|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Sin City: Damulka warta grzechu - niezbyt mi się podobało, pierwsza część była o wiele lepsza. 4/10
i w ramach przypomnienia przed 3 częścią obejrzałam przez weekend dwie części Hobbita. u mnie nadal 9 za obie ale wkurzajace jest, że w Pl z takim opóźnieniem wychodzi
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
W kinie Mów mi Vincent - bardzo ciepły, zabawy i wzruszający film
![]() A w domu Serge Gainsbiurg - biograficzny niby, albo artystycnzy w klimacie Franka z tego roku. ![]() Polecam oba! |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
Po raz nie wiem już który Harry Potter i kamień filozoficzny
Postanowiliśmy z chłopakiem zrobić sobie seans od początku wszystkich części i zakochałam się na nowo |
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Wyścig 7,5/10 - wciągająca opowieść, dobrze zagrana, choć nie interesuje się w ogóle wyścigami formuły 1 film mi się podobał. Ciekawie opowiedziana historia przez pryzmat rywalizacji. Dobrze mi się oglądało
Złodziejka książek 7,5/10 - przyjemny film z ciekawą historią i pozytywnym przesłaniem. Książki nie czytałam więc porównania nie mam. Film mi się podobał. Wałęsa. Człowiek z nadziei 4/10- dobrze wyreżyserowany, ale sama historia nieciekawie pokazana, taka laurka i tyle, nudziłam się. Brawo dla Więckiewicza, czasami zapominało się, że to on, obejrzeć można tylko dla jego roli. Oldboy. Zemsta jest cierpliwa 1/10 - najgorszy film jaki oglądałam. Absurdalny scenariusz z beznadziejną fabułą, pełen nieuzasadnionej przemocy. Nie wiem po co takie filmy w ogóle powstają.
|
#2675 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;49346521]Jestem w mniejszości, dla mnie "Zaginiona dziewczyna" ssie i to głównie przez durnowaty scenariusz.
[/QUOTE] trzeba mieć pretensje do książki (pisarki) w takim razie osobiście nie czytałam, ale coś czuje, że wcale nie jest lepsza od filmu, jak to zwykle bywa. |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Blue Valentine- 10/10
Oglądałam go parę lat wstecz i dziwiłam się, że jest taki chwalony, bo strasznie mnie wynudził. Kilka dni temu, po paru latach, obejrzałam go na nowo i zrozumiałam, że po prostu trzeba dojrzeć, by zrozumieć ten film. Przede wszystkim zupełnie inaczej odebrałam go, jak jeszcze nie byłam zakochana, a zupełnie inaczej, gdy jestem w kilkuletnim związku. Naprawdę mnie zdołował, film jest dla mnie arcydziełem. W taki prosty i banalny sposób pokazuje powolny rozpad małżeństwa. Super pomysł z retrospekcjami, idealnie obrazują różnicę między tym, co było, a co jest. Po obejrzenie byłam tylko sfrustrowana, ale to dobrze świadczy o tym filmie.
|
#2678 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby trafiła w moje ręce przed przeniesieniem jej na ekran, to nie poszłabym do kina.---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, ze części 5-8 ogladalam po raz pierwszy, bo miłość do sagi odrodzlila się na nowo po 10 latach
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do filmów to mnie też najbardziej się podobają pierwsze dwie części, chociaż mam jakąś słabość do czary ognia Im dalej tym straszniej, a ja chyba wolę klimat spokoju i sielanki. |
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
,,Sierota" 7/10 - od dawna planowałam obejrzeć. I...film mnie z lekka zawiódł. Tyle się naczytałam dobrych opinii o nim, że spodziewałam się nie wiadomo czego, a dostałam poprawnie zrobiony thriller. No może końcówka faktycznie trochę zaskakuje
Mimo wszystko, warto obejrzeć.
|
|
|
|
#2683 |
|
Raczkowanie
|
"Skarb Narodów" 9/10
Miejscami głupawy, ale lubię filmy o skarbach
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mu dałam 9/10
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem jak na razie przy 4 części, byłabym dalej, gdyby czas pozwolił. Jak wspomniałam też uwielbiam 2 pierwsze części. W dużej mierze przez sentyment, klimat, ale ja ogólnie lubie pierwsze części różnych serii, gdy wszystko się zaczyna, poznajemy bohaterów i po x odcinkach możemy porównywać i mówić - ależ oni się zmienili, wydorośleli Właśnie podczas oglądania "Kamienia filozoficznego" i "Komnaty tajemnic" co chwila myślałam "OMG, jacy oni mali, jacy słodcy ![]() "Czarę Ognia" też uwielbiam, szczególnie za humor. Co chwila się uśmiechałam oglądając tę część. Natomiast "Książę półkrwi" był dobry, ale na tle innych części wypadł trochę blado - reżyser za bardzo skupiał się na romansach, a tak naprawdę nie wyjaśnił kto to jest ten książę i dlaczego jest nim Snape
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzmy sobie wszystko - całkiem przyjemny i momentami śmieszny film, na nudny wieczór może być. 6/10
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Men, Women & Children (7/10) - dobry, ale nic nowego
Mogli trochę bardziej popracować nad historiami bohaterów, był dość oklepane, ani trochę zaskakujące. Zgrabnie zagrany, wszystko tworzyło jedną całość |
|
|
|
#2688 |
|
Konto usunięte
|
"Pozytywka" Film o prawniczce, która decyduje się bronić w sądzie ojca oskarżonego o mordowanie Żydów i to w czasie, gdy represje wobec nich nie były już odgórnym rozkazem. Bardzo dobrze zrobiony dramat sądowy, oszczędny w środkach. W filmie nie ma żadnych drastycznych scen, a mimo to przechodzą człowieka ciarki.... Bardzo dobry film. I mocna końcówka. Zrobiłabym to samo, co główna bohaterka. 7,5/10
"Johnny poszedł na wojnę" Ten sam motyw: bez ukazania kropli krwii, a film poraża. Bardzo sugestywny film antywojenny. Młody chłopak idzie na wojnę, Któregoś dnia po prostu budzi się w szpitalu i ze zgrozą odkrywa, czego mu brakuje: nogi, ręce, język... Lekarze przekonani, że jego mózg obumarł, traktują go jak rzecz, puste opakowanie. A ten biedak wszystko słyszy i czuje. Scena rozmowy Johnny'ego z Jezusem po prostu mnie zniszczyła. 8/10. Edytowane przez 33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 Czas edycji: 2014-12-17 o 08:26 |
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na Pani z przedszkola - nie dajcie się zwieźć plakatowi - to nie głupawa, seksistowkska komedia, taki trochę komedio-dramat z bardzo ciekawą koncepcja prowadzenia fabuły, nietuzinkowy film, wart uwagi. |
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Konto usunięte
|
Bezmleczka:Fakt, że przereklamowany, ani wzbudza oburzenia, ani jakiś specjalnie innych uczuć, ale film niezły, switne sktorstwo przede wszystkim.
Mi się "Sponsoring" nawet podobał. Nie tak dobry jak "33 sceny z życia" , ale naprawdę niezły. Myślę, że polski (tragiczny w porównaniu z oryginalnym) tytuł miał duży wpływ na odbiór tego filmu. |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
O północy w Paryżu - 8/10 nie wszystko Woody'ego Allena trawię, ale ten był fajny.
|
|
|
|
#2694 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
Na skraju jutra - podchodziłam sceptycznie patrząc na trailery. Film okazał się o wiele lepszy.
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Last Vegas- fajna, przyjemna komedia idealna do odstresowania się po ciężkim dniu. Nie wybitna ale dość śmieszna 7/10
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Na skraju jutra (2014)- Tom Cruise, naczelny hamerykański scjentolog ostatnio kojarzy mi się zdecydowanie odlotowo/kosmicznie. Widziałam też Niepamięć i pewnie za jakiś tydzień/ dwa obie te rolę zleją mi się w jedną, tym bardziej, że nie różnią się szczególnie. Tom w obu (z konsekwencją N. Cage'a), wygląda tak samo, mówi tak samo, zachowuje się identycznie.
Myślałam, że będzie nudno, bohatersko, a ze ścian będzie ściekać krew kosmoludów, tymczasem film w pewnym momencie zapętla się (zostaje wykorzystany motyw z Dnia Świstaka). Co zdecydowanie wkurzy co niektórych, a innym oszczędzi zbędnych "godzin" kosmowalki. Ode mnie 6/10.
|
|
#2700 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
sorry skakał haha No ja też nie dawno się dowiedział dzięki IMDB Nudziło mi się i tak szalałam po tamtym serwerze i trafiłam na kilka kontynuacji filmów które widziałam ![]() Cytat:
Gdyby powstała 2 na pewno bym oglądała
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale wkurzajace jest, że w Pl z takim opóźnieniem wychodzi