![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
O my tez mamy ten leżaczek i na prawdę jest super małemu podobają sie muzyczki ![]()
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Ach te nasze dzieciaki
![]() ![]() Pozarlam się wczoraj z mężem i cały czas chce mi się wyć ![]()
#2163 |
Rozeznanie
|
Wodny roztwór fioletu gencjanowego. Niektóre dziewczyny stosowały do kikuta z pępka. Na patyczek do uszu
dwie krople i przejechać tym po języku. Kilka razy powtórzyć i języczek jak ta lala ;-) Klara często ma taką minę pod tytułem: kim jesteś, o co ci chodzi? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze ze twoja mała to taki glodomor ek ja ten moj musiiec pod sam kurek ![]() ![]() A kłótni wspolczuje ja tez ostatnio z tz sie cos chamram co chwile :/ mam nadzieje ze to nic poważnego ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Super dzięki ![]() ![]()
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Witam w klubie marudnych dzieci, mój wczoraj nie mógł spać, zasypiał i budził się po 15-30 minutach, a wieczorem był tak marudny już ze zmęczenia że szok, na dodatek wieczorem tak mi ulewał że w przeciągu 30 minut 3 razy mu bodziaki zmieniałam, ja byłam mokra, on i łóżko.
A ja byłam już tak wykończona tą sytuacją, że normalnie zaczęłam ryczeć ![]() Za to jak usnął to od ok 22 do 3 jupi, teraz obudził się o 7 - zjadł i śpi dalej ![]() A ja piorę pokrowiec z materaca.
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Hej! Maz wrocil w sr do pracy to nie mam juz tak czasu zajrzec
![]() Ja mam niedoczynnosc a nikt nic nie mowil o badaniach malego Lola u nas tez kolki. Pion uspokaja. Dajemy bobotic i moze jest ciut lepiej. Byl jeden dzien bez nawet. Ale wczoraj juz nie wiedzialam co robic, a bylam sama. U nas zawsze zaczyna sie popoludniami i trwa wieczorem, wczoraj do 0.30 az w koncu usnal i spal do 7.30... U nas maz kapie jak jest w domu, a ze czesto pracuje na popoludniowki lub nocki to musze ja ![]() ![]() Anuszka w styczniu jeszcze bym uzyla ten linomag ![]() Justana naszenu zdarza sie ulac, chlustna z raz i pediiatra mowila, ze jak chlusniecia nie sa czesto to ok. Nie podaje wtedy mleka raz jeszcze. My karmimy 6-7 na dobe i mowili ze ok. Nawet na op.mleka jest ze 7. Jak db przybiera to nie ma co sie martwic ![]() Aleska pepek mozesz juz myc normalnie i wycierac. Nasz lekko krewka podchodzil to na noc jeszcze octeniseptem robilam i patyczkiem wycieralam. A my wczoraj odstawilismy malego na 2,5 h u siostry i pojechalismy po prezenty ![]() ![]()
#2167 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak zazdroscilam Alekaz, ze az sama okresu dostalam ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-12-19 o 07:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ktora stosuje WINDI ?? Uzywacie je jednorazowo czy potem jakos czyscicie..??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Te leżaczki, które polecacie mają funkcję drgań ? Mocne te drgania czy takie leciutkie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę D.zostawić potem z moim tata bo ze starsza do lekarza muszę iść co tak mi kaszle
![]() Dziadek juz dyga ze mała bdzie mu ryczec....
#2171 |
Zadomowienie
|
Noc za nami. To była ciężka noc. Mało snu a dużo marudzenia. Bidulka widać było że chce spać a nie może
![]() Kostka kiedyś Silesianna wspominała ze myje WINDI ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Jak mi jest potrzebna wizyta u fryzjera !!!!
#2172 |
Rozeznanie
|
W nocy udalo mi sie ogarnac szafe... ehh zeby tak w dzień dala godzine spokoju to bym vos więcej robila a tak lodowke 4-5h mylam...
Czy Wasze dzieci tez dziki alarm podnosza jak Was nie widza? Moja ma taki ryk ze masakra. Wczoraj tz wrocil troche wcześniej wzial ja na rece i obrazony ze plakala ale jak z nia byl to trochę kuchnie ogarnialam uspoooila sie dopiero jak ja ja wzielam na rece j ten mial focha ze u niego plakala ale jak ona widzi dzien w dzien tylko mnie to ja sie nie dziwię Tez chce do fryzjera wyglasam jak zarosnietd cos.. normalnie maczuga i do jaskini bez charakteryzacji. Ale wiem ze w tym roku nie mam co marzyc bo z mala nie ma kto zostac moze w styczniu tz będzie mial luzniej w pracy to ja sie wyrwe Frau jak rozwiazalas problem ubioru na chrzciny? Tez musze cos ogarnac bo kurcze wstydu dziecku nie chce robic wkoncu beda zdjęcia itp Kasia co studiujesz? Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-19 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten leżaczek ma takie delikatne drgania póki co nie potrzebuje ich włączać wiec czekam na gorsze momenty ![]()
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
Moja od dzisiaj od północy śmieje się do mnie w glos
![]() Wcześniej śmiała się tak czasem do tz jak głupie miny robił, ale do mnie "za darmo " się śmieje ;-) I przespala dzisiaj znowu 5 h bo od tygodnia były pobudki co 3. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Gotuję soczewicę na pasztet z Żurawiną, dziś będę piekła ![]() Lilka wczoraj urządziła ostrą jazdę z wyciem i krzykiem przez godzinę, może to jednak po tej kapuście i grzybach, zobaczymy dzisiaj. A TŻtowi ugotowałam taki pyszny bigosik z kapuchy kiszonej na żeberkach. Za to jak córcia zasnęła o 23 to spała prawie do 5, pojadła i do 8.30, teraz znów śpi. Ja i tak wstaję o 7 i wypycham chłopaków do pracy/przedszkola, bo sami to by się z łóżek nie pozbierali.
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Administrację...
Pomalowałam paznokcie i czekam na tżta bedziemy sprzatac kuchnie ![]()
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mgds no wyrwac sie fajnie ale chce juz sie szybko do domku..ja ostatnio z kosciola truchcikiem bieglam.. Co do ubioru do chrztu to tak sie wkopalam bo sukiebka to tak srednio jak potem karmic to wybrlam sweterek elegancki i spodnice tylko zapomnialam ze dupa szeroka i brzuch odstaje..no to wyobrazie sobie jak wygladalam w przyciasawej kreacji..tyle ze w kosciele to w kurtce a w domu sami swoi byli to sie szybko przebralam ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ile podajecie cebionu?? Myslicie ze moge dac bez konsultacji z pediatra no i tak profilaktycznie mozna dawac???
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Moja też zaczyna płakać jak tylko mąż ją przejmuje. Pomimo iz sporo czasu spędzają bo o 15:30 jest już w domu.... Ale ona i tak u niego na rękach nie chce być. Tylko mama. A mama nawet nie ma kiedy usiąść na kibełek
![]()
#2180 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja syna chrzciłam jak miał 8miesięcy, był maj, goraco i już wyglądałam jak trzeba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Justana tak pytam się o te karmienia, bo karmię podobnie a i nasze dzieci w podobnym wieku. A zawsze je u ciebie 2x15 + butelka, czy źle zrozumiałam?
Jezu, łeb mnie boli ![]() Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-19 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczeta, podczytuje Was trochę ale nawet podczas karmienia ciężko coś na spokojnie napisać bo jak nie mała szarpie się przy piersi to starsza przeszkadza, no ogólnie urwanie głowy z tymi dziećmi a szczególnie z Wandzia którą nadal cały czas płacze ... wczoraj jak miała atak mega płaczu poszłam do łazienki i włączyłam suszarke- usunęła w parę sekund. .. ale co ja podłoże do łóżeczka to się budzi. ..
Były dwa dni ze myślałam że zwariuje, naprawdę miałam czarne myśli 😒 Oszalec można od tego ciągłego płaczu. .. Dzisiaj wizyta kontrolna u ginki nie chcę mi się iść, dziewczyny zostają z teściową i obawiam się o W. ... bo idę o 16 a właśnie pod wieczór jest najgorzej. .. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Są no i ulewanie na tapecie. .. I też mam suchą szorstka skórę na lokciach od podpierania się podczas karmienia na lezaco. |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Begie jaja będą jak z teściową mała bedzie spala jak suseł
![]() Indra no tak wlasnie zamierzam, zeby maz wiecej robil ![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Wczoraj nie miałam cały dzień internetu i nie mogłam do Was zajrzeć.
My wczoraj byliśmy na szczepieniu i chyba nie jest źle bo gorączki nie ma a marudny był wcześniej już więc to chyba nie objaw. Jak dostał 5 w 1 to prawie nie zauważyła, a żółtaczka szczypie więc się rozpłakał, ale szybko przestał. Dzielny mój mały człowiek. A właściwie nie taki mały, bo ostatnio jakoś mniej trochę jadł, ale okazuje się, że przybiera że hoho. Dzisiaj kończy 8 tyg i waży 5170, a w 15 dni przybyło mu 650 gram. Lekarka powiedziała, że idzie jak burza i że jak dają te pewnie je. Całe szczęście nie kazała podawać wody zamiast mleka. Dzisiaj będę pierwszy raz podawać młodemu mleko z rossmana to potem zdam relacje.
#2185 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez miałam mega suchą skore na lokciach, posmarowalam bepanthenem i przeszlo.. teraz jest mieciutka
![]()
#2186 |
Zadomowienie
|
No będą jaja, a potem mi powie że ja marudze bo przecież ona taka grzeczna i e ogóle nie płacze 😛
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- U mnie mały maruda a jak teściową przychodzi to cały czas śpi. Ona myśli ze z niego takie idealne dziecko. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dziewczny czy ktoras z Was nie daje smoczka?? Czy ktores dziecko nie chce smoczka czy tylko mój..?? Moze ja cos robie zle...silesiana Ty tez?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko ładnie od rana spadło wiec z mała odkurzylysmy pozmywalysmy podłogi. Teraz kończymy robić naleśniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-12-19 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.