![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
praca na WŁASNEJ budowie to się kwalifikuje do przyjemności
![]() Haniu ja też bym gdzieś czmychnęła... ostatnio w pracy mam urwanie głowy, no a gdzie reszta mężatek?
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Niedługo przybędą nowe
![]() Jej, jakbym chciała pisać na tym wątku już tak całkiem legalnie ![]()
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak przygotowania? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Dużo już załatwiliśmy, ale czekamy na zamknięcie listy gości, żeby zamówić tort, ciasta, transport, kupić winko i napoje. Nie mam jeszcze bielizny. Czeka mnie próbna fryzura i makijaż, zabiegi kosmetyczne, no i spowiedź.
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myslę tylko o moim urlopie za miesiąc i to jedno trzyma mnie przy zyciu ![]() Cytat:
![]() A tak serio mam nadzieję, że ślub i wesele przebiegną po twojej mysli ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Witajcie Wszystkie zapracowane mezatki
![]() Wiecie co?? Ja Wam zazdroszcze tego, ze jestesciie zapracowane ![]() ![]() Najgorsze sa te okropne rozmowy kwalifikacyjne na ktorych potencjalni pracodawcy daja zludne nadzieje. No a potem nastepuje rozczarowanie bo nie doczekalo sie na 'ten' telefon. Dobrze, ze mam wspanialego TZ, ktory podtrzymuje mnie na duchu ![]() No wiec widzicie, tak zle i tak niedobrze ![]() Mam tylko gleboka nadzieje, ze wkrotce i ja bede zapracowana ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też napewno znajdziesz pracę i niedługo nam napiszesz "ale jestem zapracowana chcę wolnego!!!" ![]() a wiecie dziś mija 2 miesiące jak nie piję kawy - dumna jestem z siebie hehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was babeczki po urlopie. Jaki był to był ale wcale nie wypoczęłam
![]() ![]()
#281 |
Zakorzenienie
|
A ja się trochę pochwalę, od 1 sierpnia mam umowę o pracę
![]() ![]() Dodatkowo dzwonili do mnie z firmy do której aplikacje składałam chyba ze 3 miesiące temu. Zaprosili mnie na spotkanie. Było tam 14 osób. Dla wszystkich od ok. połowy sierpnia zorganizują szkolenie po którym bedzie egzamin. On zadecyduje kto zostanie przyjęty od razu,a kto poczeka troszkę w rezerwie. Ich planem jest zatrudnić wszystkich którzy przyszli. Powiedziałam im wprost jaka jest sytuacja,a oni na to,ze im to nie przeszkadza, dla nich ciąza nie stanowi żadnego problemu. A gdybym np. teraz nie zaliczyła tego egzaminu, jak to powiedzieli To przyjdzie pani do pracy np. w kwietniu juz z juniorem ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Kociulek to pieknosci. Swoja droga mnie tez podbudowały te wydazenia. Znaczy ze sa jeszcze normalni ludzcy pracodawcy.
Moja przyjaciółka doczekała sie w koncu upragnionego bejbiatka. Powiedziała o tym szefowej radosna jak skowronek, a szefowa na to "rozumiem, że to nie twoja wina, ale bardzo mnie rozczarowałas" ![]() Traktuje ja teraz jak jakies zgniłe jajo. Przyjaciółka oczywiscie rezygnuje z pracy bo niezdrowa atmosfera jest nie dobra dla dziecka.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2007-08-03 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Kociulek a może powiesz nam coś więcej co to za praca i czym byś się zajmowała. I tak tez z ciekawości dlaczego akurat przez 3 ms a nie krócej będziesz ten zus płacić i ile on cię wyniesie?
Trzymam kciuki za zatrudnienie ![]()
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A firma,która do mnie dzwoniła oferuje stanowiska spedytor-dysponent. Zus będę płacić przez 3 miesiące i tyle też czasu będę podpisywac listę,że niby jestem normalnym pracownikiem. Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie dlaczego przez taki okres,ale chyba jakby było krócej,to nic by mi później nie przysługiwało,no i żeby się w zusie nie czepiali,że zostałam zatrudniona tylko po to aby mi kase płacili. Opłata będzie mnie wynosić prawdopodobnie 412zł. (to ma jeszcze dokładnie wyliczyć księgowa),ale na L4 i na macierzyńskim dostanę prawi 2 razy tyle.
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-10 o 17:31 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Kociulek gratuluje
![]() ![]() Wiem, ze szukanie pracy moze troche trwac. Tylko czasami mam takie gorsze dni z tym zwiazane ![]() ![]() A tak poza tym to moj mezus jutro ma urodziny i dzis zrobilam mu sliczny torcik ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Kociulek w takim razie będziemy w kontakcie bo być może będę miała podobną sytuację kiedys tam
Ewelins wszystkiego najlepszego dla mężusia ![]()
#287 | |||||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pracuję siedzę w domku i zajmuję się synkiem i brzuszkiem
![]() Chciałam iść bardzo do pracy, ale teraz w ciąży to mnie nikt nie przyjmie ![]() Teraz jestem zawieszona na jakiś rok, mam nadzieję że to jakoś wytrzymam. Z moim Tż od wczoraj wszystko runęło, chyba mam jakiegoś pecha ![]()
#289 |
Zakorzenienie
|
Ewelins
![]() Kindzia, nie ma sprawy, jak by co służę radą ![]() Nadin, ja dokładnie tak samo siedzę w domu,zajmuję się synkim i brzuszkiem ![]() Mam nadzieję,że sytuacja z mężem szybko się poprawi ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
#291 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moj mezus baaardzo dziekuje za wszystkie zyczenia
![]() ![]() A ja Wam dziekuje za te wszystkie cieple slowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Beznadziejny dzień
![]() Chyba na prawdę potrzebuje urlopu, bo w koncu wybuchnę i na kogos bez powodu nakrzycze ![]() Dobrze że mężus na spacerek mnie dzisiaj zabierze ![]()
#293 |
Raczkowanie
|
Wczoraj mialam kiepski wieczor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaz w rzeczywistosci bylam wsciekla jak nic!! No i poszedl... Wczesniej widzac chyba, ze niezbyt jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, byl jeszcze bardziej kochany, czuly i delikatnie dogryzal mi z usmiechem na twarzy, ze pieknie wygladam z ta zazdroscia, ktora tak ukrywam ![]() ![]() Spotkanie nie trwalo dlugo bo wrocil za jakies poltorej godzinki. Powiedzial, ze bylo niezbyt ciekawie i generalnie opowiedzieli co u kogo slychac i tyle... Potem mocno mnie przytulil i powiedzial, ze kocha mnie najmocniej na swiecie i ze jestem jego najlepszym wyborem w zyciu ![]() ![]() Taki byl final ![]() Ale jak to sie mowi... nie ma milosci bez zazdrosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahh my kobietki ![]() Nie masz się co martwić skoro TŻ wyraźnie daje Ci do zrozumienia że Ty jesteś dla niego najważniejsza. Ja dobrze wiem że łatwo się mówi a w środku człowiek się gotuje na myśl o wszelkich eksach ![]() Sama pewnie też bym się nieźle wściakała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Ewelins przezyłam już niejedna taka sytuacje. Eks mojego męża koniecznie chce się z nami przyjaźnic. Ja uwazam jednak, że nie z nami tylko z moim męzem
![]() Ja po prostu gotowałąm się od srodka jak tylko o niej słyszałam. Jednak tak jak Ty uznałam, ze nie bedę zołzowata i zgodzę się na spotkania z nią. TZ zawsze mnie prosił żebym poszła z nim- zawsze odmawiałam. Nie mogłam na nia patrzec po prostu. Zrzerało mnie od srodka. Mój TZ zawsze mi mówił, że pieknie wyglądam jak ukrywam zazdrość i usmiech mam jeszcze piekniejszy. Tak jak Twój mąż, mój zawsze wracał z takich spotkan po godzinie maksymalnie, przytulał, całował i mówił że jestem najważniejsza. Po paru miesiącach zagryzłam zęby i stwierdziłam, że zacznę traktować ją normalnie. jak człowieka, nie jak eks. Jednak do tej pory odczuwam niesmak jak ją widzę, jak z nia rozmawiam, ale na szczescie mój mąż unika spotkań z nią. Po wielu dyskusjach w końcu zrozumiał, ze ja po prostu nie toleruję jej. Teraz juz nie przez to, ze to eks, ale przez to jakim jest człowiekiem.
#296 |
Zakorzenienie
|
![]() Witaj Haniu, spóźnione, ale serdeczne gratulacje dla młodej żony. Kociulek, świetne nowiny ![]() A co do "przyjaciółki" męża...eh... przez taką jedną, która nota bene kiedyś wydawała się też i moją przyjaciółką o mało co nie odbył by się nasz ślub. Niestety, ale z niewyjaśnionych dotąd przyczyn bardzo nie chciała żebyśmy się pobrali, pomimo, że sama jest zaręczona już od dawna i ponoć szczęśliwa. I owinęła sobie mojego naiwnego narzeczonego wokół małego palca zrywając kontakt ze mną, bo ja taka zła niby jestem. Dobrze, że mu przeszło, ale ile nerwów... na początku nie chciałam być zołzą, ale potem rozmawiałam z narzeczonym, bo sytuacja stawała się groteskowo dwuznaczna. Ale opamiętał się, nasz związek przeszedł burzę i kryzys, ale przetrwał, a po pani K posotało wspomnienie. Jest dobrze, mam nadzieję, że to nas obydwoje czegoś nauczyło. A jedna eks zapraszała mojego męża na herbatkę do domu, ale mój mąż jej napisał, że obgada ze mną i jak by przyszedł to z żoną ![]() No i jeszcze na marginesie się pochwalę, że do 20 sierpnia kiszę się w domu i zaprawiam gruszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
BAN stały
|
<usunięte przez moderatora>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-11 o 23:01 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Witajcie dziewczynki!
![]() Co tu taka cisza ![]() ![]() ![]() My skończyliśmy wreszcie malowanie pomieszczeń. Teraz jesteśmy w trakcie układania paneli ![]() ![]() ![]() 15go wyjeżdżamy na kilka dni do Zakopca. Trzeba wreszcie odpocząć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Chyba wszystkie miałybyśmy coś do powiedzenia na temat takich byłych naszych mężów. Do mojego męża zadzwoniła jego była gdy tylko dowiedziała się,że planujemy się pobrać. Tzn. plany były już duzo wczesniej,ale jeszcze nie rozgłośnione. Zadała mu pytanie wprost - Czy zostawi mine dla niej? Chyba wszystko jasne kogo wybrał
![]() Knife,z niecierpliwością czekam na zdjęcia całości ![]()
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewczynki
wyobrazcie sobie ze z gor wrocilam z zapaleniem płuc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.