czy tylko ja nienawidzę sylwestra? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 11:54   #151
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: czy tylko ja nienawidzę sylwestra?

Hahah to my tak mieliśmy w zeszłym roku. Domówka, ktoś powiedział, że to będzie dres party. Potem okazało się, że wszyscy byli normalnie ubrani, tylko my z tż przyszliśmy w dresach.

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-12-17, 12:26   #152
Midnight___
Rozeznanie

Też nie przepadam. Tzn.. może inaczej, staram się gdzieś wychodzić do rok i jeśli towarzystwo jest ok i mam dobry humor (np. nic sie mi nie wydarzyło akurat złego w życiu lub chociażby zwykły okres;p) to przyznaje że można sie naprawde super wybawić .
Ale co mnie wkurza:
- przymus przez otoczenie że trzeba wyjść
- przymus dobrej zabawy
- fajerwerki (zaraz wyjaśnie;p)
- przymus żeby sie na☠☠☠....
- licytowanie się wśród ludzi kto lepiej spedza sylwestra
- jak z jakiegos powodu zostajesz w domu czy spedzasz sylwestra "tylko" z Tz np., to zaraz głupie komentarze ...

a ja mam pytanie z innej beczki...

czy tylko ja sie boje fajerwerek ?

nie wiem czemu - jakoś od dziecka sie bałam, najpierw dlatego że huk a potem jak byłam strasza to sie zawsze bałam że ktoś źle puści/puści bubel i uderzy mnie to np w twarz zostało mi to do dzisiaj dlatego najbardziej w sylwestrze NIENAWIDZĘ tego przymusu wyjścia o północy jak najblizej fajerwerek nawet jak sie ich nie puszcza (jestem za obserwowaniem z bardzo bezpiecznej odległosci;p) a wszyscy zawsze cisna jak najblizej... nie nawidze tego, to dla mnie najgorszy moment, zawsze mam wizje ze mnie trafi w twarz coś i nawet sobie wykrakałam bo rok temu znajomi mieli jakies lewe fajerwerki i zamiast w góre wystrzeliło z butelki w bok :/ dostałam w udo :/ bardzo bolało, ale na szczescie skonczyło sie na strachu (wole nie myslec gdybym dostała wyzej..) ale od tego momentu jeszcze bardziej sie boje

też tak macie ?
Midnight___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 12:40   #153
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Midnight___ Pokaż wiadomość

Bac się, nie boję, ale drażnią mnie, bo strzelają potem do rana, a ja wrażliwa jestem i usnąć nie mogę Jeszcze idioci na klatce rzucają
Stary 2014-12-17, 12:42   #154
unachica17
Rozeznanie

Tez nie lubie niektorzy juz tydzien przed strzelaja
unachica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 12:55   #155
OYE
Zakorzenienie

W jakims innym swiecie zyje, bo przymusu do niczego nie czuje. Kto chce to wychodzi, kto chce to wyjezdza, kto chce to zostaje w domu. Proste.

Moim zdaniem robicie problem z niczego, byle by sobie pogadac i ponarzekac.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 12:58   #156
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Też nie przepadam. Tzn.. może inaczej, staram się gdzieś wychodzić do rok i jeśli towarzystwo jest ok i mam dobry humor (np. nic sie mi nie wydarzyło akurat złego w życiu lub chociażby zwykły okres;p) to przyznaje że można sie naprawde super wybawić .
Ale co mnie wkurza:
- przymus przez otoczenie że trzeba wyjść
- przymus dobrej zabawy
- fajerwerki (zaraz wyjaśnie;p)
- przymus żeby sie na☠☠☠....
- licytowanie się wśród ludzi kto lepiej spedza sylwestra
- jak z jakiegos powodu zostajesz w domu czy spedzasz sylwestra "tylko" z Tz np., to zaraz głupie komentarze ...

nie wiem czemu - jakoś od dziecka sie bałam, najpierw dlatego że huk a potem jak byłam strasza to sie zawsze bałam że ktoś źle puści/puści bubel i uderzy mnie to np w twarz zostało mi to do dzisiaj dlatego najbardziej w sylwestrze NIENAWIDZĘ tego przymusu wyjścia o północy jak najblizej fajerwerek nawet jak sie ich nie puszcza (jestem za obserwowaniem z bardzo bezpiecznej odległosci;p) a wszyscy zawsze cisna jak najblizej... nie nawidze tego, to dla mnie najgorszy moment, zawsze mam wizje ze mnie trafi w twarz coś i nawet sobie wykrakałam bo rok temu znajomi mieli jakies lewe fajerwerki i zamiast w góre wystrzeliło z butelki w bok :/ dostałam w udo :/ bardzo bolało, ale na szczescie skonczyło sie na strachu (wole nie myslec gdybym dostała wyzej..) ale od tego momentu jeszcze bardziej sie boje

też tak macie ?
Ja też strasznie się boję fajerwerków. Mój tata zawsze wychodzi na balkon popatrzeć jak strzelają a ja się boję bo 1. na dworze jest huk 2. strzelają na podwórku, niedaleko balkonu i zawsze się boję że coś wpadnie do nas. Kiedyś u babci na sylwestra wyszłam na balkon i tuż przed nosem śmignął mi fajerwerk - jacyś debile strzelali ludziom pod balkonami :/ Fajnie się ogląda fajerwerki jak są daleko i za oknem

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
W jakims innym swiecie zyje, bo przymusu do niczego nie czuje. Kto chce to wychodzi, kto chce to wyjezdza, kto chce to zostaje w domu. Proste.

Moim zdaniem robicie problem z niczego, byle by sobie pogadac i ponarzekac.
No i dobrze, czasem trzeba ponarzekać
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 13:07   #157
phideaux
Wtajemniczenie

Dołączam do wątku ;-) No może nie że nienawidzę, moje uczucia są obojętno-niechętne. Ogólnie jeszcze nigdy nie miałam naprawdę szampańskiego Sylwestra, którego mogłabym wspominać i chyba już nie będę miała :P Chyba nie ma dnia w roku, który wywołuje większe ciśnienie i to uczucie paniki ''Boże, MUSZĘ coś wymyślić, bo SYLWESTER!!!''

Mam strasznie mieszane uczucia co do tego dnia, bo właśnie tak jest, że z jednej strony chciałabym się wybawić, ale jak przychodzi co do czego, to COŚ jest nie tak. Ale zostać w domu - uczucie, jakby się przegrało życie choć się niby wie, że to wszystko bzdura. Świetnie ujęła to whiteglove:

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Wiecie, najgorsze jest to że ja sama jak zleje sylwestra to czuję się okropnie, że jak ja spędzam tę noc, łapię doła i chce mi się płakać. A jak gdzieś pójdę odstrzelona to niby jest fajnie, ale chcę żeby już się "odbawić", żeby było po odliczaniu i można było jechać do domu. Takie wiecie - muszę poczuć że obowiązek został spełniony bo inaczej sama ze sobą źle się czuję. Beznadzieja
No i 1 stycznia, przerażający 1 STYCZNIA :

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ale sylwester nie jest najgorszy. Najgorszy jest 1 stycznia dla mnie ten dzień to totalny dół, masakra jakaś. Niby powinnam się cieszyć, że zaczynam nowy rok, z niejako nową kartą, mogę osiągnąć wszytsko, ch.uje muje, dzikie węże , a ja raczej dołuję się tym, co mi się nie udało w poprzednim roku :mur:

Miałam sylwestry spoko, ale po prostu bez wielkiego wow. Było:
1)x razy w mieszkaniu z chłopakiem, chipsy, filmy, alkohol
2) 2x maratony filmowe w kinie- spoko, ale już bym tego nie powtórzyła - nie dam rady tyle godzin spędzić przykuta do fotela, oczy mnie bolą, robię się śpiąca itd/itp
3) i raz w klubie, później przechodzenie przez pijany Kraków i ludzi rzygających pod murami. Nie byłam na tyle pijana, żeby mnie to nie obrzydzało :p

Ogółem chyba najchętniej poleciałabym do ciepłych krajów, żeby nie przeżywać tu tego dnia

Edytowane przez phideaux
Czas edycji: 2014-12-17 o 13:11
phideaux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 13:09   #158
Junebug
Rozeznanie

Może nie jest to nienawiść, tak po prostu wole zostać w domu. Co za przyjemność wychodzić w ciemną, zimna noc.

Tak, nie lubię fajerwerków. Czasem mój tata umyśli sobie w ten sposób świętować. Jeszcze nie zdąży zapalić a ja schowana za murek krzyczę: "rzuć to, rzuć to!" i w myślach już widzę tryskającą krew
Stary 2014-12-17, 13:13   #159
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Nie jestem imprezowa ale Sylwestra lubię, lubię pooglądać telewizję w godzinach przedpołudniowych, jak tam się przygotowują do balów, jakie makijaże mają, sukienki z cekinami i cyrkoniami, jakie mają fryzury, jakie są ceny Wieczorów Sylwestrowych w Polsce (teraz wiem że 400 -800zł. w mojej bliskiej okolicy, drogo ta druga cena dla mnie) ogólnie mnie ten czas nie złości, tak zwyczajnie jest. Ja osobiście kilka razy byłam na imprezach Sylwestrowych i super było, ale zdarzył się wieczór też nieudany gdy się z własną mamą pokłóciłam o jakąś błahostkę i źle mi z tym było, jak to się mówi "ostatni i pierwszy dzień roku powinny być udane, bo taki będzie potem cały rok"
Któregoś Roku nigdzie nie planowałam iść, w dzień zrobiłam wielkie pranie i sprzątanie, wieczorem oglądaliśmy Sylwestra w telewizji, piliśmy wino musujące i drinki, jedliśmy przed telewizorem, potem poszliśmy o północy na pole popatrzeć na miasto jak inni puszczają fajerwerki, a potem spać.
Nie były te poprzednie lata takie najgorsze by ich nienawidzić, szkoda mi tylko upływającego czasu, co rok jestem o rok starsza
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 13:13   #160
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Jeśli chodzi o sylwestra to nie lubię bali. Raz byłam na balu z mężem i średnio mi się to podobało a prawie tysiąc poszedł licząc wjazd, fryzjer, stroje itp.

Lubię sobie posiedzieć na domówce ze znajomymi i mężem. Coś zjemy, wypijemy, obejrzymy sylwestra w tv Będzie wesoło i śmiesznie. Oby tylko nie bal.

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 13:15   #161
iceflower
Przyjaciółka KWC

Nie przepadam za Sylwestrem, bo nie lubię przymusu świętowania i imprezowania, drażnią mnie koszmarnie wysokie ceny i tłok wszędzie, też nie lubię fajerwerków odkąd jak miałam małe naście lat dostałam jednym w nogę na imprezie pod stokiem narciarskim, zapach tego prochu czułam potem długo i przyprawiał mnie o mdłości. Nawet fajnie by było pojechać gdzieś (na jakieś narty najchętniej) w okresie świąteczno-noworocznym bo dużo urlopu nie trzeba brać, ale ceny i brak miejsc takie, że mam to w nosie.

Kiedy studiowałam i jeździłam ze znajomymi na różne spartańsko-studencko-narciarskie wyjazdy to lubiłam Sylwestra, ale potem to się rozmyło w dorosłym życiu. Potem kilka lat obchodziłam w ten dzień rocznicę i miałam jakieś parcie na fajne imprezy z tego powodu. Teraz rocznicy nie ma, parcia nie ma, stresu nie ma.

W tym roku planów zero, stresu zero. Może coś się wymyśli a może będzie bardzo kameralnie. Za to po Sylwestrze od razu mam fajne plany weekendowe i bardziej one mnie zajmują niż Sylwester.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 13:15   #162
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Piona dziewczyny!
Ja już dawno zbojkotowałam Sylwestrowe imprezy, strasznie mnie denerwuje cały szał związany z tym dniem. W tamtym roku wyjechałam z chłopakiem za miasto i cały dzień po prostu się obijaliśmy i oglądaliśmy tv, zero spiny, strojenia się i tańców i to był jeden z fajniejszych Sylwków!

Nie rozumiem tego podsumowywania, rozpoczynania zmian w życiu i diet od 1 stycznia

"
Nie mów mi nigdy, że za zło trzeba płacić
Są takie rzeczy, które robię dla zwykłej draki"
Pinakoladka2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:13   #163
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:

Ja się nie boję,ale mój pies tak . Między innymi dlatego nie lubię Sylwestra.. Przez całą noc zastanawianie się czy staruszek nie zejdzie na serducho .
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:28   #164
Aciaz1000
Raczkowanie

A moim zdaniem przesadzacie. Taka noc jest raz w roku, więc nawet jeśli nienawidzicie i boicie się fajerwerków można to przeboleć.

A głupie teksty dotyczące osób które spędzają sylwka w domu to chyba wśród nastolatków, bo nie wyobrażam sobie takich tekstów u dorosłych ludzi. Jak ktoś woli zostać w domu proszę bardzo ale nie może mieć pretensji o to że inni się świetnie bawią i puszczają fajerwerki
Aciaz1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:36   #165
Sherminka
Zadomowienie

Nie lubię sylwestra i tego parcia na imprezę i dobrą zabawę. Ja średnio co drugiego sylwestra spędzam w domu lub idę do kina na jakiś maraton. Wielokrotnie odczułam, że niektórzy czują politowanie dla osób, które w ten sposób spędzają tą noc Jak byłam młodsza to się nie przyznawałam
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:39   #166
zakonna
Naczelna Nastolatka

a mnie fajerwerki i petardy przez 3 dni wkuwiają. Nie wystarczy o północy? trzeba przez kilka dni pod rząd? jak mi któryś pies walnie na zawał od petardy to wielka mi pociecha, że akurat koniec roku był.
Stary 2014-12-17, 14:45   #167
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
a mnie fajerwerki i petardy przez 3 dni wkuwiają. Nie wystarczy o północy? trzeba przez kilka dni pod rząd? jak mi któryś pies walnie na zawał od petardy to wielka mi pociecha, że akurat koniec roku był.
Moi sąsiedzi strzelają już od tygodnia . Codziennie wieczorem rzucają jakąś pojedynczą bombę. Aż okna się trzęsą.
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:47   #168
zakonna
Naczelna Nastolatka

Był tutaj już taki wątek, o petardach i ich zakazie. Też były w nim kłótnie i przepychanki .
Stary 2014-12-17, 15:53   #169
tworazka
Zakorzenienie

Zdziwilo mnie ile ludzi nie lubi sylwestra
Co roku z paczka znajomych chodzimy na bal sylwestrowy z prostych powodow. Za pare +/- 300 zl, to gdzies na oko tyle by wyszla domówka, nie ma zmywania i sprzatania, tylko wlasne wyszykowanie i długa. Zero krzatania, strat w domu, awantur sasiadow itd.

Po prostu lubimy weselne klimaty przy orkiestrze itd. Rozumiem tez, ze sa osoby ktore wola ogladac filmy w tym czasie, czy nawet scrollowac facebooka. Kazdy ma inny charakter.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 16:28   #170
_Matilde_
Biała Dama

Ja nie mam hejta bo nie czuję się w obowiązku robić czegokolwiek tylko dlatego że większość to robi. Jak się chce pobawić to idę, jak chcę spać to idę, jak chcę spokojnie posiedzieć ze znajomymi to siedzę, jak zostaję w domu to włączam film na który od dawna miałam ochotę. Pracować też się zdarza do późna, ktoś musi i w sylwestra.
W tym roku nie wiem, jak będzie z robotą, jak popołudniowa zmiana to do 21. w robocie a potem do łóżka, jak znajomi będą chcieli spokojnej posiadówki to ja się piszę, na bal ani imprezę się nie wybieram.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

A no właśnie, ja też stwierdziłam że bez sensu chlać w Sylwestra, bo pierwszy dzień roku jestem nieprzytomna, najpierw odsypiam, a potem się czuję koszmarnie, i zamiast optymistycznego spojrzenia w nowy rok na wstępie nie chce się żyć

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 16:28   #171
Nebtu
Raczkowanie

A ja przepadam za sylwestrem. Prawie każdy mi się udawało miło spędzić, a czasami bardzo miło. Jedyna taka noc w roku, czego tu nie lubić?

A każdy może spędzić go, jak chce. Problemu z przymusem nie rozumiem.
Nebtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 16:52   #172
Hvid
Zakorzenienie

My wyjeżdżamy do chaty w lesie. Pewnie pierwszy dzień Nowego Roku będzie w towarzystwie zwierząt z Puszczy Białowieskiej, które jakoś wcale się tym zamieszaniem nie przejmują. Na szczęście Podlasie to nie Zakopane i jest tam z reguły cisza i spokój, bez tłumu ludzi.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 16:55   #173
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
My sylwester mamy w dupie. Nie obchodzimy, będzie TV, jakieś jedzenia i tyle. I moje coroczne wkuwienie, bo będą strzelać czym popadnie, a psy znowu będą telepać portkami ze strachu.

Naucz się nie bać.
Serio piszę. Zadno z moich zwierzat (koty, psy, konie) nie bało się strzałów. Nauczyłam i nie jest to trudne. Zachowanie kamiennego spokoju, robienie tego co zwykle bez zwracania uwagi na strzały i reakcje zwierzat + pozytywne bodźce -co które lubi, najlpeij jakis extra żadki a pożadany smakołyk.

Za to wszytkie psy mojej teścióki boja sie panicznie, Ale ona juz miesiąc wczesniej zaczyna przezywać że one będą się bały. No to się boją, z roku na rok bardziej.

Mnie tam sylwester lata, ale tylko dlatego że mam szczęście i mój maz tez jest borsukiem wiec nie ma przymusy latania i imprezowania. Jakby była taka korba to aż mi się słabo robi na samą myśl.

Za to uwielbiam 1stycznia. 31 grudnia piekę masę faworków, pierwszego stycznia wstaję późno, z lekka sie ogarniam, wywlekam zakamuflowaną reszte faworków, kawka , TV i oglądanie Koncertu Noworocznego Filharmoników Wiedeńskich omawianego przez Bogusława Kaczyńskiego + zarcie faworków
Raz w roku jestem sobie... melomanem

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 17:00   #174
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Naucz się nie bać.
Serio piszę. Zadno z moich zwierzat (koty, psy, konie) nie bało się strzałów. Nauczyłam i nie jest to trudne. Zachowanie kamiennego spokoju, robienie tego co zwykle bez zwracania uwagi na strzały i reakcje zwierzat + pozytywne bodźce -co które lubi, najlpeij jakis extra żadki a pożadany smakołyk.

Za to wszytkie psy mojej teścióki boja sie panicznie, Ale ona juz miesiąc wczesniej zaczyna przezywać że one będą się bały. No to się boją, z roku na rok bardziej.

Mnie tam sylwester lata, ale tylko dlatego że mam szczęście i mój maz tez jest borsukiem wiec nie ma przymusy latania i imprezowania. Jakby była taka korba to aż mi się słabo robi na samą myśl.

Za to uwielbiam 1stycznia. 31 grudnia piekę masę faworków, pierwszego stycznia wstaję późno, z lekka sie ogarniam, wywlekam zakamuflowaną reszte faworków, kawka , TV i oglądanie Koncertu Noworocznego Filharmoników Wiedeńskich omawianego przez Bogusława Kaczyńskiego + zarcie faworków
Raz w roku jestem sobie... melomanem

1-go stycznia moje osiedle wyglada jak wymarle miasteczko. Zero ludzi na spacerach, pozamykane sklepy, chłod i ciemno. Aura nie do opisania
Zawsze wychodzimy na spacer do nocnika (żartobliwe określenie sklepu nocnego/ calodobowego ), by lepiej sie poczuc i kupić zachciewajke, a klimat co roku ten sam
Stary 2014-12-17, 17:58   #175
fejs
Wtajemniczenie

Hej, ja też nie lubię sylwestra, bo nigdy nie mam z kim i gdzie iść. Chyba tylko raz w życiu byłam na balu, a jestem w wieku dojrzałym. Boje się każdego nadchodzącego roku i nie mam czego świętować.

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 18:37   #176
Starlight1804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aciaz1000 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem przesadzacie. Taka noc jest raz w roku, więc nawet jeśli nienawidzicie i boicie się fajerwerków można to przeboleć.
17.12 tez jest tylko raz w roku a jakos nikt go nie swietuje
ja tez przestalam lubic sylwester. nie pamietam juz kiedy mialam w pelni udana zabawe, chyba w podstawowce-.-' zawsze cos bylo nie tak.
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 18:53   #177
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
1-go stycznia moje osiedle wyglada jak wymarle miasteczko. Zero ludzi na spacerach, pozamykane sklepy, chłod i ciemno. Aura nie do opisania
Zawsze wychodzimy na spacer do nocnika (żartobliwe określenie sklepu nocnego/ calodobowego ), by lepiej sie poczuc i kupić zachciewajke, a klimat co roku ten sam

To było moje pierwsze skojarzenie! 1-go stycznia miasto wygląda jakby przeszła dżuma i wszyscy wymarli. Zero ludzi na ulicach, zero psów, żadnego przejeżdżającego samochodu. Do tego bałagan- puste butelki toczące się z wiatrem przez sam środek ulicy, resztki po petardach, serpentyny zaplątane o gałęzie drzew...

polkadot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 20:11   #178
201607050913
Konto usunięte

Ale jaki przymus zabawy? Jak nie mam ochoty się bawić na Sylwestra, to zostaję w domu i tyle Czasami idę na szampańską imprezę, czasami do baru, czasami na domówkę a czasami siedzę w domu z książką. I w przypadku tego ostatniego nikt mi nie wytyka bycia dziwolągiem.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 20:13   #179
unachica17
Rozeznanie

Odrazu przypomnial mi sie sylwester sprzed 4 lat jak szlam kolezanke odprowadzic i wlasnie bylo tak jak opisujesz
unachica17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 22:09   #180
Windermere
Raczkowanie

Mnie sie wydaje, ze kult Sylwestra wynika z tego, ze po prostu ludzie szukają jakiejś okazji do świętowania, a każdy dzień inny od poprzedniego to jakaś odmiana. Nie palam do Sylwestra jakaś szczególna nienawiścia i chyba specjalnie sie nie przejmuje pytaniami innych - spędzam Sylwestra tak jak mi w danym roku wygodnie.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze."

Windermere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości