![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Lola mój robi... W nocy przebieram go włącznie z ubraniem bo jest cały przemoczony.
Byliśmy na kontroli waży 5040. Wiec w 3tygodnie przybral kilogram xd kostka, lekarka nie kazała go odchudzac choć mówiła ze dużo przybiera. Mogę mu dawac wodę ale nie ma takiej potrzeby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
#2223 |
Zakorzenienie
|
moja tez jak na złość spała zamiast idc na spacer. a jak rano mama chciała pospac to nie. no ale teraz sie karmimy to moze uda sie jeszcze wyjsc na chwile choc siąpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
moja po mm przespała 2,5 godziny zamiast 1-1,5. jednak takie mleko zapycha na dłuzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||||
Rozeznanie
|
no wydzierałam sie wczoraj i ryczłam, było mi strasznie przykro bo moj wspaniały mąż stwerdził że skoro mnie dziecko przerasta to on mamusię na caly dzień mi sprowadzi albo nianię żebym ja sie mogła wyspać, bo budziłam go na kapanie małej i stwierdzil że przeciez to nie musi byc co do minuty godzuna ale mała juz sie obudziła i marudzia bo to jej czas był ale nic mu nie marudziłam grzecznie tylko powiedziałam ze rozumiem ze jest zmęczony ja tez nie spałam całą noc i jak chce to sie mozemy zamienić, no to mnie tak podsumował;/ a potem jak mu chciałam dac małą do karmienia to o juz idzie spać ja mogłam isc sie umyć wczesniej a nie teraz wymyślam;( (było koło 23) zupełnie o co innego chodziło mi a on zupełnie co innego gadał, bo co mi da że tesciowa przylezie jak i tak muszę z nia siedzieć wiec sie niewysppie (wcoraj godzine na sacerze bya to nawet nie zdąrzyłam usnąć) a poza tym jak chce isc sie umys to teściowa o 23 nie bedzie z nami siedzieć. Nic z tego nie kumam, w ogóle pretensje bezsensowane i to jeszce kilka innych pierdół do tego doszlo, ja go zwyzywałam on stwerdził że jestem nienormalna i na tym sie skończyło;/ i jeszcze przedrzeżniał mnie ze płaczę i stwierdzi ze nie wie o co ten lament;/ a teraz nawet jak to pisze to mi łzy same lecą
![]() Cytat:
![]() jak się uda to najczęściej tak robię ze dwa cycki po 15 minut plus butla. Dzisiaj np wstała o 4 zjadła z obu cycków i butli juz nie chciala, bujałam się z nią żeby usnęła prawie do 6, kimnęła się z godzinkę i znowu wstala 7;30 więc już jej cycków nie dawałam tylko od razu butlę ( żeby chciała ja jeść ![]() ![]() zastanawiam sie wiec jak liczyć te karmienia kazde jako osobno czy te cycki od 11:30 plus obie butelki jako jedno czy jako 3 osobne, bo ja juz nienwiem Położna mi mowila ze co 3,5 h powinna jesc ae jak ona 2 h jadla to juz na sen zostaje jej tylko 1,5 h. wiec o co kamman? nie jarze tego;p Cytat:
moja smoka lubi sobie pociumać ale tez nie zawsze. ja prezentow nic nie zamawialam, nic nie kupywaam jakos nie mam glowy do tego. Ja tak czytam przespalismy 8 h z przerwami na karienia, ile wasze rzerwy trwaja bo mi tak karmienie z 2 h z nią schodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Piję kawę, tak do 12, później już nie, tylko słabszą robię, nie siekierę
![]() Pasztet z soczewicy, jaglanki i żurawiny jest przepyszny!!! Zeżarłam kawał jak jeszcze był ciepły, reszta leży q lodówce, ale nie wiem ile zostanie do jutra. Wychłodziłam drugi pokój i Lilka śpi w kombinezonie przy otwartym oknie. Zaraz przyjdzie kolega jej popilnować, a ja lecę do przedszkola po Stasia. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Justana, u nas przerwa nocna na karmienie trwa od pól do godziny. Czasem mała possie i śpi, a czasem jak muszę ją przewinąć, to trzeba trochę pokołysać ją jeszcze. Najdłużej to 1,5 godziny nam zeszło, ale ostatnio sen się przedłuża a przerwy nocne skracają, oby nie zapeszyć.
#2230 |
Zakorzenienie
|
Justana.ja pije dwie kawki latte dziennie. Choć jakąś przyjemność
![]() Masakra z tymi chlopami. Czasami lepiej być samej to człowiek na nikogo nie liczy i się nie musi denerwowac ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
Justana szkoda slów na Twojego Tz
![]() ![]() ja pije kawe jedna rano z ekspresu. Indra ja zrobilam dzisiaj dokładnie to samo, u mnie strasznie wieje a Mala juz od dwóch dni nie byla na spacerze, wiec ja ubrałam i otworzylam okno w sypialni, jej jest fajnie cieplo a ja zamarzam, bo panna zażyczyła sobie piersi ![]()
#2232 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie, tylko sobie piersi nie przezięb, i siebie całej
![]()
#2233 |
Rozeznanie
|
U mnie tez pada tylko ja nie mam jak jej werandowac w domu bo mamy jeden pooj i jak wychlodze to dlugo trzeba czekać az sie zaciepli
Justana wspolczuje kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Rozeznanie
|
dziekuję dziewczynki za wsparcie!!
![]() ![]() a mam jeszcze pytanie do karmiących mm, miesznkę przygotowujecie przed samym podaniem dziecku? Ile moze stać takie juz zrobione mleczko? no bo jak na przykad zrobie a ona nie chce to moge wstawić w podgrzewcz i czekać z tym do następnego karmienia czy juz robić nowa?
#2236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Justana - Twoj tzet przesadzil
![]() Pocieszylyscie mnie, ze duzo dzieci nie chce smoka...gdyby nie to, ze J chce co chwile jesc w dzien a w rzeczywistosci poduldac cyca to bym sie cieszyla.. ![]() Ja bylam na spacerze 2 godziny bo u nas 12 st. ale jak doszlam do domu to zaczelo padac...co jest z ta pogoda... ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Indra - ten pasztet jest swietny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Justana, glowa do gory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak tam plany na sylwestra?? Co robicie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- karmimy, odbijamy, przewijamy... i tak do białego rana! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Kolezanka pozyczyla nam wage dla dzieci.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
Ja nie ogarniam rozumowania Waszych facetów. Oni są w pracy, Wy zajmujecie się dzieckiem, to dlaczego jak oni z pracy wrócą i maja wolne to Wy nie macie??? Nie dociera do mnie dlaczego jedna osoba ma pracować 8-10 h, a druga 24 i nie ma się nawet kiedy umyć. Sredniowieczem mi zalatuje
![]() ![]() My jak zrobimy mm to do 2h podajemy (na opakowaniu tak pisze). Nie mamy podgrzewacza wiec stygnie, a potem podgrzewamy, bo królewna nie je zimnego ;-) Ja pije jak mam chęć. Wcześniej mąż mi kupował z ekspresu z mlekiem, a teraz jak mleka nie mogę to rozpuszczalke pije. Na mająca.pl jest artykuł o D-MER. Stwierdziłam ze mam to i chyba stąd te nocne płacze po karmieniu, a nasila się nocą bo wtedy nie ma co odwrócić mojej uwagi. Trochę mi lżej ze moje poirytowanie podczas karmienia to nie mój egoizm tylko hormony....
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-12-19 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chyba powinno mi raczej przyjść do głowy że może te kolana to od modlitwy na kolanach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mniee to samo..szkoda mi tych dzeci Święta bez śniegu ja w dzieciństwie zawsze miałam piękne białe Święta u nas w górach to po metr snieg bywało minimum. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
latte ![]() Widziałam w tv Kożuchowską życzenia składała świąteczne i ubrali ją w jakąś pink kieckę no i widać, że się jej przybrało po dziecku chyba, że to ta kieca.
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie mezem...przykre to...calkowicie zgadzam sie z Beata...siedzenie w domku z dzieckiem to tez praca. U nae dzis wichura i pada, wiec na spacerze nie bylismy. Zauwazylam, ze maly w dzien spi coraz mniej. Wasze dzieciaczki tez? Tzn. Spi, ale kiedys to dluuuuugo, a teraz krocej na pewno ![]() Rozmawialam dzis z polozna. U nas na bank sa kolki... ![]()
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Ja podaje Bebilon i na nim pisze, że może stać 2h.
Kurde musze obiad zrobić a mała jak na złość spała dziś tylko na spacerze :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia, u mnie od wczorajszego popołudnia zazwyczaj 15min+10min+30 ml co około 3 lub 3,5 godziny, a w nocy różnie, czadem 60ml + 15 minut, czasem90 ml +10 minut. W nocy śpi między karmieniami około 4 lub 4,5 godzin. Dziś padł rekord, spał nieco ponad 5 godzin. Ja podaję bebiko i na pudełku pisze, że 2 godziny od przygotowania może stać Kawy dotąd nie piłam, bo jakoś ochoty nie miałam. Dziś przez ból głowy się zdecydowałam. Wasze maluchy na piersi jak reagują na kawę? Nie reagują? Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-19 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie zostaniemy w domu, to może skoczymy do znajomych, mieszkają po drugiej stronie ulicy i mają córeczkę niecałe 1,5 roku. Biby wielkiej nie będzie, a zawsze możemy się ewakuować do domu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój TŻ ostatnio wypalił, że jak Lilę odchowamy, to tak za 5 lat może jeszcze jedno dziecko sobie zrobimy. Gdyby wzrok mógł zabijać, to juz by nie żył. Ostatecznie powiedziałam, ze ok, ale od razu kupujemy mm i on idzie na macierzyński i się dzieckiem całą dobe zajmuje, a ja będę się wysypiać i pracować. Odpuścił. Juz pomijam fakt, ze za 5 lat to on będzie miał 42 lata, a ja 37. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Moja nie reaguje na kawę, ale jednak do 12 piję, później już nie.
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
Czy Wy wszystkie bierzecie omega3 (dha). Ja nie biorę, ale lekarka podczas ostatniej wizyty nic mi nie mówiła...
![]() To są jakieś specjalne dla matek karmiących czy zwykłe omega3? I jaką dawkę dziennie bierzecie??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.