czy tylko ja nienawidzę sylwestra? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 21:48   #91
unachica17
Rozeznanie

Dot.: czy tylko ja nienawidzę sylwestra?

Własnie rodzice w domu beda wolałabym juz sama siedziec. Najbardziej wkurzaja mnie te reklamy sylwestrowe w tv napewno tego nie bede ogladac . Wole jakis film obejrzec np noc z horrorami
unachica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 21:49   #92
_Mia
Zakorzenienie

Ja też nie lubię tego parcia na zabawę. Połowa ludzi martwi się cały grudzień i nagle zdaje sobie sprawę, że nie ma wcale zgranej paczki, partnera czy życia niczym z reklamy. Tylko niepotrzebny stres, bo jak zostaną w domu, to dojdzie to do nich jeszcze dosadniej, wiec szukają byle jakiej opcji.

Ja mam swoją paczkę i spędzam z nią wszystkie tego typu święta, w przeszłości robiłam to też z facetem, ale zawsze się boję, że kolejnego roku się z kimś rozstanę, ktoś kolejny się wykruszy z ekipy itd. i będę siedzieć tego 31 z poczuciem porażki i obaw, że spełni się zabobon "jaki sylwester, taki cały rok"
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 21:50   #93
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ja jeden raz miałam bardzo
BARDZO ciężki

to był ogólnie odlot w kosmos i z powrotem. jakoś nad ranem zachciało mi się wracać. niestety rzucały mną konwulsje straszne. ogólnie na skmkę we wrzeszczu szłam z 1,5 godziny, nie pamiętam jak. to była droga przez mękę. tak się strułam że wymiotowałam do śmietnika, potem jakoś wróciłam o ósmej? dziewiątej do domu? spałam potem była noc i ogólnie doszłam do siebie pod koniec 2 stycznia.
to była trauma.
Ja po tym sylwestrze, z którego wracałam autobusem z przesiadką chorowałam również 2 dni. Przekonałam się, że można wymiotować we wszystkich kolorach tęczy, zależnie od tego co próbuje się przyswoić. Po prostu zasada: przyjmujesz-zwracasz (i to błyskawicznie) i tak przez 2 dni. Od tamtej pory nie piję.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 21:51   #94
201604181004
Konto usunięte

ja od tamtej pory już nieraz się złamałam. a nawet zaczęłam lepiej znosić sylwestry. ogólnie jak jestem pijana i w dobrym humorze to i 50 km podróży mi jakoś zleci
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 21:55   #95
przylaszczka50
BAN stały

Uprzedzam OBRZYDLIWE
Mój trzeci traumatyczny sylwester to u mnie w domu.
Zaprosiliśmy moją koleżankę z pracy a właściwie sama się wprosiła, że nie ma gdzie pójść, była tuż po rozstaniu. Przyprowadziła też swoją siostrę z chłopakiem.
Chyba chciała aby alkohol przyniósł zapomnienie, że jej ukochany właśnie tańcuje z nową laską na balu na który mieli razem iść.
Piła wszystko co popadło, szybko, kieliszek za kieliszkiem. A przyszła już wstawiona.
Humor jej dopisywał.
Po północy , po szampanie, który zaczęła pić z butelki nagle zbladła i ledwo doszła do łazienki.
Zwymiotowała tam na podłogę jak się potem okazało.
Wyszła, zaczęła się szybko zbierać, że idzie do domu. A miała być do rana i jeszcze w Nowy Rok aż wytrzeźwiejemy i zawieziemy ją te kilka km.
Nie chciałam jej puścić ale zrobiła się agresywna.
Pomogliśmy jej się ubrać bo poszłaby niepozapinana i bez czapki.
Miałam zamiar ją odprowadzić razem z mężem bo mogłaby gdzieś się przewrócić i zamarznąć. Mieszkała ze 4 km od nas.
Jej siostra z narzeczonym też chcieli iść.
Ta koleżanka gdy wychodziła to obrzygała jeszcze korytarzyk i schody wejściowe.
Postanowiłam, że zostanę i posprzątam a oni ją odprowadzą.
Poszłam po mopa do piwnicy bo tam mam pralnię i takie pomieszczenie na środki czystości.
Wymyłam kilkakrotnie korytarzyk i schody gorącą wodą bo inaczej mop zamarzał, wycierałam też od razu na sucho te schody bo mróz był siarczysty.
Umęczona pochowałam na swoje miejsce wszystkie akcesoria do sprzątania.
Wchodzę do łazienki a tam to samo o czym nie wiedziałam. Cała podłoga i nawet ściany w ćwikle z chrzanem.
Odprowadzający koleżankę też przeszli swoje.
W pewnym momencie zasłabła, nie chciała iść, musieli ja nieść, żałowali, że nie wzięli sanek albo jakiegoś worka aby ja po śniegu ciągnąć.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 21:57   #96
201604181004
Konto usunięte

e no co jak co ale choćbym odleciała bóg wie jak to nigdy nie orzygałam niczego niespodziewanego
zawsze ładnie znajduję cokolwiek co się do tego nadaje
Stary 2014-12-16, 21:58   #97
Karinio
Zakorzenienie

Przylaszczka,obrzydliwe fakt ale ta koncówka.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:00   #98
201604181004
Konto usunięte

w tym roku sylwester z miley cyrus
https://www.youtube.com/watch?v=LrUv...bb0gNJ&index=2

Stary 2014-12-16, 22:01   #99
skylarka
Przyczajenie

Cały ten zareklamiony totalnie czas swiąteczny jest niefajny. Sama komercha została, w dodatku juz coraz wczesniej wprowadzana. Dawniej choinki w sklepach w grudniu ubierali, pozniej juz w listopadzie, teraz czasem nawet do 1 listopada nie zaczekają tylko ubierają wczesniej, a niektórzy po całości - juz całoroczny wystrój swiąteczny mają... Blee...
skylarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:03   #100
201604181004
Konto usunięte

ja dostaję cholery bo w tym roku praktycznie 3 tygodnie wyjęte z życiorysu. wszystko rozchrzanione. wszystko jak jeden mąż.
Stary 2014-12-16, 22:04   #101
unachica17
Rozeznanie

Widze ze nasz watek sie rozkreca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 22:04   #102
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja też nie znoszę Sylwestra Minął mi szał małolaty na jak najlepszą imprezę, po prostu mi się nie chce. Poza tym, nie piję na umór, nienawidze jak mnie ktoś obleje szampanem, sztuczne ognie lubię oglądać, ale z daleka, poza tym mam wobec nich mieszane uczucia ze względu na przerażone zwierzaki.
Lubię wyjść na imprezę, kiedy mam ochotę, a nie wtedy kiedy MUSZĘ, bo to jest właśnie ten jeden, jedyny dzień w roku. I choćby człowiek umierał, miał paskudny okres, albo po prostu podły nastrój, to MUSI iść na Sylwestra, bo 'jak to nigdzie nie idziesz'.
Ja uwielbiam Sylwestra z TŻtem: pijemy wino, oglądamy filmy, jemy domową pizzę. Dla mnie to jest relaks, a nie nawalić się jak stodoła i o 8 rano nie wiedzieć, gdzie jestem.
O to, to.
Ogólnie tylko jeden jedyny sylwester miałam naprawdę udany i szampański, na imprezie w klubie z motywem przewodnim: lata 70, byliśmy przebrani, peruki i te sprawy.
Następny miał być w klimacie lat 80, czyli świetna muza, ale oczywiście nie wyszło.

Nie mam nic przeciwko siedzeniu w domu tej nocy, bo naprawdę nie czuję przymusu zabawy. Uwielbiam imprezy, te planowane i spontaniczne, ale tej jednej, kiedy bawi się cały świait, jakoś nie trawię.
Stary 2014-12-16, 22:05   #103
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82
Nie mam nic przeciwko siedzeniu w domu tej nocy, bo naprawdę nie czuję przymusu zabawy. Uwielbiam imprezy, te planowane i spontaniczne, ale tej jednej, kiedy bawi się cały świait, jakoś nie trawię.
Dokładnie :d

Też lubię imprezy - przebrania nie przebrania posiadówa bankiecik impreza w klubie. Whatever. Ale ten dzień jest po prostu z takim ciśnieniem robiony, że nie wiem. Tak jakby w walentynki był społeczny przymus uprawiania seksu XD no po prostu nie. Nie. Lektur się nie lubi czytać bo jest presja. Bawić też się nie lubię z presją. xD
Stary 2014-12-16, 22:06   #104
unachica17
Rozeznanie

No w tym roku 1 listopada byla reklama z lidla
Stary 2014-12-16, 22:08   #105
thisriveriswild
Rozeznanie

podniosl mnie na duchu ten watek, bo myslalam ze jestem dziwna
z tym lataniem samolotem dookola globu to fajna sprawa, najlepiej wyleciec 31 z australii i wracac do polski, ilez to razy sie bedzie wznosic toast na pokladzie!
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:09   #106
201604181004
Konto usunięte

wolę ani razu
Stary 2014-12-16, 22:09   #107
justynkag10
Zadomowienie

Także się melduję. Nie lubię Sylwestra!!! Po pierwsze moje psiaki wariują, a po drugie okropna jest ta ciągła presja żeby koniecznie gdzieś iść w ten dzień. A jak mówię komuś, że tego Sylwestra chcę spędzić w domu, to każdy wielkie oczy, że jak można chcieć w taki dzień siedzieć w domu. A ja mam w nosie ten DZIEŃ.

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:14   #108
thisriveriswild
Rozeznanie

Cytat:
wolę ani razu
a tam, pare lampeczek, uderza sie w kime i po sylwestrze, nastepna meczarnia za rok
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:15   #109
201604181004
Konto usunięte

w samolocie to predzej by mi sie kaftan bezpieczenstwa nie alkohol przydały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 22:17   #110
Karinio
Zakorzenienie

Jak byłam młodsza,to tak Sylwki były fajne.Szlajało się ze znajomymi po mieście,składało życzenia swoim,obcym itd A teraz wisi jest mi obojętny.Domówki są fajne. Bez spiny,na luzie.Ja presji nie czuje.Ja co roku na Sylwka rycze,a to wspomnienia a to co innego.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 22:24   #111
przylaszczka50
BAN stały

Był taki rok gdzie w sylwestra normalnie pracowałam do 15 bo to był dzień powszedni.
Wracając do domu miałam zamiar zatankować auto bo już kontrolka migała.
Prywatny CPN był niedaleko od mojego miejsca zamieszkania po drodze do domu.
Była ok. 15. 30 gdy podjechałam tam. Niestety już było zamknięte, panowie poszli świętować. Na drzwiach kartka " Zapraszamy 2 I" i pęk baloników.
Poczułam się jak zrobiona w balona bo
zawsze było czynne w dni powszednie do 20 a w niedziele do 16, w większe święta nieczynne.
Tuż przed domem ze 100m auto odmówiło jazdy, opary się skończyły.
Trzeba było poprosić sąsiada i zapchać do garażu.

Edytowane przez przylaszczka50
Czas edycji: 2014-12-16 o 22:26
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 23:48   #112
laisla
Zakorzenienie

Nigdy nie znosiłam i nadal tak jest. Głównie przez ciśnienie, że trzeba się bawić wyśmienicie i mieć szampański humor Poza tym zawsze miałam wrażenie, że wszyscy wokół właśnie szczerze szaleją z radości, tylko ja mam jakieś rozkminy, jak zawsze
Pamiętam jednego fajnego sylwka z ludźmi z roku, w górach przy ognisku. I jeszcze jednego, kilka lat temu, z ówczesnym tż i moją córką oglądaliśmy filmy, bardzo miło było. Slumdog m.in. to był, nawet jeszcze pamiętam

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-16 o 23:58
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 00:39   #113
loczek88
Wtajemniczenie

ech, w pełni was dziewczyny rozumiem..z drugiej strony nie mam za bardzo czasu w ciągu roku na imprezy, więc Sylwester akurat tak wypada, że mogę sobie pozwolić, 1.1. wolny..jest miła okoliczność .
Zazwyczaj spędzałam go albo na ogólnouczelnianej imprezie, albo raz u znajomego <było ok, ale trochę był rozmłemłany, wszyscy się trochę za wcześnie wstawili), 2x z chłopakiem - raz było super, ale wtedy się jeszcze starał, a drugi raz był do bani, herbatka, film, o północy lampa wina i wzrok na mnie oczekujący zachwytów.
W tym roku "nie mam problemu", bo w Sylwestra jak i Nowy Rok pracuje :/.
loczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 00:52   #114
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

cieszę się, że mam normalnych znajomych i nikt nie ma żadnego ciśnienia na "super" spędzonego sylwestra
dlatego też pewnie ten dzień jest dla mnie neutralny - ani na niego nie czekam, ani go nienawidzę
jak mam ochotę iść na imprezę to idę, jak nie to siedzę w domu i tyle
nie wiem szczerze mówiąc czemu miałabym obdarzać jakiś dzień nienawiścią mam ciekawsze rzeczy do roboty i nie zawracam sobie głowy takimi pierdołami
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 06:12   #115
201705250955
Konto usunięte

Też nie lubię Sylwestra i tej zbiorowej histerii, którą tak cudownie opisałyście. Nie lubię, bo czuję się zmuszona do lubienia. Wymarzony sylwester? Gdzieś na zadupiu, bez petard, innych ludzi, piosenek, miliarda życzeń, z kimś bliskim. Dopiero jak nie mieszkam w domu to doceniam te dodatkowe wolne dni, mimo że wcześniej też pracowałam. W tym roku jaki będzie sylwester? U znajomych, nic specjalnego Planuję sobie gdzieś pojechać po 2,3 stycznia na 2-3 dni, ale wszystkim coś się pomieszało, bo ceny nadal są kosmiczne. Muszę jechać służbowo do Krakowa i Myślenic, więc jak znacie jakąś ciekawą i tanią miejscówkę w okolicach 200 km na południe, najlepiej na zadupiu, gdzie dochodzą 2 PKSy dziennie, dajcie znać.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 08:35   #116
Madzia_M77
Zadomowienie

OMG, już myślałam że tylko ze mnie taki alien Od zawsze mam gdzieś sylwestra, organicznie nie cierpię zabawy na siłę. Uwielbiam imprezy tematyczne, bale przebierańców i chodzę (może nie jakoś super często), ale ciśnienia na 31.12 nie mogę znieść. Ten obłęd w oczach, podjarka w każdej możliwej tv - relacja na żywo z salonów piękności, gdzie panie fryzjerki na akord spryskują toną lakieru z brokatem wytapirowane koki i wykańczają papuzie makijaże noł łej
Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
A ja nie wiem. Z jednej strony lubię Sylwestra, natomiast z drugiej 31 grudnia traktuję jako datę graniczną, coś się zaczyna, a coś się kończy. Dlatego minutę po północy dla mnie mogłoby być po imprezie, chce mi się płakać i jest mi cholernie smutno. Natomiast do północy jest super, bawię się i jestem wesoła.

Ja mam takie parcie, że Sylwester musi być wyjątkowy, niekoniecznie po to aby wstawić foteczkę na fejsbuka, ale dla mojej własnej przyjemności. Im bardziej szalony tym lepiej. Dla mnie to nie jest impreza jak każda inna.

Chciałabym spędzić Sylwestra w tropikach, na lazurowym wybrzeżu w spódniczce z trawy i bikini pijąc najlepsze drinki w moim życiu, obserwując przepiękne fajerwerki z grupą moich przyjaciół, żebyśmy się wszyscy świetnie bawili i zapamiętali ten wieczór na długo.

I chyba w tym jest problem, jakbym go spędziła w taki sposób, a nie w chałupie z kapciami, siedząc drętwo przy stole, to bym nie narzekała. A tak to człowiek siedzi na tej nudnej imprezie, sączy to piwo, ma czas na myślenie co mu nie wyszło i znowu nie wyjdzie w nowym roku.
Eeeee, doooopa tam nic się nie kończy i nic nie zaczyna data jest kwestią umowną i wiadomo, że 90% postanowień noworocznych bierze w łeb 3 stycznia Całe to zamieszanie jest przereklamowane, obiecując sobie że będziemy za kilka godzin inni, lepsi, piękniejsi i mądrzejsi jest po prostu naiwne

Cytat:
mi sie marzy sylwester na koncu swiata z dala od ludzi. najlepiej zeby sie odizolowac i wrocic jak juz bedzie po wszystkim
NIESTETY, od świąt uciekniesz (za jedną granicę bardziej muzułmańsko ateistycznie a za drugą nie obchodzą razem z nami) od urodzin uciekniesz ale kudźwa żeby uciec od sylwestra to musiałabym latać samolotem chyba wokół globu
Mnie się marzy ewakuacja na ten czas, najlepiej w miejsce gdzie będę mogła słuchać szumu oceanu, patrzeć na zachód słońca i popijać drinka z palemką, niekoniecznie alkoholowego. Widzę że czas na zakup prywatnej wyspy

Aczkolwiek mam niezapomniane wrażenia z jednej zabawy sylwestrowej - w trakcie całkiem udanej domówki postanowiliśmy przejść się na Rynek obejrzeć fajerwerki - koleżanka dostała w łepetynę butelką, bo jakiś kretyn rzucił ją za siebie z impetem i spędziłyśmy drugie pół nocy w szpitalu czekając, aż ktoś jej rozpłatany czerep zeszyje - dziękuję za imprezy w plenerze, postoję

Natomiast moja inna koleżanka ma wrażenia dosyć miłe - też trafiła do szpitala, bo wbił jej się w oko opiłek z confetti . Opatrywał ją tak miły lekarz, że dzisiaj są szczęśliwym małżeństwem a ich dziecko ma się urodzić niedługo, właściwie termin porodu ma na 31.12

W tym roku mam z głowy wszelkie tłumaczenia - mój syn ma dwa miesiące, na pewno spędzimy sylwestra we trójkę w objęciach - ten temat trenujemy od kilkudziesięciu nocy
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 08:56   #117
WackelDackel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
na imprezie w klubie z motywem przewodnim: lata 70, byliśmy przebrani, peruki i te sprawy.
O bobrze, jak ja czegoś takiego nienawidzę No po prostu...dostaję padaki na samą myśl.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4937202 6]
dlatego też pewnie ten dzień jest dla mnie neutralny - ani na niego nie czekam, ani go nienawidzę
jak mam ochotę iść na imprezę to idę, jak nie to siedzę w domu i tyle
[/QUOTE]

Właściwie to też jest moje podejście do tematu Jak się głębiej zastanowić, to mi to zwisa I tak zawsze robię co chcę i jak chcę - nie tylko tego dnia.
WackelDackel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 09:05   #118
GdyMnieSenZmorzy
Raczkowanie

W tym roku mam plany na sylwestra-wybieram się na''dużą domówkę''do kolegi Zeszłego roku,spędziłam go w łóżku z chipsami oraz filmami.Też było okej.Nie mam ogromnego parcia na kaca po sylwestrowego,przy mojej słabej głowie.Nienawidzę,przechw alania się ''ile ja to wypiłem oraz jaki to nie był gruby melanż''
All right...
GdyMnieSenZmorzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 09:07   #119
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Nie przepadam za sylwestrem i nie wiedziałam, że tyle nas jest
Owszem lubię imprezy i zabawę, ale niekoniecznie w ten dzień. Parę lat temu byłam na super domówce więc nawet nie czułam, że to ten dzień, zleciał nie wiem kiedy, w zeszłym roku w kinie. W tym jeszcze nie wiem, co będę robić, pewnie teatr albo kino, ale już mam alergię, bo zaczynają się rozmowy, gdzie, z kim, bla bla bla.
Stary 2014-12-17, 09:17   #120
ellish
Zakorzenienie

nigdy nie lubilam glosnych, alkoholowych imprez. dlatego nie chodze.
Moj najlepszy sylwester to piżama, herbata i dobra książka na zmianę z grą W tym roku stawiam na Dragon Age. Nie przyjmuje zaproszen, nie zapraszam nikogo.
Na drugi dzień wstaje wypoczęta, wyspana i szczęśliwa.

Kiedys chodzilam na domowki, ale to bylo w LO czy jeszcze na poczatku studiow. Wiek chyba robi swoje
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości