30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 06:09   #181
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Johambina miałam takie akcje ze zmęczeniem po jedzeniu jakiś czas temu... przeszło jak odstawilam słodycze i make
Stary 2014-12-17, 06:16   #182
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

hej

no własnie mąż mnie oświecił, że skoro w nocy sypiam mało bo okolo 6h to organizm "woła" o relaks w trakcie długiego dnia....
muszę zacząć sypiać więcej i wtedy zobaczę co i jak...
Kama badam raz na pół roku cukier... ale to że na czczo wychodzi ok wcale nie oznacza ze po posilku się cuda nie dzieją....
póki co zacznę wiecej sypiać

u mnie pada......

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 07:15   #183
aussiewoman
Zakorzenienie

Środa za tydzień Wigilia...
Dzisiaj młody będzie już znał wszystkie oceny na półrocze. Jutro po południu ma spotkanie klasowe Wigilijne, na które obiecał Pani, że upiekę muffinki

Johaśka- no i chyba ma racje Tż. Jesteś po prostu zmęczona. Pogoda panująca za oknem, spadki i wzrosty ciśnienia nie sprzyjaja dobremu samopoczuciu. Do tego masz dwójkę chorych dzieci. Stres. Musisz porządnie się wysypiać i odpocząć.

Kamlisa- i jak słuchawki? doszły już? opis sukienki bardzo interesujący
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 07:31   #184
Kamlisa
Zakorzenienie

Aussie, słuchawki będą dziś albo jutro, sama jestem ciekawa. jak nie przypasują - to kupie takie w Twoim stylu. Najgorzej, ze nie można przetestować, dopiero w trakcie wychodzi, pasuja czy nie
U mnie szaro i pochmurno, white christmas ani widu ani słychu
Miszka, przepis na ciastka podstawowy dawałam tu
http://gotuj.skutecznie.tv/2011/03/c...oste-a-pyszne/
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 07:35   #185
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aussie.... wyśpię się i odpocznę... nie wiem jeszcze kiedy może w świeta....
a wiecie, czytałam, że na święta niekoniecznie ale po ma śnieg padać... ile w tym prawdy to sprawdzimy niedługo....

Edytowane przez johambina
Czas edycji: 2014-12-17 o 07:42
Stary 2014-12-17, 07:54   #186
__Amelia _
Rozeznanie

Kawa. Dzien dobry. W chmurach dzisiaj. Doslownie. Wygladaja jak mgla ale szybko sie przemieszczaja. Szaro, ciemno i wilgotno. W gorach szybko pogoda sie zmienia wiec licze na szybkie ujrzenie chocby kawalka nieba.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Aussi pieknie wyszly Twoje ciasteczka. Kama, sukienka zajefajna z opisu. Tez bym sie na taka skusila. Johasia odpocznij troche. Taki wyczerpujacy miesiac mialas. Ale masz tez racje. Lepiej trzymac reke na pulsie a raczej na glukometrze dla wlasnego spokoju.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 08:08   #187
Kamlisa
Zakorzenienie

ciśnienie dziś musi być pod butem, bo i ja się robie senna, a nie sypiam w dzien. cicho, spokojnie...
Stary 2014-12-17, 08:18   #188
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

jaaa....
a u mnie błękitne niebo i słonko świeci.....
podesłać którejś...?

Stary 2014-12-17, 08:20   #189
__Amelia _
Rozeznanie

Johasia ja niesmialo poprosze
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 08:30   #190
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

ależ proszę.... dla wszystkich potrzebujących

Stary 2014-12-17, 08:36   #191
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
ależ proszę.... dla wszystkich potrzebujących
To in ja chętnie przyjmę

Witam się z kawusią
Stary 2014-12-17, 08:52   #192
Kamlisa
Zakorzenienie

U mnie już tez zaczęło świecić Co nie znaczy, ze nabrałam dzikiej chęci do pracy...Choinkę już wypadałoby ubrać, ale boje się o reakcje naszej koteczki - koty UWIELBIAJĄ choinkę, bez wzajemności, niestety
Stary 2014-12-17, 09:15   #193
201608151053
Konto usunięte

U mnie też piękne slońce
I cieplutko
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:39   #194
aussiewoman
Zakorzenienie

U mnie tez słońce świeci, ale oprócz tego szaro i mokro wszędzie. Ja kategorycznie domagam się LATA

No właśnie trzeba pomyśleć o ubraniu choinki... może w weekend?
Stary 2014-12-17, 09:55   #195
201608151053
Konto usunięte

Slońce i sucho..
A w radiu zamiast jakiś White Christmas leci Deszczowa piosenka...
Stary 2014-12-17, 09:58   #196
Michell72
Zakorzenienie

Mój kawałek nieba też bezchmurny i mocno oświetlony

Aśka supradyn energy- musujące tabletki kup sobie.Po chorobie i dla żywotności przyda sie dawka witamin.

Za parę dni przyjdzie paczka z wit C Pauli i pianką Bha 4%.Nie moge się doczekaćRzadko powtarzam kosmetyk pielęgnacyjny,ale u Pauli- wit C mnie urzekła

Whisky mam tyle w domu,że mogłabym monoplowy otworzyćMęskiego grona jest trochę w rodzinie,więc mam dla nich pięknie opakowane zestawy..Wręcz rzekłabym upojne Dla siebie ulubione Campari kupiłam.Lubicie?Z sokiem pomarańczowym

Kama kabaretki,nowa kiecka..będzie gorrrrrąco.Karamba

Moje koty włażą na choinkę,ale obywa się bez zrzucania bombek.Młodsza z grona-łańcuchy molestuje..Co jej ten na dole tak wadziTak będzie tą łapką długo machac i zaczepiać,aż łańcuch spadnie . Jak pies bierze go do pyszczka i dawaj galopem przez salon...
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:45   #197
Anyzkowa
Zakorzenienie

U mnie nie ma słońca, psia kostka nic, poczekam jeszcze trochę, jak nie wyjdzie to się wyprowadzam tam gdzie bywa częściej
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:22   #198
gosia261282
Gang Iren

U mnie kot na razie olewa choinkę, ale to chyba dlatego, ze stoi na szafce, ze względu na bobasa. W zeszłym roku zwalał bombki.
Stary 2014-12-17, 11:39   #199
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
koty UWIELBIAJĄ choinkę, bez wzajemności, niestety
taaa... szczególnie o 3-4 nad ranem uwielbiają się nią bawić.....
bombki są szalenie interesujące... :/

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
U mnie tez słońce świeci, ale oprócz tego szaro i mokro wszędzie. Ja kategorycznie domagam się LATA
tak właśnie.... też się domagam lata.....
no ewentualnie niech na swięta i sylwka trochę śniegu spadnie zeby bylo ładnie ale potem lato.....

Misza właśnie byłam w aptece po antytabsy i podpytałam panią o coś na ustawienie mnie do pionu poleciła multicode skladowo jak patrze to to samo..... zobaczymy....
pomijam, ze jedna najważniejsza rzecz mi potrzebna: sen min 8godz na dobę.....

Stary 2014-12-17, 11:56   #200
201608151053
Konto usunięte

Kama,
wstaw zdjęcie tej kiecki...
Nie musisz na sobie.
Z balerinami też by chyba fajnie wyglądała, ale z tego, co pamiętam, ty nie lubisz i nie nosisz...
Stary 2014-12-17, 12:17   #201
aussiewoman
Zakorzenienie

Zaczełam wczoraj czytać Religa. Jestem jeszcze w szczerym polu, ale powiem wam, że początki polskiej transplantologii były bardzo ciężkie..
Stary 2014-12-17, 12:57   #202
201608151053
Konto usunięte

Nowy serial przygodowo historyczny Netflixa...

http://www.filmweb.pl/serial/Marco+Polo-2014-648375
Stary 2014-12-17, 16:29   #203
fuertavertura
Rozeznanie

Hello,

wielki dzień dziś, wyszłam z pracy o 16... nie pamiętam kiedy ostatni raz tak wcześnie wyszłam z pracy i tak wcześnie byłam w domu, już o 16.25 no ale wyjście spowodowane przeziębieniem od 2 miesięcy mam coś z gardłem, jakbym nastoletnią mutację przechodziła jednak w niedzielę coś zaczęło mnie brać na poważnie, nie ma gorączki ale ogólne osłabienie, ból kości, katar, kaszel, itp., kuruję się czosnkiem, imbirem, cytryną, itp. ale nie jest lepiej.... więc przypełzłam wcześniej, leżę na kanapie przed tv i kompem - czyste szaleństwo nie ćwiczę od 3 dni

co Wy tak narzekacie na pogodę, zima jest od tego, żeby było zimno, a jest ciepło...nie ma śniegu, nie ma uroku świąt... w ogóle nie czuję świąt, bo niby jak można poczuć magię, jak człowiek żyje na wariata

kupiłam, po wielu próbach i przybieraniu się, kosmetyki do włosów Kevin Murphy i cóż....kolejne rozczarowanie, szampon nawilżający, maska zwiększająca objętość i osławiony gravity do stylizacji, wszystko lipa za niemałą kasę bez szału, bez efektu wow, nie wiedzę różnicy np.w porównaniu z kosmetykami dove no ale jak widać nawet ja dałam się złapać...reklama dźwignią handlu

od piątku robię przerwę od retinolu, za bardzo starłam ostatnio facjatę teraz tylko dopieszczam i nawilżam i tak do nowego roku

Juka, kupiłaś już pomadkę dla mamy? jeśli nie obadaj Guerlain Kiss Kiss - nową wersję, kolor 364 - piękny biemny, brudny róż, w zasadzie kolor wina, ale w takim bardzo ładnym, nienachalnym odcieniu z domieszką jagody, kolor trudny do zdefiniowania ale bardzo ładny, kupiłam ostatnio i jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez fuertavertura
Czas edycji: 2014-12-17 o 16:34
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 16:32   #204
JUKA73
Zadomowienie

Czy są tu jakieś grzeczne dziewczynki ?!

Coś pusto tu

Tak czytam i czytam co tu popisałyście i zaczęłam zastanawiać się jak dziś była u nas pogoda i..........nie mam pojęcia Coś ostatnio za dużo mi umyka i do tego mam sklerozę. Nie jest dobrze.

Kama, sukieneczka faktycznie brzmi fajnie. Lubię kupować rzeczy, które mnie wołają, bo zawsze są to trafione zakupy.

Mnie jak zwykle wołały kosmetyki. Mam już ten krem z błękitnym retinolem, a w piątek idę na zabieg z błękitnym retinolem (i na mikro, i na mezo). Nie mam kompletnie czasu, ale stwierdziłam, że jak nie zrobię sobie małego lenistwa, to do Świąt nie wyrobię.

Johaśka, u mnie 8 godzin snu - niewykonalne

I wiecie co jeszcze kupiłam. Puder Sisley - złota brzoskwinia, taki do wykończenia makijażu i nadania fajnego kolorku. Muszę powiedzieć, że był to strzał w 10. Szukałam takiego kolorku ze dwa lata, w każdym coś mi nie pasowało i wreszcie mam Nawet koleżanki zauważyły, że mam coś fajnego na twarzy Moje starsze dziecko zakrzyknęło: Mamo co ci się stało z twarzą, że masz taką piękną cerę ? Przy czym jeszcze nie wiem, czy mam się cieszyć z tego ostatniego komplementu.

Nie mam jeszcze wszystkich prezentów. Na Święta nie gotuję, nie piekę, nie sprzątam.

Ten omlecik, o którym pisałyście, to fajny pomysł na śniadanko. Zrobię........po Nowym Roku Od jakiegoś czasu na pierwsze śniadanie mam codziennie kefir, a na drugie sok pomidorowy. Smaczne i szybkie śniadanko.

Lecę ogarnąć chatę i do.....pracy

O, nie pusto, Ila jest. Skoro Cię tak długo trzyma, to może antybiotyk trzeba wziąć ? Po co się męczyć.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2014-12-17 o 16:39
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:04   #205
Anyzkowa
Zakorzenienie

Juka u mnie kefir na śniadanie to nietrafiony pomysł. Bardzo pobudza do pracy moje jelita. Lubię kefir i maślankę, ale piję kiedy już z domu nie wychodzę

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Patrzę na Klan, Laura Łącz rewelacyjnie się trzyma.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:38   #206
JUKA73
Zadomowienie

W takim razie Anyżku, na Twoim miejscu też nie szalałbym z kefirem U mnie każdy poranek w pospiechu, więc łapię kefir, lecę do pracy i tam mam chwilę, żeby go wypić.
Będę się omletowo rozwijać w soboty

Nic mi się nie chce. Miałam ogarnąć chatę, ale od godziny nie mogę się zdecydować od czego zacząć

Lubię ostatnio tę piosenkę https://www.youtube.com/watch?v=7Qv4BW0UjN8
a jedna z najbardziej moich to ta https://www.youtube.com/watch?v=lqbFWLKjlP4

Czytacie teraz coś fajnego ?

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2014-12-17 o 18:45
Stary 2014-12-17, 19:08   #207
Kamlisa
Zakorzenienie

Byłam dziś u dobrego okulisty, obadał mnie na wszystkie sposoby i potwierdził diagnozę tego pierwszego: oczy mam zdrowe...tylko się starzeją Straszne, nie myślałam, ze to się zacznie od oczu. No i okulary powinny coraz bardziej wchodziś w moje życie...
Sukience zrobiłam zdjęcie, ale jeszcze medytuje, jak je pomniejszyc do wielkości akceptowalnej przez wizaz...
8 godzin snu - to to, co mam w miarę często, dość wcześnie chodze spac, wcześnie wstaje...
Sisley, daj link, Juka
Czytam 4 tom Kamszy i akunina. Kamsza pisze swietnie, ale, jak większość pisarzy sag wielotomowych - ostatnio mnoży byty zaczynam się gubic w natłoku wojskowych. Bo drugie, co mnie irytuje - to mnożenie wojen. ja wiem, ze sa ciężkie czasy, ale wojna na morzu, wojna na ladzie, wojna w górach i inne, kazda z dokładnym opisem - to za dużo, czuje, się, jak w szkole kadetów
Stary 2014-12-17, 19:41   #208
JUKA73
Zadomowienie

Kam, nie przejmuj się, jakoś dasz radę z tymi oczami zwłaszcza, że cała reszta duuuuuużo młodsza Gdy mieliśmy badania okresowe w pracy też kilka moich koleżanek to usłyszało. Ja wtedy nie, ale czuję, że też nie mam już takiego super wzroku jak kiedyś i jestem pewna, że przy kolejnych badaniach nie usłyszę już, że mam sokoli wzrok.
Super, że możesz sobie pospać. W końcu sen to najlepszy kosmetyk.

Sagi wielotomowej nie dałabym chyba rady przeczytać, a takiej z wojną na pierwszym planie albo nawet w tle -

Mój puder - http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/P...Sisley/P579314
Stary 2014-12-17, 19:54   #209
Kamlisa
Zakorzenienie

sisley ma kolorówke dobra, ale przedrożałą. mam błyszczyk, podkład w kompakcie, róz - mimo jakości cena jest zbyt wysoka...
Ostatnio, z racji małej ilości pacjentów a czestszej siłowni - rzadko się maluje, ale pamiętam, jak lubiłam ten kompakt sisley
Stary 2014-12-17, 20:01   #210
JUKA73
Zadomowienie

Też uważam, że drogie, ale pozwoliłam sobie na małe szaleństwo z okazji 20 % w sephorze oraz z uwagi na fakt, że potrzebowałam szybkiej i znaczącej poprawy humoru
Fajnie Kama, że chwalisz tę kolorówkę. Mam zatem kolejny argument za słusznością tego zakupu Ale na pielęgnację sisley na pewno się nie zdecyduję. W tym zakresie to już poważnie przeginają z cenami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości