|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
chłodzę na balkonie
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja butelkę wkładam do miski z zimną wodą i tam chłodzę.
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, my dzis po wizycie u pediatry, maly dzis 9,5 tyg i waga 5100g i 56cm
Odniose sie pozniej, bo teraz maly wzywa
|
#1834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale moze wam bedzie pasowalo. Aha i mam wrazenie,ze nan bylo bardziej sycące Cytat:
|
||
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanet - dostalas juz ta karuzele? Daj znac jaka jest, bo nigdzie nie ma juz tych podroznych
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Ok, z-uzowałam z tą kąpielą
siostra nie wiedziała dlaczego -tak jej przy szczepieniach mówili. To pewnie tylko o zagojenie ranki chodzi.Teraz co chwila mierze mu temp. A spi tak spokojnie ze pare razy odkrywalam kocyk zeby zobaczyc czy klatka sie rusza i oddycha.... Wczoraj chyba byla rozmowa o szczepieniach? U nas nas narazie stanelo na podstawowych na nfz i pneumokokach i menimgokoki w pózniejszym terminie. Rota nie robimy
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Frau ale to teraz przy K macie czy przy M mieliście? W mordeczke już się zakrecilam....
Co do lezakujacych pierniczków. ... kiedyś kiedyś robiłam. Zresztą to był mój pierwszy raz nie pamiętam przepisu ale lezakowal długo i namiętnie powycinalam piękne figurki i... były tak cholernie twarde ze nie sposób było ugryźć Mało tego to moja mama ulamala sobie jedynkę na jednym z nich ![]() Ale skoro chwalicie ten to moze kiedyś spróbuję. ... W tym roku chcę zrobić takie klasyczne.... Kostka czy z Twojego przepisu wychodzą chrupiące??? Bo o takie mi chodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Beata z ciekawości poproszę o przepis
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Aleaa ale ladna waga
![]() Ja mam podgrzewacz ale denny bo nie trzyma stalej temperstury. No, ale w sumie przydaje sie Laski jestem 3,5 tyg po porodzie a szwy jeszcze sa. Niewielka ilosc tylko sie rozpuscila i boli jeszcze...troche dlugo...tak sobie pologu nie wyobrazalam. Nawet jeszcze lekko popuchnieta jestem. Ok ponarzekalam lepiej mi ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- My jesli chodzi o szczepienia to 5w1, pneumo i rota
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Magdula dzięki
![]() U nas co tygodniowa wizyta u chirurga nie wchodzi w grę.... oby mi w przychodni zechcieli to przylepiac za każdym razem ![]() Drugi dzień próbuje się dodzwonić do szpitala aby umówić G na konsultację chirurgiczna.... bezowocnie ![]() Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie? W okolicy nawet prywatnie nie ma chirurga dziecięcego ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Aleś pięknie
|
#1843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje są miękkie, ale ja zawsze wkładam do metalowej puchy i daję jabłko, które daje wilgoć. Nawet niektóre są wtedy aż za miękkie ![]() Aha, już wcześniej miałam pisać, Karolina, w sensie Kostka, nie słuchaj tych pierdół o przekarmianiu piersią, tożto czyste brednie! Ufaj swojej intuicji :-* |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Uspac tą dwójkę to niezły sport
Jeszcze 4dni...
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwsza sesja z Nan Pro za nami i mała dalej ulewa ale później, po spaniu Dziwne...
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie usg jest wazniejsze, niz sama kontrola chirurgiczno-ortopedyczna. Twierdzenie to opieram na tym, ze u Malwinki na przyklad i chirurg i ortopeda orzekli po badaniu, ze biodra ma zdrowe. A usg wykazalo dysplazje - i tak sie zdarza, sa wady ktore tylko usg wykryje, Malwiska miala ruchomosc stawow prawidlową, ale w usg wyszlo ze panewki jwdnak ma za plytkie. Przyklad nr2. Ja. Jako niemowle mialam badane bioderka przez chirurga i orzekl ze wszystko jest ok i zalecil tylko szerokie pieluchowanie na wszelki wypadek. Tymczasem jak juz mialam z 15 lat i mi zrobili rentgen wreszcie to sie okazalo, ze mialam dysplazje, mam za plytkie panewki i ogol ie mam kuku. Czyli tylko na moim podworku dwa razy lekarz przeoczyl w badaniu dysplazje. (Swoja droga ja wierze fizjoterapeutom, ktorzy mowia z szerokie pieluchowanie to bulszit i bardziej moze zaszkodzic niz cos pomoc, bo pielucha sie zwija, przesuwa i obciaza kregoslup, takze Eclariss - ja bym nie pieluchowala - poszlabym do innego ortopedy lub do fizjoterapeuty i poprosila o decyzje - cwiczenia czy orteza. Na moje oko przy stawach 1b cwiczenia by wystarczyly). Takze Paulina, ja zapisalam mlodego na usg na Warynskiego do spoldzielni rentgenologow prywatnie. Jutro idziemy to Ci zdam relacje i powiem czy polecam tego konkretnego lekarza. Do chirurga pojde w styczniu ale uz wtedy z wynikiem usg... Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-12-16 o 22:02 |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Tez kapalam po szczepieniach. Nie wiedziałam że nie można...
Ja po wigilii było miło, pojadlam aczkolwiek szału nie było....Dostałam prezenty dla małej pooglądać jutro bo tylko wróciłam od razu kąpiel małej i karmienie Fajnie było się oderwać
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo picie przez nas saba czy lykanie espumisanu nie wplynie na gazy u dziecka w zaden sposob bo simeticon nie wchlania sie z przewodu pok.i nie przenika do pokarmu... Z napojami gazowanymi mysle, ze bardziej chodzi o to ze one ogolnie sa chemiczne i syfiaste i dlatego nie powinno sie ich pic. Ja pije wode gazowana wylacznie, nie lubie niegazowanej, ale jak mialam dni ze pilam tylko herbate i kawe to mlody wcale bakow mniej nie puszczal cole tez pije syf nad syfy, ale tylu rzeczy nie moge ze na serio, na cole sobie pozwwlam na fante juz nie bo to pomaranczowe ![]() Beata, karuzelka podrozna zamontowana na kokysce tak czy siak nie wisi nisko, bo jest tak zbudowana ze do jakiego lozeczka by jej nie przyczepic to bedzie siegac z 7cm powyzej krawedzi bocznej barierki... nie ma szans zeby wisiala tuz nad materacem Zrobie fote potem, tylko musze sie do kompa dostac zwby tu ja wrzucic... |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Długo K nosila plaster? Czy nadal nosi?
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My biodra mamy 20.11 tzn ust bioder. I to z wielkim bólem ten termin bo ten lekarz na którego się uparlam ma tyłu chętnych ze szkodą gadać. No będę próbowała jeszcze jutro dodzwonić się na Nieklanska. A nóż się uda ale w międzyczasie poszukam prywatnie. A przepukline to się w jakiś dodatkowy sposób bada ( np usg) czy tylko klasyczne badanie?
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, mozesz prywatnie do Luxmedu zadzwonic, dr Kabacyj (chyba Michal ale glowy nie dam) cbodzilam do niego z Malwinka. Fajny jest, rzeczowy i ladnie ją wyprowadzil. Tylko nie wiem ile w LM kosztuje wizyta poza abonamentem i jakie sa terminy. W kazdym razie jesli u J. wyjda jakies nieprawidlowosci w bioderkach to ja go do niego bede zapisywac, jak tylko sie zakonczy procedura zalatwiania LM dla malego... |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przedzwonie i się zorientuje. Mam jednak nadzieję ze z biodrami będzie git
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
pochwaliłam sie w klubiku w końcu córą, bo na smierć zapomnialam wrzucić focisza
![]() mma pytanie co robić kiedy w cyckach brak a mała odrzuca mi butle? Na ogól je normalnie ale dzisiaj miała focha i nie chciala jeść a trzęsła się i było widać że glodna, mimo że cycki opędzlowala. Drugie pytanie, czy któras stosuje/stosowała anty w formie zastrzyku depo-provera? Bo troche sie naczytałam złych opinii i teraz sie boję;(
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzieć znów chce życie towarzyskie prowadzić |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Moja corcia od 20 spi
normalnie inne dziecko po tych kropelkachStarsza cos pokasluje to juz tradycja ze na święta dziecko mam chore
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Justana u nas kołderka jest od samego poczatku
, zawsze przykrywam po zszyje bo to zmarzluszek po mamusi ![]() Dziękuje dziewczyny za życzenia ![]() Zanet daj znać jak sie udała firmowa imprezka, ja mam wg piątek, tez wigilia ![]() A moja córcia dla mi dzis prezent... 3,5h ryk ale straszny zanosi sie, dławi i brakuje jej oddechu tak bardzo płacze, jak sie troche uspokaja to dostaje czkawki z tego i to nie takiej niemowlęcej tylko jak u dorosłych Nie wiem czy to kolka bo w 2 tyg jak sie zaczęło to kropelki pomagały a od jakiegoś tygodnia Jest złe wieczorami i z każdym dniem coraz gorzej. Płacze ale np nie podkurcza nóżek i uspokaja sie jak sie ja nosi pionowo jak sie usiądzie mimo ze w pionie to znów ryk, co sie dzieje w poziomie to nawet nie chce pisząc
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
a które w końcu dajesz? Bo każda widzę inne a to delicol a to espumisan a to saba? Ja daje swojej espumisan od dzisiaj zobaczymy czy troche spokojniejsza będzie mam jeszcze bobotic ale on jest od 28 dnia życia wiec nie daje małej jezcze.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

zobaczymy jak będzie
noc będzie pewnie ciekawa
ale postanowiłam jej nie budzić na sile ani nie ograniczać jej kontaktu ze mną, czyli lulania i spania z nami w łóżku i jeść jej też będę dawać tyle ile będzie potrzebować a nie ile jest napisane na opakowaniu. I koniec z przejmowaniem się ze dziecko nie ogarnia dnia i nocy czy je za dużo czy za mało. Mam nadzieje że się uda mi ten plan 

23.06.2011
01.06.2013

rosi:
to juz tradycja ze na święta dziecko mam chore