Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 17:48   #2041
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
w sumie to zawsze jest jakieś wyjście....

hahahaha

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
ojustyna, tu masz jeszcze kilka takich trochę lżejszych

http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E super lekki (na tym srebrnym stelażu wygląda nieco kosmicznie, ale na czarnym spoko)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E (leciuteńki, ale 4 piankowe koła, więc może być 'twardy'. Tylko wózek z taką rączką ciężko jedną ręką poprowadzić)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E (też lekki, dwa koła pompowane)
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E evo też w miarę lekki

ale to ja tylko tak patrzę na wagę, a co z amortyzacją to trzeba by poczytać
o dzięęękuje ci kochana to mam lekture na resztę wieczoru
Stary 2014-12-18, 18:10   #2042
ewka5891
Zakorzenienie

Justyna chciałam sie Ciebie zapytać skąd 'Bunia'. Tak jest ciekawa czy u Was sie tak mówi na dzieci czy to Twoj pomysł

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:22   #2043
martunka88
Rozeznanie

Co myślicie o takim szlafroku?
http://allegro.pl/ciazowy-lekki-szla...889487359.html

Nie lubię spać w koszulach nocnych. A tutaj tak fajnie się zawiązuje, że w sumie wygląda jak koszula nocna, ale później można korzystać jako szlafrok.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:24   #2044
luzna25
Zadomowienie

nouvelle2 hehe fajny pomysł i świetnie to wygląda szkoda, że przeważnie w Polsce śniegu jak na lekarstwo
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:25   #2045
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
A może wy znacie nazwę mojego ideału wózkowego? Lekki do wnoszenia na 3 piętro (brak windy i brak możliwości zostawiania go na klatce/piwnicy/w aucie), skrętne koła i amortyzacja? bo z moich obserwacji wygląda że nie istnieje, a do tego w normalnej cenie myślałam żeby oddzielnie gondolkę z adapterami do fotelika maxi a później może ta spaceróweczk yoyo

czy my się wyrobimy z tym zakupami? ajajaj boje sięę

Ja mam podobny problem do Twojego, potrzebuje wózka w miare lekkiego z ktorym poradze sobie sama wnosząc na 4 pietro, gdy męza nie bedzie w domu przez ok 5 dni w tyg. Na ta chwile jestem zdecydowana na Graco Evo, kolezanka ma i sobie chwali, mowi ze jest lekki, łatwo i szybko sie składa, zajmuje mało miejsca w bagazniku, koła piankowe ktore ma sprawdzaja sie raczej typowo na chodnikach, nie na piachu czy duzym sniegu, to taki typowo miejski wózek.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:36   #2046
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim szlafroku?
http://allegro.pl/ciazowy-lekki-szla...889487359.html

Nie lubię spać w koszulach nocnych. A tutaj tak fajnie się zawiązuje, że w sumie wygląda jak koszula nocna, ale później można korzystać jako szlafrok.
bardzo ładny i kolory również śliczne Tylko ciekawe jak z jakością i czy koronka nie jest gryząca...

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
nouvelle2 hehe fajny pomysł i świetnie to wygląda szkoda, że przeważnie w Polsce śniegu jak na lekarstwo
no właśnie ja jestem ciekawa jak w takiej Skandynawii sobie radzą, tym bardziej że tamtejsze wózki np. Stokke mają małe, często piankowe koła
chyba na śnieg niekoniecznie trzeba mieć wózek czołg, muszę podpatrzeć na jakiś tamtejszych blogach

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:53   #2047
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Macie moze jakis plan ktory chcielibyscie wdrozyc w zycie od samego poczatku dla malenstwa

np. jak pisalysmy wczesniej o soli i cukrze, zeby nie dodawac dziecku do jedzenia.

Ja to sobie mysle tak. zeby kapac dziecko zawsze o tej samej godzinie, przebierac na noc w spiochy lub cos co sluzy do spania a na dzien inne ubranie, i w dzien do spania przykrywac maluszka kocykiem, a nie posciela, czy np, jak u mnie na noc spiworek. A po kapieli to juz pizamka i spiworek. Oczywiscie chodzi mi o to zeby dziecko rozroznialo pory dnia tak chociaz troszeczke.
nie wiem moze, kazda o tym wie ze tak czy tak trzeba robic, moze niektorzy robia inaczej lub planuja robic, ja nie wiem,i tak mi to w glowie dzis siedzi..... stad padlo pytanie
Przynajmniej do roku czasu bez dodatku cukru i soli, o tej samej porze kąpieli też słyszałam i będę chciała tak robić, ale ja słyszałam o tym, że dziecko dzięki temu czuje się bezpieczniej i ma unormowany tryb dnia, np po kąpieli karmienie i spać i też myślałam, jak Ty żeby zakładać na spanie coś typowo do snu ale głębiej się nad tym jeszcze nie zastanawiałam tylko to takie, co już dawno wiedziałam, że chcę tak robić

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

ŻonaMarcina jakbym słyszała swoją teściową, nie daj Boże złożyć łóżeczko przed narodzinami dziecka, a ja mam to z TŻ gdzieśi Tego się trzymajmy
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:00   #2048
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
w sumie to zawsze jest jakieś wyjście....

Haha czego to nie wymysla

Ja dzis rano śmignęłam do galerii. Kupiłam córce w h&m ubrania potem zakupy w auchanie. Musze pojechac jeszcze raz bo miałam tylko 1,5 godz do dyspozycji to niewiele obejrzałam :/

Siora mi córke przyprowadziła na 5 godz. Przyznaje- nie mam cierpliwości do cudzych dzieci. Jak moja cicha i spokojna to tamta ciągle coś. Co usiadłam to już musiałam wstawać. W miedzyczasie rodzice na obiad i kawusie przyszli. Potem za sprzatanie sypialni sie zabrałam. Jeszcze posciel zmienie.
I rzeczy na sprzedaz musze wystawić , bo dostałam wyprawke dla drugiej córki od siostry tżta z Londynu- a syn bedzie i teraz mi to miejsce zajmuje.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Co do wózka to mój x- lander jak czolg idzie po schodach, po śniegu, po plaży. Ale 4 pompowane koła swoje ważą. Jak córa była mała to najpierw wnosiłam ja w gondoli lub foteliku a potem wracałam po stelaż. Teraz mam winde to sie nie nadźwigam.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:00   #2049
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Haha czego to nie wymysla

Ja dzis rano śmignęłam do galerii. Kupiłam córce w h&m ubrania potem zakupy w auchanie. Musze pojechac jeszcze raz bo miałam tylko 1,5 godz do dyspozycji to niewiele obejrzałam :/

Siora mi córke przyprowadziła na 5 godz. Przyznaje- nie mam cierpliwości do cudzych dzieci. Jak moja cicha i spokojna to tamta ciągle coś. Co usiadłam to już musiałam wstawać. W miedzyczasie rodzice na obiad i kawusie przyszli. Potem za sprzatanie sypialni sie zabrałam. Jeszcze posciel zmienie.
I rzeczy na sprzedaz musze wystawić , bo dostałam wyprawke dla drugiej córki od siostry tżta z Londynu- a syn bedzie i teraz mi to miejsce zajmuje.
co masz na sprzedaż?

a ja znalazłam jeszcze jeden wózek dla siebie, to jest chciejstwo w wersji economy, bo wychodzi aż 1000zł taniej niż igo i joolz. I teraz się poważnie zastanawiam czy nie wziąć właśnie czegoś tańszego

Stary 2014-12-18, 19:02   #2050
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Babcia tżta chciała karmic moja 6 miesieczna córke dżemem i miodem ze słoika.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-18, 19:05   #2051
nouvelle2
Zakorzenienie

z jednej strony trochę mi głupio, że wybór wózka urasta u mnie do rangi problemu międzynarodowego i że myślę o tym przynajmniej ze 2 h dziennie ale z drugiej strony cieszę się i jestem wdzięczna losowi, że w ciąży mogę mieć TYLKO takie problemy....

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
to trzeba było jeszcze espresso zaserwować do tego
Jeżeli chodzi o moją rodzinę to o żywienie jestem spokojna. Natomiast rodzice tżta odżywiają się tragicznie (smażenie na margarynie wtf) więc chyba będę tam jeździć z własnymi obiadami dla dziecka.

Stary 2014-12-18, 19:08   #2052
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
co masz na sprzedaż?

a ja znalazłam jeszcze jeden wózek dla siebie, to jest chciejstwo w wersji economy, bo wychodzi aż 1000zł taniej niż igo i joolz. I teraz się poważnie zastanawiam czy nie wziąć właśnie czegoś tańszego

Ładny

Ja chyba zdecyduje sie na srebrnego joolza ze śpiworkiem i torba , wyprzedaja go za 3tys, podobają mi sie bardziej inne kolory ale nie bede płacić z tego powodu tysiaka wiecej ImageUploadedByWizaz Forum1418926105.419587.jpg

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-12-18 o 19:15
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:13   #2053
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Justyna chciałam sie Ciebie zapytać skąd 'Bunia'. Tak jest ciekawa czy u Was sie tak mówi na dzieci czy to Twoj pomysł
a jakoś tak, taka mała Bunia, Bubcia, Bubuś wszystkie mi się takie kochane wydają, tak samo jak Kluseczki, Szkrabiki itp itd, u mnie określeń milion na bejbusie

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Ja mam podobny problem do Twojego, potrzebuje wózka w miare lekkiego z ktorym poradze sobie sama wnosząc na 4 pietro, gdy męza nie bedzie w domu przez ok 5 dni w tyg. Na ta chwile jestem zdecydowana na Graco Evo, kolezanka ma i sobie chwali, mowi ze jest lekki, łatwo i szybko sie składa, zajmuje mało miejsca w bagazniku, koła piankowe ktore ma sprawdzaja sie raczej typowo na chodnikach, nie na piachu czy duzym sniegu, to taki typowo miejski wózek.
ja swojeg lubego to mam co drugi dzień, ale nie będę chodzić raz na dwa dni na spacery jak będzie śliczna pogoda i lipka że autko jedno mamy, tak bym stelaż w środku zostawiała, a że moje osiedle jest raczej nie z tych, które są "pod ochroną" to gdybym wózek zostawiła to by ukradli, a i pijaczków kilku mam w klatce to jeszcze mi tam narobi to niego jedyna racjonalna opcja to się tarabanić z dzieciątkiem na rączkach i turlać wózek po stopniu na 3 piętro przypakuje, może schudne od tego
Stary 2014-12-18, 19:18   #2054
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
z jednej strony trochę mi głupio, że wybór wózka urasta u mnie do rangi problemu międzynarodowego i że myślę o tym przynajmniej ze 2 h dziennie ale z drugiej strony cieszę się i jestem wdzięczna losowi, że w ciąży mogę mieć TYLKO takie problemy....

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

to trzeba było jeszcze espresso zaserwować do tego
Jeżeli chodzi o moją rodzinę to o żywienie jestem spokojna. Natomiast rodzice tżta odżywiają się tragicznie (smażenie na margarynie wtf) więc chyba będę tam jeździć z własnymi obiadami dla dziecka.
Co mam?

Ze dwie takie kupeczki jak chcesz to ci dam linka jak juz to wszystko wrzuce.

Też bym chciała miec taki przyjemny problem

A z tym swoim jedzeniem w sloiczku to wcale nie głupie. Ja tak robiłam.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-18, 19:18   #2055
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ładny

Ja chyba zdecyduje sie na srebrnego joolza ze śpiworkiem i torba , wyprzedaja go za 3tys, podobają mi sie inne kolory ale nie bede płacić z tego powodu tysiaka wiecej Załącznik 5865187
no właśnie ja joolza chcę jeżeli już to w wersji quadro albo studio, a już to wychodzi ponad 3 tysiące Do tego koniecznie tą przedłużkę do budki i śpiwór i wychodzi prawie 4000
Moglibyśmy sobie na to pozwolić teoretycznie, tylko pytanie tak naprawdę po co...
u mnie jest jeszcze ten problem, że ja tych wózków nigdzie na żywo nie mogę obejrzeć, a na pewno to by mi pomogło w podjęciu decyzji.
Bo tak szczerze mówiąc to u mnie wygląd wózka to jest najważniejsze kryterium
jutro podajdę pooglądać zwykłego mutsy evo i igo, w tej podstawowej wersji. Zobaczę jak to mniej więcej wygląda Bo żeby obejrzeć joolza, to bym musiała 200km do Gdańska jechać.

Stary 2014-12-18, 19:21   #2056
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
co masz na sprzedaż?

ładny, ale właśnie o nim czytam i czar pryska, jak za każdym razem http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...ywistosc_.html
Stary 2014-12-18, 19:22   #2057
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a jakoś tak, taka mała Bunia, Bubcia, Bubuś wszystkie mi się takie kochane wydają, tak samo jak Kluseczki, Szkrabiki itp itd, u mnie określeń milion na bejbusie

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

ja swojeg lubego to mam co drugi dzień, ale nie będę chodzić raz na dwa dni na spacery jak będzie śliczna pogoda i lipka że autko jedno mamy, tak bym stelaż w środku zostawiała, a że moje osiedle jest raczej nie z tych, które są "pod ochroną" to gdybym wózek zostawiła to by ukradli, a i pijaczków kilku mam w klatce to jeszcze mi tam narobi to niego jedyna racjonalna opcja to się tarabanić z dzieciątkiem na rączkach i turlać wózek po stopniu na 3 piętro przypakuje, może schudne od tego
a nie masz może wózkowni?
Moja kumpela w swoim bloku nie ma, ale w takim połączonym bloku obok jest i ona się dogadała z administracją, dorobiła klucze, zamontowała tam taki hak i w wózkowni przyczepia wózek na taką złodziejkę jak się rowery zaczepia

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Co mam?

o kurde, sporo tego
to poproszę o link później

Stary 2014-12-18, 19:26   #2058
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mogę dołączyć? Termin mam na samą końcówkę marca, a dokładnie 29 marzec Mam 27 lat i to moją pierwsza ciąża.
Stary 2014-12-18, 19:31   #2059
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zabierzcie mnie, dopadlam sie do slodyczy
ja z miłą chęcią się dołączę do tych słodkości
u mnie dzisiaj nie ma nic. wyszperałam wszystkie szafki. jedynie mogę sobie poskubać cukier

Cytat:
MOjej siostry teściowa, opiekowała sie moją chrześnicą.
I pod jej nieobecność , bo pojechała siostra do sklepu ta włądowała małej pół biszkopta z delicji na nast. dzień malutka taki RUMIEŃ na twarzy allergiczny i panika!!! co jest !!! dziecku.
przyznałą sie teściowa do tego co zorbiła... ( co za babsztyl)
ja bym ja rozszarpała!!!

--------------------------------------------------------------------------

Zaczęłam się przekonywać do tych kocyków La milu/Minky chce taki kupić Zosi do wózka
tyle wzorów i kolorów, ze ho ho ho !!

Nouvelle, Ty jaki rozmiar kocyka bierzesz?? bo ja zgłupiałam. myślałam nad 100x135 ?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mogę dołączyć? Termin mam na samą końcówkę marca, a dokładnie 29 marzec Mam 27 lat i to moją pierwsza ciąża.
pewnie Hej

znasz już płeć ??? imię?
Stary 2014-12-18, 19:33   #2060
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja joolza chcę jeżeli już to w wersji quadro albo studio, a już to wychodzi ponad 3 tysiące Do tego koniecznie tą przedłużkę do budki i śpiwór i wychodzi prawie 4000

Moglibyśmy sobie na to pozwolić teoretycznie, tylko pytanie tak naprawdę po co...

u mnie jest jeszcze ten problem, że ja tych wózków nigdzie na żywo nie mogę obejrzeć, a na pewno to by mi pomogło w podjęciu decyzji.

Bo tak szczerze mówiąc to u mnie wygląd wózka to jest najważniejsze kryterium

jutro podajdę pooglądać zwykłego mutsy evo i igo, w tej podstawowej wersji. Zobaczę jak to mniej więcej wygląda Bo żeby obejrzeć joolza, to bym musiała 200km do Gdańska jechać.

A powiesz mi co maja lepszego te wersje? Bo przyznam ze tylko na kolorystykę patrzyłam
Osłonę uv tez biorę, plus adaptery do fotelika.

Jeździłam nim po sklepie i świetny jest, jak pytałam Pani o cos na tym samym poziomie co bugaboo lub joolz to powiedziała ze te dwa tylko sa podobne
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:36   #2061
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ładny, ale właśnie o nim czytam i czar pryska, jak za każdym razem http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...ywistosc_.html
ehh... dlatego ja za dużo wolę nie czytać
Już widziałam jakieś filmiki z rozklekotanymi joolzami, chybotliwe cameleony i inne takie. Myślę, że jakby poszukać to na każdy wózek znajdą się negatywne opinie, oczywiście na jedne mniej, na inne więcej
W razie gdyby było naprawdę tragicznie, to oddam wózek na gwarancję, bo i tak będę kupowała na pewno nowy. A jak mnie będzie wyjątkowo wkurzał to kupię wcześniej lekką spacerówkę, bo myślę tu o czymś w stylu yoyo albo maclaren, czyli takie mniejsze dziecko też może w nim jeździć

a jeszcze tż mi nie pomaga, bo mówi że on mi się do takich decyzji nie będzie wtrącał napisałam mu cały elaborat o wózkach, to już po 3 minutach miałam odpowiedź: 'decyzje w tej kwestii zostawiam Tobie, serce moje' jestem ciekawa czy chociaż przeczytał te wypociny

Stary 2014-12-18, 19:37   #2062
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

pewnie Hej

znasz już płeć ??? imię?
Dziewczynka Z imieniem mam dylemat.
Stary 2014-12-18, 19:39   #2063
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A powiesz mi co maja lepszego te wersje? Bo przyznam ze tylko na kolorystykę patrzyłam
Osłonę uv tez biorę, plus adaptery do fotelika.

Jeździłam nim po sklepie i świetny jest, jak pytałam Pani o cos na tym samym poziomie co bugaboo lub joolz to powiedziała ze te dwa tylko sa podobne
co mają lepszego? kolory
Bo tak to chyba się nie różnią, wersja studio ma pikowaną budkę w środku, quadro ma inne przeszycia na spacerówce. To tyle, ile dojrzałam w necie.

Stary 2014-12-18, 19:40   #2064
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a nie masz może wózkowni?
Moja kumpela w swoim bloku nie ma, ale w takim połączonym bloku obok jest i ona się dogadała z administracją, dorobiła klucze, zamontowała tam taki hak i w wózkowni przyczepia wózek na taką złodziejkę jak się rowery zaczepia[COLOR="Silver"]
no niestety nie mam, takie bloki że tam nic nie ma, ręce opadają, co zrobić stare budownictwo to i suszarnie na mieszkania poprzerabiali

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

witaj wśród ciężarówek

a ja zmykam, bo u rodziców a mężuś już po mnie jedzie i ma dla mnie czeeekoladę, więc szybko zmykam, miłegho wieczoru kochaniutkie

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-18 o 19:42
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:43   #2065
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dzemem i miodem ojej, ja to w takim miesiacu bede na deser owoce podawac, i to musze doczytac pozniej jakie moge rozdrabniac w blenderze i podawac maluszkowi albo najwyzej kupne dla dzieci sa te sloiczki przeciez

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

witaj chlopiec czy dziewczynka?
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:44   #2066
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dzisiaj nie ma nic. wyszperałam wszystkie szafki. jedynie mogę sobie poskubać cukier

I pod jej nieobecność , bo pojechała siostra do sklepu ta włądowała małej pół biszkopta z delicji na nast. dzień malutka taki RUMIEŃ na twarzy allergiczny i panika!!! co jest !!! dziecku.
ja bym ja rozszarpała!!!

Zaczęłam się przekonywać do tych kocyków La milu/Minky chce taki kupić Zosi do wózka

Nouvelle, Ty jaki rozmiar kocyka bierzesz?? bo ja zgłupiałam. myślałam nad 100x135 ?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

pewnie Hej

znasz już płeć ??? imię?
a do czego chcesz ten kocyk? bo do wózka taki 100x135 będzie na pewno za wielki. To jest wymiar kołdry, którą mam dla małej, ale tak dopiero po 7 mscu. Na sam początek i tak mam tą mniejszą.
Do gondoli jako kołderkę mam rożek (zamierzam go rozłożyć na płasko i stosować jako kołderkę) o wymiarach 70x70. Do tego jeszcze kocyk 87 cm x 87 cm.
Mam po siostrzeńcu taki zestaw pościeli wózkowej i to był idealny wymiar i do gondoli i do spacerówki, jak chcesz to go jutro pomierzę.

Stary 2014-12-18, 19:44   #2067
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynka Z imieniem mam dylemat.
Witaj Mamy ten sam termin
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:45   #2068
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym ja rozszarpała!!!

pewnie Hej

znasz już płeć ??? imię?
wlasnie tego nie rozumiem, moja babcia to jakby mogla to tez wciskalaby dziecku na sile ciasteczka jogurciki itd, a przeciez dla dzieci nie bez powodu sa sloiczki, albo przepisy z tym co dzieci jesc moga a co nie a ciasteczka dozwolone to jedyne jakie pamietam ze sklepowej polki to takie specialne biszkopciki dla maluszkow gdzie pisze od roku albo ponad roku normalnie lapy poprzetracac
wpadaj na ciasteczka zrobilam zakupy na tydzien wiec ciasteczek tez musi troche byc

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Co mam?

Duzo tego , ale szkoda ze nic nie mozesz wykorzystac bo to typowo dziewczece
Stary 2014-12-18, 19:46   #2069
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety nie mam, takie bloki że tam nic nie ma, ręce opadają, co zrobić stare budownictwo to i suszarnie na mieszkania poprzerabiali

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

witaj wśród ciężarówek

a ja zmykam, bo u rodziców a mężuś już po mnie jedzie i ma dla mnie czeeekoladę, więc szybko zmykam, miłegho wieczoru kochaniutkie
a właśnie to w tych starych blokach są fajne wózkownie Ja pamiętam jak mieszkałam w wieżowcu jako malutka dziewczynka i w wózkowni dziwnie śmierdziało

Stary 2014-12-18, 19:46   #2070
crystal25
Zakorzenienie

Przespalam sie dwie godzinki, zjadlam kolacje i jestem dalej jakas spiaca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości