|
|
#3031 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Pocytowalam posty z popołudnia.i mi uciekły :/
Marta - nie wiem czy ta Irena jest na NFZ, ale myślę, że nawet jak płatna to chyba nie więcej niż tygodniowy zasób mm dla.malucha. Myślę, że warto spróbować. Zadzwoń i zapytaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przesądzając dziś mała wisiała na cycku od 16:35 do 20:10. Miała dwie przerwy, jedną jak tz ją nosił - trwała ok 20 minut i jedna ok 15 minut na kąpiel. Miałam wrażenie, że skutki będę mieć do pasa Większość czasu oczywiście cycała tylko, czasem pociągnęła mleczko tylko. Potrzebowala bliskości i to całkiem normalne ![]() Mam jednak nadzieję, że trochę z tego z czasem wyrośnie ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Ale mi słownik wyrazy podmienia
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Hej... u mnie skurcze co 5 min na drugim ktg niektore juz 99% A ten aparat ma skale do 100... tylko rozwarcie ani drgnie jak bylo na jeden palec tak jest
mam sie sprobowac przespac nabrac sil i zobaczymy. Pytanie do mamusiek rodzacych sn, czy Wy tez mialyscie taki ucisk na kanal rodny i odbyt jak byscie chcialy sie zalatwic a nie.mogly? Bo nie wiem czy to normalne czy cos jest nie tak lekarka ktora jest dzis na zmianie mowi na wszystko ze jest normalne i malo istotne...
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
Olcia to już chyba lada moment w takim razie
powodzenia My po karmieniu Pomóżcie mi kobiety, mam problem z innej beczki ;-) nie mam pojęcia co kupić bratankowi pod choinkę (ma 14mcy), może któraś ma jakiś pomysł? Albo z doświadczeń własnych lub w bliskiej rodzinie co można takiemu kupić?
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może i zrobiłam
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz możliwości weź prysznic ciepły a później bujaj się na piłce to.rozwarcie pójdzie dalej i spokojnie nq skurczu.skup się tylko na oddechu przepona tak żeby brzuch się ruszał aaa i może mają tensy to popros albo tz niech masuje krzyże mocno Trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Ja tak na szybko dziękuję Wam Kochane tak posczytalam ale niedokładnie i bardzo pomagacie! Mały śpi i generalnie to go.trzeba budzić na cokolwiek. Ma krwiaka na główce ale podobno to normalne i bark troszkę jakby nie ok ale to tylko.do obserwacji. Jest najukochanszy na świecie! Z karmieniem.jest ten problem ze w ogóle pozycji nie możemy znaleźć, karmie tylko z pod pachy siedząc nq łóżku i muszę się granic plecy mi.wysiadaja ale niech by jadł to.mogę tak siedzieć i 5h ! Szwy mi.się wybijają a krew aż poplynela na.podłogę a ja nie czułam bo skupialam się tylko żeby mały jadł no i jadł 1,5 h od 11.30-13 i później od 13.40 jakieś 10-15 min mocnego ciqgniecia i znowu spanie chyba do 16 i.przyszła położna i żeby budzić karmić no to ja dawaj ale mały smoczka chce ale nq brodawke i nakladke się złości strasznie i nie chce w ogóle i tak wymeczone i mówiła ze weźmie dokarmic troche to może się złapie i rozkreci z jedzeniem no to ok myślę.sobie weź bo jeszcze mały żółtaczki dostanie albo już ma i dlatego tak śpi..przyszla i ze mały ulał zwrócił i " może faktycznie najada się pani pokarmem jak ssie sukcesywnie" aha. No i dziecko spalo ponad 3 h i później obudził się zjadł z godzine i usnal a później ok 23 głodny darl smoczka jak mu dalam ale ani nakladki ani brodawki nie chciał chociaż na uszach stawalam a kupy dzisiaj nie zrobił i w końcu dałam dokarmic o 24 i zrobił kupę! :-D już taka żółtą bo wczoraj zrobił 3x smolke i śpi do teraz ale narazie nie budze ale widze ze pokarm.mam będę walczyć.jak się.obudzi tylko mi.strasznie go szkoda ze nie chce tej mojej brodawki a ja mu wciskam, nie wiem co jest powodem ze tylko z nakladka i to bardzo ciężko żeby chwycił i nie płakał---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Najchętniej bym komuś nawet zapłaciła żeby tylko mi pokazał jak ustawić dziecko do karmienia chociaż raz i czy robię to ok i dlaczego płacze jak wyciagam smoczek a daje nakladke z piersia bo czytam w.necie oglądam i nie wiem...może dlatego ze bardzo mocno trzeba przecisnąć i dopiero leci a niektorym może leci samo i dużo? Hmm Wrócimy może.do domu to.zadzwonie po tą pielegniarke środowiskowa żeby przyszła jak najszybciej. Jak ja bym chciała żeby mały łapał pierś to wisial by non stop i produkcja sama by szła a tu ciężko mi.go.przekonać pewnie przez ten smoczek i mm ale tak radziły i bałam się ze smyk śpi przez tego krwiaka a głodny i sił płakać o cyca nie ma.. Zdrzemna się i będziemy walczyć z cycem dalej Jest coduwny najukochanszy i w.ogóle boski !! Warto sn i warto.cierpieć dla takiego.cudu!!! <3 Przepraszam ze tyle o sobie ale może za parę dni się.ogarne z forum i.poodpisuje teraz nr 1 jest Julinek i cyc Ps. Jak.go wypchnelam i wróciłam na ten świat i popatrzyłam jeszcze.pepowina była leżał miedzy moimi nogami i patrzył na.mnie i wyciagnal raczke do mnie i się zlapalismy tzn ja wyciagnelam palec on chwycił <3 i za chwilę dali mi go na brzuch ech coś nie do opisania
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem z Ciebie taka dumna,jesteś bardzo dzielna !! Ale jedno pytanko... Skoro Julinek śpi to czemu nie bierzesz z niego przykładu ??
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Już 30 min na cycu!! :-D
Sprawdzam pieluche żeby trochę go rozbudzić a tu kupa! A ten śpi w najlepsze <3 ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Inka włączyłam tryb czuwania :-D spalam 2h jest dobrze ;-) ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ---------- Olcia i jak tam ??
|
#3038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle o 6 oglądamy Zlotopolskich
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie śpię od 4, jestem po śniadaniu, ale pewnie jeszcze się przespie.
To wszystko staje się powoli takie realne, nie mogę uwierzyć, że to już lada chwila Jan będzie z nami cieszę się i boję. Ostatnio tacie próbowałam wyjaśnić jak się czuję, słuchał, potakiwal a na koniec stwierdził: też tak się czułem, jak z wojska miałem wychodzić
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja sie zalamie
skurcze praktycznie ustały zdarza sie jeden na 20 min i to taki srednio bolacy... jedynie jak wstalam do toalety to czulam silny ucisk na szyjke i twardy brzuch . Ordynator na obchodzie ma zdecydowac tyle godzin skurczy na marne ; (
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
My się najadłyśmy i Eliza przybiła gwoździa więc i ja skorzystam :-P
|
#3043 |
|
Rozeznanie
|
Olcia, może to "cisza przed burzą"? Nie załamuj się, bo nawet jeśli nie teraz, to jest to kwestia dni
![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Inka, padłam
|
#3044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:Cytat:
może do obchodu skurcze wrócą.Trzymamy mocno kciuki bo na samo wspomnienie robi mi się słabo :/ Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
INKA Ty Złotopolskich oglądasz a ja co rano przy śniadaniu MJakMiłość
Mnie od rana nogi bolą jakbym okres miała dostać, zawsze tak mnie pobolewały i jeszcze te plecy. OLCIA nie załamuj się i nie stresuj bo to tym bardziej wycisza skurcze. Spróbuj odpocząć. MACZUMA tekst z wojskiem-padłam
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-12-18 o 07:23 |
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Ja melduje po wczorajszej wizycie, że pozamykane na 4 spusty jestem, szyjka ledwo miękka się robi, poza tym rodzić jeszcze nie będę. Dostałam dwie karteczki na ktg bo dwa tygodnie do tp i karteczkę o przyjęcie na oddział patologii na 5 stycznia na wywołanie...super że juz zakłada że nie urodzę
A na czym wywoływanie polega w tym szpitalu to mi nie powie bo nie chce mnie straszyć dowiem się w swoim czasie... Maczuma przy Twojej cukrzycy nie biorą Cie do szpitala jeszcze? Bo gdyby nie moja cukrzyca na oddział mogłabym się zgłosić 10 dni po tp a nie tylko 5
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnych macie lekarzy. Mój też mówi, że wszystko zamknięte na 4 spusty ale nie przewiduje mi, że urodzę po terminie. Umawia kolejną wizytę a co będzie to będzie.
|
|
#3048 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale odpoczywaj też jak mały śpi, bo mama wypoczęta będzie mu potrzebna![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Będzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po co ma być wcześniej koniecznie jak mu dobrze.
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Mi też umawia co tydzień ktg i wizyta, choć powiedziała że po świętach pewnie urodzę, ale żadnych skierowań do wywoływania czy cokolwiek o wywoływaniu nic mi nie mówi. Tylko zobaczymy jak się sama akcja rozwinie bo organizm powoli się szykuje do porodu. Następna wizyta po świętach i wtedy będzie decydować co i jak.
|
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
Jadę dziś - jestem 4 dni po, choć to, moim zdaniem, i tak wcześnie.
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko juz jest rozpieszczone jak jasna pogoda
Ja chce posprzatac bo położna może zaraz wpaść a Mila chce być teraz bujana na fotelu i zgadnijcie kto wygrał ?? :
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodze do domu! :-D o 12 wypis a wcześniej badanie u gina niestety nie mojego ale co tam ;-) po 19 ma przyjść położna i będziemy się uczyć karmić
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Trusia, to cudownie!
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, moja mała nie robi kupy już całą dobę
na dodatek w nocy tak mocno płakała i prężyła, chyba bolał ją brzuszek, pewnie po mandarynce, ktora wczoraj zjadłam Jak się uspokoiła na rękach u tzta, to spała 4h az sama ją wybudziłam na cyca i znów śpi. Martwie się, że coś jej jest
|
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Sasia, ja tam się za wiele nie znam, ale masażu brzuszka próbowałaś?
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
Masaż brzuszka,kładzenie na brzuszku,herbatka z rumianku i kopru włoskiego to to co mi lekarz zalecił na zaparcia...
|
#3060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam wizytę 23.12 i ciekawie co mi powie. U mnie potrafią skierować do szpitala z 2 dniowym spóźnieniem i od razu robią mnóstw badań. Nie wiem czy to potrzebne no ale cóż, zależy od lekarza. Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

na szczescie nie bolał go brzuszek
Termometr bezdotykowy, projektor gwiazdek i z kołysnkami z chicco różne wzorki i kolory wyswietla na suficie i maskotke z metkami do gryzienia

mam sie sprobowac przespac nabrac sil i zobaczymy.

cieszę się i boję. Ostatnio tacie próbowałam wyjaśnić jak się czuję, słuchał, potakiwal a na koniec stwierdził: też tak się czułem, jak z wojska miałem wychodzić

jakbym okres miała dostać, zawsze tak mnie pobolewały i jeszcze te plecy.