanie na usg. To na usg bym sie dostala nie wiem sama - w marcu???
Wg mnie usg jest wazniejsze, niz sama kontrola chirurgiczno-ortopedyczna. Twierdzenie to opieram na tym, ze u Malwinki na przyklad i chirurg i ortopeda orzekli po badaniu, ze biodra ma zdrowe. A usg wykazalo dysplazje - i tak sie zdarza, sa wady ktore tylko usg wykryje, Malwiska miala ruchomosc stawow prawidlową, ale w usg wyszlo ze panewki jwdnak ma za plytkie. Przyklad nr2. Ja. Jako niemowle mialam badane bioderka przez chirurga i orzekl ze wszystko jest ok i zalecil tylko szerokie pieluchowanie na wszelki wypadek. Tymczasem jak juz mialam z 15 lat i mi zrobili rentgen wreszcie to sie okazalo, ze mialam dysplazje, mam za plytkie panewki i ogol ie mam kuku. Czyli tylko na moim podworku dwa razy lekarz przeoczyl w badaniu dysplazje. (Swoja droga ja wierze fizjoterapeutom, ktorzy mowia z szerokie pieluchowanie to bulszit i bardziej moze zaszkodzic niz cos pomoc, bo pielucha sie zwija, przesuwa i obciaza kregoslup, takze Eclariss - ja bym nie pieluchowala - poszlabym do innego ortopedy lub do fizjoterapeuty i poprosila o decyzje - cwiczenia czy orteza. Na moje oko przy stawach 1b cwiczenia by wystarczyly).

Takze Paulina, ja zapisalam mlodego na usg na Warynskiego do spoldzielni rentgenologow prywatnie. Jutro idziemy to Ci zdam relacje i powiem czy polecam tego konkretnego lekarza. Do chirurga pojde w styczniu ale uz wtedy z wynikiem usg...
Masz rację Silesianna, ze usg jest dokładniejsze.
My biodra mamy 20.11 tzn ust bioder. I to z wielkim bólem ten termin bo ten lekarz na którego się uparlam ma tyłu chętnych ze szkodą gadać.
No będę próbowała jeszcze jutro dodzwonić się na Nieklanska. A nóż się uda ale w międzyczasie poszukam prywatnie.
A przepukline to się w jakiś dodatkowy sposób bada ( np usg) czy tylko klasyczne badanie?
Stary 2014-12-16, 22:32   #1853
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację Silesianna, ze usg jest dokładniejsze.
My biodra mamy 20.11 tzn ust bioder. I to z wielkim bólem ten termin bo ten lekarz na którego się uparlam ma tyłu chętnych ze szkodą gadać.
No będę próbowała jeszcze jutro dodzwonić się na Nieklanska. A nóż się uda ale w międzyczasie poszukam prywatnie.
A przepukline to się w jakiś dodatkowy sposób bada ( np usg) czy tylko klasyczne badanie?
Aaa to jak macie usg zaraz to luzik. Myslalam ze dopiero to przed Wami...
Wiesz, mozesz prywatnie do Luxmedu zadzwonic, dr Kabacyj (chyba Michal ale glowy nie dam) cbodzilam do niego z Malwinka. Fajny jest, rzeczowy i ladnie ją wyprowadzil. Tylko nie wiem ile w LM kosztuje wizyta poza abonamentem i jakie sa terminy. W kazdym razie jesli u J. wyjda jakies nieprawidlowosci w bioderkach to ja go do niego bede zapisywac, jak tylko sie zakonczy procedura zalatwiania LM dla malego...
Stary 2014-12-16, 22:40   #1854
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Aaa to jak macie usg zaraz to luzik. Myslalam ze dopiero to przed Wami...
Wiesz, mozesz prywatnie do Luxmedu zadzwonic, dr Kabacyj (chyba Michal ale glowy nie dam) cbodzilam do niego z Malwinka. Fajny jest, rzeczowy i ladnie ją wyprowadzil. Tylko nie wiem ile w LM kosztuje wizyta poza abonamentem i jakie sa terminy. W kazdym razie jesli u J. wyjda jakies nieprawidlowosci w bioderkach to ja go do niego bede zapisywac, jak tylko sie zakonczy procedura zalatwiania LM dla malego...
Dzięki za namiary
Przedzwonie i się zorientuje. Mam jednak nadzieję ze z biodrami będzie git
Stary 2014-12-16, 22:41   #1855
Justana1984
Rozeznanie

pochwaliłam sie w klubiku w końcu córą, bo na smierć zapomnialam wrzucić focisza
mma pytanie co robić kiedy w cyckach brak a mała odrzuca mi butle? Na ogól je normalnie ale dzisiaj miała focha i nie chciala jeść a trzęsła się i było widać że glodna, mimo że cycki opędzlowala.

Drugie pytanie, czy któras stosuje/stosowała anty w formie zastrzyku depo-provera? Bo troche sie naczytałam złych opinii i teraz sie boję;(
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:44   #1856
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
To mi też powiedziała ze jak zacznie siadać to zauwaze pierwsze efekty a wchłaniac się może nawet kilka lat.
Długo K nosila plaster? Czy nadal nosi?
Tak może z półtora tygodnia, ale jak już go zajęłam to normalnie śmierdziała jej skóra i z pępka, także tego no i więcej nie przykleiłam

Dzieć znów chce życie towarzyskie prowadzić , małż wraca z banicji, bo już nie kaszle. Ciekawe, jak się teraz we troje pomieścimy ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:50   #1857
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Moja corcia od 20 spi normalnie inne dziecko po tych kropelkach
Starsza cos pokasluje to juz tradycja ze na święta dziecko mam chore

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:57   #1858
LolaMontez
Wtajemniczenie

Justana u nas kołderka jest od samego poczatku , zawsze przykrywam po zszyje bo to zmarzluszek po mamusi

Dziękuje dziewczyny za życzenia jesteście kochane

Zanet daj znać jak sie udała firmowa imprezka, ja mam wg piątek, tez wigilia

A moja córcia dla mi dzis prezent... 3,5h ryk ale straszny zanosi sie, dławi i brakuje jej oddechu tak bardzo płacze, jak sie troche uspokaja to dostaje czkawki z tego i to nie takiej niemowlęcej tylko jak u dorosłych
Nie wiem czy to kolka bo w 2 tyg jak sie zaczęło to kropelki pomagały a od jakiegoś tygodnia Jest złe wieczorami i z każdym dniem coraz gorzej. Płacze ale np nie podkurcza nóżek i uspokaja sie jak sie ja nosi pionowo jak sie usiądzie mimo ze w pionie to znów ryk, co sie dzieje w poziomie to nawet nie chce pisząc zupełnie nie wiem o jest, jutro idziemy do lekarza na stępienia to spytam bo inaczej sie wykończę
Stary 2014-12-16, 23:01   #1859
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ubmnie to samo, zawsze! Obecnie mloda ma szkarlatyne... :/
Stary 2014-12-16, 23:05   #1860
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a które w końcu dajesz? Bo każda widzę inne a to delicol a to espumisan a to saba? Ja daje swojej espumisan od dzisiaj zobaczymy czy troche spokojniejsza będzie mam jeszcze bobotic ale on jest od 28 dnia życia wiec nie daje małej jezcze.
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości