![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-12-16 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Konto usunięte
|
Treselleo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc wszystkim
![]()
#1414 |
Wtajemniczenie
|
U nas z porządkiem jak u Silver i Hje.
Blanka porozrzuca,bawi się wszystkim na raz i ani myśli sprzatać tylko jak już nie ma gdzie stanąć to krzyczy "aje bajagan" ![]() Staram się ją zachęcać do wspólnego sprzatania ale nie zawsze chce, więc myślę , że może nauczy się poprzez obserwację jak ja sprzątam ,albo pójdzie to w drugą stronę i nauczy sie że sprząta tylko mama ![]() Dziś robiłyśmy pizzę i oczywiście dorwała się do mąki ,wyglądała jak młynarz,kuchnia jak młyn no i trzeba kupić zapasy mąki. Oczywiście sprzątała po sobie w taki sposób, że rozcierała ręką mąkę po podłodze ![]() Czy Wasze dzieci tez chodzą i non stop śpiewają? U nas już wszyscy mieszkańcy znają na pamięć "stary donald... "Od rana do wieczora buźka jej się nie zamyka . |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Konto usunięte
|
U nas jest "o o o o " przy "szczotka pasta:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Moja wtedy robi klasyczny wywal dolnej wary, uwielbiam tą minę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
a u Nas hu hu ha, nasza zima zła i siała baba mak (no, ale to raczej recytowanie niż śpiewanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
A tak mi dzieciątko wczoraj padło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym gadaniem to po ostatnim weekendzie moja mama to samo mówi" ty ona cały dzień trajkocze " Z tym, że u nas to nie wiadomo po kim to ma ![]() o mamusiu ale padła ![]() U nas nie ma bata żeby zasnęła gdzieś indziej niż na swoim łóżeczku ,no chyba że w samochodzie . |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
hehe a mój śpiewa po rusku
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ja przepraszam ze uzylam slowa hodowla ale opieka nad noworodkiem to naprawde niewiele czynnosci w porownaniu z wychowaniem dwulatka ![]() Debrah jutro Ci odpisze bo juz mi telefon pada Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Także pod wielona względami TERAZ jest mi łatwiej, ale pod względem "czasu na pierdółki albo siedzenie i nic nie robienie" to wygrywa tamten okres, teraz to ja gumy palę na zakrętach. Nawiasem mówiąc znowu mi się dętki przebiły w ANTYPRZEBICIOWYCH oponach, czujecie to? nic mnie tak nie wnerwia jak to, ![]() Tż kupił inne panele, oczywiście dużo droższe niż tamte, no trudno. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- o k.wa czarny humor mi się włączył jak zobaczyłam własnego posta z "siedziałam" dużymi literami - a przeca ja zawsze siedzę niemal ![]() Chodziło mi o nie przemieszczanie się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie ja np widzę jak ma się nauka/studiowanie do wychowywania dziecka. Każdy mówił, że ciężko na studiach będzie bo poród,bo zaległości,bo jak się uczyć jak u człowiek niewyspany ALE ja po porodzie i w ciągu pierwszych 6ciu miesięcy miałam najlepszy zapał do nauki i najlepsze oceny.W ciągu pierwszych miesięcy byłam bardziej wyspana niż teraz, spałam razem z Blanką,siedziałam ,karmiłam,oglądałam tv i na wizaż miałam więcej czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() moj ani nie spiewa a ni nie tanczy ![]() ![]() w mamusie poszedl jak nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i tak bylo... i teraz zastanawiam sie na ile to hmm "szczescie" a na ile to sprawka pozytywnego myslenia (czyt. j.w. - moj spokoj udziela sie dziecku-zarowno juz po tej jak i jeszcze po tamtej stronie brzucha) ![]() Cytat:
![]() wyobrazilam sobie twoje wk.ur.wienie, twoja mine i w ogole cala Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak w ogole - farby robia u nas niesamowity szal!!! + oczywiscie stale i niezmiennie "kakorki" ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- myslalam zeby Kubie zrobic znow sesje foto, tak na drugie urodzinki. chcialabym miec poprostu takie laaadne jego zdjecia a nie ten chlam co robie :/ taki komplet co roku, te kilkanascie porzanych zdjec. niesttey ale taka prawda , te moje zdjecia sa do kitu ![]() zaluje teraz ze nie zrobilam malemu sesji noworodkowej. aczkolwiek wtedy nawet o tym nie myslaam, nawet mi to przez mysl nie przeszlo wiec troche sie usprawieliwiam ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór Pstryczku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Lenova też się uczysz? Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-12-16 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc! Jak poszlo na egzaminie? Wczoraj mialas? deli jak noc? Przespana? A w dzien ile jest uu? U nas znow do drzemki plus zasypianie nocne i po obudzeniu rano, w miedzyczasie od jednego do pierdyliarda razy... Ostatnio Yae czestuje moimi uu swoje ukochane przytulanki, jak rowniez sama pije ich uu. Spi tez przytulona do maskotki i ja cos czuje, ze sie odstawia. (Oby, oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze. U nas jest na zadanie, ale po 2-3miesiacach uu co chwila z dnia na dzien zostalo tylko do drzemki. A noce tez pol na pol, zdarzaja sie i przespane. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za pomysły! Skorzystałam poniekąd ze wszystkich
![]() ![]() Co do sprzątania. Blanka co do zasady zawsze sprząta po sobie, bardzo rzadko nie chce, mówiąc że jest zajęta ![]() Zrobiła się taką przytulanka. Co chwilę przychodzi i przytula się albo daje buziaka. I tak jak u Lenovy, buzia jej się nie zamyka. Non stop coś opowiada, śpiewa, no cudowne to jest! Wczoraj poszła do żłobka po 1,5 tygodniowej nieobecności. Bałam się tej wizyty, ale było super. Mała pobiegła do dzieci jak na skrzydłach! Jeszcze zażyczyła sobie zanieść pierniczki ciociom. ![]() Nie mam już pomysłu na prezent dla Małej od teściów. Jakoś mi się wydaje że dostanie już dużo. Od nas milion książek, dwa zestawy Duplo (mamy dwa małe i uwielbia), farby do malowania palcami, już nawet za namową szajki kupiłam ceratę. Od mojej siostry dostanie dużą kuchnię, od drugiej siostry ciuchy i książki po angielsku (mieszka w NY), od mojej mamy garnki i płytkę duplo. Myślałam o jakimś zestawie z kredkami, mazakami itp. Mała bardzo lubi malować. No i sama nie wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49363165]ja w ogóle D. zmieniłam pieluchy na 5, bo 4,5 już małe. [/QUOTE] My 5 a na noc to wogóle 6 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49368761]Dziewczyny, oglądałyście to? co myślicie? http://patalonia.pl/product-pol-1150...uza-zolta.html[/QUOTE] Jakoś mnei to nie przekonuje Cytat:
![]() Cytat:
Przelewa wszytsko co się da, z przesypywaniem to samo. Potrafi siedzieć w kuchni na blacie godzinę i przekłądac herbate do miliona miseczek ![]() Cytat:
Oooo, słodko, u mie takie coś sie chyba nigdy nie wydarzy. Cytat:
![]() ![]() U mnie wszystko spoko, tylko z tą qupą, pisałam w klubie, za wszytskie rady dziękuję, jeszcze spróbuję łyżeczkę oliwy codzinnie rano... wykańcza mnie to psychicznie.
![]() |
#1432 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
\rano napisałam posta i mi się nie dodał ![]() proszę o pomoc! przez sytuację w domu i w ogóle w życiu nie mam prezentu dla ani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na pewno odpada wszystko co z lalkami związane, bo olewa ![]() ![]() ![]() proooszę, pomóżcie! ![]()
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
skoro warzywa masz, to może naczynia, garnki, kuchnia, kasa sklepowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce tez w najblizszym czasie kupic gre nawlekaj nie czekaj. Na arosie okazyjna cena teraz.
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() hje Pola jak słodko padła ![]() ![]() szaja jakoś nie trafia do mnie ta muszelka ![]() Lenova moja śpiewa tylko aaaa kotki dwa albo lalala. za to wiecznie tańczy ![]() ![]() pstryczku też myślałam o sesji na 2 latka. ale poczekam jak ciepło będzie i po prostu zrobię Jej w plenerze ![]() ![]() fewciu mam ten sam dylemat z prezentami. Hania dostanie ich masę, więc te co my kupiliśmy (czyli garaz poziomowy i duplo) dostanie w sobotę albo jak wrócimy po sylwestrze ![]() ![]() ewulko dziewczyny dobrze radzą kuchnię, a może kasę sklepową albo takie stoisko sklepowe?
![]() |
#1438 | |||
Zadomowienie
|
Poszłm spać do 2 - Ola do tej godziny nie miała żadnej pobudki, a gdy tylko wlazłam pod kołdrę - milion
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My prawdopodobnie sprzedamy dziś wózek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co kupujecie teściom/rodzicom? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Dlatego my nie zamawiamy prezentow zabawek, jedynie od mojej siostry (chrzestnej Pietraszka) dostanie warsztat boikido, drewniane samochodziki i literki melissa & doug na lodowke
![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1440 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za pomysły!
kcuhnię z garnkami niestety mamy ![]() ![]() \dlatego mam taki problem z jej prezentem ![]() jak będę w domu to wyślę wam linki i czym myślę, taką grę znalazłam, ale się was zapytam o opinię ![]() Lady a ja bym właśnie chciała jej kupić jakieś zabawki, bo mamy takie niedostosowane do wieku, już muszę odłożyć i w zasadzie zostają nam puzle do zabawy, klocki i arka noego ze zwierzątkami, czyli wszystko co dostała w ostatnim miesiącu ![]() aaa i zapomniałam - od chrzestnego dostanie matę wodną, sama się jaram ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.