|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
i od razu wizytującym życzę udanych odwiedzin u naszych ulubionych obecnie lekarzy![]() Ewcia- super niespodzianka, przyda się na pewno ![]() Paulina- ja też zmęczyłam się czytając o Twoim wczorajszym dniu ![]() Przeklęte - współczuję nocy, choć ja też dziś kiepsko spałam...nie wiem czy to po wczorajszych poszukiwaniach mojej szyjki przez ginkę, ale boli mnie podbrzusze i w nocy się nie mogłam nijak ułożyć, bo ciągle coś bolało, a jak Małego odprowadzałam do przedszkola to tez co chwilę takie nieprzyjemne kłucie i ciągnięcie... Ja zaraz zabieram się za robotę, bo miałam dorobić pierniczków, zabieram się za to od weekendu, a mamy środę żeby się nie móc już wymigać przygotowałam już masę miodowo-cukrowo-masłową - chyba już przestygła więc mogę się za nie zabierać. Dziś już odwiedził mnie kurier z dwiema paczkami (schodzą świąteczne prezenty ), powinny przyjść jeszcze chyba dwie dziś...Ale mam w końcu torbę i mogę co nieco spakować stwierdziłam, że jak będziemy wyjeżdżać na święta to wrzucę to co mam do samochodu, niech będzie w razie czego, żeby przypadkiem nie trzeba było latać gdyby coś się przytrafiło![]() W ogóle zapomniałam Wam powiedzieć, że w weekend śniło mi się, że urodziłam...z tego co pamiętam na stojąco w parę minut było po sprawie ![]() Po południu mam jasełka w przedszkolu idę zobaczyć występ mojego "aniołka" z różkami![]() MaladT - powodzenia u dentysty - niech ząb przestanie boleć ![]() I jakaś masakra się robi...nie bardzo "mogę" siedzieć w biustonoszu, bo mi niewygodnie, więc zwykle chodze bez, ale coś trzeba będzie wykombinować, bo moje wycieki dobiją mnie i moje koszulki ![]() Powinnam się leczyć na sklerozę, bo oczywiście chciałam coś komuś jeszcze napisać, ale nie pamiętam.... :brz ydal:
|
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi się coś mogło popieprzyc no bo raczej nie chodzi tu o elektrolity takie ohydne jak przy biegunach się pije
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
O właśnie doczytałam, że już chyba po wizycie u dentysty
super
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak to o izotoniki chodzi. Ja kupiłam oshee
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTEUważa się, że najlepszym sposobem zminimalizowania ryzyka wystąpienia objawu Mendelsona jest ograniczenie użycia znieczulenia ogólnego i stosowanie poprawnej techniki anestetycznej (5). Jak pisze WHO: "Można bezpiecznie twierdzić, że w przypadku porodu o niskim ryzyku prowadzonego w jakimkolwiek miejscu, nie ma potrzeby zakazywania kobietom przyjmowania pokarmu" (2). W podobnym duchu brzmią zalecenia brytyjskiego instytutu NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence):
Podczas aktywnej fazy porodu kobiety mogą przyjmować płyny i należy poinformować je, że napoje izotoniczne mogą być bardziej korzystne niż woda.][/QUOTE] Cytat:
|
|
#4268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć przyznaje że czasami i nerwowo jest jak to przy takiej ilości ludzi pod jednym dachem ![]() Cytat:
Wegielek moje też na ''wolności'' ale mi mega nie wygodnie w staniku i strasznie mnie skóra swędzi...a potem będe płakać że takie zwisy ...
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. nie brakuje Ci minerałów i witamin 2. Masz dostarczaną energię z cukru 3. orzeźwia ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dziewczyny a w stanikach bez fiszbin tez wam tak niewygodnie? Gdzie mój listonosz i kurier
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona super mysl z tymi izotonikami. choc nienawidze ich smaku- to kupie butelke
|
|
#4271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobra zmykam co by trochę popracować...
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
Duszona też, bo ja to powiem szczerze, że najchętniej to bym sobie i cycki odpięła
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Żeby jeszcze jakieś spore były, no ale jakoś mi przeszkadzają ostatnio
|
|
|
|
#4274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i baty Ci sie należą normalnie..:P Coś buzia Ci się rozmazała a masz taką śliczną. Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukieneczce. Ja dostałam wizytę u dentysty od męża na mikołaja ![]() Cytat:
Cytat:
Co do nastroju, łączę się w bólu A co do kolejek, to niech Ci nie będzie głupio. Ja czasem mam ochotę pokazac tym wszystkim ludziom język, albo środkowy palec. Cytat:
Cytat:
![]() A ci kolendnicy przdświąteczni, to może na prezenty teraz zbierają i dla tego [przed świętami Ja mam już prezenty z głowy kochane i bardzo jestem z tego powodu zadowolona A takie gmeranie w pipce tez odczówam nieraz, jakby mała mi tam grzebała...A mój K. łaskocze mnie po brzychu i mówi "ty mały zboczuszku, co tam siedzisz w brzuszku" |
|||||
|
|
|
#4275 |
|
Rozeznanie
|
No dobra...przystępuję do pierniczenia
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupilam sobie do szpitala też herbatniki petitki, misie lubisie, wafelków kilka, lizaki, batoniki ww białe i jeszcze coś kupię pewnie. Teraz wlasnie tak czytam o tym jedzeniu i niejedzeniu w czasie porodu i okazuje sie że do gorszego stanu można się doprowadzić z wygłodzenia niż ze zjedzenia czegokolwiek, że z tym niejedzeniem to są jeszcze stare praktyki często stosowane w szpitalach (chodzi o zapalenie płuc wywołane cofaniem sie treści żołądkowej które kiedyś w większości przypadków było śmiertelne a nowe badania wykazały że większe zagrożenia zapalenia płuc jest w momencie wygłodzenia kiedy stężęnie kwasu w treści żołądkowej jest bardzo duże).
Popytajcie oczywiście swoich lekarzy i położne o te izotoniki. Ja nie chcę być wyrocznią ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
tylko nie spiernicz!
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam do szpitala zakupic z jedzenia :
Wafle ryzowe, biszkopty, lizaki Nimm2 uwielbiam je, a czy byloby to przegiecie jakbym wziela paczke pryncypałkow ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- ALA ale fajny tekst z tym zboczuszkiem Hahahhaa zastanawiam sie, czy prasowac Tymiankową kolejna ture ale chyba wstawie jeszcze pransko, bedzie z glowy troche sie obluzuje bo brzydko wygladaja te kupki porozkladane w jego pokoju,chce juz to pochowac nasz kosz sie juz wysypuje,wiec jutro wstawilabym nasze dla odmiany ![]() hmmmmmm kupilam mezowi kapcie do SR bo mamy miec na zmiane, a trampki ma juz schowane w piwnicy nie chce mi sie schodzic ale sa na niego za male i mi dala takie bez z brązem jak dla dziadka
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga pryncypałki bym odpuściła ze względu na czekoladeeee. Ja kupiłam 7 lizaków chupa-chups. Ale zakupię jeszcze pewnie jakieś wafele ryżowe też albo bułeczki maślane. O i żelkiiiiii.
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Śniła mi się Logoasia, śnił mi się jej avatarek i dzieciaczki :/. Mam nadzieję, ze już z nimi lepiej. Dziewczynki za wizyty Cytat:
Teraz możesz zaplanowac sobie dalsze wydatki na domek ![]() Cytat:
ajj co za obsługa!Ale dobrze, ze ciuszki przyjechały chociaż było to jakieś wynagrodzenie tego dnia ![]() Ilonka, aaaa już 35 tydzień szalejesz ![]() Cytat:
, chwila bólu... ale tak jak piszesz, jakby coś się robiło z nim nie tak to jedź. Cytat:
Dobrze odpowiedziałaś, mam nadzieję, ze jego tata przemyśli tą sytuację... Cytat:
Przerzuciłam się na normalny stanik, jest już lepiej. |
|||||
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja musze kupic sobie wiekszy w obwodzie stanik,bo moje 70siatki nie daja juz rady ![]() i chodze albo bez albo w sportowym,ktory tez juz zrobil sie ekhm ciasnawy ![]() masakra puchneeeeeeeeeee
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, właśnie na stronie mojego szpitala jest napisane "klapki lub wygodne obuwie dla ojca dziecka na trakt porodowy" To on musi buty zmieniać? Bo on by poszedł w adidasach swoich normalnie. Przypomniało mi się opakowanie żelek na wagę z biedry kupiłam pół kilo :P
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak ja w ogole myslalam,zeby sobie przed wyjsciem z domu machnac buleczke, ale wlasnie te maslane to nie glupi pomysl
Duszona ooooooooo zelki ![]() kurde czuje sie,jakbysmy jechaly na wycieczke ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dzis u nas na SR ma byc po kolei co sie dzieje po przyjeciu do szpitala itd wiec pewnie powiedza o tatusiowych przebierankach, co szpital to pewnie inaczej tez... w niektorych trzeba miec swoj fartuch jednorazowy w innych nie trzeba eh eh
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
moje 70 też już są nie do założenia a o 65 nie wspomne :P mam sportowe schodzone i sprane 75 i one maja jeszcze sporo zapasu bo są rozciągliwe bardzo ale i cycki trzymają.
|
#4286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i nie zacytowało mi |
||
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
No bułeczki maślane mieć będę ale kupię przed porodem a i bułę w domu też sobie zrobię. Wczoraj w cezarze powiedziałam mężowi żeby sobie też coś wziął i wrzucił do torby żeby miał co przegryźć a ona cham mi powiedział że jak zgłodnieje to na kebaba sobie pojedzie. No zastrzelić, reanimować i zastrzelić jeszcze raz to mało!
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Aga no bo my jedzxiemy na wycieczkę połączoną z obozem przetrwania
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez chyba mysli,ze da rade obskoczyc mc donalda w wolnej chwili pomiedzy moimi skurczami
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
A mi nic z cycków nie cieknie
Na po porodzie na pewno zabiorę jakieś kanapki i słodycze Hmm a może to i dobrze, moze szybciej schudnę Ala co do teścia to ja słów nie mam po prostu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

myślałam że wizytę mam jutro a okazało się że dzisiaj, także bardzo się ciesze że Małą zobaczę. To mi humor poprawia bo od rana mam aferę w domu o ten bujaczek który kupiłam w zeszłym tygodniu. Buczy jak cholera także stwierdziłam że go oddam i się zaczęło że sobie kupiłam bez porozumienia z Tż, że w sklepie nie sprawdziłam że dziadostwo brrrrrrrrrrr muszę Go teraz sama porozkręcać i zataszczyć do sklepu 

żeby się nie móc już wymigać przygotowałam już masę miodowo-cukrowo-masłową - chyba już przestygła więc mogę się za nie zabierać. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i baty Ci sie należą normalnie..:P Coś buzia Ci się rozmazała
a masz taką śliczną. Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukieneczce.
za wizyty
szalejesz