|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z przyszłą szwagierką
Cytat:
Czy mieszkając oddzielnie Twój tż nie będzie już współwłaścicielem firmy, i musicie mieszkać wszyscy na kupie razem z nielubianą szwagierką? Przecież mozna wynająć coś w mieście i dojeżdzać jak do normalnej etatowej pracy.
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu w sumie mam podobną sytuację pod względem niedogadywania się ze "szwagierką", dziwnie się zachowuje w stosunku do mnie i jestem w stanie zrozumieć jak bardzo potrafi to wkurzać, bo tak jak ktoś napisał, to nie jest kasia z 5b tylko jeżeli dobrze pójdzie to to będzie RODZINA, i to chcąc nie chcąc dość bliska, jeżeli nie pod wzgledem uczuciowym, to pod względem ilości wspólnie spędzonego czasu. Do lubienia nikogo nie zmusisz, ale naprawdę jest frustrująca sytuacja, w której nie wiesz co ktoś naprawdę i z jakiego powodu do Ciebie ma. Plus jeszcze jeden aspekt, taki trochę psychologiczny, wyjaśnię na swoim przykładzie. Jestem gościem w ich domu, "szwagierka" też, ona tam ciągle jest, wszyscy ją lubią. Mój facet i jego brat oraz rodzice są u siebie, wobec wszystkich ona jest miła, zagaduje, wobec mnie jest dziwna. Dyskomfort całej sytuacji wynika choćby z tego że jest się w takiej sytuacji samej. Mój tż też za nią nie przepada, widzi że ona się dziwnie zachowuje, ale on jednocześnie nie ma tego poczucia dyskomfortu bo jest U SIEBIE, w swoim domu, u swoich rodziców itd. Autorka dziwnie się zachowuje ale też nie brońcie tej dziewczyny, bo i ona nie jest w porządku |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
ja ciebie rozumiem. tez bym sie denerwowala gdybym czula ^ zle fluidy^ bez powodu.
Bo nie miala powodu zeby ciebie nie lubiec prawda? Laska jest dziwna i ciezka w obejsciu ale minimum dobrego wychowania trzeba zachowac. Probowalas z nia pogadac?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#94 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
a przecież nie da się ograniczyć kontaktów, skoro jeżdżąc do rodziców Tż którzy są super, jesteśmy skazani na nią. Nie wyobrażam sobie ograniczać facetowi kontaktów z bratem i rodzicami, bo jakaś pinda mnie nie lubi. Przyjaciółkami pewnie nie będziemy, Autorka i jej szwagierka też nie, ale te normalne, poprawne kontakty byłyby co najmniej pożądane :P
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to autorka chce zmienic relacje a po jej wpisach widac ze szwagierka nie...
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytaj proszę o pracy na roli. Nie da się pracować na odległość. Tym bardziej nie pasowałoby mi, gdyby z rana uciekał do pracy, a w nocy wracał do mnie. Jaki w tym sens i logika? Podoba mi się u nich, uwielbiam jego rodziców, ich dom, ich sposób na życie. Fascynuje mnie jego matka, to co robi i ile robi. Tam poczułam, że zostałam wychowana na dobrego człowieka. Praca uszlachetnia, o czym się przekonałam właśnie u nich. Nie będę rezygnowała z życia, które mi pasuje tylko i wyłącznie ze względu na Karoline. Może czuję wyższość, ale ona nie pozostaje dłużna mówiąc wprost, że "nie będzie sprzątać bo nie po to została magistrem". Ktoś wcześniej zarzucił mi, że niepotrzebnie ją atakuje bo od 2-och miesięcy nie znalazła pracy. Od dwóch miesięcy tam mieszka, a nie pracuje odkąd ją znam. Rozumiem, że gdyby była studentką, albo robiła jakieś kursy, pomagała na ich "drobiowej gospodarce'' to byłaby usprawiedliwiona. Ale dla mnie lenistwo jest nie do przyjęcia i koniec. |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ostatniego akapitu - posty nie po Twojej myśli i zamykamy wąteczek Jakie to typowe
|
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
), bo się zaoszczędzi nieco kasy. To sztandarowe wyjaśnienie takiej dziwnej sytuacji, więc najpewniej i tu ma zastosowanie.Cytat:
, no i trudno. Nie musi mnie lubić Nie wydaje mi się bym mu jakoś szczególnie podpadła czymś konkretnym, chyba po prostu jesteśmy bardzo różnymi osobami i nie mamy ze sobą nic wspólnego. Z takimi rzeczami trzeba się jakoś pogodzić, bo nie ma sensu się męczyć, rozmyślać i kombinować jak sprawić, by ktoś nas polubił.
|
||
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
LOL? Ale przed kim ona się ma usprawiedliwiać, przed Tobą? To sprawa między nią a jej narzeczonym i jego rodzicami, u których mieszka. Nie Twoja. Skoro jest taka fuj, czymś nie do pojęcia jest dla mnie zabieganie o to, by posiedzieć przy piwie.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Tak poza tym, to ani ona ani Ty nie należycie póki co do tej rodziny, jej facet jak rozumiem zaprosił ją do wspólnego mieszkania tam, rodzice się zgodzili, akceptują też fakt że ona tam im nie pomaga. Więc nie rozumiem czemu Ciebie tak to gniecie strasznie... Jeśli komuś to powinno przeszkadzać, to chyba teściom albo jej facetowi? |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Jako matka 2 synów powiem krótko, gdy czytam takie wątki: cieszę się, że nam kiedyś nie przyszło do głowy mieszkać z teściami/moją mamą, a podobną oczywistością jest pomóc dzieciom, ale pomocy nie widzę we wspólnym mieszkaniu z nimi, gdy będą dorośli i będą mieli żony.
Teraz kolejny raz się o tym przekonałam. |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Autorko a pokusiłaś się kiedyś żeby zapytać Karolinę wprost co jej w Tobie nie pasuje?
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież to nie z autorką jest coś nie tak, tylko ze szwagierką, więc po co miała jej pytać, co jej nie pasuje? Wszak autorka to wzór cnót wszelakich: gotuje, sprząta, ściera kurze, pomaga charytatywnie dzieciaczkom - no nic, tylko ją kochać |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się co do tego że autorka bardzo skupia się na sobie i tym pewnie odrzuca od siebie innych. Ale nie rozumiem czemu się dziwicie że sprząta u rodziców - jakbym 4 dni w tygodniu była u kogoś, zwłaszcza u rodziców chłopaka którzy są starsi i nie mają siły i obowiązku żeby skakać nad dorosłymi ludźmi, to od razu zapytałabym w czym im pomóc no bo kurde... tak wypada po prostu, jak jestem u bliskiej rodziny to też nie siedzę jak królowa tylko pomogę pozmywać, posprzątać itd.
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobre A co do "nienauczonych życia". No cóż, myslisz się, pochodzę z rodziny sadowniczej
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Paulincia nie znasz sie!
Marsz sprzatac do tesciowej!
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Teraz to mnie rozwalilas. To czy ma prace czy nie i co robi w nie Twoim domu to nie jest Twoja sprawa. Domyślam się po tym że już masz zapędy do rozstawiania tam wszystkich po kątach.
"Przekonałam sie, że zostałam wychowana na dobrego człowieka" - narcyzm wylazi uszami. No i cały czas się zastanawiam jak to jest, że ona taka straszna, a rodzice i siostra ją lubią. Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2014-12-17 o 12:35 |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam milion rodzinnych firm i wszyscy mieszkają oddzielnie to raz dwa budowac się, ale teraz najważniejsze wesele-- zastaw sie a postaw trzy - twoj facet i jej facet to niezłe mamisynki, skoro nie potrafia zapanowac nad dwoma rozwydrzonymi babami trzy teście tez jacyś nieogarnięci |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
tesciowa sobie swietnie radzi beze mnie
moze dlatego, ze nie ma fermy drobiu a moze po prostu nie potrzebuje sprzątaczki No niestety nie kupuje szorowania komuś kibla, bo drób.
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
No swoją drogą ta wizja mieszkania razem, wszyscy na kupie... BRRRRRR wyobraziłam sobie, że muszę mieszkać ze swoją "przyszłą szwagierką" i to niekomfortowe uczucie, które mam kiedy tam do nich jedziemy... i miałabym je odczuwać na codzień?
m-a-s-a-k-r-a. nie wiem jak w ogóle można coś takiego rozważać w takiej sytuacji, to by się szybko zamieniło w drobiową masakrę piłą mechaniczną między synowymi. Uciekałabym jak najdalej od takiej sytuacji i żaden etos pracy ani największa drobiowa ferma by mnie do tego nie zmusiły, warto by było pogadać z narzeczonym o przyszłości, autorko ;p |
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- teściowa płacze do garnka ![]() - siostra ją lubi, bo szwagierka odkurza jej pokój Już wiesz osochozi? ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice sprzątali babci mieszkanie jak nie dawała rady, no ale po pierwsze babcia miała problemy ze zdrowiem a po drugie była to pomoc okazjonalna. A autorka.. no coz. Pod przykrywką uśmiechu chyba szczerzy ząbki na dorobek teściow. Pewnie za to oberwę, ale tak to widzę. Bo mimo chęci i starań nie rozumiem gosposiowania 5 dorosłym osobom w NIESWOIM domu. I autorko, ty tam będziesz mieszkać, nie bedziesz u siebie
|
|
|
#118 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Jeszcze trochę doczytałam, jeśli Cię boli jej wyniosłość, to nie wiem, a naprawdę ma coś czego byś jej mogła zazdrościć? Czujesz się przy niej gorsza?
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook Filmweb Last.fm Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2014-12-17 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Czy mieszkając oddzielnie Twój tż nie będzie już współwłaścicielem firmy, i musicie mieszkać wszyscy na kupie razem z nielubianą szwagierką? Przecież mozna wynająć coś w mieście i dojeżdzać jak do normalnej etatowej pracy.

...65,5kg.. .60
) były tylko po to, żeby ludzie mnie lubili, to przed każdym moim wyjazdem do np. dzieciaków informowałabym lokalne gazety
Marsz sprzatac do tesciowej!
a moze po prostu nie potrzebuje sprzątaczki