|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3
|
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Brownsugar mocniutko będziemy trzymać kciuki!!
Ślicznie wyglądacie
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
O tym masażu szyjki koleżanka mi coś wspominała i mówiła podobnie jak wy że bardzo boli, a w czym ma to pomóc i kiedy taki masaż się wykonuje?
Brown powodzenia!
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
i aż sie boje głośno mówić ale czujemy się też bardzo dobrze może wreszcie wszystko bedzie ok oby ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brown trzymamy mocno kciukasy ![]() |
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz.
Po prostu okropnie mnie złoszczą procedury w niektórych szpitalach, takie pospieszanie natury. Ja jestem zwolenniczką naturalnych porodów, takich 100% naturalnych, szkoda, że o to trzeba mocno walczyć
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnie jak z nacinaniem, które z kolei mnie przeraża bardzo mocno ...
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brownsugar kciuki!!
Hmm ja po porodzie w sumie też sobie dobrze radziłam z synkiem, ale on grzeczny był, ładnie ssał. Choć pamietam jeden dylemat, jak miałam synka już przy sobie, to się zastanawiałam - zmieniać mu pieluszkę czy ktoś przyjdzie i mi pomoże (o ja naiwna ![]() Cytat:
A ja normalnie prawie wyłam z bólu podczas tego "zabiegu".
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale też nie płakała nawet A z tą pieluszką u mnie w mieście położne przewijają póki jest smółka, później mama sobie musi radzić. Ja też od razu sama wszystko ale miałam mega problem zmyć tę smółkę z pupy, teraz kupię linomag maść, ponoć po takim tłustym lepiej się ściera
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszą dobę nie wspominam dobrze i nie radziłam sobie co położna skwitowała "to ja mam wiedzieć czemu dziecko płacze Pani jest matką".
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Następna zdobycz http://allegro.pl/early-days-pajac-g...886532868.html . |
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nacięcia w ogólenie nie czułam, natomiast łyżeczkowanie - masakra :/ tydzień po porodzie jak położna zdjęła szwy to ulga na całego i ogólnie myślę, że nie było tak źle
![]() U nas choinka ubrana już, ale jeszcze brakuje paru drobiazgów książki dla młodej odebrane i jestem bardzo zadowolona - mam nadzieję, że ona też będzie.
|
|
|
|
#4873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tej pierwszej doby to ja sie mega boje tego początku wogole z maleństwem tzn mam doczynienia z małymi dziećmi znajomych czasem nawet zostawałam z córka koleżanki jak była mała ( tak od 2-3 miesiąca jakoś) ale to zupełnie co innego taka opieka gdzie już ci coś wiadomo o dziecku jak reaguje jakie ma zwyczaje a tu... Z jednej strony chciałabym mieć już Leosia na rękach a z 2 boje sie tej chwili że nie bede sobie radziła a niestety rodzinka daleko i wolałabym nie prosić teściowej o przyjazd, moja mama jest jeszcze aktywna zawodowo wiec nie uda jej sie przyjechać i posiedzieć z nami na początku... |
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dacie sobie radę na pewno. Ja pomimo krwotoku i tego, że byłam cala sina to sama się opiekowałam córką, żadnej pieluchy pielęgniarka młodej nie zmieniała, wszystko sama robiłam, a nigdy wcześniej nie miałam niemowlaka na rękach nie mówiąc już o noworodku. Instynkt zadziała jak trzeba
|
|
|
|
#4875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno!
Ja to w ogóle nie lubiłam jak ją ktoś dotykał czy brał na ręce
|
|
|
|
#4877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już go będę miała na rękach to nie oddam nikomu tyle prób, starań, niepowodzeń wiec jak przyjdzie na świat to z rąk nie puszczę będe miałą pieluszkowe zapalenie mózgu i będe z tego dumna
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo może wstyd się przyznać, ale pierwsze słyszę
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do masażu szyjki - mam nadzieję, że standardy w szpitalach z roku na rok się poprawiają, coraz większy nacisk jest na porody naturalne. a poza tym jest też większa świadomość rodzących - możesz zastrzec, że nie zgadzasz się na nacinanie czy masaż i szpital musi to respektować. U mnie masaż szyjki odbył się parę razy przy pierwszym dziecku, bo leżałam na patologii z przenoszoną ciążą i chcieli "przyspieszyć". G.wno to dało, a ból był gorszy od porodowego. To było wiele lat temu, więc jestem pewna, że nigdzie bez uprzedzenia nikt tego nie robi już, ale mi lekarz powiedział, że zaprasza mnie na badanie, czy coś ruszyło, to poszłam jak owieczka, bo przecież wiem, jak wygląda badanie. A w trakcie zrobił to cudo. Jak pomogli mi wstać z fotela ginekologicznego, to zemdlałam z bólu, już po fakcie. Potem na samo słowo "zbadam panią" miałam chęć uciekać, bo myślałam, że znowu to będzie. Kolejną dozę przyjemności miałam już na sali podczas wywoływania porodu (wywoływali mi dwa razy). W moim przypadku raczej nie wpłynęło to na przyspieszenie akcji (za pierwszym razem mimo masażu i tak wróciłam na patologię i miałam wywoływany po raz drugi dopiero za 2 dni, a drugim razem też trwało powoli mimo masowania), a jedynie na to, że ten szpital omijam szerokim łukiem i nie chcę wspominać tych doświadczeń. Chociaż dziś to podobno jeden z lepszych szpitali z różnymi certyfikatami Więc musiało się i to zmienić. Teraz jestem pewna, że gdybym wiedziała, że coś takiego jak masaż istnieje, znała swoje prawa - protestowałabym i nie pozwoliła tego sobie zrobić. Nie pomogło, a przysporzyło mi dodatkowego stresu i cierpienia. Drugie dziecko nie było masowane, ale to drugi poród, więc szybko było. ale z relacji koleżanek na sali - żadna nie miała tej przyjemności. To są raczej praktyki, które rzadziej są stosowane obecnie, mam wrażenie. |
|
|
|
|
#4880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No i pokupowałam i teraz jakoś lżej... i uświadomiłam sobie jak trudno dostać ładne body itp. rozpinane po całości i teraz jak widzę to kupuję ;p bo nakupowałam sobie wkładanych przez głowę na zakładkę i teraz się zastanawiam, kto to będzie wkładał
|
|
#4881 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięęęękna zdobycz Cytat:
![]() Koleżanka tak przez przypadek odwodniła córeczkę, bo długo spała to się cieszyła że ma takie grzeczne dzieciątko. Nikt jej nie powiedział żeby jednak obódzić na karmienie Cytat:
![]() Oczywiście można sobie zastrzec że nie życzysz sobie ale oni jak będą chcieli to i tak zrobią swoje bo wykręcą się że to dla dobra dziecka i ze było konieczne ... Mówicie, że nie macie weny na zakupy a ja najchętniej bym wszystko kupiła tyle że wypłaty nie starcza i trzeba czekac do kolejnej i kolejnej.Trochę przerażają mnie te ciuszki. Jak by był chłopczyk to bym miała dużo, no ale jak potwioerdzi się dziewczynka to bedę kombinować może któraś z koleżanek odsprzeda. Chociaż one wszystkie szykują się na 2 dzidzię i trzymają zapasy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() A jeszcze miałam się zapytać czy u was też jest tak że położna przychodzi do domu kilka razy przed porodem a później po ?
|
|||||
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
No to ja już po usg. Ale że NFZ ssie
to rewelacji nie było. Lekarz baaaardzo oszczędny w słowach, jedno zdjęcia wybłagałam żeby mi wydrukował (ale to przecież po co pani, i tak nic nie widać!Nie mówił nic, tylko coś tam klikał, jak zapytałam czy wszystko w porządku - to tak, z tego co widzi to tak Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.Ale najważniejsze - potwierdzony chłopiec mówi że widział machające nóżkiI postanowione że w styczniu, tak bliżej końca idziemy prywatnie na 3d 4d - przynajmniej sobie pooglądamy Tymusia i nam ładnie lekarz opowie co i jak I tak myślę, że faktycznie zacznę się rozglądać za pierwszymi body,może takie właśnie po całości rozpinane, jak już kupię pierwsze to potem poleci Tylko najpierw komodę musimy kupić, ale to powinno się udać jeszcze przed świętami
|
#4883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko co, jeśli znów mały odmówi współpracy? kurde, łaskę robią na NFZ? Masakra...
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Bogu, będę mieć cc i ominie mnie to nacinanie krocza i masaż szyjki
![]() Dzień dobry btw |
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a orientujecie się może czy jak ktoś już miał nacięcie w stylu cc, to pozwolą rodzić naturalnie?
Dzień dobry, tak w ogóle. I przepraszam, że milczałam... Dużo rzeczy mam na głowie, nie ogarniam, a Młoda daje popalić, mimo, że jej specjalnie jeszcze nie czuje.
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Przy drugim porodzie masz wybór czy chcesz cc czy sn
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
To nie był poród...
To była operacja, wycieli mi co trzeba i przy okazji szturchnęli macicę, zrosty mam takie, że szok. Ale trochę mi głupio zapytać lekarza co w tym przypadku będzie.
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i uciekam...
jagodowa gratuluje synka!! PRzed Świętami jeszcze nic nie zrobilam a i tak na nic nie mam czasu. wiec zabieram się za sprzatanie kuchni a potem do pracy. Miłęgo dnia!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

A ja normalnie prawie wyłam z bólu podczas tego "zabiegu".
u mnie w mieście położne przewijają póki jest smółka, później mama sobie musi radzić. Ja też od razu sama wszystko ale miałam mega problem zmyć tę smółkę z pupy, teraz kupię linomag maść, ponoć po takim tłustym lepiej się ściera 
bo może wstyd się przyznać, ale pierwsze słyszę
Ja jutro rano przed pracą lecę na połówkowe, także trzymajcie kciuki

mówi że widział machające nóżki