Monty Python o 3 w nocy - s±siadka s³yszy g³osy - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-12-17, 10:23   #1
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 188
Cool

Monty Python o 3 w nocy - s±siadka s³yszy g³osy

dziewczyny, prze¿y³am jaki¶ totalny absurd w nocy.

Parê miesiêcy temu ochroniarz doniós³ mi i wspó³lokatorce, ¿e jaka¶ starsza babka co mieszka pod nami skar¿y siê, ¿e puszczamy w nocy g³o¶n± muzykê i grozi, ¿e pójdzie z tym do administracji. Ochrona nawet wystawa³a u nas w nocy pod drzwiami i nic nie s³ysza³a, wiêc skargê ola³a, a my w zasadzie o tym zapomnia³y¶my.

Dzisiaj o 3 w nocy kto¶ dzwoni do drzwi. Zanim siê z ni± zebra³y¶my otworzyæ (szok, niedowierzanie i strach sprawi³y, ¿e chwilê to zajê³o) nikogo ju¿ nie by³o, ale za pó³ godziny znowu dzwonek do drzwi. Baba z do³u. Muzyka jej gra. Nie daje sobie wmówiæ, ¿e u nas ¿adnej muzyki nikt od godzin popo³udniowych nie pu¶ci³ (a i wtedy puszczamy j± tak, ¿e w drugim pokoju nie s³ychaæ...), bo ona spaæ nie mo¿e bo jej dudni. Na nasze pytanie gdzie widzi tê imprezê skoro w mieszkaniu cicho, ciemno, a my z potarganymi w³osami w szlafrokach odpowiada, ¿e pewnie zd±¿y³y¶my wszystko wy³±czyæ jak przysz³a (ta, i jeszcze pewnie siê ucharakteryzowaæ ). Policj± straszy, bo tyle lat tu mieszka i to na pewno ¿aden z innych s±siadów, bo ona ich wszystkich zna, tylko nas nie (dodam, ¿e moja wspó³lokatorka to te¿ nie ¶wie¿ynka, bo mieszka w tym mieszkaniu 6 lat). Ja jej mówiê, ¿e niech wzywa, nieuzasadnion± interwencjê bêdzie mia³a na koncie, bo do jasnej cholery w domu siê ¶pi i to nie nasza wina, ¿e ona jako jedyna z s±siadów (!!!) uskar¿a siê na jakie¶ wyimaginowane ha³asy.

Najbardziej mnie wkurza, ¿e baba mo¿e teraz sobie w nocy do nas robiæ wycieczki, bo w g³owie jej dzwoni. Powiedzia³am wspó³lokatorce, ¿e jeszcze raz i to my dzwonimy na policjê, ¿e ta nas w nocy nachodzi. Ochronie ju¿ zg³osi³y¶my.

Mam ogromne szczê¶cie, ¿e dzisiaj nie jadê do pracy tylko na zajêcia, i mog³am siê wyspaæ, ale mój wspó³lokator wstawa³ na mega porann± zmianê o 4 rano, a wspó³lokatorka normalnie wstaje po 5...

I teraz pytanie - czy jak babka zg³osi do administracji bêdziemy mia³y z tego tytu³u "z urzêdu" jakie¶ problemy, czy kto¶ najpierw sprawdzi czy muzyka faktycznie ³omocze? Z w³a¶cicielk± mieszkania wspó³lokatorka ju¿ gada³a i us³ysza³a, ¿eby s±siadkê olaæ, wiêc z tej strony raczej nie spotkaj± nas nieprzyjemno¶ci.
Druga rzecz - jak s±siadka ponowi naj¶cie nocne, kto ma w tym momencie wiêksze prawo do wezwania policji?

W sumie te pytania trochê z ty³ka wziête, ale wybaczcie, musia³am siê wy¿aliæ, bo trochê to przesz³o moje pojêcie .

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 11:23   #2
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 464
Dot.: Monty Python o 3 w nocy - s±siadka s³yszy g³osy

Je¿eli was jaka¶ "zakrêcona baba" budzi w nocy, a wstajecie rano i idziecie na wiele godzin do pracy czy szko³y to trzeba zg³osiæ, powiedzieæ ¿e ona was nachodzi i powiedzieæ prawdê o jakich budzi was godzinach, jak bêdzie sta³a przed waszymi drzwiami wezwaæ ochronê, ¿e was obudzi³a a wy idziecie do pracy, powiedzcie ¿e ona was budzi, nie wolno tak w ¶rodku nocy.
Wredna baba, ja bym siê wkurzy³a, bo po takiej sprzeczce nocnej to nie mo¿na ju¿ potem zasn±æ przez d³ugi czas, noc zawalona a potem w pracy spaæ siê chce ju¿ w po³udnie.
Gro¼cie jej Policj±, jak nie macie nic na sumieniu, ona powinna zostaæ ukarana za te "pobudki".
Wy wezwijcie policjê jak ona was nachodzi. Wy poszkodowane.
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 11:34   #3
bessens
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 495

My¶lê, ¿e ta kobieta po prostu jest chora. To du¿y problem mieæ tak± s±siadkê, bardzo mi przykro, je¿eli nie zacznie siê leczyæ prawdopodobnie problem nie zniknie.

Najlepiej bêdzie (choæ wie, ¿e to upierdliwe) je¿eli bêdziecie ca³y czas odkrêcaæ sprawê, pozwalaæ siê monitorowaæ czy to ochronie czy policji w godzinach nocnych, bo inaczej uwierz± w jej wersjê. Jak siê dobija w nocy, nagrywajcie to jako¶, spisujcie przebieg rozmowy, zbierajcie dowody.

Ja bym po prostu nastêpnym razem nie otwiera³a osobi¶cie tej kobiecie tylko wzywa³a policjê lub ochronê i tak do skutku, a¿ siê nauczy i zacznie siê leczyæ.
Stary 2014-12-17, 11:34   #4
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Je¿eli kobieta jest starsz± osob± to mo¿e ma nagromadzonej woskowiny w uszach i wymaga to usuniêcia, w uszach takich zablokowanych szumi i dzwoni, g³owa taka ciê¿ka, mo¿e nawet swêdzieæ, no i mo¿liwe ¿e takie zatkane uszy utrudniaj± kobiecie sen. A z nudów do was przychodzi bo co ma innego do roboty, my¶li ¿e wy m³ode i z wami mo¿na siê podroczyæ, w±tpiê czy by budzi³a kogo¶ kto ma przypu¶æmy ju¿ 50 lat, pewnie takiej osoby by nie nachodzi³a.

Edytowane przez Sylwia1900r
Czas edycji: 2014-12-17 o 11:38
Stary 2014-12-17, 11:37   #5
JaKodzianka
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 15

dok³adnie - najlepsz± obron± jest atak. zg³o¶cie szykanowanie i nachodzenie w nocy i niech siê ona t³umaczy
JaKodzianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 13:01   #6
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez JaKodzianka Poka¿ wiadomo¶æ
dok³adnie - najlepsz± obron± jest atak. zg³o¶cie szykanowanie i nachodzenie w nocy i niech siê ona t³umaczy
Zgadzam siê z powy¿szym.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 13:13   #7
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli was jaka¶ "zakrêcona baba" budzi w nocy, a wstajecie rano i idziecie na wiele godzin do pracy czy szko³y to trzeba zg³osiæ, powiedzieæ ¿e ona was nachodzi i powiedzieæ prawdê o jakich budzi was godzinach, jak bêdzie sta³a przed waszymi drzwiami wezwaæ ochronê, ¿e was obudzi³a a wy idziecie do pracy, powiedzcie ¿e ona was budzi, nie wolno tak w ¶rodku nocy.
Wredna baba, ja bym siê wkurzy³a, bo po takiej sprzeczce nocnej to nie mo¿na ju¿ potem zasn±æ przez d³ugi czas, noc zawalona a potem w pracy spaæ siê chce ju¿ w po³udnie.
Gro¼cie jej Policj±, jak nie macie nic na sumieniu, ona powinna zostaæ ukarana za te "pobudki".
Wy wezwijcie policjê jak ona was nachodzi. Wy poszkodowane.
Pewnie je¶li takie naj¶cie siê powtórzy to tak zrobimy, ochronie zg³osi³y¶my ju¿ tym razem. Niestety ¿eby wezwaæ ochronê trzeba min±æ j± w drzwiach i zjechaæ 9 piêter w dó³ . Ona do ochrony ju¿ nie chodzi, z dzisiejszej rozmowy z ochroniarzem wyniknê³o, ¿e by³a u niego w zesz³ym tygodniu ko³o pó³nocy znowu ze skarg± na nas, on skojarzy³, ¿e u nas nie ma ¿adnej muzyki, ale baba ponoæ wydzwania³a do nas domofonem... Nic takiego nie kojarzymy z kole¿ank±, wiêc pewnie to by³ weekend jak nikogo nie by³o w mieszkaniu. St±d wydaje mi siê, ¿e ochroniarz nie jest od za³atwiania spraw pomiêdzy lokatorami, tylko od "obrony" przed intruzami z zewn±trz...

A to, ¿e rozbija noc - oj, rozbija. Pierwszy dzwonek o 3, drugi ok. 20 minut po, sama rozmowa z ni± plus zjazd do ochrony kolejne pó³ godziny. Potem d³ugo nie mog³am zasn±æ, na szczê¶cie ja mog³am dzisiaj spaæ do pó¼na - nie to co moi wspó³lokatorzy.

Cytat:
Napisane przez bessens Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e ta kobieta po prostu jest chora. To du¿y problem mieæ tak± s±siadkê, bardzo mi przykro, je¿eli nie zacznie siê leczyæ prawdopodobnie problem nie zniknie.

Najlepiej bêdzie (choæ wie, ¿e to upierdliwe) je¿eli bêdziecie ca³y czas odkrêcaæ sprawê, pozwalaæ siê monitorowaæ czy to ochronie czy policji w godzinach nocnych, bo inaczej uwierz± w jej wersjê. Jak siê dobija w nocy, nagrywajcie to jako¶, spisujcie przebieg rozmowy, zbierajcie dowody.

Ja bym po prostu nastêpnym razem nie otwiera³a osobi¶cie tej kobiecie tylko wzywa³a policjê lub ochronê i tak do skutku, a¿ siê nauczy i zacznie siê leczyæ.
Wiesz, to w sumie smutne, bo podejrzewam, ¿e ona co¶ faktycznie s³yszy - raczej by sobie tego nie wymy¶li³a na zasadzie poszukiwania atencji w¶ród s±siadów. Inna sprawa, ¿e ja nie zamierzam tolerowaæ nocnych pobudek w imiê czyich¶ problemów ze zdrowiem.

Nastêpnym razem naprawdê wezwiemy policjê, tylko obawiam siê, ¿e tak± noc mo¿emy spisaæ ju¿ na straty. No ale pani emerytka siê potem w dzieñ wy¶pi, o ile wyimaginowana muzyka nie bêdzie jej dudniæ w uszach . W³asnie, ona twierdzi ¿e my mamy jaki¶ sprzêt nag³a¶niaj±cy który przenosimy z pokoju do pokoju .

Cytat:
Je¿eli kobieta jest starsz± osob± to mo¿e ma nagromadzonej woskowiny w uszach i wymaga to usuniêcia, w uszach takich zablokowanych szumi i dzwoni, g³owa taka ciê¿ka, mo¿e nawet swêdzieæ, no i mo¿liwe ¿e takie zatkane uszy utrudniaj± kobiecie sen. A z nudów do was przychodzi bo co ma innego do roboty, my¶li ¿e wy m³ode i z wami mo¿na siê podroczyæ, w±tpiê czy by budzi³a kogo¶ kto ma przypu¶æmy ju¿ 50 lat, pewnie takiej osoby by nie nachodzi³a.
Je¶li faktycznie wie, ¿e to nie muzyka, tylko nie mo¿e spaæ przez inne problemy zdrowotne, to nie bêdê mia³a najmniejszych skrupu³ów z t± policj±...

Dziêki dziewczyny, trochê mi lepiej, ale strachu siê najad³am, a teraz wkurzam ca³y dzieñ .

Stary 2014-12-17, 13:29   #8
olgaes
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 165

W moim otoczeniu tak¿e zdarzy³a siê bardzo podobna historia
Okaza³o siê, ¿e osoba, która s³ysza³a te odg³osy szalonych imprez itp. by³a niestety chora na schizofreniê. Mo¿e i tak jest w tym przypadku.
Oby wszystko siê u³o¿y³o, bo to musi byæ bardzo uci±¿liwe
olgaes jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 13:35   #9
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 402

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny, prze¿y³am jaki¶ totalny absurd w nocy.

Parê miesiêcy temu ochroniarz doniós³ mi i wspó³lokatorce, ¿e jaka¶ starsza babka co mieszka pod nami skar¿y siê, ¿e puszczamy w nocy g³o¶n± muzykê i grozi, ¿e pójdzie z tym do administracji. Ochrona nawet wystawa³a u nas w nocy pod drzwiami i nic nie s³ysza³a, wiêc skargê ola³a, a my w zasadzie o tym zapomnia³y¶my.

Dzisiaj o 3 w nocy kto¶ dzwoni do drzwi. Zanim siê z ni± zebra³y¶my otworzyæ (szok, niedowierzanie i strach sprawi³y, ¿e chwilê to zajê³o) nikogo ju¿ nie by³o, ale za pó³ godziny znowu dzwonek do drzwi. Baba z do³u. Muzyka jej gra. Nie daje sobie wmówiæ, ¿e u nas ¿adnej muzyki nikt od godzin popo³udniowych nie pu¶ci³ (a i wtedy puszczamy j± tak, ¿e w drugim pokoju nie s³ychaæ...), bo ona spaæ nie mo¿e bo jej dudni. Na nasze pytanie gdzie widzi tê imprezê skoro w mieszkaniu cicho, ciemno, a my z potarganymi w³osami w szlafrokach odpowiada, ¿e pewnie zd±¿y³y¶my wszystko wy³±czyæ jak przysz³a (ta, i jeszcze pewnie siê ucharakteryzowaæ ). Policj± straszy, bo tyle lat tu mieszka i to na pewno ¿aden z innych s±siadów, bo ona ich wszystkich zna, tylko nas nie (dodam, ¿e moja wspó³lokatorka to te¿ nie ¶wie¿ynka, bo mieszka w tym mieszkaniu 6 lat). Ja jej mówiê, ¿e niech wzywa, nieuzasadnion± interwencjê bêdzie mia³a na koncie, bo do jasnej cholery w domu siê ¶pi i to nie nasza wina, ¿e ona jako jedyna z s±siadów (!!!) uskar¿a siê na jakie¶ wyimaginowane ha³asy.

Najbardziej mnie wkurza, ¿e baba mo¿e teraz sobie w nocy do nas robiæ wycieczki, bo w g³owie jej dzwoni. Powiedzia³am wspó³lokatorce, ¿e jeszcze raz i to my dzwonimy na policjê, ¿e ta nas w nocy nachodzi. Ochronie ju¿ zg³osi³y¶my.

Mam ogromne szczê¶cie, ¿e dzisiaj nie jadê do pracy tylko na zajêcia, i mog³am siê wyspaæ, ale mój wspó³lokator wstawa³ na mega porann± zmianê o 4 rano, a wspó³lokatorka normalnie wstaje po 5...

I teraz pytanie - czy jak babka zg³osi do administracji bêdziemy mia³y z tego tytu³u "z urzêdu" jakie¶ problemy, czy kto¶ najpierw sprawdzi czy muzyka faktycznie ³omocze? Z w³a¶cicielk± mieszkania wspó³lokatorka ju¿ gada³a i us³ysza³a, ¿eby s±siadkê olaæ, wiêc z tej strony raczej nie spotkaj± nas nieprzyjemno¶ci.
Druga rzecz - jak s±siadka ponowi naj¶cie nocne, kto ma w tym momencie wiêksze prawo do wezwania policji?

W sumie te pytania trochê z ty³ka wziête, ale wybaczcie, musia³am siê wy¿aliæ, bo trochê to przesz³o moje pojêcie .

Mia³am identyczn± sytuacjê. Moi rodzice kilka lat wynajmowali mieszkanie i s±siadka z do³u robi³a naloty naszym lokatorom, skar¿y³a sie ze robi± w nocy imprezy itp. Nasy³a³a ochronê, zdoby³a sk±d¶ adres moich rodziców i pisa³a do nich listy ze skarg± Przychodzi³a w nocy, raz nasi lokatorzy zastali j± dzwoni±c± do drzwi jak wyszli z windy M³odzi zaklinali siê, ¿e s± cicho, nikt inny siê nie skar¿y³, ochrona przychodzi³a i oczywi¶cie stwierdzali ¿e jakakolwiek interwencja jest bezpodstawna.

Skoñczy³o siê tym, ¿e szanowna pani wezwa³a którego¶ wieczoru policjê, przyjechali, weszli do mieszkania, stwierdzili ¿e rzeczywi¶cie co¶ dudni, ale jeszcze nad naszym mieszkaniem, a nie u nas. Pani dosta³a naganê za nêkanie naszych lokatorów, ich przeprosi³a policja i od tego czasu ju¿ ani ochrona ani policja siê nie zg³osi³a.

Lokatorzy siê wyprowadzili, wprowadzi³am siê ja, 3 lata by³ spokój, po czym na jesieñ znowu mia³y¶my z wspo³lokatork± nalot pani+ochrona... Oczywi¶cie nie mia³y¶my nic do ukrycia, zaprosili¶my ich oboje do mieszkania i trochê zbi³o ich to z tropu. Na razie jest spokój

Radzê ci wzywaæ policjê, je¶li nadal bêdzie ta osoba przychodziæ. My to radzili¶my naszym lokatorom, oni nie mieli odwagi, ale to chyba najlepsze rozwi±zanie. Naszej s±siadce z do³u po prostu nie da siê normalnie przet³umaczyæ, ¿e muzyka mo¿e graæ wy¿ej ni¿ u nas, ehh.

Czekamy na Natalkê (TP 29.08.2018) <3

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2014-12-17 o 13:36
gilmoregirl92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 13:54   #10
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgaes Poka¿ wiadomo¶æ
W moim otoczeniu tak¿e zdarzy³a siê bardzo podobna historia
Okaza³o siê, ¿e osoba, która s³ysza³a te odg³osy szalonych imprez itp. by³a niestety chora na schizofreniê. Mo¿e i tak jest w tym przypadku.
Oby wszystko siê u³o¿y³o, bo to musi byæ bardzo uci±¿liwe
O matko, to to ju¿ wy¿szy stopieñ wtajemniczenia...
Na szczê¶cie na wiosnê wszyscy siê wyprowadzamy, ale tak sobie teraz my¶lê ¿e nie ma gwarancji, ¿e na nowym mieszkaniu bêdzie lepiej .

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am identyczn± sytuacjê. Moi rodzice kilka lat wynajmowali mieszkanie i s±siadka z do³u robi³a naloty naszym lokatorom, skar¿y³a sie ze robi± w nocy imprezy itp. Nasy³a³a ochronê, zdoby³a sk±d¶ adres moich rodziców i pisa³a do nich listy ze skarg± Przychodzi³a w nocy, raz nasi lokatorzy zastali j± dzwoni±c± do drzwi jak wyszli z windy M³odzi zaklinali siê, ¿e s± cicho, nikt inny siê nie skar¿y³, ochrona przychodzi³a i oczywi¶cie stwierdzali ¿e jakakolwiek interwencja jest bezpodstawna.

Skoñczy³o siê tym, ¿e szanowna pani wezwa³a którego¶ wieczoru policjê, przyjechali, weszli do mieszkania, stwierdzili ¿e rzeczywi¶cie co¶ dudni, ale jeszcze nad naszym mieszkaniem, a nie u nas. Pani dosta³a naganê za nêkanie naszych lokatorów, ich przeprosi³a policja i od tego czasu ju¿ ani ochrona ani policja siê nie zg³osi³a.

Lokatorzy siê wyprowadzili, wprowadzi³am siê ja, 3 lata by³ spokój, po czym na jesieñ znowu mia³y¶my z wspo³lokatork± nalot pani+ochrona... Oczywi¶cie nie mia³y¶my nic do ukrycia, zaprosili¶my ich oboje do mieszkania i trochê zbi³o ich to z tropu. Na razie jest spokój

Radzê ci wzywaæ policjê, je¶li nadal bêdzie ta osoba przychodziæ. My to radzili¶my naszym lokatorom, oni nie mieli odwagi, ale to chyba najlepsze rozwi±zanie. Naszej s±siadce z do³u po prostu nie da siê normalnie przet³umaczyæ, ¿e muzyka mo¿e graæ wy¿ej ni¿ u nas, ehh.
Ochrona ju¿ pani± olewa. W sumie wola³abym, ¿eby policjê wzywa³a wieczorem, a nie w ¶rodku nocy, ale chyba nie mam na to wp³ywu... Poza tym pani pewnie uzna, ¿e do czasu przybycia policji my telepatycznie akurat na ten czas wy³±czymy muzykê.

Swoj± drog±, lokatorom nic nie dudni³o nad g³owami, skoro ta muzyka by³a piêtro wy¿ej?

Stary 2014-12-17, 14:26   #11
Arrianna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Cytat:
Na szczê¶cie na wiosnê wszyscy siê wyprowadzamy, ale tak sobie teraz my¶lê ¿e nie ma gwarancji, ¿e na nowym mieszkaniu bêdzie lepiej .

Ochrona ju¿ pani± olewa. W sumie wola³abym, ¿eby policjê wzywa³a wieczorem, a nie w ¶rodku nocy, ale chyba nie mam na to wp³ywu... Poza tym pani pewnie uzna, ¿e do czasu przybycia policji my telepatycznie akurat na ten czas wy³±czymy muzykê.

Swoj± drog±, lokatorom nic nie dudni³o nad g³owami, skoro ta muzyka by³a piêtro wy¿ej?
A wy macie szanse zg³osiæ administracji ¿e s±siadka was budzi w nocy "z d*py"? Mo¿e warto te¿ zadzia³aæ zanim ona pójdzie zrobiæ dym.
Plus nastêpnym razem jak bêdzie dzwoni³a do drzwi to od razu krêæcie na policjê - pewnie ¿e noc stracona ale z drugiej strony jak kto¶ jej nie przemówi do rozs±dku to kto wie ile jeszcze nocek z dzwonieniem w nocy was czeka. To tak trochê pod nêkanie podchodzi jak babka ci±gle was nachodzi bez powodu i awantury robi. Kurcze sytuacja faktycznie ciê¿ka ale w±tpiê ¿eby co¶ ugra³a - bo skoro ha³as s³yszy tylko ona to chyba s±siedzi po¶wiadcz± ¿e niczego od was nie s³yszeli.
Arrianna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 14:31   #12
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 679

Po prostu olej sprawê. Ja mia³am ogromne problemy z s±siadami nade mn± i tak naprawdê to nikt nic nie mo¿e zrobiæ. Policji siê nie chce, a nawet jak przyjedzie to przecie¿ przy nich nikt z³ego robi³ nie bêdzie. A Administracja przyjê³a moj± skargê i poinformowa³a nas, ¿e wp³ynê³o ju¿ kilka w tej samej sprawie od innych s±siadów. Jedyne co mogli zrobiæ, to wys³aæ pouczenie, które w sumie nic nie da³o.

Teraz ka¿dy mo¿e robiæ co chce, wiêc w ogóle nie masz siê czym przejmowaæ, tym bardziej ¿e nie masz nic na sumieniu

"
Nie mów mi nigdy, ¿e za z³o trzeba p³aciæ
S± takie rzeczy, które robiê dla zwyk³ej draki"
Pinakoladka2008 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 14:31   #13
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Niektóre "babki" to maj± s³uch wybiórczy, jak co¶ siê do nich mówi g³o¶no to nie s³ysz±, a jak co¶ cicho wymruczymy np: jaki¶ komentarz niepochlebny o rzeczonej babce, to taki ma s³uch dobry jak pies, s³yszy to co chce us³yszeæ.
Nie wiem czy taki s³uch mo¿e dotyczyæ tej sprawy.
Stary 2014-12-17, 14:35   #14
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arrianna Poka¿ wiadomo¶æ
A wy macie szanse zg³osiæ administracji ¿e s±siadka was budzi w nocy "z d*py"? Mo¿e warto te¿ zadzia³aæ zanim ona pójdzie zrobiæ dym.
Plus nastêpnym razem jak bêdzie dzwoni³a do drzwi to od razu krêæcie na policjê - pewnie ¿e noc stracona ale z drugiej strony jak kto¶ jej nie przemówi do rozs±dku to kto wie ile jeszcze nocek z dzwonieniem w nocy was czeka. To tak trochê pod nêkanie podchodzi jak babka ci±gle was nachodzi bez powodu i awantury robi. Kurcze sytuacja faktycznie ciê¿ka ale w±tpiê ¿eby co¶ ugra³a - bo skoro ha³as s³yszy tylko ona to chyba s±siedzi po¶wiadcz± ¿e niczego od was nie s³yszeli.
Z tym "ci±gle" bym jeszcze nie przesadza³a, dzisiejsza noc to by³o pierwsze spotkanie face to face, poprzednio po prostu ochrona nas informowa³a ¿e siê na nas skar¿y³a. Ale fakt, jestem gotowa na robienie dymu jak to siê powtórzy. Ewentualnie dam jej namiary na laryngologa... b±d¼ egzorcystê .

Cytat:
Napisane przez Pinakoladka2008 Poka¿ wiadomo¶æ
Po prostu olej sprawê. Ja mia³am ogromne problemy z s±siadami nade mn± i tak naprawdê to nikt nic nie mo¿e zrobiæ. Policji siê nie chce, a nawet jak przyjedzie to przecie¿ przy nich nikt z³ego robi³ nie bêdzie. A Administracja przyjê³a moj± skargê i poinformowa³a nas, ¿e wp³ynê³o ju¿ kilka w tej samej sprawie od innych s±siadów. Jedyne co mogli zrobiæ, to wys³aæ pouczenie, które w sumie nic nie da³o.

Teraz ka¿dy mo¿e robiæ co chce, wiêc w ogóle nie masz siê czym przejmowaæ, tym bardziej ¿e nie masz nic na sumieniu
Na sumieniu nie mam, ale spaæ nie mogê .

Cytat:
Niektóre "babki" to maj± s³uch wybiórczy, jak co¶ siê do nich mówi g³o¶no to nie s³ysz±, a jak co¶ cicho wymruczymy np: jaki¶ komentarz niepochlebny o rzeczonej babce, to taki ma s³uch dobry jak pies, s³yszy to co chce us³yszeæ.
Nie wiem czy taki s³uch mo¿e dotyczyæ tej sprawy.
Tylko ona naprawdê nie ma czego s³yszeæ, bo my nawet nie chrapiemy .

Stary 2014-12-17, 14:38   #15
Arrianna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Cytat:
Z tym "ci±gle" bym jeszcze nie przesadza³a, dzisiejsza noc to by³o pierwsze spotkanie face to face, poprzednio po prostu ochrona nas informowa³a ¿e siê na nas skar¿y³a. Ale fakt, jestem gotowa na robienie dymu jak to siê powtórzy. Ewentualnie dam jej namiary na laryngologa... b±d¼ egzorcystê .

Na sumieniu nie mam, ale spaæ nie mogê .

Tylko ona naprawdê nie ma czego s³yszeæ, bo my nawet nie chrapiemy .
A to ups nie ogarnê³am :P
To mo¿e poczekajcie jak to siê rozwinie. Jak ochrona wie, ¿e ¿adnych ha³asów nie ma to mo¿e babka w koñcu da sobie spokój. A jak wezwie policjê to pewnie dostanie jak±¶ karê za nieuzasadnione wezwanie i tyle. Szkoda ¿e nockê stracili¶cie

Edytowane przez Arrianna
Czas edycji: 2014-12-17 o 14:40
Arrianna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 15:18   #16
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 060

Ja bym na noc wy³±cza³a dzwonek od drzwi (trzeba zablokowaæ m³oteczek ¿eby nie uderza³ w blaszki) i zdjê³a s³uchawkê domofonu - wtedy nie dzwoni. A baba niech sobie wzywa policjê na zdrowie

Ilsa Lund jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 15:29   #17
megi.3
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 261

Dok³adnie , wy³±czyæ dzwonek, domofon i nie przejmowac siê. Gorzej, jak kobieta bedzie wali³a w drzwi, no ale wtedy pobudzi innych mieszkañców bloku i razem wezwiecie Policjê...
megi.3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 17:35   #18
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 402

Cytat:

To byli m³odzi ludzie, nie przeszkadza³a im g³o¶na muzyka Ja te¿ jestem na to odporna, mo¿e byæ impreza w bloku, a ja ¶piê jak zabita.

Poza tym, ja na przyk³ad wychodzê z za³o¿enia, ¿e jak siê mieszka w bloku, to siê trzeba trochê dostosowaæ. Jak widaæ po przyk³adzie mojej i twojej s±siadki, niestety niektórzy s±dz± zupe³nie inaczej

Czekamy na Natalkê (TP 29.08.2018) <3

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2014-12-17 o 17:39
gilmoregirl92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-17, 22:17   #19
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym na noc wy³±cza³a dzwonek od drzwi (trzeba zablokowaæ m³oteczek ¿eby nie uderza³ w blaszki) i zdjê³a s³uchawkê domofonu - wtedy nie dzwoni. A baba niech sobie wzywa policjê na zdrowie
Cytat:
Napisane przez megi.3 Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie , wy³±czyæ dzwonek, domofon i nie przejmowac siê. Gorzej, jak kobieta bedzie wali³a w drzwi, no ale wtedy pobudzi innych mieszkañców bloku i razem wezwiecie Policjê...
Obawiam siê, ¿e babka by³aby na tyle zdeterminowana, ¿e pokusi³aby siê o walenie w drzwi .

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 00:13   #20
Mijanou
Wiza¿owy Kot Igor

Wiadomo¶ci: 17 524

MO¿e wpada do niej hiszpañska inkwizycja? W koñcu nikt siê nie spodziewa hiszpañskiej inkwizycji!

Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-18, 16:16   #21
201604250941
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 811

Mo sasiad robi w nocy pijackie imprezy i nic mu nie zrobili z tego tytulu, niewiele sie da. Da sie tylko pozwac wlasciciela mieszkania do sadu jezeli wynajmujecie, jesli to Wasze to administracja nic nie zrobi. A przynajmniej nie slyszalam, zeby komus sie udalo cos zrobic z glosna muzyka.
201604250941 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-18, 16:54   #22
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Powiedz s±siadce, ¿e muzyka bêdzie graæ na ca³y regulator i tak d³ugo jak Wam siê zachce i dopóki bêdzie przychodziæ osobi¶cie mo¿e Wam nagwizdaæ. Pos³uchacie wy³±cznie policji i jak ma ¿yczenie interweniowaæ, to niech przychodzi z funkcjonariuszami lub kim¶ z administracji - wtedy natychmiastowo wy³±czycie ha³asy, a ka¿da jej samodzielna wizyta bêdzie skutkowa³a podg³oszeniem muzyki. Mo¿ecie te¿ wspomnieæ, ¿e w sytuacji sam na sam - Wy jeste¶cie w grupie, ona sama, wiêc Wasza relacja jest bardziej wiarygodna i mo¿ecie oskar¿yæ j± o wyzwiska, czy gro¼by, tak wiêc radzicie przychodziæ ze ¶wiadkami.
Potem tylko po ka¿dej interwencji zbieraæ dowody ile razy zosta³y¶cie nies³usznie nachodzone w nocy - Wy siê wybronicie, a administracja szybko uwierzy, ¿e to wariatka i nie bêdziecie musia³y obawiaæ siê konsekwencji.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-18, 23:03   #23
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Poka¿ wiadomo¶æ
Powiedz s±siadce, ¿e muzyka bêdzie graæ na ca³y regulator i tak d³ugo jak Wam siê zachce i dopóki bêdzie przychodziæ osobi¶cie mo¿e Wam nagwizdaæ. Pos³uchacie wy³±cznie policji i jak ma ¿yczenie interweniowaæ, to niech przychodzi z funkcjonariuszami lub kim¶ z administracji - wtedy natychmiastowo wy³±czycie ha³asy, a ka¿da jej samodzielna wizyta bêdzie skutkowa³a podg³oszeniem muzyki. Mo¿ecie te¿ wspomnieæ, ¿e w sytuacji sam na sam - Wy jeste¶cie w grupie, ona sama, wiêc Wasza relacja jest bardziej wiarygodna i mo¿ecie oskar¿yæ j± o wyzwiska, czy gro¼by, tak wiêc radzicie przychodziæ ze ¶wiadkami.
Potem tylko po ka¿dej interwencji zbieraæ dowody ile razy zosta³y¶cie nies³usznie nachodzone w nocy - Wy siê wybronicie, a administracja szybko uwierzy, ¿e to wariatka i nie bêdziecie musia³y obawiaæ siê konsekwencji.
Jeste¶ boska .

Swoj± drog±, nie by³o mnie wczoraj w domu i dowiedzia³am siê, ¿e wspó³lokatorka posz³a w ci±gu dnia do baby wyja¶niæ ca³± sytuacjê. Dowiedzia³a siê, ¿e nie do¶æ, ¿e ha³asujemy od kilku miesiêcy, to jeszcze podle j± ok³amujemy, bo przecie¿ mia³y¶my na sobie, cytujê, "dyskotekowe stroje" i generalnie widaæ by³o, ¿e jeste¶my w ¶rodku wielkiego melan¿u.
Ja mia³am na sobie szlafrok frotte, a wspó³lokatorka legginsy i bluzê...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 08:18   #24
Mijanou
Wiza¿owy Kot Igor

Wiadomo¶ci: 17 524

Ja mam za ¶cian± tak± sam± s±siadkê. Kiedy¶ te¿ w nocy zaczê³a mi waliæ kul± (pani porusza siê o kuli) w drzwi. Siê wystraszy³am, kuzyn (mój wspó³lokator) stan±³ za mn± z maczet± (oj, na postrach, no). Paczê przez wizjer- s±siadka. Otwieram- jazgot. ¯e mam natychmiast ¶ciszyæ muzykê.
Owszem, oboje jeste¶my "nocnymi" lud¼mi, ale szanujemy sen innych, wiêc nie ha³asujemy. Nie pomog³y ¿adne t³umaczenia i dowody ('proszê wej¶æ i pos³uchaæ, czy u nas gra muzyka"). " Bo wy bez Boga ¿yjecie!" (nie t³umaczy³am s±siadce, ¿e facet, z którym mieszkam to mój kuzyn a by³ czas, ¿e zatrzymywa³ siê u mnie brat, wiêc wed³ug jej robaczywej wyobra¼ni zapewne ¿y³am w jakiej¶ komunie z dwoma facetami. Nie mam obowi±zku t³umaczyæ siê nikomu z moich spraw).

To jest straszna baba a najgorsze jest to, ¿e ma pod 80-tkê, wiêc co zrobisz? Bêdziesz wojowaæ ze staruszk±? Pomijam fakt, ¿e codziennie, od 6 rano jestem budzona wiadomym radiem nastawionym na full volume i wrzaskami s±siadki na mê¿a.

Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-19, 09:01   #25
201607121236
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 665

Cytat:
Jeste¶ boska .

Swoj± drog±, nie by³o mnie wczoraj w domu i dowiedzia³am siê, ¿e wspó³lokatorka posz³a w ci±gu dnia do baby wyja¶niæ ca³± sytuacjê. Dowiedzia³a siê, ¿e nie do¶æ, ¿e ha³asujemy od kilku miesiêcy, to jeszcze podle j± ok³amujemy, bo przecie¿ mia³y¶my na sobie, cytujê, "dyskotekowe stroje" i generalnie widaæ by³o, ¿e jeste¶my w ¶rodku wielkiego melan¿u.
Ja mia³am na sobie szlafrok frotte, a wspó³lokatorka legginsy i bluzê...
Wspó³czujê.
Mo¿e baba zna siê na trendach i wie, ¿e w nadchodz±cym sezonie szlafroczek z legginsami bêd± hitem na dyskotekach

A tak serio, widaæ, ¿e kobieta ma jakie¶ zaburzenia, jak bêdzie was czê¶ciej nachodziæ to wezwijcie policjê, poinformujcie w³a¶ciciela mieszkania.
201607121236 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-12-19, 09:42   #26
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam za ¶cian± tak± sam± s±siadkê. Kiedy¶ te¿ w nocy zaczê³a mi waliæ kul± (pani porusza siê o kuli) w drzwi. Siê wystraszy³am, kuzyn (mój wspó³lokator) stan±³ za mn± z maczet± (oj, na postrach, no). Paczê przez wizjer- s±siadka. Otwieram- jazgot. ¯e mam natychmiast ¶ciszyæ muzykê.
Owszem, oboje jeste¶my "nocnymi" lud¼mi, ale szanujemy sen innych, wiêc nie ha³asujemy. Nie pomog³y ¿adne t³umaczenia i dowody ('proszê wej¶æ i pos³uchaæ, czy u nas gra muzyka"). " Bo wy bez Boga ¿yjecie!" (nie t³umaczy³am s±siadce, ¿e facet, z którym mieszkam to mój kuzyn a by³ czas, ¿e zatrzymywa³ siê u mnie brat, wiêc wed³ug jej robaczywej wyobra¼ni zapewne ¿y³am w jakiej¶ komunie z dwoma facetami. Nie mam obowi±zku t³umaczyæ siê nikomu z moich spraw).

To jest straszna baba a najgorsze jest to, ¿e ma pod 80-tkê, wiêc co zrobisz? Bêdziesz wojowaæ ze staruszk±? Pomijam fakt, ¿e codziennie, od 6 rano jestem budzona wiadomym radiem nastawionym na full volume i wrzaskami s±siadki na mê¿a.
Mieszkam z narzeczeñstwem, a facet to ch³op blisko dwóch metrów, wiêc nastêpnym razem wychodzi z no¿em i to on bêdzie z bab± rozmawia³ . Ale widzê, ¿e mamy podobne do¶wiadczenia, niestety...

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Poka¿ wiadomo¶æ
Wspó³czujê.
Mo¿e baba zna siê na trendach i wie, ¿e w nadchodz±cym sezonie szlafroczek z legginsami bêd± hitem na dyskotekach

A tak serio, widaæ, ¿e kobieta ma jakie¶ zaburzenia, jak bêdzie was czê¶ciej nachodziæ to wezwijcie policjê, poinformujcie w³a¶ciciela mieszkania.
W³a¶cicielka mieszkania poinformowana, wiêc z jej strony nie spotkaj± nas ¿adne nieprzyjemno¶ci.
Najgorsze jest to, ¿e kole¿anka jeszcze wczoraj rozmawia³a z drugim ochroniarzem (zmiennikiem tego, do którego w nocy polecia³y¶my) i on ju¿ nam nie do koñca wierzy, twierdzi ¿e to nie jego sprawa i mamy to za³atwiæ miêdzy sob± . Z jednej strony ma racjê, z drugiej z tonu wypowiedzi mo¿na wywnioskowaæ, ¿e w razie wezwania policji nie stanie po naszej stronie...

A szlafroczek polecam, ale tylko turkusowy, bo baba mia³a na sobie bordo i to ju¿ nie jest w jej opinii strój imprezowy .

Stary 2014-12-19, 10:05   #27
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkam z narzeczeñstwem, a facet to ch³op blisko dwóch metrów, wiêc nastêpnym razem wychodzi z no¿em i to on bêdzie z bab± rozmawia³ . Ale widzê, ¿e mamy podobne do¶wiadczenia, niestety...
Moja odpowied¼ w ramach ¿artu trochê, ale ten nó¿ mo¿e przynie¶æ odwrotny skutek, kobieta nie ucichnie i nie uspokoi siê a zacznie krzyczeæ ¿e zamordowaæ j± chcecie, obudzi wszystkich, zacznie opowiadaæ brednie, i k³opoty jeszcze wiêksze.

Powiem co¶ z innego zdarzenia, ale co¶ podobnego w zaj¶ciu.
Zimowy dzieñ i wszystko oblodzone, jadê bardzo wolno ze swoj± mam±, ja kierujê, ¶rodkiem asfaltu idzie facet jest trze¼wy ale co¶ z nim nie halo, ja nie tr±biê bo my¶lê sobie ¿e zejdzie i podje¿d¿am autem blisko na 4-5 metrów no i stajê bo on idzie, a mama do mnie mówi ¿ebym nie podje¿d¿a³a tak blisko nigdy bo facet sam mo¿e siê przewróciæ na lodzie i znale¼æ blisko auta i bêdzie na kierowcê ¿e potr±ci³ cz³owieka. W koñcu facet zrozumia³ co robi³ i zszed³ na pobocze, zamy¶lony by³.
Czyli taki mora³, ¿e zdarzenie mo¿e byæ inne a inaczej to ludzie odczytaj±, ten wasz facet zechce postraszyæ no¿em a mog± przypisaæ ¿e chcia³ zabiæ.
Stary 2014-12-19, 10:21   #28
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Moja odpowied¼ w ramach ¿artu trochê, ale ten nó¿ mo¿e przynie¶æ odwrotny skutek, kobieta nie ucichnie i nie uspokoi siê a zacznie krzyczeæ ¿e zamordowaæ j± chcecie, obudzi wszystkich, zacznie opowiadaæ brednie, i k³opoty jeszcze wiêksze.

Powiem co¶ z innego zdarzenia, ale co¶ podobnego w zaj¶ciu.
Zimowy dzieñ i wszystko oblodzone, jadê bardzo wolno ze swoj± mam±, ja kierujê, ¶rodkiem asfaltu idzie facet jest trze¼wy ale co¶ z nim nie halo, ja nie tr±biê bo my¶lê sobie ¿e zejdzie i podje¿d¿am autem blisko na 4-5 metrów no i stajê bo on idzie, a mama do mnie mówi ¿ebym nie podje¿d¿a³a tak blisko nigdy bo facet sam mo¿e siê przewróciæ na lodzie i znale¼æ blisko auta i bêdzie na kierowcê ¿e potr±ci³ cz³owieka. W koñcu facet zrozumia³ co robi³ i zszed³ na pobocze, zamy¶lony by³.
Czyli taki mora³, ¿e zdarzenie mo¿e byæ inne a inaczej to ludzie odczytaj±, ten wasz facet zechce postraszyæ no¿em a mog± przypisaæ ¿e chcia³ zabiæ.
Rozumiem Twój punkt widzenia i sama mia³am sporo w±tpliwo¶ci, ale powiem Ci, ¿e po tym dzwonku o 3 w nocy szczerze mówi±c ba³am siê wychodziæ na korytarz i przez g³owê przemknê³o mi, ¿eby w³a¶nie wzi±æ cokolwiek. Cz³owiek obudzony o tej porze naprawdê mo¿e siê przestraszyæ i wydaje mi siê ¿e taki "atrybut" jest jak najbardziej uzasadniony, ale w sumie masz racjê - wiêcej bêdzie z tego szkody ni¿ po¿ytku.
Trudno, mam nadziejê ¿e sama postawa wspó³lokatora zrobi wra¿enie .

Stary 2014-12-19, 12:16   #29
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Szczerze? Jedyne wyjscie, to zmienic mieszkanie. Z takimi ludzmi sie nic nie zrobi.
Sama mialam taka sytuacje - umowa podpisana na rok czasu, po 3 miesiacach ucieklam. Nie moglam CHODZIC po mieszkaniu, bo s±siad z dolu przylazi³ i trul dupe, "czy moglabym chodzic ciszej". Mowilam wlascicielce, on taki by³ do wszystkich lokatorów i mowila mi, zeby olac, niech sobie on pogada i z g³owy. Ja tego nie wytrzymalam.
Mieszkanie to miejsce, w ktorym odpoczywam, relaksuje sie i chce swietego spokoju, robic co mi sie podoba, a nie zastanawiac sie kiedy jakas kanalia przylezie mi napsuæ krwi i podniesc cisnienie. :/
Ja sama cale zycie mieszkam w bloku, wiêc wiem, ze czasem cos slychac, no ale kaman, dla mnie to normalne, ze s³yszê nad g³ow± dzieci biegaj±ce od 6 rano czy jak kto¶ chodzi np. w szpilkach. No tak jest i juz, w zyciu by mi nie przyszlo do glowy, zeby leciec do góry z pyskiem "czy te dzieci mog± ciszej biegaæ".
Stary 2014-12-19, 12:25   #30
umman
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 624

Cytat:
Napisane przez Mijanou Poka¿ wiadomo¶æ
MO¿e wpada do niej hiszpañska inkwizycja? W koñcu nikt siê nie spodziewa hiszpañskiej inkwizycji!

Wspólczuje bo odg³osy moga isæ z bocznego mieszkania a kobieta nie odró¿nia i jest przekonana ¿e to z pionu. No ale to zakrawa na d³u¿sze ¶ledztwo ¿eby odpu¶ci³a akurat Wam..

Jako¶ skojarzy³a mi siê z akcja z Ladies "sedes do mnie mówi no rezonuje" no ale wiadomo ¿e to by zaogni³o
]

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Poka¿ wiadomo¶æ
to jest dobry patent ale trzeba pamiêtaæ o ponownym za³±czeniu

Edytowane przez umman
Czas edycji: 2014-12-19 o 12:28
umman jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-12-22 10:13:48

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.