Zbrodnia w Rakowiskach - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 10:40   #31
Midnight___
Rozeznanie

Dot.: Zbrodnia w Rakowiskach

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ta morderczyni miała podobno 16 lat, a "molestowana" 14, więc prawdopodobnie był to seks za zgodą.

Dobra, Kometa jak zwykle nie ogarnia. Ona jest jakaś znana, skoro książki pisze?

Nawiasem: https://www.facebook.com/free.goniewicz?fref=ts

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ta zbrodnia kojarzy mi się z serialem Following.
ona miała/ma profil na fbk wpiszcie MARIA GONIEWICZ tam swoje wiersze (moim zdaniem beznadziejne) publikowała, miała ok 1000 fanów wiec wydała tomik i próbowała sie nim lansowac i go sprzedawać.. oczywiscie po zbrodni ma juz ze 4 tysiaki fanów - witki opadają...
Midnight___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 10:46   #32
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
I już tyle osób lubi... Utwierdzam się w przekonaniu że nie chcę mieć dzieci. Środowisko za bardzo spaczone... wychowujesz najlepiej jak potrafisz a później pójdzie do szkoły, znajdzie idola jak ta "artystka" i takie skutki...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 10:48   #33
Midnight___
Rozeznanie

to free goniewicz to jest nic, na maria goniewicz wystarczy zobaczyć ilość polubień (a nie miała tyle przed zbronia, bo moja znajoma lubiła jej profil wczesniej bo na serwisie poema jej sie jakis wiersz spodobał i mowila ze miala ok 1000 lajkow, teraz 4000...) i jeszcze komentarze typu odkupie jej tomin cena nie gra roli... brrr..
świat jest spaczony juz chyba do granic mozliwości.
Stary 2014-12-18, 10:49   #34
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Najgorsze, że moze właśnie on się wywinie, bo juz opinia publiczna demonizuje tę dziewczynę i próbuje zrobić z niej 'mózg' tej zbrodni. Pewnie adwokaci chłopaka powiedzą, ze on biedny był pod jej wpływem i sam jest neiwinny.
Wielce prawdopodobne.
Kojarzę inną "medialną" brutalną zbrodnię. Również "mózgiem" uznano jedną osobę, a druga wyszła po 10 latach i z dumą przechadza się po rodzinnej wiosce.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:02   #35
kennedy
Zakorzenienie

ona jest socjopatka a chlopak? nie wiem czy nie gorszy... zamordowal rodzicow
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:03   #36
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Midnight___ Pokaż wiadomość
oby tylko zaraz nie poszła taka linia obrony.. że byli naćpani i przez to niepoczytalni..

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

no właśnie dziwi mnie bardzo że taki lincz na nią (nie zebym broniła czy coś!) a na niego nic, a przecież nawet jak go omotała, to miał swoj rozum i są to jego wybory, nie wspominajac juz ze to jego rodzice...
Alkohol i narkotyki nie sa przeslanką do stwierdzenia niepoczytalnosci, chill. Cena tomiku teraz pewnie osiaga granice absurdu jak Miska Szklanych Kulek po przymknieciu Samsona.

Poetka ppfff, sama p dobie pisala "bezczelnue zdolna". Taka zdolna a po zistawieniu ogromnek ilodci sladow po podwojnym morderstwie radosnie napisala na fejdie gdzie i kiedy będzie można ją spotkac. Wtf

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-12-18 o 11:05
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:08   #37
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
na bank wiedzieli, przynajmniej matka (z tego co słyszałem to syn ją dopadł), ojciec raczej też wiedział bo "poetka" leżała na nim i go podobno nawet pogryzła gdy się bronił.
no i dlatego też tamta dwójka powinna siedzieć bo matka wybiegła z domu, na pewno krzyczała a ci stali blisko domu w aucie i czekali.
i mimo to twierdzili że nie wierzą w to co tamci mieli zrobić? przecież to jakiś absurd.
czyżby rodzice wysoko postawieni?
jakby moja znajoma poprosila zeby ja podwiozla do domu tesciow i widzialabym ze sie kloca, to ostatnia rzecza o jakiej bym pomyslala to ze ta typiara przyjechała ich zaszlachotwać
serio.
to tak hardkorowe ze nie przyszloby mi do glowy

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

i nie kumam czemu wszyscy podniecają się typiarą.
serio, znowu wychodzi seksizm zbrodni. kobieta zabija - olaboga głupia szmata.
facet zabija własnych rodziców? na bank go omamiła i w ogóle.
część z was w ogóle pomija tego chłopaka, jakby go tam nie było
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:09   #38
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Wielce prawdopodobne.
Kojarzę inną "medialną" brutalną zbrodnię. Również "mózgiem" uznano jedną osobę, a druga wyszła po 10 latach i z dumą przechadza się po rodzinnej wiosce.
no była też podobna, żona zaprowadziła męża do mieszkania kochanka, tam kochać męża zabił, oboje po czasie zamknęli ale żonka pi kilku latach wyszła, a kochaś siedzi dalej, choć żona planowała zabójstwo wraz z kochankiem, pomogła kochankowi sprowadzając męża i zacierała ślady a nie odpowiedziała za zabójstwo.

ale tu raczej odpowie za nie, bo w końcu to on zabił matkę, a nie że tylko patrzył.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
jakby moja znajoma poprosila zeby ja podwiozla do domu tesciow i widzialabym ze sie kloca, to ostatnia rzecza o jakiej bym pomyslala to ze ta typiara przyjechała ich zaszlachotwać
serio.
wiesz ale jakby później ktoś opowiadał w aucie jak to zabił rodziców, dałby ciuchy, noże, byłby we krwi to jednak bym pomyślał że faktycznie to zrobili, a tu twierdzą bezczelnie że oni brali to za żart lub jakieś przechwałki...
no i raczej krzyki w domu nie przypominały kłótni, tylko były bardziej przerażające, bo wątpię aby matka wybiegła na zewnątrz i nie krzyczała prosząc o ratunek itd

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-12-18 o 11:12
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:09   #39
201604181004
Konto usunięte

ogólnie to ja proponuję by wszyscy rodzice którzy nie mają czasu dla własnych dzieci, ogarnęli się że ich córcie ochoczo wrzucały zdjęcia z tomikami poezji tej dziewczyny, pisząc takie rzeczy
https://www.facebook.com/goniewiczma...type=3&theater

Cytat:
Napisane przez cytat z galerii na fejsie
Lubisz to · 23 września · Edytowany ·

Z: polski papierz karol wojtyla lubil smarowac swe upocone, zasapane cielsko psim guwnem, po czym wpierdalal swojska, watykanska zupke z abortowanych plodow i osranych pieluszek XxxxxxxxxxxxxxxxxxxDDDDDD i WIĘZIENIE I TELEWIZJA MOGĄ MI OBCIĄGNĄĆ CHUJA! WIĘZIENIE I TELEWIZJA MOGĄ MI OBCIĄGNĄĆ CHUJA!
Stary 2014-12-18, 11:10   #40
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Midnight___ Pokaż wiadomość
to free goniewicz to jest nic, na maria goniewicz wystarczy zobaczyć ilość polubień (a nie miała tyle przed zbronia, bo moja znajoma lubiła jej profil wczesniej bo na serwisie poema jej sie jakis wiersz spodobał i mowila ze miala ok 1000 lajkow, teraz 4000...) i jeszcze komentarze typu odkupie jej tomin cena nie gra roli... brrr..
świat jest spaczony juz chyba do granic mozliwości.
Tak, tak ten pierwszy profil też widziałam.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:12   #41
201604181004
Konto usunięte

gdzie są rodzice. serio. dziewczyna morduje z chłopakiem rodziców a zdjęcia nastolatek z takimi komentarzami wiszą na stronie morderców.

halo :| a potem krzyk bo szkoła nie wychowuje, lol.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

swoją drogą siedzę na tym profilu i czytam te wiersze :P koneserem literatury nie jestem, ale jako filolog "coś tam czytałam" i "jakiś tam kontakt" z poezją miałam :P
dno i metr mułu, do tego autointerpretacje i metafory płytkie jak woda u brzegu jeziora. grafomania gimnazjalistów okraszona "oh to pszeciesz karykatura XXI wieku"
Stary 2014-12-18, 11:12   #42
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
serio.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

i nie kumam czemu wszyscy podniecają się typiarą.

No właśnie to mnie szokuje, w mediach też wielki lincz na dziewczyne, a z chłoapaka za chwile męczennika zrobia, ze biedny omotany był i przez zła kobiete jest teraz biedaczek sierotą..
Stary 2014-12-18, 11:13   #43
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Poetka ppfff, sama p dobie pisala "bezczelnue zdolna". Taka zdolna a po zistawieniu ogromnek ilodci sladow po podwojnym morderstwie radosnie napisala na fejdie gdzie i kiedy będzie można ją spotkac. Wtf
Bo jakby zostawiła ślady, to nikt by o niej nie usłyszał. Tu chodzi o jej ego.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:14   #44
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
serio.
bo normalnemu człowiekowi do głowy to nie przyjdzie.

ale potem musieli być tak upaprani krwią... no i mieli plecak z dowodami zbroni. o ile przed nie zdawali sobie sprawy co się dzialo, to póxniej chyba musieli...

Obrzydliwa zbrodnia. Gowniarzom się w dupach poprzewracało. Ale tylko czekać aż zaczną na siebie sypać, że jedno drugiego zmusiło. W tym momencie nieistotne kto to wymyślił. Wykonali oboje. Ona socjopatka, pragnąca sławy. On, slabeusz mordujący własnych rodzciów. I trochę mnie przerażają głosy, że w związku z ich młodym wiekiem dostaną max 15 lat

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:15   #45
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

[/COLOR]i nie kumam czemu wszyscy podniecają się typiarą.
Bo ona jest barwniejszą do komentowania postacią, o jego hobby nic nie wiemy ;p Ja tam między nimi stawiam znak równości.
Stary 2014-12-18, 11:18   #46
201604181004
Konto usunięte

i tak, ja wiem, widzę ze ktos prawdopodobnie wlamal jej sie na profil bo wszystkie posty obrażające np papieża, są edytowane a wystarczy kliknąć by prześledzić historię. no ale chodzi mi o to że ja jak najszybciej domagałabym się od fejsa usunięcia mojego wizerunku albo mojego dziecka lol
Stary 2014-12-18, 11:19   #47
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość

wiesz ale jakby później ktoś opowiadał w aucie jak to zabił rodziców, dałby ciuchy, noże, byłby we krwi to jednak bym pomyślał że faktycznie to zrobili, a tu twierdzą bezczelnie że oni brali to za żart lub jakieś przechwałki...
no i raczej krzyki w domu nie przypominały kłótni, tylko były bardziej przerażające, bo wątpię aby matka wybiegła na zewnątrz i nie krzyczała prosząc o ratunek itd
wiesz, nie żebym broniła te pare, bo nie wiadomo jak było, ale tez staram sie ich z góry nie linczować, bo gdyby mnie znajomi wieczorem poprosili o podwózke do rodziców jednego z nich to nawet jakbym wiedziala ze sie nienawidza, to w zyciu bym nie pomyslala ze cos moze sie stać..
nie wiadomo (podawali to? bo jak nie to nie wiadomo..) jak daleko zaparkowali.. mogli na tyle daleko ze nic nie słyszeli (zwłaszcza jak sciany porzadne a nie z papieru) matka mogla wybiec tak ze nie widzieli (zwlaszcza jak zajeli sie soba w aucie, wszak to para ponoc jest..) a oni wrocili pozniej i poprosili o podówzke do Krakowa, mieli na sobie inne rzeczy (ok to by mnie zaciekawilo, ale tez w zyciu bym nie pomyslala ze dlatego ze kogos wlasnie zabili ) i z tego co czytałam zostawili im plecak - w srodku byly noze, rekawiczki i ich ciuchy zakrawawione, ale mogli to zapakować tak ze wygladało to jak normalny plecak...
Jesli oni po zbrodni nie byli w ogole roztrzesieni ani nic i zachowywali sie jak zwykle to w sumie sie nie dziwie ze tekst o morderstwie potraktowali jak chory żart...
No i jak zbrodnia wyszła na jaw to ta parka od razu i dobrowolnie poleciała na komisariat a to jest bardzo na plus..

oczywiscie ich nie bronie, ale wstrzymałabym sie z osadzaniem i linczowaniem tej pary od podwiezienia ich bo nie jest wykluczone ze zostali w to wrobieni... - tu jest zbyt duzo niewiadomych by ich juz linczować za współudział moim zdaniem...
Stary 2014-12-18, 11:19   #48
GrumpyCat
Wredny kotecek

"Ona nie jest psychopatką... Ona jest po prostu nieszczęśliwa."

Eee co?
Stary 2014-12-18, 11:21   #49
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
o jego hobby nic nie wiemy ;p Ja tam między nimi stawiam znak równości.
Co nie znaczy, ze nie miał tego samego pod czachą. Kto wie, może to on ją inspirował.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 11:22   #50
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
bo normalnemu człowiekowi do głowy to nie przyjdzie.

ale potem musieli być tak upaprani krwią... no i mieli plecak z dowodami zbroni. o ile przed nie zdawali sobie sprawy co się dzialo, to póxniej chyba musieli...

Obrzydliwa zbrodnia. Gowniarzom się w dupach poprzewracało. Ale tylko czekać aż zaczną na siebie sypać, że jedno drugiego zmusiło. W tym momencie nieistotne kto to wymyślił. Wykonali oboje. Ona socjopatka, pragnąca sławy. On, slabeusz mordujący własnych rodzciów. I trochę mnie przerażają głosy, że w związku z ich młodym wiekiem dostaną max 15 lat
no własnie ja wyczytałam ze w plecaku były zakrwawione ciuchy, wiec sie przebrali w czysciutkie ciuszki..
ogólnie ciezko mi na te chwile osadzac te druga pare, zwłaszcza ze od razu jak sie dowiedzieli o zbrodni to polecieli na policje...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
"Ona nie jest psychopatką... Ona jest po prostu nieszczęśliwa."

Eee co?
psychopatką nie jest bo oni są zwykle ponadprzecietnie inteligentni a ona, no cóż ale socjopatką jest... i su... bez serca tez.....
Stary 2014-12-18, 11:24   #51
GrumpyCat
Wredny kotecek

Mam wrażenie, że oni ich nie zabili by być razem bez przeszkód (bo chyba w to nie wierzyli że im ujdzie na sucho?), tylko za karę że rodzice im przeszkadzali w związku.
Stary 2014-12-18, 11:26   #52
201604181004
Konto usunięte

kurde, teraz czytam o jego rodzicach. jestem zaskoczona czym się zajmowali.
Stary 2014-12-18, 11:28   #53
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Czym?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 11:30   #54
201604181004
Konto usunięte

Wysle ci na pw bo zaraz bedzie ze podaje ich nazwiska
Stary 2014-12-18, 11:30   #55
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
no mnie też troche zgasiło, powiem szczerze że pierwsza mysl to była że pewnie jakaś patologia..
a mama tej dziewczyny też jest jakaś znana i fajna nauczycielka podobno..
Stary 2014-12-18, 11:30   #56
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Czym?
Policjant (czy tam celnik) a ona nauczycielka.
Stary 2014-12-18, 11:31   #57
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Czym?
tata wysoko postawiony wojskowy, mama bardzo lubiana i szanowana nauczycielka jezyka rosyjskiego..
mama tez laski tez ponoć jest bardzo fajna i lubiana nauczycielka..
Stary 2014-12-18, 11:31   #58
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Wysle ci na pw bo zaraz bedzie ze podaje ich nazwiska
Nazwiska? W mediach podają czym się zajmowali :P
Stary 2014-12-18, 11:31   #59
Midnight___
Rozeznanie

Cytat:
Policjant (czy tam celnik) a ona nauczycielka.
z tego co ja wyczytałam to był jakiś odznaczany wielokrotnie szanowany wojskowy, ale nie pamietam stopnia juz
Stary 2014-12-18, 11:32   #60
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Czym?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości