Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 06:56   #2161
justynaw1982
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Wczoraj dotarl lezaczek Tiny love prezent od rodzinki i jest superowy mlody jest zafascynowany ślimakiem

O my tez mamy ten leżaczek i na prawdę jest super małemu podobają sie muzyczki

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:10   #2162
Justana1984
Rozeznanie

Ach te nasze dzieciaki moja wstała o 4 opedzlowala dwa cycki i nie chciala butli ani spać. Jak usnelysmykoło 6 to mi wstała po 7 dałam już jej tylko butle co by zjadła. Opedzlowala 90 mi i dalej glodma więc dałam hej chcą na "dobitkę" moze na nim usnie
Pozarlam się wczoraj z mężem i cały czas chce mi się wyć
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:24   #2163
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
FRAU jakim fioletem??
Wodny roztwór fioletu gencjanowego. Niektóre dziewczyny stosowały do kikuta z pępka. Na patyczek do uszu
dwie krople i przejechać tym po języku. Kilka razy powtórzyć i języczek jak ta lala ;-)

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Do tego ciągle się do mnie uśmiecha. Dlatego często tak ostatni lezymy. Do mojego TŻ jeszcze się nie uśmiech na. A patrzy na niego z taka mina jak by chciał zapytać co ty za jeden.
Klara często ma taką minę pod tytułem: kim jesteś, o co ci chodzi? ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:28   #2164
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
Ach te nasze dzieciaki moja wstała o 4 opedzlowala dwa cycki i nie chciala butli ani spać. Jak usnelysmykoło 6 to mi wstała po 7 dałam już jej tylko butle co by zjadła. Opedzlowala 90 mi i dalej glodma więc dałam hej chcą na "dobitkę" moze na nim usnie

Widze ze twoja mała to taki glodomor ek ja ten moj musiiec pod sam kurek beknie czy tylko zwolni sie troche miejsca w brzusio to trzeba dokoptowac
A kłótni wspolczuje ja tez ostatnio z tz sie cos chamram co chwile :/ mam nadzieje ze to nic poważnego

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Wodny roztwór fioletu gencjanowego. Niektóre dziewczyny stosowały do kikuta z pępka. Na patyczek do uszu
dwie krople i przejechać tym po języku. Kilka razy powtórzyć i języczek jak ta lala)

Super dzięki dzisiaj polecę do apteki i kupie

Stary 2014-12-19, 07:36   #2165
magdula87
Rozeznanie

Witam w klubie marudnych dzieci, mój wczoraj nie mógł spać, zasypiał i budził się po 15-30 minutach, a wieczorem był tak marudny już ze zmęczenia że szok, na dodatek wieczorem tak mi ulewał że w przeciągu 30 minut 3 razy mu bodziaki zmieniałam, ja byłam mokra, on i łóżko.
A ja byłam już tak wykończona tą sytuacją, że normalnie zaczęłam ryczeć
Za to jak usnął to od ok 22 do 3 jupi, teraz obudził się o 7 - zjadł i śpi dalej
A ja piorę pokrowiec z materaca.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:41   #2166
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Maz wrocil w sr do pracy to nie mam juz tak czasu zajrzec
Ja mam niedoczynnosc a nikt nic nie mowil o badaniach malego
Lola u nas tez kolki. Pion uspokaja. Dajemy bobotic i moze jest ciut lepiej. Byl jeden dzien bez nawet. Ale wczoraj juz nie wiedzialam co robic, a bylam sama. U nas zawsze zaczyna sie popoludniami i trwa wieczorem, wczoraj do 0.30 az w koncu usnal i spal do 7.30...
U nas maz kapie jak jest w domu, a ze czesto pracuje na popoludniowki lub nocki to musze ja ale mezowi to lepiej idzie
Anuszka w styczniu jeszcze bym uzyla ten linomag
Justana naszenu zdarza sie ulac, chlustna z raz i pediiatra mowila, ze jak chlusniecia nie sa czesto to ok. Nie podaje wtedy mleka raz jeszcze. My karmimy 6-7 na dobe i mowili ze ok. Nawet na op.mleka jest ze 7. Jak db przybiera to nie ma co sie martwic
Aleska pepek mozesz juz myc normalnie i wycierac. Nasz lekko krewka podchodzil to na noc jeszcze octeniseptem robilam i patyczkiem wycieralam.
A my wczoraj odstawilismy malego na 2,5 h u siostry i pojechalismy po prezenty ale mialam stresa
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 07:51   #2167
mgds
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ktore karmia mm mam pytanko, czy waszym maluszkom zdarza się zwrocic to co zjadły? Moja dzis aż chlustnęla i sie przeraziłam normlnie takie chluśnięcie zdarzyło jej się 2 raz w ciągu tygodnia. jak tak wszystko zwroci to mam jej dawać jeszcze raz jeść? Ogólnie to za cholere nie wychodzi mi te 8 karmień dostałam dziś opry ze za rzadko ja karmię ale jak ona spi to mam ja budzic? Bo np wychodza mi z dzisiaj karmienia tak
1. ok 2:00
2.ok 6:00
3. ok 9:30
4. ok 11:30
5. ok 16:00
6. teraz miało być na 18:30 ale ulała mi to co wyzej pisałam i za chwilę usnęła więc jej juz nie budzę, chyba
7. 21.30 po kapaniu i wtedy śpi do tej 2 godziny.
wage ma dobra w tydzien przybrala 300 gr.
plis ratujcie co robić????
ogólnie dzisiaj mialysmy starsznie kiepska noc, cos jej ciagle nie pasowalo i strasznie marudziła, kwekała stękala wyginala się i praktycznie cała noc nie spałam. GTeściowa przyjechała zabrała ją na spacer to godzinke mialam sie zdremnąc ale i tak cały czas opcja czuwanie;/ ech kiedy ja się wyspie???? a jeszcze mój małż mnie rano dobił tekstem, że nikt nie mowił że będzie łatwo hehe no tylko on sobie w nocy słodko spi a ja wstaje do małej i łażę na paluszkach zeby go nie obudzic bo potem caly dzień jest w pracy ale to nie zmienia faktu że mógłny chociaż ciutkę współczuć:P
Mojej czasami sie zdarza tak ulac,ze az fontanna sie robi czasami takze przez nosek a potem od razu ma czkawke. to chyba normalne u takich maluszkow

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Dziewczęta - odnośnie zakupów .... to... kiedy Wam zus wypłacił pierwszy zasiłek? Bo czekam... i czekam....
Urodzilam 10, do 14 mialam jeszcze zwolnienie lekarskie, kase wyplacil zus dwa tyg.pozniej za to zwolnienie, z kolei macierzynski za listopad ma byc dzisiaj,a za grudzien chyba we wtorek,jak dobrze pamietam przynajmniej taka info jest na stronie heh ale raczej trzymaja sie terminow

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Zrobie z tym linomagiem tak jak poradzilyscie, wyprobuje najpierw na sobie

pisalyscie wczoraj o problemach z dlonmi a ja dzis u siebie zauwazylam baaaardzo suche lokcie
Ja mam suchy jeden lokiec ale to od podpierania sie hehe linomag pomaga na to

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Obejrzalam filmiki na komorce z brzuchem jak mala kopala....kiedy to bylo heh ruchliwosc jej zostala
Piekne wspomnienia tez lubie czasami przypomniec sobie jak to bylo

Tak zazdroscilam Alekaz, ze az sama okresu dostalam

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej! Maz wrocil w sr do pracy to nie mam juz tak czasu zajrzec
Ja mam niedoczynnosc a nikt nic nie mowil o badaniach malego
Lola u nas tez kolki. Pion uspokaja. Dajemy bobotic i moze jest ciut lepiej. Byl jeden dzien bez nawet. Ale wczoraj juz nie wiedzialam co robic, a bylam sama. U nas zawsze zaczyna sie popoludniami i trwa wieczorem, wczoraj do 0.30 az w koncu usnal i spal do 7.30...
U nas maz kapie jak jest w domu, a ze czesto pracuje na popoludniowki lub nocki to musze ja ale mezowi to lepiej idzie
Anuszka w styczniu jeszcze bym uzyla ten linomag
Justana naszenu zdarza sie ulac, chlustna z raz i pediiatra mowila, ze jak chlusniecia nie sa czesto to ok. Nie podaje wtedy mleka raz jeszcze. My karmimy 6-7 na dobe i mowili ze ok. Nawet na op.mleka jest ze 7. Jak db przybiera to nie ma co sie martwic
Aleska pepek mozesz juz myc normalnie i wycierac. Nasz lekko krewka podchodzil to na noc jeszcze octeniseptem robilam i patyczkiem wycieralam.
A my wczoraj odstawilismy malego na 2,5 h u siostry i pojechalismy po prezenty ale mialam stresa
Fajnie tak czasami oderwac sie od codziennosci i wyskoczyc gdzies,np.za zakupy bez dziecka ale np.ja po chwili juz chce wracac, bo tesknie

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-12-19 o 07:48
mgds jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 08:14   #2168
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze to nic powaznego... ach te chlopy...

Dziewczyny ktora stosuje WINDI ?? Uzywacie je jednorazowo czy potem jakos czyscicie..???
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 08:20   #2169
aleska
Raczkowanie

Te leżaczki, które polecacie mają funkcję drgań ? Mocne te drgania czy takie leciutkie?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 08:23   #2170
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja muszę D.zostawić potem z moim tata bo ze starsza do lekarza muszę iść co tak mi kaszle
Dziadek juz dyga ze mała bdzie mu ryczec....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 08:28   #2171
paulina119a
Zadomowienie

Noc za nami. To była ciężka noc. Mało snu a dużo marudzenia. Bidulka widać było że chce spać a nie może teraz zasnela to ja biegiem zjem śniadanie bo zaraz pewnie się obudzi....

Kostka kiedyś Silesianna wspominała ze myje WINDI

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Jak mi jest potrzebna wizyta u fryzjera !!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 08:34   #2172
GoniaaaS
Rozeznanie

W nocy udalo mi sie ogarnac szafe... ehh zeby tak w dzień dala godzine spokoju to bym vos więcej robila a tak lodowke 4-5h mylam...

Czy Wasze dzieci tez dziki alarm podnosza jak Was nie widza? Moja ma taki ryk ze masakra. Wczoraj tz wrocil troche wcześniej wzial ja na rece i obrazony ze plakala ale jak z nia byl to trochę kuchnie ogarnialam uspoooila sie dopiero jak ja ja wzielam na rece j ten mial focha ze u niego plakala ale jak ona widzi dzien w dzien tylko mnie to ja sie nie dziwię

Tez chce do fryzjera wyglasam jak zarosnietd cos.. normalnie maczuga i do jaskini bez charakteryzacji. Ale wiem ze w tym roku nie mam co marzyc bo z mala nie ma kto zostac moze w styczniu tz będzie mial luzniej w pracy to ja sie wyrwe

Frau jak rozwiazalas problem ubioru na chrzciny? Tez musze cos ogarnac bo kurcze wstydu dziecku nie chce robic wkoncu beda zdjęcia itp

Kasia co studiujesz?

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-12-19 o 08:38
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 08:50   #2173
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Te leżaczki, które polecacie mają funkcję drgań ? Mocne te drgania czy takie leciutkie?
TL ma ale wydaje mi sie, ze leciutkie te drgania
Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
W nocy udalo mi sie ogarnac szafe... ehh zeby tak w dzień dala godzine spokoju to bym vos więcej robila a tak lodowke 4-5h mylam...

Czy Wasze dzieci tez dziki alarm podnosza jak Was nie widza? Moja ma taki ryk ze masakra. Wczoraj tz wrocil troche wcześniej wzial ja na rece i obrazony ze plakala ale jak z nia byl to trochę kuchnie ogarnialam uspoooila sie dopiero jak ja ja wzielam na rece j ten mial focha ze u niego plakala ale jak ona widzi dzien w dzien tylko mnie to ja sie nie dziwię

Tez chce do fryzjera wyglasam jak zarosnietd cos.. normalnie maczuga i do jaskini bez charakteryzacji. Ale wiem ze w tym roku nie mam co marzyc bo z mala nie ma kto zostac moze w styczniu tz będzie mial luzniej w pracy to ja sie wyrwe

Frau jak rozwiazalas problem ubioru na chrzciny? Tez musze cos ogarnac bo kurcze wstydu dziecku nie chce robic wkoncu beda zdjęcia itp

Kasia co studiujesz?
Moj dziki ryk podnosi wogole jak placze, do tzeta nawet sie smieje bo on wychodzi do pracy o 8 a wraca o 16 (pracuje obok w budynku) wiec maly go duzo widzi bo po pracy go przejmuje a rano sie troche kokoszą zanim wstana a ja sobie ogarniam kuchnie
Stary 2014-12-19, 08:51   #2174
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Ten leżaczek ma takie delikatne drgania póki co nie potrzebuje ich włączać wiec czekam na gorsze momenty

Stary 2014-12-19, 09:05   #2175
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Moja od dzisiaj od północy śmieje się do mnie w glos jak to ona punktualnie wyliczone, dzisiaj kończy 2 m-ce.

Wcześniej śmiała się tak czasem do tz jak głupie miny robił, ale do mnie "za darmo " się śmieje ;-)

I przespala dzisiaj znowu 5 h bo od tygodnia były pobudki co 3.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 09:12   #2176
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Gotuję soczewicę na pasztet z Żurawiną, dziś będę piekła

Lilka wczoraj urządziła ostrą jazdę z wyciem i krzykiem przez godzinę, może to jednak po tej kapuście i grzybach, zobaczymy dzisiaj. A TŻtowi ugotowałam taki pyszny bigosik z kapuchy kiszonej na żeberkach.
Za to jak córcia zasnęła o 23 to spała prawie do 5, pojadła i do 8.30, teraz znów śpi. Ja i tak wstaję o 7 i wypycham chłopaków do pracy/przedszkola, bo sami to by się z łóżek nie pozbierali.
Stary 2014-12-19, 09:15   #2177
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia co studiujesz?
Administrację...

Pomalowałam paznokcie i czekam na tżta bedziemy sprzatac kuchnie
Stary 2014-12-19, 09:21   #2178
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej sie wydrzex na niego niz plakac po katach

mgds no wyrwac sie fajnie ale chce juz sie szybko do domku..ja ostatnio z kosciola truchcikiem bieglam..

Co do ubioru do chrztu to tak sie wkopalam bo sukiebka to tak srednio jak potem karmic to wybrlam sweterek elegancki i spodnice tylko zapomnialam ze dupa szeroka i brzuch odstaje..no to wyobrazie sobie jak wygladalam w przyciasawej kreacji..tyle ze w kosciele to w kurtce a w domu sami swoi byli to sie szybko przebralam

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ile podajecie cebionu?? Myslicie ze moge dac bez konsultacji z pediatra no i tak profilaktycznie mozna dawac???
Stary 2014-12-19, 09:23   #2179
paulina119a
Zadomowienie

Moja też zaczyna płakać jak tylko mąż ją przejmuje. Pomimo iz sporo czasu spędzają bo o 15:30 jest już w domu.... Ale ona i tak u niego na rękach nie chce być. Tylko mama. A mama nawet nie ma kiedy usiąść na kibełek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 09:31   #2180
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Administrację...

Pomalowałam paznokcie i czekam na tżta bedziemy sprzatac kuchnie
Z pomalowanymi pazurkami do sprzątania? Zniszczą się, niech TŻ sprząta sam a ty nadzoruj

Ja syna chrzciłam jak miał 8miesięcy, był maj, goraco i już wyglądałam jak trzeba Teraz też sie zastanawiam czy tak nie zrobić, nie śpieszy mi się bardzo.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Moja też zaczyna płakać jak tylko mąż ją przejmuje. Pomimo iz sporo czasu spędzają bo o 15:30 jest już w domu.... Ale ona i tak u niego na rękach nie chce być. Tylko mama. A mama nawet nie ma kiedy usiąść na kibełek
Kiedyś czytałąm, że macierzyństwo jest jak odsiadka w więzieniu, nawet do kibelka sama nie pójdziesz To sie sprawdza trochę później, jak dziecko już się przemieszcza.
Stary 2014-12-19, 09:43   #2181
aleska
Raczkowanie

Justana tak pytam się o te karmienia, bo karmię podobnie a i nasze dzieci w podobnym wieku. A zawsze je u ciebie 2x15 + butelka, czy źle zrozumiałam?

Jezu, łeb mnie boli

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-12-19 o 09:45
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:52   #2182
begie13
Zadomowienie

Czesc dziewczeta, podczytuje Was trochę ale nawet podczas karmienia ciężko coś na spokojnie napisać bo jak nie mała szarpie się przy piersi to starsza przeszkadza, no ogólnie urwanie głowy z tymi dziećmi a szczególnie z Wandzia którą nadal cały czas płacze ... wczoraj jak miała atak mega płaczu poszłam do łazienki i włączyłam suszarke- usunęła w parę sekund. .. ale co ja podłoże do łóżeczka to się budzi. ..
Były dwa dni ze myślałam że zwariuje, naprawdę miałam czarne myśli 😒
Oszalec można od tego ciągłego płaczu. ..
Dzisiaj wizyta kontrolna u ginki nie chcę mi się iść, dziewczyny zostają z teściową i obawiam się o W. ... bo idę o 16 a właśnie pod wieczór jest najgorzej. ..

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Są no i ulewanie na tapecie. ..
I też mam suchą szorstka skórę na lokciach od podpierania się podczas karmienia na lezaco.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:53   #2183
Kasia427
Wtajemniczenie

Begie jaja będą jak z teściową mała bedzie spala jak suseł

Indra no tak wlasnie zamierzam, zeby maz wiecej robil

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 09:56   #2184
sloneczko_1201
Zadomowienie

Wczoraj nie miałam cały dzień internetu i nie mogłam do Was zajrzeć.

My wczoraj byliśmy na szczepieniu i chyba nie jest źle bo gorączki nie ma a marudny był wcześniej już więc to chyba nie objaw. Jak dostał 5 w 1 to prawie nie zauważyła, a żółtaczka szczypie więc się rozpłakał, ale szybko przestał. Dzielny mój mały człowiek. A właściwie nie taki mały, bo ostatnio jakoś mniej trochę jadł, ale okazuje się, że przybiera że hoho.
Dzisiaj kończy 8 tyg i waży 5170, a w 15 dni przybyło mu 650 gram. Lekarka powiedziała, że idzie jak burza i że jak dają te pewnie je. Całe szczęście nie kazała podawać wody zamiast mleka.

Dzisiaj będę pierwszy raz podawać młodemu mleko z rossmana to potem zdam relacje.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 09:58   #2185
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja tez miałam mega suchą skore na lokciach, posmarowalam bepanthenem i przeszlo.. teraz jest mieciutka
Stary 2014-12-19, 09:59   #2186
begie13
Zadomowienie

Cytat:

No będą jaja, a potem mi powie że ja marudze bo przecież ona taka grzeczna i e ogóle nie płacze 😛

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 10:04   #2187
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Z pomalowanymi pazurkami do sprzątania? Zniszczą się, niech TŻ sprząta sam a ty nadzoruj

Ja syna chrzciłam jak miał 8miesięcy, był maj, goraco i już wyglądałam jak trzeba Teraz też sie zastanawiam czy tak nie zrobić, nie śpieszy mi się bardzo.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Kiedyś czytałąm, że macierzyństwo jest jak odsiadka w więzieniu, nawet do kibelka sama nie pójdziesz To sie sprawdza trochę później, jak dziecko już się przemieszcza.
Ja nie dość ze z mała muszę chodzić to jeszcze jak książę Jan ma chumor

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

U mnie mały maruda a jak teściową przychodzi to cały czas śpi. Ona myśli ze z niego takie idealne dziecko.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 10:04   #2188
Kostka09
Zakorzenienie

Dziewczny czy ktoras z Was nie daje smoczka?? Czy ktores dziecko nie chce smoczka czy tylko mój..?? Moze ja cos robie zle...silesiana Ty tez?
Stary 2014-12-19, 10:11   #2189
modnisia86
Zadomowienie

Moje dziecko ładnie od rana spadło wiec z mała odkurzylysmy pozmywalysmy podłogi. Teraz kończymy robić naleśniki.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 10:13   #2190
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde, podziwiam. u mnie w garderobie sajgon ale nawet nie licze, ze tam posprzatam. no ale ja jednak wole przespac sie troche niz nocami dom sprzatac. w końcu trzeba czasem odpoczac zeby móc zajmowac sie dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Moja od dzisiaj od północy śmieje się do mnie w glos jak to ona punktualnie wyliczone, dzisiaj kończy 2 m-ce.
jak słodko!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta, podczytuje Was trochę ale nawet podczas karmienia ciężko coś na spokojnie napisać bo jak nie mała szarpie się przy piersi to starsza przeszkadza, no ogólnie urwanie głowy z tymi dziećmi a szczególnie z Wandzia którą nadal cały czas płacze ... wczoraj jak miała atak mega płaczu poszłam do łazienki i włączyłam suszarke- usunęła w parę sekund. .. ale co ja podłoże do łóżeczka to się budzi. ..
Były dwa dni ze myślałam że zwariuje, naprawdę miałam czarne myśli ��
Oszalec można od tego ciągłego płaczu. ..
Dzisiaj wizyta kontrolna u ginki nie chcę mi się iść, dziewczyny zostają z teściową i obawiam się o W. ... bo idę o 16 a właśnie pod wieczór jest najgorzej. ..

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Są no i ulewanie na tapecie. ..
I też mam suchą szorstka skórę na lokciach od podpierania się podczas karmienia na lezaco.
kurcze a wiadomo skad ten płacz? kolki czy cos innego?

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2014-12-19 o 10:42
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości