|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Berbie ale bogacze z Was
Rena super Imię jakie będzie? Hope dobrze że idziesz się przebadać. Zebra gratuluje odsmoczkowania. Pomysł super wykorzystam kiedyś u nas. Kiedyś odsmoczkowałam taką jedną dziewczynkę. Obciełam czubek smoczka i pokazałam jej mówiąc że zgnił i odpadł Zasnęła przy mnie powtarzając "dziura, dziura, dziura".
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
tiaaa... wymieniłabym to wszystko na jeden od remontowany dom z normalną rodziną.
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Zalogowalam sie rano w szpitalu. Dla mnie to wszystko chaotycxne bo nie znam tego szpitala ani nie mam pojecia o tych badaniach, przyjechalam na czczo, i tak siedze na czczo i dalej nie wiem czy moge cos jesc do tego profilu cukru czy nie, czy juz moge zaczac bo przeciez moze jeszcze inne badania zleca z krwi i wtedy klops.
Obchod byl, ten moj gin wszystko im nakreslil i wyszli szybciej niz weszli, nie zdazylam zapytac czy moge zjesc czy nie. Mialam usg i znow dumanie nad moim grubym lozyskiem. Tato moj najlepszy, jak sie przyjmowalam poszedl mi kupic sniadanie. Patrze na nie. Idealne pod mierzenie cukrow, bulki slodkie, kinder bueno i tresciwy kubus... ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Powiem Wam ze jestem lekko w szoku ze po jednej wizycie lekarz jest dosc zainteresowany mna i wlasciwie mimo mojego zdezorientowania wszystkiego dopilnowal... przy przyjeciu mialam ktg i podczas niego przyszedl i powiedzial pielegniarkom ze zalezy mu zeby wszystkie badania dzisiaj juz porobic. W miedzyczasie na obchodzie nakreslil co i jak lekarzom. Innej gin zlecil dla mnie dokladne usg. Wszystko posprawdzala. Zaraz po poprzednim poscie przyszedl do mnie do sali osobiscie pogadac chwile i po podpisy na badania i poszedl dac od razu zalecenia pielegniarkom, po chwili juz bylam po pobraniu. Takze jak narazie powiem Wam ze super. W sali leze sama narazie. Takze troche nuda ale z drugiej strony swoboda. Vipowskie lozko przy oknie sobie wybralam sloneczko pieknie swieci, takze luks
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę pucować mieszkanie, może to trochę zachęci moją królewnę
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Musze i ja troche posprzatac, zrobic porzadek z zabawkami i ciuchami J. itp. Ostatnio zagonilam tz do wstepnego mycia podlog bo J. ciagle cos rozlewa, rozciera i trzeba pare razy myc :/ Nie wiem jeszcze co zrobic ze sciana na ktorej zamordowal kanapke z dzemem :/ Kuchnia zawalona, nie pamietam kiedy bylo sprzatanie szafek. Ogolnie jakos duzo roboty przed swietami mam.
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tez trochę posprzątałam. Postanowiłam że nie będę już butelek sterylizować. Sterylizator sprzedam bo dużo miejsca na blacie zajmuje.
Berbie to sprzedajcie wszystko i kupcie jedno porządne ![]() Hope super lekarz i super warunki jak go znalazłaś?
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
h0pe, fajny ten lekarz - zdarzają się jednak tacy z prawdziwego powołania. Oby jak najszybciej Cię uspokoili i wypuścili do domu
renia, super wiadomość ![]() zeberko, fajny pomysł ze smoczkiem mieszkania oglądamy, ale nie ma nic takiego co by nas interesowało. Parteru jednak trochę się boję. To ładne 2-pokojowe też się już sprzedało. Jak na razie będę robić szafę w swoim obecnym, małe przemeblowanie i szukać dalej na spokojnie. Mąż ma autobus pod blokiem, więc do dworca dojedzie. Jak już jest coś fajnego i piętro odpowiednie, to balkonu nie ma. Jak jest balkon, to np. mieszkanie narożne, albo coś tam jeszcze. Jak już wszystko jest jak powinno być, to czynsz z kosmosu. W innych dzielnicach kilka mieszkań jest takich, jakbyśmy chcieli, ale to jeszcze dalej od tego nieszczęsnego dworca. Codziennie przeglądam oferty - może kiedyś coś się trafi
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1989 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry =)
Dziewczyny kochane, jestem na bieżąco, ale jakoś brak weny do pisania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może coś innego ją zachęci - męża zbałamuć ;> [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49376752]Dzień dobry =) Dziewczyny kochane, jestem na bieżąco, ale jakoś brak weny do pisania...[/QUOTE] co u Ciebie??? ========================= ================= dziękuję dziewczyny za gratulacje, ale to chyba za wcześnie - płeć wstępnie ustalona, ale wiecie jak jest - wszystko może się zmienić więc się nie przyzwyczajam choć cieszyłabym się baaardzo, ale z synka też oczywiście z imieniem to jeszcze poczekamy choć dla dziewczynki chodzi mi jedno imię po głowie...ale zobaczymy
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
Hope, dobrze, że jesteś pod opieką. Ja miałam taką samą sytuację - jedna wizyta u lekarza i szpital i bardzo dobra opieka.
Artek to cud medycyny, nie je, a przybiera Waży 9820 gramów ![]() Mamy, które podają kaszki Holle, przeczytajcie sobie wątek, który właśnie założyłam!! |
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
gdyby to było takie proste już dawno byśmy to zrobiły
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49376752]Dziewczyny kochane, jestem na bieżąco, ale jakoś brak weny do pisania...[/QUOTE] a co się u was dzieje? nie planujecie starań do badań genetycznych? Cytat:
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje Rena,nie przyzwyczajaj sie do płci bo to jeszcze moze sie zmienić
Zrobilam dzisiaj Maksiowi puree ziemniaczane i nie chciało mi sie blenderować ,wiec tylko tłuczkiem pojechałam. Bylo tylko troszke grudek...O ludu tak sie zakrzusił ,że obrzygał wszystko. A potem jak siadał to poleciał do tyłu,maty nie starczyło i walnął o ziemie Biedny płakał kilka minut.---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49379279] Mamy, które podają kaszki Holle, przeczytajcie sobie wątek, który właśnie założyłam!![/QUOTE] pisałam o tym kilka dni temu tutaj. ale jakoś nikt nie zauważył
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- ja zauważyłam, ale mnie to jeszcze nie dotyczy
|
|
#1995 |
|
Konto usunięte
|
Reniu dziękuję, u mnie ok. Dużo pracuję, więc mało czasu, jak czytam to ciężko mi się skupić na tym co napisać... Czekam na kwiecień
![]() Perse co do starań to gin odradził, żeby nie daj Boże się znowu nie powtórzyło, kazał czekać póki nie będzie kompletu badań. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1996 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie mam krzesełko chicco polly magic 3w1. Są tam trzy poziomy ustawienia oparcia. Jak go karmie to jest na tym poziomie od 6 miesiąca. A jak nie chce juz leżeć na macie ,to wtedy ustawiam w opcji dla noworodka i wtedy robi sie z tego leżaczek. bardzo fajne krzesełko,polecam. Ale jak na blw to za wysoko ma tacke. Dopiero dla roczniaka ta tacka bedzie na odpowiedniej wysokości.
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49379553]Przepraszam Umknęło mi. Non stop latam ze szmatą albo za Artkiem z obiadkiem, mam mało czasu ostatnio na kompa i widocznie nadrobiłam po łebkach.[/QUOTE]No coś Ty , nie przepraszaj mi też dużo rzeczy o ktorych piszecie umyka.
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Czytam Was na bieżąco, ale jakoś trudno mi się wbić, bo w sumie dołączyłam do Was w niedzielę, a w środę okazało się, że jestem w ciąży... Kibicuję wszystkim i trzymam kciuki za szczęśliwe donoszenie Waszych Maluszków i za te, które znów się starają i miło mi się czyta i przy okazji wspomina czasy, kiedy moja Hania była mała. Ja jestem po pierwszym usg i jest serduszko |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz te badanie? na czym będzie polegało?
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Mam napisane,że badanie prenatalne trójstopniowe nfz i badanie echa serca płodu. To będzie po 11.01. A 30.12 mam wizytę i mój lekarz ma mi wszystko wyjaśnić. mówił,że jeszcze nie widzial,żeby się taka torbiel nie wchłonęła,ale warto zrobić to badanie zwłaszcza,że jestem po 2#
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
12-13tydzien... przynajjmniej tak mi wyliczyli lekarz i pani w rejestracji i maja do mnie dzownic po swietach,zeby ustalic termin dokladnie
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
czyli to będzie normalne badanie prenatalne. fajnie, że bez problemu dostałaś je na NFZ.
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi się wydaje,że takie normalne. A ja nie prosiłam o nie tylko doktor sam z siebie zaproponowal i to na nfz x chodze do luxmedu... no i dochodzi to badanie echa serca Maluszka i jeszcze nie sprawdzalam na czym to polega
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Berbie jaka jest przeszkoda zeby sprzedac? Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
no i pięknie
pisz częściej! widziałam, że udzielasz się na wątku mamusiowym ja myślałam o tym, ale kiedy babki rozmawiają o porodzie w 6tc, to jakoś mnie to odrzuca...poza tym chyba nie przeżywają tak ciąży jak ja - w sensie inne emocje...no i naparzają tam tak szybko, że na pewno bym nie nadążała
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
To prawda,na lipcówkach ruch cały czas. I rzeczywiście chyba trudno wejść w taka beztroska ciażę po #. Choć mi to czasem pomaga mniej myśleć o tych bolesnych chwilach. Ale chyba to od Was czerpię najwiecej nadziei.
|
|
|
|
#2009 |
|
Konto usunięte
|
katarzyna gratulacje. trzymam kciuki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka- gratulacje
hope- to jesteś w dobrych rękach
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Imię jakie będzie?
wykorzystam kiedyś u nas. Kiedyś odsmoczkowałam taką jedną dziewczynkę. Obciełam czubek smoczka i pokazałam jej mówiąc że zgnił i odpadł
Zasnęła przy mnie powtarzając "dziura, dziura, dziura".

Biedny płakał kilka minut.