|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
![]() Ja nie jem smażonego (ino naleśniki bez tłuszczu smażone), wzdymającego, czosnku, cytrusów, czekolady. Nie jem też wieprzowiny bo mąż na diecie. Ogólnie to jem kanapki z wędliną drobiową i serem żółtym do tego pomidor (ze skórą jem) albo sałata ewentualnie serek wiejski. Jem też jogurty, banany, wafle ryżowe. Na obiad pierś z kurczaka z grilla/pulpety z indyka/naleśniki z dżemem albo szpinakiem/makaron z sosem pomidorowym. Do tego ryż/kasza/ziemniaki. Z surówek to marchew z jabłkiem, buraczki, włoszczyzna pieczona. Z zup jadłam pomidorówkę i rosół. |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Martha nie chciałabym Ci zawracać głowy z tymi skokami rozwojowymi... wiem ze i tak za wiele czasu nie masz
![]() Kasia plamka mongolska. ...wtf ??? Anuszka ja też wpierniczam jak przerwana ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Modnisia witaj
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
A i przyszedł do mnie bujaczek ze smyka taki prezent od cioci i mamy pod choinkę ale nie wkleję bo nie wiem jakto zrobic
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
To takie bułki w kształcie obwarzanka lekko słodkie twarde. U mnie mała uczyła się na nich jeść.
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Ej dziewczyny mam do was pytanie a raczej dwa
Odtatnio cos słyszałam o tym przykręcania główki maluszkowi po co to i kiedy i jak przekręcac??A o drugie czyścicie języczek maluszkom z tego białego nalotu i hak tak to jak??
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Ja to generalnie też jem wszystko. Unikam czekolady, wzdymajacych, cebuli. Czosnku. Smazonego. Nie jadlam jeszcze cytrusow bo sie balam. Robiłam w weekend sałatkę jarzynowa ale bez groszku i pora. Za to dałam kukurydzę.
Nie pije gazowanych słodkich ale wodę gazowana tak. Kasze makarony ryż ziemniaki. Mięsa raczej duszone, pieczone czy na parze. Z owoców to głównie jabłka i banany. Jem też cały nabiał... I tu nie wiem czy robię dobrze bo maleńka ma Korsyki na buzce. Jedynie mam problem z warzywami.... jem ogórka świeżego i kwaszonego, paprykę, marchewkę, cukinie i tyle... podpowiedzcie co jeszcze z warzyw.... ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Zanet a Ty w końcu którą karuzelkę wzielas?
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
mgds nie czuć
jak komuś mówiłam, że to pierniki z ziemniaków to myśleli, ze sobie żartuję Cytat:
Sama na początku ciągle się bałam o kolki i jedzenie i mnóstwo, innych rzeczy i mała też wieczorami była wystraszona. Przysypiała i budziła się przerażona rozglądając. Najpierw nawet sobie nie zdawałam sprawy z tego, że się boję, a teraz jak mi przeszło i czuje spokój, to małej też się to nie zdarza. Dziewczyny a Alantan i Bephanten to nie jest to samo? Zamówiłam na Gemini Alantan, potem w szpitalu kazali kupić Bephanten, a ja zapomniałam że mam ten Alantan i mąż kupił. W domu sprawdzałam skład i był taki sam. Chyba że ja coś pomyliłam... Ale uązywając jednego i drugiego wydaje mi się że Bephanten lepiej działał (albo przy dokarmianiu mm kupy bardziej podrażniają) i "przyjemniej" się go nakładało. Indra zaciekawiłaś mnie tym badaniem tsh u Lilki. Mi w szpitalu nic o tym nie mówili, a też mam niedoczynność. Musze dopytać pediatry na najbliższej wizycie. Chyba będę jedyna, ale ja jestem zadowolona ze swojego wyglądu po ciąży. Brzuch prawie wrócił do normy z przed ciąży, dobrze by było żeby mięśnie trochę wzmocnić. Rozstępy mam na "boczkach" tak po 5szt. po 2 cm i po 2 dłuższe na udach. Co prawda cycki są koszmarnie wielkie, ale z tym całe życie się zmagam Przytyłam 20 kg, po 6 tyg zostało mi 3 i tak się trzymają póki co. Może moje zadowolenie wynika z tego, ze spodziewałam się brzucha i rozstępów jak z kliniki dr Szczyta
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka ja pamiętam
Ja jem zupy - krupnik rosol pomidorowa krem z cukinii barszcz czerwony a poza tym... ziemniaki/ryz/kasze/makaron - marchewke z jabłkiem mix salat z sosem - piers z kurczaka a sniadania lub kolacje o ile się trafia to kanapki z serem białym wedlina tosty z serem drozdzowki z serem pije herbatki laktacyjne zwykle i wode mineralna
|
|
#1990 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
Depresje to wyczuwalam u siebie po porodzie jak w cyckach mialam mniej niz zero potem jak laktacja sie rozkrecila to dalam na luz..wiadome przejmuje sie wszytskim ale cieszylam sie tez z byle ☠☠☠☠☠☠☠y i wogule dawalam rade a teraz jakos od zeszlego tygodnia jest makabra.. mala w dzien prawie caly czas nie spi tylko na moich rekach..jako tako mi to nie przeszkadzalo raz chcialam ustawiac jej w miare dzien ale odpuscilam bo potem mi sie serce kroilo jak widzialam jej oczka zmeczona ale dzisiejsze slowa mamy daly mi do myslenia.. mowi ze kobiety maja po 6 dzieci albo i wiecej i daja rade a ja i caly dom przy jednym dziecku jest w oplakanym stanie... ze wlasnie za bardzo.przejumje sie tym ze zaplacze i juz jej smoka daje albo odrazu rece.. a ja nie mam sumienia garow sobie zmywac jak ona tak marudzi i poplakuje..
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Zanet ale ta księżniczkę czy wyspę? Bo chyba obie są rosnij z muzyką
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam niedoczynność i mamy zaleconą kontrolę u endo. W szpitalu mówiła, ze powinno być zlecone tsh.
Dzisiaj mojemu synowi: *odpadł kikut *zaczął mieścić się w ubranka 62 *dostał pieluchy rozmiar 2 Ja wytrwałam sama z synem w domu, bez męża. Byłam dzielna, nie plakałam i cały czas dziwnie spokojna (poza niepokojem o krostki na ciele synka). No, myślę ze sobie poradziłam. ![]() Eclariss - mnie takie słowa, o tym, że inni maja lub mieli gorzej jeszcze bardziej dołowały. Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-17 o 19:39 |
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Martusia nie ma problemu. ... ja mam właśnie wyrzutu sumienia bo wiem ze i tak masz niewiele czasu na sen
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Beata dziękuję za przepis ![]() Ciężko mi powiedzieć czy alantan i bephanten to to samo.... wg mnie nie.... mają inną konsystencję i barwę. Ja na codzień stosuje alantan a jak jest czerwone to bephanten.... I szczerze to widzę ze z tym z czym sobie nie radzi A radzi sobie B ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Ja też mam Hashimoto. Muszę popytać na następnej wizycie
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jak czytam posty eclariss to wyczuwam mega stres od niej ;p prawie jak ja pod koniec ciąży xd
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tez problemy z tarczyca. Mialam torbiele nie mam jednego plata i niedocxynosc. I tez robilam malej tsh ma 1.8 i niby dobry wynik.
Moja rez dzis maruda i zarlok ale juz sie przyzwyczailam ze duzo je
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Keithlyn u nas był straszny problem z kupą, próbowaliśmy wszystkiego. Tez nie chciała pic ani kopru ani cieplej wody ani rumianku. Spróbowałam raz jak sie przebudziła i była głodna i jak zassała to wypiła 40 ml
raz dałam wodę a raz rumianek bo w międzyczasie dowiedziałam sie ze z tym koprem to rożnie moze byc bo na niektore dzieci działa odwrotnie :-/ w końcu na koniec 3 dnia dałam pol czopka ale w tym momencie co włożyła. To wyszła kupa teraz staram sie duuuuzo pic i jest lepiej, kupa jest co drugi dzien aha popijam sobie tez rumianek raz dziennie (rumianek moze uczulać dziecko)My dzis byliśmy na szczepieniu i usg bioderek ![]() Po szczepieniu dzidzia spi, póki co a usg wyszło dobrze ![]() U nas to jednak kolka jest wieczorami podobno jak dziecko sie uspokaja w pionie to jest to tezy jakis objaw kołki, poza tym lekarka powiedziała ze mamy sie cieszyć ze cos znaleźliśmy bo sa rodzice którzy z dzieckiem o 4 nad ranem samochodem jeżdżą to musi byc masakra Jedyne co jest złe to oczko musimy iść do okulisty, chyba będziemy musieli udrażniać kanalik łzowy , oczko ciagle łzawe i ropieje :-/a dzidzia wazy juz 4600 i podobno silna jest bo głowę fajnie juz trzyma i podniosła sie jak ją lekarka za łapki trzymała
|
#1998 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jutro z rana musze isc na toxo. Cytat:
wyobrazilam sobie Ciebie na spacerze pchajaca wozek jedna reka a w drugiej trzymajaca maluszka ![]() Cytat:
Ja Cie pamietam, witaj! ![]() Kostka, Anuszka jak Wy odciagniecie mleko do butli to od razu dajecie? Ewentualnie jak je pozniej podgrzewacie?
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo polewaac butle gorącą wodą
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
A ja podaję mleko tak jak stoi w temperaturze pokojowej. To źle?
|
#2001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratulacje za postępy syna. Kurcze chyba się wybiorę do pediatry zapytam o to tsh. Albo pogadam z endo która mnie leczy. |
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella - podgrzewam w miseczce z wrzatkiem (wstawiam tam butle)
Po spacerze ja wstal dalam mu butle mleka - mialam w zamrazarce i wypil bez mrugniecia okiem, takze ulzylo mi jak jest glodny to je z butli tylko wody nie chce
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Mój tez zawsze głowę ma na boku ale od niedawna zaczyna leżeć na wznak zwłaszcza jak nie spi wczesniej miał tylko na boku jednym albo drugim strasznie mnie to denerwowało ze na wznak nie chce trzymać.
|
|
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Kostka- tulę
![]() Nawiasem mówiąc, jak to się niby wydłuża przerwy między karmieniami przy kp? |
|
|
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Fiorela dlaczego ty robisz ta toxo??
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
6-7 godzin, ciekawe kiedy do takiej dojde biorac pod uwage, ze w dzien mi pluje woda to w nocy dopiero bedzie... |
||
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko samo sobie zacznie wydluzac..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Przytyłam 20 kg, po 6 tyg zostało mi 3 i tak się trzymają póki co. Może moje zadowolenie wynika z tego, ze spodziewałam się brzucha i rozstępów jak z kliniki dr Szczyta

to musi byc masakra
I gratulacje za postępy syna.