|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Cześć Dziewczyny
![]() Mój Dzieć strasznie się wierci nad ranem tak od ok 5-8 to rzuca się na łóżku wierci przekręca, przebudza się i cyc.. nie wiem czemu tak.. może w brzuszku go wierci i dlatego .... Ja Julinka też przebieram czasem 2 razy dziennie bo lubi sobie ulać czasem, a kąpiemy go co drugi dzień. Dziewczyny jak u was ze współżyciem?? U mnie w środku Sahara i boli podczas wspóżycia.. gin dała mi jakieś globulki na poślizg ![]() Morti pięknie zrzuciłaś po ciąży!!!! mi jeszcze zostało jakies 4kg.. Nowa wspólczuję że Majunia tak wczoraj płakała.. Mój Julinek to też z tych niepłaczących.. ale jak zdarzy się że płacze to mi się tez chce płakać bo mi go szkoda.. Mi też ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Nooo Heeejjj
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
hej Julinku
![]()
#1444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze to zastój. Trzeba czesto przykladac dziecko i laktator? Przez karmieniem prysznic lub oklad? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My w koncu zostałyśmy same w domku, mama pojechała do siebie i powiem szczerze, że jakaś taka bardziej wyluzowana psychicznie jestem, mało czasu na wizaż zostaje, bo zakupy i obiad i pranie itp, chcę męzowi pokazać, że ogarniam bo wtedy mi może da spokój i mama będzie sobie odwiedzać. 2 dni temu mieliśmy odwiedziny mojej kuzynki i męża, zostali na noc bo jechali do rodziny z Niemiec i zrobili sobie taki tranzyt przez Wrocław. My spaliśmy z małą w salonie i chyba wymęczyły ją te odwiedziny bo spała strasznie niespokojnie i ja nie spałam wcale tylko czuwałam czy się nie budzi, rano ją wzięłam do łóżka bo popłakiwała i ona sobie pospała troszkę. Byłąm wykończona, ona chyba też, bo dzisiejszą nockę nam przespała od 23 (dosłownie padła!) do 7 rano!! Byłam w szoku jak się obudziłam. Tak ogólnie to mam w domu aniołka teraz, je, śpi, gada do miśków, sama poleży, pogapi się w karuzelę, pogada ze mną ![]() ![]() Na święta robię barszczyk z uszkami (zjem pare), krokiety z pieczarkami dla TŻta i ze szpinakiem dla mnie, pstrąga pieczonego, lekką rybkę po grecku zapiekaną z serem, jakieś brokuły w sosie śmietanowym, 2 rodzaje pierogów (kupne z pierogarni), ze 3 ciasta i wsio. Na drugi dzień świąt jedziemy na wieś, na pierwzsy jakiś normalny obiadek i tyle. Mała dostaine matę edukacyjną, już zamówiona czekam z niecierpliwością czy się zainteresuje ![]() Morti, zazdroszczę wagi! Ja mam niestety w nadmiarze jakieś 5-6kg nadal i bez ćwiczeń się nie obejdzie niestety ![]() Gosiu, piekny Julinek, u nas ze współżyciem normalnie, wielkeij różnicy nie znajduję, ostatnio w środku wyczułam jakieś kosteczki chyba miednicy strasznie blisko, ale pare razy z TŻtemi już nie czuje.....czyżby się przesunęły ![]() Isgaard, szacun za mleko, ja próbuję coś walczyć, ale ciężko mi idzie żeby ściągać co 3h....mam przerwę na nockę, bo jestem zombie....a wiem, żę powinnam ściągać. Jeszcze się nie poddaję. Nawet jak butlę dziennie mojego mleka wypija to uważam, że warto |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
Cześć Julinku
![]() ![]()
#1450 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a Wy obcinałyście już paznokcie u stóp swoim maluszkom? Bo mojej Oli jak na razie w ogóle paznokcie tam nie rosną
![]()
#1451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1452 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty się nie przejmuj, dzieci rosną swoim tempem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś byłyśmy na spacerze 1,5 h. Amelia tylko dwa razy zapłakała, normalnie anioł ale nic dziwnego jak od 5. rano prawie wcale nie spała ![]() ![]() Jutro szczepimy więc jakby któraś miała rękę wolną to proszę o kciuki ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Gosia przystojniak z synka ![]()
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie wróciliśmy od pani doktor. Pyś mój mierzy 58 cm i wazy 5290. Przytył prawie 400 gram od szczepienia na początku grudnia o.O Super zdrowy, odruchy ok, symetria ok, wszystko w perfekcyjnym porządku tylko mamy pilnować główki, bo trochę płaska ![]() Młody zaprezentował się w całej swojej okazałości - przez całe badanie patrzył badawczo na panią doktor, ale zerkał kontrolnie na tatę, czy na pewno tu jest i można ogarniać przestrzeń a potem zacieszał do pielęgniarki co go ważyła i mierzyła.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2014-12-18 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie obcinałam, bo nie widzę potrzeby, u rąk zecydownie częściej trzeba obcinać. Cytat:
Super przybiera ![]() ![]() Kciuki za szczepienie kto tam potzrebował ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Monic ale MAja o 340 g miala wiecej przy ur.
Kurcze ciekawe czy po szczepieniu takie zachowanie. Unnas dzis 2 dz, narazie jest mormalnie. Gosiu no u mnie tez sucho. Gin mowila ze tak maja kobiety kp. Ja sie niezdecydowalam jeszcze... Julinek slodziak
#1456 |
Zadomowienie
|
UWAGA UWAGA teraz w końcu i ja mogę się pochwalić haha, moje dziecię jak zasnęło o 1ej na spacerze tak teraz sie obudziło, zjadło i dalej śpi
![]() porobiłam trochę kocyka, ale muszę dorobić kwadraty ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- ha i otworzyło oczy ale i tak dobrze było
#1457 |
Zakorzenienie
|
Magsik super. Wiesz ze mam ubranko abc ... Z kotkiem
![]() ![]() ![]() ![]()
#1458 |
Zadomowienie
|
Wiem widziałam na którymś zdjęciu
![]() ![]() ![]()
#1459 |
Raczkowanie
|
U rąk paznokcie obcinam co 2-3 dni - jak się zagapię to sobie potrafi twarzyczkę do krwi zadrapać
![]() U nóg do tej pory chyba z 4 razy. Jak zaczyna mnie już drapać w brzuch jak leżymy sobie brzuszek do brzuszka no to podcinam (ale że ciężko mi to ogarnąć to robię to mało dokładnie i stąd może częściej niż piszecie) ![]() Od jakiś 2 tygodni czytam Małej codziennie jakieś książeczki i jest przy tym strasznie rozbawiona ![]() ![]() ![]() ![]()
#1460 |
Wtajemniczenie
|
![]()
U nas tez te paznokietki u stopek wolniej rosną. Przyznaje, że jeszcze nie obcinalam, właśnie się przymierzam zeby to zrobić w najblizszym czasie. Za to u raczek tak mu rosną, że co 2-3 dni trzeba obcinac.
Co do obserwowania co ja robię to u nas tak to funkcjonuje praktycznie od początku- jem, prasuje, wieszam pranie czy gotuje a on ze mną i się przygląda albo zawiesza wzrok na jakiejś lampie ![]() Bodajże Lunnas pisała o siadaniu. Może to juz ten etap dla naszych dzieciaczkow że próbują, bo Tomek też. Od dłuższego czasu próbuje usiąść jak klade go na swoich kolanach, ale do tej pory udawało mu się zadrzec tylko głowę i karczek, a dzisiaj podciagnal się juz do polowy pleckow. Jeszcze druga polowa i siadzie ![]() Chciałam jeszcze pochwalić się, że zamowilam nosidelko. Ostatecznie jeszcze inne niż te o których pisalysmy, ale tez tajne, a trafiła mi się okazja. O takie: |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
A propos przebierania to Pisklak dziś pobił rekord - przebierałam 5 pajacy
![]() Rano jeden zamoczony przy zmywaniu kupy Potem przebrałam w cieplejszy do lekarza Potem znowu w lżejszy A na koniec dziecko chlusnęło mlekiem z odrzutem na siebie i na mnie i nałożyłam kolejny. Mam nadzieję, że na dziś starczy ![]() ![]() ![]() ![]()
#1462 |
Zakorzenienie
|
Hehe Elianka
![]() ![]() Farminka fajnr nosidlo. Hmm u mnie nowosc. Maja zasnela na naszym lozku. Uwaga , chyba. ![]() Uznam za sukcem jesli ja przelozymy do lozeczka i sie nie obudzi :S Tz kupil nam xboxa pod choinke. Mamy gre z tancami. Haha codziennir tanczymy ![]() ![]() ![]()
#1463 |
Wtajemniczenie
|
My się właśnie usypiamy..ciężko to widzę, wczoraj mi sama padła to pewnie dzisiaj się będziemy pałować z godzinę jak nie lepiej....ocho kupa idzie...czyli trzeba poczekać
![]() ![]() Elianka my dzisiaj 4 przebieranki, ostatino jej się ulewać zaczęło i to po takim czasie od karmienia, że zawsze jestem w szoku Farminka, fajniutkie nosidło, też będę sobie sprawiać coś na wiosnę, bo w domu nie potrzebuję, a jednak nie wiem jak malucha by ubrać w coś takiego teraz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
Zadomowienie
|
Hey u nas nocka dobra pobudka o 20EJ i 6 ej , zaraz będziemy się karmić
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas ciężka noc dziś... mody mnie o 2 wystraszył na śmierć . Najpierw się zachłysnął mlekiem, ale tak naprawdę. Lada moment bym go odwracała głowa w dół, ale sobie poradził. Potem taki wymęczony skrzywił się i usłyszałam tylko dźwięk napełnianej pieluchy i zapaszek,,, Wszystko wygląda normalnie, ale mam nadzieje, że to nie biegunka bo to tak bez stękania i o nietypowej porze... zanim go przebrałam to już przysypiał i w rezultacie zjadł tylko połowę swojej nocnej porcji, więc zamiast po 4 godzinach obudził się po dwóch. Jestem chyba bardziej zmęczona martwieniem się niż wstawaniem, chociaż teraz wszystko jest ok. teraz pije kawę i wkręcam sobie a) biegunke b) rotawirusa c) zakrztuszeniowe zapalenie płuc A kysz google! a kysz!
![]() |
#1467 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() u mnie Mały teraz tak ulał, że mu włosy suszarką suszę ![]() Mam sposób na poranne dojenie - całą noc karmię z jednej piersi, nad ranem ta druga jest wielka i wtedy bez problemu kapię do butelki - dziś jakieś 120ml w 15min ![]() Elianka - ban na google! Mały teraz gada do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! Jakoś się ostatnio nie odzywam, nie mogę się w Was wprawić
![]() My nocka jak zawsze ok, chociaż Maleńtas budzi się częściej na karmienie...No ale niech je, nie będę mu żałować ![]() Wczoraj na spacerze od 11 a w domu po 16 ![]() ![]() Teraz leży na leżaczku i gada do małpy. Doszła mata edukacyjna, ale to od dziadków pod choinkę, więc dostanie w środę. Zapowiada się zabawa ![]() Wczoraj odbijałam mu rączkę i nóżkę, w prezencie dla taty. Nóżka wyszła, ale łapki nie chciał rozłożyć, więc odbiliśmy piąstkę ![]() Elianka, ja też miewam zachłyśnięcia, szczególnie w nocy, bo wtedy cieknie, bo mały je rzadziej niż w dzień. Straszne uczucie ![]() ![]()
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do łapania - Cezary tez sam nie łapie, tylko nasze koszulki jak coś - miętosi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.