Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 18:23   #1981
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja miałam w ciąży niedoczynność tarczycy i na wypisie po porodzie miałam zalecenie, żeby sprawdzić małej TSH, trochę późno się wybrałam, po 4 tygodniu kazali. Moja koleżanka z pracy też tak miała.
Kurcze mnie neonatolog powiedziała, że jeśli nie mam hashimoto (czy jak się to pisze) to nie muszę młodej robić badań

Ja nie jem smażonego (ino naleśniki bez tłuszczu smażone), wzdymającego, czosnku, cytrusów, czekolady. Nie jem też wieprzowiny bo mąż na diecie. Ogólnie to jem kanapki z wędliną drobiową i serem żółtym do tego pomidor (ze skórą jem) albo sałata ewentualnie serek wiejski. Jem też jogurty, banany, wafle ryżowe. Na obiad pierś z kurczaka z grilla/pulpety z indyka/naleśniki z dżemem albo szpinakiem/makaron z sosem pomidorowym. Do tego ryż/kasza/ziemniaki. Z surówek to marchew z jabłkiem, buraczki, włoszczyzna pieczona. Z zup jadłam pomidorówkę i rosół.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:25   #1982
paulina119a
Zadomowienie

Martha nie chciałabym Ci zawracać głowy z tymi skokami rozwojowymi... wiem ze i tak za wiele czasu nie masz

Kasia plamka mongolska. ...wtf ???
Anuszka ja też wpierniczam jak przerwana i waga stoi w miejscu. Postanowienie mam takie ze na początku roku idę do gina i jak tylko da mi zielone światło zaczynam od nowa orbiego i ewke chodakowska.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Modnisia witaj
Stary 2014-12-17, 18:29   #1983
justynaw1982
Zadomowienie

A i przyszedł do mnie bujaczek ze smyka taki prezent od cioci i mamy pod choinkę ale nie wkleję bo nie wiem jakto zrobic

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:38   #1984
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Co to parzaki?
To takie bułki w kształcie obwarzanka lekko słodkie twarde. U mnie mała uczyła się na nich jeść.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:39   #1985
justynaw1982
Zadomowienie

Ej dziewczyny mam do was pytanie a raczej dwa Odtatnio cos słyszałam o tym przykręcania główki maluszkowi po co to i kiedy i jak przekręcac??

A o drugie czyścicie języczek maluszkom z tego białego nalotu i hak tak to jak??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:43   #1986
paulina119a
Zadomowienie

Ja to generalnie też jem wszystko. Unikam czekolady, wzdymajacych, cebuli. Czosnku. Smazonego. Nie jadlam jeszcze cytrusow bo sie balam. Robiłam w weekend sałatkę jarzynowa ale bez groszku i pora. Za to dałam kukurydzę.
Nie pije gazowanych słodkich ale wodę gazowana tak.
Kasze makarony ryż ziemniaki. Mięsa raczej duszone, pieczone czy na parze.
Z owoców to głównie jabłka i banany.
Jem też cały nabiał... I tu nie wiem czy robię dobrze bo maleńka ma Korsyki na buzce.
Jedynie mam problem z warzywami.... jem ogórka świeżego i kwaszonego, paprykę, marchewkę, cukinie i tyle... podpowiedzcie co jeszcze z warzyw....

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Zanet a Ty w końcu którą karuzelkę wzielas?
Stary 2014-12-17, 18:49   #1987
Beata Marcina :0
Raczkowanie

mgds nie czuć jak komuś mówiłam, że to pierniki z ziemniaków to myśleli, ze sobie żartuję

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Eee dobra ja to od zawsze niejadek z niedowaga a teraz przy kp to juz wogule waga leci w dol jak szalona.. ja jak mam jesc w kolko to samo to wole nic nie jesc...

Zreszta dzis nie mam czasu aie wysikac.. nie wiem o co kaman mala jak nie spi to caly czas marudzi i placze..jak jestem nad nia i gadam do niej to jeszcze ale jak mnie nie ma to tylko smok ja uspokaja no i odrazu z nim przyspia ale tak gora na 3minuty jak wypadnie znow wrzask... mama mowi mi ze mam jej tak nie uczyc do smoczka i do siebie bo nie bede mogla z domu sie ruszyc bo ona jak mnie nie widzi to juz wrzask..nawet w wozku nie chce jechac..tylko z smokiem bo by cala droge sie wydzierala... z sil juz dzis opadam..chodze rozczochrana i zaraz syfem zarosne z calym domem...
A czy to nie jest przypadkiem tak, że ona wyczuwa twój nastrój który nie jest najlepszy i dlatego marudzi? Od pewnego czasu jak czytam Twoje posty to mam wrażenie jakbyś miała depresję albo co najmniej porządną chandrę.
Sama na początku ciągle się bałam o kolki i jedzenie i mnóstwo, innych rzeczy i mała też wieczorami była wystraszona. Przysypiała i budziła się przerażona rozglądając. Najpierw nawet sobie nie zdawałam sprawy z tego, że się boję, a teraz jak mi przeszło i czuje spokój, to małej też się to nie zdarza.

Dziewczyny a Alantan i Bephanten to nie jest to samo?

Zamówiłam na Gemini Alantan, potem w szpitalu kazali kupić Bephanten, a ja zapomniałam że mam ten Alantan i mąż kupił. W domu sprawdzałam skład i był taki sam. Chyba że ja coś pomyliłam... Ale uązywając jednego i drugiego wydaje mi się że Bephanten lepiej działał (albo przy dokarmianiu mm kupy bardziej podrażniają) i "przyjemniej" się go nakładało.

Indra zaciekawiłaś mnie tym badaniem tsh u Lilki. Mi w szpitalu nic o tym nie mówili, a też mam niedoczynność. Musze dopytać pediatry na najbliższej wizycie.

Chyba będę jedyna, ale ja jestem zadowolona ze swojego wyglądu po ciąży. Brzuch prawie wrócił do normy z przed ciąży, dobrze by było żeby mięśnie trochę wzmocnić. Rozstępy mam na "boczkach" tak po 5szt. po 2 cm i po 2 dłuższe na udach. Co prawda cycki są koszmarnie wielkie, ale z tym całe życie się zmagam Przytyłam 20 kg, po 6 tyg zostało mi 3 i tak się trzymają póki co. Może moje zadowolenie wynika z tego, ze spodziewałam się brzucha i rozstępów jak z kliniki dr Szczyta
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:55   #1988
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Ja to generalnie też jem wszystko. Unikam czekolady, wzdymajacych, cebuli. Czosnku. Smazonego. Nie jadlam jeszcze cytrusow bo sie balam. Robiłam w weekend sałatkę jarzynowa ale bez groszku i pora. Za to dałam kukurydzę.
Nie pije gazowanych słodkich ale wodę gazowana tak.
Kasze makarony ryż ziemniaki. Mięsa raczej duszone, pieczone czy na parze.
Z owoców to głównie jabłka i banany.
Jem też cały nabiał... I tu nie wiem czy robię dobrze bo maleńka ma Korsyki na buzce.
Jedynie mam problem z warzywami.... jem ogórka świeżego i kwaszonego, paprykę, marchewkę, cukinie i tyle... podpowiedzcie co jeszcze z warzyw....

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Zanet a Ty w końcu którą karuzelkę wzielas?
Ja wzielam ta rosnij z muzyka
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:57   #1989
martha330
Zakorzenienie

Paulinka ja pamiętam jutro się postaram... bo dziś pospalam popołudniu z Mala!

Ja jem zupy - krupnik rosol pomidorowa krem z cukinii barszcz czerwony
a poza tym... ziemniaki/ryz/kasze/makaron - marchewke z jabłkiem mix salat z sosem - piers z kurczaka
a sniadania lub kolacje o ile się trafia to kanapki z serem białym wedlina tosty z serem drozdzowki z serem
pije herbatki laktacyjne zwykle i wode mineralna

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:15   #1990
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny karmiace piersia mam pytanie ile Wam wychodzi karmien w ciagu doby??
Średnio 7
Cytat:
Moja ma czerwonego naczyniaka na żebrach, urodziła się z nim., ale doktor powiedziała, żeby teraz się nim nie martwić, bo może się wchlonie, a jak nie to są metody usunięcia.

Byłam z Lilą na pobraniu krwi na tsh, ale pielęgniarki się świetnie spisaly, poszło błyskawicznie, krótko mała płakała .

Jutro ja mam Wigilię w pracy i jadę!
Naczyniakiem się nie przejmuj. Zniknie sam. Wszystkie moje dzieci posiadają taką broszkę. Najstarszy miał na łokciu wielkości 1groszówki, młodszy na klacie wielkości 5 gr a mała ma na szyjce. Jeszcze się wybarwia ale wygląda na małego.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kurcze mnie neonatolog powiedziała, że jeśli nie mam hashimoto (czy jak się to pisze) to nie muszę młodej robić badań

Ja nie jem smażonego (ino naleśniki bez tłuszczu smażone), wzdymającego, czosnku, cytrusów, czekolady. Nie jem też wieprzowiny bo mąż na diecie. Ogólnie to jem kanapki z wędliną drobiową i serem żółtym do tego pomidor (ze skórą jem) albo sałata ewentualnie serek wiejski. Jem też jogurty, banany, wafle ryżowe. Na obiad pierś z kurczaka z grilla/pulpety z indyka/naleśniki z dżemem albo szpinakiem/makaron z sosem pomidorowym. Do tego ryż/kasza/ziemniaki. Z surówek to marchew z jabłkiem, buraczki, włoszczyzna pieczona. Z zup jadłam pomidorówkę i rosół.
A ja mam hasi i mnie nikt nic nie kazał robić. Chłopcom robiłam z własnej inicjatywy ok 1 romu życia.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:30   #1991
eclariss
Rozeznanie

Depresje to wyczuwalam u siebie po porodzie jak w cyckach mialam mniej niz zero potem jak laktacja sie rozkrecila to dalam na luz..wiadome przejmuje sie wszytskim ale cieszylam sie tez z byle ☠☠☠☠☠☠☠y i wogule dawalam rade a teraz jakos od zeszlego tygodnia jest makabra.. mala w dzien prawie caly czas nie spi tylko na moich rekach..jako tako mi to nie przeszkadzalo raz chcialam ustawiac jej w miare dzien ale odpuscilam bo potem mi sie serce kroilo jak widzialam jej oczka zmeczona ale dzisiejsze slowa mamy daly mi do myslenia.. mowi ze kobiety maja po 6 dzieci albo i wiecej i daja rade a ja i caly dom przy jednym dziecku jest w oplakanym stanie... ze wlasnie za bardzo.przejumje sie tym ze zaplacze i juz jej smoka daje albo odrazu rece.. a ja nie mam sumienia garow sobie zmywac jak ona tak marudzi i poplakuje..
Stary 2014-12-17, 19:35   #1992
paulina119a
Zadomowienie

Zanet ale ta księżniczkę czy wyspę? Bo chyba obie są rosnij z muzyką
Stary 2014-12-17, 19:35   #1993
aleska
Raczkowanie

Ja mam niedoczynność i mamy zaleconą kontrolę u endo. W szpitalu mówiła, ze powinno być zlecone tsh.

Dzisiaj mojemu synowi:
*odpadł kikut
*zaczął mieścić się w ubranka 62
*dostał pieluchy rozmiar 2

Ja wytrwałam sama z synem w domu, bez męża. Byłam dzielna, nie plakałam i cały czas dziwnie spokojna (poza niepokojem o krostki na ciele synka). No, myślę ze sobie poradziłam.

Eclariss - mnie takie słowa, o tym, że inni maja lub mieli gorzej jeszcze bardziej dołowały.

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-12-17 o 19:39
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:42   #1994
paulina119a
Zadomowienie

Martusia nie ma problemu. ... ja mam właśnie wyrzutu sumienia bo wiem ze i tak masz niewiele czasu na sen także nie zawracaj sobie głowy. Poszukam w necie

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Beata dziękuję za przepis

Ciężko mi powiedzieć czy alantan i bephanten to to samo.... wg mnie nie.... mają inną konsystencję i barwę. Ja na codzień stosuje alantan a jak jest czerwone to bephanten.... I szczerze to widzę ze z tym z czym sobie nie radzi A radzi sobie B

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Ja też mam Hashimoto. Muszę popytać na następnej wizycie
Stary 2014-12-17, 19:44   #1995
anuszka21
Zakorzenienie

Ja też jak czytam posty eclariss to wyczuwam mega stres od niej ;p prawie jak ja pod koniec ciąży xd
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:44   #1996
alekaz1
Zakorzenienie

Ja mam tez problemy z tarczyca. Mialam torbiele nie mam jednego plata i niedocxynosc. I tez robilam malej tsh ma 1.8 i niby dobry wynik.

Moja rez dzis maruda i zarlok ale juz sie przyzwyczailam ze duzo je
Stary 2014-12-17, 19:47   #1997
LolaMontez
Wtajemniczenie

Keithlyn u nas był straszny problem z kupą, próbowaliśmy wszystkiego. Tez nie chciała pic ani kopru ani cieplej wody ani rumianku. Spróbowałam raz jak sie przebudziła i była głodna i jak zassała to wypiła 40 ml raz dałam wodę a raz rumianek bo w międzyczasie dowiedziałam sie ze z tym koprem to rożnie moze byc bo na niektore dzieci działa odwrotnie :-/ w końcu na koniec 3 dnia dałam pol czopka ale w tym momencie co włożyła. To wyszła kupa teraz staram sie duuuuzo pic i jest lepiej, kupa jest co drugi dzien aha popijam sobie tez rumianek raz dziennie (rumianek moze uczulać dziecko)

My dzis byliśmy na szczepieniu i usg bioderek
Po szczepieniu dzidzia spi, póki co a usg wyszło dobrze

U nas to jednak kolka jest wieczorami podobno jak dziecko sie uspokaja w pionie to jest to tezy jakis objaw kołki, poza tym lekarka powiedziała ze mamy sie cieszyć ze cos znaleźliśmy bo sa rodzice którzy z dzieckiem o 4 nad ranem samochodem jeżdżą to musi byc masakra
Jedyne co jest złe to oczko musimy iść do okulisty, chyba będziemy musieli udrażniać kanalik łzowy , oczko ciagle łzawe i ropieje :-/
a dzidzia wazy juz 4600 i podobno silna jest bo głowę fajnie juz trzyma i podniosła sie jak ją lekarka za łapki trzymała
Stary 2014-12-17, 19:51   #1998
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam w ciąży niedoczynność tarczycy i na wypisie po porodzie miałam zalecenie, żeby sprawdzić małej TSH, trochę późno się wybrałam, po 4 tygodniu kazali. Moja koleżanka z pracy też tak miała.
Tez mam niedoczynnosc ale tylko ja mam skierowanie na badanie TSH ale po 6 tyg. O mlodym nic nie mowili... A jak pobieraly Lilce krew?

ja jutro z rana musze isc na toxo.

Cytat:
Eee dobra ja to od zawsze niejadek z niedowaga a teraz przy kp to juz wogule waga leci w dol jak szalona.. ja jak mam jesc w kolko to samo to wole nic nie jesc...

Zreszta dzis nie mam czasu aie wysikac.. nie wiem o co kaman mala jak nie spi to caly czas marudzi i placze..jak jestem nad nia i gadam do niej to jeszcze ale jak mnie nie ma to tylko smok ja uspokaja no i odrazu z nim przyspia ale tak gora na 3minuty jak wypadnie znow wrzask... mama mowi mi ze mam jej tak nie uczyc do smoczka i do siebie bo nie bede mogla z domu sie ruszyc bo ona jak mnie nie widzi to juz wrzask..nawet w wozku nie chce jechac..tylko z smokiem bo by cala droge sie wydzierala... z sil juz dzis opadam..chodze rozczochrana i zaraz syfem zarosne z calym domem...

wyobrazilam sobie Ciebie na spacerze pchajaca wozek jedna reka a w drugiej trzymajaca maluszka

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
To takie bułki w kształcie obwarzanka lekko słodkie twarde. U mnie mała uczyła się na nich jeść.
A to nie chodzi o bajgle??
Ja Cie pamietam, witaj!

Kostka, Anuszka jak Wy odciagniecie mleko do butli to od razu dajecie? Ewentualnie jak je pozniej podgrzewacie?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:54   #1999
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Tez mam niedoczynnosc ale tylko ja mam skierowanie na badanie TSH ale po 6 tyg. O mlodym nic nie mowili... A jak pobieraly Lilce krew?

wyobrazilam sobie Ciebie na spacerze pchajaca wozek jedna reka a w drugiej trzymajaca maluszka

Ja Cie pamietam, witaj!

Kostka, Anuszka jak Wy odciagniecie mleko do butli to od razu dajecie? Ewentualnie jak je pozniej podgrzewacie?
W miarę na bieżąco odciagam. A czasem i takie chłodne wypije co postoi do godziny. A podgrzać to odstawic do ciepłej wody i się podgrzeje albo polewaac butle gorącą wodą
Stary 2014-12-17, 20:00   #2000
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

A ja podaję mleko tak jak stoi w temperaturze pokojowej. To źle?
Stary 2014-12-17, 20:00   #2001
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja też jak czytam posty eclariss to wyczuwam mega stres od niej ;p prawie jak ja pod koniec ciąży xd
Moze gdybym miala czas na jakies odstresowanie to by lepiej bylo a tak tylko stres i nerwy we mnie rosna zamiast malec..

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Ja Cie pamietam, witaj!

Hahha no mozliwe ze bede tak wlasnie wygladac.. wogule sprzedam wozek na rekach ja bede nosic haha.
Stary 2014-12-17, 20:01   #2002
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Ja mam niedoczynność i mamy zaleconą kontrolę u endo. W szpitalu mówiła, ze powinno być zlecone tsh.

Dzisiaj mojemu synowi:
*odpadł kikut
*zaczął mieścić się w ubranka 62
*dostał pieluchy rozmiar 2

Ja wytrwałam sama z synem w domu, bez męża. Byłam dzielna, nie plakałam i cały czas dziwnie spokojna (poza niepokojem o krostki na ciele synka). No, myślę ze sobie poradziłam.
super sobie radzisz I gratulacje za postępy syna.

Kurcze chyba się wybiorę do pediatry zapytam o to tsh. Albo pogadam z endo która mnie leczy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:09   #2003
Kostka09
Zakorzenienie

Fiorella - podgrzewam w miseczce z wrzatkiem (wstawiam tam butle)

Po spacerze ja wstal dalam mu butle mleka - mialam w zamrazarce i wypil bez mrugniecia okiem, takze ulzylo mi jak jest glodny to je z butli tylko wody nie chce
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:10   #2004
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
A ja podaję mleko tak jak stoi w temperaturze pokojowej. To źle?
Nie. Jak takie chce to spoko ;p

Przyłącze się do pytania o przekrecanie główki. Bo mój ma taką płaską po bokach... Bo ciągle śpi z głową na boku
Stary 2014-12-17, 20:34   #2005
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

Przyłącze się do pytania o przekrecanie główki. Bo mój ma taką płaską po bokach... Bo ciągle śpi z głową naboku
Mój tez zawsze głowę ma na boku ale od niedawna zaczyna leżeć na wznak zwłaszcza jak nie spi wczesniej miał tylko na boku jednym albo drugim strasznie mnie to denerwowało ze na wznak nie chce trzymać.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:45   #2006
tiera
Raczkowanie

Cytat:
Kurde ale mam dola...poplakalam sie jak gadalam z mama, wnerwila mnie ona tez jak ta lekarka, ze za czesto go karmie i za duzo przybral i tak dalej, ze mam przerwy wydluzac... jacy oni wszyscy madrzy z tymi radami, normanie nie daje rady, kazdy mowi co innego

A jak patrzylam na siatke centylowa to on jest w 50 centylu wiec o co chodzi
nie przejmuj sie, moj syn byl na mm i kp i tez dosyc szybko przybieral, ciagle chcial jesc, pediatra kazala przepajac a on sie darl bo by glodny, teraz ma 6 lat do chudzielców nie nalezy ale nie jest gruby,jest mocnej budowy i bo my tez nie należymy do tych chudych, ale nie ma nadwagi..
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:47   #2007
aleska
Raczkowanie

Kostka- tulę

Nawiasem mówiąc, jak to się niby wydłuża przerwy między karmieniami przy kp?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 20:53   #2008
eclariss
Rozeznanie

Cytat:

Przyłącze się do pytania o przekrecanie główki. Bo mój ma taką płaską po bokach... Bo ciągle śpi z głową na boku
Kuknelam na poczatek i widze ze rodzilas koncem listopada to ma jeszcze malenstwo czas.. moja z poczatku tez tylko na boki jak jej obracalam glowle na wznak to odrazu na bok opadala ale teraz 2msc nam leci i juz trzyma na wznak czasem nawet tak spi.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Fiorela dlaczego ty robisz ta toxo??
Stary 2014-12-17, 20:54   #2009
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Moze gdybym miala czas na jakies odstresowanie to by lepiej bylo a tak tylko stres i nerwy we mnie rosna zamiast malec..
Hahha no mozliwe ze bede tak wlasnie wygladac.. wogule sprzedam wozek na rekach ja bede nosic haha.
musisz cos znalezc co cie bedzie odstresowywac bo padniesz kochana
Cytat:
Kostka- tulę

pediatra kazala mi w nocy dawac wode...zeby dojsc do jednej przerwy
6-7 godzin, ciekawe kiedy do takiej dojde biorac pod uwage, ze w dzien mi pluje woda to w nocy dopiero bedzie...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 21:01   #2010
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Kostka- tulę

Dziecko samo sobie zacznie wydluzac..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości