Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 12:37   #2071
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
To ja mogę polecić takie dwie maty do przewijania
http://allegro.pl/mata-do-przewijani...856354691.html
i http://allegro.pl/podklad-plastikowy...876277421.html
Ja z Hanią miałam tą drugą i w sumie przez prawie dwa lata przewijania zużyłam 3. A teraz planuję kupić tą pierwszą . To jednorazowy wydatek i nie przemaka...
Dzięki

Anita ja nasze ubrania tez piore w jelpie. Po zwykłym proszku Maks miał czerwone krostki. Wystarczy że się przytulił.

Dermatolog mówił że przy azs to 100gram balsamu na tydzień. Wtedy wiadomo że dobrze jest zabezpieczona.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Reniu, my ruszamy z chemią po nowym roku. Nowotwór IV stopnia z przerzutami odległymi. Mama nie wie i nie chcemy jej przed swiętami mówić. Powiemy jej przed komisją onkologiczną czyli w styczniu. Niech ma spokojne święta.
Strasznie mi przykro trzymam ogromnie kciuki.

Anita gdzie kupujesz warzywka dla E.? Mięso?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:47   #2072
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Reniu, my ruszamy z chemią po nowym roku. Nowotwór IV stopnia z przerzutami odległymi. Mama nie wie i nie chcemy jej przed swiętami mówić. Powiemy jej przed komisją onkologiczną czyli w styczniu. Niech ma spokojne święta.
Kochana bardzo mi przykro trzymam mocno kciuki za Mamę

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Berbie jestem w szuwarach,podczytuje często(ps rena pupa na kanapę a nie będziesz tu juz o porządkach świątecznych pisać!),ale u nas ostatnio znowu kołowrotek...Julek od wczoraj w szpitalu,złapał jakiegoś wirusa w przedszkolu:/TŻ z nim a my z Uska same,boje się ze i ja złapie Uska zaliczyła juz rzyga niedawno,ale nie wiem czy to taki "standardowy uskowy" czy "wirusowy"...no i leże z nią i czuwam
Prezent mikolajkowy właśnie na nas spogląda z toaletki,a kilka cukierków juz się trawi żeby podnieść mi poziom endorfin:P (a miałam czekać do świąt)
monia nosz kurde a Mikołaj miał wybrać foremki:/ ☠☠☠
☠☠ale pier.doła z niego i juz...

Tak wiec ja jestem i inwigiluje na bieżąco,ale bardzo proszę o wywolywanie
Zdrówka dla Was!

Cytat:
Napisane przez michasia429 Pokaż wiadomość
Czytam codziennie o czym piszecie ale jakoś nie potrafie wcisnąć się w którykolwiek temat....prezenty mikołajkowe świetne fajny pomysł z tymi paczuszkami ja na mikołaja nic nie dostałam bo młodsza miała 18nastke a ja nawet wypić nie mogłam bo następnego dnia do pracy iiii od dwóch dni czekam na @ a tu ni widu ni słychu ale byłam ostatnio w aptece i miałam kupić witaminy i teścior no i zapomniałam wjechać auto u mechanika a do pracy z sąsiadką woże się, więc nie mam jak zakupić go....a nie chce narazie mówić R....
W pracy straszny stres bo to święta i najgorszy czas, ale na szczęscie niedziela wolna, a w pon ostatni dzień w pracy...długa przerwa świąteczna czeka mnie
Nadal nie mam prezentu na święta dla R a w styczniu mamy rocznice dodatkowo...myślę, ale nic nie przychodzi mi do głowy
Kupuj teściora i dawaj znać!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
W zeszłym roku na 30 tżta nie przyszli bo była moja rodzinaWięc moja mama od tej pory nie chce mieć z nimi nic wspólnego.
współczuję sytuacji, wcale się mamie nie dziwię...

Cytat:
Ja bez humoru popłakałam sobie rano.A przed chwilą dostałam @.

Ja wciąż nie rodzę za to jeszcze trochę i się wścieknę, głupia wysypka mnie wykończy bo co chwila odkrywam nowe zajęte przez nią miejsca i swędzi wysmarowana jestem pudrem w płynie - jeszcze chwila i będę wyglądać jak bałwan

Dziś znów mam zamiar długo skakać na piłce, jak porządki nie działają to będę inaczej małą zachęcać

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:54   #2073
iza243
Zakorzenienie

Dwa kolory przykro mi

Joila no głupia sytuacja ale ja mame rozumiem.Jakbym nie musiała to tez bym najchetniej nie utrzymywala kontaktu z tesciami.

Co do roczku chyba zrobimy ze jedni na jakas godzine 2 h nara i nastepni.Chyba nie ma innego wyjscia.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:56   #2074
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Berbie - przy cycowym dziecku faktycznie koszty nie sa duze ale juz mm to masakra. Puszka mleka - 42zl, ostatnio wzielismy 2, pampersy bralismy na noc tylko wiec paczka na 2 m-ce prawie bedzie. Generalnie akurat te zakupy to na ok 2 m-ce starcza ale dochodzi jedzenie (kaszki sa drogie ale nawet zwyklych platkow jaglanych sporo nam idzie, twarozki, serki, bulki, mieso, warzywa, owoce-4 na dzien.. na prawde sie tego zbiera), witaminy (d na recete grosze kosztuje ale teraz musze kapsulki dac, do tego dha, czasem dicoflor, czasem cebion), czasem cos ekstra, jakis soczek, batonik dzieciecy, no i ciuchy.. wszystko kupujemy sami, staram sie na promocjach ale i tak jedne dzinsy - 20zl, ostatnio kupilismy 3 pary spodni, teraz czeka nas wymiana bluz i swetrow na wieksze, nie mowiac ile poszlo jesienia na kurtke, czapke, szalik, kilka par rekawiczek bo co spacer zmieniamy, buty, nawet "drobiazgi" typu kilka par rajstop/kaleson. Ciagle jakis wydatek jest.

Reszta z kompa bedzie.

A, do pediatry przed swietami sie nie dostaniemy ;> uroczo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:59   #2075
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja wciąż nie rodzę za to jeszcze trochę i się wścieknę, głupia wysypka mnie wykończy bo co chwila odkrywam nowe zajęte przez nią miejsca i swędzi wysmarowana jestem pudrem w płynie - jeszcze chwila i będę wyglądać jak bałwan

Dziś znów mam zamiar długo skakać na piłce, jak porządki nie działają to będę inaczej małą zachęcać
Na kiedy ty dokładnie masz termin?

Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie. Są nam potrzebne

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:07   #2076
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Na kiedy ty dokładnie masz termin?

Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie. Są nam potrzebne
Kochana termin to ja miałam dwa dni temu...

przytulam mocno

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:08   #2077
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie o który linomag Ci chodziło? Maść, biało zielone opakowanie? Bo nic na ten temat znaleźć nie mogę. U srokao też.

No mm to koszt masakryczny. Puszka nutramigenu 48zl z refundacją 18. Dobrze jak dziecko bebiko może pić.
Stary 2014-12-18, 13:26   #2078
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Berbie - przy cycowym dziecku faktycznie koszty nie sa duze ale juz mm to masakra. Puszka mleka - 42zl, ostatnio wzielismy 2, pampersy bralismy na noc tylko wiec paczka na 2 m-ce prawie bedzie. Generalnie akurat te zakupy to na ok 2 m-ce starcza ale dochodzi jedzenie (kaszki sa drogie ale nawet zwyklych platkow jaglanych sporo nam idzie, twarozki, serki, bulki, mieso, warzywa, owoce-4 na dzien.. na prawde sie tego zbiera), witaminy (d na recete grosze kosztuje ale teraz musze kapsulki dac, do tego dha, czasem dicoflor, czasem cebion), czasem cos ekstra, jakis soczek, batonik dzieciecy, no i ciuchy.. wszystko kupujemy sami, staram sie na promocjach ale i tak jedne dzinsy - 20zl, ostatnio kupilismy 3 pary spodni, teraz czeka nas wymiana bluz i swetrow na wieksze, nie mowiac ile poszlo jesienia na kurtke, czapke, szalik, kilka par rekawiczek bo co spacer zmieniamy, buty, nawet "drobiazgi" typu kilka par rajstop/kaleson. Ciagle jakis wydatek jest.
nie myślałaś o ciuchach y SH?
i zadam pewnie głupie pytanie, czy dziecko musi jeść kaszki?

Kucyk to cytat od sroki "kremów z kwasem borowym i jego pochodnymi nie stosujemy na co dzień, nie stosujemy przez dłuższy czas, stosujemy w ostateczności i to możliwie jak najkrócej. I bacznie obserwujemy dziecko!" ja mam linomag z kwasem borowym.
Stary 2014-12-18, 13:31   #2079
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

przytulam mocno
Oooo! To nie wiedziałam. No to w każdej chwili cos może zacząć się dziać! Kurcze, ale masz pewnie stresa, co?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-12-18, 13:33   #2080
gkatarzynka
Zadomowienie

I wszystko jasne z tym linomagiem... jak przeczytałam to się przeraziłam,bo nam w szpitalu polecili linomag zaraz po urodzenii. Ale to taka maść w bialej tubce z zielonym napisem i tam nie ma kwasu borowego
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:40   #2081
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku na 30 tżta nie przyszli bo była moja rodzinaWięc moja mama od tej pory nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

a co za płaczki?

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Anita ja nasze ubrania tez piore w jelpie. Po zwykłym proszku Maks miał czerwone krostki. Wystarczy że się przytulił.
jednak jazdy skórne fajne nie są... współczuję.
też prałam wszystkie rzeczy w dziecięcych, bo inaczej... bez sensu

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
A, do pediatry przed swietami sie nie dostaniemy ;> uroczo.
jak się poważnie denerwujesz, to poszłabym na dyżur 24 h pediatryczny.

Cytat:

Mam dwie przyjaciółki obecnie na wylocie
jedna miała termin z USG na... 21 XI (sic ), potem się przesunął na początek grudnia dotąd nie ma dziecia próbowali już wszystkiego. nawet jajecznicy (?!) - wyczytała że przyśpiesza, a że nie lubi, to się poświęciła jutro indukcja.
druga (37tc) przedwczoraj trafiła do szpitala (ciśnienie) i ryk, bo ona nie rodzi przed wizytą u fryzjera

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:40   #2082
michasia429
Raczkowanie

Tesciora brak a za chwile do pracy...oszaleje chyba tam...

R
Razem od 5lat

Nasz Okruszek
Synuś 29.09.2015r
michasia429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:05   #2083
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
I wszystko jasne z tym linomagiem... jak przeczytałam to się przeraziłam,bo nam w szpitalu polecili linomag zaraz po urodzenii. Ale to taka maść w bialej tubce z zielonym napisem i tam nie ma kwasu borowego
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
nie myślałaś o ciuchach y SH?
i zadam pewnie głupie pytanie, czy dziecko musi jeść kaszki?

Kucyk to cytat od sroki "kremów z kwasem borowym i jego pochodnymi nie stosujemy na co dzień, nie stosujemy przez dłuższy czas, stosujemy w ostateczności i to możliwie jak najkrócej. I bacznie obserwujemy dziecko!" ja mam linomag z kwasem borowym.
w moim tez nie ma. uff o kwasie borowym wiem dlatego nie używam tormentiolu. Tylko tormentalum jak jest odparzony.
Stary 2014-12-18, 14:18   #2084
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziwna ta dyskusja o kasie
Wszystko zależy od sytuacji, to chyba jasne.

My nie mamy znajomych z małymi dziećmi ani w rodzinie żadnego -> wszystkie ciuchy sama.
Nasze rodziny to praktycznie my+rodzice+rodzeństwo+moi dziadkowie - więc zbyt wiele "prezentów" też nigdy nie było (czego ja zresztą nie oczekiwałam).
Szczęśliwie Artek nie ma problemów brzuszkowo-skórnych, ale gdy miał, to też nie oszczędzałam, a kupiłam krem za 80 zł, szczególnie, że nie miał wtedy nawet pół roku. Mm też nie pił (teraz mu kupuję Hipp za 40 zł raz na 3 tygodnie). U nas za to sporo szło na kaszki i słoiki. Teraz zostają tylko słoiki obiadkowe, więc też nie ma tragedii.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:21   #2085
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie dziecko powinno jeść kasze. tak jak i dorosli Ale nie mają to być slodkie bobovity czy inne.
A napisalaś że jak macie dzień kupy to wiecej Wam idzie pieluch. To Krzyś codziennie nie robi?Bo Maksior to tak 2,3 dziennie
Stary 2014-12-18, 14:24   #2086
Konto usunięte

Cytat:
Berbie dziecko powinno jeść kasze. tak jak i dorosli Ale nie mają to być slodkie bobovity czy inne.
A napisalaś że jak macie dzień kupy to wiecej Wam idzie pieluch. To Krzyś codziennie nie robi?Bo Maksior to tak 2,3 dziennie
Artek też. Odkąd się urodził, to chyba nie było dnia bez kupy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:30   #2087
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michasia429 Pokaż wiadomość
...oszaleje chyba tam...
, spokojnie. kciuki!

Stary 2014-12-18, 14:47   #2088
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49391887]Dziwna ta dyskusja o kasie
Wszystko zależy od sytuacji, to chyb[/QUOTE]
dziwna? normalna, dzielimy się doświadczeniami
Cytat:
Krzyś nie robi codziennie. czasem zrobi 3 jednego nią a później 3 dni nic. a czasem 3 dni z rzędu. loteria.
Stary 2014-12-18, 15:00   #2089
pikaso
Zadomowienie

Dwa kolory przykro mi, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

No więc kochane, jak już pisałam wcześniej wasze kciuki są nie zastąpione ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!!
Jestem najszczęśliwszą osobą, chociaż rok temu, w tym czasie zawalił mi się świat.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:05   #2090
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dziwna? normalna, dzielimy się doświadczeniami
Trochę mam wrażenie, że Kucyk się musi tłumaczyć z wydatków :P

Ale OK, skoro nikomu to nie przeszkadza, to nie było tematu.

Pikaso gratki

Dwakolory
Stary 2014-12-18, 15:05   #2091
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

No więc kochane, jak już pisałam wcześniej wasze kciuki są nie zastąpione ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!!
Jestem najszczęśliwszą osobą, chociaż rok temu, w tym czasie zawalił mi się świat.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-12-18, 15:18   #2092
gkatarzynka
Zadomowienie

Pikaso gratulacje!
A co do dyskusji o pieniadzach,to każda stronę jestem ww stanie zrozumiec. Ja jak widzę potrzebę,że coś trzeba HANI kupić,to kupuję,a mój Maż zawsze pyta a po co nam to... nauczyłam się,że sa rzeczy,na których się nie oszczędza,a sa takie,gdzie można przemyśleć zakup... i nie chodzi o to,żeby ktoś się tłumaczył,bo to bez sensu,ale czasem delikatne słowo kogoś z zewnatrz może nam otworzyć oczy.
Zreszta gdyyby nie Wy,to pewnie nie poszłabym do gina zaraz po teście,i od razu na zwolnienie,zeby sie oszczędzać. Teraz sobie nie wyobrażam bycia w pracy 7-8 godz w krzyku,hałasie i ciagłych infekcjach i w ciagłym stresie,że coś zrobie nie tak i jakis rodzic znówawanturę zrobi.
Po to tu jesteśmy,żeby dzielić się doświadczeniami
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:19   #2093
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49392664]Trochę mam wrażenie, że Kucyk się musi tłumaczyć z wydatków :P

Ale OK, skoro nikomu to nie przeszkadza, to nie było tematu.

Pikaso gratki

Dwakolory [/QUOTE]

hehe no troche tak wyszlo. ale moze i dobrze. Postaram sie ograniczać w wydatkach. ale jeszcze nie wiem jak Bo wszystko maksiowi potrzebne.

Pikaso graulacje!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2014-12-18, 15:26   #2094
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
zdolna jesteś!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49392664]Trochę mam wrażenie, że Kucyk się musi tłumaczyć z wydatków :P[/QUOTE]
oj nie, mam nadzieję, że tak się nie poczuła. po prostu pytanie ciekawości na zasadzie co się dziecku kupuje.
Stary 2014-12-18, 15:28   #2095
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!!
gratuluję! pięknie poszło!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Cytat:
Postaram sie ograniczać w wydatkach.
eeee- tam. phi (ograniczam się w jednym a jadę w drugim - tak wyglądają moje ograniczenia )

czasem tylko coś robimy siłą rozpędu wtedy myślę, że fajne są czy sugestie czy podpowiedzi z zewnątrz

Stary 2014-12-18, 15:37   #2096
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no troche tak wyszlo. ale moze i dobrze. Postaram sie ograniczać w wydatkach. ale jeszcze nie wiem jak Bo wszystko maksiowi potrzebne.
masz potrzeby, masz na nie kasę to kupujesz. normalne.
i tak jak pisze Panika na jednym się oszczędza, żeby na drugim wydać.
Stary 2014-12-18, 15:38   #2097
anitaxas
Zadomowienie

Monika, Pani kiedys cos mi się obiło o uszy, że ta wit. D na receptę w kroplach to nic nie warta, bo że niby się utlenia czy coś i że zachowuje wartość kilkanaście dni po otwarciu jedynie

Kucyk ja warzywa i mięsko mam swoje - znaczy teściowie i ciotki mają własne domowe uprawy kurczak, indyk i królik, jajka też swojski i wiem że zero chemii jedynie nie wiem skąd wziąć rybę i jaką???

Pikasso gratulacje!!!

Cytat:

Ja wciąż nie rodzę

Z własnego doświadczenia pamiętam, że nic na wywołanie na mnie i moją E. nie podziałało.. ech.. te dzieciory nic się mamy nie słuchają od małego taki asertywne

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49391887]
Dziwna ta dyskusja o kasie
Wszystko zależy od sytuacji, to chyba jasne.
[/QUOTE]
Wg. mnie normalna wymiana zdań. Uświadomiłam sobie dzięki Kucykowi co to znaczy mieć alergiczne dziecko.

Czasami mam wrażenie, że niedługo to strach się będzie odezwać na naszym forum i wypowiedzieć swoje zdanie, bo się oberwie.. I miałam tego nie pisać, ale co mi tam.. przykro mi, że Agatka się przestała do nas odzywać, choć wiem, że sama dorzuciłam swoje pięć groszy do dyskusji na temat kp.. ale chyba na tym polega forum.

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2014-12-18 o 15:39
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:52   #2098
BERBIE
Zakorzenienie

anitax myślisz, że temu się nie odzywa? też mi taka myśl przyszła... od kiedy tu jestem co jakiś czas są jakieś spięcia, które kończą zniknięciem kogoś. taka chyba magia forum, że od czasu do czasu trzeba spuścić ciśnienie. ja tam uważam, że każdy ma prawo pisać to co myśli, jeśli nie obraża to nikogo. przecież nikt nikogo nie zmusza do odpowiedzi czy stosowania konkretnych rad.
ja nie raz miałam nerwa czytając naprawdę dobre rady. po porodzie przy kp hormony buzowały itp. ale trzeba mieć dystans i podejmować własne decyzje. pewnie gdyby nie posty Paniki, Kubka, Izy to poległabym z KP. teraz jestem im wdzięczna, że mi nie słodziły tylko prosto z mostu pisały. zwłaszcza Panice za "ataki" z każdej strony
Stary 2014-12-18, 16:06   #2099
rena5
Zakorzenienie

Pikaso - gratulacje!!!

Michasia - o której kończysz pracę?? czekamy na wieści

Jojla - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

========================= =======================
dziewczyny co na mdłości???? coś innego niż imbir??? jakieś domowe sposoby??? matko od kilku dni po obiadach mnie tak muli, że nic zrobić nie mogę

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:07   #2100
Konto usunięte

W takim razie przepraszam. Piszę raz na 3 dni i jeszcze narobie zamieszania...

Artek ma katar, szit :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości