Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 07:34   #2041
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam
No i zostalam z mala sama. Tz bedzie w sobote. Boje sie straznie najbardziej nocy bo w dzien dam rade bo zawsze jao gadniam. I uwaga pierwszy raz bede kompac sama zawalu chyba dostane.

Noc uszla jako tako ale mloda wlasnie przysypia to ja tez na godiznke jeszcze ide
Ja wczoraj tez pierwszy raz sama kapalam, i bylo nad wyraz spokojnie
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 07:39   #2042
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
No i zostalam z mala sama. Tz bedzie w sobote. Boje sie straznie najbardziej nocy bo w dzien dam rade bo zawsze jao gadniam. I uwaga pierwszy raz bede kompac sama zawalu chyba dostane.

Noc uszla jako tako ale mloda wlasnie przysypia to ja tez na godiznke jeszcze ide
Ja też już sama kąpałam, dałam tylko mniej wody do wanienki, żeby Lila leżała i główkę tylko podtrzymywałam, bo strasznie się kręci i nie chciałam, żeby sie wody opiła.
Dasz radę sama
Stary 2014-12-18, 07:59   #2043
alekaz1
Zakorzenienie

Musze dac rade mloda zrezygnowala jednak ze spania a szkoda
Stary 2014-12-18, 08:06   #2044
fiorella22
Zadomowienie

ja kapie z tz i tez chyba zawalu bym dostala jakbym musiala sama... ale tak jak Indra pisze mniej wody i jakos pojdzie

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:09   #2045
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wczoraj mała zasnęła przed 22 bo cały dzień spala to potem zasnąć nie mogła.

Ja od poczatku kąpie malutka sama

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:10   #2046
Indra83
Wtajemniczenie

Kąpiemy razem z TŻ, bo to szybciej i sprawniej idzie, on przygotuje wszystko, ja rozbieram i myję małą, te wszystkie zakamarki na stole, a on nalewa wody, potem razem kąpiemy, TŻ trzyma małą, ja ją wycieram i ubieram, a on sprząta i gitara gra
Stary 2014-12-18, 08:19   #2047
eclariss
Rozeznanie

Ale wam zazdroszcze dzisiejszej nocki u.nas koszmar...caly dzien wczoraj przespala mi moze z godzine na rekach potem zasnela po 22 i przed 1 pobudka i zasnela dopiero przez 3 i znow po 4 pobudka zasnela po 6 i obudzila sie przed 8 napila i zasnela odrazu i tak sie mi dobrze spalo to.tesciowa przyjechala bez zapowiedzi..

Dzie wrzucam na luz moze rzeczywiscie wyczuwa stres i jest przez to nie spokojna..

A wieczorem dam jej mm zobacze czy bedzie lepiej spac.

Yyyyy o jacie caly czas bombek nie kupilam chyba pomarancze pokroje i wysusze i tym ustroje choinke.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 08:19   #2048
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Kasia, magdula dzieki chcialam ew. zamowic saba u kolezanki ktora przyjezdza i zastanawialam sie czy warto z apteki internetowej ale warto

Zanet - karuzelke mozna pudzczac bez tych melodyjek? Jakie one sa znosne dla ucha?
Ile Ty ja karmisz, ze Ci tyle przesypia...?dajesz mm na noc?
Zazdroszcze

Taka sobie noc za nami...mlodego bolal brzuszek i pierdzial jak armata ale budzily go te pierdki i plakal, musialam troche nosic...
Zjadlam wczoraj kasze gryczana ale zeby po kaszy...??

Frau - moj bratanek pierwszy rok w przedszkolu byl chory co tydzien...caly rok, czasem nawet tygodnia nie przechodzil i dwa tygodnie znowu chory, a moja bratowa dlugo go trzymala w domu zeby doleczyc i nic to nie dawalo...
Teraz juz jest lepiej wiec musicie przez to przejsc...

Ela - fajnie, ze masz nowa lodowke, duza rzecz i cieszy

Ja tez chce do jutra ogarnac sie z choinka bo nie czuc wogole swiat...
Zz tego co widze to karuzela ma tylko opcje full czyli kreci sie z muzyka. Jest 6 rodzajow muzyki, w kazdej po 3 utwory. Przy czym z tych 3 juz nie wybierasz' gra je po kolei.
Dzwiek jest super, nie taki piszczacy jak z kartek z zyczeniami sprzed 20 lat tylko naturalne dzwieki jak np jest muzyka klasyczna to slychac instrumenty . Dla mnie super
Wsrod kolysanek jest ta z usypiacza, akurat Nadia przy niej usypiala wiec fajnie. Jest tez rodzaj muzyki white sound, tam jest woda z kranu ta co w usypiaczu nie wiem co jest potem, nie sluchalam calego tego rodzaju

Co do karmienia nie daje mm na noc. Karmie od poczzatku ok 45-60 minut na lezaco w lozku. Wczoraj byla przy cycu moze nawet 1.5-2 h bo usnelam
W czas karmienia nalezy wliczyc przerwy na odbijanie, pogadanie i zlapanie tchu heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:19   #2049
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Kąpiemy razem z TŻ, bo to szybciej i sprawniej idzie, on przygotuje wszystko, ja rozbieram i myję małą, te wszystkie zakamarki na stole, a on nalewa wody, potem razem kąpiemy, TŻ trzyma małą, ja ją wycieram i ubieram, a on sprząta i gitara gra
My identycznie
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:28   #2050
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak samo jest u nas z podzialem rol

Ale kilka razy kapalam juz sama wszystko ok, zero stresu....tylko brakowalo mi jednej reki
Stary 2014-12-18, 08:31   #2051
Indra83
Wtajemniczenie

Pakuję małą i jadę na wyżerkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 08:56   #2052
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez tak tylko tzet myje malego w wanience a ja tylko rozbieram i myje buzke, zakamarki i faldki
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 08:59   #2053
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
ja kapie z tz i tez chyba zawalu bym dostala jakbym musiala sama... ale tak jak Indra pisze mniej wody i jakos pojdzie
Ja też zawsze kąpię z M., ale przedwczoraj złożyło się tak, że zbyt długo nie wracał, więc się wkurzyłam i sama wykąpałam. Dało radę, nie było źle

Jeżeli macie problem ze swoimi TŻtami, przedstawiałam wczoraj na blogu bardzo ciekawą książkę, 'Jestem tatą!'. Mojemu ją już wcisnęłam, uważam, że jest baaardzo mądra - i dla matek, i dla ojców:

Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:15   #2054
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego spotkania dobrze kojarze ze masz wigilie firmowa?
Stary 2014-12-18, 09:16   #2055
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

alekaz trzymam kciuki i na pewno dasz rade! w końcu kto jak nie mama zna najlepiej swoje dziecie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszcze dzisiejszej nocki u.nas koszmar...caly dzien wczoraj przespala mi moze z godzine na rekach potem zasnela po 22 i przed 1 pobudka i zasnela dopiero przez 3 i znow po 4 pobudka zasnela po 6 i obudzila sie przed 8 napila i zasnela odrazu i tak sie mi dobrze spalo to.tesciowa przyjechala bez zapowiedzi..

Dzie wrzucam na luz moze rzeczywiscie wyczuwa stres i jest przez to nie spokojna..

Yyyyy o jacie caly czas bombek nie kupilam chyba pomarancze pokroje i wysusze i tym ustroje choinke.
eclariss trochę pozytywnego myslenia, mysle ze przydalby Ci się dzień wytchnienia, bo masz już dość.
mnie tez dopada chandra i wtedy ciesze się, ze mogę tu Wam się trochę pouzalac, wiec jeśli potrzebujesz, to pisz
Milenka Ciebie potrzebuje, ale pewnie odczuwa stres podobnie jak Ty
zmeczenie nie jest najlepszym doradca, wiem cos o tym, bo sama mam niejednokrotnie nieprzespane noce, ale Hanke kocham i za nic w swiecie nie zmieniłabym tego czasu, który dla siebie mamy.

Cytat:
oooooo ja! weź mnie weź i mnie!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:21   #2056
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam kąpać samej. Tz trzyma a ja myje.

Spaaaaaać albo chociaż mocnej kawy

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:34   #2057
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam kąpać samej. Tz trzyma a ja myje.

Spaaaaaać albo chociaż mocnej kawy
mnie tez się chce spacccc chyba niskie ciśnienie

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:38   #2058
anuszka21
Zakorzenienie

Ja kąpie dwójkę jednocześnie i żyje ;p D wraca w niedziele wiec choinka pewnie w poniedziałek
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:38   #2059
alekaz1
Zakorzenienie

Zauwazylam jak jest dobra noc to mloda wdraje o 2 potem o 5 i o 8 na jedzenie. Ale potem zero spania

Caly czas sie martwie ze ona za duzo je i aa czesto. Ale od wyjscia ze szpitala co spadla z wagi to przytyla niecaly kilogram wiec chyba w miesiac to nie duzo. Dostala teraz 12 ml ciekawe czy padnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 09:41   #2060
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
mnie tez się chce spacccc chyba niskie ciśnienie
No, to musi być kwestia pogody

Moja babcia jak przyszła zobaczyć małą to spojrzała na mnie i zdziwiona zapytała czemu mam takie cienie pod oczami i czy nie wyspalam sie. Ciekawe czemu miałabym być niewyspana

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:48   #2061
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
No, to musi być kwestia pogody

Moja babcia jak przyszła zobaczyć małą to spojrzała na mnie i zdziwiona zapytała czemu mam takie cienie pod oczami i czy nie wyspalam sie. Ciekawe czemu miałabym być niewyspana
Haha dobre. Ja pierwsze dni jak D wyjechał i byłam chora wygladalam jak widmo. Sama się siebie balam xd

Mały mi się do butli przyzwyczaił chyba mu wygodniej niż z cyca
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:50   #2062
GoniaaaS
Rozeznanie

Moja krzyczy od rana ale robi to w taki sposob jakby sie zalila. Chyba brzuszek ja boli?
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:56   #2063
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Caly czas sie martwie ze ona za duzo je i aa czesto. Ale od wyjscia ze szpitala co spadla z wagi to przytyla niecaly kilogram wiec chyba w miesiac to nie duzo. Dostala teraz 12 ml ciekawe czy padnie
Ja też się trochę o to martwię. Moja ma takie dni, kiedy wrzeszczy o jedzenie co 2h. Uważam, że to za często, ale kiedy już dziecko tak nieszczęśliwie zawodzi daję jej mniejszą porcję. Dwa dni temu tak się zdarzyło, że chciała jeść co 2h i skończyło się rzyganiem na wieczór

Dziś lub jutro będę zmieniać Enfamil na Hipp Bio Combiotik - ostatnio mała coś ulewa, może po nim będzie jej lepiej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 10:10   #2064
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Moja tez ma takie dni ze częściej je,ale wtedy wypija mniej na porcjedzisiaj w nocy tez budziła sie 3 razy a zwykle 2 razy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:16   #2065
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ela ja tez nie narzekam Jerz spi i budzi sie tylko na jedzenie, dzisiejsza noc pierwsza taka ze budzil sie z placzem ale na szczescie szybko zasypial.

Jasne, ze nie musi miec problemow z brzuszkiem

Frau - podziwiam ja w fashion malo co kupilam wnerwia mnie ten sklep a najbardziej jak robia niby mega wyprzedarze i nie moge do rodzicow dojechac
Ja tam wchodzę tylko do konkretnych sklepów, w których wiem, że coś kupię, dzięki temu oszczędzam czas i frustrację że tyle czasu zmarnowałam i nic nie.kupiłam ;-)

Cytat:
Wygląda strasznie, ale pielęgniarka stwierdziła, że lepiej z tej zyły na głowie, niż gmerać w tej tłustej rączce. Szybciutko poszło, mała krótko płakała i nie ma śladu.
Nie chodzi o to, żeby dziecko wyło pół dnia, a ty sobie mejkap zrobiz i poleżysz, tylko, jeśli jest możliwość, to nie lecieć od razu po nią jak tylko zacznie jęczeć i kwękać. Dobrze, że teściowa przeprosiła, korzystaj śmiało z pomocy, niech teściowa trochę Mili przypilnuje, a ty spokojnie zajmiesz się sobą albo domem.

U nas też musi być cieplejsza woda, za pierwszym razem jak włożyłam rękę do takiej 38st, to wydawało mi się, ze jest strasznie gorąca, bo ja się kąpię w 30 i mniej, ale Lila lubi. Kuchnię też przed samym kąpaniem dogrzewamy, mała też musi wcześniej pojeść i jest ok

Współczuję, a M poszła tylko na jeden dzień? Pisałaś, ze ją chwilowo zabierasz z przedszkola. Wczoraj byliśmy na Jasełkach, to niektóre dzieci kaszlą aż do wymiotów i zasmarkane, mam nadzieję, że tylko na przedstawienie przyszły.

Jasiowi przejdzie, nie pozostaje nic innego jak tylko przeczekać i być cierpliwym Gatuluję pierwszego spaceru.

Moja Lilka pięknie pospałą dziś, od 21 do 2, pojadła i spała do 6.30, teraz leży na brzuszku na moich kolanach i przysypia. O 10 jedziemy do mojej pracy, będzie makowiec pieczony przez jedną z pań i ryba po grecku. Nie jem śniadania, zeby mieć miejsce w żołądku

Muszę staniki kupić ze dwa, niekoniecznie takie do karmienia, tylko żeby na wyjscie do ludzi mieć, bo teraz mi wypadają cyce, albo wiszą smętnie za nisko.

Tak, zostaje w domu, ale wczoraj chciałam pojechać do sklepu a przy okazji właśnie jasełka były więc szkoda opuścić.

Smętne piersi - made my.day!

Cytat:

Ja właśnie pokroiłam jabłka, mandarynki i pomarańcze, będzie do strojenia

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja kąpie dwójkę jednocześnie i żyje ;p D wraca w niedziele wiec choinka pewnie w poniedziałek
Ja też właśnie kąpię obie i żyję. Co więcej, Klarę najczęściej pod kranem i czasem woda za chłodna się zdarzy i obie żyjemy. Nie mam czasu się cyrtolić z termometrem ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:26   #2066
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja też nie używam termometru, nie chciałoby mi się. A Zośce kąpiele się podobają, więc chyba wszystko jest w porządku
Stary 2014-12-18, 10:32   #2067
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
alekaz trzymam kciuki i na pewno dasz rade! w końcu kto jak nie mama zna najlepiej swoje dziecie

eclariss trochę pozytywnego myslenia, mysle ze przydalby Ci się dzień wytchnienia, bo masz już dość.
mnie tez dopada chandra i wtedy ciesze się, ze mogę tu Wam się trochę pouzalac, wiec jeśli potrzebujesz, to pisz
Milenka Ciebie potrzebuje, ale pewnie odczuwa stres podobnie jak Ty
zmeczenie nie jest najlepszym doradca, wiem cos o tym, bo sama mam niejednokrotnie nieprzespane noce, ale Hanke kocham i za nic w swiecie nie zmieniłabym tego czasu, który dla siebie mamy.

oooooo ja! weź mnie weź i mnie!
Sobota bedzie dniem wytchnienia bo tz ma wolne

teraz to wychodzi z domu przed 7 i wraca po 22.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Ja tam wchodzę tylko do konkretnych sklepów, w których wiem, że coś kupię, dzięki temu oszczędzam czas i frustrację że tyle czasu zmarnowałam i nic nie.kupiłam ;-)

Tak, zostaje w domu, ale wczoraj chciałam pojechać do sklepu a przy okazji właśnie jasełka były więc szkoda opuścić.

Smętne piersi - made my.day!

Ja właśnie pokroiłam jabłka, mandarynki i pomarańcze, będzie do strojenia

Ja też właśnie kąpię obie i żyję. Co więcej, Klarę najczęściej pod kranem i czasem woda za chłodna się zdarzy i obie żyjemy. Nie mam czasu się cyrtolić z termometrem ;-)
Pod kranem jak ja trzymasz na jednej rece?? Moja sie tak rusza intesywnie ze ciezko ja umyc jak lezy w wanience.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 10:37   #2068
ela_86
Wtajemniczenie

Eclariss to fakycznie cale dnie sama....
Nie dziwne ze jestes zmeczona i zdolowana. Korzystaj z pomocy tesciowej. Nawet godzina w ciagu dnia to duzo i pomoze. Glowa do gory i powodzenia !
Stary 2014-12-18, 10:38   #2069
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Pod kranem jak ja trzymasz na jednej rece?? Moja sie tak rusza intesywnie ze ciezko ja umyc jak lezy w wanience.
Pod pachami. Mnie tak pokazywali w szpitalu i tak robię. Za pierwszym razem asystował mi TŻ, a teraz jak mała narobi porządnie w pieluchę, na szybko ją pod kranem myję
Stary 2014-12-18, 10:38   #2070
eclariss
Rozeznanie

Ahah wiecie jak to zawsze jak bulka spadnie to maslem w dol na podloge to mi pampers spadl kupa w dol na moja stope a to byla taka porzadna kupa.

Macie jakies fajne przepisy na wykorzystanie kaszy jaglanej??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości